|
بازگشت فرهاد قائمی به تیم ملی والیبال
با اعلام محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال، فرهاد قائمی، ملیپوش پیشین والیبال ایران که از تیم ملی خداحافظی کرده بود، قرار است دوباره به تیم ملی بازگردد. دور جدید تمرینات تیم ملی والیبال بعد از حضور ناموفق در مسابقات لیگ ملتها از روز شنبه در تهران آغاز میشود. قائمی، ملیپوش گلستانی والیبال ایران ابتدای سال جاری با انتشار متنی، پس از 14 سال از بازیهای ملی خداحافظی کرده بود.
ارسال به دوستان
چرا فدراسیون فوتبال مکانیزم ورود بازیکنان خارجی را اعلام نمیکند؟
ورود بنجل ممنوع
سیده الهه موسوی: زمان نقل و انتقالات تابستانی فوتبال ایران در شرایطی از سوی سازمان لیگ اعلام شد که فدراسیون هنوز مکانیزم جذب بازیکن خارجی را اعلام نکرده است.
طبق اعلام سازمان لیگ فوتبال، پنجره تابستانی نقل و انتقالات فصل 1401-1400 از 25 مردادماه باز خواهد شد و باشگاهها تا 16 آبان فرصت دارند بازیکنان مدنظر خود را جذب کنند. این مساله تکلیف تیمها را مشخص کرد که برای تقویت خود از چه زمانی نقل و انتقالات را آغاز کنند اما یک مساله درباره نقل و انتقالات هنوز مبهم است.
مسلما اعلام تاریخ شروع نقل و انتقالات به برنامهریزی بهتر تیمها برای جذب بازیکن کمک خواهد کرد اما هنوز مشخص نیست باشگاهها بر اساس چه مکانیزمی میتوانند بازیکن خارجی جذب کنند. فدراسیون فوتبال اعلام کرد قانون منع ورود خارجیها برداشته شده و مکانیزم آن اعلام میشود اما مسکوت ماندن این مساله نمیتواند مانع داستانهای تلخ گذشته و جذب بازیکنان بیکیفیت خارجی شود.
«منصور قنبرزاده» پس از انتخابش به عنوان سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در روز 18 اسفندماه 99 بحث لغو قانون منع ورود خارجیها را مطرح کرد. سپس در تاریخ 29 اردیبهشت در مصاحبه دیگری درباره لغو قانون منع ورود بازیکن و مربی خارجی گفته بود: «طبق دستور آقای عزیزیخادم مقرر شد شاخصها و معیارهایی قابل توجه برای جذب مربی و بازیکن خارجی تعیین شود. این کار توسط یک گروه کارشناسی انجام و موارد قانونی تدوین خواهد شد و پس از نهایی شدن دستورالعملهای لازم، موارد به تصویب هیاترئیسه خواهد رسید و در فوتبال ایران اجرا خواهد شد». شهابالدین عزیزیخادم، رئیس فدراسیون فوتبال نیز ۲ روز بعد، یعنی 31 اردیبهشتماه در مصاحبه دیگری تأکید کرد: «این قانون را لغو کردیم اما مکانیزم آن مناسب است. نمیشود در توسعه و دانش را بست. مکانیزم آن هم ورود بازیکنان و مربیان با کارنامه ملی است». فارغ از خوب یا بد بودن این قانون، سؤالی که مطرح میشود این است که این گروه کارشناسی چه زمانی قرار است شاخصها و معیارها را تعیین کند و پس از تدوین قوانین، چه زمانی قرار است به تصویب هیاترئیسه فدراسیون فوتبال برسد؟ فدراسیون فوتبال که از اسفندماه تصمیم به لغو این قانون گرفته بود و قرار بود مکانیزمها مشخص شود، چرا هنوز این اتفاق را رقم نزده است؟ تدوین قوانین و تصویب آن در هیاترئیسه، امری زمانبر است که در کنار ساختارسازی برای جذب خارجیها، میتواند در فصل پیش رو آسیبرسان هم باشد. به طور مثال نمایندگان ایران باید شهریورماه در مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند و شاید بخواهند با جذب بازیکن خارجی خوب، تیم خود را تقویت کنند. با این حال هنوز مشخص نیست مکانیزم جذب بازیکن خارجی چگونه است و یک بازیکن خارجی باید چه شرایطی داشته باشد که بتواند به ایران بیاید.
