|
تجمع گرامیداشت یاد خانواده مسلمان کشتهشده در کانادا
هزاران نفر در شهر «لندن» استان «انتاریو»ی کانادا که بتازگی صحنه قتل عام تروریستی ۴ عضو یک خانواده مسلمان بود، تجمع کردند. شبکه خبری الجزیره نوشت شرکتکنندگان در این تجمع تأکید کردند «تسلیم ترس» نخواهند شد. وبگاه «سیبیسی» کانادا بامداد سهشنبه گزارش داد این خانواده هنگام عبور از خیابانی در شهر «لندن» واقع در استان انتاریو هدف حمله قرار گرفتند. ضارب ضمن حمله با کامیون به این خانواده، ۴ نفر از آنها را کشت و از محل حادثه متواری شد.
ارسال به دوستان
کاخ سفید با انتشار بیانیهای رسماً حضور نظامیان آمریکایی در یمن را تأیید کرد
بایدن دنبالهرو ترامپ در یمن
گروه بینالملل: انتشار بیانیه رسمی کاخ سفید درباره حضور نظامیان آمریکایی در یمن اگر چه نخستین اطلاعیه رسمی درباره حضور رسمی پیادهنظام آمریکا در خاک یمن در حمایت از عربستان بود اما واقعیت امر این است که ایالات متحده آمریکا حتی در دوره دولت جدید آمریکا با وجود بیانیه ریاستجمهوری این کشور درباره توقف حمایتهای آمریکا از عربستان، بر این حمایت و همکاری تاکید داشته است. این مساله حاکی از این واقعیت است که سیاست منطقهای آمریکا در غرب آسیا کماکان بر اساس همان رویههای قبلی است و آنچه به عنوان تغییر نگرش این کشور مطرح شده است محلی از اعراب ندارد.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از سایت الخبر الیمنی، کاخ سفید بامداد دیروز در بیانیهای رسما حضور نیروهای نظامی خود در یمن را تایید کرد. بر اساس این بیانیه، واشنگتن دلیل حضور نظامیان آمریکایی در یمن را مبارزه با القاعده و داعش اعلام کرد. هرچند از پیش مشخص است که این ادعا واهی بوده و دلیل اصلی حضور نظامیان آمریکایی در یمن در واقع حمایت لجستیکی و امنیتی از نیروهای ائتلاف عربستان سعودی است.
به گزارش الجزیره، در ادامه بیانیه آمده است: ما مشاوره نظامی و اطلاعات محدودی را با اهداف دفاعی و آموزشی تقدیم ائتلاف سعودی در یمن میکنیم. در این بیانیه کاخ سفید همچنین آمده که آمریکا از زمان استقرار گروه الشباب در سومالی تاکنون، چندین بار مواضع عناصر تروریستی این گروه را هدف حملات خود قرار داده است. پیش از این اخباری درباره تاسیس پایگاه نظامیان آمریکایی و انگلیسی در مناطق شمالی و شرقی یمن مطرح شده بود. در عین حال در مناطق جنوبی نیز خبرهایی مبنی بر همکاری اطلاعاتی و امنیتی امارات با رژیم صهیونیستی منتشر شده است. اخیرا وزارت دفاع دولت نجات ملی یمن اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور، مشارکت میدانی نظامیان انگلیس در تجاوزات علیه ملت یمن در جبهه شمالی را تحت نظر دارند. این وزارتخانه اعلام کرد انگلیس از طریق خدمات مستشاری و نیز مشارکت میدانی در حمایت از دشمن سعودی در جنگ یمن نقش دارد. یک منبع در وزارت دفاع دولت نجات ملی یمن گزارش داد انگلیس اطلاعات مربوط به مشارکت خود در جبهههای شمالی را پنهان و تلاش میکند مانع رسیدن این اطلاعات به رسانهها شود. اما شواهد حاکی از آن است که انگلیس به شکل مستقیم در جنگ یمن نقش داشته و تجهیزات نظامی ائتلاف متجاوز سعودی را اداره میکند. همچنین علاوه بر خدمات مستشاری در جبهههای شمالی، بخش زیادی از انواع سلاحهای عربستان توسط انگلیسیها تأمین میشود. این منبع تاکید کرد طرف انگلیسی طی سال 2017 در مشارکت میدانی خود در جنگ یمن متحمل خسارات زیادی شده و بزودی جزئیات این موضوع مشخص خواهد شد. پیش از این نیز محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن در سخنانی با اشاره به نقش مخرب انگلیس در جنگ یمن گفت: انگلیس در این تجاوز شریک است و هواپیماها و تیم متخصص آن با سعودیها در بمباران مردم یمن مشارکت دارند. چندی قبل آکسفام (یکی از بزرگترین سازمانهای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکنی فقر، گرسنگی و بیعدالتی) دولت انگلیس را به دلیل فروش تجهیزات نظامی از جمله تجهیزات سوختگیری هوایی به عربستان، به طولانی شدن جنگ یمن متهم کرد.
