|
آمریکاییها پس از بازگشت به برجام تلاش خواهند کرد مکانیسم ماشه را فعال کنند
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخشی از گفتوگوی خود با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه آمریکاییها یک بار با خروج ترامپ از برجام امکان استفاده از مکانیزم ماشه را از دست داده بودند، افزود: اگر آمریکا به برجام بازگردد و ساختارهای تحریم باقی بماند و درباره بازگشتناپذیری تحریمها تضمین گرفته نشود و تضمینی درباره وضع تحریمهای جدید نیز گرفته نشود، قطعا آمریکاییها پس از بازگشت به برجام به بهانههای مختلف تلاش خواهند کرد مکانسیم ماشه را فعال کنند که وضعیت ما از شرایط فعلی بدتر خواهد شد. ارسال به دوستان
چهارمین روز ثبتنام متقاضیان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بدون حضور چهرههای سرشناس به پایان رسید
روز آرام فاطمی
گروه سیاسی: چهارمین روز ثبتنام داوطلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری آرامتر از 3 روز نخست پیگیری شد تا عملا مطرحترین چهرهها روز پایانی را برای ثبتنام انتخاب کنند.
به گزارش «وطنامروز»، پس از ثبتنام «سعید محمد» و «حسین دهقان» در نخستین روز نامنویسی داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری و حضور «رستم قاسمی»، «علی مطهری»، «محمد عباسی»، «محمود احمدینژاد»، «امیرحسین قاضیزادههاشمی»، «محسن مهرعلیزاده» و «صادق خلیلیان» در روزهای دوم و سوم، روز چهارم آرامتر از روزهای پیشین سپری شد تا «فریدون عباسی» رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق سازمان انرژی اتمی مهمترین چهرهای باشد که راهی ساختمان وزارت کشور در خیابان فاطمی تهران میشود.
عباسی پس از نامنویسی در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: دولتی که مبلغ آن هستم نخبگانی نام دارد و شعار ما بازگشت به مردم با صداقت است. وی افزود: کشور ما در دهه اخیر در شرایطی است که مناسبات جدید جهانی با توجه به گسترش فضای مجازی در حال شکلگیری است، بنابراین لزوم ایجاد محاسبات و قطببندی جدید شکل گرفته است و مقررات هم در آینده تغییر خواهد کرد. رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در این زمان ما به یک قدرت منطقهای و نوظهور تبدیل شدهایم که به دلیل بنیانهای ایدئولوژیک و دفاعیای است که داریم اما از نظر اقتصادی و مسائل فرهنگی به لحاظ داشتن قوانین مدون در حوزه قضایی و قانونگذاری در حدی نیستیم که بتوانیم تمدنسازی نوین اسلامی را رقم بزنیم. عباسی گفت: در شرایط جدید، دولت جدید باید حتما بر توان داخلی، نگاه به ظرفیتهای داخلی، دیپلماسی فعال، گفتوگو در جهت حل مشکلات در حوزه سیاسی و اتکا به خداوند متعادل و پیگیری نظریه مقاومت، توأم با نظریه میدان با نظریه گفتوگو تکیه داشته باشد. رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم در مناسبات جهانی ایفای نقش کنیم و تاثیرگذار باشیم نیاز است که از انسجام داخلی برخوردار باشیم. دولت نقش مهمی در برقراری انسجام داخلی دارد و ارتباط تنگاتنگی را با مجلس خواهیم داشت. دولت آینده با مشورت مجلس از حضور نخبگان بهره برده و از بخش خصوصی به طور جدی استفاده خواهد کرد. از بخش خصوصی، اصناف و سازمانهای مردمنهاد برای عبور از این برهه استفاده خواهیم کرد. وی گفت: من نیامدهام با کسی رقابت کنم و به نفع کسی کنار بروم. ما همراه سایر داوطلبان هستیم که تایید شورای نگهبان را اخذ کرده باشند. اگر شورای نگهبان با توجه به سوابق مدیریتی، اجرایی و علمی اینجانب را تایید کند و جزو افرادی باشم که در جلساتی به مردم معرفی شوم، فرصت دارم که حرفهای خود را بزنم و نفع و ضرر اینجا معنی ندارد که به نفع یا ضرر کسی کنار بروم.
