|
ممنوعیت حضور تماشاگران در بازیهای گروه ایران در بحرین
رقابتهای گروه C انتخابی جامجهانی با شرکت ایران، بدون حضور تماشاگران در بحرین برگزار خواهد شد. به دنبال تصمیمات اخیر گروه پزشکی ملی بحرین در راستای مبارزه با ویروس «کووید-١٩»، فدراسیون فوتبال این کشور اعلام کرد رقابتهای انتخابی جامجهانی ٢٠٢٢ و جام ملتهای ٢٠٢٣ پشت درهای بسته و بدون حضور تماشاگران برگزار میشود.
ارسال به دوستان
مدیران پرسپولیس و چند پرسش بیپاسخ در باره درآمدزایی این باشگاه
ولکردن نقد، دویدن پی نسیه
مهدی روزخوش: مدیران باشگاه پرسپولیس که با وعده حل مشکلات مالی بر سر کار آمدهاند، نه تنها درآمدی حاصل نکردهاند، بلکه به جای وصول طلبهای نقد، به دنبال مطالبات نسیه فوتبال هستند.
حدود ۷ ماه از حضور جعفر سمیعی و ابراهیم شکوری به عنوان تیم جدید مدیریتی در باشگاه پرسپولیس میگذرد اما بر کسی پوشیده نیست طی این مدت، این مدیران به جای حل مشکلات مالی باشگاه و استفاده از پتانسیلهای برند پرسپولیس برای درآمدزایی، سادهترین راه را انتخاب کردهاند و با قرضهای چند ده میلیاردی، باشگاه را اداره کردند و حالا که کفگیر قرض گرفتن به ته دیگ خورده، شماره کارت اعلام کردهاند تا هواداران کمک نقدی کنند اما براستی ریشه مشکلات مالی پرسپولیس کجاست و چرا مدیران این باشگاه در جهت حل آن قدمی برنمیدارند؟
یکی از نکاتی که گریبان پرسپولیس را گرفته، قرارداد این باشگاه با کارگزارش است؛ قراردادی که با وجود در اختیار گرفتن «تمام» محلهای درآمدی پرسپولیس و رسانه این باشگاه، منابع مالی لازم را برای باشگاه تامین نکرده است. با این حال یکی از مهمترین کارهای تیم مدیریت پرسپولیس - که در عمل نقشی در امضای قرارداد کارگزار نداشتهاند- روشن کردن تکلیف این قرارداد بود، به نحوی که یا منابع لازم برای باشگاه از این قرارداد تامین شود یا با قطع همکاری، محلهای درآمدزایی به باشگاه بازگردد و پرسپولیس بتواند خودش منابع مالی را تامین کند. با این حال تا امروز اقدامی در این جهت انجام نشده است.
نکته حائز اهمیت دیگر، بحث درآمد تبلیغات محیطی است که بسیار پرابهام باقی مانده است. در این زمینه ایسنا ۲۷ آبان ۹۹ طی خبری اعلام کرد باشگاه پرسپولیس با وجود قهرمانی در ۴ دوره اخیر لیگ برتر، هیچ مبلغی از تبلیغات محیطی سازمان لیگ دریافت نکرده و بعدها هم ابراهیم شکوری به عنوان سخنگوی باشگاه، در یک نشست خبری صراحتا این موضوع را تایید کرد. در این باره، در اردیبهشت هم نامهای از سوی سازمان لیگ در پاسخ به پرسپولیس به دست این باشگاه رسید که نشان میداد این باشگاه نه تنها از سازمان لیگ بابت تبلیغات محیطی طلبی ندارد، بلکه حدود ۵ میلیارد تومان هم بدهکار است! در این میان مدیران پرسپولیس که دست مقابل هوادار دراز کردهاند تا باشگاه را اداره کنند، به جای پیگیری موضوع تبلیغات محیطی و شفافسازی درباره این موضوع برای هواداران، بحث «فعلا» دور از دسترس و نسیه «حق پخش تلویزیونی» را پیش کشیدهاند.
