|
عملیات زمینی یمن در خاک عربستان
عصر دیروز شبکه المسیره یمن اعلام کرد در عملیات موفق ارتش یمن به جنوب غرب عربستان بیش از 80 نیروی عربستان سعودی کشته و زخمی شده و دهها نفر دیگر اسیر شدند. یک مقام نظامی یمن در گفتوگو با شبکه المسیره با تشریح عملیات زمینی بزرگ ارتش یمن در جنوب غرب عربستان سعودی اعلام کرد: عملیات گسترده در جیزان علاوه بر اینکه تلفات قابل توجهی را به سعودی تحمیل کرد، تسلط نیروهای یمن به دهها روستا در این منطقه را نیز به همراه داشته است.
ارسال به دوستان
کشف گور دستهجمعی ۲۵ کودک در کانادا؛ بازار داغ اعتراف کشورهای غربی به نسلکشی بومیان؛ وقتی فرانسه، آلمان و کانادا اشک تمساح میریزند!
استحمار پس از استعمار
کشف گور دستهجمعی مربوط به ۲۱۵ کودک بومی کشته شده به دست بنیانگذاران انگلیسی کشور کانادا، افکار عمومی جهان را نسبت به فجایع دولتهای استعمارگر غربی حساستر از هر زمان دیگری کرده است. طی یک ماه اخیر دولتهای فرانسه و آلمان مجبور شده بودند نسبت به افشای نسلکشی اسلاف استعمارگر خود در قاره سیاه طی دهههای ابتدایی و انتهایی قرن بیستم میلادی واکنش نشان دهند. اینک درباره کشف بقایای اجساد کودکان بومی در محوطه یک مدرسه شبانهروزی سابق در ایالت بریتیش کلمبیا که به حدود 100 سال قبل بازمیگردد، دولت کانادا مجبور شده ژستی مشابه همتایان فرانسوی و ژرمن خود بگیرد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا از شوک و پریشانی خود درباره کشف بقایای اجساد این کودکان سخن گفت و آن را یادآور یک فصل تاریک و شرمآور از تاریخ کانادا خواند.
مدرسه شبانهروزی کملوپس که این گور جمعی در زیر ساختمان آن پیدا شده، سال ۱۸۹۰ توسط کلیسای کاتولیک ایالت بریتیش کلمبیا تأسیس شد و به دنبال رسواییهای متعدد درباره سوءاستفادههای جسمی، عاطفی و جنسی در سال ۱۹۷۸ تعطیل شد. هنوز علت و زمان مرگ دقیق این کودکان مشخص نشده اما برخی اجساد کشف شده متعلق به کودکان ۳ ساله است.
این مدرسه و مراکز آموزشی از این دست با هدف دور کردن کودکان بومی از خانه و جوامع آبا و اجدادیشان در مناطق تازه اشغال شده توسط استعمار بریتانیا در غرب کانادا و ممنوع کردن صحبت به زبانهای مادری یا انجام مناسک سنتیشان تاسیس شد.
از زمان شکلگیری کانادا در قرن ۱۹ میلادی، دولت، کودکان بومیانی را که قدمتی هزاران ساله داشتند، از خانواده و قبیله جدا میکرد و آنها را در مدارس شبانهروزی و نزد خانوادههای سفیدپوست به فرزندخواندگی میفرستاد.
اسناد موجود نشان میدهد دانشآموزان این مدرسه همواره در معرض شیوع سرخک، سل، آنفلوآنزا و سایر بیماریهای مسری قرار داشتند و بسیاری جان خود را از دست دادند.
گزارشی که به سفارش دولت کانادا در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، خاطرنشان کرد آثار سوء اجرای طرح اعزام اجباری کودکان بومیان به مدارس شبانهروزی انگلیسیزبان، موجب پدید آمدن نسلی آزرده شد. بچههایی که از این مدارس فارغالتحصیل میشدند، «کودکانی با روح مرده و آزرده» بودند.
به گزارش بیبیسی، خانم روزان کازیمیر، رئیس قبیله «تتس» در شهر کملوپس بریتیش کلمبیا گفت آنچه کشف شده، یک فقدان غیرقابل تصور است که هرگز توسط مدیران مدرسه ثبت نشده بود.
