|
رشد ۴۱ درصدی کشفیات مواد مخدر در ایران
معاون امور منطقهای و بینالملل پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از افزایش میزان کشفیات مواد مخدر در ایران خبر داد. سرهنگ نقی محمودی اظهار داشت: انجام عملیاتهای مشترک، همزمان و مبتنی بر تبادل سریع اطلاعات در راستای مبارزه با قاچاق مواد مخدر از اهمیت ویژهای برخوردار است. وی افزود: بهرغم شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و نیز وضع تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، خوشبختانه با تلاش و مجاهدتهای شبانهروزی همکارانم در سال ۲۰۲۰ شاهد رشد ۴۱ درصدی کشفیات مواد مخدر از سوی کشورمان بودهایم.
ارسال به دوستان
بیتوجهی به نرخ رشد جمعیت در کشور باعث شده است ایران از نظر نرخ باروری در رتبه 146 جهان قرار گیرد
سقط برنامههای فرزندآوری
رها عبداللهی: «کریستیانو رونالدو میگوید خانواده مهمترین دارایی جهان است»، «تولد ششمین فرزند الک بالدوین بازیگر مشهور آمریکایی»، «عکس جدید ادی مورفی با 9 فرزندش»، «مدونا: مادر بودن غرور را از من گرفت و مرا از این رو به آن رو کرد»، «رپر آمریکایی 15 فرزند دارد»، «اما استون مادر شد» و...؛ اینها تیترهایی است که مؤید خانوادهدوستی و توجه به فرزند از سوی برخی از معروفترین سلبریتیهای دنیاست. نکته قابل توجه در این باره آن است که این افراد در جوامعی زندگی میکنند که به نظر میرسد خانواده و فرزندآوری در رأس ارزشها و اولویتهای مردمش نیست.
* «پیری جمعیت» و مشوقهای فرزندآوری در غرب
«هیچکس منزل نیست» عنوانی بود که چندی قبل مجله آمریکایی «تایم» برای گزارشی درباره وضعیت وخیم کشورهای مبتلا به بحران پیری جمعیت که 90 درصد آنان در قاره اروپا هستند، اختصاص داد. امروز اغلب کشورهای دنیا از جمله همه کشورهای غربی با بحران کاهش جمعیت، پدیده سالمندی و رشد منفی جمعیت مواجهند. سیاستمداران سعی کردهاند برای حل پدیده «پیری جمعیت» دست به دامن برنامههای کلان مشوق فرزندآوری شوند؛ از کمکهای مالی و خدمات رایگان بارداری و مرخصیها گرفته تا اصلاح قوانین اشتغال زنان. حتی برخی دولتها با سختگیری در قوانین سقط جنین زیر بار هزینه اعتراض گروههای پرقدرت فمینیستی رفتهاند؛ بلکه بتوانند اندکی شرایط را به نفع اصلاح ساختار جمعیتیشان تغییر دهند.
برخی کشورهای اروپایی مثل آلمان چند سالی است سالانه میلیاردها یورو صرف بالا بردن میزان فرزندآوری خانوادهها میکنند، هر چند آمارها حاکی از بینتیجه بودن این اقدامات بویژه مشوقها و تداوم سیر نزولی شاخص رشد جمعیت است.
