|
قهرمان اسبق کشتی جوانان جهان درگذشت
فریدون قنبری، قهرمان سابق کشتی جوانان جهان صبح دیروز بر اثر بیماری درگذشت. این قهرمان اسبق کشتی از ابتدای سال جاری به دلیل بیماری پانکراتیت در بیمارستان بستری شد و روز ۲۰ فروردین تحت عمل جراحی قرار گرفت. وی در ادامه روند درمانی خود دچار مشکلات مختلفی بود تا اینکه با وجود تلاش فراوان پزشکان، صبح دیروز درگذشت. قنبری متولد مهرماه ۱۳۵۶ و کشتیگیر آزادکار سابق ایران در سال ۱۹۹۷ در هلسینکی فنلاند قهرمان جوانان جهان شد و مدال طلای قهرمانی بزرگسالان آسیا را در سال ۲۰۰۴ به دست آورد.
ارسال به دوستان
به بهانه دیدارهای غیر ورزشی و جناحی رئیس جدید فدراسیون فوتبال
راستی از فوتبال چه خبر؟
نگاهی به 50 روزی که شهابالدین عزیزیخادم به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شده، نشان میدهد عمده دیدارهای او سیاسی بوده و فوتبال کمترین اهمیت را داشته است. صحبت کردن همیشه آسان است. صحبت از آشتی، نخبهگرایی و واژههای امیدبخش اینچنینی اما وقتی پای عمل میرسد، کمتر به صحبتهایی که انجام دادهایم رجوع میکنیم. درست شبیه رئیس فدراسیون فوتبال که گویا هنوز به حرکت در مسیر اصلی فوتبال علاقهای ندارد و به ارتباطهای دیگر علاقهمند است. عزیزیخادم زمانی که قصد داشت رئیس فدراسیون فوتبال شود، از اهمیت به تمام تیمهای ملی و تمام بخشهای فوتبال سخن گفت. از اهمیت دادن به تیمهای باشگاهی که از صاحبان اصلی فوتبال به شمار میروند اما انگار هنوز این «با اهمیتها» در اولویت کاری رئیس فدراسیون فوتبال نیستند. بررسی دیدارهای شهابالدین عزیزیخادم در 45 روزی که به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شده، نشان میدهد عمده دیدارهای او، کمترین ارتباط را با فوتبال دارند؛ دیدارهایی که خروجی آنها برای فوتبال یا بیثمر است یا ثمره چندانی ندارد اما شاید برای عزیزیخادم کلی امتیاز داشته باشد. عزیزیخادم در نخستین قدم به دیدار محمدجواد ظریف رفت. سایت فدراسیون فوتبال 19 اسفند 9 روز پس از انتخاب عزیزیخادم، دیدار او با وزیر امور خارجه را مخابره کرد که برای کمک به بازپسگیری میزبانیها از AFC انجام شده بود. با این حال ثمره این دیدار برای فوتبال ایران و پس گرفتن میزبانیها چه بود؟ پس از این دیدار با توجه به برگزاری اردوی تیم ملی، عزیزیخادم 24 اسفند دیداری با دراگان اسکوچیچ داشت که مشخص نیست در صورت نبود اردوی تیم ملی، چنین دیداری در اولویت قرار میگرفت یا نه. دیدار 8 فروردین با رضا صالحیامیری نیز به دلیل حضور رئیس کمیته ملی المپیک در ساختمان فدراسیون فوتبال انجام شد و شاید در غیر این صورت باز هم چنین دیداری در اولویت نبود. پرثمرترین دیدار عزیزیخادم 10 فروردینماه با رئیس مناطق آزاد کشور انجام شد که برای هماهنگی اردوی تیم ملی بود و این ۳ دیدار مجزا از دیدارهای غیرضرور رئیس فدراسیون فوتبال است. شاید روزهای نخست حضور عزیزیخادم و شرایط ویژه فوتبال بابت بحث میزبانی و برگزاری اردوی تیم