|
نیمی از قربانیان کرونا، در تهران فوت کردهاند
زهرا نژادبهرام، عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران در گفتوگو با فارس گفت: نیمی از متوفیان کرونا در تهران هستند و تاکنون بیش از 31 هزار نفر در پایتخت به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادهاند. زهرا نژادبهرام خاطرنشان کرد: با توجه به تعطیلات پیش رو احتمال بروز موج پنجم کرونا وجود دارد که با همکاری مردم و مسؤولان قطعا میتوان از این مشکل پیشگیری کرد.
ارسال به دوستان
اذعان روحانی به ناتوانی بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا
هیچ اختصاصی!
آنقدرها هم که در کشورهای مختلف دنیا تبلیغ میشد واکسن فراوان نیست که هر کسی بتواند از هر جایی واکسن تهیه کند
اسدالله خسروی: با آنکه رئیسجمهور در جلسات و سخنرانیها خود بارها بر واردات واکسن کرونا از طریق بخش خصوصی تأکید کرده بود اما دیروز به صراحت اعتراف کرد این بخش در این زمینه موفق نبوده است.
به گزارش «وطنامروز»، حسن روحانی فروردین ماه از بخش خصوصی خواست برای واردات واکسن از هیچ تلاشی دریغ نکند. او اعلام کرد: در مبارزه با کرونا همه باید یکصدا باشیم؛ هر شرکت خصوصی، هر موسسه و هر کسی که میتواند واکسن وارد کند.
چراغ سبز روحانی به بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا در آن روزها اما با واکنش انتقادی وزیر بهداشت روبهرو شد؛ سعید نمکی در این باره گفت: «در رابطه با حرف غیرکارشناسی، انتظار تکصدایی نباید داشته باشید؛ ما حافظ جان مردم هستیم». البته در همان روزها واکسنهای ساخت ایران در حال گذراندن تستهای انسانی و ورود به مرحله تایید نهایی بودند و از طرفی وزارت بهداشت نیز تمام رایزنیهای خود را برای واردات واکسن از کشورهای موجه انجام داده بود اما حسن روحانی اعلام کرد: «نمیتوانیم منتظر واکسن داخلی در فصل تابستان باشیم. با این وجود بخش خصوصی با ارز نیمایی میتواند واکسن را وارد کند و در بیمارستانها و جاهایی که وزارت بهداشت مشخص کرده، تزریقش انجام شود؛ حتی اگر یک کارخانه یا تولیدکننده بزرگ میخواهد برای کارگرانش واکسن وارد کند، برود وارد کند! همچنین اگر هر شرکت و موسسهای برای واردات واکسن کوچکترین مشکلی دارد، مستقیما به دفتر رئیسجمهور نامه بنویسد و من مستقیما مساله را دنبال میکنم و میتواند میلیونها دوز واکسن وارد کشور شود». به دنبال این اظهارات رئیسجمهور مبنی بر واردات واکسن توسط بخش خصوصی، وزیر بهداشت به صراحت اعلام کرد:«واردات واکسن پیچیده و فنی است، چرا که فرآوردهای حساس و بیولوژیک است و افراد متخصص باید آن را وارد کنند». او همچنین گفت: «این روزها قرار است ماستفروش و سیمانفروش و پلاسکو فروش واکسن بیاورد! من در سازمان غذا و دارو بساط دلالان را جمع کردم و باج هم به کسی نمیدهم». البته این نخستین انتقاد وزیر بهداشت به عدم توجه ستاد ملی مقابله با کرونا و در رأس آن شخص رئیسجمهور به دخالت عجیب و غیرکارشناسانه نسبت به اقدامات و مدیریت کارشناسانه و تخصصی درباره مقابله با ویروس کرونا و راهکارهای عبور از این بیماری مرگبار نبود، چرا که وزیر بهداشت در روزهای پایانی سال نیز التماس کرد مردم به سفر نروند تا با انجام مسافرتهای نوروزی آتش زیر خاکستر این بیماری در کشور شعلهور نشود اما متاسفانه در ایام نوروز مجوز ترددها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست شخص رئیسجمهور صادر و جادهها برای عبور و مرور باز شد تا جایی که حتی سفرها به ترکیه نیز در سطح وسیعی انجام شد. نتیجه این سهلانگاری و بیتوجهی به راهکارهای کارشناسانه موجب شد شیوع ویروس کرونا در کشور گسترش یابد، تا اینکه پس از 25 روز از ابتدای سال جاری موج چهارم کرونا با مرگ حدود 500 نفر در روز کشور را در بر گرفت.
