|
آمریکای بحرانزده؛ درس عبرتی برای امیدواران به غرب
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در جلسه این شورا با اشاره به مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید آمریکا گفت: تحلیلگران و نویسندگان مستقل در دنیا باید سالها، اتفاقات اخیر آمریکا را که منجر به ایجاد خشونت، شکافهای عمیق در جامعه و حاکمیت و بیاخلاقیهای زیادی در این کشور شد بررسی کنند تا درس عبرتی برای کسانی شود که همچنان چشم به این کشور بحرانزده دارند.
ارسال به دوستان
آنتونی بلینکن در جلسه تأیید صلاحیتش در مجلس سنا اعلام کرد بازگشت آمریکا به برجام زمانبر است و پیششرط آمریکا برگشت ایران به محدودیتهای هستهای است
پشت پا به برجام!
گروه سیاسی: گزینههای پیشنهادی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای تصدی وزارت خارجه، مدیر اطلاعات ملی آمریکا و وزارت دفاع این کشور در جلسه تایید خود در مجلس سنا سیاستهای دولت بایدن در قبال ایران و بویژه موضوع برجام را تشریح کردند تا نمای شفافتری از راهبرد دولت منتخب این کشور نسبت به ایران مشخص شود.
به گزارش «وطن امروز»، «آنتونی بلینکن»، گزینه پیشنهادی جو بایدن برای تصدی وزارت خارجه آمریکا در جلسه تأیید خود در مجلس سنا سیاستهای دولت آتی این کشور در مواجهه با توافق هستهای موسوم به برجام را تشریح کرد. نکاتی که بلینکن در سنا درباره پرونده هستهای ایران مطرح کرد همان چیزی بود که پیش از این، افراد نزدیک به بایدن از ابعاد آن رونمایی کرده بودند: بازگشت مشروط آمریکا به برجام به عنوان سکویی برای آغاز مذاکره درباره توافقی جامعتر از سال 2015 که برنامه موشکی و حضور منطقهای ایران را در بر بگیرد و همچنین بتواند بندهای محدودیتساز هستهای ایران را طولانیتر کند.
در چنین فضایی تونی بلینکن در مجلس سنا گفت: «رئیسجمهور منتخب معتقد است اگر ایران به توافق بازگردد ما هم به این توافق برمیگردیم اما از این مسأله، همراه با متحدانمان که بار دیگر با ما همراستا میشوند به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق طولانیتر و قویتر و رسیدگی به مسائل دیگر بویژه مساله موشکی و فعالیتهای بیثباتکننده ایران استفاده خواهیم کرد». بلینکن در ادامه اضافه کرد: «حالا که این گفته شد، باید بگویم با این نقطه فاصله زیادی داریم. باید ببینیم بعد از اینکه رئیسجمهور منتخب سر کار میآید ایران چه اقداماتی انجام میدهد و آماده انجام چه اقداماتی است، بعدا اگر آنها میگویند به پایبندی به برجام برگشتهاند باید ارزیابی کنیم ببینیم آیا به وعدههایشان عمل کردهاند یا خیر». او در ادامه تصریح کرد که درباره برجام با نمایندههای کنگره و همچنین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی منطقه رایزنی خواهد کرد. بلینکن گفت: «بله! ما حتما با شما (نمایندههای کنگره) مشورت خواهیم کرد. فکر میکنم همانطور که رئیس (کمیته روابط خارجی مجلس سنا) گفت مهم است که در آغاز این فرآیند و نه پایان آن، با متحدان و شریکانمان در منطقه از جمله اسرائیل و کشورهای خلیج[فارس] هم تعامل کنیم».
* یک هدف مشترک با 2 مسیر متفاوت
نگاهی به اظهارات بلینکن نشان میدهد دولت جو بایدن به دنبال همان هدفی است که دولت ترامپ در برجام پیگیری میکرد، یعنی توافقی جامعتر که گستره تمام مولفههای قدرت ایران را پوشش داده و بند غروب را از روی محدودیتهای گسترده هستهای کشورمان بردارد. این همان نکتهای است که ترامپ دقایقی بعد از اعلام خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کرد.