ملی، فرصت چندانی به او برای برگزاری جلسات مهمتر نداده است. این مساله کاملا قابل درک است اما نکته جالب توجه زمانی رقم میخورد که رئیس فدراسیون فوتبال در شرایط عادی هم ملاقاتهای دیگری را جزو اولویتهای خود قرار میدهد. یکی از شعارهای عزیزیخادم اهمیت به فوتبالیها و استفاده از نخبگان فوتبال در فدراسیون تحت مدیریت او بود اما گویا نه فوتبال و فوتبالیها در اولویت هستند و نه استفاده از نخبگان آنچنان اهمیت دارد. این مساله جایی خود را نشان داد که نگاهی به انتخابهای عزیزیخادم داشتیم؛ جایی که فارغ از سایر انتخابهای مورد نقد او، حکم سرپرستی تیم ملی برای مجتبی خورشیدی زده شد تا حتی شائبه احکام رفاقتی به وجود بیاید. 11 فروردینماه دیدار دیگری از سوی عزیزیخادم برنامهریزی شد که خبر آن روی سایت فدراسیون فوتبال منتشر شد؛ دیدار با علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی. سایت فدراسیون یکی از محورهای این گفتوگو را پیگیری مجلس در بازپسگیری میزبانی ایران اعلام کرد اما آیا میتوان چنین موضوعی را براحتی پذیرفت؟ مجلس چه کمکی در این راه میتواند انجام دهد؟!!
دیدار 22 فروردین عزیزیخادم و تیم همراه او نیز جالب توجه است. جلسه با اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل صنایع ملی مس ایران که اگر خروجی و ثمر این دیدار برای فدراسیون فوتبال مشخص شود، شاید بتوان توجیهی برای آن آورد. خبر برگزاری این جلسه روی سایت فدراسیون فوتبال قرار نگرفت و هیات فوتبال استان کرمان خبر این دیدار را مخابره کرد که البته اکنون چنین خبری هم روی خروجی سایت هیات فدراسیون دیده نمیشود و گویا این خبر حذف شده است. آخرین دیدار عزیزیخادم هم بسیار قابل تأمل است؛ وقتی که او روز 24 فروردین در چهلوپنجمین روز انتخابش به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال به دیدار پیروز حناچی، شهردار تهران میرود. آن هم در شرایطی که مسائل مهم و مختلف دیگری در فوتبال وجود دارد که امیدوار بودیم عزیزیخادم پس از انتخابش به عنوان رئیس، رسیدگی به این امور را در اولویت کاری خود قرار دهد.
* همه اولویتهای فراموششده
تیمهای ملی همچنان وضعیت مناسبی ندارند. جز تیم ملی فوتبال بزرگسالان که همیشه ویترین است و برای هر رئیسی در صدر امور قرار میگیرد، بد نیست رئیس فدراسیون فوتبال نگاهی به سایر تیمها نیز داشته باشد؛ از تیم ملی فوتسال که همیشه با مشکلات عدیدهای مواجه است و کادر فنی این تیم که همیشه برای دریافت دستمزد خود به چالش میخورند و قرارداد هم ندارند تا تیم ملی فوتسال بانوان که یک ماه دیگر سومین سالگرد قهرمانیشان در آسیا از راه میرسد اما اعضای تیم هنوز پاداش خود را دریافت نکردهاند؛ پاداشی که در زمان خود ارزش خرید یک پراید را داشت و حالا شاید با آن دوچرخه هم نتوان خرید. البته که مقصر پرداخت نشدن این پاداش عزیزیخادم نیست اما شهره موسوی، نایبرئیس او قول پرداخت پاداش بانوان تا پایان سال 99 را داده بود که نخستین وعدهاش عملی نشد.
