|
لاوروف: اگر شما خواهان صلح هستید، باید برای جنگ آماده باشید
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیروز گفت: در صورتی که اتحادیه اروپایی تحریمهای جدیدی علیه روسیه اعمال کند، مسکو آماده قطع روابط با این اتحادیه است. لاوروف افزود: «ما خواهان منزوی شدن از جهان نیستیم اما باید آماده باشیم. اگر شما خواهان صلح هستید، باید برای جنگ آماده باشید».
ارسال به دوستان
دادستان حزب دموکرات در جلسه استیضاح ترامپ با اشاره به ماجرای حمله به کنگره:
ایرانیها ما را مسخره کردند!
گروه بینالملل: چهارمین روز دومین استیضاح دونالد ترامپ، دیروز با دفاعیه فشرده تیم وکلای او در مجلس سنا همراه شد. روند استیضاح دوم رئیسجمهور پیشین آمریکا و در حقیقت محاکمه او به اتهام شورش علیه حکومت ایالاتمتحده، از روز سهشنبه هفته گذشته با رای اکثریت سناتورها به مشروع بودن این روند از جمله 6 سناتور جمهوریخواه آغاز شد و طی روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه، حامیان و مخالفان به دفاع از نظرات خود پرداختند. طی ۳ روز مباحثه در سنا بر سر محاکمه ترامپ، هر ۲ طرف یعنی دموکراتها و برخی جمهوریخواهان مخالف ترامپ در کنگره - بویژه لیز چنی، عضو کنفرانس جمهوریخواهان در کنگره و دختر بزرگ دیک چنی، معاون ریاستجمهوری آمریکا در دوره جورج بوش پسر- از یک سو و اکثریت حزب جمهوریخواه به همراه تیم وکلای مدافع ترامپ از سوی دیگر، هر یک به مدت مجموعا 16 ساعت فرصت داشتند دلایل خود را در تایید یا رد استیضاح مطرح کنند.
برنامه و محتوای دفاعیات وکلای ترامپ به خاطر اینکه او تیم وکالت قبلی خود را تنها چند روز مانده به آغاز استیضاح برکنار کرده بود، برای هر ۲ حزب رقیب و رسانهها مبهم بود. در این میان به گزارش سیانان، به خاطر فشرده بودن زمان جلسات تا پیش از رایگیری نهایی امروز (شنبه)، تیم دفاع از رئیسجمهور پیشین مجبور شد همه دفاعیات را تا پایان جلسه روز جمعه جمعبندی کند. دادستان «بروس کاستور» از وکلای ترامپ در جلسات محاکمه سنا، با تایید این موضوع گفته بود او به همراه «دیوید شون»، «مایکل فان در فین» و «ویلیام برنان»، در تریبونهای مختلف لایحه دفاعیات ترامپ را قرائت میکنند.
این موضوع برخلاف خواست ترامپ بود که انتظار داشت تعداد وکلای بیشتری بویژه در سخنرانیهایی که از شبکههای تلویزیونی پخش زنده میشود، در سنا از او دفاع کنند.
در نهایت برآیند این دفاعیات این بود که تیم ترامپ با پخش بریده فیلمهایی از سخنان قانونگذاران دموکرات در جلسه دیروز، حزب رقیب را متهم به برنامهریزی برای تقدیس خشونت با دستکاری روایت حوادث روز 6 ژانویه- حمله حامیان ترامپ به ساختمان کنگره- کردند. آنها در جلسه دادرسی روز جمعه چنین استدلال کردند که ترامپ مرتکب «تحریک به شورش» نشده و سخنان او در جمع هوادارانش قبل از حمله به ساختمان کنگره فقط گویای شیوه بیان خاص او است. همچنین در استدلالهای حقوقی خود دادرسی محاکمه ترامپ را که توسط حزب دموکرات تنظیم شده بود، یک «نمایشنامه سیاسی» توصیف کردند.
وکلای ترامپ ضمن اینکه همچنان موکل خود را رئیسجمهور فعال ایالات متحده خوانده و همانند خود او حاضر به پذیرش شکست او در انتخابات پاییز گذشته نشدند، کماکان بر موضع اولیه خود در نخستین جلسه، یعنی فقدان مشروعیت استیضاح او تاکید داشتند.