ترامپ 18 اردیبهشت 97 در روز اعلام خروج کشورش از برجام گفت: مقامات ایران طبعا خواهند گفت از مذاکره درباره یک توافق جدید خودداری خواهند کرد؛ آنها از این کار خودداری میکنند و اشکالی هم ندارد. احتمالا اگر من هم جای آنها بودم، همین را میگفتم. اما حقیقت این است که آنها خواهان یک توافق تازه و پایدار خواهند بود؛ وقتی آنها این را بخواهند، در آن زمان من آماده، مایل و قادر به انجام آن خواهم بود. البته دونالد ترامپ بدون اینکه به این هدفش برسد کاخ سفید را ترک کرد اما رقبای دموکراتش این هدف را با دیپلماسی پی خواهند گرفت و با دشواریها و موانع بسیاری در این باره مواجه هستند.
جیک سالیوان گزینه مورد نظر جو بایدن برای مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید ماه گذشته در نشست مجازی شورای سردبیران روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گفت: «تهران باید به جایگاه پیشین (قبل از خروج واشنگتن از برجام) بازگردد و ملزم به اجرا و رعایت شرایط این توافقنامه شود».
سالیوان همچنین در مصاحبه با سیانان یادآور شد: «بایدن گفته است اگر ایران به تعهدات خود در توافق هستهای عمل کند، به صورتی که برنامه هستهای آن مجددا محدود و تحت کنترل باشد، ما هم به توافق باز خواهیم گشت. اما چنین گامی باید مبنای مذاکرات بعدی شود». سالیوان افزود، لازم است برنامه موشکهای بالستیک ایران هم در هر مذاکرهای پس از بازگشت واشنگتن و تهران به توافق هستهای، «روی میز» باشد. این مساله برای محافظهکاران در ایران و منتقدان جمهوریخواه توافق هستهای دوران باراک اوباما به یک اندازه اهمیت دارد.
* هدف؛ مهار ایران
بلینکن همچنین با اشاره به چالشهای ایران برای دولت آمریکا در پاسخ به سوال «رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا مبنی بر اینکه آیا با کنگره برای رسیدن به اجماع درباره ایران و مقابله با این کشور به عنوان یک چالش همکاری خواهد کرد، گفت: «پاسخ این سوال مثبت است». وی اضافه کرد: «هنگامی که صحبت از سیاستی تا این حد چالشبرانگیز یعنی مقابله با ایران مطرح است، اگر بتوانیم درباره این مسائل همفکری کنیم در وضعیت بهتری قرار خواهیم داشت».
او سپس گفت: «درباره ایران 2 نکته وجود دارد. اول اینکه، رئیسجمهور بایدن به این گزاره که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد متعهد است و میدانم که همه ما در این کمیته درباره این هدف همنظریم». بلینکن در ادامه ادعاهای خود اضافه کرد: «ایران مجهز به سلاح هستهای یا در آستانه دستیابی به آن یا با ظرفیت ساخت چنین سلاحی در کوتاهمدت، در زمینههای اقدامات مخرب دیگر اعم از حمایت از تروریسم، حمایت از نایبانش یا بیثبات کردن منطقه، کشوری خواهد بود که اقدامات خطرناکتری نسبت به الان انجام خواهد داد». وزیر خارجه آتی دولت آمریکا اضافه کرد: «بنابراین فکر میکنم ما مسؤولیت فوری داریم تا هر آنچه میتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح یا به دست آوردن ظرفیت گریز هستهای برای ساخت چنین سلاحی انجام دهیم».
بلینکن گفت: «از نظر من، برجام بهرغم محدودیتهایش در مأموریت خودش برای بستن مسیرهای دستیابی ایران به مواد هستهای لازم جهت ساخت سلاح هستهای موفق عمل میکرد. این توافق علاوه بر این، شدیدترین بازرسیها در تاریخ کنترل تسلیحاتی را مستقر کرد».