* کاهش جمعیت جوان، پاشنه آشیل هژمونی غرب
پژوهشگران اجتماعی اینجا به کمک سیاستمداران آمده و اثبات کردهاند ماجرا حساستر از این حرفهاست و باید ابتدا فکری به حال آشفتگیهای فرهنگی جامعه که ساختار خانواده را مضمحل کرده و زیر آوار خروارها آسیب انقلاب جنسی به قهقرا کشانده است، کرد. باید همراهی لازم با کانون خانواده در دستور کار قرار گیرد تا اندکی کمر راست کند و بعد از آن توقع تاثیرگذاری مشوقهای فرزندآوری را داشت. سیاستمداران غربی خوب میدانند این موضوع در حال تبدیل به پاشنه آشیل هژمونی غرب است. «جی.دی.آنوین» مردمشناس انگلیسی در کتاب خود با عنوان «بنیادهای اقتصادی و جنسی جامعه جدید» با بررسی تاریخ 5 هزار ساله 86 جامعه مختلف به این نتیجه رسیده است که قدرت ملل که بر اساس تعریف آنوین، توانایی مولد باقی ماندن و حفظ موقعیت رهبری و اثرگذاری بر ملل دیگر است، تنها در جوامعی وجود دارد که به ازدواج در آنها ارج گذاشته میشود. آنان دریافتهاند با وجود این همه دستخوردگی فرهنگ و سبک زندگی، سیاستگذاریها و تشویقها و ایجاد بسترهای اقتصادی، هر چند هم قوی باشند، به تنهایی نمیتواند در جامعه رغبتی برای ازدواج و فرزندآوری ایجاد کند، بلکه به حضور مراجع فرهنگساز و الگوهای مورد علاقه جامعه در این کارزار نیاز است. ما در غرب شاهد اتفاقاتی چون راهاندازی کمپینهای ترغیب فرزندآوری، کمک گرفتن از سینما و تلویزیون، ورود سلبریتیها و بلاگرهای لایف استایل به عرصه ترویج فرزندآوری، نمایش خانوادههای پرجمعیت در تبلیغات تلویزیونی و... هستیم. در صفحات بسیاری از پرطرفدارترین سلبریتیهای اینستاگرام توجه به خانواده و داشتن فرزندان متعدد به چشم میخورد. در اینستاگرام تعداد فعالان در حوزه سبک زندگی و فرزندآوری بسیار زیاد شده که با پشتیبانی آژانسهای تبلیغاتی به تبلیغ خانواده پرجمعیت و ترغیب به باروری مشغولند و کسب درآمد هم میکنند.
صنعت انیمیشن و سینمای اروپا و آمریکا نیز تولیدات متعددی در این زمینه دارد و مشخص است سیاستگذاریهای کلان حاکمیتی موجب جهتدهی فعالیت این مراجع فرهنگساز به سمت مصالح بشری و هویتی جامعه شده است.
* 37 درصد جوانان ایرانی ازدواج را از ملزومات زندگی نمیدانند
در کشور ما اگر چه هنوز اصالت فرهنگی و دینی نقش مؤثری در روابط اجتماعی و رفتار مردم دارد اما نمیتوان منکر تغییرات فرهنگی پرسرعت و رو به رشد بود که اتفاقا همین تغییرات منشأ چالشهای فرهنگی، رفتاری و تربیتی و مشکلاتی همچون کاهش ازدواج، افزایش طلاق، کاهش رغبت به فرزندآوری و معضلات اجتماعی دیگر شده است. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده طی پژوهشی که اخیرا انجام شد، 37 درصد جوانان ایرانی اظهار داشتهاند ازدواج از ملزومات زندگی آنان نیست و حتی در صورت رفع موانع اقتصادی، تمایلی به تشکیل خانواده ندارند! همچنین یافتههای پژوهشی نشان میدهد ارزش شدن کمفرزندی از مهمترین دلایل کاهش میل به فرزندآوری در کشور است. (رضویزاده، غفاریان و اخلاقی 1394. مجله راهبرد فرهنگ، شماره 31) در حال حاضر کشور ما از لحاظ نرخ باروری در رتبه 146 جهانی قرار دارد، یعنی پایینتر از ترکیه با رتبه 110، فرانسه با رتبه 118، آمریکا با رتبه 122 و انگلیس با رتبه 137! در واقع زنان ایرانی از زنان همه این کشورها کمتر فرزندآوری داشتهاند. تغییر سبک زندگی خیلی چیزها را در جامعه درمینوردد و چالشهای سختی را میآفریند. سوال اینجاست که آیا برنامهریزیها و فرهنگسازیها در حوزه اصلاح سبک زندگی نتیجه مثبتی داشته است؟
* ضرورت توجه سلبریتیها برای رفع تهدیدات جمعیتی
بررسیها نشان میدهد اگرچه پیشرانهای اقتصادی برای ترغیب افراد به ازدواج و فرزندآوری مهم است اما بدون پیشرانهای فرهنگی قادر به تغییر رفتار موثر نخواهیم بود. تجربه کشورهای دیگر در این زمینه نیز همین را میگوید.