بدین ترتیب همه نگاهها به آخرین جلسه محاکمه استیضاح رئیسجمهور پیشین آمریکا دوخته شده که مدافعان ترامپ به مدت ۱۶ ساعت، دفاعیات خود را ارائه دهند. این جلسه یکشنبه صبح (به وقت تهران) با رایگیری از 100 عضو مجلس سنا خاتمه خواهد یافت. در این رایگیری نیاز به رای مثبت دوسوم سناتورها مبنی بر محکوم شدن ترامپ است که با توجه به حمایت قاطع بدنه حزب جمهوریخواه از او، بعید به نظر میرسد. در عین حال طبق تحلیل تارنمای بریتبارتنیوز، این استیضاح نهتنها نتوانست به عمر سیاسی ترامپ خاتمه دهد، بلکه حزب جمهوریخواه را در حمایت از ادامه رهبری او تصفیه و یکپارچه کرد و این کابوس ۴ سال آینده جو بایدن در کاخ سفید و همحزبیهایش در کنگره خواهد بود.
* همه چهرههای یک استیضاح
یکی از نکات جالب جلسات استیضاح ترامپ مطرح شدن چهرههایی بود که موضوعیت او را به عنوان متهم جلسات محاکمه به چالش کشیدند.
یکی از آنها «خواکین کاسترو» دادستان دموکرات منتخب خانه نمایندگان- مجلس پاییندست کنگره - در این محاکمه بود که مدعی شد رئیسجمهور پیشین با تحریک هوادارانش برای یورش به کنگره باعث شد ایران، روسیه و چین و حتی متحدان آمریکا چون کانادا «دموکراسی ما را به سخره گیرند!»
او که پنجشنبه در سومین روز استیضاح و آخرین روز برای تشریح مقدماتی کیفرخواست علیه ترامپ سخنرانی میکرد، گفت: «برای بدتر کردن اوضاع، دشمنان ما حتی از وقایع ششم ژانویه، نهتنها برای تحقیر آمریکا، بلکه برای توجیه رفتار ضددموکراتیک خود استفاده میکنند و آمریکا را منافق میخوانند. این چیزی است که دولت چین میگوید. ما فکر نمیکنیم حزب کمونیست چین عقب نشسته باشد و بخندد. پس خودمان را فریب میدهیم؛ پس بگویید تمام کنند... نقل قول از رئیس کمیته امور بینالملل مجلس اعلای مجلس روسیه است که گفت جشن دموکراسی تمام شد. آمریکا دیگر در حال ترسیم مسیر نیست بنابراین همه حقوق خود را برای تعیین آن بویژه تحمیل آن به دیگران از دست داده است... رهبر عالی ایران نیز از تحریک شورش توسط پرزیدنت ترامپ برای تمسخر آمریکا استفاده میکند. او درباره وضعیت ایالات متحده گفت این دموکراسی و حقوق بشر آنهاست. این رسوایی انتخابات آنهاست. اینها ارزشهایشان است. این ارزشها توسط تمام دنیا مورد تمسخر قرار میگیرد. حتی دوستانشان نیز به آنها میخندند».
کاسترو سپس اظهارات خود را مطابق یک بولتن مشترک ارزیابی تهدیدات وزارت امنیت داخلی، «افبیآی» و ۸ نهاد اجرای قانون دانست و گفت: «پس از شورش، همکاران من در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، بیانیهای دوحزبی صادر کردند که اعتبار ما خدشهدار شده و به جایگاه ما در جهان آسیب وارد شده است».
در این جلسه همچنین برخی فیلمهای تکاندهنده دوربینهای مداربسته از روز حمله به کنگره برای نخستینبار منتشر شد، از جمله صحنههای شلیک معترضان به سمت افسران پلیس محافظ ساختمان کنگره و اشغال دفتر کارمندان.