پنجشنبه ۶ خرداد در یکی از برنامههای طنز صداوسیما با طرح یک سوال پیامکی، از فوتبالدوستان خواسته شد درباره نحوه درآمدزایی باشگاههای فوتبال در نظرسنجی شرکت کنند که یکی از گزینههای این نظرسنجی «شماره کارت بدیم، مردم پول بدن» بود. ابراهیم شکوری در واکنش به این موضوع با انتشار متنی در صفحه شخصی خود، به حق پخش تلویزیونی اشاره کرد و گفت منتظر پخش برنامهای از صداوسیما با موضوع حق پخش است. اینکه این مدیر فوتبالی به دنبال حق فوتبال از تلویزیون است، قابل تحسین است، چرا که بخش زیادی از درآمد تیمهای فوتبال در جهان از حق پخش تامین میشود اما شکوری چرا درباره موضوع تبلیغات محیطی که نسبت به حق پخش تلویزیونی نقدتر به نظر میرسد، سخنی به زبان نمیآورد و شفافسازی نمیکند؟
اینکه مدیران پرسپولیس به دور از حاشیه تلاش زیادی انجام میدهند تا مشکلات مالی باشگاه نایبقهرمان آسیا را حل کنند، قابل تحسین است و قطعا هواداران این باشگاه هم بخوبی تلاش آنها را میبینند اما اگر تلاش در راه درست نباشد، رسیدن به نتیجه در آن دور از ذهن است. درباره نحوه عملکرد جعفر سمیعی و تیم مدیریتیاش در پرسپولیس سوالاتی وجود دارد که پاسخی به آنها داده نشده است. در این گزارش قصد داریم به برخی از این سوالات اشاره کنیم که پاسخ به آنها میتواند باعث تنویر افکار عمومی درباره اقداماتی اقتصادی پرسپولیس شود.
- هشتم آبان ٩٩ وقتی حکم مدیرعاملی به نام جعفر سمیعی صادر شد، در مصاحبه با سایت رسمی باشگاه ۵ هدف را برای خود ترسیم کرد. هدف اول پیروزی تیم در فینال آسیا بود که محقق نشد! در هدف سوم اما صحبت از مبارزه با باندهای فساد شد. حال پرسش این است: برای تحقق این هدف چه اقداماتی شده و اگر اقدامی شده، چرا برای اهالی رسانه و هواداران مشهود نبوده و اگر فسادی در باشگاه نبود، چرا به عنوان یکی از اهداف اعلام شد؟
- هدف چهارم سمیعی در پرسپولیس تشکیل کمیته اقتصادی برای تامین منابع مالی بود؛ براستی چه اقدامی برای این منظور انجام شده که حالا پرسپولیس برای تامین منابع لازم خود مجبور به دریافت کمک هواداران شده است؟
- ابراهیم شکوری به عنوان سخنگوی رسمی باشگاه بارها صحبت از اختصاص بودجه برای پرسپولیس کرده است، جعفر سمیعی هم در اهداف خود، خصوصیسازی باشگاه را مطرح کرده است؛ آیا این هدف با اظهارات سخنگوی باشگاه که خواهان ردیف بودجه دولتی است، تضاد ندارد؟
- از زمان حضور تیم مدیریتی فعلی در پرسپولیس، مطابق اظهارات جعفر سمیعی، میلیاردها تومان پول قرض شده تا باشگاه اداره شود؛ آیا این روش برای اداره نایبقهرمان آسیا درست و منطقی است؟
- ابراهیم شکوری، سخنگوی باشگاه پرسپولیس گفته به خاطر ۴٠ میلیون هوادار باید ردیف بودجه برای پرسپولیس اختصاص یابد؛ آیا حالا که به پشتوانه این ۴۰ میلیون هوادار پرسپولیس نتوانسته از برند خود درآمدزایی کند، برنامههای اقتصادی مدیران فعلی شکست خورده است؟
- پرسپولیس میلیاردها تومان از کارگزاران قبلی طلبکار است، وضعیت تبلیغات محیطی سازمان لیگ هم غیرشفاف است؛ برای وصول طلبهای پرسپولیس چه اقدام عملی انجام شده است؟
- حالا که مدیران پرسپولیس برای اداره باشگاه مجبور به درخواست کمک از هواداران شدهاند، مشخص است شرکت کارگزار با وجود در اختیار گرفتن «کل فضای درآمدزایی پرسپولیس» نتوانسته منابع لازم را برای باشگاه تامین کند؛ با این شرایط چه لزومی به ادامه همکاری است؟ اگر باشگاه در فسخ قرارداد ناتوان است؟ چه موانعی بر سر راه وجود دارد؟