«علیرضا افشار» قائممقام وزیر کشور در دولت دهم و فرمانده اسبق نیروی مقاومت بسیج دیگر چهرهای بود که روز گذشته در وزارت کشور حاضر شد و برای انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
* جمهوری اسلامی تریبون مجانی زیاد دارد
عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان و سخنگوی این شورا هم ظهر روز گذشته با حضور در ستاد انتخابات کشور از مراحل مختلف ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری بازدید کرد. وی در جریان بازدید از ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال با تدابیری که اندیشیده شد و با اجرای مصوبه شورای نگهبان، خوشبختانه روند ثبتنامها در انتخابات ریاستجمهوری یک روند متعادلی پیدا کرد. کدخدایی افزود: آن تعبیری که در گذشته بود یعنی جشنواره ثبتنام دیگر مقداری کم شد و مشکلات گذشته را شاهد نیستیم. سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا قرار است صلاحیت داوطلبان در چارچوب مصوبه جدید شورای نگهبان بررسی شود یا خیر؟ گفت: شورای نگهبان این بار از بین کسانی که دارای شرایطی که شورای نگهبان اعلام کرده هستند، بررسی صلاحیتها را انجام خواهد داد. در بررسی صلاحیت نامزدها ملاک مصوبه شورای نگهبان است. وی در پاسخ به اینکه بحثهایی درباره اینکه شورای نگهبان تعداد صندلیهای نامزدهای انتخابات را به صداوسیما اعلام کرده، مطرح شده است، تصریح کرد: این بیشتر به یک شوخی شبیه بود و مثل این است که ما بگوییم دوستان در وزارت کشور میدانند چند نفر ثبتنام میکنند. قطعا این مساله را هیچ کس نمیتواند تشخیص دهد و تعیین کند. کدخدایی تصریح کرد: ملاک و معیار قانون است و اعضای شورای نگهبان بر اساس معیارهای قانونی اعلام نظر خواهند کرد و طبیعتا رویهای هم که در گذشته بوده است و تعداد داوطلبانی که ما در گذشته داشتیم این مطلب را تایید میکند. وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه قبلا اعلام کرده بودید چهرههایی که قبلا رد صلاحیت شدهاند در انتخابات حضور نیابند اما شاهد بودیم در این چند روز افرادی برای ثبتنام آمدند که شرایط را نداشتند، بنابراین آیا ملاکتان رد صلاحیت قبلی است یا پرونده این افراد را مجددا بررسی میکنید؟خاطرنشان کرد: من بارها توضیح دادهام که قانون ملاک ما است و قانون منعی برای ثبتنام ندارد. کدخدایی افزود: بنده به جهت توصیه شخصی، نه در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری، بلکه درباره انتخابات مجلس نیز معمولا این توصیه را به افرادی که وضعیت گذشتهشان تغییری نکرده است، دارم. سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه برخی نامزدها بعد از ثبتنام بیانیه سیاسی میخوانند و ساختارشکنی میکنند، آیا شورای نگهبان برای تایید صلاحیت این رفتارها را رصد میکند یا خیر و در کل در تبلیغات انتخاباتی مباحث مالی و سیاسی نامزدها رصد میشود یا خیر؟ گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از این تریبونهای مجانی زیاد دارد که در اختیار افراد قرار داده و افراد هم هر چه دلشان میخواهد مطرح میکنند. وی ادامه داد: شورای نگهبان نسبت به این اظهارات هیچ اظهارنظری ندارد اما در مسیر تبلیغات قطعا اگر مطالبی باشد که خلاف مقررات باشد مدنظر قرار خواهد داد. کدخدایی تصریح کرد: درباره هزینه تبلیغات قانون حداقلی وجود دارد که اگر خلاف آن قانون باشد در بررسی صلاحیتها مدنظر قرار خواهد گرفت. سخنگوی شورای نگهبان در پایان گفت: امیدوارم ۲۸ خرداد حضور پرشور مردم را پای صندوق رای شاهد باشیم و دوستان اخبار خوبی منعکس کنند.
* روز پنجم، روز داغ ثبتنام
بنا به رسم انتخاباتی تثبیت شده، روز پایانی ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری تبدیل به صحنه اصلی صفآرایی چهرههای مشهور حاضر در میدان انتخابات خواهد شد. در این میان برخی چهرهها همانند «محسن رضایی»، «عزتالله ضرغامی» و «مسعود پزشکیان» که پیش از این خبر از حضور در انتخابات داده بودند هنوز در وزارت کشور حاضر نشدهاند و در صورت تغییر نکردن موضعشان امروز باید راهی خیابان فاطمی شوند.