اگرچه وزارت بهداشت پیش از این بارها مخالفت خود را با سفرهای نوروزی اعلام و سفر و دورهمیها را به عنوان اصلیترین عامل شیوع بیماری عنوان کرده بود اما رئیسجمهور پس از افزایش شمار مبتلایان و مرگومیر ناشی از کرونا در پی انجام سفرهای نوروزی، طی اظهاراتی عجیب، مهمترین عامل این وضعیت را ورود ویروس انگلیسی از کشور عراق و از طریق مرزهای خوزستان و ایلام به کشور عنوان کرد و تقصیر افزایش آمار را به گردن ویروس انگلیسی انداخت که مدعی ورود آن از مرز عراق به ایران بود! غافل از اینکه مجوز ورود و مسافرتهای نوروزی با دستور خودش صادر شده بود.
دیروز اما رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا از کارکرد نامناسب بخش خصوصی برای واردات واکسن کروناگفت.
حجتالاسلام حسن روحانی ادامه داد: عده بسیاری به ما نامه مینوشتند که «شما بخش خصوصی را آزاد نمیکنید، اگر بخش خصوصی را آزاد کنید آنها خیلی سریع میتوانند بروند واکسن تهیه کنند و بیاورند». بویژه عدهای میخواستند واکسن را برای بخش خودشان تهیه کنند. ما این اجازه را دادیم که بخش خصوصی هم در صورتی که صلاحیت داشته باشند و وزارت بهداشت و درمان به آنها اجازه دهد، بروند واکسن تهیه کنند اما متأسفانه تاکنون خیلی موفق نبودند. این نشان داد آنقدرها هم که در کشورهای مختلف دنیا تبلیغ میشد واکسن فراوان نیست که هر کسی بتواند از هر جایی واکسن تهیه کند. برخی از شرکتهایی هم که واکسن تولید میکنند مقید هستند که مکاتباتی با وزارت بهداشت و درمان رسمی کشورها داشته باشند.
روحانی گفت: این موضوع مهمی است که مردم نباید پولی برای واکسن پرداخت کنند. دولتها در جهان به هر قیمتی واکسن را تهیه میکنند، در داخل هم از اواخر خرداد واکسن داخلی ما به بازار میآید و واکسیناسیون آغاز میشود، آنوقت دست ما باز میشود و شرایط بهتری را در تیرماه برای انجام واکسیناسیون خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: این کار با یک نظم خاص و خوبی آغاز شد، یعنی از افراد مسن و سالمند شروع کردیم. از افرادی که مثلا بالای 80 سال هستند، آغاز کردیم، بعد 75 سال را شروع کردیم، الان 70 سال را تقریبا داریم به پایان میرسانیم، بعد 65 سال شروع میشود و بعد هم از 60 سال را شروع میکنیم. پس از واکسیناسیون 60 سال به بالا، ما از لحاظ فوتیها و کاهش آمار مرگومیر کاملا اطمینان پیدا میکنیم که شرایط خیلی بهتر میشود؛ از شرایط اینچنینی که الان مشاهده میکنیم.
روحانی گفت: برای اینکه افراد مسن و افرادی که بیماریهای زمینهای یا خاص دارند، بخواهند واکسینه شوند، مجموعا یک رقم 15-14میلیون واکسن نیاز است و باید 10 میلیون دیگر هم واکسیناسیون انجام شود و کار پیش برود تا آن را به ثمر برسانیم. این کار به حول و قوه الهی تا پایان خرداد و اوایل تیر انجام میشود؛ باز هم واکسن خارجی و داخلی میآید و ما این مسیر را ادامه میدهیم. امیدواریم بتوانیم واکسیناسیون عمومی برای همه مردم را تا آخر تابستان به سامان برسانیم و آغاز کنیم.