طبق نظریه «رفتار برنامهریزیشده»، از میان عواملی که فشار اجتماعی یا هنجار انتزاعی تولید میکند و موجب ایجاد رفتاری در افراد جامعه میشود، ترکیب انگیزه فرد با رفتار یا انتظارات افراد مرجع و دیگران مهم است. الگوها از عواملی هستند که هم انگیزه میسازند، هم انتظارات جامعه را هدایت میکنند. سلبریتیها در جامعه ایرانی الگو نیستند و مردم بیشتر نگاه ژورنالی به آنان دارند اما تاثیر روانی آنان در مثبتنگری یا منفینگری نسبت به امور کم نیست. متاسفانه هیچ جهتدهیای برای به خدمت گرفتن سلبریتیها و بلاگرها در مسیر رفع تهدیدات فرهنگی و اجتماعی کشور از جمله آینده جمعیتی دیده نمیشود. شاید بگوییم سلبریتیها در کشور ما بر خلاف همتایان غربیشان هیچ درکی از وظایفشان نسبت به جامعه و کشور ندارند و نهایت افقشان متفاوت دیده شدن، حضور در جشنوارهها و نیز سفرهای خارجی است و فضای مجازی هم مرکز جهانشان است. بسیاری از چهرههای سینمایی ما به دنبال ترویج فرهنگ جایگزینی حیوان به جای فرزند هستند و به صراحت آن را تبلیغ میکنند. برخی برنامههای تلویزیونی نیز در خدمت ترویج سبک زندگی ضدخانواده این افراد درآمده تا علاوه بر فضای مجازی، رسانه ملی هم عرصه فیضرسانی آنان به سبک زندگی خانوادههای ایرانی شود.
آیا نمیتوان همین سلبریتیها را به گونهای هدایت کرد که مانند سلبریتیهای غربی در جهتی که جامعه امروز نیاز دارد، برای اصلاح سبک زندگی و چالشهای اجتماعی حرکت کنند؟ وقتی عدهای میتوانند آنان را در جهت اهداف سیاسی فلان جریان یا راهاندازی کمپین پوششی در راستای اهداف جاسوسان زیستمحیطی یا تبلیغ خرید ملک در دوبی به صف کنند، چرا حاکمیت نتواند؟ سلبریتی به سمتی میرود که برایش پول بیاورد یا فرصتی برای دیده شدنش باشد.
در حال حاضر پرطرفدارترین صفحات مجازی ایران و جهان به جماعت سلبریتی اعم از بازیگر، خواننده، ورزشکار و ... تعلق دارد. این یعنی مردم در صفحات مجازی بیشتر این افراد را میبینند و ذهنشان روزانه با رفتارهای آنان درگیر است. برخی عزیزان میگویند آیا این درست است که ما خودمان به روال غلط الگوگیری جامعه از سلبریتیها که قطعا الگوی صحیحی برای سبک زندگی نیستند، دامن بزنیم؟ در جواب باید بگویم ما یک وضع موجود داریم و یک وضع مطلوب. مساله، استفاده مناسب از فرصتها و تبدیل تهدیدها به فرصت در جنگ تبلیغاتی است. وضعیت مطلوب این است که جامعه الگوهای خود را از فرهیختگان و بزرگان و مفاخر دین و ادب و فرهنگ و علم برگزیند اما در حال حاضر رسانه و فضای مجازی جهانی ساخته که مرکز ثقل آن سلبریتیها هستند. برنامهریزان فرهنگی اگر قصد خروج از انفعال فعلی را دارند و میخواهند دست «دیگران» را از صحنهگردانی مراجع فرهنگی کشور کوتاه کنند، یکی از راههای پیش رویشان مدیریت سلبریتیها و تبدیل تهدید آنان به فرصت است که تاثیرگذاریاش سریعتر و گستردهتر از بسیاری طرحهای فرهنگی پرطمطراق کمبازده است.
