|
معافیت قانونی برای سربازان فراری
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با اشاره به اجرای طرح «بازگشت به سنگر» از اعمال معافیتهای قانونی در مجازات سربازان فراری خبر داد. حجتالاسلام والمسلمین بهرامی بیان داشت: این طرح با همکاری نیروهای مسلح آماده و تنظیم شده و سربازان فراری نگران برخورد تند سازمان قضایی نیروهای مسلح نباشند. وی تصریح کرد: از سربازان فراری دعوت میکنیم به محل خدمت خود بازگردند تا از معافیتهای قانونی در مجازات بهرهمند شوند.
ارسال به دوستان
واکسیناسیون کرونا با تزریق واکسن «اسپوتنیک وی» به فرزند وزیر بهداشت آغاز شد
گام اول واکسیناسیون
گروه اجتماعی: واکسیناسیون کرونا در کشور با تزریق واکسن روسی اسپوتنیک به پسر وزیر بهداشت آغاز شد.
به گزارش «وطن امروز»، در کنار تلاش برای ساخت واکسن در ایران، واردات واکسن انجام خواهد شد و بعد از واکسیناسیون کادر درمان، کهنسالان و بیماران صعبالعلاج واکسینه خواهند شد. برنامه واکسیناسیون کرونا سهشنبه ۲۱ بهمنماه ۹۹ با حضور وزیر بهداشت در تالار بیمارستان امام خمینی(ره) تهران و همزمان در استانهای دیگر به صورت ویدئوکنفرانس با دستور رئیسجمهور آغاز شد. روحانی در این مراسم گفت: من خودم هم به همکاران گفتم که حاضرم به عنوان نخستین فرد این واکسن به بدن من تزریق شود. رئیسجمهوری خطاب به وزیر بهداشت اظهار کرد: اینکه الان شما گفتید من فرزند خود را برای تزریق نخستین واکسن انتخاب کردم، از اینکه میگفتید خودم را انتخاب کردهام، ارزش بیشتری دارد، چرا که آدم فرزند جوان و برومند خود را بیش از جان خود دوست دارد و شما او را پیشگام این طرح واکسیناسیون کردهاید.
بعد از پارسا نمکی فرزند وزیر بهداشت، دکتر فتاح قاضی متخصص بیهوشی و رئیس بخش آیسییوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دومین فردی بود که واکسن کرونا را دریافت کرد. سومین نفر نیز سارا گودرزی پرستار بخش آیسییوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) بود. سیدجمیل حسینی پرستار آیسییوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) نیز چهارمین تزریق کننده این واکسن بود.
سعید نمکی در مراسم آغاز واکسیناسیون «کووید-۱۹» در کشور، ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: واکسیناسیون علیه «کووید-۱۹» در ۶۳۵ بیمارستان دولتی، خصوصی، خیریه و... برای نخستینبار و نخستین گروه برای پرسنل درگیر در مبارزه با کرونا انجام میشود. در این مرحله واکسیناسیون برای همکارانی اعم از پزشک، پرستار و پرسنل خدماتی آیسییو انجام میشود.
وی گفت: اما در بین این عزیزان، جوانی هست که پزشک نیست، بلکه دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف است و از بچههای نخبه تکرقمی کشور در کارشناسی ارشد است که آمده بگوید خونمان سرختر از دیگران نیست و همه ما فدای ملت ایرانیم؛ آمده بگوید اینکه پدرم قول داد اولین کسی که واکسن را میزند از اعضای خانوادهام خواهد بود، حالا عمل کرده و این فرد کسی نیست جز فرزند وزیر بهداشت کشور.
نمکی ادامه داد: این اثبات این ادعاست که همه ما جان و مال و آبرو و همه وجودمان را آوردیم تا برای ضعیفترین مردم این کشور و در دورترین نقاط این سرزمین، نثار کنیم.