وضعیت داوران فوتبال کشورمان هم چندان مناسب نیست. نداشتن امکانات و آموزشهای کافی باعث شده قضاوتهای پراشتباهی را در لیگ شاهد باشیم که تیمهای زیادی هم از این بابت متضرر شدهاند اما گویا صدای اعتراضها شنیده نمیشود. تکلیف رئیس کمیته داوران هنوز مشخص نشده و انگار جلسات سیاسی و جناحی برای رئیس فدراسیون مهمتر از رسیدگی به کارهای مهم فوتبال است. از سویی تیم ملی بانوان ایران نیز به دلیل تشکیل نشدن اردو در زمانی طولانی، از رنکینگ فیفا خارج شد و هنوز هم بلاتکلیف است اما گویا جلسات شبکهای بادران برای شهره موسوی و جلسات مختلف غیرضروری برای عزیزیخادم در اولویت است. تیمهای پایه نیز که آینده فوتبال ایران را میسازند، در بلاتکلیفی به سر میبرند و مشخص نیست چه تصمیمی برای آنها اتخاذ خواهد شد. از سوی دیگر در فدراسیون فوتبال هنوز خبری از تغییر در کمیته فنی و توسعه فوتبال نیست که سالهاست تصمیماتشان انتقاداتی را به همراه دارد و گویا فدراسیون عزیزیخادم هم قصد تغییر آنها را پس از 50 روز ندارد. شاید هم رئیس جدید فدراسیون فوتبال احساس میکند هنوز کار او آغاز نشده و زمان برگزاری جلسات مهم با ارکان اصلی فوتبال و اتخاذ تصمیمات منطقی نرسیده است. عزیزیخادم پس از انتخاب مجتبی خورشیدی به عنوان سرپرست تیم ملی مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت اما نه تنها از این انتخاب خود عقبنشینی نکرد، بلکه پاسخ روشنی هم درباره دلایل این انتخاب عجیب نداد.
ارسال به دوستان
جنجال بزرگ بر سر فروش نیوکاسل به سعودیها
به دنبال تطهیر ورزشی
ولیعهد عربستان برای رسیدن به مالکیت باشگاه نیوکاسل و خرید سهام این باشگاه قدیمی دست به هر کاری میزند تا جایی که گفته میشود محمد بنسلمان از بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس خواسته است در پذیرفتن پیشنهادی که برای خرید باشگاه نیوکاسل داده است، اعمال قدرت کند. بنسلمان از جانسون خواسته است به او کمک کند و موانعی را که بر سر راه پذیرفته شدن پیشنهاد بیش از 360 میلیون یورویی او برای تصاحب باشگاه نیوکاسل وجود دارد از سر راه بردارد. رسانههای انگلیسی از جمله دیلیمیل گزارش کردهاند به مجموعهای از ایمیلهای رد و بدل شده بین مقامات دولتی و لیگ برتر انگلیس دست یافتهاند که این موضوع را ثابت میکند. صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی که بنسلمان رئیس آن است، آوریل سال گذشته با مایک اشلی، مالک نیوکاسل به توافق رسید. با این حال پس از 17 هفته بحث و گفتوگو که طی آن اشلی بارها و بارها شنید هیچ پرچم قرمزی در ارتباط با این معامله وجود ندارد، لیگ برتر همچنان تصمیمی در این زمینه نگرفته است و شرکت بنسلمان نیز در ماه جولای پیشنهاد خود را رسما پس گرفت. کیت آلن، مدیر سازمان حقوق بشر انگلیس در بیانیهای گفت گزارش میل نشان میدهد این در اختیار گرفتنها و تصرفها «همیشه فراتر از یک معامله تجاری» است و در واقع این تلاش دولت عربستان برای «تطهیر ورزشی» بدنامی خود است. با این حال اشلی که همچنان در انتظار رأی دادگاه برای ادامه روند واگذاری باشگاه است، معتقد است تنها چند روز تا رسیدن به تصمیم نهایی و ادامه روند واگذاری فاصله دارند. دیلیمیل گزارش کرده است بنسلمان در ماه ژوئن به شکل خصوصی از بوریس جانسون خواسته است درباره نتیجهگیری غلط لیگ برتر درباره این قرارداد 360 میلیون یورویی تجدید نظر کند و جانسون نیز از یکی از دستیارانش خواسته به این موضوع رسیدگی کند. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
مجلس قدرت مذاکره را بازگرداند
دکتر عباس مقتدایی*: مجلس یازدهم نشان داد در حفظ منافع ملت قاطعیت لازم را دارد؛ تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، دستاوردی بود که به واسطه آن دست دولت مجددا پر شد و ملت ایران بر اساس این قانون، دارای قدرت بیشتری در اقدام راهبردی شده است.