ارسال به دوستان
اخبار
قانون 5 تعویض تا پایان سال ۲۰۲۲ تمدید شد
هیات بینالمللی فوتبال (IFAB) به عنوان تنها نهاد قانونگذار در فوتبال اجرای قانون 5 تعویض در مسابقات را تا پایان سال ۲۰۲۲ مورد تایید قرار داد. بر این اساس با تصویب IFAB جامجهانی 2022 قطر نخستین جام تاریخ با اجرای 5 تعویض در هر مسابقه به شمار میرود و از این نظر منحصر به فرد تلقی خواهد شد. در بیانیه IFAB آمده است: قانون اجرای 5 تعویض که با از سرگیری مسابقات به دلیل شیوع بیماری کرونا در جهان به تصویب رسید تا پایان دسامبر 2022 برای تمام مسابقات رسمی اجرا خواهد شد. تمدید مهلت استفاده از این قانون بر اساس مطالعات و تحقیقاتی است که پیرامون شیوع بیماری کرونا در فوتبال و تاثیر افزایش تعداد تعویضها در جهان انجام شده است. پیش از این اتحادیه فوتبال اروپا نیز بر اجرای این قانون در مسابقات یورو 2020 تاکید کرده بود؛ رقابتهایی که به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاد و قرار است خردادماه سال جاری برگزار شود. قانون اجرای 5 تعویض در لیگ قهرمانان، لیگ اروپا و اکثر لیگهای اروپایی جز لیگ برتر انگلیس اجرا میشود. این قانون با توجه به فشردگی مسابقات بعد از تعطیلی طولانیمدت رقابتها و در راستای حمایت از سلامتی بازیکنان فوتبال به مرحله اجرا گذاشته شد. بر این اساس در جامجهانی 2022 قطر شاهد اجرای 5 تعویض در هر مسابقه خواهیم بود که به این صورت رکورد تازهای در تعداد بازیکنان به میدان رفته در این مسابقات ثبت میشود، چرا که اعضای کادر فنی تیمها میتوانند در هر بازی به 11 بازیکن ترکیب اصلی و 5 یار تعویضی و مجموع 16 بازیکن میدان بدهند.
***
تیم ملی فوتسال به جامجهانی کوچک دعوت شد
با دعوت فدراسیون فوتبال تایلند، تیم ملی فوتسال ایران به جامجهانی کوچک دعوت شد. پس از منتفی شدن حضور ایران در تورنمنت ششجانبه تایلند، حالا دعوتنامه رسمی تایلند برای حضور تیم ملی فوتسال ایران در تورنمنت اینترکنتینانتال به فدراسیون فوتبال رسیده است. در حالی که اما و اگرهای زیادی درباره برگزاری تورنمنت تایلند با توجه به شرایط کرونا مطرح شده بود، سرانجام دعوتنامه این کشور برای تیم ملی فوتسال ایران به فدراسیون فوتبال رسید. این تورنمنت به دلیل حضور ۱۲ تیم از جهان به جامجهانی کوچک معروف شده و میتواند تدارکات مناسبی برای تیم ملی فوتسال پیش از حضور در جامجهانی باشد. بنا به اعلام تایلند، تورنمنت اینترکنتینانتال با حضور ۱۲ تیم و در قالب 4 گروه از ۱۰ تا ۲۰ جولای (۱۹ تا ۲۹ تیر) در سالن بانکوک آرهنا (سالن جامجهانی ۲۰۱۲) برگزار خواهد شد. با توجه به حضور ایران در تورنمنت شیراز در نیمه تیر، باید دید کادرفنی برای حضور در این تورنمنت باکیفیت برنامهریزی خواهد کرد یا نه؟
***
شرط PSG برای موافقت با انتقال پوچتینو به رئالمادرید