همچنین «لوید آستین» ژنرال بازنشسته آمریکایی و گزینه بایدن برای وزارت دفاع این کشور، بامداد چهارشنبه به وقت تهران مدعی شد ایران تهدیدی برای متحدان آمریکا در منطقه غرب آسیا و نیروهای مستقر این کشور در منطقه است.
به نوشته «رویترز»، آستین طی اظهاراتی در جلسه تایید وی برای ریاست پنتاگون در کمیته خدمات مسلح مجلس سنا، ادعا کرد: «ایران همچنان یک عنصر ثباتزدا در منطقه است... این [کشور] تهدیدی برای شرکای ما در منطقه و آن دسته از نیروهایی است که در منطقه مستقر کردهایم».
وی در ادامه ادعاهای خود افزود: «اگر ایران روزی به توانمندی اتمی برسد، مقابله با بیشتر مشکلاتی که با آن در منطقه مواجه هستیم، به دلیل این مساله دشوارتر خواهد شد».
گزینه وزارت دفاع آمریکا در دولت بایدن، هرگونه بازگشت به توافق هستهای ایران را نیازمند پیشقدم شدن تهران دانست و گفت: «پیششرط ما برای بررسی بازگشت به توافق، این است که ایران شروط مشخصشده در آن را اجرا کند... بازگشت به نقطهای که باید اکنون در آن قرار داشتند».
آستین با هشدار درباره اینکه کشورش هم در داخل و هم در خارج با گسترهای از دشمنان مواجه است، گفت که وظیفه ارتش ایالات متحده است که بر این خطرات غلبه کند.
* با حذف سلیمانی ناامنتر شدیم
آنتونی بلینکن در بخش دیگری از این جلسه به سوال یک سناتور درباره دلیل مخالفت با اقدام «دونالد ترامپ» در ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پاسخ داد. بلینکن تصریح کرد از ترور ژنرال سلیمانی متأسف نیست اما این اقدام آمریکا را امنتر نکرده است. او گفت: «هیچکس برای حذف ژنرال قاسم سلیمانی اشک نمیریزد. هیچکس از این بابت که او دیگر نیست تأسف نمیخورد. مساله این نیست که آیا حذف او کار صحیحی بود یا خیر، بلکه مساله پیشبینی تبعات چنین اقدامی بود و پرسیدن اینکه آیا این اقدام ما را ایمنتر میکند یا خیر؟»
بلینکن گفت: «دولتهای قبلی از جمله دولتهای بوش و اوباما به این نتیجه رسیدند که ما [با چنین اقدامی] ایمنتر نخواهیم شد. فکر میکنم آنچه بعد از قتل او شاهد بودیم از جمله حمله به مواضعمان در عراق- که اگر نگوییم صدها سرباز آمریکایی، دهها نفر از آنها را به صدمات مغزی دچار کرد- اینکه نیروهایمان در عراق مجبور شدند از بیم حمله شبهنظامیان مرتبط با ایران به عقب برگردند، اینکه صحبتهایی از بستن سفارتمان در بغداد مطرح شد و اقدامات مختلفی که ایران انجام داد... اینها نشان میدهد ایمنیمان کمتر شد نه بیشتر».
* بازگشت به برجام زمانبر است
«آوریل هینس»، گزینه پیشنهادی «جو بایدن» برای تصدی سمت مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز در جلسه تاییدش ادعا کرد آمریکا با بازگشت به برجام فاصله دارد. او در پاسخ به سوال یک سناتور که درباره سیاست تیم بایدن درباره برجام پرسید، گفت: «رئیسجمهور منتخب گفته اگر ایران قرار باشد به پایبندی به برجام برگردد او دستور میدهد ما هم همین کار را انجام دهیم».