وی اضافه کرد: اگر ما از افراد پرخطر یعنی 15-14 میلیون نفر عبور کرده باشیم و واکسیناسیون عمومی شروع شود، واکسن هم در اختیار ما باشد، با توجه به قدرت ما برای تزریق واکسن که میتواند در 24 ساعت تا 500 هزار نفر را هم واکسینه کنیم، ظرف 4-3 ماه میتوان واکسیناسیون را تمام کرد، بنابراین انشاءالله واکسن به اندازه کافی در داخل تولید میشود و از خارج هم خریداری میکنیم. میتوانیم بگوییم این بخش پرخطر تا اول مرداد به طور کامل تمام میشود و از مرداد میتوانیم واکسیناسیون عمومی را شروع کنیم؛ امیدواریم تا آذرماه تمام مردم واکسینه شوند.
روحانی گفت: ما با ۴ موج ویروس کرونا روبهرو شدیم و آنچه شاهد هستیم روند کاهشی است؛ هم فوتیها و هم ابتلاها. نسبت به هفته گذشته، روند کاهشی بوده است، البته درباره 3-2 استان جنوبی هشدارهایی داده شد، چرا که شرایط آنها مناسب نیست.
وی با بیان اینکه در نقشه رنگی کشور چند نقطه بهعنوان نقطه قرمز مورد توجه قرار داده شده است، اظهار داشت: امیدواریم هفته جاری از این شرایط عبور کنیم تا در زمان انتخابات در سراسر کشور جایی نقطه قرمز نداشته باشیم و مناطق نارنجی هم به حداقل کاهش یابد.
رئیسجمهوری تصریح کرد: علت اینکه وارد پیک چهارم شدیم، به خاطر جهش و موتاسیون این ویروس بود. اگر این ویروس جهش نداشت و کرونای انگلیسی از عراق وارد کشور نمیشد، وارد پیک چهارم نمیشدیم، البته در حال خروج از این پیک هستیم. وی با بیان اینکه مراعات در سراسر کشور حدود 67 درصد است که رقم قابل قبولی برای رعایت پروتکلها نیست، خاطرنشان کرد: رعایت پروتکلها باید بالای 90-80 درصد باشد تا بتوانیم از این بیماری عبور کنیم. وی با اشاره به تعطیلات نیمه خرداد، ابراز داشت: از مردم خواهش میکنیم سفرهای بیناستانی را انجام ندهند و تحمل کنند تا بخوبی به پایان خردادماه و انتخابات برسیم. در جلسه امروز تصمیم گرفتیم از روز چهارشنبه سفرهای بین استانی تا روز دوشنبه ممنوع شود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که باید روی آن تأکید کنیم مساله حرکت بسیار خوب در موضوع واکسیناسیون جامعه است؛ کار بسیار خوب و دقیقی شروع و تلاش شد بتوانیم واکسن مورد نیاز را از کشورهای مختلف تهیه کنیم. این واکسنها هم از طریق چند کشور تهیه شده است و هم از طریق کوواکس، بنابراین ما از هر 2 طریق این واکسنها را تهیه کردهایم. رئیسجمهور با بیان این مطلب که «بیش از 5 میلیون واکسن اکنون در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته که از این تعداد، بیش از ۳ میلیون تزریق انجام شده و بقیه در حال تزریق است»، تصریح کرد: کار خوبی شد در اینکه همه تلاشمان را انجام دادیم که واکسن را تهیه کنیم، البته تلاش ما این بود که بیش از این و سریعتر واکسن را تهیه کنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
پیشبینی مصرف دخانیات توسط 30 درصد جمعیت کشور تا ۱۴۰۴