جالب اینکه سناتور «لیندسی گراهام» از رهبران معنوی جمهوریخواهان، پس از پخش ویدئوهای مزبور مدعی شد مقصر اصلی این رخدادها نه ترامپ، بلکه نیروهای محافظ ساختمان کنگره بودهاند که نتوانستهاند از پس مهاجمان برآیند. همحزبی او سناتور «تام کاتن» که یکی از جمهوریخواهان افراطی است نیز با رد ادعای یکی از شاهدان که گفته بود او در روز حمله به کنگره درخواست سلاح برای حفاظت از خود کرده، مدعی شد منظورش سلاح گرم نبوده و فقط درخواست چاقو کرده است!
***
به دلیل نقض اصول صداقت و بیطرفی و ضربه به منافع ملی چین صورت گرفت
اخراج بیبی سی از چین
همزمان با همهگیری ویروس جهشیافته «کووید-19» موسوم به کرونای انگلیسی از بریتانیا به سراسر جهان، یک نهاد دولتی چین فعالیت بیبیسی را در خاک این کشور ممنوع کرد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رسانهای جمهوری خلق چین روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد مجوز سالانه فعالیت بنگاه خبرپراکنی بریتانیا (بیبیسی) به علت نقض شدید دستورالعملهای تعیین شده برای رسانهها در این کشور از جمله نقض اصول صداقت و بیطرفی در ژورنالیسم، تمدید نمیشود. این سازمان که مرجع رسمی نظارت بر فیلمها و شبکههای رادیویی و تلویزیونی چین است، در بیانیه خود گزارشهای شبکه خبری بیبیسی درباره چین را نقض شدید دستورالعملهای تعیینشده برای رسانهها، ازجمله صادقانه و منصفانه بودن اخبار و وارد نشدن ضرر به منافع ملی چین ارزیابی کرده است. به نوشته روزنامه گلوبالتایمز، بیبیسی که مهمترین رسانه سراسری دولتی(سلطنتی) بریتانیاست در نگاه چینیها به سطح یک رسانه «شایعهساز» افول کرده که عمدا درباره این کشور سیاهنمایی میکند. آنها بویژه از گزارشهای مغرضانه اخیر بیبیسی درباره استان خودمختار سینکیانگ در شرق چین، معرفی شهر ووهان به عنوان منشأ اولیه شیوع ویروس کرونا و همچنین دعوت مداوم کارشناسان ضدچین در برنامههای این بنگاه خبرپراکنی ناراحت هستند. در همین حال مقامات پکن تصمیم برای توقف پخش این شبکه را پیامی واضح مبنی بر غیرقانونی بودن رویکرد اخبار جعلی در کشورشان برمیشمارند. وانگ سیکسین، استاد حقوق دانشگاه ارتباطات چین در این باره گفته است: «تعلیق پخش اخبار شبکه جهانی بیبیسی به این معنی است که نمیتوان آن را در هیچ جای سرزمین اصلی چین دریافت کرد، زیرا چین دیگر خدماتی به شرکت پخش آن ارائه نمیدهد». ممنوعیت فعالیت بیبیسی در خاک چین، دقیقا مشابه منع فعالیت پرستیوی در خاک آمریکا، انگلیس و بسیاری از کشورهای غربی است.
دولت چین پیش از این ورود اتباع بریتانیایی به خاک خود را به خاطر خطر شیوع ویروس جهشیافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی، اکیدا ممنوع اعلام کرده بود. ممنوع شدن فعالیت بیبیسی در پرجمعیتترین جامعه جهان (که شامل هنگکنگ مستعمره سابق بریتانیا نیز میشود) در حالی رخ میدهد که هفته گذشته انگلیسیها نیز مجوز فعالیت شبکه بینالمللی «سیجیتیاِن» متعلق به چین را لغو کرده بودند. بر این اساس آفکام، نهاد نظارت بر رسانههای بریتانیا با طرح این ادعا که ساختار مالکیت شبکه مزبور دولتی است مجوز فعالیت آن را در قلمرو بریتانیا باطل کرد. جالب اینکه ساختار تشکیلاتی بیبیسی نیز نهتنها دولتی، بلکه سلطنتی و غیردموکراتیک است. در اساسنامه بیبیسی آمده است هیات امنای (شورای نظارت) این شبکه توسط دربار انگلیس تعیین میشود و بودجه و اهدافکاری بخش بینالمللی بیبیسی نیز توسط وزارت خارجه بریتانیا تامین و تعیین میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هشتگ «مردم خواستار سقوط رژیم سعودی هستند» ترند شد
فعالان شبکههای مجازی در عربستان طی 2 روز گذشته خواستار سقوط رژیم سعودی شده و هشتگ معروف «الشعب یرید اسقاط النظام السعودی» را به اصطلاح ترند کردند. کاربران با ذکر موارد نقض حقوق بشر و ظلم و فساد حاکمان سعودی، از مشکلات وخیم اقتصادی و افزایش سالانه کسری بودجه و رکود و بیکاری انتقاد کردند. آنها همچنین در توئیتهای خود نوشتند دولت سعودی با اقداماتش در داخل و خارج مرزها، موجب بدنامی عربستان در چشم مردم جهان شده است.