وی اضافه کرد: «به صراحت بگویم فکر میکنم فاصله زیادی تا آنجا داریم و فرصت خواهیم داشت تا با کنگره درباره این موضوعات رایزنی کنیم.» هینس گفت: «رئیسجمهور منتخب علاوه بر این گفته هنگام انجام این کار ما باید نگاهی هم به مسائل موشکهای بالستیک و اقدامات بیثباتکننده [ایران] که شما به آنها اشاره کردید داشته باشیم».
* موانع یک دولت حداقلی!
چیدمان تیم سیاست خارجی و امنیت ملی جو بایدن بیانگر این است که این ترکیب در مواجهه با ایران پروسهمحور خواهد بود و از این منظر گزارهای که آوریل هینس مبنی بر فاصله این کشور با برگشت به برجام بیان کرد را عینا وندی شرمن که از معماران توافق هستهای 2015 با ایران به شمار میرود و بتازگی به سمت معاونت وزارت خارجه دولت بایدن انتخاب شده مطرح کرده بود. دولت بایدن میراثدار سلسله سیاستهای شکستخورده ترامپ در قبال ایران است و در این میان قانون هستهای مجلس و آغاز غنیسازی 20 درصد در ایران معادله برجام را برای دولت بایدن پیچیدهتر میکند. تهران دیگر در شرایطی که سال 2015 هنگام انعقاد برجام قرار گرفته بود نیست، بهعلاوه اینکه دولت بایدن نیز با مشکلات اسفناک داخلی آمریکا، دولتی ضعیف و حداقلی خواهد بود، بنابراین گزاره عدم امکان بازگشت فوری آمریکا و زمانبر بودن آن از این خاستگاه نشأت میگیرد.
ارسال به دوستان
فحاشی عوامل وزیر خارجه به «وطن امروز» نمیتواند بر ماجرای ابراز اشتیاق ظریف برای گفتوگو با دولت ترامپ سرپوش بگذارد
«ظریف ترامپید» به هدف خورد!
تیتر یک شماره دیروز «وطن امروز» با عنوان «ظریف ترامپید» با واکنشهای بسیار زیادی در افکار عمومی مواجه شد. تیتر و گزارش «وطن امروز» مربوط به اقدام غیرملی محمدجواد ظریف در ابراز اشتیاق برای مذاکره با دولت ترامپ، آن هم چند روز پس از شهادت سپهبد سلیمانی به دست ترامپ بود. روز سهشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی ظریف را احضار کردند و از او درباره این ابراز اشتیاقش برای گفتوگو با دولت ترامپ پس از ترور شهید سلیمانی پرسیدند. از آنجا که وزیر دولت روحانی جواب قانعکنندهای برای این اظهاراتش نداشت، با کارت زرد نمایندگان مواجه شد.
«وطن امروز» نیز دیروز گزارشی درباره حضور ظریف در مجلس و بازخوانی اظهارات غیرملیاش درباره مذاکره با دولت ترامپ منتشر و تیتر «ظریف ترامپید» را برای آن انتخاب کرد. انتخاب این تیتر برای آن بود که این واقعیت که ظریف از پادوهای جریان متمایل به مذاکره با ترامپ بوده، تثبیت شود، چرا که این جماعت در تدارک آن هستند با شروع به کار دولت جدید آمریکا، خود را مخالفان ترامپ و علاقهمندان به بایدن معرفی کنند. قطعا میدانستیم این اقدام «وطن امروز» با عصبانیت و خشم عوامل ظریف و استقبال جریان انقلابی مواجه خواهد شد. کما اینکه این اتفاق نیز افتاد و به صورت کاملا شفاف، حمله، هتاکی و بیادبی عوامل ظریف به «وطن امروز» و تحریریه «وطن امروز» در دستور کار تیم رسانهای هوادار ظریف قرار گرفت. توهینهای زشت و بیشرمانه عوامل ظریف به «وطن امروز» و تحریریه «وطن امروز»، آن روی پنهان جماعت ظریفیست را بیشتر عیان کرد و نشان داد در حلقه هواداران وزیر خارجه، اوباشی حضور دارند که شبیهترین افراد و تفکرات به دونالد ترامپ و هوادارانش هستند. ادبیات زشت و توهینهای حامیان ظریف به «وطن امروز» آنقدر مشمئزکننده است که نمیتوان آن را منتشر کرد. جالب اینکه ظریفیستها حتی یک خط و یک جمله استدلال در مقابل گزارش «وطن امروز» ننوشتهاند، چرا که خودشان میدانند ابراز اشتیاق ظریف برای مذاکره با دولت ترامپ، آن هم چند روز پس از ترور شهید سلیمانی به دست ترامپ قابل کتمان یا توجیه نیست. به همین دلیل هواداران ظریف سادهترین راه یعنی فحاشی و توهین به «وطن امروز» را در پیش گرفتند تا پس از آشوب 6 ژانویه هواداران ترامپ و حمله به کنگره، این بار جریان نظیر آنها در تهران وجه دیگری از اوباشگری را نمودار کنند.