ما اکنون از یک سو شاهد آن هستیم که این قانون دستاوردهای قابل توجهی برای ملت داشته است و هر روز بر دستاوردهای آن که حاصل دوراندیشی مجلس بود، اضافه میشود و از سوی دیگر شاهدیم که مماشات دولت با کشورهای غربی در حال تضعیف این قاطعیت برآمده از مصوبه مجلس است و توقع آن است که آقای روحانی به این روند کاهنده قدرت کشور خاتمه دهد.
ما در مصوبه مجلس تصویب کرده بودیم ایران از 5 اسفند به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی خاتمه دهد چون تحریمها برداشته نشده است اما عملا فرصتی که دولت به کشورهای بدعهد و آژانس داد، نشان از این داشت که بنا بر حراست از قانون مجلس را ندارد. البته مجلس نظارتهای خاص خود را دارد و بارها تأکید کرده عدم دقت دولت در اجرای مصوبه پذیرفته نیست؛ به دولت مستقیم و غیرمستقیم گفتهایم در مساله برجام رفتارهای گام به گام وجود ندارد چون ما قبلا گامهای خود را برداشتهایم و به تعهدات خود نقداً عمل کرده و بدعهدی دشمن را در عمل دیدهایم. به همین دلیل، اینکه آمریکا اعلام کند من از برجام خارج میشوم و بعدا اعلام کند دوباره به برجام وارد میشوم، این نوعی امتیاز دادن به یک کشور بدعهد و بدرفتار است. بنابراین اینکه امروز غربیها اعلام کنند برای آزادسازی پول ایران مذاکره میکنیم یا آمریکاییها بگویند به کره اجازه میدهیم یک میلیارد از اموال شما را آزاد کند، «بدعهدی روی بدعهدی» است، زیرا بنا بر این بود که تحریمها لغو شود نه اینکه اموال و داراییهای ایران، آن هم به صورت قطرهچکانی آزاد شود و پذیرش این امر از سوی دولت و وزیر امور خارجه یعنی نادیده گرفتن عزت ملت ایران.
در هر صورت اقدامات کنونی دولت به نظر میرسد شائبههای تبلیغاتی و تأثیرگذاری بر انتخابات دارد تا رعایت تام و تمام منافع ملت ایران.
ما دیدیم در عمل بایدن و ترامپ تفاوتی ندارند و اتفاقا همین موضوع درباره آقای روحانی هم قابل مشاهده است، دکتر روحانی هم نشان داد تجربه را به عنوان یک موضوع مهم در نظر نمیگیرد. ما نباید از یک سوراخ ۲ بار گزیده شویم.
آمریکاییها تحریمها را متوقف نکردند، موانع پیش پای صادرات نفتی و غیرنفتی را برنداشتند و چون اینچنین نکردند، ما نباید مجددا به بدعهدان فرصت دهیم یا به آنان اینگونه وانمود کنیم که هر چه شما انجام دهید، ما با شما همراه هستیم.
در هر صورت ایران تعهدات خود را انجام داده و بارها آژانس اجرای این تعهدات را تایید کرده است، بنابراین دولت نباید مانع اجرای مصوبه مجلس شود.
5 خردادماه پایان توافق ۳ ماهه ایران با آژانس است و آقای روحانی نباید همانگونه که در ابتدای دولت تلاش کرد 100 روزه اقداماتی را انجام دهد که بعدها مشخص شد شتابزده عمل کرده است، اکنون هم در 100 روز مانده به پایان دولت، همان اشتباه قبلی را تکرار کند و از هول حلیم در دیگ بیفتد.