باشگاه پاریسنژرمن برای فسخ قرارداد پوچتینو و موافقت با انتقال این مربی به رئالمادرید ۱۰ تا ۱۵ میلیون یورو میخواهد. به گزارش اسپورت، گمانهزنیها برای انتخاب سرمربی جدید رئالمادرید زیاد است. رسانههای اسپانیایی روز پنجشنبه از پوچتینو به عنوان یکی از گزینههای جایگزینی زیدان سخن به میان آوردند. پوچتینو سابقه کار کردن در اسپانیا را دارد. او قبل از آنکه هدایت پاریسنژرمن را بر عهده گیرد، از علاقه خود برای مربیگری در رئالمادرید خبر داد اما در نهایت هدایت تیم پاریسی را بر عهده گرفت. شبکه دیونسا سنترال اسپانیا اعلام کرد پوچتینو یکی از گزینههای اصلی هدایت رئالمادرید است و باشگاه پاریسنژرمن هم با یک شرط با جدایی این مربی موافقت خواهد کرد و آن گرفتن ۱۰ تا ۱۵ میلیون یورو برای فسخ قرارداد است. پوچتینو رابطه خوبی با لئوناردو، مدیر ورزشی پاریسنژرمن ندارد و این باعث شده است جدایی او قبل از پایان قراردادش محتمل باشد. او یک فصل دیگر با تیم قرارداد دارد. این مربی آرژانتینی در فصل نخست حضورش در پاریسنژرمن عملکرد خوبی از خود نشان نداد، چرا که تیم تحت هدایتش هم در لیگ قهرمانان اروپا ناکام بود و هم در لیگ فرانسه قهرمانی را از دست داد.
ارسال به دوستان
شکست آلکنو مقابل شاگردان سابق
ایران به روسیه باخت
تیم ملی والیبال ایران در بازی دوم خود در لیگ ملتهای 2021 به مصاف روسیه رفت و شکست خورد. بازی در ست نخست با حملات سنگین و سرویسهای کمنقص بازیکنان تنومند روس و از طرف دیگر اشتباهات بازیکنان ایران آغاز شد. این برای نخستینبار بود که ولادیمیر آلکنو، سرمربی روس تیم ملی ایران مقابل هموطنانش در یک رقابت ملی به میدان میرفت. بازیکنان ایران در این ست حرفی برای گفتن نداشتند و با نتیجه 25 بر 17 شکست خوردند. ست دوم برای ایران کاملا متفاوت آغاز شد. آلکنو با شناخت کامل از تیم سابقش و با علم به اینکه تیمش در غیاب سعید معروف و محمدرضا حضرتپور، شاید شانس زیادی برای پیروزی مقابل روسیه نداشته باشد، از یک ترکیب جوان و کمتجربه استفاده کرد تا عملا ضرر نکرده باشد، چرا که هیچ کارشناسی از باخت یک تیم جوان مقابل یک ابرقدرت سنتی جهان ایراد نمیگیرد. با این حال، حملات و سرویسهای بازیکنان ایران در ست دوم بهبود محسوسی داشت. سرویسهای بهتر، قدرت حمله روسها را کاهش داد و باعث برتری امتیازی ایران در طول بازی شد. ثبت امتیاز 23 بر 20 به سود ایران باعث شد توماس ساملوو، سرمربی فنلاندی تیم ملی روسیه تقاضای وقت استراحت کند. تیم ایران در ست دوم 25 بر 20 برنده شد. استرس بازیکنان کمتجربه ایران در غیاب بزرگان تیم ملی از ست سوم تا حد زیادی از بین رفت و قدرت اسپکهای مهاجمان و تلاش برای توپگیری در هر امتیاز، شاهدی بر این قضیه بود. با این حال، ماکسیم میخایلوف و ایگور کلیوکا در این ست مهارناپذیر نشان دادند. بازیکنان ایران تا امتیاز 20 با روسها پا به پا پیش آمدند ولی امتیازات حساس پایانی تنها سهم روسیه بود و این تیم 25 بر 20 برنده شد. بازیکنان ایران در ست چهارم به این نتیجه رسیدند که از پس روسیه برنمیآیند و نمیتوانند برنده شوند، از این رو اشتباهات مکرر و حملات غیرموثر، برتری مطلق را به روسیه داد. روسیه در ست چهارم 25 بر 17 و در مجموع 3 بر یک برنده شد. ارسال به دوستان
مشکلاتی که برخلاف ادعای دولت، استقلال بدون حل آنها نمیتواند به فرابورس برود
واگذاری، حلال مصائب نیست
باشگاه استقلال در حالی که گفته میشود در آستانه ورود به فرابورس قرار دارد، با چندین مشکل بزرگ روبهرو است. وجود چندین سوال بدون پاسخ با محوریت باشگاه استقلال در آستانه ورود ۱۰ درصد از سهام این باشگاه به فرابورس، موجب نگرانی هواداران این باشگاه از آینده نامعلوم شده است. این باشگاه با ابهامات فراوانی مواجه است که این ابهامات عملکرد تیم مدیریتی این باشگاه را زیر سوال برده است.
