|
واگذاری ۱۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد
مدیرکل مسکن کمیته امداد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵ هزار واحد مسکونی تکمیل و به مددجویان تحت پوشش این نهاد واگذار شده است. به گزارش مهر، احمدرضا دالوند گفت: در احداث و خرید مسکن ۶۴ هزار واحد پیشبینی شده که تاکنون ۱۵ هزار واحد تکمیل و تحویل مددجویان شده است. وی افزود: تفاهمنامه احداث ۱۶ هزار واحد نیز با سازمان برنامه و بودجه منعقد شده بود که ۶۵۰۰ واحد آن تاکنون ساخته شده و تا پایان امسال نیز عملیات احداث ۲۱۰۰ واحد تمام میشود.
ارسال به دوستان
آیا راهکاری برای جلوگیری از ورود کوهنوردان به ارتفاعات مرگبار در شرایط خطرناک آبوهوایی وجود دارد؟
«ورود ممنوع» و «خطر مرگ» بیتأثیر!
عملیات امداد و نجات در ارتفاعات تهران متوقف شد؛ ۱۲ کشته نتیجه بیتوجهی به هشدارها
گروه اجتماعی: «آقا فرزاد تنهایی میخواد بره دماوند؛ هر چی بهش میگیم نرو گوش نمیده. براش دعا میکنیم به سلامتی بره و برگرده. خیلی هدفها هست که میخواد فتح کنه و فتح دماوند در زمستان یکی از اونهاست. فرزاد تنهایی میخواد بره دماوند. این دیوونگیه اما من نتونستم جلوش رو بگیرم». این آخرین جملات دوست فرزاد موسایی، کوهنورد اصفهانی بود که آذرماه در منطقه گوسفندسرای دماوند ثبت شد. دوستان فرزاد نتوانستند وی را متقاعد کنند که در هوای نامساعد دماوند فکر صعود به قله را از سرش دور کند. فرزاد رفت و جسد وی 12 روز بعد از ثبت و انتشار فیلم خداحافظی با دوستانش و با تلاش امدادگران در منطقه کافردره دماوند کشف شد. چگونه میتوان هیجان کوهنوردان را در شرایط بد آب و هوایی کنترل کرد و مانع مرگ آنها و ایجاد مشکل برای امدادگران شد؟ آیا هیچ راهی برای جلوگیری از به خطر افتادن جان این افراد وجود ندارد؟ آیا نمیتوان با اقداماتی مانع عزادار شدن بسیاری از خانوادهها شد؟
روز جمعه گذشته نخستین خبر از وقوع بهمن در ارتفاعات تهران و مفقود شدن چند تن از کوهنوردان در فضای مجازی و سایتهای خبری منتشر شد؛ خبرهایی که تعدادی از خانوادههای کوهنوردانی را که خبری از آنها نبود، نگرانترکرد. بهمن روز جمعه، در ارتفاعات استان تهران در مناطقی چون آهار، دارآباد و کلکچال جان تعدادی از کوهنوردان را گرفت و تعدادی مفقود و مصدوم شدند. آماری که در ساعات اولیه منتشر شد، ۲ فوتی بود و حالا با گذشت چند روز طی عملیات جستوجو، آمار مفقودان و کشته افزایش پیدا کرده است.
با اعلام گزارش وقوع بهمن در ۲ نقطه از ارتفاعات شمال تهران در دارآباد و فشم، تیمهای عملیات امداد و نجات جمعیت هلالاحمر به سرعت برای پیدا کردن مفقودان به مناطق اعزام شدند. شاهین فتحی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران روز جمعه ۷ دی ماه اظهار کرد: طبق گزارشها تاکنون ۴ نفر پس از بهمن، مفقود شدهاند و تیمهای جستوجوی جمعیت هلالاحمر به منطقه اعزام شدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران گفت: به علت وقوع کولاک در قله کلکچال، تیمهای جستوجو برای نجات ۵ کوهنورد که دچار سرمازدگی شده بودند راهی منطقه شدند.