* سابقه حضور پیادهنظام آمریکا در یمن
هر چند مساله حضور نظامیان آمریکایی در یمن به طور رسمی بامداد دیروز برای نخستینبار تایید شد اما پیش از این نیز اخبار موثقی از حضور نظامیان آمریکایی در مناطق مختلف یمن منتشر شده بود. این در حالی است که گمانههای تحلیلگران غربی مبنی بر این بود که پس از ریاستجمهوری بایدن، نظامیگری آمریکا در جنگ یمن متوقف خواهد شد. 18 آوریل امسال آژانس مطبوعات یمن از ورود تفنگداران نیروی دریایی آمریکا (مارینز) به فرودگاه الغیضه در استان المهره در شرق یمن خبر داد. منابع آگاه بدون مشخص کردن هویت هواپیمایی که این نیروها با آن وارد شدند، ورود تفنگداران دریایی آمریکا به فرودگاه بینالمللی الغیضه را که تحت کنترل نیروهای عربستان سعودی است تایید کردند.
ورود تفنگداران نیروی دریایی آمریکا پس از ورود نیروهای مشترک آمریکا و انگلیس به فرودگاه استان المهره در اواخر ژانویه انجام شده است. فعالیتهای آمریکا و انگلیس در استانهای تحت کنترل نیروهای ائتلاف و دولت فراری منصور هادی بویژه پس از ورود «کریستوفر هنزل» سفیر آمریکا به فرودگاه الغیضه در اوایل دسامبر سال گذشته، انجام میشود. ژوئن سال گذشته نیز وبگاه خبری «الخبر الیمنی» در گفتوگو با یک منبع نظامی گزارش داد واشنگتن از زمان آغاز جنگ یمن در جزیره «حنیش» (جنوب یمن) چند پایگاه نظامی احداث کرده است. بر اساس این گزارش، آمریکا در جزیره یاد شده دستگاههای رادار و رصد اطلاعاتی و همچنین تجهیزات نظامی مستقر کرده است. این منبع همچنین گفت واشنگتن برخی مناطق جزیره حنیش الکبری را حصاربندی کرده و مناطق صخرهای مرتفع این جزیره را که بلندترین آن ۴۳۰ متر از سطح دریا فاصله دارد، تحت کنترل خود درآورده است. این منبع نظامی همچنین گفت نیروهای اریترهای که مانع نزدیک شدن ماهیگیران به جزیره یادشده میشوند، احتمالا به عنوان نیروهای محافظ آمریکاییها فعالیت میکنند. جزیره حنیش با توجه به اشراف بر تنگه «بابالمندب» (یکی از مهمترین گذرگاههای تجاری در جنوب دریای سرخ) از اهمیت استراتژیک برخوردار است؛ از این رو این جزیره از دهه 70 میلادی همواره در کانون توجه تلآویو بوده، به طوری که سیطره بر بابالمندب جزو استراتژیهای تلآویو در طرح موسوم به «خاورمیانه بزرگ» بوده است. این وبگاه یمنی همچنین گفت: «اسناد تأکید میکنند اسرائیل که خود یک پایگاه نظامی در اریتره دارد، پیشتر در تلاشهای اریتره برای اشغال جزیره مذکور در سال ۱۹۹۵ نقش داشته است».
* حمایت نظامی آمریکا از عربستان با پرچم یونان
یکی از نکات قابل تأمل در رابطه با نقش آمریکا در تحولات یمن حمایتهای لجستیکی این کشور از عربستان سعودی است؛ مسالهای که گمان میرفت پس از تغییر دولت در آمریکا و تحت تاثیر شعارهای بایدن متفاوت از قبل باشد. اما واقعیت تحولات جاری در صحنه جنگ یمن نشان میدهد حمایتها در تجهیز عربستان به تسلیحات تهاجمی و تدافعی به شکل دیگری در حال انجام است. بر همین اساس چندی قبل رسانهها از همکاری نظامی یونان با عربستان در زمینه تامین امنیت تاسیسات نفتی آرامکو با استقرار سامانه پاتریوت به عنوان شناختهشدهترین سامانه پدافند هوایی آمریکایی خبر دادند. با توجه به روابط نظامی آمریکا و یونان و اهمیت تعاملات نظامی در نظم امنیتی جهان، بدون شک توافق یونان و عربستان بدون چراغ سبز آمریکا انجام نشده است.