اما غیر از این اراذل «خودجوش» هوادار ظریف، دیروز سخنگوی وزارت امور خارجه هم در گفتوگو با یک رسانه هوادار ظریف، ادبیات زشت و وقیحانهای علیه «وطن امروز» به کار برد تا از قافله هتاکی اوباش همسو عقب نماند؛ ادبیاتی که تاکنون در تاریخ وزارت امور خارجه نسبت به یک رسانه داخلی سابقه نداشته است.
خطیبزاده در این اظهارات بیسابقه و هتاکانه عبارات «جاهل»، «سخیف»، «مهمل» و «دون» را خطاب به «وطن امروز» به کار برده است. این بیادبی سخنگوی وزارت امور خارجه که اساسا قرار است یک وزارتخانه ملی و غیرحزبی غیرباندی باشد، نشان میدهد جمع هوادار اوباش و کارمند زشتسیرت، ترکیبی نامطبوع را در اطراف آقای ظریف ترسیم کرده است!
با این حال اما طبق فرموده امام سجاد(ع) که فرمودهاند: «اَلحَمدُلِله الَّذی جَعَلَ اَعدائَنا مِنَ الحُمَقاءِ وَ الجُهَلاءِ» این جماعت هوادار و کارمند ظریف نیز از درک و فهم ماهیت گزارش و تیتر «وطن امروز» عاجز ماندند و متوجه نشدند خود با دست خود باعث انتشار تیتر «وطن امروز» و مفهوم مستتر در آن شدند. «ظریف ترامپید» مستند به تمایل و اشتیاق ظریف برای گفتوگو با دولت ترامپ است. اشتیاق و علاقهای که هم در ماجرای مصاحبه با اشپیگل نمود عینی یافت و هم در ماجرای وساطت آبه شینزو علنی شد و هم در نامهنگاریهایی که «وطن امروز» سر موقع، آنها را برای مردم فاش میکند؛ تا مشخص شود چه کسانی در چه جایگاهی نظام جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دادند تا با ترامپ مذاکره کنند و هرگز به نیت شوم خود نرسیدند. آنها شبیهترین افراد به ترامپ هستند و عاقبتی مانند ترامپ برای آنها رخ خواهد داد.
* استقبال گسترده از تیتر «وطن امروز»
همزمان با انتشار صفحه نخست شماره روز سهشنبه اول بهمن «وطن امروز»، تیتر «ظریف ترامپید» مورد استقبال گسترده مخاطبان قرار گرفت. در شبکههای اجتماعی، کاربران با انتقاد از تمایل و اشتیاق مکرر ظریف برای مذاکره با دولت ترامپ، هشتگ #ظریف_ترامپید را به صورت گسترده منتشر کردند. استقبال بیسابقه از تیتر «وطن امروز» و انتقاد از ظریف با ادبیاتی موجه و مودبانه صورت گرفت. به گونهای که درس اخلاقی باشد به حامیان هتاک وزیر امور خارجه.