***
دیدار حریری با میشل عون
میشل عون دیروز در کاخ «بعبدا» سعد حریری نخستوزیر مامور تشکیل کابینه را به حضور پذیرفت؛ موضوع تشکیل کابینه محور اصلی مذاکرات ۲ طرف بود. سعد حریری پس از دیدار با میشل عون در کاخ ریاستجمهوری لبنان بر ضرورت تشکیل کابینه فنسالار تاکید کرد و گفت: با میشل عون رایزنی کردم و رایزنی را کامل خواهم کرد. وی با اشاره به عدم پیشرفت در مذاکرات مربوط به تشکیل کابینه، افزود: برای رئیسجمهور تشریح کردم که موقعیت طلایی داریم و هر گروهی باید مسؤولیت مواضع خود را برعهده بگیرد. حریری با اشاره به سفرش به فرانسه، درباره تشکیل کابینه گفت مشکل در تشکیل دولت فنسالار است. موضع من درباره تشکیل کابینه متشکل از 18 وزیر و اینکه همه تخصصگرا باشند، تغییری نخواهد کرد.
از زمان انفجار بندر بیروت و استعفای حسان دیاب تاکنون لبنان در وضعیت بیدولتی به سر میبرد. ناظران مسائل لبنان معتقدند تاکید حریری بر تشکیل کابینه فنسالار با هدف تغییر نظم چندساله در روند تشکیل دولت و ایجاد کابینهای کاملا جناحی است.
***
حمله خودرویی یک شهرکنشین صهیونیست به 4 فلسطینی
منابع خبری گزارش دادند یک شهرکنشین صهیونیست روز گذشته ۴ فلسطینی را در منطقه «عین البیضا» در شمال فلسطین اشغالی زیر گرفته است. پایگاه خبری شبکه «روسیاالیوم» به نقل از خبرنگار خود در فلسطین گزارش داد در پی این اقدام، یک فلسطینی به شهادت رسید و ۳ تن دیگر مجروح شدند. روسیاالیوم در این باره نوشت: هنوز مشخص نشده این حادثه عمدی بوده یا تنها یک تصادف جادهای رخ داده است. از طرف دیگر، منابع فلسطینی نیز در این باره گزارش دادند این حادثه در غور اردن در شمال چهارراه «محولا» در جاده ۹۰ رخ داده و در پی آن، یک عابرپیاده 50 ساله به شهادت رسیده و یک تن دیگر بشدت زخمی شده است و از سوی دیگر، ۴ تن دیگر نیز جراحت سطحی برداشتهاند. این گزارش در حالی منتشر شده است که منابع فلسطینی، سهشنبهشب هفته جاری نیز خبر دادند «عزام جمیل عامر»، از ساکنان روستای «کفر» از سوی یک شهرکنشین صهیونیست در شهر «سلفیت» واقع در کرانه باختری با خودرو زیر گرفته شد و به شهادت رسید.
***
نظر ترکیه درباره «اس۴۰۰» غیر قابل تغییر است
به گزارش آناتولی، «ابراهیم کالین» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در گفتوگو با شبکه خبری «تیآرتی» بر عدم عقبنشینی آنکارا از دستیابی به سامانه دفاع موشکی «اس400» روسیه که باعث تحریمهای آمریکا علیه کشورش شده است، تأکید کرد. سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در عین حال تأکید کرد برای حل مشکلات مربوط به پرونده اس400، با آمریکا رایزنی خواهد کرد. وی اظهار داشت که مذاکرات میان آنکارا و واشنگتن درباره اختلافات مربوط به این پرونده در حال انجام است و انتظار نمیرود ۲ طرف سریعا به راهحل برسند. آمریکا دسامبر 2020 ترکیه را به دلیل خرید سامانه اس400 از روسیه تحریم کرد.