* ابراز تردید انصارالله درباره توقف حمایت نظامی آمریکا ازعربستان
همزمان با انتشار بیانیه کاخ سفید مبنی بر حضور نظامیان آمریکایی در یمن، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: وقتی حملات عربستان به یمن با سلاحها و جنگندههای آمریکایی متوقف شد آنگاه است که درمییابیم وعده واشنگتن درباره توقف حمایت نظامی از حملات عربستان عملی شده است. محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن به آنچه توقف حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن خوانده میشود، واکنش نشان داد و در جدیت واشنگتن برای توقف حمایت نظامی از ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان ابراز تردید کرد. وی با انتشار توئیتی نوشت: یکی از شرطهای قراردادهای تسلیحاتی آمریکا این است که از سلاح بدون اجازه آمریکا استفاده نشود. وقتی حملات عربستان به یمن با سلاحها و جنگندههای آمریکایی متوقف شد آنگاه است که درمییابیم وعده واشنگتن درباره توقف حمایت نظامی از حملات عربستان عملی شده است. پس از آن، نوبت به اعلام پایان محاصره یمن و توقف کامل حملات به یمن و خروج کامل اشغالگران و پرداخت خسارت به آسیبدیدگان میرسد.
***
۳ اصل اساسی شورای عالی سیاسی یمن برای مذاکرات
شورای عالی سیاسی یمن در نشست دیروز خود (چهارشنبه) به ریاست «مهدی المشاط» با تشکر از تلاشهای عمان و هیأت این کشور در صنعا، اعلام کرد از هر گونه تلاش صادقانه برای کاهش درد و رنج ملت یمن از راه برداشتن محاصره و بازگشایی بدون محدودیت فرودگاهها و بنادر استقبال میکند. بر اساس گزارش روزنامه یمنی «الثوره»، شورای عالی سیاسی یمن ضمن تأکید بر موضع ثابت جمهوری یمن در تعامل مثبت با تمام ایدهها و پیامهایی که حاکمیت و حق مشروع مردم یمن را در نظر میگیرد، خاطرنشان کرد بازگشایی فرودگاه صنعا و بندر الحدیده یک حق انسانی اولیه است که کار نیک کسی به شمار نمیرود، بلکه امتیازی از امتیازهای پایداری مردم یمن و سلحشوری مردان ارتش و کمیتههای مردمی است. شورای عالی سیاسی یمن در ادامه تأکید کرد در بحث و تبادلنظرهای آتی، ۳ اصل اولیه را نمیتوان نادیده گرفت و آن برداشتن محاصره، متوقف کردن تجاوزهای هوایی، زمینی، دریایی و پایان دادن به اشغالگری و همچنین خروج نیروهای بیگانه و عدم مداخله در امور داخلی یمن است.
ارسال به دوستان
چگونه رهبر مهمترین حزب سیاسی رژیم صهیونیستی جایگاه خود را در سپهر سیاسی اسرائیل از دست داد؟
شام آخر صهیونیستها بدون نتانیاهو
در آستانه نشست رای اعتماد روز یکشنبه آینده کنست به دولت ائتلافی جدید موسوم به دولت تغییر، رژیم صهیونیستی خود را برای یک انفجار سیاسی آماده میکند؛ انفجاری که از تبعات کنار گذاشتن بنیامین نتانیاهو از قدرت مطلقه 12 سالهاش در راس هرم سیاسی رژیم نامشروع اسرائیل است و به قول سیدحسن نصرالله ممکن است نتانیاهوی ورشکسته سیاسی را به سوی گزینههای متفاوت و جنونآسا برای برونرفت از شرایط بحرانی خود سوق دهد.