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۱۳ درصد جمعیت کشور دخانیات مصرف میکنند که اگر کنترل نشود، این رقم تا سال ۱۴۰۴ به ۳۰ درصد میرسد که جای نگرانی دارد. عبدالرحمان رستمیان دیروز به مناسبت هفته بدون دخانیات (۴ تا ۱۰ خرداد) افزود: در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر در کشور سیگار مصرف میکنند که این آمار نگرانکننده است؛ مبارزه با دخانیات یک وظیفه همگانی است و باید نهادهای مختلف در کنار یکدیگر برای مقابله با این معضل همکاری کنند. وی اظهار داشت: برای مبارزه با دخانیات باید کاهش تقاضا در جامعه ایجاد شود، همچنین باید مردم اطلاعاتشان درباره عوارض مصرف سیگار و قلیان از طریق آموزش رسانهها و نهادها افزایش یابد تا به سمت استعمال این مواد نروند. استاد دانشگاه ادامه داد: این آموزشها در خانواده، مدرسه و دانشگاه باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان با ایجاد کاهش تقاضا در برابر پیشگیری از دخانیات پاسخگو بود. به گفته رستمیان، ۹۰ درصد سرطانهای ریه ناشی از مصرف دخانیات است، همچنین بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان، بیماریهای خودایمنی و عوارض جدی بیماریهای دهان و دندان با مصرف مواد دخانی بروز میکند. وی در ادامه با اشاره به اینکه نهادها و انجمنهای مردمی باید برای ترک دخانیات تلاش کنند، گفت: سالانه ۱۵ میلیارد تومان به علت مصرف سیگار در کشور دود میشود و ۴۵ هزار میلیارد تومان نیز برای بیماریهای ناشی از مصرف سیگار هزینه میشود که بسیار سنگین است.
***
افزایش کلاهبرداریهای رمزارزی
استخراج رمزارزها و خرید و فروششان اگرچه مورد استقبال تعداد قابل توجهی از شهروندان قرار گرفته اما از چشم سودجویان نیز دور نمانده به طوری که معاون پلیس فتای ناجا اعلام کرده آمار جرائم در این حوزه رو به افزایش است. سرهنگ رامین پاشایی در این باره گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که برای خرید و فروش رمزارزها هیچ صرافی مجازی در کشور وجود ندارد و از این رو لازم است افراد علاقهمند به حضور در این بازار به این نکته توجه داشته باشند. برخی صرافیهای رمزارز مجوز محدود دریافت کردهاند و بر اساس این مجوز میتوانند رمز ارز را فقط برای مبادلات تجاری در اختیار کسبوکارهای محدودی قرار دهند. وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از صرافیهای رمز ارز بدون مجوز فعالیت میکنند، گفت: متاسفانه نبود قوانین درست و دقیق در حوزه رمزارزها آمار جرائم در این حوزه را نیز افزایش داده است، به طوری که حتی ممکن است یک صرافی غیرمجاز تمام دارایی کاربرانش را تصاحب کند. پاشایی با تاکید بر اینکه لازم است برای فعالیت در حوزه رمز ارزها، قوانین مدونی در کشور ایجاد شود، تصریح کرد: متاسفانه مجرمان سایبری در نبود قوانین مدون در این باره، با ارائه تبلیغات کاذب در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، فعالیتهای متعدد و متنوعی را پیش میبرند. مردم نیز به خاطر عدم آگاهی درست از این فضا و با فریب همین تبلیغات وارد سرمایهگذاری در حوزه رمز ارزها میشوند.