***
استقرار زیردریایی اتمی فرانسه در دریای چین جنوبی
پایگاه خبری آسیا تایمز از استقرار یک زیردریایی اتمی فرانسه در دریای چین جنوبی در راستای درخواست «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای افزایش تلاشهای چندجانبه برای مقابله با پکن خبر داد. براساس این گزارش، «فلورنس پارلی» وزیر دفاع فرانسه هفته گذشته اعلام کرده بود زیردریایی اتمی «امراودم» را به همراه ناو پشتیبان «سین» در حمایت از آزادی کشتیرانی مطابق با قوانین حقوق بینالمللی مستقر کرده است و هر جا که نیاز باشد از آن استفاده خواهد کرد. وزیر دفاع فرانسه با اشاره به رزمایشهای دریایی اخیر این کشور در آبهای شرق آسیا از عبور این زیردریایی اتمی از دریای چین جنوبی خبر داد. فلورنس پارلی با اشاره به توانایی ناوگان دریایی فرانسه برای انجام ماموریتهای طولانی به همراه شرکای آمریکایی، استرالیایی و ژاپنی مدعی شد اقدامات فرانسه بخشی از تلاشهای گسترده بینالمللی برای حفظ حقوق بینالمللی در زمینه ارتباطات میان خطوط دریایی در جهان است. در همین راستا نیروی دریایی آمریکا اخیرا ناو هواپیمابر «یواساس روزولت» و همچنین ناو هواپیمابر «یواساس نیمیتز» خود را به آبهای پیرامونی چین اعزام کرده است.
ارسال به دوستان
استعفای دادستان پرونده جنایات جنگی صهیونیستها
گروه بینالملل: کمتر از یک هفته پس از آنکه پایگاه خبری آکسیوس از لابی سیاسی رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن دیوان لاهه به منظور کنار گذاشتن پرونده مربوط به ارتکاب جرائم جنگی صهیونیستها خبر داد، فاتو بنسودا دادستان ارشد این دادگاه و مسؤول رسیدگی به این پرونده، پنجشنبه گذشته از سمت خود استعفا کرد. صهیونیستها در پیامهای خود تلویحا به اعمال خشونت بیشتر بر فلسطینیان در صورت پیگیری این پرونده اشاره کردهاند. حال باید دید با استعفای بنسودا، دادستان جانشین او تا چه حد در راستای پیشبرد این پرونده جدیت به خرج خواهد داد.
* رایزنی برای جانشینی بنسودا
به گزارش «وطن امروز»، «فاتو بنسودا» دادستان دیوان لاهه که طرح تعقیب قضایی جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری میکرد، در پی فشارهای تلآویو از سمت خود استعفا داد. به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، کشورهای عضو دیوان کیفری بینالمللی قرار است امروز (شنبه) دادستان جدیدی را برای دادگاه جنایتهای جنگی انتخاب کنند. ۴ دادستان از کشورهای انگلیس، ایرلند، ایتالیا و اسپانیا برای جانشینی بنسودا که تحقیقات جنجالی درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیان و جنایتهای جنگی نظامیان آمریکا در افغانستان را پیگیری میکرد، رقابت میکنند. بر اساس این گزارش، به دلیل عدم اجماع نظر کشورهای عضو دیوان لاهه برای انتخاب دادستان دادگاه جنایتهای جنگی، انتخاب جانشین برای بنسودا از طریق رأیگیری در مقر این دادگاه در نیویورک انجام خواهد شد. به نوشته تایمز اسرائیل، بنسودا که قرار است ماه ژوئن از سمت خود کنار برود، ۹ سال را در «یکی از چالشیترین شغلها»ی دیوان کیفری بینالمللی گذراند و در آخرین اقدام خود پرونده تحقیقات درباره جنایات صهیونیستها را پیش برد. آمریکا و رژیم صهیونیستی - که هیچکدام عضو دیوان لاهه نیستند - طی ۲سال گذشته بشدت با تلاشهای بنسودا برای تحقیقات درباره جنایات علیه مردم فلسطین مخالفت کرده و به او فشار آورده بودند. پیش از این، وبگاه آکسیوس به نقل از مقامهای صهیونیست گزارش داد تلآویو از سفرای خود خواست که از متحدانشان بخواهند به دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای عدم پیگیری تحقیقات درباره جنایات این رژیم فشار بیاورند.