خبرگزاری تسنیم نیز روز گذشته در گزارشی به نقل از بهروز نعمتی، نماینده سابق مجلس و از چهرههای نزدیک به رئیس سابق قوه مقننه از قطعی شدن کاندیداتوری علی لاریجانی خبر داد. بر اساس این گزارش، نعمتی در یک گفتوگوی مجازی اعلام کرد که ثبتنام لاریجانی قطعی شده است و وی روز شنبه به وزارت کشور خواهد رفت. این خبرگزاری پیش از این از قطعی شدن حضور آیتالله ابراهیم رئیسی در صحنه انتخابات ریاستجمهوری خبر داده بود. یک چهره اصلاحطلب هم روز گذشته در گفتوگو با ایسنا، خبر از قطعی شدن حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری داد. اما در کنار جهانگیری نام علیاکبر صالحی و محمدرضا عارف به عنوان دیگر کاندیداهای احتمالی اصلاحطلبان و حامیان دولت به چشم میآید.
با تمام این اوصاف، امروز در روز پایانی مهلت 5 روزه ثبتنام متقاضیان شرکت در انتخابات ریاستجمهوری میتوان تا حدی سیمای نهایی رقابتهای انتخاباتی برای کسب دولت سیزدهم را تماشا کرد و فراتر از بازار داغ گمانهزنیها با کاندیداهای قطعی مواجه شد.
ارسال به دوستان
فرمانده سنتکام اعلام کرد ایران در حال تلاش برای اخراج نظامیان آمریکایی و نیروهای ائتلاف از عراق است
تقلا برای ماندن
گروه سیاسی: پس از موشکباران سرزمینهای اشغالی توسط مقاومت فلسطین از غزه، مواضع ضدایرانی مقامات آمریکایی تشدید شده است.
به گزارش «وطنامروز»، فرمانده سنتکام در تازهترین گفتوگوی خود با شبکه وابسته به عربستان سعودی «العربیه»، مدعی شد ایران در حال تلاش برای اخراج نظامیان آمریکایی و نیروهای ائتلاف از عراق است. «کنت مککنزی» در این باره گفت: «درباره مساله عراق، من اعتقاد دارم ایران مدتها گمان میکرد از راه سیاسی میتواند ایالاتمتحده و شرکای این کشور را وادار به خروج از عراق کند».
وی سپس با نسبت دادن حملات گروههای مقاومت علیه نیروهای آمریکایی به جمهوری اسلامی مدعی شد: «بنابراین، ایران از طریق گروههای شبهنظامی تحت حمایت خود به شیوههای مستقیم متوسل شد که در سطح پایینتری به دنبال حمله به ما بودند تا سطح محدودیتهای ما را در آنجا (عراق) افزایش دهند».
این نظامی آمریکایی در این گفتوگو بار دیگر بر تصمیم آمریکا برای ادامه حضور نظامی در عراق تأکید کرد و گفت: «من معتقدم ما میتوانیم در عراق بمانیم و فکر میکنم به کمپین مبارزه با داعش ادامه خواهیم داد».
مککنزی همچنین بدون در نظر گرفتن خواست قانونی و مشروع عراقیها برای خروج نظامیان آمریکایی از این کشور گفت: «آینده ما در عراق به تصمیم مشترک ایالاتمتحده و دولت عراق و نه یک کشور ثالث همچون ایران که به دنبال دیکته کردن اقدامات به ما و دولت عراق است، تعیین خواهد شد».
در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در جریان نشست خبری با همتای استرالیایی خود و در حالی که همزمان مذاکرات کمیسیون برجام برای بازگشت این کشور به توافق هستهای جریان داشت با خطونشان کشیدن برای ایران، اظهار کرد: «هر کجا پای اقدامات مخرب ایران در میان باشد، خواه با حمایت از تروریسم، خواه با تلاش برای ایجاد بیثباتی در سایر کشورها و خواه با هر اقدام دیگری که مورد اعتراض ما باشد، اینها تأکیدی است بر اینکه به هر نحو، ایران هرگز نباید به سلاح هستهای دست یابد. ایران دارای سلاح هستهای یا دارای توان دستیابی به آن در کوتاهمدت، کشوری خواهد بود که احتمالا بدون ترس از مجازات، اقدامات منطقهای بیشتری انجام میدهد».