ارسال به دوستان
توصیه بورل به دولت بایدن درباره ایران
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی خاطرنشان کرد: رئیسجمهور منتخب آمریکا با پیوستن دوباره به برجام به جای مذاکره بر سر یک توافق هستهای جدید، میتواند در زمان صرفهجویی کند. به گزارش مشرق، جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در گفتوگو با رویترز به بیان دیدگاههایش درباره ریاستجمهوری جو بایدن پرداخت.
وی در بخشی از این مصاحبه به برخی تصمیمات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا برای خروج از توافقات بینالمللی اشاره کرد و گفت: تنها با ۲ چیز؛ بازگشت آمریکا به توافق اقلیمی (پاریس) و پیوستن مجدد به توافق هستهای با ایران، جهان جایی بهتر و امنتر خواهد بود. بورل درباره وعدههای انتخاباتی جو بایدن که گفته است قصد بازگشت به برجام را دارد، تاکید کرد واشنگتن با پیوستن مجدد به برجام به جای تلاش برای مذاکره بر سر یک توافق هستهای جدید، در وقت صرفهجویی خواهد کرد.
ارسال به دوستان
نمایندگان مردم از رئیسجمهور به دلیل استنکاف از ابلاغ 13 قانون مصوب شکایت کردند
ادامه قانونگریزی روحانی
گروه سیاسی: معاون پارلمانی رئیسجمهوری در واکنش به شکایت تعدادی از نمایندگان مجلس از رئیسجمهوری به دلیل استنکاف از ابلاغ 13قانون مصوب مجلس شورای اسلامی این شکایت را فاقد وجاهت قانونی دانست.
به گزارش «وطن امروز»، اخیرا جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین نامهای در قالب ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس از رئیسجمهور به دلیل استنکاف از ابلاغ قوانین مصوب مجلس شکایت کردند. در بخشی از این شکایت با استناد به حکم ماده یک قانون مدنی به استنکاف روحانی از ابلاغ ۱۳ قانون مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره شده است.
قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، قانون اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، قانون الحاق موادی به قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی، قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزشوپرورش، قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون موافقتنامه خدمات (سرویسهای) هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کویت، قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، مجموعه قوانینی بودند که نمایندگان مجلس از عدم ابلاغشان توسط رئیسجمهور خبر دادند.
با این حال روز گذشته حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران نسبت به این شکایت واکنش نشان داد. امیری با اشاره به اینکه تاکنون رئیس مجلس 2 قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» و «الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی» را برای اجرا ابلاغ کرده است از ابلاغ 3 قانون دیگر توسط رئیسجمهور و عدم انتشارش در روزنامه رسمی خبر داد. اشاره معاون پارلمانی رئیسجمهور به ابلاغ 2 قانون توسط محمدباقر قالیباف یادآور مخالفت دولت با قوانین مصوب مجلس در ماههای اخیر بود. از جمله آذرماه سال جاری بود که پس از تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، مقامات دولتی و در راس آنها رئیسجمهور در سخنانی علنی اقدام به مخالفت با این مصوبه کردند، پس از آن نیز عدم ابلاغ قانون توسط رئیسجمهور باعث شد رئیس قوه مقننه طبق قانون اقدام به ابلاغ آن کند. بر اساس ماده نخست قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی پس از طی مراحل قانونی به رئیسجمهور ابلاغ میشود و رئیسجمهور باید ظرف 5 روز آن را امضا و به مجریان ابلاغ کند. همچنین این مقام مسؤول باید دستور انتشار قانون را صادر کند و روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت پس از ابلاغ، آن را منتشر کند. تبصره این ماده بیان میکند در صورت استنکاف رئیسجمهوری از امضا یا ابلاغ در مدت مذکور، روزنامه رسمی موظف است به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی ظرف مدت ۷۲ ساعت مصوبه را چاپ و منتشر کند. معاون پارلمانی روحانی درباره الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی هم گفت: در ابتدا دولت به دلیل اینکه وزرای اقتصادی دولت از قبل منابعی را که نمایندگان در طرح خود برای این قانون تعیین کرده بودند پایدار و قطعیالوصول نمیدانستند، با این طرح مخالف بود اما زمانی که این قانون به تایید شورای محترم نگهبان رسید و تبدیل به قانون شد، بخش اقتصادی دولت در حال تهیه منابع این طرح بود و توافقی هم میان روسایجمهور و مجلس در این زمینه انجام شده بود و درواقع دولت به دنبال اجرای آن بود.
