|
ششمین و هفتمین قطار باری ترکیه در راه چین
طبق اعلام وزارت حملونقل و زیرساخت ترکیه، امروز ششمین و هفتمین قطار باری ترکیه با 41 واگن از استان کوجاائلی به مقصد چین حرکت خواهند کرد. این قطارها برای رسیدن به شهر شیآن چین در مجموع 8 هزار و 693 کیلومتر راه را در 2 هفته خواهند پیمود. در صادرات ریلی ترکیه به چین که از مسیر باکو- تفلیس- قارص موسوم به «جاده ابریشم آهنین» انجام میشود، تنوع بار نیز در حال افزایش است.
ارسال به دوستان
افکارسنجی جدید در فلسطین اشغالی نشان داد حمایت صهیونیستها از احزاب مخالف نخستوزیر فعلی بعد از اعلام آتشبس افزایش یافته است
تبعات شکست در برابر مقاومت برای نتانیاهو
گروه بینالملل: تبعات شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه اخیر علاوه بر ارکان نظامی و امنیتی این رژیم، نخستوزیر رژیم را نیز شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. به نظر میرسد برخلاف برآوردهای نتانیاهو از آغاز نبرد با مقاومت فلسطین و بمباران غزه که در پس آن اهداف سیاسی خود را برای تداوم نخستوزیری نیز دنبال میکرد، شکست در برابر مقاومت فلسطین، وضعیت آشفتهای را برای آینده سیاسی او رقم زده است.
به گزارش «وطنامروز»، تبعات شکست رژیم صهیونیستی علاوه بر ابعاد نظامی و امنیتی، در بعد سیاسی نیز تبلور یافته و به نظر میرسد شکست در برابر مقاومت ضربه سختی به نتانیاهو وارد خواهد آورد. افکارسنجی جدید در فلسطین اشغالی نشان داد حمایت صهیونیستها از حزب «یش عتید» به ریاست «یائیر لاپید» - که هماکنون مأمور تشکیل کابینه تلآویو است - و حزب «آبیوسفید» به ریاست «بنی گانتس» وزیر جنگ کنونی این رژیم بعد از اعلام آتشبس، افزایش یافته است. شکست جدید «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر فعلی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه اخیر با نوار غزه، باعث افزایش رأی احزاب مخالف وی در انتخابات سراسری احتمالی جدید در فلسطین اشغالی شده است. به نوشته وبگاه «آی۲۴ نیوز»، نتایج این نظرسنجی - که روز یکشنبه توسط شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل انجام گرفته- نشان میدهد اگر انتخابات سراسری جدید در فلسطین اشغالی همین امروز برگزار شود، حزب لاپید میتواند ۲۱ کرسی در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) کسب کند. این رقم نسبت به انتخابات اخیر (سوم فروردین) ۴ کرسی افزایش مییابد. بر اساس این تحقیق، حزب گانتس نیز با افزایش ۲ پلهای، میتواند ۱۰ کرسی در انتخابات احتمالی جدید به دست آورد. با این حال حزب نتانیاهو در مقایسه با انتخابات اخیر، در همان ۳۰ کرسی باقی میماند. روز یکشنبه رسانههای اسرائیلی گزارش دادند لاپید قصد دارد در کنست پیشنویس قانونی را مطرح کند که بر اساس آن هیچ فردی نمیتواند بیش از ۲ بار به عنوان نخستوزیر به تشکیل کابینه اقدام کند و کسانی که پرونده قضایی دارند نیز از تشکیل کابینه منع خواهند شد.
در صورت تصویب این لایحه، نتانیاهو به دلیل اینکه ۳ دوره پیاپی از سال 2008 به عنوان نخستوزیر در راس قدرت بوده و همچنین ادامه پرونده فساد علیه وی، نمیتواند مجدد رهبری دولت ائتلافی را به عهده داشته باشد. از سوی دیگر رسانهها گفتهاند طرح بنیامین نتانیاهو برای انتخاب نخستوزیر به طور مستقیم نیز با شکست مواجه خواهد شد.