اظهارات بلینکن در حالی است که 44 سناتورآمریکایی همزمان با اوج گرفتن درگیری میان رژیم صهیونیستی و حماس، پنجشنبه با فرستادن نامهای به جو بایدن، رئیسجمهوری ایالاتمتحده از او خواسته بودند مذاکرات وین برای احیای برجام را «فورا» متوقف کند.
ارسال به دوستان
بلومبرگ: آژانس بینالمللی انرژی اتمی 13 درصد از کل بودجه پادمانی خود را صرف نظارتهای پادمانی ایران کرده است
رکوردزنی آژانس!
گروه سیاسی: آژانس بینالمللی انرژی اتمی سال گذشته میلادی 13 درصد از کل بودجه پادمانی خود را صرف نظارتهای پادمانی ایران کرده و بازرسان آژانس تقریبا یک رکورد را در بازرسی از تأسیسات هستهای ایران به ثبت رساندهاند. به گزارش «وطنامروز»، این مطلبی است که شبکه خبری بلومبرگ روز جمعه در گزارش خود به افشای آن پرداخت. بر اساس گزارشی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دیپلماتهای کشورهای عضو ارائه کرده و نسخهای از آن به رؤیت این رسانه آمریکایی رسیده است، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی که ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای عضو آژانس سهم بسیار کوچکی از مواد هستهای قابل استفاده برای ساخت سلاح هستهای را در اختیار دارد، سال 2020 میلادی حدود 13 درصد از کل بودجه پادمانی خود (3/22 میلیون یورو از 172 میلیون یورو) را در ایران صرف کرده است. این گزارش همچنین نشان میدهد تعداد بازرسان آژانس در ایران طی سال 2020 با افزایش 6 درصدی در مقایسه با سال 2019 به 285 نفر رسیده که به طور متوسط هر ماه تقریبا 3 مورد بازرسی سرزده از تأسیسات هستهای ایران انجام شده است.
در این گزارش همچنین اعلام شده که در سال 2020، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی 161 مورد بازرسی سرزده از تأسیسات هستهای کشورهای عضو آژانس به عمل آوردهاند که بیش از یکپنجم این بازرسیهای سرزده سهم ایران بوده است. این حجم از بازرسی و اختصاص بودجه -که تاییدی بر عدم بیطرفی آژانس در قبال برنامه هستهای کشورمان است- در شرایطی اتفاق میافتد که ایران پس از خروج غیرقانونی آمریکا از توافق هستهای هم به طور یکجانبه به تعهدات برجامی از جمله بازرسیهای فراتر از پادمان شامل اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی عمل کرد تا اینکه مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، ابتکار عمل را به دست گرفت و به این روند یکطرفه پایان داد.
طبق ماده 6 قانون هستهای مجلس، دولت موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد 1+4 (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون (اسفند 99) در مجلس شورای اسلامی، نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.
گفتنی است پس از لازمالاجرا شدن این بند از قانون و متعاقب آن تفاهم موقت ۳ ماهه میان ایران و آژانس، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در چند نوبت نسبت به خاتمه این تفاهم (5 خرداد 1400) و برچیده شدن دوربینهای نظارتی این سازمان از تاسیسات هستهای ایران ابراز نگرانی کرده است.
ارسال به دوستان
در حالی که یک ماه از علنیشدن مذاکرات ایران و عربستان میگذرد، جزئیات جدیدی از این گفتوگو ها در رسانهها مطرح شده است
زیر سایه وین
گروه سیاسی: روزنامه فایننشالتایمز ماه پیش در گزارشی به نقل از ۳ منبع آگاه مدعی گفتوگوی مستقیم مقامات ارشد ایران و عربستان در بغداد پس از 5 سال قطع روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور شد. در این گزارش آمده بود: هدف از این مذاکرات که دور اول آن ماه جاری (آوریل) در پایتخت عراق انجام شده، اصلاح روند روابط میان ۲ کشور بوده است و نخستین گفتوگوی سیاسی مهم میان ۲ کشور از سال ٢٠١٦ به شمار میآید. این ادعا که واکنشهای متعددی را برانگیخت، نهتنها توسط مقامات رسمی ۲ کشور تکذیب نشد، بلکه به نحوی بر آن صحه گذاشته شد. سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این ادعا در آن زمان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از گفتوگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده است. یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی هم در گفتوگو با خبرگزاری رویترز مذاکرات اخیر میان ایران و عربستان را تایید و ابراز امیدواری کرد که نتیجهبخش باشد.