حالا که فدراسیون فوتبال میخواهد ساختارمدار باشد و برای ورود بازیکنان خارجی شاخص و معیار تعیین کند یا به قول عزیزیخادم مکانیزمطوری باشد که بازیکنان با کارنامه ملی وارد فوتبال ایران شوند، آیا با نامشخص بودن مکانیزم جذب بازیکن خارجی، فرصتی برای باشگاهها باقی میماند که بازیکنان با کیفیت جذب کنند یا مثل سالهای گذشته شاهد سیل حضور بازیکنان بیکیفیت و بنجل خارجی در ایران خواهیم بود؟ در صورتی که قرار باشد همزمان با شروع فصل نقل و انتقالات این مکانیزم اعلام شود، مسلما باشگاههای ایرانی فرصتهای زیادی را برای جذب بازیکنان با کیفیت از دست خواهند داد، در حالی که رقبای آنها از مدتها قبل در حال تقویت خود هستند و برای فصل پیش رو بازیکنان مدنظر را هم جذب کردهاند.
کافی است به نقل و انتقالات باشگاه الهلال عربستان که رقیب استقلال در مرحله بعد است، نگاهی بیندازید که حتی پیش از پایان فصل اروپایی اقدام به جذب بازیکنان مدنظر کرد. مسلما در توان باشگاههای ایرانی به لحاظ مالی جذب بازیکنانی مانند موسی مارگا از پورتو نیست اما این توانایی در باشگاههای ایرانی وجود دارد که بازیکنان دیگری را با قیمت مناسب به خدمت بگیرند تا خود را تقویت کنند. با این حال وقتی هنوز مکانیزم جذب بازیکن خارجی مشخص نشده، آیا این امکان وجود دارد که باشگاهها بخواهند با بازیکنی وارد مذاکره شوند تا پس از باز شدن پنجره نقل و انتقالاتی قرارداد بازیکنان مدنظر خود را به ثبت برسانند؟
با این شرایط به نظر میرسد تا فدراسیون فوتبال بخواهد اقدامات خود را برای تعیین مکانیزم بازیکنان خارجی مشخص کند، بازیکنان با کیفیت زیادی که شرایط حضور در فوتبال آسیا را دارند به تیمهای دیگری نقل مکان خواهند کرد و عملا با شروع فصل نقل و انتقالات ایران، باز هم شرایط برای جذب بازیکن با کیفیت خارجی سخت خواهد شد، بنابراین سؤال اصلی این است: چه زمانی قرار است این معیارها به تصویب هیاترئیسه برسد و سپس اجرایی شود؟ در حالی که انتظار میرفت همزمان با اعلام تاریخ شروع نقل و انتقالات، مکانیزم جذب بازیکن خارجی نیز مشخص شود تا باشگاهها تکلیف خود را برای فصل جدید بدانند و اقدامات خود را انجام دهند.
به هر صورت حتی اگر این مکانیزم مشخص شود باز هم باید کار به گونهای پیش برود که شاهد حضور بازیکنان ضعیف و درجه چندم خارجی در ایران، باز شدن دوباره پای دلالان به این موضوع و گشوده شدن پروندههای زیاد در فیفا نباشیم. در صورتی که تمهیدات لازم در نظر گرفته نشود، همان اتفاقات و پروندههای زیاد را خواهیم دید؛ موضوعی که به اعتبار و وجهه کشورمان لطمه شدیدی میزند.