***
تالارهای پذیرایی در تهران بازگشایی میشوند
معاون نظارت بر اماکن عمومی تهران بزرگ از بازگشایی و فعالیت مجدد تالارهای پایتخت مشروط بر رعایت حداکثری شیوهنامههای بهداشتی خبر داد. سرهنگ نادر مرادی اعلام کرد: در پی مکاتبات، رایزنیها و پیگیریهای مستمر و تلاش همه دستگاهها بویژه ناجا مبنی بر بازگشایی و فعالیت مجدد تالارها، کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا از پنجشنبه ششم خردادماه موافقت خود را درباره صدور مجوز فعالیت مجدد تالارها مشروط بر رعایت حداکثری شیوهنامههای بهداشتی و نظارت دقیق بر اجرای ضوابط و دستورالعملها اعلام کرده است. وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شد در فضای باز تالارها با در نظر گرفتن فاصله ۳ متر برای هر صندلی و تأمین فضای ۸ مترمربع برای هر نفر، حداکثر با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت، پذیرش مشتری برای ارائه خدمات انجام شود. معاون نظارت بر اماکن عمومی تهران بزرگ گفت: درباره فضای بسته و مسقف تالارها (سالن) علاوه بر الزام رعایت دستورالعملهای اعلام شده در فضای باز، رعایت محدودیت پذیرش مشتری در شهرهای قرمز حداکثر تا ۱۵ نفر، نارنجی ۲۰ نفر، زرد ۳۰ نفر و در شهرهای با شرایط آبی تا ۵۰ نفر لازم و ضروری است.
***
مرگ زن و کودک ۲ ساله در شعلههای آتش وانت
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از مرگ زن جوان و کودک ۲ ساله در پی آتش گرفتن خودرو خبر داد. به گزارش ایسنا، سیدجلال ملکی درباره جزئیات این حادثه گفت: ساعت ۲۷ دقیقه بامداد روز شنبه در پی اعلام یک مورد حادثه حریق خودرو، ۲ ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه در مسیر غرب به شرق جاده خاوران، پیش از سهراه سیمان اعزام شدند. وی در ادامه با بیان اینکه آتشنشانان در مدت زمان کمتر از 4 دقیقه به محل رسیدند، گفت: آتشنشانان در محل مشاهده کردند یک دستگاه پیکان وانت که در محل واژگون شده بوده کاملا شعلهور است. نیروها بلافاصله عملیات اطفا را آغاز کرده و در مدت زمان چند دقیقه آتش را به طور کامل اطفا کردند. سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: یک آقای حدودا ٢٢ یا ٢٣ ساله که راننده بود و پیش از شعلهور شدن کامل خودرو خود را از آن خارج کرده بود اعلام کرد ۲ نفر نیز در خودرو حضور دارند. این فرد خود دچار سوختگی شده بود. ملکی گفت: به دلیل اینکه خودرو نیمه واژگون شده بود امکان دسترسی به افراد داخل خودرو وجود نداشت اما پس از خاموش شدن آتش خودرو با جرثقیل به حالت اولیه برگردانده و عملیات رهاسازی آغاز شد. آتشنشانان پس از این اقدام یک خانم جوان و یک کودک ۲ یا ۳ ساله را که دچار سوختگی شدید شده بودند از خودرو خارج کردند که متاسفانه مشخص شد هر ۲ نفر در لحظات اولیه به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده بودند. وی افزود: پیکر متوفیان در محل به عوامل پلیس راهور تحویل داده شد و ساعت ١:٣٠ دقیقه عملیات به پایان رسید.
ارسال به دوستان
در ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد
ممنوعیت سفرهای بیناستانی از 12 تا 17 خرداد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا : جریمه سفر به شهرهای قرمز یک میلیون و شهر های نارنجی 500 هزار تومان است
با نزدیک شدن به نیمه خرداد پیشبینی میشد بار دیگر تب سفر در کشور اوج بگیرد، بر همین اساس نگرانیها از چرخش ویروس کرونا در کشور بالا گرفت و موجب شد به منظور پیشگیری از خیز موج جدید کرونا در کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیتهای سفت و سختی را برای سفرهای بیناستانی و بینشهری در تعطیلات پیش رو مدنظر قرار دهد. با توجه به این موضوع، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از ممنوعیت سفرهای بیناستانی همزمان با تعطیلات نیمه خردادماه و برقراری جرایم ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومانی برای متخلفان خبر داد.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مصوبات جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیسجمهور و دیگر اعضا برگزار شد، گفت: مصوبهای که در ستاد مورد تایید قرار گرفت مربوط به ممنوعیت سفر بیناستانی از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۷ خردادماه است، بنابراین سفر در این بازه زمانی ممنوع است.