ماده 7 قانون اقدام راهبردی، تکلیف را مشخص کرده؛ مجلس تصمیمگیرنده است و دولت باید به این نکته توجه کند که حتی رفع محدود تحریمها در تناقض با منافع کلان ملت ایران است. ما باید به فکر خاتمه تحریمها و لغو کامل آنها و صیانت از حقوق ملت باشیم.
با روش رفتاری دولت، عملا یک سال بعد از خروج آمریکا، در برجام ماندیم. اروپا با توجه به روحیهای که دولت فعلی ایران داشت، به تضمینهایی که داده بود، عمل نکرد و قانون مجلس پس از ۲ سال بدعهدی، به کمک دولت آمده است.
مجلس هیچگاه دریچه دیپلماسی را نبسته است، در عین حال عملا دست دولت را برای آنکه بتواند در مذاکرات برتری داشته باشد، باز کرد. به عنوان مثال مجددا غنیسازی 20 درصد را احیا کرد، مجوز استفاده از سانتریفیوژها را داد و قدرت ایران را برای اقدامات راهبردی افزایش داد. حالا هم غنیسازی 60 درصدی، اروپا و آمریکا را به دست و پا انداخته است. توقع آن است که مذاکرهکنندگان ایرانی در جلسات وین بیش از هر چیز به فکر صیانت از منافع ملت ایران باشند نه اینکه به فکر دلجویی باشند یا مطابق سلیقه غربیها عمل کنند. غربیها در عمل نشان دادهاند تضعیف ایران را برنامهریزی میکنند و خواهان تقویت شدن ایران و دستیابی ما به منافعمان نیستند.
* نایبرئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
ارسال به دوستان
اخبار
رکابزنان به جای چالوس در تهران اردو میزنند
اردوی تیم ملی دوچرخهسواری جاده به جای چالوس در تهران برگزار خواهد شد.
در حالی که کادر فنی تیم ملی دوچرخهسواری قصد داشت اردوی ملیپوشان بخش جاده را در چالوس برگزار کند، به دلیل مخالفت ستاد کرونای این شهر، اردو در نهایت در تهران و کمپ تیمهای ملی برگزار خواهد شد.
دوچرخهسواری ایران یک سهمیه در المپیک دارد که بر اساس نظر کادر فنی در پایان اردوها معرفی خواهد شد. در حال حاضر 12 رکابزن به این اردو دعوت شدهاند.
***
اعزام بریمانلو به ۲ رقابت گزینشی المپیک توکیو
محمد محمدیبریمانلو برای ارتقای رنکینگ خود به مسابقات جودوی گرنداسلم و قهرمانی جهان اعزام میشود.
محمد محمدیبریمانلو ملیپوش وزن 73- کیلوگرم جودوی کشورمان که توانسته است سهمیه قارهای شرکت در بازیهای المپیک توکیو را کسب کند، برای ارتقای رنکینگ جهانی خود به ۲ مسابقه بینالمللی و گزینشی المپیک توکیو اعزام خواهد شد.
بریمانلو یک هفته دیگر به رقابتهای گرنداسلم کازان اعزام خواهد شد. این دوره از مسابقات 16 اردیبهشتماه در کازان روسیه برگزار میشود. این جودوکار کشورمان تمرینات خود را تا آغاز این رقابتها در شهر کازان ادامه میدهد.
همچنین 50 روز دیگر بریمانلو به مسابقات جودوی قهرمانی جهان در مجارستان اعزام میشود که 16 خردادماه آغاز خواهد شد.
***
جامجهانی شیرجه باز هم در ژاپن برگزار میشود
فدراسیون بینالمللی شنا (فینا) تاریخ جدید برگزاری مسابقات جامجهانی شیرجه که حکم سهمیه المپیک را دارد، اعلام کرد.
مسابقات جامجهانی شیرجه که حکم توزیع سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را هم دارد قرار است مجددا از اول ماه مه یعنی ۱۱ اردیبهشت به میزبانی ژاپن انجام شود.
این مسابقات که پیش از این قرار بود ۲۹ فروردین به میزبانی ژاپن انجام شود، به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد و حالا با اعلام تاریخ مجدد توسط فدراسیون جهانی شنا از ۱۱ الی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ برگزار میشود.