کشفیات اخیر مشتی از خروار جنایتهای استعمارگران آنگلوساکسون در قاره آمریکای شمالی است. طی قرنهای پانزدهم تا بیستم میلادی، کشورهای اروپای غربی به همراه دولتهای جدید آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، برزیل، رودزیا و رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی جنایات بیشماری علیه بومیان مناطق تحت نفوذ استعمار خود مرتکب شدند که رژیم صهیونیستی به نوعی آخرین بازمانده همان رویه استعماری است؛ انگلیسیها در مستعمرات خود در اغلب مناطق آفریقا، هند و آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و آمریکای شمالی و مرکزی؛ فرانسویها در آفریقای شمالی، مرکزی و غربی به همراه بخشی از کارائیب و اقیانوسیه، هلندیها؛ اسپانیاییها و پرتغالیها در آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقای غربی و مرکزی و آسیای جنوب شرقی و دست آخر آلمانها و بلژیکیها در مناطق محدودتری از قاره سیاه بویژه کنگو و نامیبیا.
آنچه باعث شده در سالها بویژه ماههای اخیر، دولتهای غربی (جز بریتانیا و ایالات متحده) ظاهرا وجداندرد گرفته و ژستهای حاکی از شرمساری نسبت به این گذشته تاریک نشان دهند، نیازی است که استعمارگران پستمدرن در جهانی بشدت رسانهای شده به موضع برتر اخلاقی دارند تا بتوانند هر چه بیشتر در روند جهانیسازی و استثمار بیشتر دیگر کشورها مشارکت کنند.
مثلا هفته گذشته، ژرمنها به تقلید از همسایگان فرانسوی خود ناگهان به فکر جبران جنایات یک قرن پیش خود در مستعمره سابقشان (نامیبیای کنونی) افتادند و فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهور آلمان اعلام کرد بزودی در مراسمی در مجلس این کشور فقیر جنوب غربی قاره سیاه به طور رسمی عذرخواهی خواهد کرد.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز اعتراف کرد این یکی از تاریکترین بخشهای تاریخ مشترک آنها بوده است.
تا پیش از آنکه قتلعام دستکم 100 هزار بومی در مناطق بیابانی و اردوگاههای اجباری نامیبیا توسط استعمارگران ژرمن در فاصله سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ فاش شود، آلمان خود را ملتی غیراستعماری برمیشمرد.
پذیرش نسلکشی ۲ قبیله ناما و هِرِرو در نامیبیا اما حاصل ۵ سال مذاکره مقامات ۲ کشور است و آلمانها طی یک پروژه کاملا تبلیغاتی قرار است ظرف 30 سال یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به پروژههای عمرانی دولت نامیبیا در قلمرو ۲ قبیله یاد شده اختصاص دهند که خود این پروژهها به غارت منابع زیستی بومیان دامن میزند.
در همان حال دولت آلمان و شرکتهای معدنی و خودروساز این کشور در حال رقم زدن فاجعه زیستمحیطی و جمعیتی جدیدی در کشور گینه در ساحل غربی آفریقا هستند؛ کشوری فقیر که ژرمنها در آن وارد رقابتی ویرانگر با چینیها برای تاراج منابع بوکسیت (سنگ آلومینیوم) مورد نیاز صنایع خودروسازی مشهور خود هستند. تخریب گسترده محیطزیست مناطق آلومینیومخیز شمال غربی این مستعمره پیشین فرانسه در حوزه رودخانههای ویکتوریا و کوگون، باعث کمآبی گسترده و بحران زیستی مردم بومی گینه شده است.
پنجشنبه گذشته رئیسجمهوری فرانسه نیز خود را به محل یادبود نسلکشی عظیم روآنداییها در کیگالی، پایتخت این کشور کوچک آفریقایی رساند تا کشورش از بازی جدید استعمار اروپا در قاره سیاه جا نماند.
کمیسیون تحقیقی که امانوئل مکرون ۲ سال پیش با هدف ریشهیابی فجایع سال 1994 در روآندا که منجر به نسلکشی ۲۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن از قوم «توتسی» شد دایر کرد، اخیرا بدون آنکه رژیم فرانسه را همدست «هوتو»ها در این نسلکشی عنوان کند، کاسه کوزهها را بر سر دولت سوسیالیست وقت به ریاستجمهوری فرانسوا میتران شکسته و او و مشاورانش را به حمایت بیقید و شرط از حکومت مرکزی نژادپرست، فاسد و خشن در روآندا متهم کرده است.