نمکی گفت: انشاءالله با جدیت فراوان در آینده نزدیک از منابع موثق دیگری هم واکسن وارد کشور خواهد شد و ما تا اواخر بهمنماه موارد تازهای را از منابع بسیار مطمئن وارد خواهیم کرد و واکسیناسیون را برای سایر گروههای آسیبپذیر همگام با پرسنل بهداشت و درمان که مدافعان خط مقدم این جبهه بودند، آغاز میکنیم.
وی گفت: سپس افراد بالای ۶۵ سال و اشخاص دارای بیماری زمینهای واکسینه خواهند شد تا بتدریج به ۷۰ درصد از پوشش واکسیناسیون کشوری دست یابیم. درباره واکسن داخلی هم همه چیز بخوبی پیش میرود و امیدواریم در بهار آینده بتوانیم واکسن ملی را برای تزریق آماده داشته باشیم.
نمکی گفت: خبرهای خوشتری را در راه داریم که در آینده به استحضار میرسانیم.
* تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ واکسینه میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از واکسیناسیون تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ خبر داد.
علیرضا رئیسی سهشنبه شب در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما گفت: طبق سند رسمی واکسیناسیون در کشور که مصوب ستاد ملی است، بر اساس اولویتبندیهای صورت گرفته، اول کادر درمانی و آنهایی که در بخش مراقبتهای ویژه و در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند از پزشکان و پرستاران تا خدمه هر بخش حدود ۶۳۵ بیمارستان خصوصی و دولتی کشور و همچنین مؤسسات خیریه از امروز مورد واکسیناسیون قرار میگیرند.
وی ادامه داد: رعایت عدالت در واکسیناسیون از جمله ویژگیهای طرح واکسیناسیون بود که در این طرح حدود ۳ هزار نفر مورد واکسیناسیون قرار میگیرند؛ مرحله اول این طرح هفته آینده پایان میپذیرد. با ورود محموله دوم واکسنهای کرونا به کشور، هفته آینده بر اساس اولویتبندیها، واکسیناسیون ادامه خواهد یافت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تزریق دوز اول واکسن کرونا به معنای ایمن شدن فرد نیست و هر فرد باید ۳ هفته بعد از تزریق دوز اول، دوز دوم را دریافت کند و پس از گذشت یک ماه از تزریق دوز دوم، فرد میتواند ایمنی را احساس کند. ما با تزریق واکسن کرونا، ویروس وارد بدن افراد نمیکنیم، فقط سعی میکنیم تا سیستم ایمنی افراد را تقویت کنیم، بنابراین بین مرحله تزریق دوز اول و دوم، امکان ابتلا به کرونا در افراد وجود دارد اما نسبت به افراد عادی از احتمال کمتری برخوردار است. رئیسی از خرید واکسن از کوواکس و واردات آن تا قبل از پایان سال خبر داد و افزود: با واردات واکسن از منابع دیگر نباید از واکسن پاستور که حاصل تلاشهای مشترک ایران و کوبا است غافل شد، امید بسیاری داریم که در اسفند امسال، این واکسن هم به سبد واکسن ما اضافه شود. بر اساس سند ملی اگر بتوانیم تا پایان امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم، امید است بتوانیم تا پایان سال گروه هدفمان را مورد تزریق واکسن قرار دهیم. قول میدهیم سال ۱۴۰۰ تمام اهداف واکسیناسیون ما محقق خواهد شد.
رئیسی افزود: برای ایمنی جمعی باید حدود ۶۰ الی ۷۵ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند و برای این منظور، حدود ۴۵ یا ۴۶ میلیون نفر باید مورد تزریق قرار گیرند. امیدواریم تا آبان ۱۴۰۰ همه کشور را واکسینه کنیم.
* افراد بالای ۶۵ سال و گروههای آسیبپذیر؛ اولویت بعدی واکسیناسیون کرونا
بعد از پرسنل آیسییو، سایر کادر درمان، افراد بالای ۶۵ سال و دیگر گروههای آسیبپذیر واکسینه میشوند.