* رأی دادگاه لاهه و خشم صهیونیستها
جمعه هفته قبل قضات دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه به صلاحیت قضایی این دادگاه جهت رسیدگی به دستاندازی رژیم صهیونیستی به آن سوی مرزهای فلسطینی تعیین شده در سال 1967 میلادی رای مثبت دادند. بنیامین نتانیاهو، آشکارا از حکم دادگاه لاهه انتقاد و این دادگاه را به سیاسیکاری متهم کرد. نتانیاهو با یادآوری اینکه رژیم اسرائیل در دادگاه کیفری بینالمللی عضویت ندارد، مدعی شد این دادگاه یک نهاد قضایی نیست و سیاسی عمل میکند. دادگاه کیفری بینالمللی از آن جهت برای اسرائیلیها خطرناک است که میتواند با تکیه بر رأی روز جمعه، درباره جنایات جنگی رخ داده در جنگ ۲۰۱۴ غزه و همچنین درگیری سربازان صهیونیست با اهالی غزه در خلال راهپیماییهای بازگشت که ۲۱۵ شهید و ۱۹۱۷۳ زخمی بر جا گذاشت و همچنین عملیاتهای نظامی و امنیتی در کرانه باختری تحقیق کند. در چنین شرایطی رفتار دولت جدید واشنگتن نیز قابل تأمل است. وزارت خارجه آمریکا درست همانند دوره مایک پمپئو واکنشی منفی و مغایر با اجماع بینالمللی به رأی دادگاه لاهه داشت. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای همان ادعاهای مقامات صهیونیست را در این باره تکرار کرد که دادگاه کیفری بینالمللی صلاحیت لازم را برای دولتهایی که عضو این دادگاه نیستند، ندارد.
* فهرست جنایتکاران بلندپایه صهیونیست
گفتنی است روزنامه «هاآرتص» تیرماه امسال لیستی از افرادی که در تحقیقات درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، احتمال محکوم شدنشان وجود داشت، منتشر کرد. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر، «بنی گانتس» وزیر جنگ، «موشه یعلون»، «نفتالی بنت» و «آویگدور لیبرمن» وزرای جنگ پیشین، «یورام کوهن» رئیس پیشین شاباک و «نداف آرگامان» رئیس کنونی شاباک، «گادی آیزنکوت» رئیس پیشین ستاد کل ارتش و «آویو کوخاوی» رئیس کنونی ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی از جمله این افراد هستند. هاآرتص فاش کرد مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی رای دادگاه لاهه را جدی گرفتهاند و در حال تهیه یک لیست مخفی از ۳۰۰ مقام صهیونیست هستند که به آنها توصیه میشود به خارج از سرزمینهای اشغالی سفر نکنند تا مبادا بازداشت شوند.
ارسال به دوستان
پایگاه خالد هدف موشکهای مقاومت
گروه بینالملل: مقاومت یمن در ادامه عملیاتهای واکنشی خود به حملات ائتلاف سعودی به شهرهای یمن، حمله موشکی دقیقی را به پایگاه نظامی «ملک خالد» در شرق عربستان سعودی ترتیب داد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از شبکه المسیره یمن، سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز اعلام کرد پدافند هوایی این کشور یک فروند پهپاد CH4 ساخت چین متعلق به ائتلاف متجاوز را ساقط کرده است. این پهپاد در حال انجام اقدامات خصمانه در حریم هوایی یمن در منطقه مدغل استان مأرب بود که با موشک زمین به هوا هدف قرار گرفت و ساقط شد. سرتیپ «یحیی سریع» همچنین بامداد دیروز با انتشار پیامی در توئیتر از حمله موشکی مقاومت یمن به پایگاه هوایی «ملک خالد» عربستان سعودی در جنوب غرب این کشور خبر داد.