البته سخنرانی اخیر مکرون در کیگالی مبنی بر پذیرفتن مسؤولیت رژیم فرانسه در بزرگترین فاجعه نسلکشی دوران معاصر، با واکنش تند ادوارد بالادور، نخستوزیر وقت این کشور مواجه شده که در مصاحبه با شبکه فرانس۲۴ و رادیو سراسری فرانسه این انتقادها را غیرمنصفانه خوانده و تلاش کرده پای سازمان ملل متحد و برخی دیگر از کشورهای غربی را هم که عامدانه در جلوگیری از قتلعامهای قومی مداخله نکردند، به ماجرا باز کند.
دولتهای آلمان، فرانسه و کانادا، علاوه بر اعتراف نمایشی به جنایتهای استعماری گذشتهشان، یک اشتراک منافع دیگر هم دارند و آن حمایت از کودتاهای سیاسی و نظامی اخیر در ونزوئلا و بولیوی برای غارت منابع نفتی و لیتیومی این دو کشور برخوردار از رؤسایجمهور مخالف غرب بوده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پسر قاسم مصلح: آمریکاییها خواستند از دست پدرم خلاص شوند
تنشی که اخیرا میان حشدالشعبی عراق و نخستوزیر این کشور رخ داده، پایان نیافته است و گروههای شیعه برای اتمام این تنش شرط گذاشتند. به گزارش روسیا الیوم، یک منبع عراقی روز شنبه گفت: فرمانده حشدالشعبی و گروههای شیعه همچنان برای الکاظمی شرط گذاشتهاند که در ازای پایان دادن به این تنش و کاهش ناآرامیهای ناشی از بازداشت قاسم مصلح، فرمانده حشدالشعبی در عملیات الانبار، احمد ابورغیف، رئیس کمیته مبارزه با فساد را برکنار کند. وی افزود دلیل این درخواست این است که ابورغیف عملیات بازداشت قاسم مصلح را اجرایی کرده است. این درحالی است که محمد، پسر قاسم مصلح جزئیات جدیدی از بازداشت پدرش فاش و اعلام کرد پدرش آمریکاییها را به ستوه آورده بود برای همین تلاش کردند با بازداشت وی، از دستش خلاص شوند. وی در گفتوگویی گفت: احمد، برادر ۱۲ ساله من هم همراه پدرم بازداشت شده است. در واقع پدرم بازداشت نشده بلکه ربوده شده و با برادرم رفتار بدی شده است. محمد گفت: آمریکا ادعا میکند پدرم به خاطر حمله به پایگاه عینالاسد در الانبار بازداشت شده است. یکی از فعالان مدنی با الکاظمی دیدار کرده و به او اطلاع داده که پدرم در کشته شدن فعالان مدنی دست ندارد.
***
دفع حمله گسترده «بوکوحرام» به یک شهر نیجر
مسؤولان نیجر اعلام کردند یگانهای ارتش این کشور جمعه با استفاده از سلاح سنگین، یک حمله گسترده گروه تروریستی بوکوحرام به شهر «دیفا» واقع در جنوب شرقی نیجر در نزدیکی مرز نیجریه را دفع کردند. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسؤول ارشد دولتی محلی منطقه دیفا گزارش کرد که تعدادی از عناصر بوکوحرام عصر جمعه از سمت شهرک «باغارا» جنوب دیفا به این شهر حمله کردند. این مسؤول نیجر که به نام او اشارهای نشده است، تصریح کرد نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی این عناصر را با استفاده از سلاح سنگین هدف قرار دادند. یک منبع دیگر نیجر نیز این حمله را تأیید کرد اما به جزئیات آن اشارهای نکرد و تنها گفت اوضاع تحت کنترل است و آرامش به شهر دیفا بازگشته است. تعداد جمعیت این شهر بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر است. از سال ۲۰۱۵ شهر دیفا در معرض حملات عناصر بوکوحرام و «الدوله الاسلامیه» (داعش) در غرب آفریقا قرار دارد. گروه تروریستی «الدوله الاسلامیه فی غرب افریقیا» (داعش) سال ۲۰۱۶ از بوکوحرام جدا شد و با داعش بیعت کرد. اکتبر ۲۰۱۴ بوکوحرام پس از درگیری خشونتبار با ارتش نیجریه، شهر داماسک را به اشغال خود درآورد اما بعدها نیروهای مشترک ۲ ارتش نیجر و چاد موفق شدند این شهر را آزاد کنند. حملات پیدرپی گروههای مسلح در نیجر از ۲۰۱۰ تاکنون باعث کشته شدن صدها نفر و آوارگی صدها هزار نفر دیگر شده است.