ارسال به دوستان
اخبار
هیچ فرماندهای واکسینه نشده است
جانشین فرمانده نیروی انتظامی از تحویل ۳۲ هزار دوز واکسن کرونا به ناجا خبر داد و گفت: مطلقا در مدیران تزریق واکسن نداشتهایم. سردار قاسم رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکسیناسیون کرونا در ناجا از چه ردهای آغاز شده است، گفت: تدبیر ناجا این بود مامورانی که در کف کار هستند و بیشتر با آلودگیها مواجه هستند مانند مراکز درمانی، یگانهای عملیاتی، مرزبانی و... در ابتدا واکسن کرونا را تزریق کنند. وی افزود: تعداد محدودی واکسن در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفته است که ما به نسبت اولویتی که گفتیم، تزریق را برای مأموران آغاز کردهایم. جانشین فرمانده ناجا گفت: مطلقا در مدیران تزریق واکسن نداشتهایم، البته ممکن است مدیری دارای بیماری خاص باشد یعنی جزو گروههای پرخطر باشد و واکسن را تزریق کرده باشد اما اینکه ابتدا بخواهیم تمام فرماندهان و مدیران را واکسینه کنیم نه در برنامه داشتهایم و نه پسند میکنیم. سردار رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد واکسن در اختیار ناجا قرار گرفته است، گفت: وزارت بهداشت برای ۳۲ هزار مأمور واکسن در اختیار ما گذاشته اما نیاز ناجا بیش از این عدد است، بویژه که مسؤول انتظامات و آرامش انتخابات با نیروی انتظامی است، لذا باید تعداد واکسن بیشتری را به ناجا البته با اولویت بدهند. وی ادامه داد: عددی که ما برای دریافت و تزریق واکسیناسیون مأموران پیشبینی کردهایم چیزی حدود ۱۵۰ هزار نفر است که البته این، تعداد مأموران ما برای مأموریت انتخابات است.
***
نقل و انتقال فرهنگیان تمدید شد
مهلت ثبتنام نقل و انتقال فرهنگیان تا ۳۱ اردیبهشتماه بود که تا ۵ خردادماه تمدید شد. شیوهنامه نقل و انتقال نیروهای رسمی، رسمی آزمایشی، پیمانی و قرارداد کار معین فرهنگیان هفته دوم اردیبهشت امسال ابلاغ شد که بر اساس آن نقل و انتقال بروناستانی فرهنگیان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در بازه زمانی ۱۵ اردیبهشت تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ انجام خواهد شد. البته مهلت زمان ثبت اطلاعات، تکمیل فرم امتیازبندی، بارگذاری مدارک و مستندات لازم در سامانه پروفایل توسط متقاضی انتقال تا 31 اردیبهشت بود اما مهلت ثبتنام تا 5 خرداد تمدید شد. برخی فرهنگیان نیز در زمان ثبت اطلاعات در سامانه پروفایل با پیغام خطا مواجه شدند که قرار است کارشناسان امور اداری مناطق نسبت به ثبتنام این افراد مساعدت کنند. نداشتن تعهد خدمت به منطقه مبدأ لازمه انتقال دائم است، بر این اساس فارغالتحصیلان مراکز تربیت معلم، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی (به میزان ۲ برابر مدت تحصیل) و مستخدمین ماده ۲۸ (به مدت ۱۰ سال) و سایر کارکنان که تعهدی مبنی بر خدمت در مناطق مورد تعهد دادهاند، مجاز به ارائه درخواست و تکمیل فرم امتیازبندی نیستند. دارا بودن حداقل ۲ سال سابقه خدمت آموزشی تماموقت در آموزشوپرورش تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به موجب حکم کارگزینی برای مستخدمین رسمی، رسمی آزمایشی و پیمانی برای انتقال موقت بروناستانی الزامی است.
***
ورود سامانه بارشی جدید از غرب به کشور
بر اساس آخرین تحلیل نقشههای پیشیابی طی امروز در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، اصفهان، شمال و شرق خوزستان، ایلام، لرستان، کرمان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد. همچنین امروز دوشنبه بارش پراکنده در استانهای ذکر شده ادامه خواهد داشت. بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته، سهشنبه سامانه بارشی جدیدی از غرب وارد کشور شده و موجب بارش باران، گاهی همراه با رعد و برق در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، همدان، کرمانشاه، کردستان، قزوین، البرز، گیلان، تهران و شرق مازندران خواهد شد. چهارشنبه نیز رگبار و رعد و برق در استانهای ذکر شده تداوم خواهد داشت. همچنین پنجشنبه در شرق سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و دامنههای جنوبی البرز واقع در شرق تهران و سمنان بارش پراکنده رخ میدهد. سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری همچنین در نوار شمالی کشور بویژه سواحل شمالی کاهش نسبی دما روی میدهد و دریای خزر مواج است.