با تمام این اوصاف اما توضیحات امیری محدود به 5 قانون (۲ قانون ابلاغ شده توسط رئیس مجلس و ۳ قانون ابلاغ شده که در روزنامه رسمی منتشر نشدهاند) میشد و توضیحی پیرامون 8 قانون دیگر نداد. وی در ادامه درباره طرح موضوع معرفی رئیسجمهوری به قوهقضائیه برای محاکمه در صورت موافقت نمایندگان در صحن مجلس بر اساس ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در کمیسیون قضایی مطرح بود، بحث معرفی رئیسجمهوری به قوه قضائیه بود؛ این در حالی است که یکی از مهمترین عناصری که برای موارد ارسال به قوه قضائیه ضرورت دارد، عنصر قانونی، مادی و معنوی است؛ وقتی عملی فاقد هرکدام از این عناصر سهگانه باشد، قاعدتا در دادگستری هم قابل طرح نیست.
وی گفت: اعضای محترم کمیسیون قضایی مجلس که بخش حقوقی مجلس شورای اسلامی است و عمدتا کسانی که در این کمیسیون هستند، با امور حقوقی آشنایی دارند، انشاءالله استدلالهای دولت را مورد عنایت قرار دهند و این موضوع در همین مرحله حلوفصل شود.
ارسال به دوستان
رونمایی از توانمندیهای زمینی و هوایی ارتش در ادامه رزمایش اقتدار 99
آمادگی برای عملیاتهای ترکیبی
گروه سیاسی: رزمایش اقتدار 99 ارتش جمهوری اسلامی دیروز هم با اجرای عملیات متحرک هوایی توسط نیروهای مخصوص ادامه یافت. روز گذشته تیپ ۲۲۳ نیروی مخصوص در رزمایش اقتدار ۹۹ نزاجا، عملیات متحرک هوایی و تاخت در نوار ساحلی را با موفقیت انجام داد و با پشتیبانی بالگردهای هوانیروز در کمترین زمان ممکن به نقطه مبدا بازگشت. نیروهای مخصوص تیپ ۲۲۳ نیروی زمینی ارتش در رزمایش اقتدار ۹۹ این نیرو عملیات متحرک هوایی را با موفقیت انجام دادند. این تیپ پس از تغییر ماهیت از تیپ تکاور به نیروهای مخصوص واکنش سریع، در آخرین مرحله رزمایش اقتدار ۹۹ نزاجا، برای نخستینبار ماموریت خود را متناسب با ساختار جدید انجام داد. تیپ ۲۲۳ نیروی مخصوص در جریان این رزمایش، عملیات متحرک هوایی را با پشتیبانی ۱۰ فروند بالگرد ۲۱۴ انجام داده و پس از هلیبرد نسبت به طرحریزی و اجرای عملیات تاخت و انهدام پایگاههای ساحلی اقدام و اهداف موردنظر را با موفقیت منهدم کرد.