این به آن معناست که در صورت تصویب طرح پیشنهادی لاپید، حیات سیاسی نتانیاهو به عنوان نخستوزیر در این مقطع پایان خواهد یافت. بعد از برگزاری یک انتخابات نیمهتمام دیگر در ماه مارس در فلسطین اشغالی، نه نتانیاهو و نه هیچیک از رقیبانش قادر به تشکیل کابینه نبودند اما نظر اکثریت قانونگذاران رژیم صهیونیستی این بود که رئیس این رژیم، بار دیگر نتانیاهو را مأمور تشکیل کابینه کند. نتانیاهو بعد از چند هفته رایزنی با طرفهای مختلف پیشنهادهای مختلفی از جمله استعفای موقت از سمتش را مطرح کرد اما این پیشنهادات به او کمکی برای عبور از مخالفتها نکرد و او سرانجام در تشکیل کابینه شکست خورد. نتانیاهو اکنون باید امیدوار باشد که رقیبانش هم نتوانند کابینه تشکیل دهند تا رژیم صهیونیستی مجبور به برگزاری پنجمین انتخابات از سال ۲۰۱۹ شود. چنین سناریویی نتانیاهو را که از ماه مه ۲۰۲۰ درگیر محاکمه در پروندههای فساد است دستکم تا چند ماه دیگر در قدرت نگاه خواهد داشت. در همین حال یائیر لاپید، رهبر حزب «آیندهای هست» و مامور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی دیروز اعلام کرد مذاکرات پیرامون تشکیل دولت وحدت فراگیر را از سر میگیرد. وی دیروز با احزاب مختلف جز حزب «یمینا» به رهبری نفتالی بنت دیدار و مذاکره کرد. حزب لاپید تصمیم گرفته مذاکرات با باقی احزاب را پیش ببرد و منتظر بنت نماند. در مقابل حزب یمینا هم اعلام کرد به این مذاکرات اهمیتی نمیدهد و مذاکراتی میان این حزب و فراکسیون تغییر وجود ندارد و «دولت تغییر» در دستور کار حزب نیست. این در حالی است که بنت پیشتر و همزمان با معرفی لاپید به عنوان گزینه مکلف برای تشکیل کابینه، در یک نشست خبری ابراز تمایل کرد به منظور جلوگیری از برگزاری انتخابات پنجم، در مسیر تشکیل کابینه با لاپید گام بردارد. مهلت قانونی لاپید برای تشکیل دولت جدید ۹ روز دیگر تمام میشود. چنانچه لاپید نتواند ائتلاف تشکیل دهد، «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی از پارلمان میخواهد یک نامزد را انتخاب کند و اگر پارلمان قادر به این کار نباشد، انتخابات جدید برگزار میشود.
* هشدار مقاومت نسبت به افزایش تحرکات تنشآفرین صهیونیستها در مسجدالاقصی
در حالی که بامداد جمعه رژیم صهیونیستی طرح مصر برای آتشبس را پذیرفت اما عوامل بروز این جنگ همچنان پابرجاست از این رو نگرانیها درباره احتمال وقوع دوباره درگیریها وجود دارد. روز گذشته برای دومین بار پس از اجرایی شدن آتشبس، گروهی از شهرکنشینان صهیونیست تحت حمایت و حفاظت نیروهای زیادی از ارتش رژیم اشغالگر به مسجدالاقصی یورش بردند. این در حالی است که تحولات مربوط به مسجدالاقصی و تعدی صهیونیستها به آن یکی از اصلیترین دلایل آغاز نبرد بود. به گزارش عربی ۲۱، دیروز یکی از نگهبانان مسجدالاقصی تاکید کرد گروهی از یهودیان افراطی از باب «المغاربه» به مسجدالاقصی یورش بردند. این نگهبان مسجدالاقصی همچنین تصریح کرد آنچه در یورشهای ۲ روز اخیر افراطگرایان مورد توجه است، این است که یورشها به مسجدالاقصی با حمایت تعداد زیادی از نیروهای ویژه اسرائیلی انجام شده و این امر با آنچه در گذشته رخ میداد، متفاوت است. یورش به مسجدالاقصی برای دومین روز متوالی و پس از گذشت حدود ۲۰ روز از ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود فلسطینیان به این مسجد رخ داد. نیروهای رژیم صهیونیستی مانع انجام فعالیت نگهبانان مسجدالاقصی شدند و برخی از آنها را بازداشت و عامدانه حرمت مسجدالاقصی را