***
تمرکز آمریکا بر جنگ احتمالی با چین در بودجه ۲۰۲۲ پنتاگون
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز با تحلیل بودجه پیشنهادی دولت این کشور نوشته پنتاگون تمرکزش را بر جنگ احتمالی با چین قرار داده است. در بودجه پیشنهادی دولت بایدن ۷۱۵ میلیارد دلار بودجه برای وزارت دفاع آمریکا در نظر گرفته شده است. نیویورکتایمز نوشته بودجه نیروهای مسلح، تغییر تمرکز دولت «جو بایدن» از مبارزه با گروههای شورشی و حرکت به سمت اختصاص منابع برای آمادگی جهت بروز جنگهای متعارف احتمالی با کشورهای مجهز به کشتیها و هواپیماهای پیشرفته را نشان میدهد. چین، در صدر این کشورها قرار دارد. مطابق این گزارش، ارتش، نیروی دریایی و نیروی هوایی آمریکا همگی در حال برنامهریزی بر روی تسلیحات هایپرسونیک هستند؛ موشکهایی با کلاهکهای انفجاری متعارف که قادرند با سرعت فراتر از صوت حرکت کرده و اهدافی را که قبلا هدفگیری آنها فقط با موشکهای کروز یا موشکهای بالستیک هستهای امکان داشت، نابود کنند. نیویورکتایمز نوشته با توجه به آنکه ایالات متحده آمریکا آگوست ۲۰۱۹ از «پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد» خارج شد، ارتش این کشور ساخت توپخانههای راکتی با بردهایی که قبلا به موجب این معاهده ممنوع بود را ادامه میدهد. پنتاگون قرار است ۴۸ جنگنده اف۳۵ برای نیروی هوایی و ۳۷ فروند برای نیروی دریایی و تفنگداران دریایی خریداری کند.
***
تداوم اختلافات بر سر افزایش سهمیه مشارکت در ناتو
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در تلاش است در برابر درخواستهای صورت گرفته برای افزایش بودجه پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مقاومت کند. به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از ۴ منبع دیپلماتیک و یک منبع نظامی فرانسوی، طرحی برای افزایش 20 میلیارد دلاری هزینههای ناتو پیشنهاد شده است که هدف آن انعطافپذیری بیشتر در برابر تهدیدات نظامی، تغییرات اقلیمی و خیزش چین است اما با مخالفت فرانسه مواجه شده است. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو ماه فوریه امسال (بهمن) پیشنهاد کرد به جای اینکه کشورهای عضو بر سیستم فعلی اتکا داشته باشند که هر کشور سهم عملیاتهای نظامی خود را پرداخت میکند، مبالغی را در صندوقهای مشترک واریز کنند. به گفته این منابع مطلع، مکرون نگران است که پرداخت این هزینههای دفاعی، اولویتهای نظامی فرانسه را تحتالشعاع قرار دهد. رویترز به نقل از این افراد مطلع نوشت: «فرانسه باور دارد که واریز 20 میلیارد دلار به صندوقهای مشترک برای مدت 10 سال، بعید است به نفع اولویتهای نظامی فرانسه باشد و موجب خواهد شد منابع و توجهها به جای آنکه صرف تقویت نقاط ضعف اتحادیه اروپایی در مسائل دفاعی شود به سمت اهداف دیگر منحرف شود». این خبرگزاری به نقل از یک مقام نظامی فرانسه نوشت: «اگر ایده اصلی این است که سهم کشورها در صندوقهای مشترک به طور بیرحمانهای افزایش یابد و فلسفه ناتو را تغییر دهد و از مسؤولیت ملی به سمت توهم مسؤولیت حرکت کند، پاسخ فرانسه به روشنی، «نه» خواهد بود».
ارسال به دوستان
انتشار خبری پیرامون توافق نفتالی بنت با یائیر لاپید برای تشکیل کابینه ائتلافی، آخرین امیدهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی را برای بقا در قدرت از بین برد
رودست بنت به نتانیاهو!