دکتر قاسم جانبابایی، معاون درمان وزیر بهداشت در حاشیه مراسم آغاز واکسیناسیون «کووید-۱۹» در کشور، گفت: در آستانه ۲۲ بهمن افتخار داشتیم شاهد آغاز مراسم واکسیناسیون سراسری باشیم، تاکنون بیش از یک میلیون بستری ناشی از این بیماری در سراسر کشور داشتیم. در عین حال میزان تختهای مراقبتهای ویژه به 5/2 برابر قبل از بیماری کرونا افزایش یافت به طوری که در حال حاضر حدود ۱۱ هزار تخت ویژه کرونا در بخشهای بیمارستانی داریم و در عین حال تلاش کردیم هیچ بیماری از خدمات آیسییو محروم نباشد.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۳۴ هزار پرسنل در آیسییو اعم از پزشک، پرستار و نیروهای پشتیبانی و... فعال هستند، گفت: حدود ۲۲ هزار نفر از این نیروها در مراکز دولتی فعالیت دارند و سیاستگذاری کردیم که این افراد در مرحله اول واکسن کرونا دریافت کنند.
جانبابایی افزود: امیدواریم همه پرسنل درمانی در مراحل بعدی واکسینه شوند؛ این مرحله در یکی از بزرگترین بیمارستانهای کشور آغاز شد، به دلیل اینکه بیشترین پذیرش بیمار کرونا را داشته است. سایر کادر درمان، افراد بالای ۶۵ سال و دیگر گروههای آسیبپذیر در مرحله بعد واکسینه میشوند.
***
افتتاح بزرگترین کارخانه تولید واکسن خاورمیانه تا پایان سال
بزرگترین کارخانه تولید واکسن خاورمیانه تا پایان سال راهاندازی میشود که در فاز نخست ۲ تا ۳ میلیون واکسن ایرانی کرونا ساخته خواهد شد و تا پایان شهریور 1400 این ظرفیت به ۱۲ تا ۱۴ میلیون واکسن در ماه میرسد. به گزارش «وطن امروز»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از احداث و راهاندازی بزرگترین کارخانه تولید واکسن در منطقه تا پایان سال در کشورمان خبر داد. محمد مخبر در مراسم رونمایی از خط تولید محصولات جدید صنعت روغنهای «هایتک» و طرحهای زیستمحیطی پالایشگاه سبز متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام، گفت: نفت پارس به عنوان یکی از زیرمجموعههای ستاد اجرایی همواره در مرز دانش حرکت کرده و کارهای بسیار بزرگی مانند تولید روانکارهای تحریمی مخصوص صنایع هوایی و دریایی را انجام داده، امروز هم تبدیل این پالایشگاه با این عظمت به یک «پالایشگاه سبز» و جلوگیری از تولید آلایندهها در کنار پایتخت، از جمله اقدامات بزرگ دیگری است که به دست متخصصان جوان این شرکت صورت گرفته است. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به پروژه ساخت «نخستین واکسن ایرانی کرونا» توسط محققان دارویی ستاد، اضافه کرد: همزمان با طیشدن مراحل تست انسانی و مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت» تحت نظارت پزشکان متخصص وزارت بهداشت، ظرفیت تولید انبوه واکسن در شهرک دارویی ستاد اجرایی فرمان امام هم در حال فراهم شدن است. مخبر با اعلام یک خبر خوب در این زمینه، گفت: بزودی و پیش از پایان سال، بزرگترین کارخانه تولید واکسن در خاورمیانه را در ایران احداث و راهاندازی میکنیم که در این کارخانه هرگونه واکسن از جمله «واکسن کرونا» به تولید انبوه خواهد رسید. وی در ادامه عنوان کرد: تا پایان امسال و در فاز اول 2 تا 3 میلیون واکسن ایرانی کرونا در این کارخانه تولید خواهد شد که تا