* جا ماندن از کورس قهرمانی
با اینکه آبیپوشان روی کاغذ هنوز شانس قهرمانی دارند اما واضح است این شانس بسیار کمرنگ بوده و شاید تنها وقوع اتفاقات عجیب و غریب باعث قهرمانی آنها در این فصل شود. در حال حاضر آبیپوشان ۱۱ امتیاز با صدر جدول فاصله دارند و در صورت پیروزی در دیدار معوقه مقابل شهرخودرو این فاصله به ۸ امتیاز کاهش مییابد. باز هم با توجه به اینکه تنها ۷ هفته تا پایان فصل باقی مانده است، شانس جبران ۸ امتیاز در ۷ هفته خیلی زیاد نیست، بویژه که ۲ تیم ۴۸ امتیازی در جدول حضور دارند.
* وضعیت نامعلوم ۲ بازیکن خارجی
در فصلی که بر اساس یک قانون خلقالساعه استفاده از بازیکن و مربی خارجی در فوتبال ایران ممنوع شد، حضور ۲ بازیکن باکیفیت خارجی برای استقلال یک غنیمت بود اما رفتارهای مالی نامناسب باشگاه با این دو بازیکن در طول ماههای اخیر، سوالبرانگیز است. با اینکه دیاباته و میلیچ برادری خود را به استقلال ثابت کردهاند اما کماکان مطالباتشان پرداخت نشده و هیچ چراغ سبزی هم از سوی باشگاه برای تمدید به این دو بازیکن داده نشده است.
* تمدید قراردادها
در فوتبال حرفهای عرف است بعد از به صدا در آمدن سوت آغاز نیمفصل دوم، باشگاهها سراغ تمدید قرارداد با بازیکنان مورد نظرشان میروند. در لیست استقلال ۱۰ بازیکن حضور دارند که در پایان فصل قراردادشان به اتمام میرسد و بعید است هیچیک از آنها در لیست تمدید قرارداد نباشند. با این وضعیت هنوز باشگاه استقلال اقدامی برای مذاکره و تمدید قرارداد با سیدحسین حسینی، سیاوش یزدانی، هرویه میلیچ، مسعود ریگی، فرشید اسماعیلی، آرش رضاوند، داریوش شجاعیان، شیخ دیاباته، ارسلان مطهری و محمد نادری نکرده است.
* بلاتکلیفی هیأتمدیره
بعد از بازداشت اسماعیل خلیلزاده، رئیس هیاتمدیره باشگاه استقلال، ۲ ابهام بزرگ پیش آمد؛ ابهام اول اینکه ملاک انتخاب اعضای هیاتمدیره باشگاه استقلال چه بوده و آیا این نفرات از فیلترهای نظارتی عبور نمیکنند؟ و سوال دوم اینکه حالا که چنین مشکلی برای او پیش آمده، چرا وزارت ورزش در قبال آن سکوت کرده و موضعی کاملا انفعالی گرفته است؟! آیا نباید با سرعت وضعیت هیاتمدیره یکی از بزرگترین تیمهای ورزشی کشور مشخص شود؟ این مشکل به تنهایی میتواند پیامدهای بیشتری هم برای باشگاه استقلال داشته باشد که نخستین آن حق امضاست که باعث شده فعلا مدیران این باشگاه در استفاده از حسابهای مالی خود محدودیتهایی داشته باشند.