هتک کردند. در عین حال گروههای مقاومت فلسطین از طریق میانجی مصری به تلآویو پیامی شدیداللحن دادهاند مبنی بر آنکه مهلت تثبیت آتشبس در حال اتمام است و اگر این رژیم به تعهداتش عمل نکند، درگیریها از سر گرفته میشود. روزنامه الاخبار در این رابطه گزارش داد هیأت مصری برای سومین بار به منظور دیدار با گروههای مقاومت فلسطینی و تکمیل رایزنیهای مربوط به آتشبس وارد نوار غزه شد، آن هم زمانی که در سایه ادامه اقدامات تحریکآمیز رژیم صهیونیستی بویژه در قدس و مسجدالاقصی و محله «شیخ جراح»، گروههای مقاومت فلسطین تهدید به آغاز مجدد اقدامات مقاومتی خود کردهاند. این روزنامه نوشت گروههای مقاومت پیامی شدیداللحن به میانجی مصری داده و هشدار دادهاند مهلت داده شده برای تثبیت آتشبس در آستانه اتمام است بدون اینکه دشمن صهیونیستی به تعهداتش پایبند باشد و این موضوع مقاومت را به سمت درگیری مجدد سوق خواهد داد. در ادامه این گزارش آمده، گروههای فلسطینی همچنین هشدار دادهاند هر تجاوزی به غزه با پاسخ مشابه روبهرو خواهد شد، بویژه آنکه برخی طرفهای صهیونیستی در تلاش برای تحمیل معادله جدید در بحث مربوط به شلیک راکت و بالنهای آتشزا هستند. مصر در پاسخ گفته به تلآویو درباره اقدام به ترور سران مقاومت فلسطین هشدار داده است.
* عربستان شریک باخت اسرائیل در نبرد غزه
پس از آنکه افکار عمومی در کشورهای منطقه، نسبت به نحوه پوشش اخبار تحولات غزه در رسانههای سعودی و همینطور اتخاذ مواضع حکام عربستان در قبال جنایات اسرائیل انتقادات شدیدی را وارد کردند و عربستان عملا متهم به همراهی با صهیونیستها شد، روز گذشته شاهدی دیگر بر این مدعا در سطح رسانهها مطرح شد. بر این اساس دیروز سازمانهای شهرکسازی صهیونیستی در قدس خواستار انتقال قیمومت اماکن مقدس از اردن به عربستان شدند، زیرا این امر به حمایت از یورش آنها به مسجدالاقصی و هتکحرمت آن کمک میکند. مدیر اجرایی مؤسسه صهیونیستی «جبل الهیکل در دست ماست» نیز خواست قیمومت از اداره اوقاف اردن گرفته شده و به یک هیات یهودی مستقل واگذار شود. طی ماههای اخیر حرف و حدیثها درباره تلاش برخی برای گرفتن قیمومت اردن بر اماکن مقدس افزایش یافته است. روزنامه عبری هاآرتص ماه مارس نوشت عربستان مخفیانه در تلاش است قیمومت اردن بر اماکن مقدس قدس را لغو کند. سفیر عربستان در اردن پس از اینکه کشورش در این باره مورد اتهام قرار گرفت، گفت ریاض از قیمومت اردن بر مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس حمایت میکند. این در حالی است که بر اساس موضع رسمی دولت اردن، مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس از سال ۱۹۲۴ تحت قیمومت اردن است. بر اساس این وظیفه، اداره مقدسات و حفاظت از آنها برعهده اردن است و تشکیلات خودگردان فلسطین وظیفهای ندارد. علاوه بر این سال ۱۹۹۴ اردن و رژیم صهیونیستی توافقنامه صلح «وادی عربه» را امضا کردند که بر باقی ماندن مقدسات اسلامی قدس تحت قیمومت اردن تصریح دارد. به نظر میرسد یکی دیگر از عوامل موثر بر تلاشها برای تغییر قیمومت مسجدالاقصی از اردن به عربستان، تیرگی روابط اردن هاشمی با رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر بویژه در پروسه نبرد 12 روزه غزه است. در همین ارتباط «عبدالله دوم» شاه اردن روز یکشنبه بر ضرورت تشدید تلاشهای عربی و بینالمللی به منظور تبدیل آتشبس در اراضی اشغالی فلسطین به آتشبس دائمی و تلاش برای دستیابی به راهحل سیاسی جهت تحقق حقوق مشروع فلسطینیان تأکید کرد.