پس از گذشت حدود یک ساعت از انتشار خبر این حادثه، خبر کشف نخستین جسد در منطقه آهار تایید شد و یک ساعت پس از انتشار خبر فوت یک نفر، خبرهای متعددی از فوت دیگر کوهنوردان منتشر شد و آمار فوتیها و مفقودان افزایش پیدا کرد. در آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان امداد و نجات، محمدباقر محمدی، معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفته بود: متاسفانه در آخر هفتهای که گذشت، تعدادی از کوهنوردان بر اثر حوادث جوی، گرفتار بهمن شدند که در این حادثه ۱۲ نفر از کوهنوردان تا به امروز جان خود را از دست دادهاند.
وی در ادامه بیان کرد: بر اساس تماس خانوادهها با جمعیت هلالاحمر ۲۳ نفر مفقود اعلام شدند که ۲ نفر در منطقه دارآباد در وضعیت نامعلوم هستند.
معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اعلام اسامی این جانباختگان گفت: یحیی انصاری، اشکان رضوانی، هادی بهادری، محسن محمدی و کورش کاشفیان از کوهنوردان جانباخته منطقه کلکچال بودند که اجساد آنها توسط بالگرد به پایین منتقل شد، همچنین امیرهوشنگ سرآبادی، در منطقه کلکچال به صورت زمینی به پایین منتقل شد و سیدمحمد فاطمی در منطقه آهار، اصغر کنعانی، علیرضا قادری زاهدی و اسماعیل جلیلوند اسامی دیگر جانباختگان است.
او با بیان اینکه عملیات جستوجو از ۷ دیماه آغاز شده است، اظهار کرد: ۲۰ تیم عملیاتی واکنش سریع در قالب ۱۰۰ نیروی تخصصی و نجات کوهستان با همراهی هیات کوهنوردی با انجام تعداد ۹ سورتی پرواز بالگرد در ۵ ساعت پرواز امدادی، برای کشف جانباختگان به منطقه اعزام شدند.
در این شرایط تعدادی از نهادها و سازمانهای مربوط به وقوع این حادثه، خود کوهنوردان را مقصر میدانند و تعداد زیادی از مردم، نهادها و سازمانهایی را که بدون در نظر گرفتن اقدامات پیشگیرانه، در وقوع این حادثه سهلانگاری کردند. اما آیا علت فوت این کوهنوردان به دلیل بیتوجهی آنها به هشدارهای هواشناسی بوده است یا سهلانگاری مسؤولان برای پیشگیری از ورود کوهنوردان به این مناطق؟
کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر که متولی امداد و نجات این کوهنوردان در وقوع این حادثه بود، در پاسخ به اینکه چرا مسیر کوهپیماییها برای کوهنوردان مسدود نشده بود تا کسی به ارتفاعات مراجعه نکند، گفت: ما یکی از بازوان مدیریت بحران هستیم و بسته شدن مسیر تردد با توجه به هشدارهای هواشناسی و توقف فروش بلیت تلهکابین در ارتفاعات تهران برعهده استانداری است و ما متولی امداد و نجات هستیم.
از سویی مدیر کل مدیریت بحران استان تهران نیز تاکید کرد: مبادی ورودی نقاطی که دچار بهمن شد، بسته بود و کوهنوردان از راههای فرعی به کوه رفته بودند. تلهکابین هم به دلیل کولاک تعطیل بوده است و اگر تلهکابین برای انتقال افراد روشن نمیشد ما بیشتر از این تلفات میداشتیم.