***
پلیس هشدار داد
احتمال بلوکه داراییها در حوزه رمز ارز
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: ارزهای دیجیتال فاقد هر گونه پشتوانه دولتی و بانکی بوده، لذا سرمایهگذاری در این زمینه با مخاطراتی همچون بلوکه داراییها و انواع کلاهبرداری مواجه است. سردار محمدرضا مقیمی ضمن هشدار مجدد درباره سرمایهگذاری در حوزه رمزارزها، اظهار کرد: رمزارزها با عناوین و نمادهای مختلفی توسط برخی کشورها ایجاد شده و فرآیندشان به گونهای است که تاکنون برای هیچ یک از آنها پشتوانهای مانند پولهای ملی و طلا مشخص نشده و صرفا اعتباری در حافظه رایانههاست. رئیس پلیس امنیت اقتصادی افزود: فعالیت در بازار رمزارزها عملیات پیچیده و کاملا تخصصی است و به خاطر اینکه اکثر سرمایهگذاران بدون دانش و آگاهی کافی در این زمینه فعالیت میکنند بیم آن میرود که داراییهای شهروندان در معرض مخاطرات بازار رمزارزها قرار گیرد. وی تصریح کرد: چون مبدأ فعالیت رمزارزها در فضای حقیقی و قلمرو حاکمیت و قضایی جمهوری اسلامی ایران نیست و از طرفی فعالیت این عرصه در بستر فضای مجازی و اینترنت است، محوریت ابزار مبادله (پول) در اختیار حاکمان کمپانیهای فراملی این فناوری قرار میگیرد و این کار را از لحاظ پیگیریهای انتظامی و قضایی با مشکل مواجه میکند. این مقام انتظامی به سرمایهگذاران در این صنعت بیگانه هشدار داد و عنوان کرد: از آنجا که ایران تحت تحریمها قرار دارد و هر گونه مبادلات با اشخاص با هویت ایرانی ممنوع بوده، از این رو فعالان با افتتاح حساب در صرافیهای خارجی باید با هویت غیرایرانی اقدام به ایجاد حساب کنند که در صورت شناسایی هویت فعال شده موجب مسدود شدن حساب اشخاص شده و ضرر و زیان برای افراد سرمایهگذار را به دنبال دارد.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت گذشته ۲۱۶ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید -19» جانباختند
خطر کرونای هندی و آفریقایی در کشور از بین نرفته است
با آنکه بیشتر نقشه کرونایی کشور به رنگ زرد و نارنجی درآمده است اما آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور همچنان بالاست. بر اساس اعلام دیروز وزارت بهداشت، طی شبانهروز گذشته ۲۱۶ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از روز ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه دوم خرداد بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۶۳۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۱۱۷۰ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۲۱۶ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۸ هزار و ۵۹۷ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون همچنین ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۷۸۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از طرفی 4855 نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. این در حالی است که تاکنون ۱۸ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۸۹۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است و ۲ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۶۲۷ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۵۵ هزار و ۲۳۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲ میلیون و ۹۹۱ هزار و ۸۵۹ دوز رسید. در حال حاضر ۸ شهر کشورمان در وضعیت قرمز، ۲۳۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
* همزمانی موج چهارم با آغاز واکسیناسیون کرونا
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت اقدامات انجامشده جهت افزایش ظرفیت تست در آزمایشگاهها در موج چهارم کرونا را تشریح کرد. دکتر سیامک سمیعی در جمع خبرنگاران گفت: همه شاهد بودیم موج چهارم کرونا با سایر موجها از نظر ارتفاع تفاوت داشت. این موج بعد از یک تغییرات ژنتیکی که در ویروس اتفاق افتاده بود رخ داد و با دیدن چنین رخدادی، احتمال بروز موجهای شدیدتر هم وجود دارد و باید خود را برای موجهای شدیدتر آماده کنیم. عدم توفیق در قطع زنجیره ویروس باعث چنین پدیدهای میشود. برای ما آزمایشگاهیها اما مهم بود که پاسخ متناسب به این موضوع بدهیم و این موضوع به این برمیگشت که چقدر ذخیره راهبردی و آمادگی داریم و درسی که از موج چهارم گرفتیم چه بود و چطور میخواهد در فعالیتهای ما موثر باشد. وی در ادامه افزود: فعالیت چند ماهه وزارت بهداشت بویژه حوزه هماهنگی بینالمللی و سازمان جهانی بهداشت باعث شد ما بتوانیم در ماههای گذشته ظرفیت آزمایشگاهی کشور را افزایش دهیم و از ۲۵ هزار تست در روز به ۵۸ هزار تست در روز رسیدیم. وی ادامه داد: اگر موجی از بیماری رخ دهد این امکان وجود دارد که پس از آن با تغییر ژنتیکی ویروس روبهرو شویم و تیمهای فنی ما وظیفه دارند این تغییرات را رصد کنند تا اثر تهدیدات را کاهش دهند. وی همچنین با اشاره به همزمانی موج چهارم با آغاز واکسیناسیون کرونا، اظهار کرد: اگر زنجیره انتقال قطع نشود حتی حین انجام واکسیناسیون ممکن است شاهد شرایط خاصی باشیم که واکسنها در مقابل موتاسیونها پاسخگو نباشند.