ائتلاف جدید ضد نتانیاهو از یک هفته پیش شکل گرفت، زمانی که یائیر لاپید، رهبر حزب چپ میانه کنست که توسط رئیس رژیم صهیونیستی به جای نتانیاهو نخستوزیر ظاهرا موقت اما دائمی و رهبر رو به افول حزب لیکود، برای تشکیل کابینه مامور شد. لاپید بامداد چهارشنبه هفته پیش نیمساعت پیش از پایان ضربالاجل قانونی تشکیل کابینه جدید در تماس تلفنی با رووین ریولین خبر موافقت 8 حزب با تشکیل کابینه به رهبری خود را به اطلاع رئیس رژیم رساند.
ترکیب کابینه لاپید از ۲۵ کرسی احزاب میانهرو، 20 کرسی احزاب راستگرا (به استثنای لیکود)، ۱۳ کرسی احزاب چپگرا و 4 کرسی حزب عربی تشکیل شده است.
تیر خلاص به رویای نتانیاهو و حزب لیکود برای ماندن در قدرت را نیر اورباخ، نماینده ارشد حزب دست راستی یامینا شلیک کرد که بهرغم تهدیدات راستگرایان به کابینه تغییر به رهبری لاپید و بنت پیوست.
در حالی که نتانیاهو با مصاحبه خود با شبکه ۲۰ رژیم صهیونیستی تلاش داشت به سبک ترامپ حامیانش را به قیام علیه کابینه تغییر دعوت کند، نفتالی بنت با یک سخنرانی نقشه او را باطل کرد.
سپس یولی ادلشتاین از داخل خود حزب لیکود علیه نتانیاهو سر به شورش برداشت و برای انتخابات آتی رهبری حزب، مقابل رهبر فعلی قرار گرفت.
با آنکه اقدامات و اعتراضات حامیان نتانیاهو علیه اعضای ائتلاف، در روز سهشنبه به اوج خود رسید و همزمان راستگرایان افراطی صهیونیست اصرار بر برگزاری راهپیمایی تحریککننده موسوم به پرچم در بیتالمقدس داشتند که میتوانست فضای امنیتی در این شهر را دوباره پس از جنگ منجر به شکست 12 روزه متشنج کند اما در نهایت اجماعی عمومی در رژیم برای کنار گذاشتن طیف نتانیاهو از قدرت شکل گرفت. به این ترتیب صهیونیستهای تندرو نتوانستند زودتر از روز سهشنبه هفته آتی برای راهپیمایی پرچم مجوز بگیرند، در حالی که مراسم تحلیف دولت تغییر ۲ روز جلوتر در روز یکشنبه در کنست برگزار میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بازتاب سخنان دبیرکل حزبالله لبنان در رسانههای صهیونیستی
سخنرانی سهشنبهشب «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان که به همه شایعات دشمنان و رسانههای معارض درباره وضعیت جسمانی وی پایان داد، بازتاب گستردهای در رسانههای صهیونیستی داشت و این رسانهها طبق عادت همیشگی سخنان دبیرکل حزبالله را به دقت زیر نظر داشتند. رسانههای اسرائیلی در بازتاب سخنان سیدحسن نصرالله اغلب بر مساله سلامتی وی و نیز صحبتهای نصرالله درباره شرایط بحرانی رژیم صهیونیستی متمرکز شدند. در همین زمینه شبکه «کان» رژیم صهیونیستی اعلام کرد به نظر میرسد وضعیت جسمانی سید حسن نصرالله در مقایسه با سخنرانی قبلی خود بسیار بهتر بود و این سخنرانی به همه شایعات درباره وخامت وضعیت جسمانی نصرالله پایان داد. وبسایت صهیونیستی والا نیز در بازتاب سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان به تجزیه و تحلیل وضعیت جسمانی وی پرداخت و اعلام کرد او در این سخنرانی نسبت به سخنرانی قبلی خود نسبتا راحت به نظر میرسید. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز با پرداختن به سخنان سیدحسن نصرالله، به وضعیت جسمانی وی که در سلامتی کامل به سر میبرد اشاره کرد. این روزنامه همچنین آن بخش از سخنان سیدحسن نصرالله را که گفت «انشاءالله من با شما و در میان شما هستم و با هم ادامه خواهیم داد و من هنوز امید دارم که در کنار یکدیگر در مسجدالاقصی نماز خواهیم خواند» نقل کرد. در همین زمینه سایر رسانههای صهیونیستی نیز بلافاصله بعد از پایان سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان مشغول انتشار صحبتهای وی بودند و آنها را حامل پیامهایی میدانستند؛ از جمله سخنانی که سید نصرالله درباره شرایط سیاسی اسرائیل و مقایسه بنیامین نتانیاهو با دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده مطرح کرد و نیز هشدارهای دبیرکل حزبالله مبنی بر اینکه مقاومت در حال تلاش برای ایجاد یک معادله جدید برای قدس و مسجدالاقصی است.