***
ادامه تظاهرات مردمی در حمایت از غزه
در ادامه تظاهرات ضد اسرائیلی در شهرهای مختلف دنیا صدها نفر از مردم آمریکا از قشرهای مختلف در شهر فیلادلفیا (بزرگترین شهر ایالت پنسیلوانیا) با برپایی تظاهراتی در خیابانها خواستار آزادی فلسطین شدند و حمایت دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. بر اساس گزارش عربنیوز، تظاهراتکنندگان از میدان «ریتن هاوس» به سمت تالار اصلی فیلادلفیا حرکت کردند و شعارهایی در حمایت از مردم فلسطین سر دادند. تظاهراتکنندگان همچنین خواستار آزادی فلسطین از نهر تا بحر شدند. در ایتالیا نیز مردم در شهر برگامو با برپایی تظاهرات حمایت خود را از ملت فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی اعلام کردند. طی 2 هفته اخیر شهرهای مختلف در 5 قاره جهان شاهد تظاهرات گسترده در حمایت از ملت فلسطین بوده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ساخت پایگاه هوایی آمریکا در مرز پاکستان و افغانستان
برخی رسانههای منطقه گزارش دادند آمریکا در حال ساخت یک پایگاه هوایی در مناطق «شالوزان» و «ترمینال» نزدیک مرز پاکستان و افغانستان در مناطق قبایلی «کُرَم» است. این منابع گزارش دادند ایالات متحده ساخت پایگاه نظامی در پاراچنار را آغاز کرده است. به گفته مردم و منابع محلی، روزانه 8 تا 10 هلیکوپتر نظامی به منطقه شالوزان رفتوآمد میکنند، در حالی که مردم محلی اجازه رفتن به آنجا را ندارند. در شالوزان و ترمینال، پستهای بازرسی در حال ایجاد هستند، این در حالی است که ایالات متحده در حال مذاکره با همسایگان افغانستان برای به دست آوردن پایگاههای نظامی است. «کنت اف مکنزی» فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) ماه آوریل به خبرنگاران گفته بود ایالات متحده فعلا با همسایگان افغانستان توافقنامه ایجاد پایگاه نظامی ندارد اما امیدوار است قبل از خروج نیروهای آمریکایی در این زمینه به توافقی دست یابد. رئیسجمهور و وزیر خارجه پاکستان نیز قبلا اعلام کرده بودند پس از خروج آمریکا از افغانستان، هیچ پایگاه نظامی در اختیار ایالات متحده قرار نخواهند داد.