پایان اردیبهشت 1400 این ظرفیت به 12 تا 14 میلیون واکسن در ماه میرسد و در فاز سوم و در 6 ماهه اول سال آینده این ظرفیت را به عدد بیش از نیاز کشور خواهیم رساند. مخبر خاطرنشان کرد: همانطور که در ابتدای شیوع کرونا و کمبود اقلام بهداشتی به مردم وعده دادیم که در زمینه تولید «ماسک» و داروهای کمیاب و تحریمی مانند «رمدسیویر» کشور را خودکفا خواهیم کرد، نه تنها خودکفا بلکه صادرکننده هم شدیم، امروز هم اعلام میکنیم بهارسال آینده کشور را نهتنها در زمینه تولید «واکسن ایرانی و ایمن کرونا» خودکفا میکنیم بلکه ایران را به صادرکننده این محصول در جهان تبدیل خواهیم کرد. وی ادامه داد: تاکنون از 5 کشور دنیا برای پیشخرید «واکسن کوو ایران برکت» درخواست رسمی به ما دادهاند که پس از تولید انبوه و انجام واکسیناسیون سراسری در کشور و تأمین کامل نیاز داخلی، صادرات آن را هم بررسی خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
وقتی شهرداری تهران وعدههای خود را فراموش میکند
ناتوانی شهرداری از رونمایی قطار ملی مترو !
با آنکه طی ماههای گذشته، مدیران شهری وعده افتتاح نخستین قطار ملی سهواگنه مترو را در روز ۲۱ بهمن داده بودند اما این وعده عملی نشد. مدیران شهری از ماهها قبل خبر از رونمایی از قطار ملی سهواگنه مترو در ایام دهه فجر میدادند و مصاحبهها و گزارشهای متعددی درباره برگزاری این مراسم در روز ۲۱ بهمنماه در رسانهها منتشر شد. رونمایی از این دستاورد ملی در ۲۱ بهمن، تا ابتدای هفته جاری هم بارها از سوی مسؤولان یادآوری شد که این مراسم با حضور شهردار تهران و برخی مقامات کشوری برگزار میشود اما با رسیدن به روز موعود، بدون هیچ توضیح و اطلاع قبلی، این رونمایی از لیست برنامههای دهه فجر شهرداری حذف شد. در همین زمینه علی امام، مدیرعامل شرکت متروی تهران هفته گذشته در گفتوگو با مهر، روز ۲۱ بهمن امسال را موعد رونمایی از این دستاورد ملی معرفی کرده بود که محقق نشد. خبرها حاکی از آن است که رام ۳ واگنه مترو کاملا برای افتتاح آمده بوده و این ایام فرصت مغتنمی بود که این پیشرفت به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای فنی و مهندسی انقلاب اسلامی در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بارقههای امید را در دل جوانان ایجاد کند. این امر به منظور تحقق اهداف داخلیسازی صنعت ریلی کشور و با بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای داخلی و بویژه شرکتهای دانشبنیان آغاز شده است که موجب صرفهجویی ارزی قابل توجهی خواهد شد، چرا که خرید هر یک واگن قطار مترو حدود یک میلیون یورو برای کشور هزینه دارد. تولید انبوه واگنهای داخلی موجب ایجاد مرکز طراحی و مهندسی ریلی و افزایش سطح اشتغال شرکتهای دانشبنیان مرتبط با این زمینه میشود که منجر به کاهش ۲۰ درصدی قیمت تمامشده ساخت واگن مترو خواهد شد؛ پروژهای که طی آن سهم ۲۶ درصدی ساخت قطعات و تجهیزات قطارهای مترو توسط شرکتهای داخلی به ۸۵ درصد افزایش مییابد. ایجاد ۲۵ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم، فعال شدن ظرفیت کامل ۵ شرکت واگنسازی داخلی و فعال شدن ۲۵۰ شرکت داخلی در زمینه تأمین مواد اولیه