ارسال به دوستان
با اعلام رسمی عزیزیخادم، اسکوچیچ سرمربی تیم ملی ماند
پایان شایعات
رئیس فدراسیون فوتبال از توافق مشترک با دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران برای ادامه همکاری و حضور قدرتمند در ادامه راه خبر داد. شهابالدین عزیزیخادم به سایت فدراسیون فوتبال گفت: «فدراسیون فوتبال با سرمربی تیم ملی تا پایان مرحله دوم مقدماتی جامجهانی به توافق رسید. قرار شد بعد از قرعهکشی مرحله دوم، برنامهریزی مناسبی برای این مرحله صورت گیرد و فدراسیون فوتبال همه امکانات لازم برای آمادهسازی تیم ملی و حضور پرقدرت در مرحله دوم را در دستور کار قرار خواهد داد». مراسم قرعهکشی مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر روز دهم تیرماه در کوالالامپور مالزی برگزار میشود و تیم ملی فوتبال ایران یکی از ۱۲ تیم حاضر در این مرحله است.
بعد از بازگشت تیم ملی از منامه، پاسخ شهابالدین عزیزیخادم موجب شائبههایی درباره ادامه حضور اسکوچیچ در رأس کادر فنی تیم ملی شد؛ جایی که رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر ادامه حضور یا عدم حضور اسکوچیچ در تیم ملی گفت اعضای هیاترئیسه باید در این باره تصمیمگیری کنند؛ در حالی که خبرنگاران انتظار داشتند رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به نتایج قابل توجه تیم ملی در منامه بگوید با اسکوچیچ همکاری خواهیم کرد. البته رئیس فدراسیون فوتبال منظور خود را درست بیان نکرد و همانطور که در عمل نشان داد به دنبال گزینه دیگری برای تیم ملی نبود و اخبار درباره حضور علی دایی، برانکو، کارلوس کیروش و... در تیم ملی شایعه بود و وی میخواست اینگونه تفهیم کند که اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال هم در سرنوشت تیم ملی دخیل هستند. در دوره قبل محول کردن همه اختیارات اعضای هیاترئیسه به رئیس فدراسیون فوتبال موجب قرارداد مارک ویلموتس شد که هنوز فدراسیون فوتبال از این پرونده رهایی پیدا نکرده است. عملکرد خوب اسکوچیچ در تیم ملی و 7 برد در بازیهای دوستانه و رسمی موجب شد اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال با شهابالدین عزیزیخادم همنظر نشان دهند و ادامه حضور اسکوچیچ در تیم ملی نهایی شود، البته براساس قراردادی که از قبل تنظیم شده بود، قرارداد مربی کروات به صورت اتوماتیکوار تمدید شده است و در صورتی که دراگان تیم ملی را به جامجهانی 2022 رهنمون کند در این مسابقات هم روی نیمکت تیم ملی خواهد نشست. با این حال در این برهه از زمان فدراسیون فوتبال میتوانست با پرداخت 5 ماه حقوق، قرارداد اسکوچیچ را فسخ کند که در نهایت و با توجه به کارنامه این مربی در منامه، تصمیم گرفت به قرارداد خود پایبند باشد. تیم ملی در بازیهای دوستانه بوسنی، ازبکستان و سوریه را شکست داد و در منامه بر هنگکنگ، کامبوج، بحرین و عراق غلبه کرد. شاهکار تیم ملی پیروزی 3 بر صفر در برابر بحرین در منامه بود که در نهایت موجب صعود ایران و بازماندن میزبان گروه C بازیها از صعود به دور بعدی مسابقات شد؛ مسابقاتی که با حضور 12 تیم در ۲ گروه 6 تیمی برگزار میشود و در نهایت تیمهای اول و دوم هر گروه به طور مستقیم به جامجهانی صعود میکنند. با نظر مثبت اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال و تایید ادامه حضور اسکوچیچ در تیم ملی، مربی کروات شنبه به زادگاهش بازگشت تا با استراحت کوتاهی به تهران بازگردد و مجددا برای هدایت تیم ملی در ادامه مسیر آماده شود.
ارسال به دوستان
اعتیاد به التماس از اعتیاد به تحریم بدتر است!