***
احتمال میانجیگری فرانسه بین مراکش و اسپانیا
فرانسه به امکان میانجیگری میان مراکش و اسپانیا جهت کاهش تنش رو به فزونی که اخیرا میان ۲ کشور ایجاد شده، اشاره کرد. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در گفتوگویی با شبکه فرانسوی LCI اظهار کرد: با ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش در راستای ازسرگیری گفتوگوها میان رباط و مادرید گفتوگو کردم. لودریان گفت: روابط میان مراکش و اسپانیا در حال حاضر بسیار پیچیده شده و امیدوارم این روابط بزودی بهبود یابد. وزیر خارجه فرانسه افزود: برخی اتفاقات منجر به تنش در روابط ۲ کشور شد، در حالی که این روابط درباره مساله مهاجرت تا حدودی مثبت بود. روابط رباط و مادرید پس از آنکه اسپانیا ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو را با هویت جعلی برای درمان کرونا پذیرفت، دچار تنش شد و تنها ظرف چند روز ۸۰۰۰ مهاجر به اسپانیا سرازیر شدند.
***
حدود ۲۰۰ کشته و مفقودی و ۳۰ هزار آواره بر اثر فوران آتشفشان کنگو
فوران آتشفشان از کوه «نیراگونگو» در جمهوری دموکراتیک کنگو حداقل ۱۵ نفر را کشت، بیش از ۱۷۰ کودک مفقود بر جا گذاشت و بیش از ۳۰ هزار نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای جمهوری دموکراتیک کنگو و نجاتیافتگان فوران آتشفشان در این کشور گزارش داد گدازههای ناشی از فوران آتشفشان کوه «نیراگونگو» وارد چند روستا در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو شد. به گفته شاهدان و ساکنان مناطق حادثه دیده، مقامهای جمهوری دموکراتیک کنگو به ساکنان درباره احتمال ورود گدازههای آتشفشان هشدار نداده بودند. بنا بر اعلام مقامهای این کشور فقیر آفریقایی، حداقل ۱۵ نفر در نتیجه آتشفشان کشته شدند و بیش از ۵۰۰ منزل مسکونی ویران شد. فوران آتشفشان از کوه «نیراگونگو» شنبهشب آغاز شد و به دنبال آن بیش از ۵ هزار نفر از ساکنان شهر «گوما» خانه و کاشانه خود را به مقصد رواندا کشور همسایه ترک کردند و ۲۵ هزار نفر هم خود را به منطقه شمال غربی جمهوری دموکراتیک کنگو رساندند و آنجا پناه گرفتند. مقامهای یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) اعلام کردند بیش از ۱۷۰ کودک در نتیجه فوران آتشفشان همچنان مفقود هستند. فوران آتشفشان در جمهوری دموکراتیک کنگو پیش از این سال ۲۰۰۲ سابقه داشت و در آن سال هم شهر گوما شاهد مرگ صدها نفر و بیخانمان شدن بیش از ۱۰۰ هزار نفر بود.
***
گارد ملی آمریکا بالاخره کنگره را ترک میکند
با گذشت ۵ ماه از زمان استقرار نیروهای گارد ملی در اطراف کنگره آمریکا برای سرکوب شورش ۶ ژانویه، این نیروها در نهایت قرار است از این منطقه واشنگتندیسی خارج شده و مسؤولیتهای امنیتی را به پلیس کنگره محول کنند. به نوشته روزنامه دیلیمیل، نیروهای گارد ملی آمریکا که ماموریتشان یکشنبه به پایان رسید، دیروز کنگره را ترک کردند. وزارت دفاع آمریکا بتازگی اعلام کرد درخواستی مبنی بر تمدید حضور ۲۱۴۹ نیروی گارد ملی دریافت نکرده است. خروج این نیروها در شرایطی انجام میشود که دموکراتها و جمهوریخواهان کنگره آمریکا بر سر چگونگی تامین مالی تدابیر امنیتی شدید در اطراف این محل و تشکیل کمیسیونی برای بررسی حمله ۶ ژانویه با هدف ملغی کردن شکست انتخاباتی دونالد ترامپ مقابل جو بایدن اختلاف نظر دارند.