بعد از این گزارش و تایید تلویحی مذاکرات، کشورهای گوناگون به این موضوع واکنشهای مثبتی نشان دادند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفت: آمریکا از مذاکره تهران- ریاض استقبال میکند. سخنگوی وزارت خارجه چین هم از استقبال پکن از گفتوگو میان ایران و عربستان سعودی خبر داد و این امر را به نفع صلح و ثبات منطقه دانست. از کشورهای منطقه نیز میتوان به مواضع مثبت قطر و پاکستان توسط وزرای خارجهشان اشاره کرد. همچنین سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان مذاکره ایران و عربستان را مثبت دانست و گفت هرگونه مذاکرهای را که در آرامش منطقه سهم داشته و محور مقاومت را تقویت کند تایید میکنیم. کسانی که باید از مذاکره ایران و عربستان نگران باشند همپیمانان ریاض هستند، نه همپیمانان تهران.
پس از چند دور مذاکره ایران و عربستان در بغداد، دور جدیدی از این گفتوگوها هفته گذشته با حضور تعداد محدودی از مقامهای عراقی انجام شد. این گفتوگوها در شرایطی انجام شد که طرفهای برجام در حال مذاکره در وین پیرامون بازگشت آمریکا به برجام و بازگشت ایران به تعهدات برجامی خود هستند. هدایت این گفتوگوها را «خالد حمیدان» رئیس دستگاه اطلاعات عربستان سعودی و «سعید ایروانی» معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به عهده دارند.
روز پنجشنبه گذشته یک رسانه مستقر در انگلیس جزئیات جدیدی از مذاکرات میان ایران و عربستان سعودی در عراق منتشر کرد. مقامهای مطلع عراقی به میدلایستآی گفتهاند جنگ در یمن مهمترین موضوع مورد بحث میان طرفها بوده است. این مساله اصلیترین محور گفتوگوهای میان نمایندگان ایران و عربستان در مذاکرات 4 ساعتهای بوده که هفته گذشته میان طرفها برگزار شده است. طبق این گزارش، سعودیها در آن مذاکرات خواستار ضمانتهایی برای اتمام حملات حوثیها (انصارالله یمن) به تأسیسات نفتی و اقتصادی خود بودهاند. در طرف مقابل میدلایستآی مدعی شده طرف ایرانی هم در مقابل خواستار کمک عربستان سعودی برای فروش نفت خود و دور زدن تحریمهای آمریکا شده است.
* تغییر رویکرد عربستانسعودی
سوالی که درباره این مذاکرات وجود دارد چرایی تغییر رفتار ۲ طرف بویژه عربستان سعودی در قبال روابط دوجانبه است. در پاسخ به این سوال دلایل گوناگونی وجود دارد. شکست خوردن برخی سیاستهای منطقهای عربستان یکی از دلایل اصلی این تغییر رویکرد است. در یمن به بنبست رسیدن جنگ 5 ساله علیه مردم یمن و تغییر معادلات به نفع طرف یمنی بویژه در جبهه مأرب، هدف گرفتن نقاط حساس خاک عربستان به وسیله موشکها و پهپادهای انصارالله و در سوریه به نتیجه نرسیدن سیاست سعودی درباره سرنگونی بشار اسد از مهمترین عوامل ضعف عربستان و کشاندن آن بر سر میز مذاکره بوده است. عربستان به این نتیجه رسیده است که با توجه به حمایت ایران از جبهه مقاومت یمن و تشدید حملات یمنیها علیه مراکز نفتی و ژئوپلیتیک عربستان، ادامه این جنگ با توجه به تحولات سیاسی و بینالمللی به جایی نمیرسد و منافع عربستان در سطح کلان تهدید میشود.