همچنین بالگردهای هجومی که بتازگی به سیستم پرواز در شب مجهز و مسلح شدهاند، برای نخستینبار سهشنبهشب عملیات هلیبرد و اجرای آتش در نوار ساحلی را با موفقیت در جریان رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش انجام دادند. در این بخش از رزمایش بالگردهای هجومی ۲۱۴ توانستند عملیات هلیبرد شبانه و پشتیبانی آتش نزدیک از یگانها را در ساحل با موفقیت انجام و نیروهای مخصوص و واکنش سریع ارتش را بهسرعت در مناطق موردنظر گسترش دهند. این عملیات برای نخستینبار در راستای ارتقای توان رزمی و به منظور ارزیابی مهارت و جسارت خلبانان در مأموریتهای پرواز در شب با بهرهگیری از تجهیزات و تسلیحات نوین بومی و ایرانی اجرا شد. امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش، این عملیات را اقدامی کمنظیر در منطقه و فرامنطقه عنوان کرد و ابتکار عمل و آموزش تاکتیکهای نوین به خلبانان و اقدام هماهنگ با یگانهای واکنش سریع را امیدوارکننده و موجب ارتقای آمادگی هوانیروز دانست.
همچنین روز گذشته برای نخستینبار در جریان رزمایش اقتدار ۹۹ نیروی زمینی ارتش از سامانههای پایش الکترواپتیکی سیار جلال و کنترل و فرماندهی جیایاس متحرک استفاده شد. پایش دقیق مناطق مختلف و اهداف تعبیهشده در رزمایش اقتدار ۹۹ برای نخستینبار توسط سامانه پایش الکترواپتیکی سیار جلال انجام شد. این سامانه در جهاد خودکفایی و مرکز بهینهسازی شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش طراحی و ساخته شده و با قابلیت انتقال تصاویر به دوردست و در تاریکی شب به تمام مراکز کنترل و فرماندهی، میتواند دادههای راداری و اپتیکی را تلفیق کند. همچنین در این رزمایش سامانه کنترل و فرماندهی جیایاس متحرک به منظور تسهیل کنترل و هدایت عملیات و تهیه و تولید انواع دادههای جغرافیایی و نقشههای عملیاتی بهرهبرداری شد. این سامانه نیازهای ضروری یک فرمانده را جهت کنترل و هدایت عملیات در یک منطقه دورافتاده، مناطق عملیاتی و مناطق رزمایشی تأمین خواهد کرد. امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در جریان این رزمایش اظهار داشت: این رزمایش بخشی از توان نیروی زمینی ارتش را که با پشتیبانی نیروی هوایی و حضور موثر هوانیروز و تیپهای نیروی زمینی در منطقه حساسی از کشور برگزار شد به منصه ظهور رساند. وی با اشاره به توان رزمی و برد عملیاتی تیپهای حرفهای نیروی زمینی ارتش و با بیان اینکه در این ۲ روز چندین نوع عملیات ترکیبی در جریان رزمایش اقتدار ۹۹ نزاجا انجام شد، اظهار داشت: در این رزمایش تلفیقی از جنگافزار و تجهیزات را از نیروهای چندمهارته و یگانهای چندمنظوره ارتش مشاهده کردیم. فرمانده کل ارتش در تبیین عملیات ترکیبی و چندوجهی گفت: عملیات ترکیبی از پیچیدهترین نوع عملیاتها است که معمولا توسط نیروهای واکنش سریع و تیپهای حرفهای انجام میشود و نیروی زمینی در این رزمایش نشان داد در بالاترین سطح آمادگی جهت اجرای عملیاتهای ویژه و ترکیبی قرار دارد. امیر سرلشکر موسوی افزود: سلسله رزمایشهایی که در طول یک ماه گذشته در سطح نیروهای مسلح کشور برگزار شد که شما گوشهای از آن را مشاهده کردید، در واقع هشداری به دشمنان ملت و بدخواهان نظام بزرگ ایران اسلامی است که در صورت بروز هر گونه حرکتی که بر پایه محاسبات غلط انجام گرفته باشد پشیمان خواهند شد. فرمانده کل ارتش در پایان یادآور شد: به ملت بزرگ ایران عرض میکنم فرزندان شما در ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آماده هستند تا آخرین قطره خون از شما ملت بزرگ دفاع کنند و مسیر نورانی شهدا را تا آخرین نفس ادامه دهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|