***
افشاگری مقام روس درباره طرح حمله شیمیایی تروریستهای سوری
ژنرال «الکساندر کارپوف» معاون مرکز آشتی ملی روسیه در سوریه میگوید تروریستهای سوری در حال آمادهسازی برای انجام یک حمله شیمیایی در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سوریه هستند. بر اساس گزارش شبکه راشا تودی، وی گفت: این مرکز اطلاعاتی دریافت کرده است که بر اساس آن، شبهنظامیان «حیات تحریرالشام» قصد دارند با کمک سازمان «کلاه سفیدها» این طرح را عملی کنند و اخیرا 6 کانتینر حامی مواد سمی و شیمیایی را که احتمالا گاز کلر است به منطقه جسرالشغور منتقل کردهاند. کارپوف در ادامه افزود: این شبهنظامیان قصد دارند در آستانه انتخابات ریاستجمهوری با انجام یک حمله شیمیایی و قربانی کردن مردم محلی، نیروهای وابسته به دولت بشار اسد را متهم و از آن برای ایجاد اختلال در روند برگزاری انتخابات و مشروعیتزدایی از آن استفاده کنند. انتخابات ریاستجمهوری سوریه قرار است 25 ماه مه (امروز) در بیش از 10 هزار شعبه اخذ رای از ساعت 7 صبح تا 7 شب برگزار شود. طی سالهای اخیر، گروه «کلاه سفیدها» با همکاری تروریستها چند بار برای صحنهسازی حملات شیمیایی تلاش کردهاند از جمله آن میتوان به حملات شیمیایی جعلی شهر «خان شیخون» در ادلب و حمله شیمیایی در غوطه و دوما اشاره کرد.
ارسال به دوستان
بلاروس آسمان اروپا را به چالش کشید
اقدام عاجل دولت بلاروس در به زمین نشاندن یک هواپیمای مسافری خطوط هوایی ایرلند در حریم هوایی خود، اتحادیه اروپایی را در شوک فرو برده است. یکشنبه در حالی که هواپیمای مسافری خط هوایی «رایان ایر» به مقصد ویلنیوس، پایتخت لیتوانی به آسمان بلاروس رسید، به ناگهان یک اخطار راداری از سوی نیروی هوایی این کشور همسایه غربی روسیه دریافت کرد.
مقامات روسیه سفید ابتدا مدعی شدند هواپیمای تجاری مزبور حامل بمب است. بلافاصله یک میگ 29 نیروی هوایی بلاروس به رهگیری پرنده ایرلندی پرداخت و در حالی که مجهز به 4 موشک کوتاه برد R-73L و ۲ موشک هدایت راداری میانبرد R-27R بود از خلبان آن خواست در فرودگاه مینسک، پایتخت بلاروس فرودی اضطراری داشته باشد. تجهیزات میگ 29 به خلبان رایان ایر ثابت کرد بلاروسیها به هیچوجه شوخی ندارند و در نهایت به خواست کشوری که در حریم آن پرواز میکرد تن داد. آنجا بود که مشخص شد بلاروسیها به دنبال بازداشت یک شخص خاص در این پرواز بودهاند؛ رومن پروتاسوویچ، فعال رسانهای مخالف و متواری این کشور که طی یک سال اخیر در جهت براندازی حکومت 26 ساله الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس فعالیت میکرد. پروتاسوویچ که در حال حاضر مدیر کانال تلگرامی «بلامووا» شده، پیشتر در جریان اعتراضات پساانتخاباتی سال گذشته بلاروس یک کانال تلگرامی تحت حمایت دولتهای لهستان و آمریکا را مدیریت میکرد که با دخالت در اوضاع سیاسی داخلی بلاروس قصد سرنگونی دولت لوکاشنکو را داشت. مقامات امنیتی بلاروس این کانال را یکی از مهمترین خطدهندگان تظاهرات ضدحکومتی وسیعی میدانند که از زمان فروپاشی شوروی و استقلال این کشور بیسابقه بود. تصاویر بازداشت پروتاسوویچ و خارج کردن او از هواپیمای رایانایر انعکاسی جهانی داشته است و بدعتی در هوانوردی اتحادیه اروپایی به شمار میرود. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و باب منندز، همحزبی او در رأس کمیته روابط خارجی سنا، طی بیانیههای جداگانه اقدام دولت لوکاشنکو را محکوم کرده و خواهان آزادی فعال سیاسی بازداشتی شدهاند. چند کشور اتحادیه اروپایی از جمله جمهوری ایرلند، بلژیک، آلمان، لهستان، قبرس، چک و لیتوانی- کشوری که خانم اسوتلانا تیخانووسکایا، رقیب سیاسی پیشین لوکاشنکو بدان پناهنده شده- نیز از این اقدام بلاروس برآشفته و آن را محکوم کردهاند. اغلب این کشورها پیشتر بلاروس را به بهانه انتخابات غیرآزاد تحریم کرده بودند.