* زنگ خطر کرونای هندی و آفریقایی در جنوب کشور
صدای پای ویروس کرونای هندی و آفریقایی درکشور به گوش میرسد. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد موارد بستری به علت کرونا در کشور نسبت به هفته قبل از آن کاهش ۲۵ درصدی داشته است، همچنین شاهد کاهش 2/24 درصدی در مرگومیر و کاهش ۲۶ درصدی در بیماران مثبت سرپایی بودیم. دکتر سیماسادات لاری گفت: آخرین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور حدود ۶۷ درصد گزارش شده است. در برخی مناطق جنوبی کشور، جهشهای مربوط به ویروس کرونای آفریقای جنوبی و هندی گزارش شده که این موضوع میتواند زنگ خطری جدی جهت توقف روند کاهشی بیماری و شروع پیک جدید و سهمگینتر از قبلی در کشور باشد. پایبندی و تقویت عمل به توصیههای بهداشتی همچنان به عنوان مهمترین اصل مبارزه با بیماری «کووید-۱۹» محسوب میشود.
* شرایط دورکاری کارکنان در رنگبندی جدید شهرها
دوسوم کارکنان ادارات در مناطق قرمز کرونایی دورکارند. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کسبوکار وزارت بهداشت گفت: مصوبات شرایط دورکاری و حضور در کار کارکنان جدید نیست و بر اساس محدودیتهای هوشمند تصمیمگیری میشود. مهندس محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، درباره شرایط جدید دورکاری و حضور در کار کارکنان با توجه به تغییر رنگ بسیاری از شهرهای قرمز و نارنجی، گفت: مدتها قبل ستاد ملی مقابله با کرونا طرح محدودیتهای هوشمند را برای رعایت پروتکلهای بهداشتی مصوب کرد و در این طرح در بخش نوع فعالیت کارکنان در شرایط قرمز، نارنجی و زرد شرایط متفاوت را توضیح داد. بر اساس این محدودیتها، در شهرهای قرمز دوسوم کارکنان دورکار و یکسوم حضور در کار خواهند داشت، در شهرهای نارنجی ۵۰ درصد دورکار خواهند بود و در شهرهای زرد یکسوم کارکنان دورکارند. در شرایط آبی هم همه کارکنان موظف به حضور در محل کار هستند و این موضوع جدید نیست.
ارسال به دوستان
معاون اجتماعی مؤسسه کادراس خبر داد
هشدار درباره افزایش قاچاق «شیشه» از افغانستان به ایران
گزارش ارزیابیها از کشت و تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۰ حاکی از افزایش ۳۷ درصدی سطح زیر کشت خشخاش با وجود شیوع ویروس کرونا در این کشور است که کاهش قیمت آن را به دنبال داشته؛ از سوی دیگر با کشف و دستیابی قاچاقچیان افغانستان به پیشساز ساخت «شیشه»، این کشور تبدیل به تولیدکننده این مخدر صنعتی شده که این هشداری جدی در افزایش قاچاق شیشه از کشور مذکور به داخل ایران است. به گزارش ایسنا، فرزانه سهرابی، معاون اجتماعی موسسه کادراس با اشاره به وضعیت کشت تریاک در افغانستان، اظهار کرد: جدیدترین گزارش ارزیابی تریاک افغانستان در سال ۲۰۲۰ نشان از افزایش ۳۷ درصدی سطح زیر کشت خشخاش با وجود شیوع ویروس کرونا در این کشور دارد. در این گزارش مجموع سطح زیر کشت خشخاش در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۲۴ هزار هکتار تخمین زده شد که با افزایش ۳۷ درصدی این سطح نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۱ هزار هکتار بیشتر به زیر کشت رفت.