وی در این پیام نوشت: «به لطف و عنایت خداوند، یگان موشکی یک فروند موشک بالستیک که هنوز از آن رونمایی نشده است، به سمت شهر «خمیس مشیط» شلیک کرد و پایگاه هوایی «ملک خالد» را هدف قرار داد و موشک به دقت به هدف اصابت کرد». تابستان پارسال نیز مقاومت یمن در رشته حملات موشکی با استفاده از موشکهای بالستیک «قاهر» یا راکتهای توپخانهای «بدر 1» حملاتی را علیه این پایگاه ترتیب داد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن این عملیات موشکی را در پاسخ به تشدید حملات هوایی و زمینی متجاوزان و تداوم محاصره یمن دانست. ائتلاف سعودی پنجشنبه گذشته شهر صراوح در استان مأرب را که شاهد پیشروی نیروهای ارتش دولت نجات ملی (مستقر در صنعا) است، ۲۵ بار بمباران کرد.
* آخرین وضعیت میدانی در جبهه غربی شهر مأرب
درگیریها بین مقاومت یمن و نیروهای ائتلاف سعودی در عرصه نبرد میدانی در مناطق شمالی و مرکزی یمن بویژه در استان مأرب کماکان ادامه دارد. بر این اساس در استان مأرب و در جبهه شرق صرواح، در مناطق الزور و طلعه الحمرا درگیریها ادامه دارد. طی یک هفته اخیر مقاومت یمن موفق به آزادسازی برخی نقاط مهم در جبهه غربی شهر مأرب و شرق صراوح شده است.
همچنین روز پنجشنبه منطقه جبل کوفل و مناطق اطراف آن از اشغال نیروهای تحت حمایت عربستان آزاد شد. در اختیار داشتن این مناطق نقش مهمی در پیشرویهای آینده مقاومت ایفا میکند. پس از پیشرویهای انجامشده در منطقه کوفل، نیروهای ائتلاف سعودی به منطقه طلعه الحمرا و الزور عقبنشینی کردند. در همین حال درگیریهای سنگین در منطقه طلعه الحمرا و وادی الزور بین نیروهای تحت حمایت عربستان و انصارالله ادامه دارد.
* ائتلاف سعودی کشتی حامل گاز خانگی برای مردم یمن را دزدید
سخنگوی رسمی شرکت نفت یمن اعلام کرد ائتلاف سعودی یک کشتی حامل بیش از 5 هزار تن گاز خانگی برای مردم یمن را دزدیده است. «عصام المتوکل» سخنگوی شرکت نفت یمن، دیروز از دزدیده شدن این کشتی که حامل گاز خانگی برای مردم یمن بود خبر داد. المتوکل در گفتوگو با خبرگزاری رسمی یمن (سبأ) در این باره گفت: بدین ترتیب تعداد کشتیهای توقیف شده به ۱۳ کشتی حامل فرآوردههای نفتی افزایش پیدا کرده است. سخنگوی شرکت نفت یمن در ادامه با انتقاد از سکوت جامعه بینالملل و سازمان ملل متحد در قبال این اقدام ائتلاف سعودی، تأکید کرد یکی از مهمترین عواملی که ائتلاف سعودی به رهبری آمریکا را به توقیف کشتیهای نفتی تشویق کرده و به رغم داشتن مجوز ورود از سازمان ملل، مانع ورود این کشتیها به بندر الحدیده (غرب یمن) شده، سکوت جامعه بینالملل و خود سازمان ملل متحد است. بنا بر اعلام پیشین شرکت نفت یمن، نیروهای متجاوز در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۷۲ محموله سوخت این کشور را مورد حمله قرار داده و آنها را به زور توقیف کردند، آن هم در حالی که تمام این محمولهها مجوز بازرسی بینالمللی دریافت کرده بودند. محاصره مردم یمن با توقیف کشتیهای حامل سوخت و کمکهای بینالمللی از سوی عربستان در حالی شدت یافته است که این کشور به استناد گزارشهای سازمان ملل دچار یکی از سهمگینترین بحرانهای بشری است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|