ارسال به دوستان
خشم و خشونت در مینیاپولیس همزمان با سالمرگ فلوید
تظاهرات سالگرد قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس مینیاپولیس، مرکز ایالت مینهسوتا با تیراندازیهایی مرگبار در گوشه و کنار این شهر مقارن شد.
هزاران نفر از مردم در این تظاهرات که روز یکشنبه (23 ماه مه) در نقاط مختلف ایالت مینهسوتا و دیگر ایالات برپا شد، شرکت کردند؛ از جمله خانواده قربانیان خشونتهای پلیس در سالهای گذشته. یکی از مهمترین تجمعات در مقابل خانه «درک شاوین» افسر پلیسی بود که با پا گذاشتن بر گردن فلوید در موقع بازداشت او باعث خفگی و مرگ این شهروند بیگناه آفریقاییتبار شده بود. تظاهراتکنندگان با در دست داشتن تصاویری از فلوید و دیگر مقتولان رنگینپوست خشونتهای پلیس آمریکا، شعار «دارم خفه میشوم» سر دادند که آخرین فریادهای فلوید پیش از مرگ فجیعش بود. شاوین ماه گذشته توسط دادگاه مینیاپولیس در هر ۳ ردیف اتهامی مجرم شناخته شد که این رای تبدیل به یک جشن در اغلب شهرهای سیاهپوستنشین شد. فرماندار مینیاپولیس «تیم والتز» و «ملوین کارتر» شهردار سنتپل، حومه محل زندگی فلوید نیز در این راهپیمایی حاضر بودند. خواهر فلوید در تظاهرات روز یکشنبه خطاب به جمعیت گفت: «یک سال گذشته بسیار طولانی و دردناک بود». از دیگر سخنرانان این مراسم وکیل خانواده فلوید و «آل شارپتون» کشیش و فعال حقوق مدنی بودند که خواستار پایان نابرابری نژادی در سیستم عدالت کیفری آمریکا شدند. شارپتون گفت: «ما خواهان تغییر قوانین هستیم. ما میخواهیم قانون فدرال تغییر کند. تعویق در اجرای عدالت بیش از حد طولانی شده است. از جورج فلوید نباید تنها به عنوان کسی که با فشار زانو بر گردن جانش را از دست داد یاد شود، بلکه باید از وی به عنوان کسی که زنجیره وحشیگری و غیرقانونی بودن پلیس را شکسته است، در تاریخ یاد شود». در همین حال قتل ۳ نفر و مجروح شدن 15 نفر در تیراندازیهای مرگبار مصادف با یادبود سالمرگ فلوید، ابهامات زیادی را درباره سازوکار جلوگیری از خشونتهای مسلحانه در ایالت مینهسوتا و سراسر آمریکا به وجود آورده است. به گفته پلیس مینیاپولیس، این تیراندازیها روز شنبه و به شکل مرموزی به طور تقریبا همزمان در ۳ نقطه مختلف شهر رخ داد و شمار سالانه مقتولان درگیریهای مسلحانه شهر را به 31 نفر رساند. «جیکوب فری» شهردار مینیاپولیس این حوادث را فاجعهبار خواند و خواهان اقدامی برای متوقف کردن استفاده گسترده از سلاح گرم شد. «استیو کرمر» رئیس شورای مرکز شهر مینیاپولیس نیز در اطلاعیهای خواهان عزم اجتماعی در جلوگیری از خشونتهای مسلحانه شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|