* پنجرهای که گاهی باز است
پنجره نقل و انتقالاتی آبیپوشان باز هم بسته شد و البته بسته ماند. این اتفاقی جدید و عجیب در حوزه باشگاه استقلال نیست و در چند سال اخیر معمولا پنجره این باشگاه بسته بوده است. پنجره نقل و انتقالاتی آبیها آنقدر بسته است که با کمی اغراق بتوان گفت گاهی باز بوده و در اغلب موارد این باشگاه با محدودیتهای نقل و انتقالاتی مواجه بوده است. استقلال بزرگترین ضربه از محدودیتهای نقل و انتقالاتی را در فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا متحمل شد که نه تنها نتوانست از بازیکنان جدید استفاده کند، بلکه حتی امکان استفاده از داریوش شجاعیان را هم از دست داد تا مجید نامجومطلق، سرمربی وقت آبیها با دستانی کاملا بسته و خالی در مرحله گروهی حضور پیدا کند.
ارسال به دوستان
بیانیه گام دوم انقلاب و دستور کار دولت آینده
حسن بیکمحمدلو*: دولت سیزدهم، نخستین دولت در گام دوم انقلاب اسلامی و 40 ساله دوم کشور است که در ریلگذاری، پیگیری و اجرای اصول بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی - که توسط رهبر معظم انقلاب در بهمن 1397 صادر شده است- میتواند نقش موثری را ایفا کند. به همین جهت لازم است منتخب ملت در انتخابات و کابینه وی نسبت به اتخاذ جهتگیریهای کلی بیانیه به عنوان افق تمدنی کشور اشراف داشته باشند و به نوعی دستور کار دولت خود را بر پایه فرامین بیانیه استخراج کنند.
از این رو میتوان بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را از منظر استخراج این دستورکارها مجددا مرور کرد. یکی از روشنترین و واضحترین چارچوبها در بیانیه که به صراحت به دهه دوم چشمانداز یعنی مقطع سالهای 1404- 1394 در متن زیر اشاره کرده است، آنجایی است که رهبر معظم انقلاب پس از برشمردن ظرفیتهای کشور اعم از ظرفیت انسانی و مادی بلااستفاده، میفرمایند: «دهه دوم چشمانداز، باید زمان تمرکز بر بهرهبرداری از دستاوردهای گذشته و نیز ظرفیتهای استفاده نشده باشد و پیشرفت کشور از جمله در بخش تولید و اقتصاد ملی ارتقا یابد».
لذا برای استخراج رهیافت مناسب در ایجاد تمرکز اشاره شده در دوره دولت سیزدهم، میتوان در ۲ بخش کلی بهرهگیری از ظرفیتهای منابع انسانی و بهرهگیری از ظرفیتهای استفاده نشده مادی، مواردی مستخرج از خود متن بیانیه را برای درنظر گرفتن در افق دولت آینده برشمرد.
الف- بهرهگیری از ظرفیتهای منابع انسانی با تمرکز بر:
فعالسازی ظرفیت نیروی انسانی مستعد و کارآمد کشور با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی
جمعیت جوان
فارغالتحصیلان عالیه
دانشآموختگان علوم و مهندسی
جوانان انقلابی
جوانان محقق و اندیشمند در آفرینش علمی، فرهنگی، صنعتی و...
کارگزار جوان، مدیر جوان، اندیشمند جوان و فعال جوان
ب- بهرهگیری از ظرفیتهای استفاده نشده مادی با تمرکز بر:
ذخایر معدنی
منابع عظیم زیرزمینی
بهرهبرداری حداکثری از موقعیت استثنایی جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب
فعالسازی حداکثری بازار بزرگ ملی
فعالسازی حداکثری بازار بزرگ منطقهای
سواحل دریایی طولانی
تولیدات متنوع کشاورزی و باغی
تنوعبخشی اقتصاد
انتظار این است، نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، افق مدنظر بیانیه گام دوم را در 4 سال فرصت برنامهریزی و اجرا لحاظ کرده و برای اقامه و تحقق آن گام بردارند. از سوی دیگر مردم نیز میتوانند تحقق آرمانهای اشاره شده در بیانیه را با توجه به دستورکارهای ذکر شده در انتخاب فرد واجد شرایط و پیگیری آن پس از برگزیده شدن، مطالبه کنند.
* دکترای آیندهپژوهی
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|