نوید مؤمن: محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور در یکی از تازهترین مواضع خود در قبال مذاکرات وین، با همان ذوقزدگی همیشگی و مألوف خود مدعی شده: «مذاکرات خیلی پیشرفت کرده است. بر تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریمها برداشته شود. الان بحثی در رابطه با بانک، بیمه، نفت و کشتیرانی نداریم. همه اینها توافق شده است. یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ طبق این توافق برداشته میشود. در رابطه با تحریم افراد و دستگاههای مربوط به بیت مقام معظم رهبری هم توافق شده برداشته شود».
هنوز ساعاتی از این موضعگیری نگذشته بود که وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای این اظهارات را رد و تصریح کرد: «این ادعا مردود است که آمریکا با لغو تحریمهای اعمالشده در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا در زمینه بیمه، نفت و صنعت کشتیرانی و برخی افراد ایرانی موافقت کرده است. وقتی راجع به همه چیز موافقت نشده است، راجع به چیزی موافقت نمیشود».
تاکنون بارها این جمله را از زبان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولتهای یازدهم و دوازدهم شنیدهایم که آمریکاییها به تحریمهای ضدایرانی اعتیاد پیدا کردهاند و به سختی قصد دارند این بیماری روانی را ترک کنند! با این حال، آقایان ظریف، روحانی، جهانگیری و واعظی هرگز در طول این 8 سال به افکار عمومی کشورمان نگفتند چه کسانی مواد مخدر این معتاد دیوانه را تهیه میکنند و در بستههای مزین به نام تشریفات و دیپلماسی به آن ارائه میکنند؟ بهتر بود آقای واعظی قبل از آنکه به واسطه تکذیب ادعای خود از سوی مقامات آمریکایی انگشتنما شود و بار دیگر، عزت و آبروی ایران را وجهالمصالحه اعتماد بیانتهای خود و همراهانش به دموکراتهای آمریکا قرار دهد، نیمنگاهی به مطالبه عمیق شهروندان کشورمان در انتخابات ریاستجمهوری 28خرداد میانداخت! تحقق دیپلماسی عزتمندانه، یکی از اصلیترین مطالباتی بود که ملت ایران از دولت انقلابی میخواهد.
بیان این جمله برای هر ایرانی غیرتمندی تاسفبار است که دیپلماسی دولتهای یازدهم و دوازدهم در طول 8 سال اخیر نهتنها عزتمندانه نبوده، بلکه خسارات سختی را به سیاست خارجی، اقتصاد و معیشت عمومی وارد کرده است. اکنون، صورتمساله این است که یک «مقام دولتی ایران» با ذوقزدگی از «موافقت آمریکا با رفع تحریمها» خبر داده و طرف آمریکایی این ادعا را تکذیب کرده است!
این در حالی است که واشنگتن به واسطه «خروج یکجانبه از برجام» در این معادله «متهم» است و ایران «مطالبهگر» و «مدعی». براستی کجای دنیا سراغ داریم یک «متهم» در کسوت «تکذیبکننده» اظهارات و مواضع یک «مطالبهگر» قرار گیرد؟! مانور متهم و مجرم این میدان، بیش از آنکه حاکی از وقاحت آن باشد، بازتابی از انفعال و بیعرضگی مطالبهگر است. این رفتار و وزانت یک متشاکی است که باعث میشود متهم تبدیل به یک بازیگر مفلوک شود یا تبدیل به یک بازیگر مدعی!
این رفتار تاسفبار از سوی رئیس دفتر رئیسجمهور مسبوق به سابقه است. 16 مرداد 99 در حالی که ترامپ در کاخ سفید قرار داشت، آقای واعظی در اظهاراتی مدعی شد: «با علامتهایی که از کشورهای اروپایی و آسیایی و دیگران دریافت کردهایم، در روزهای پایانی تحریم قرار داریم زیرا تحریمکنندگان به هیچ یک از اهداف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی خود نرسیدند. ماههای آینده قطعا وضعیت بهتر خواهد شد».