از لحاظ اقتصادی نیز عربستان در وضعیت نابهنجاری نسبت به گذشته بهسر میبرد. به نقل از رویترز، اقتصاد این کشور 3/3 درصد در ۳ ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به سال قبل کوچک شد که نتیجه کاهش تولید نفت بود. صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد اقتصاد این کشور در سال گذشته میلادی در بحبوحه شوک دوگانه همهگیری کرونا و سقوط قیمت نفت 1/4 درصد کوچک شده است. آخرین اطلاعات نشان میدهد کل تولید ناخالص داخلی عربستان در ۳ ماهه اول سال جاری میلادی 12درصد کاهش داشته که نتیجه ادامه قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس است. همچنین بدهی عربستان حدود 6/5 درصد طی ۳ ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به ۳ ماهه پایانی 2020 افزایش یافته و به بالای 240 میلیارد دلار رسیده است.
به دنبال این مسائل، عربستان سعودی روند بهبود روابط با کشورهای منطقه را شروع کرده است که مذاکرات دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران یکی از این تغییرات است. عربستان در این مدت به سمت بهبود روابط با ۳ کشور دیگری که با آنان سطحی از تنش را در سالهای گذشته تجربه کرده بود رفته است. 10 روز پیش روزنامه رایالیوم از سفر یک هیات بلندپایه عربستان به دمشق و دیدار با بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه برای آمادهسازی برقراری روابط بین ۲ کشور خبر داد. در همین ایام دفتر اطلاعرسانی ریاستجمهوری ترکیه از گفتوگوی تلفنی رئیسجمهوری این کشور و پادشاه عربستان درباره روابط ۲ کشور خبر داد. ۲ طرف در این تماس تلفنی درباره اقدامات لازم جهت ارتقای همکاری گفتوگو کرده و همچنین بسیاری از موضوعات مطرح میان ۲ کشور را بررسی کردند. همچنین ریاض و اسلامآباد پس از ماهها تنش، توافقهایی را برای تقویت روابط دوجانبه امضا کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح:
موازنه قدرت به نفع فلسطین تغییر یافته است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آنچه در میدانهای مقابله رزمندگان مقاومت فلسطینی در مصاف با رژیم صهیونیستی با حملات پیوسته موشکی پدیدار شده، بیش از هر زمانی به نفع فلسطین تغییر یافته است. سرلشکر پاسدار محمد باقری در پیامی با محکوم کردن جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه فلسطینیان و به شهادت رسیدن جمعی از مردم فلسطین در یورش نظامیان سفاک صهیونیست به مسجدالاقصی و سایر نقاط سرزمینهای اشغالی، بر ضرورت ایجاد یک ائتلاف راهبردی و واقعی مقتدر برای حل و فصل مساله فلسطین تأکید کرد. در بخشی از این پیام آمده است: با تأکید بر این حقیقت که موازنه قدرت در پرتو گفتمان پرفروغ مقاومت و انتفاضه و آنچه هماینک در میدانهای مقابله مجاهدان و رزمندگان مقاومت فلسطینی در مصاف با رژیم جنایتکار صهیونیستی با حملات پیوسته موشکی پدیدار شده، بیش از هر زمانی به نفع فلسطین تغییر یافته است؛ به رژیم صهیونیستی و حامیان منطقهای و فرامنطقهای آن بویژه شیطان بزرگ و رژیم تروریست آمریکا هشدار میدهیم که جبهه مقاومت اسلامی و ادامهدهندگان راه شهدای مقاومت، مسیر آزادی فلسطین و بیتالمقدس و زوال قطعی رژیم صهیونیستی از جغرافیای منطقه و ارض مقدس را هموار کردهاند و شعلههای آتش خشم مقدس آنان سرانجام حیات و حضور شیطانی این تبهکاران غاصب را به تل خاکستر تبدیل خواهد کرد.
***
انهدام یک تیم تروریستی در جنوب شرق کشور
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از انهدام یک تیم تروریستی در جنوب شرق کشور و هلاکت ۲ تروریست خبر داد. روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: یک تیم تروریستی که اخیرا در به شهادت رساندن ۲ نفر از بسیجیان مولوی روستای هیچان شهرستان نیکشهر دخیل بودهاند، با اشراف اطلاعاتی و رصد دقیق، در تور اطلاعاتی رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه گرفتار و پس از درگیری به طور کامل منهدم شد. بنا بر اعلام قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، در این درگیری ۲ نفر از تروریستها به هلاکت رسیدند و مقادیری سلاح، مهمات و تجهیزات ارتباطی از آنان کشف و ضبط شد. در درگیری رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه با تروریستها یک نفر از رزمندگان این قرارگاه نیز مجروح شد.