و قطعهساز صنعت ریلی کشور از جمله دیگر دستاوردهای این پروژه ملی است. در همین ارتباط الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره علل عدم رونمایی از قطار ملی سهواگنه که قرار بود قبل از 22 بهمن راهاندازی شود، گفت: هر چند بنده از جزئیات این موضوع بیخبرم و علت آن را پیگیری خواهم کرد اما به احتمال زیاد با توجه به اینکه در بحث توسعه ناوگان حملونقل عمومی و تجهیز وسایط نقلیه شهری اعتبار آنچنانی از سوی دولت به شهرداری داده نشد، احتمالا راهاندازی نشدن این پروژه نیز به دلیل کمبود منابع بوده است. وی اضافه کرد: البته باید گفت که اکنون در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، دولت نیز به دلیل تحریمها با کمبود شدید منابع مالی مواجه است، این در حالی است که شهرداری باید نسبت به این مهم حساس باشد و در راستای نوسازی و تجهیز ناوگان حملونقل عمومی از هیچ تلاشی دریغ نکند. ارسال به دوستان
اخبار
وزیر آموزشوپرورش:
شبکه شاد در آینده مکمل آموزش خواهد شد
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه شبکه شاد در آینده مکمل آموزش خواهد شد، از مدیران مدارس خواست از تحقق اهداف یادگیری مطمئن شوند و با روشهای مختلف، به این اهداف برسند. محسن حاجیمیرزایی گفت: مدیران مدارس موظفند از دسترسی تمام دانشآموزان به آموزش اطمینان حاصل کنند. با هر روشی که میسر است و میتوانید و با استفاده از ابزارهایی که در اختیارتان قرار گرفته است، برای ارائه آموزش باکیفیت به دانشآموزان استفاده کنید و در این مسیر از روشهای خلاقانه استقبال میکنیم. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه در تلاشیم ظرفیتهای شبکه شاد را بیش از آنچه امروز در دسترس است، افزایش دهیم، گفت: پلتفرم شاد، یک نهال نوپاست که آن را تقویت خواهیم کرد تا به یک درخت تنومند تبدیل شود. وی اظهارداشت: امروز شبکه شاد جایگزین آموزش حضوری در کشور شده است و در آینده مکمل آموزش خواهد بود. از این مسیر بازنمیگردیم و هر روز با خلاقیت و بهکارگیری روشهای جدید و نو در آن پیشرفت خواهیم کرد.
***
احتمال وقوع بهمن در ارتفاعات کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به شرایط آب و هوایی کوهستانها طی چند روز آینده، گفت: خطر وزش باد در ارتفاعات بویژه ارتفاعات البرز و زاگرس و احتمال وقوع بهمن در پی افزایش دما و وزش باد در ارتفاعاتی که تجمع برف وجود دارد طی روزهای آینده دور از انتظار نیست. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان اینکه روز جمعه (۲۴ بهمن) وزش باد نسبتا شدید در ارتفاعات بیش از ۳ هزار متر در بخشهایی از ارتفاعات خراسان جنوبی و شمال سیستانوبلوچستان رخ خواهد داد، خاطرنشان کرد: در ارتفاعات بیش ۵ هزار متر قله دماوند نیز باد شدید پیشبینی میشود. به گفته وی، در چنین شرایطی با توجه به افزایش دما، احتمال ریزش بهمن وجود دارد، بنابراین توصیه میشود کوهنوردان از مناطقی که در آن برف حجیمی وجود دارد، فاصله بگیرند. همچنین در نقاطی که باد شدید میوزد، احتمال میرود «نقاب برفی» بویژه در خطالراسها شکل بگیرد که با خالی شدن زیر برف ممکن است خطراتی برای کوهنوردان به وجود آید.