وی تصریح کرد: گزارش جدید دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد در افغانستان به دنبال گزارش کشفیات کشورهای همسایه این کشور مانند ایران، تولید متآمفتامین مانند گذشته ادامه دارد و همین امر هشدار جدی در افزایش قاچاق شیشه از افغانستان به داخل ایران است؛ امری که در سالهای اخیر برای ایران مشکلاتی را به وجود آورده است. در واقع با کنترل مصرف و تولید شیشه در کشور در دهه ۹۰ شاهد کاهش مصرف این ماده روانگردان بویژه بین سالهای ۹۴ تا ۹۶ بودیم اما به دنبال افزایش تولید شیشه در افغانستان به دلیل کشف ماده طبیعی پیشساز آن، این کشور به تولیدکننده شیشه در منطقه تبدیل شد و بازار مواد ایران یکی از بازارهای جذاب برای قاچاقچیان به حساب میآید.
سهرابی گفت: براساس اطلاعات موجود از ستاد مبارزه با مواد مخدر، در کشور مصرف شیشه روندی افزایشی داشته است و از دلایل عمده آن میتوان به افزایش تولید این ماده در کشور همسایه افغانستان اشاره کرد که موجب کاهش قیمت و افزایش دسترسی به آن در ایران شده است. معاون اجتماعی موسسه کادراس افزود: پیشبینی میشود بازار منطقهای و جهانی مواد بعد از پایان همهگیری کرونا با افزایش عرضه و تقاضا همراه باشد.
ارسال به دوستان
جزئیات سانحه جدا شدن صخرهای در آزادراه تهران- شمال
ریزش کوه جان 2 نفر را گرفت
ظهر روز شنبه در آزادراه تهران- شمال بر اثر ریزش کوه ۲ نفر جان خود را از دست دادند. برخی اخبار منتشره در این زمینه این شائبه را ایجاد کرده بود که ریزش کوه در مسیر تردد خودروها رخ داده و امنیت حملونقل در این مسیر با چالش روبهرو شده است. به همین منظور مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال در این زمینه گزارشی ارائه داد.
سعید شاهسواری گفت: سانحه ریزش صخره در قطعه ۲ آزادراه تهران - شمال در محلی رخ داده که هنوز به بهرهبرداری نرسیده و اکیپهای عملیاتی در آن مشغول فعالیت هستند. وی اظهار کرد: ظهر شنبه اول خرداد، حدفاصل تونل ۳۳-۱ با تونل A-33 قطعه ۲ آزادراه تهران- شمال بخشی از کوه و سنگی عظیم در ابعاد یک صخره، از کوه جدا شد و سقوط کرد و متأسفانه یک بیل مکانیکی که در آنجا مشغول کار بود و راننده در آن حضور داشت به همراه یک نیروی اجرایی و اپراتور بیل مکانیکی، زیر این صخره محبوس شده و جان خود را از دست دادند. مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال افزود: بلافاصله نیروهای امدادی در محل حادثه حاضر شدند و نیروهای پروژه هم کمک کردند و اجساد این ۲ جانباخته از زیر صخره خارج شد. ریزشها نیز کنترل شد؛ پیکر راننده بیل مکانیکی ساعت ۱۹ و پیکر اپراتور بیل مکانیکی حوالی ساعت ۲۱ پیدا و به نیروی انتظامی تحویل شد. وی این اتفاق را یک سانحه و در بیرون از تونل عنوان و اعلام کرد: ریزشی داخل تونل اتفاق نیفتاده و اینکه در برخی شبکههای اجتماعی عنوان شده ریزش تونل در قطعه ۲ آزادراه تهران- شمال اتفاق افتاده، صحیح نیست و تونل ریزشی نداشته است؛ این صخره روی محور (جاده) افتاده است. شاهسواری گفت: هیچ انفجاری در محور نداشتیم، عملیات حفاری هم نداشتیم و چند ماه از عملیات حفاری در این منطقه گذشته است. وی ادامه داد: علت این حادثه رانش از بالادست بوده و صخره از بدنه کوه جدا شده و جای آن کاملا مشخص است که مانند یک صفحه از کوه جدا شده و سقوط کرده است. شاهسواری در پاسخ به این پرسش که آیا هنگام عملیات عمرانی، تراشههای کوه محکمسازی نمیشوند؟ یادآور شد: ما هر جایی را که شروع میکنیم، کارهای تکمیلی را بعد از احداث انجام میدهیم. به علاوه اینکه تحکیمات هم بعد از آمادهسازی محور انجام میشود؛ ما در حال حاضر در حال دهانهگیری تونل هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|