اکنون یک سال از این اظهارات سپری شده و مصدر ادعای عجیب آقای واعظی هنوز برای مردم و حتی برخی سیاستمداران مشخص نیست. بهتر است آقای واعظی و همراهان ایشان در دولت فعلی لااقل در آخرین لحظات حضور خود در قوه مجریه، این حقیقت مطلق را بخوبی درک کنند که اعتیاد آمریکا به تحریم، منبعث از اعتیاد برخی دیپلماتها، سیاستمداران و جریانهای سیاسی در کشورمان به التماس است! یک سوداگر مرگ (مواد مخدر) بیش از آنکه روی وقاحت و دنائت خود حساب باز کند، روی تقاضای انسانهای ضعیف و بیاراده و نیاز آنها به این مواد متمرکز میشود. در عالم دیپلماسی نیز همین قاعده جاری است. درست در زمانی که دیپلماسی التماسی در انتخابات ریاستجمهوری امسال از سوی ملت ایران به استهزا و استیضاح کشیده شد، هنوز کسانی پیدا میشوند که نمیتوانند التماس خود به دشمنان برای رفع تحریمهای ضدایرانی (آن هم تحریمهایی که به صورت غیرقانونی علیه کشورمان وضع شده است) را حتی در آخرین ساعات و دقایق حضور خود در قوه مجریه و دستگاه سیاست خارجی پنهان کنند. بدونشک زمانی که ارکان، اضلاع و مصادیق دیپلماسی التماسی تحت تاثیر تبلور نمادهای عزت و قدرت در حوزه سیاست خارجی کشورمان رنگ ببازد، اعتیاد دشمن به تحریمهای ضدایرانی نیز از بین خواهد رفت.
ارسال به دوستان
اخبار
دایی و رونالدو حداقل تا چه زمانی آقای گل مشترک جهان خواهند بود؟
فوقستاره تیم ملی فوتبال پرتغال حداقل تا ۲ ماه دیگر نمیتواند رکورد مشترکش با علی دایی را بشکند. کریستیانو رونالدو که چهارشنبه هفته گذشته در تساوی 2-2 تیم ملی فوتبال پرتغال مقابل فرانسه در دور پایانی مرحله گروهی یورو 2020 موفق شد هر ۲ گل تیم تحت هدایت فرناندو سانتوس را به ثمر برساند و سرانجام شمار گلهای زده ملی خود را به عدد 109 افزایش دهد تا با رکورد علی دایی به عنوان برترین گلزن تاریخ در رده ملی برابر شود، با شکست یک بر صفر یکشنبهشب پرتغال مقابل بلژیک در مرحله یکهشتم نهایی یورو 2020 فرصت شکستن رکورد اسطوره فوتبال ایران در این تورنمنت را از دست داد. رکورد علی دایی حداقل تا ۲ ماه دیگر شکسته نخواهد شد، چرا که تیم ملی پرتغال تا تاریخ اول سپتامبر (10 شهریور) بازی نخواهد داشت؛ روزی که باید در مرحله انتخابی جامجهانی 2022 به مصاف ایرلند برود. پرتغال سپس در تاریخ 4 سپتامبر (13 شهریور) در دیداری دوستانه به مصاف قطر میرود و ۳ روز پس از آن (16 شهریور) در انتخابی جامجهانی با جمهوری آذربایجان دیدار خواهد کرد که به نظر میرسد رونالدوی 36 ساله بتواند در این ۳ بازی با افزودن بر شمار گلهای ملیاش به تنهایی به عنوان رکورددار گلهای زده ملی قلمداد شود. علی دایی بین سالهای 1993 تا 2006 آمار 109 گلزده را در 149 بازی ملی با پیراهن ایران از خود برجای گذاشت. کریستیانو رونالدو هم که از سال 2003 در عضویت تیم ملی پرتغال است، تاکنون در 179 بازی ملی، 109 گل به ثمر رسانده است.