***
خالد مشعل:
از ایران به خاطر ایستادگی در کنار فلسطین تشکر میکنم
رئیس دفتر سیاسی حماس در خارج فلسطین گفت حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه، دامی برای نظامیان این رژیم خواهد بود. «خالد مشعل» در مصاحبهای به اظهارنظر درباره جنگ غزه و روابط این جنبش با کشورهای مختلف پرداخت. او به خبرگزاری روسیا الیوم گفت ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این، انجام عملیات نظامی زمینی در غزه را آزموده و میداند که این عملیات چگونه علیه نیروهایش خواهد شد و هر گونه عملیات زمینی، دامی برای ارتش اسرائیل خواهد بود. خالد مشعل تأکید کرد مردم فلسطین به دنبال آزادی هستند و هیچ زمانی در راستای رسیدن به هدف خود توقفی نخواهند داشت و همچنین تصمیم برای مقاومت، تحت تأثیر دخالتهای کشورهای منطقهای و بینالمللی نخواهد بود. این مقام ارشد حماس درباره سلاح مقاومت در غزه نیز گفت: «ساخت سلاح در غزه انجام میشود و از خارج غزه هیچ موشکی به حماس نمیرسد». وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ورود حزبالله لبنان به جنگ وجود دارد یا نه، پاسخ داد: «این مسأله به طرفی که میخواهد در درگیری کنونی وارد شود، مربوط میشود. ما ارزیابی امور را به خودشان واگذار میکنیم. حماس و گروههای فلسطینی متوجه پیچیدگی اوضاع هستند و از کسی نمیخواهیم که وارد جنگ شود اما امیدواریم همگی در این معرکه ورود کنند». خالد مشعل درباره آتشبس نیز گفت: کسی که تجاوز را آغاز کرده باید متوقف کند و رژیم صهیونیستی باید از مسجدالاقصی خارج شده و شهرکنشینان را بیرون کند و حملات به غزه را متوقف کرده و دست از اخراج اهالی محله «الشیخ جراح» در بیتالمقدس بردارد. وی در پایان به رابطه حماس و جمهوری اسلامی ایران پرداخت و روابط ۲ طرف را «بسیار عالی» توصیف کرد و گفت ایران در کنار حقوق فلسطینیها ایستاده و حماس از این موضع ایران تشکر میکند.
***
رد صلاحیتشدگان انتخابات شوراها ۴ روز برای اعتراض مهلت دارند
هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور از فرصت ۴ روزه داوطلبان رد صلاحیتشده انتخابات شوراها برای اعتراض خبر داد. هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور طی اطلاعیهای اعلام کرد تمام داوطلبان رد صلاحیتشده در هیاتهای عالی نظارت استان، مستند به تبصرههای ۴ و ۵ ماده ۶۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور از تاریخ ابلاغ نتایج ۴ روز برای ثبت اعتراض خود وقت دارند.
***
مذاکرهکننده چین با عراقچی دیدار کرد
در ادامه رایزنیها در وین، عصر دیروز دیداری دوجانبه میان روسای هیأتهای چین و ایران انجام شد. در این نشست که در محل اقامت سیدعباس عراقچی، رئیس هیأت مذاکرهکننده ایران برگزار شد، طرفین به بحث و بررسی وضعیت گفتوگوها و برخی موضوعات حائز اهمیت پرداختند. گفتنی است طی روزهای گذشته رایزنیهای هیأتهای ایران و 1+4 به صورت مستمر در سطوح و قالبهای مختلف ادامه یافته است. از جمله اینکه پنجشنبه و جمعه ۲ نشست چهارجانبه میان روسای هیأتهای ایران و ۳ کشور اروپایی برگزار شد. علاوه بر این، دیدارهایی نیز میان عراقچی و انریکه مورا، معاون سرویس خارجی اتحادیه اروپایی انجام شد و چندین جلسه کارگروه هستهای و همچنین چند جلسه کارشناسی ایران و ۳ کشور اروپایی در حوزه رفع تحریم نیز تشکیل شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|