***
تأیید سفر مسؤولان ارشد «سیا» به پاکستان
مسؤولان و مقامات ارشد پاکستانی، سفر مخفیانه «ویلیام برنز» رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) به اسلامآباد و دیدار با مقامات ارتش و اطلاعات این کشور را تأیید کردند. در این سفر، برنز با فرمانده ارتش و سازمان اطلاعات پاکستان (ISI) دیدار کرده بود. بر اساس اعلام مقامات ارشد پاکستان، به این مقام آمریکایی گفته شده پاکستان میزبان پایگاههای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در خاک خود نخواهد بود. پیش از این روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی اعلام کرده بود رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در سفری مخفیانه به اسلامآباد رفته و با «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش و «فیض حمید» رئیس سازمان اطلاعات پاکستان دیدار کرده است. مهمترین محور این سفر و دیدارها، همکاریهای اطلاعاتی و نظامی و استفاده از حریم هوایی پاکستان برای پهپادهای آمریکایی جهت کنترل اوضاع افغانستان اعلام شد. گفته میشود آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به دنبال پایگاههایی در اطراف افغانستان است تا بتواند پس از عقبنشینی و خروج نیروهایش از افغانستان، به جمعآوری اطلاعات و عملیات به اصطلاح ضدتروریسم بپردازد.
***
مقابله پدافند هوایی سوریه با جنگندههای رژیم صهیونیستی
جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد دیروز به اهدافی در سوریه حمله کردند که پدافند هوایی سوریه به مقابله با آنها پرداخت. خبرگزاری سانا خبر داد پدافند هوایی سوریه با اهداف متجاوز که توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی از حریم هوایی لبنان شلیک شد، مقابله کرد. خبرنگار شبکه خبری العالم نیز گزارش داد پدافند هوایی سوریه با اهداف متخاصم در حریم هوایی دمشق مقابله کرده است. بر اساس گزارش این شبکه خبری، صدای انفجارهایی نیز در حریم شهر لاذقیه در غرب سوریه شنیده شده است. در ریف حمص نیز پدافند هوایی سوریه به مقابله با اهداف متخاصم پرداخته است. العالم خبر داد صدای انفجارهای شنیده شده در شهر جبله ناشی از مقابله پدافند هوایی سوریه با اهداف متخاصم در اطراف شهر لاذقیه بوده است. صابریننیوز نیز نوشت برای نخسینبار است که پدافند هوایی سوریه در حریم هوایی لبنان اقدام به رهگیری و مقابله با موشکهای اسرائیلی میکند.
***
تحلیل روزنامه اسپانیایی از سیلیای که مکرون خورد
خبرگزاری «افه» اسپانیا در گزارشی پیرامون سیلی فردی ناشناس به امانوئل مکرون نوشت: ویدئوی بازپخش شده در شبکههای مجازی، واقعیتی است که تنها گوشهای از فضای تنش فزاینده و خصومتهای سیاسی در فرانسه را به تصویر کشید. به گزارش این روزنامه، شروع نامتعارف برنامههای تبلیغاتی توسط مکرون در حالی که هنوز یک سال تا انتخابات ریاستجمهوری فرانسه باقی است، موجی از انتقادها از سوی مخالفان را به همراه داشته است. در ادامه این گزارش آمده است: تصاویر منتشرشده در توئیتر و شبکههای اجتماعی با ۲ واکنش متفاوت همراه بود؛ از یک طرف خشم و ندامت یک طبقه سیاسی و از سوی دیگر رضایتمندی و احساس شعف گروه دیگر. به نوشته افه، نکته متناقض اینکه، حمله شهروند فرانسوی درست پس از دعوت مکرون به آرامش به دنبال ۲ روز آشفتگی سیاسی از بیانیه «ملانشون» روی داده است. ژان لوک ملانشون رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیمناپذیر» به تازگی در بیانیهای پیشبینی کرد که در هفته پایانی مبارزات ریاستجمهوری، «یک حادثه جدی یا یک قتل» اتفاق خواهد افتاد؛ اظهاراتی که با انتقادهای بسیاری مواجه شد و جنجال فراوانی به راه انداخت.