گروه بینالملل: بعد از آنکه اواخر جنگ 12 روزه غزه، «نفتالی بنت» رهبر حزب «یامینا» جدایی خود را از ائتلاف با «یائیر لاپید»، نخستوزیر مکلف برای تشکیل کابینه و رهبر حزب «یش عتید» اعلام کرد، برخی تحلیلگران بار دیگر از کلاه جادویی نتانیاهو و خرگوشهایی که او در زمان ابتلا به بحران سیاسی از آن خارج میکند سخن به میان آوردند. اما انتشار خبر توافق لاپید با بنت برای تشکیل کابینه که بامداد دیروز از سوی رسانههای صهیونیستی منتشر شد، نشان داد کلاه جادویی نتانیاهو کارایی خود را در معادلات سیاسی اسرائیل از دست داده است. عبارت «خرگوشهای کلاه نتانیاهو» تقریبا از سالهای ابتدایی نخستوزیری نتانیاهو در 2009 تا همین یک هفته قبل در ارتباط با شگردهای خارج از عرف نخستوزیر اسرائیل برای بقا در قدرت در مواقع بحرانی و تنگناها به کار میرفت؛ شگردی که عموما با ایجاد بحران و امنیتی کردن فضای سیاسی و اجتماعی در فلسطین اشغالی همراه بود. این بار اما قدرت موشکی مقاومت فلسطین مانع از آن شد نتانیاهو بتواند ابتکار عمل خاصی از خود نشان دهد. به عبارت دیگر، پس از آشکار شدن تبعات سنگین شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه اخیر و اذعان قریب به اتفاق مقامات و رسانههای این رژیم به شکست در برابر مقاومت، بهترین گزینه برای سیاستمداران اسرائیلی دوری و عبور از نتانیاهو بود. نخستوزیر فاسد رژیم صهیونیستی که در حال حاضر و تحت فشار شدید افکار عمومی درگیری محاکمه در یکی از 4 پرونده 1000، 2000، 3000 و 4000 است، امید زیادی به استفاده از شرایط امنیتی پدید آمده پس از تجاوز نظامی به غزه داشت اما شدت ضربات وارده و شکست این رژیم در مقابل قدرت مقاومت، عملا او را در صدر فهرست عاملان این شکست از منظر صهیونیستها قرار داد. تبعات این شکست برای او در حدی بود که بر اساس آخرین نظرسنجیهای انجام شده در رابطه با «شانس احزاب برای پیروزی در انتخابات احتمالی پس از جنگ»، جریانهای سیاسی مخالف نتانیاهو اوضاع به مراتب بهتری نسبت به حزب لیکود (حزب حامی نتانیاهو) دارند. در صورت رسمی شدن این توافق و تشکیل کابینه میتوان گفت اقتدار سیاسی نتانیاهو پس از 12 سال در رژیم صهیونیستی فرو ریخته و نخستوزیر افراطی صهیونیستها باید منتظر حکم دادگاه درباره فسادش باشد.
* توافق لاپید و بنت برای عبور از نتانیاهو
به گزارش «وطنامروز»، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی بامداد دیروز اعلام کرد «نفتالی بنت» رئیس حزب یامینا و «یائیر لاپید» رئیس حزب «یش عتید» با تشکیل کابینه ائتلافی موافقت کردهاند.
بر این اساس مقرر شده ابتدا بنت تا سپتامبر ۲۰۲۳ نخستوزیر شود و پس از آن لاپید تا نوامبر ۲۰۲۵ این سمت را به عهده بگیرد. روزنامه جروزالمپست نوشته انتظار میرود این دو در نهایت تا روز یکشنبه (امروز) به توافق برسند و مراسم تحلیف، ظرف ۱۰ روز پس از اعلام توافق برگزار شود. در واکنش به این توافق «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه به بنت حمله کرد و گفت او کابینه راستگرا را رد کرده و در عوض میخواهد نخستوزیر «یک دولت چپگرا» باشد. نتانیاهو گفت: «نفتالی بنت چپگرا شده است. این خلاف تمام اصول و قولها و کارهای لازم برای تضمین آینده کشورمان است». حزب لیکود نیز در بیانیهای به توافق حزب یش عتید به رهبری یائیر لاپید و نفتالی بنت رهبر ائتلاف یامینا برای تشکیل کابینه جدید واکنش نشان داد. این حزب تأکید کرد نفتالی بنت از توافق با لیکود برای تشکیل دولتی راستگرا طفره رفت و در مسیر تشکیل دولت چپگرا با مشارکت «لاپید»، «میرتس»، «حزب کار» و «لیست مشترک عربی» قدم گذاشته و قرار است این را رسما اعلام کنند و هفته آینده دولت چپگرا را تشکیل دهند. لیکود تأکید کرد بنت تمام وعدههای خود را زیر پا گذاشت و به سمت چپگراها رفت.