وی گفت: به دنبال ممنوعیت تردد بیناستانی اتخاذ شده، جرایم یک میلیونی برای تردد در شهرهای قرمز و ۵۰۰ هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و زرد برقرار است.
رئیسی تاکید کرد: این ممنوعیت سفر در همه استانها بدون توجه به رنگبندی شهرها اعمال میشود.
وی گفت: سفر کمتر، تردد کمتر و تجمع کمتر میتواند در کنترل بیماری موثر باشد. امیدواریم مردم مانند همیشه در این چند روز هم کمک کنند و حمایت لازم را داشته باشند.
* واکسیناسیون سنین ۶۵ تا ۶۹ سال از هفته آینده
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه به روند واکسیناسیون افراد بر اساس تاریخ تولد اشاره کرد.
رئیسی ادامه داد: تاکنون بالغ بر ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق کردهایم و برای گروههای کادر بهداشت و درمان، سنین بالای ۸۰ سال، بالای ۷۵ سال و بالای ۷۰ سال یا واکسیناسیون را تمام کردیم یا همچنان در حال انجام است. در این هفته هم برنامه آن است واکسیناسیون افرادی را که نوبتدهی شدهاند و هنوز واکسن تزریق نکردهاند تا اواخر همین هفته به اتمام برسانیم و برای هفته بعد با تامین واکسن و لکهگیری افراد باقیمانده در سنین ۷۰ سال به بالا، از هفته بعد به افراد بالای ۶۵ سال واکسن تزریق کنیم.
وی افزود: ۸۷۸ مرکز و پایگاه تجمیعی واکسیناسیون داریم و ۱۹ پایگاه خودرویی راهاندازی شده است و تمام مراکز استانها در پی این هستند که مراکز خودرویی را راهاندازی کنند. ۲۹۰۰ تیم واکسیناتور مجهز شدهاند. ظرفیت تزریق واکسن روزانه ما الان تا ۳۰۰ هزار واکسن در روز است؛ اگر چه فعلا این ظرفیت پر نشده است و رکورد تزریق واکسن ما ۲۰۰ هزار دوز در روز بوده است که به شرط تامین این عدد میتواند افزایش یابد.
رئیسی گفت: بسیار امیدواریم تا پایان خرداد واکسیناسیون افراد سالمند را انجام دهیم و از تیرماه افراد دارای بیماریهای خاص مانند افراد دیالیزی، هموفیلی، افراد پیوند عضو شده و... را واکسینه کنیم تا اطمینان حاصل کنیم، زیرا این افراد در معرض خطر هستند. وی گفت: در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیسجمهور و با حضور همه اعضا برگزار شد، مروری بر وضعیت بیماری در سطح دنیا داشتیم. متاسفانه تعداد مرگومیرهای ناشی از کرونا در هندوستان با سرعت بالایی در حال افزایش است و میزان موارد ابتلا در این کشور نیز همچنان بالاست. کشور انگلستان موج ویروس جهشیافته انگلیسی را پشت سر گذاشته و مجددا در اکثر شهرهای این کشور بحث ویروس جهشیافته هندی وجود دارد و این ویروس دارد جایگزین میشود. رئیسی افزود: جایگزین شدن ویروس جهشیافته هندی نکته مهمی است و سوش غالب، دیگر ویروس انگلیسی نیست و ویروس هندی جایگزین سوش انگلیسی شده است. اما با توجه به اینکه در انگلستان حجم واکسیناسیون بالا رفته، بهرغم درگیری با ویروس هندی اما میزان مرگومیر ناشی از بیماری بالا نرفته و این نشاندهنده تاثیر واکسیناسیون است که البته نکته امیدبخشی است.
* روند نزولی کرونا در کشور
طی هفتههای اخیر کرونا روندی نزولی در میزان مرگومیر و ابتلا داشته است.