ارسال به دوستان
شورش انگلیسیها علیه قانونیشدن جنایت توسط دولتشان
مردم سراسر انگلیس تظاهراتی گسترده علیه لایحه پیشنهادی دولت بوریس جانسون به راه انداختهاند که نهتنها اعتراضات اجتماعی را بشدت محدود میکند بلکه پوششی بوده است بر قوانین خطرناک و ارتجاعی که پیشتر در لندن به تصویب رسیده است. دولت انگلیس عادت کرده مدام به بهانه آزادی و نقض حقوق بشر در کشورهای دیگر دخالت کند و حتی به نام دموکراسی به بمباران و اشغال و کشتار در کشورهای عراق و افغانستان بپردازد و در همان حال در ریاکاری مطلق خود یک روزنامهنگار مستقل به نام ژولیان آسانژ را به جرم افشای همان جنایات جنگیها مورد پیگرد و آزار و اذیت قرار میدهد. حال رژیم سلطنتی قرون وسطایی میخواهد ارزشها و آزادیهای دموکراتیک مورد ادعایش را در قلمرو خودش زیر پا بگذارد.
ریچاد مدهرست، فعال سیاسی انگلیسی و مجری برنامه «اعلامیه با ریچارد مدهرست» در شبکه انگلیسی زبان پرستیوی، فاش کرد دولت بریتانیا پیش از این و بدون سر و صدا قوانینی را گذرانده به ماموران مخفی این کشور اجازه ارتکاب هر جرمی را با هدف حفظ امنیت میدهد و سربازان انگلیسی را هم با وجود ارتکاب جرائم جنگی مصون نگاه میدارد.
مدهرست در یادداشتی برای شبکه آرتی به این موضوع اشاره کرده که در مرکز اعتراضات اخیر انگلیسیها پلیس، جرم، مجازات و دادگاهها قرار دارد. این قانون جدید جنجالی که «لایحه ضداعتراض» نامیده میشود، محدودیتهای شدیدی را در اعتراضات ایجاد میکند و به کسانی که سختترین محدودیتها را رعایت نمیکنند سیلی میزند. جنبش اعتراضی «کشتن لایحه»، ائتلافی از گروههای فعال است که تلاش میکنند این قانون را متوقف کنند تا به طور قطعی از تصویب پارلمان نگذرد.
به نوشته مدهرست، این سابقهای فوقالعاده خطرناک در کارنامه آزادیهای مدنی جزیره است و هر دموکراسی مفروضی را که انگلستان دارد تضعیف میکند. علاوه بر این، در ماههای اخیر رژیم پادشاهی بریتانیا ۲ قانون خطرناک دیگر را نیز تصویب کرده که مورد توجه عموم مردم قرار نگرفته است.
مارس 2021، دولت محافظهکار انگلیس به ریاست بوریس جانسون قانون جدیدی را تحت عنوان لایحه پلیس، جرائم، مجازات و دادگاهها به پارلمان معرفی کرد. هدف این قانون عصرحجری تزلزل سیستم عدالت کیفری در انگلیس و ولز است. این قانون اختیارات گستردهای را به پلیس میدهد از جمله به آنها اجازه میدهد تصمیم بگیرند که آیا یک اعتراض موجه است یا نه؟ همچنین پلیس میتواند زمان شروع و پایان تظاهرات را تحمیل کند و یک اعتراض را در محل خفه کند. معیارهای پیشنهادی برای خاموش کردن یک اعتراض شامل خط قرمزهای عجیب «بیش از حد بلند» یا «مزاحم» است که این به طور موثر هر گونه اعتراض قابل توجه عمومی را خنثی میکند. وقتی از پریتی پاتل، وزیر کشور خواسته شد تا معنای قید اعتراض پرسر و صدا را توضیح دهد، او پاسخهایی به همان اندازه مبهم و نامشخص ارائه کرد که معلوم بود نوعی فرافکنی است.
طبق قانون پیشنهادی دولت جانسون، عدم رعایت دستورات پلیس میتواند تا 2500 پوند جریمه نقدی در پی داشته باشد. مجازات خدشهدار کردن یا آسیب رساندن به یادبودها از ۳ ماه به 10 سال افزایش یافته است. این در واقع واکنشی دیکتاتورمآبانه از یک رژیم سلطنتی است به اعتراضات جهانی «جان سیاهان اهمیت دارد» که سال 2020 در اوج غلیان ضدترامپ از آمریکا به دیگر کشورهای آنگلوساکسون از جمله بریتانیا نیز کشیده شد که نمود آن پایین کشیدن مجسمههای بردهفروشان از جمله فروشندگان در اسکله بریستول بود.