***
مخالفت وزارت ورزش با استعفای ۲ عضو هیأتمدیره استقلال
وزارت ورزش و جوانان با استعفای ۲ نفر از اعضای هیاتمدیره باشگاه استقلال مخالفت کرد. چهارشنبه هفته گذشته بود که وزارت ورزش و جوانان در اطلاعیهای از کنار رفتن مهدی عبدیان و حجت نظری از هیاتمدیره باشگاه استقلال و اضافه شدن داریوش دلفانی، علیاصغر ملکیان و پرویز مظلومی به جمع اعضای هیاتمدیره این باشگاه خبر داد. هنوز یکی، دو روز از اعلام این خبر نگذشته بود که داریوش دلفانی و حمیدرضا آصفی بنا به دلایلی تصمیم به کنارهگیری از هیاتمدیره باشگاه استقلال گرفتند. اگر چه کنارهگیری این ۲ نفر در رسانهها اعلام شده بود اما وزارت ورزش با استعفای هر دوی آنها مخالفت کرد. باید دید که آصفی و دلفانی پس از مخالفت وزارت ورزش با استعفایشان به کار خود در جمع آبیپوشان ادامه خواهند داد یا تصمیم آنها برای کنارهگیری جدی خواهد بود.
***
درگیری خونین در ورزشگاه آزادی در حاشیه لیگ پاورلیفتینگ
در حاشیه برگزاری رقابتهای لیگ پاورلیفتینگ در مجموعه ورزشی آزادی، درگیری خونینی رخ داد و طی آن یکی از اعضای تیم کرمانشاه مورد ضربوجرح شدید قرار گرفت. یک روز پس از خبر جنجالی سیلی و فحاشی سرپرست تیم هیات کرمانشاه به یکی از داوران حاضر در مرحله نیمهنهایی لیگ پاورلیفتینگ که به تعلیق این فرد از سوی کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی منجر شد، بعد از ظهر روز یکشنبه، ورزشکاران تیم هیات کرمانشاه پس از کسب عنوان سوم لیگ پاورلیفتینگ در حالی که در محوطه چمن بیرون از سالن ۱۲ هزار نفری آزادی مشغول صرف ناهار بودند، به یکی از همتیمیهایشان حمله کردند و او را مورد ضربوجرح قرار دادند. شدت این حمله به حدی بود که به گفته ورزشکار مضروب و تعدادی از افراد حاضر در محل درگیری، اعضای تیم همگی به سمت سعید کاکولکی حملهور شدند و با ضربات مشت و لگد چانه و بینی او را شکستند تا جایی که خون زیادی از صورت او سرازیر شد. این اتفاقات در مجموعه ورزشی آزادی و محوطه بیرونی سالن ۱۲ هزار نفری رخ داد و مشخص نیست چرا عوامل حراست مجموعه ورزشی آزادی واکنشی نسبت به این اتفاق نداشتهاند؟
***
محرومیت ۴ ساله ۲ بدنساز ایران به دلیل دوپینگ
۲ ورزشکار پرورشاندام ایران، یکی به دلیل امتناع از دادن تست دوپینگ و دیگری ارتکاب دوپینگ به مدت ۴ سال محروم شدند. مسعود روشنی، سخنگوی فدراسیون بدنسازی و پرورشاندام گفت: در شانزدهمین دوره مسابقات پرورشاندام قهرمانی کشور، ۲ ورزشکار یکی به دلیل ارتکاب دوپینگ و دیگری امتناع از دادن تست دوپینگ با محرومیت ۴ ساله روبهرو شدند. او خاطرنشان کرد: این ۲ ورزشکار مهرداد زند و حمید سقایی بودند. نفر اول از دادن تست دوپینگ امتناع کرد و تست دوپینگ نفر دوم مثبت اعلام شد. روشنی در خاتمه درباره میزان محرومیت این ورزشکاران تصریح کرد: فدراسیون بدنسازی و پرورشاندام با توجه به شعار سلامتمحور کردن رقابتها و مبارزه با دوپینگ، تمام تلاش خود را برای کنترل هر چه بیشتر در این مورد خواهد داشت و با خاطیان براساس قوانین برخورد خواهد کرد. به همین منظور این ۲ ورزشکار به خاطر تخلفات رخ داد، ۴ سال از حضور در مسابقات محروم خواهند بود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|