مجتبی ولیپور و حمید کریمی، ۲ شیرجهرو تیم ملی و از شانسهای کسب سهمیه المپیک هستند.
حمید اسکندریون، سرپرست امور دبیری فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: قرار است مسابقات از اول ماه مه باز هم به میزبانی ژاپن برگزار شود. با توجه به این موضوع قرار است کمیته فنی شیرجه روز سهشنبه (۳۱ فروردین) تست آمادگی از ۲ شیرجهرو تیم ملی داشته باشد و در نهایت کمیته فنی درباره اعزام ملیپوشان تصمیم خواهد گرفت.
***
تکرار شادی پس از گل آلکثیر در خاک امارات
چشمان تیزبین AFC میبیند؟
بازیکن شارجه امارات شادی گل جنجالی مهاجم پرسپولیس را تکرار کرد اما بر خلاف آنچه عنوان شده این شادی مربوط به لیگ امارات است نه لیگ قهرمانان آسیا اما آیا این دلیلی برای فرار از محرومیت است؟
روز گذشته ویدئوی خوشحالی گل «کایو لوکاس فرناندز» مهاجم برزیلی شارجه امارات در صفحات مجازی به صورت گسترده و با عنوان «خوشحالی گل بازیکن شارجه امارات برابر نیروی هوایی عراق به سبک شادی جنجالی عیسی آلکثیر» انتشار پیدا کرد که سر و صدای زیادی هم به وجود آورد. شارجه امارات که یکی از رقبای تراکتور ایران در گروه B لیگ قهرمانان آسیا به شمار میرود و میزبان این گروه است، چند شب قبل (چهارشنبه) در نخستین مسابقه فصل ۲۰۲۱ به مصاف نیروی هوایی عراق رفت و توانست به برتری یک بر صفر دست پیدا کند اما باید تاکید کنیم تصاویر شادی گل منتشر شده در صفحات فضای مجازی ایران مربوط به این مسابقه نیست و تصویر شادی پس از گل کایو در بازی لیگ برتر امارات همراه با دیگر بازیکن برزیلی شارجه ثبت شده است. منتشر شدن شادی گل کایو در بسترهای مجازی ایران موجب شده هواداران پرسپولیس این موضوع را به محرومیت عیسی آلکثیر ارتباط دهند و خواستار برخورد با مهاجم برزیلی شارجه شوند و از سوی دیگر طرفداران تراکتور نیز در آستانه تقابل با حریف اماراتی، به این موضوع بپردازند اما شادی گل کایو مربوط به بازی چند شب قبل برابر نیروی هوایی عراق نیست و ۱۱ روز قبل از آن (چهاردهم فروردینماه ۱۴۰۰) در لیگ برتر امارات اتفاق افتاده است. اگرچه مشخص شد این شادی مربوط به لیگ قهرمانان نیست اما با توجه به اینکه میشود از این حرکت تفاسیر مختلف کرد، منتظر میمانیم ببینیم آیا کنفدراسیون فوتبال آسیا در صورت شکایت تیمهای ایرانی به این موضوع ورود میکند؟ عیسی آلکثیر به واسطه همین خوشحالی 6 ماه محروم شد و کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکید کرد مقابل نژادپرستی کوتاه نمیآید اما حالا به صرف اینکه این شادی گل در لیگ امارات انجام شده، باید کنفدراسیون فوتبال آسیا چشمش را بر واقعیت ببندد؟ چنین شادیای یا اشتباه است یا هیچ ایرادی ندارد. از این رو نباید محل آن را موضوع مهمی برای اجرای قانون دانست. این بازیکن حرکتی را انجام داده که میشود تعابیر مختلفی را از آن انجام داد اما در هر صورت اگر AFC میگوید چون در زمین فوتبال به وقوع پیوسته، بوی نژادپرستی میدهد، پس منتظر میمانیم ببینیم آیا به این مساله ورود میکند؟
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|