***
تحویل ۱۶ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف بهزیستی تا پایان سال
معاون مشارکتهای مردمی، موسسات غیردولتی و توانمندسازی و امور مجلس سازمان بهزیستی کشور گفت: تا پایان سال جاری بالغ بر ۱۶ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف بهزیستی واگذار میشود. ذوالفقار یزدانمهر از واگذاری بیش از ۱۳ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف در ۹ ماه اول سال جاری خبر داد و افزود: تعهد امسال ما نیز تحویل ۷۶۰۰ واحد مسکونی است که بر اساس قوانین بالادستی برای ما مشخص کرده بودند و خوشبختانه در ۹ ماه نخست سال جاری بالغ بر ۱۳ هزار واحد مسکونی تحویل شده است. وی یادآور شد: روز سهشنبه در جهاد همبستگی با مشارکت خیرین، شرکای اجتماعی، بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بسیج سازندگی و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) ۲ هزار و ۳۸۱ واحد مسکونی به جامعه هدف بهزیستی واگذار شد. وی افزود: برای واگذاری این واحدها بالغ بر ۵۹۰ میلیارد تومان منابع استفاده شده است.
***
تولید بیش از 40 میلیون ماسک در کشور
معاون برنامهریزی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی از تولید روزانه بیش از 40 میلیون ماسک در کشور خبر داد. اسحاق عامری گفت: در پاندمی کرونا ظرفیت تولید ما در اقلام محافظتی مرتبط با کرونا چندبرابر شد و خوشبختانه نهتنها با کمبود مواجه نشدیم، بلکه فراتر از نیاز کشور نیز تولید کردهایم. وی افزود: با وجود تحریمهایی که علیه کشورمان وضع شد بویژه در سالهای اخیر که این تحریمها بسیار افزایش یافت، با مدیریت و برنامهریزی مناسب و تخصیص بموقع ارز به شرکتها، افزایش قیمت چشمگیری را در این حوزه نداشتیم. در حوزه سلامت باید تلاش کنیم پرداختی از جیب مردم کم شود. عامری گفت: نظارتها بر تمام کالاهای تجهیزات پزشکی تشدید و ابلاغ شده که کالاها بویژه ماسک باید برچسب اصالت داشته باشد. وی افزود: در حال حاضر روزانه بیش از 40 میلیون ماسک در کشور تولید میشود که با توجه به پوشش کامل نیاز داخل آماده صادرات به کشورهای دیگر هستیم.
***
زیر ۱۸ سالههای فاقد کد ملی با شناسنامه دکتر بروند
مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامیناجتماعی با اشاره به برخی چالشهای پیش روی طرح حذف دفترچههای بیمه درمان، گفت: وقتی نسخهنویسی الکترونیک باشد، میتوانیم پرونده الکترونیک سلامت بیماران را داشته باشیم؛ اکنون فرصت خوبی برای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت به دست آمده و یک کار ملی است که نفعش برای نظام سلامت و بیمار است. دکتر شهرام غفاری در گفتوگو با ایسنا افزود: در سیستم کاغذی معمولا بیماران نتایج همه آزمایشها را نگهداری نمیکنند. وی گفت: مردم تا الان با دفترچه به مراکز درمانی مراجعه میکردند و اکنون با کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه درمانی میتوانند به مراکز درمانی بروند. غفاری افزود: به این ترتیب که اگر زیر ۱۸ سال سن دارید، شناسنامهتان را همراه خود ببرید. اگر بیمهشدگان زیر ۱۸ سال کد ملی نداشته باشند میتوانند شماره دفترچه بیمهشان را نیز بنویسند. اگر اتباع خارجی هستید با کد فراگیر یا کد اختصاصی مندرج در جلد دفترچه درمانی مراجعه کنید. همچنین باید به پزشکان بگوییم که هر بار بیمار را ویزیت میکنند روی سربرگ نسخه، کد ملی بیمار را حتما درج کنند.