منصور درجاتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: کوهنوردها یک خط زمستانی و یک خط تابستانی برای صعود به ارتفاعات دارند و خط زمستانه بسیار سخت است، لذا نمیتوانیم در طبیعت ایمنی را اجرا کنیم و طبیعت را تغییر دهیم. در مسیرهایی که افراد آخر هفته میروند یک مسیرهایی برای عموم مردم است که بحث جداگانهای است ولی در مکانهایی مثل کلکچال، افرادی که قصد صعود دارند باید کوهنورد حرفهای با تجهیزات حرفهای باشند. وی ادامه داد: مبادی رسمی، ۲۸ مسیر است ولی این کوهنوردان از این ورودیها استفاده نکردهاند. در آن روز که این حوادث رخ داد، جمعیت زیادی به ورودیها مراجعه کردند که بخش زیادی از آنها به پایین بازگردانده شدند. از مدتها قبل ما اعلام کرده بودیم هوا شرایط مساعدی نخواهد داشت و امکان وقوع حادثه وجود دارد؛ اعلام شده بود نزولات جوی مثل برف و بهمن در راه خواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران افزود: در روز حادثه تلهکابین فعالیت داشت و مردم را جابهجا میکرد ولی با تغییر شرایط جوی و وقوع برف و کولاک، فعالیتش متوقف شد و بعد از اینکه تعدادی از افراد در ارتفاعات نیاز به کمک داشتند، تلهکابین فعالیتش را مجددا آغاز کرد تا افراد را به پایین انتقال دهد.
رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم درباره اقدامات و محدوده وظایف حوزه مدیریت بحران پایتخت در حادثه کولاک و سقوط بهمن در ارتفاعات تهران اظهار داشت: در سالهای گذشته سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ارتباط با حوادثی که در کوهستانهای پایتخت اتفاق افتاده است، اقدامات داوطلبانهای را انجام داده که به ایجاد «ناحیه کوهستان» در شهرداری منطقه یک منتهی شده است اما به طور قانونی تاکنون برای این سازمان وظیفهای درباره کوهستان تعریف نشده است.
وی با تأکید بر اینکه همه ارگانها و سازمانها همانند هلالاحمر، فدراسیون کوهنوردی، ناحیه کوهستان شهرداری و حتی صداوسیما و سازمان هواشناسی بر اساس وظایف قانونی یا داوطلبانه خود اقداماتی را جهت استفاده بهینه و امن شهروندان از محیط کوهستان انجام دادند، خاطرنشان کرد: اما این حادثه نشان میدهد اقدامات فعلی کافی نبوده و نیاز به توجه بیشتر، سرمایهگذاری و برنامهریزی جدیتر در این حوزه وجود دارد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه حادثه اخیر نیاز به مکانیسمهای اجرایی هشدار و جلوگیری از ورود به کوهستان از مبادی داخل شهر را نشان داد، گفت: این سازمان بنا به دستور اخیر شهردار تهران بزودی با نصب مانیتورهای اطلاعرسانی و هشدار در مبادی ورودی کوهستان اقدام به اعلام هشدارهای لازم در این باره میکند.
***
[ضرورت استفاده از قدرت قهریه برای ممانعت از کوهپیمایی در شرایط آبوهوایی بد]
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهـران در گفتوگو با« وطن امروز» درباره علت بیتوجهی برخی کوهنوردان به هشدارها و توصیههای سازمان هواشناسی، هلالاحمر و ارگانهای مرتبط درباره نرفتن به کوه در روزهای سرد و برفی گفت: صدور هشدارها و اعلام خطر و وضعیت نارنجی در شرایط نامناسب آب و هوایی مانعی است که کوهنوردان را از رفتن به ارتفاعات منصرف کند اما متاسفانه در کشور ما برخی کوهنوردان در روزهای برفی و سرد سال نسبت به هشدارها بیتوجه بوده و با بیاعتنایی به توصیههای موکد هواشناسی راهی کوهستان میشوند که نتیجه این بیاعتنایی بعضا به مرگ میانجامد.