ساعاتی قبلتر از اعلام خبر توافق، لاپید گفته بود به رغم جلسهای که پیش از این با نفتالی بنت داشته هنوز نمیداند قبل از فرا رسیدن ضربالاجل چهارشنبهشب (2 ژوئن) موفق به تشکیل کابینه ائتلافی با او شود. رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش داده بودند دیدار لاپید و بنت گمانهزنیها درباره احتمال توافق این دو برای عبور از نتانیاهو را تقویت کرده است.
رژیم صهیونیستی طی ۲ سال، ۴ دور انتخابات برگزار کرده که آخرین آنها در ماه مارس گذشته بود و هیچیک نتیجه قطعی نداشت. اگر لاپید بتواند در تشکیل دولت موفق شود، نخستین بار از سال ۲۰۰۹ میلادی خواهد بود که دولتی بدون ریاست نتانیاهو تشکیل خواهد شد. در طول این 12 سال نتانیاهو با وجود متهم شدن به فساد و رشوهخواری، ریاست کابینههای پیاپی و قدرت را در رژیم صهیونیستی در دست داشته است.
اواسط ماه پیش، رئیس رژیم صهیونیستی در پی ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه، لاپید را مأمور تشکیل کابینه کرد. بعد از برگزاری یک انتخابات نیمهتمام دیگر در ماه مارس در فلسطین اشغالی، نه نتانیاهو و نه هیچ یک از رقیبانش قادر به تشکیل کابینه نبودند اما نظر اکثریت قانونگذاران رژیم صهیونیستی این بود که رئیس این رژیم، بار دیگر نتانیاهو را مأمور تشکیل کابینه کند. نتانیاهو بعد از چند هفته رایزنی با طرفهای مختلف، پیشنهادهای مختلفی از جمله استعفای موقت از سمتش را مطرح کرد اما این پیشنهادات به او کمکی برای عبور از مخالفتها نکرد و او سرانجام در تشکیل کابینه شکست خورد. نتانیاهو امیدوار بود رقیبانش هم نتوانند کابینه تشکیل دهند تا رژیم صهیونیستی مجبور به برگزاری پنجمین انتخابات از سال ۲۰۱۹ شود. چنین سناریویی او را که از ماه مه ۲۰۲۰ درگیر محاکمه در پروندههای فساد است، دستکم تا چند ماه دیگر در قدرت نگاه میداشت. «امانوئل نیون» تحلیلگر مسائل سیاسی در تلآویو به والاستریتژورنال گفت: «امیدواری او در حال حاضر ادامه همین روال است. او امیدوار است نه تنها انتخابات پنجم، بلکه انتخابات ششم و هفتم یا هشتم برگزار شود». در صورتی که گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی صحت داشته باشد، نقشههای نتانیاهو بر آب شده است.
* معامله برای تشکیل کابینه
یکی از نکات قابل توجه در رابطه با تشکیل کابینه ائتلافی در رژیم صهیونیستی اعطای سهمیه به احزاب است. بر این اساس لاپید اعلام کرده است در صورت شکلگیری کابینه نفتالی بنتِ راستگرا باید «نیتزان هوروویتز» رهبر حزب چپگرای «میرتس» را به عنوان وزیر بهداشت کنار خود ببیند و «گیدئون ساعر» رهبر حزب «امید نو» که بتازگی از حزب لیکود جدا شده، وزارت دادگستری را در اختیار داشته باشد و «آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» که نماینده اقلیت روسزبان است، بر مسند وزارت دارایی تکیه بزند. بر همین اساس انتظار میرود «مرو میکائلی» از حزب کارگر وزیر ترابری شود و «عمر بارلو» به وزارت امنیت عمومی برسد.
طبق برآوردهای اولیه، تشکیل «دولت تغییر» به نظر تنها با اتکا بر نمایندگان حداقل یکی از احزابی که شهروندان فلسطینیتبار اسرائیلی هستند ممکن است. یائیر لاپید پس از دیدار پر سر و صدای خود با بنت که امیدها را به پایان در رأس قدرت بودن نتانیاهو بالا برده، در متنی در صفحه فیسبوکش نوشت: «نمیدانم موفق به تشکیل دولت میشویم یا نه. هر چه در توان داریم میکنیم اما همه چیز بسته به ما نیست».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|