ارسال به دوستان
اکثر نقاط ایران در وضعیت زرد و آبی کرونایی قرار دارند
جادههای شلوغ در روزهای ورود ممنوع
گروه اجتماعی: با وجود ممنوعیت سفر به استانهای شمالی و شهرهای زرد و آبی مسافرپذیر مانند مشهد، قم، کیش، قشم، بوشهر و بندرعباس، جادههای کشور از سهشنبه شب شلوغ بود.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به نقش سفرها و ترددهای بین شهری در افزایش شیوع کرونا در کشور، از مردم خواست تا در تعطیلات آخر هفته به سفر نروند. ترددهای بین شهری به عنوان یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل شیوع بیماری «کووید-۱۹» در کشور است و با افزایش تردد در جادههای کشور، ما همواره با افزایش مراجعه به بخشهای سرپایی و روند رو به رشد موارد بستری و مرگومیر ناشی از بیماری مواجه میشویم.
وی افزود: از هموطنانمان درخواست داریم به منظور حفظ سلامت خود و خانوادههایشان از هرگونه اقدام به سفر در تعطیلات فعلی خودداری کنند. فراموش نکنید شکست این بیماری سهمگین تنها با همکاری شما مردم عزیز در عمل به توصیههای بهداشتی میسر میشود.
در این میان، جدیدترین نقشه کرونایی کشور نشان میدهد به نقاط آبی کشور اضافه شده و همچنان هیچ شهری در وضعیت قرمز به سر نمیبرد.
وزارت بهداشت دیروز نقشه کرونایی را که از شنبه 25 بهمن پروتکلهای مختص به آن باید اعمال شود، منتشر کرد.
براساس آخرین تحلیلهای انجام شده درباره میزان شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور، هماکنون خوشبختانه منطقه قرمز کرونایی نداریم و 36 شهرستان در محدوده رنگ نارنجی قرار گرفتهاند. این در حالی است که همین آمار نشان میدهد 178 شهرستان در وضعیت زرد و 234 شهرستان هم در وضعیت آبی کرونایی طبقهبندی شدهاند.
به این ترتیب شهرستانهای عجبشیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعهسرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند. همانطور که از ابتدای هفته نیز اعلام شد براساس سیاستهای مقابله با ویروس منحوس و افزایش تردد بینجادهای، از روز گذشته محدودیتهای بیشتری برای ورود خودروها با پلاک غیربومی در مناطق پرخطر کرونایی اجرایی شده است که درصورت بیتوجهی، راننده با جریمه 500 هزار تومانی روبهرو خواهد شد.
البته کار به جریمه ختم نمیشود بلکه ماموران پلیس در مبادی ورودی شهرستانهای ممنوعه ابتدا راننده خاطی را اعمال قانون میکنند و بعد از آن دوباره به شهر مبدا هدایت خواهندکرد. بنابراین رانندگانی که بافرض تنها جریمه شدن دل به جاده سپردهاند باید مدنظر داشته باشند که جریمه پایان کار نیست و دوباره باید مسیر رفته را بدون اینکه به مقصد رسیده باشند به منزل بازگردند.
* مجموع جانباختگان کرونایی در ایران به ۵۸۶۸۶ نفر رسید
61 نفر دیگر از هموطنانمان به دلیل ابتلا به کرونا طی یک شبانهروز فوت کردند. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با اعلام اینکه از ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۶۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند، گفت: تعداد جانباختگان بیماری در کشور به ۵۸ هزار و ۶۸۶ تن رسیده است. سیماسادات لاری گفت: طی شبانهروز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷۵۸۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۶۱۱ نفر از آنان بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۸۱ نفر رسید.
لاری در ادامه گفت: متاسفانه در طول این مدت ۶۱ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۶۸۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۷۲ هزار و ۲۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته وی، ۳۷۴۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تاکنون ۹ میلیون و ۸۳۱ هزار و ۹۹۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|