شاهین فتحی با بیان اینکه در کشور ما جز هشدار و توصیه به کوهنوردان در روزهای برودت هوا، قانون بازدارندهای برای ممانعت از حضور افراد در ارتفاعات وجود ندارد، افزود: دستگاههایی که قدرت قهریه دارند باید در چنین مواقعی با استفاده از مفاد قانونی اقدامات لازم را در این زمینه به کار گیرند، البته این قوانین باید در شورای تامین یا مجلس شورای اسلامی تصویب و قانونمند شود تا حداقل در مبادی رسمی و گلوگاههای اصلی از ورود کوهنوردان به مناطق کوهستانی ممانعت شود. وی خاطرنشان کرد: در کشورهای خارجی کسی که میخواهد به کوه برود باید در سایتهای ویژه به صورت قانونی ثبتنام کند و بهرهگیری از تجهیزات کوهنوردی، امکانات لازم، محل اتراق افراد همراه، مسیر و حتی بیمه هم لحاظ شود تا هر کسی به کوهنوردی نپردازد. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهـران با تاکید بر اینکه در ایران نیز میتوان مانع از حضور افرادی که کوهنورد نیستند در کوهستانها شد یا در روزهایی که شرایط آب و هوایی مناسب نیست از رفتن آنها جلوگیری شود، اظهارداشت: در دنیا تا فدراسیون کوهنوردی کسی را تایید نکند، نمیگذارند به ارتفاعات برود یا افرادی که راهی کوهستان میشوند باید تمام تجهیزات لازم کوهنوردی را به همراه داشته باشند اما در ایران به دلیل گستردگی مناطق کوهستانی خیلی از کوهنوردان از بیراهه مسیر کوهنوردی را در پیش میگیرند و با بیتوجهی به هشدارها هم برای خود و هم نیروهای امدادی و خانوادههایشان مشکلآفرین میشوند. وی خاطرنشان کرد: در حادثه اخیر ارتفاعات تهران ۱۲ نفر کشته شدند و ۱۴ نفر نجات یافتند و عملیات جستوجوی امدادگران پایان یافت.
ارسال به دوستان
رئیس جمعیت هلالاحمر:
اولویت، استفاده از واکسن داخلی است
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه جمعیت هلالاحمر تا میزانی که بتواند در زمینه واردات واکسن اقدام کند، در راستای اهداف عالیه نظام و سیاستهای کلی وزارت بهداشت اقدام خواهد کرد، گفت: آمادگی داریم از واکسنهای اهدایی سایر کشورها استفاده و برای وارد کردن واکسن کرونا اقدام کنیم تا بخشی از بار بیماری کاهش یابد. به گزارش «وطن امروز»، کریم همتی درباره نحوه تامین واکسن کرونا اظهار کرد: سیاست کلی وزارت بهداشت این است که از واکسن ایرانی که در حال ساخت است و مراحل آزمایش انسانی آن در روزهای اخیر شروع شده، استفاده شود که این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیسجمهور است تا از واکسن تولید داخل استفاده کنیم. وی افزود: کارآزمایی بالینی آن کمی زمان میبرد و پس از مشخص شدن نتایج آن تا خردادماه سال آینده، از این واکسن استفاده میشود. رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: جمعیت هلالاحمر همیشه از کمکهای داخلی و بینالمللی استفاده کرده است؛ قولهایی داده شده که تا میزانی که امکان دارد در زمینه وارد کردن واکسن و همچنین تولید واکسن داخلی اقدام کنیم. همتی افزود: در این راستا هماهنگیها با وزارت بهداشت انجام میشود اما اولویت، استفاده از واکسن تولید داخلی و کاهش آلام و نگرانیهای هموطنان است. رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: برخی هموطنان از خارج کشور برای اهدای واکسن تولید خارج اعلام آمادگی کردهاند که روند آن در حال انجام است تا به نتیجه برسد. همتی گفت: در هر مرحلهای از مبدأ و در مرحله ورود به کشور، تمام تاییدیههای وزارت بهداشت اخذ و با هماهنگی کامل با وزارت بهداشت این کار انجام خواهد شد.
* ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر بزودی وارد ایران میشود
رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: قرار است ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از شرکت فایزر توسط خیران کشورهای غربی به ایران اهدا شود.کریم همتی، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت تامین واکسن کرونا اظهار کرد: واردات یک میلیون دوز واکسن کرونا توسط هلالاحمر به صورت جدی در حال پیگیری است.او افزود: قرار شده ۱۵۰ هزار دوز واکسن از شرکت فایزر توسط خیرین کشورهای غربی به ایران اهدا شود که در این بخش هم با وزارت بهداشت هماهنگ هستیم، زیرا نگهداری از آنها در دمای منفی ۷۰ درجه یک مقدار سخت است، البته جمعیت هلالاحمر در توزیع واکسن کرونا نقشی ندارد.
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه به ۱۹ تا ۲۹ میلیون دوز واکسن کرونا نیاز داریم، گفت: قرار نیست جمعیت کل کشور واکسینه شوند، بلکه افراد آسیبپذیر باید آن را دریافت کنند و سازمان غذا و دارو مانند همیشه بر این موضوع نظارت خواهد کرد و واکسن به دست نیازمندان خواهد رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
واکنش پلیس به خاموشی شبانه برخی بزرگراههای پایتخت
رئیس پلیس راهور پایتخت از اعلام مخالفت پلیس با خاموش شدن چراغهای برخی بزرگراههای پایتخت در ساعات منع تردد شبانه خبر داد. به گزارش ایسنا، سردار محمدحسین حمیدی در نشست خبری درباره چرایی خاموش شدن چراغ برخی بزرگراههای پایتخت در ساعات منع تردد شبانه گفت: جریان برق بزرگراهها دست پلیس نیست و این موضوع با شرکت توانیر است، ما مخالفت خودمان را با این موضوع اعلام کردیم اما آنها به ما گفتند یکسری مشکلات دارند و باید زیرساختهای خود را تعمیر کنند. حمیدی در پاسخ به ایسنا درباره احتمال افزایش تصادفات در نتیجه این خاموشیها گفت: طبیعتا در شرایط عدم نور کافی مشکلاتی ایجاد میشود و ما هم مخالفت خود را اعلام کردهایم اما بزودی گزارشی در این باره ارائه خواهیم کرد. وی تاکید کرد: پلیس پیگیر تامین نور در دیگر معابر و گذرگاهها نیز هست و در این باره نامهنگاری و مکاتبه هم انجام دادهایم تا این موضوعات حلوفصل شود.
* موتورسواران خاطی همیار پلیس میشوند
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه از اجرای طرح موتوریار برای برخورد با موتوسیکلتسواران متخلف خبر داد. سردار حمیدی با بیان اینکه به جای توقیف و اعزام به پارکینگ که بعضا مشکلاتی را برای موتوسیکلتسواران ایجاد کرده بود، راهکاری جدید را در نظر گرفتهایم، گفت: با هماهنگی و اخذ مجوز از مقام قضایی و نیز مشورت با بیمهها و... ما طرح مجازات جایگزین را به نام موتوریار در این زمینه اجرا کردیم. وی با بیان اینکه تردد در خطوط ویژه، عدم استفاده از کلاه، تردد از محل ممنوعه، انجام حرکات نمایشی و... از جمله تخلفات است، گفت: وقتی مامور پلیس چنین تخلفی را مشاهده کند از فرد متخلف میپرسد آیا میخواهد موتوسیکلت توقیف شده یا مجازات جایگزین برایش اعمال شود که اگر مجازات جایگزین بخواهد یک کاور به او داده شده و مامور پلیس مجاز است این فرد را از یک دقیقه تا ۱۲ ساعت در تامین نظم و امنیت به کار بگیرد که در حال حاضر میانگین این زمان ۲ ساعت است.