رئیسی ضمن تایید این موضوع درباره وضعیت بیماری در کشور گفت: اکثر استانها خوشبختانه همچنان روند نزولی بیماری را طی میکنند و میزان مرگومیر ناشی از بیماری در حال کاهش است اما نکته مهم آن است که در برخی شهرهای استانها بویژه جنوب و جنوب شرق کشور مواردی از افزایش بیماری را شاهدیم که نشان میدهد باید در آن مناطق منتظر باشیم و سریعتر عمل کنیم و حواسمان باشد اگر کوچکترین غفلتی صورت گیرد سوش جدید هندی میتواند اکثر شهرها را درگیر کند و این موضوع هشداردهنده است. وی ادامه داد: در استانهای بوشهر، سیستانوبلوچستان، کرمان، کرمانشاه و هرمزگان موارد ابتلا در برخی شهرها در حال افزایش است. این موضوع زنگ خطر و هشداری است که باید دقت شود.
* ۱۳ شهر قرمز کرونایی در کشور
به گفته رئیسی، دیر و کنگان در بوشهر، چابهار در سیستانوبلوچستان، جیرفت، سیرجان و شهر بابک در کرمان، سرپل ذهاب در کرمانشاه و بندرعباس، جاسک، بندرخمیر، رودان، قشم و میناب در هرمزگان ۱۳ شهری هستند که وضعیت کرونا از نارنجی فراتر رفته و قرمز شده است و باید مواظبت شود.
وی گفت: روند کلی شیوع کرونا در کشور خوشبختانه نزولی است و باید دقت کرد از تجمعات پرهیز شود؛ بویژه در فصل گرما که درها و پنجرهها بسته است و گردش هوا در فضای بسته میتواند باعث بروز بیماری شود.
رئیسی تاکید کرد: در جلسه ستاد بحث مهم آموزش نیز مطرح شد. همانطور که میدانید طی این مدت حوزه آموزش کشور به خاطر کرونا دچار صدماتی شد و نخستین جایی که تعطیل شد مراکز آموزشی بود و به شکل مجازی فعال شدند. در بحث مجازی هم مشکلاتی داشتیم و هیچ آموزشی نمیتواند به اندازه آموزش حضوری موثر باشد؛ بویژه برای پایههای اول، دوم و سوم ابتدایی آموزش حضوری بسیار موثر است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: بر همین اساس امروز مقرر شد بررسیهای لازم انجام شود تا در مردادماه واکسیناسیون معلمان، اساتید دانشگاه و حتی دانشجویانی که در ارتباط مستقیم هستند در اولویت قرار گیرد و بتوانیم برنامهریزی کنیم تا هر چه سریعتر با رعایت پروتکلها و تضمین سلامت دانشجویان و دانشآموزان به سمت بازگشایی مدارس و دانشگاهها برویم که این امر هم نیازمند همکاری آموزشوپرورش و خانوادههاست.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش مجددا گفت: استانهای جنوبی و شرقی کشور باید به طور کامل پروتکلها را رعایت کنند تا روند صعودی بیماری به حالت نزولی بازگردد. رئیسی افزود: تاکید میکنم عزیزان ۷۰ سال به بالایی که برای واکسیناسیون ثبتنام نکردهاند در سایت salamat.gov.ir ثبتنام کنند و منتظر ارسال پیامک و نوبتدهی باشند و بر این اساس در مراکز حضور یابند و بدون نوبتدهی به مراکز مراجعه نکنند که باعث تجمع نشوند.
***
در 24 ساعت 173 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جانباختند
در حالی که طرح واکسیناسیون در کشور در حال اجراست، کرونا همچنان جان هموطنان را میگیرد و هر روز بر آمار جانباختگان ناشی از این بیماری افزوده میشود. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، طی ظهر روز جمعه تا ظهر روز شنبه ۱۷۳ بیمار کرونا در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. همچنین در این بازه زمانی ۷۱۰۷ بیمار جدید در کشور شناسایی شدند که هزار و ۶۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۲۱۸ نفر رسید و خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۳۳ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در طول این ۲۴ ساعت با فوت 173 نفر بیمار مبتلا به کرونا، مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۹ هزار و ۷۴۱ نفر رسید. همچنین تاکنون ۳ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵۰۸ هزار و ۶۷۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۵۲۰ دوز رسید. در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|