در نتیجه از مارس 2021، اعتراضات در سراسر انگلیس از جمله در لندن، بریستول، بیرمنگام، لیورپول و دیگر شهرهای بزرگ آغاز شده و صدها نفر توسط پلیس دستگیر شدهاند. مردم انگلیس این لایحه را «تلاشی آشکار برای ایجاد یک دولت پلیس استبدادی» میخوانند که حق آزادی بیان و اجتماعات مسالمتآمیز یا همان ستونهای یک دموکراسی لیبرال را تضعیف میکند. لایحه پلیس و مجازات در حال حاضر مراحل اول و دوم تصویب را در وست مینیستر (پارلمان) از سر گذرانده و اکنون در مرحله کمیسیون تخصصی متوقف شده، چرا که اعتراضات ضد آن روزبهروز فزونی میگیرد. در همان حال ۲ قانون دیگر در دولت بوریس جانسون بدون سر و صدا به تصویب رسیده است: «قانون مخفی منابع اطلاعات انسانی (CHIS) و لایحه عملیات خارج از کشور». بهرغم ماهیت اقتدارگرایانه این ۲ قانون که تهدیدکننده آزادیهای مدنی و حقوق بینالملل هستند، عبور آنها از پارلمان تا حد زیادی پیشرفته است.
* قتل و تجاوز دولتی
لایحه مخفی منابع اطلاعاتی انسانی ملقب به لایحه «اسپای کاپز» (پلیسهای جاسوس) حالا یک قانون رسمی در جزیره است. این قانون از طریق «مجوز رفتار مجرمانه» دولتی به مأموران مخفی انگلیسی اجازه ارتکاب جرم میدهد. این قانون شامل تجاوز جنسی، شکنجه، قتل و سایر جنایات خشونتآمیز است. این لایحه برای سازمان اطلاعات داخلی انگلیس یا امای 5 اعمال میشود اما همچنین شامل هر نیروی پلیس در انگلیس و سایر آژانسها مانند کمیسیون دولتی قمار، آژانس استاندارد مواد غذایی، وزارت کشور و وزارت دادگستری میشود. به نام پیشگیری از جرم، یا به بهانه امنیت ملی یا منافع اقتصادی بریتانیا که میتواند به هر شکلی توسط دولت تفسیر شود، افسران امنیتی و انتظامی انگلیس مجاز به انجام برخی از فجیعترین جنایات بدون مجازات هستند.
* جنایات جنگی بدون مجازات
لایحه نگرانکننده دیگری که قبلا به قانون تبدیل شده، قانون عملیات خارج از کشور (شامل پرسنل خدماتی و کهنهسربازان) است. این ماده اصطلاحا «فرض علیه پیگرد قانونی» را برای اعضای خدماتی در خارج از کشور پیشنهاد میکند، که اساسا به سربازان انگلیسی مصونیت از پیگردهای جنایات جنگی را میدهد. این ماده مهلت قانونی را برای ۵ سال معرفی میکند، به این معنی که اگر بیش از ۵ سال پیش جرمی ادعایی رخ داده باشد، توسط دادگاهها و وزارت دفاع مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت.
دولت محافظهکار مدعی است این قانون از سربازان انگلیس در برابر آنچه بن والاس، وزیر دفاع، ادعاهای مزاحم و تحقیقات بیپایان درباره جنایات جنگی و سایر جنایات عوامل رژیم انگلیس میخواند، محافظت میکند، حال آنکه لندن اساسا ادعاهای جنایات جنگی را رد میکند و آنها را آزاردهنده میداند.
سوابق معاصر نیز نشان میدهد تحقیقات قبلی انگلستان درباره جنایات جنگی توسط سربازان انگلیسی، مانند عملیات نورتمور و تیم ادعاهای تاریخی عراق (IHAT) حتی با وجود انتشار ایمیلهای لعنتی که جزئیات اعدام غیرنظامیان افغان و سرپوش گذاشتن توسط نخبگان انگلیسی نیروهای ویژه و سرویس ویژه هوایی را برملا میکردند، منجر به محکومیت یا پروندهای نشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|