***
کاهش ۱۴ درصدی تلفات تصادفات در 8 ماه امسال
در 8 ماه نخست سال جاری ۱۰ هزار و ۷۷۵ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۱۲ هزار و ۵۲۳ نفر بود، ۱۴ درصد کاهش یافته است. به گزارش ایسنا، از کل تلفات حوادث رانندگی در این مدت، ۸۸۳۲ نفر مرد و ۱۹۴۳ نفر زن بودند. در این مدت ۱۹۵ هزار و ۷۹۰ مصدوم حوادث رانندگی نیز به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴۶ هزار و ۵۸۵ نفر مرد و ۴۹ هزار و ۲۰۵ نفر زن بودند. آمار مصدومان حوادث رانندگی در 8 ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8/23 درصد کاهش یافته است. بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، از کل تلفات تصادفات آبانماه امسال یکهزار و ۱۴۳ نفر مرد و ۲۳۳ نفر زن بودند.
***
کیفیت هوای کلانشهرها برای همه گروهها ناسالم است
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز اعلام کرد کیفیت هوای تهران و کلانشهرهایی مانند کرج و اصفهان برای همه گروهها ناسالم است. عباس شاهسونی در گفتوگو با ایرنا گفت: کیفیت هوا در ۱۶ ایستگاه شهر تهران دیروز بالاتر از ۱۵۰ و در محدوده ناسالم برای همه گروهها گزارش شد. همچنین در سایر کلانشهرها مانند کرج و اصفهان نیز وضعیت هوا برای همه گروهها ناسالم بود. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اظهار کرد: با توجه به پایداری هوا تا روز پنجشنبه و همچنین ارتباط افزایش غلظت آلایندههای هوا بویژه غلظت ذرات معلق کوچکتر از 5/2 میکرون و میزان ابتلا و مرگ ناشی از «کووید-۱۹» از عموم مردم بویژه گروههای حساس مانند بیماران قلبی، ریوی، زنان باردار، سالمندان، کودکان، بیماران مبتلا به دیابت و آسم میخواهیم تا حد امکان از تردد در فضای آزاد اجتناب کنند.
* تداوم آلودگی هوا در تهران
شاخص کیفیت هوا دیروز روی عدد 134 قرار گرفت تا هوای تهران برای گروههای حساس جامعه آلوده گزارش شود. به گزارش فارس، تهران از ابتدای سال همزمان با شیوع کرونا 15 روز هوای پاک، 181 روز هوای قابل قبول، 85 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 2 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، پایتخت 25 روز هوای پاک، 194 روز هوای قابل قبول، 59 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 5 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
***
مدیریت فاصلهگذاری هوشمند در مترو با کمک هوش مصنوعی
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران از بهکارگیری هوش مصنوعی در متروی تهران و حومه جهت مدیریت فاصلهگذاری هوشمند در ایام کرونا خبر داد. به گزارش فارس، فرنوش نوبخت درباره آخرین تمهیدات اجرا شده جهت مقابله با کرونا در مترو اظهارداشت: با توجه به حجم مسافرانی که متروی تهران و حومه روزانه با آن روبهرو است ضروری است طرحی آیندهنگرانه برای کمک به اپراتوری متروی تهران استفاده شود. وی تصریح کرد: برای این کار سامانه هوش مصنوعی طراحی شد که همزمان اطلاعات مربوط به گیتهای ورودی و خروجی را جمعآوری میکند. نوبخت خاطرنشان کرد: با استفاده از قابلیت پیشبینی مبتنی بر هوش مصنوعی برای انطباق برنامه حرکت قطارها متناسب با ظرفیت واگنها و مدیریت مراجعه مسافران به ایستگاهها این امکان فراهم میشود تا در مدت کوتاهی برنامهریزی برای اعزام قطارها به ایستگاههای شلوغ داشته باشیم و کمک میکند برای مقابله با تقاضای بیش از حد مسافران در ساعات شلوغی یا رویدادهای مناسبتی یا شرایط بحرانی مثل ایام کرونا فاصله اجتماعی رعایت شود.
ارسال به دوستان
۵۹۰۸ بیمار جدید در یک شبانه روز شناسایی شدند
احتمال وقوع پیک چهارم در صورت لغو ناگهانی محدودیتها
سیر نزولی آمار مبتلایان و فوتیهای کرونایی کشور در حالی ادامه دارد که کارشناسان بهداشت و جامعه پزشکی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی تا قطع زنجیره این ویروس و انجام واکسیناسیون عمومی تاکید دارند. به گزارش«وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند، گفت: بر این اساس مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید.
سیماسادات لاری افزود: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شد که ۷۹۸ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۲۰۶ هزار و ۳۷۳ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در این مدت زمان، ۱۲۱ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید. به گفته لاری، خوشبختانه تاکنون ۹۶۰ هزار و ۷۵۱ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی همچنین با بیان اینکه ۵۱۷۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، گفت: تاکنون ۷ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۴۲۲ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان اعلام کرد در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند.
* احتمال وقوع پیک چهارم
رئیس بیمارستان شهدای تجریش از کاهش ۵۰درصدی ورودی به بیمارستانها به دنبال اعمال محدودیتهای کرونایی خبر داد و گفت: اگر مجددا دورهمنشینیها و عدم رعایت پروتکلها شروع و محدودیتها لغو شود، قطعا با پیک چهارم اپیدمی روبهرو میشویم. دکتر رضا جلیلیخشنود در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه به دنبال اعمال محدودیتها و افزایش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، ورودی بیمارستانها تا۵۰ درصد کاهش یافته است، گفت: البته تاثیر این محدودیتها بر کاهش مرگومیرهای ناشی از کرونا به صورت تدریجی بوده و تقریبا ۳۰ درصد کمتر شده است. وی ادامه این روند نزولی و دستیابی به شرایط مطلوب را مستلزم تداوم محدودیتها و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم دانست و گفت: پرهیز از دورهمنشینیهای خانگی و سفرهای درونشهری و برونشهری و همچنین عدم حضور در تجمعات غیرضرور، به ادامه این روند نزولی و قطع زنجیره انتقال بیماری کمک زیادی میکند. وی با بیان اینکه به دنبال رعایت اصول بهداشتی، آمار آنفلوآنزای معمولی نیز سال جاری بسیار پایین بوده است، گفت: این کاهش آمار کاملا در بیمارستانها مشهود است. خشنود با تاکید بر اینکه شرایط فعلی اپیدمی کرونا بسیار متزلزل و شکننده است، گفت: عادیانگاری شرایط موجود و عدم رعایت پروتکلها یا لغو ناگهانی محدودیتها مطمئنا به بازگشت شرایط سخت اپیدمی و شیوع بالای بیماری در سطح جامعه منجر خواهد شد. عضو ستاد کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت سخت بیماری در فصول سرد سال و احتمال تداخل آن با سایر بیماریهای ریوی و تنفسی این فصل، اظهار کرد: اگر مجددا دورهمنشینیها و عدم رعایت پروتکلها شروع و محدودیتها لغو شود، قطعا با پیک چهارم اپیدمی روبهرو میشویم. خشنود همچنین هشدار داد: مردم در ۲ مورد باید آگاه باشند؛ اول اینکه یک بار ابتلا به این بیماری به معنای مصونیت و ایمنی دائم نبوده و احتمال ابتلای مجدد و گاه سختتر از مرتبه اول وجود دارد، لذا بهبودیافتگان نیز باید تمام اصول بهداشتی و پروتکلها را همچون گذشته رعایت کنند. دوم اینکه فکر نکنیم درصد زیادی از مردم کشور مبتلا شده و دچار یک ایمنی دستهجمعی شدهایم، هنوز درصد مبتلایان به آن نقطه نرسیده و در اصل ایجاد ایمنی دستهجمعی در اپیدمی کرونا امکانپذیر نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|