|
کنعانیزادگان نخستین خرید تابستانی الاهلی
رسانه قطری خبر داد باشگاه الاهلی با جذب مدافع پرسپولیس نقل و انتقالات تابستانی را آغاز کرد. نشریه «العرب» درباره توافق حسین کنعانیزادگان، مدافع پرسپولیس با الاهلی اعلام کرد این بازیکن ایرانی نخستین خرید تابستانی الاهلی به شمار میآید. این رسانه قطری نوشت: باشگاه الاهلی نقل و انتقالات تابستانی خود را با جذب حسین کنعانیزادگان، مدافع ملیپوش ایرانی و عضو باشگاه پرسپولیس آغاز کرد.
ارسال به دوستان
مسؤولان وزارت ورزش! استقلال امروز میراث شماست
رنج بیپایان هوادار
حجت شفیعی: مدیران وزارت ورزش در حالی تا یک ماه دیگر صندلیهای مدیریتی خود را ترک میکنند که نتوانستند رضایت هواداران استقلال را در سروسامان دادن به اوضاع مدیریتی این باشگاه جلب کنند. اوضاع مدیریتی استقلال در نابسامانترین وضع خود طی سالهای اخیر است. اختلاف شدید بین هیاتمدیره این باشگاه از یک سو و اختلاف بین مدیرعامل و کادر فنی و بازیکنان از سوی دیگر کار را به جایی رسانده که عملا ارتباطی بین ۲ رکن باشگاه یعنی مدیرعامل و سرمربی وجود ندارد و این در حالی است که استقلال در آستانه انجام یک بازی مهم در جام حذفی قرار دارد و در مقطع حساس بین فصل جاری و فصل بعد که اوج کار و وظایف مدیران باشگاه برای تقویت و بستن یک تیم مدعی است، برنامه مشخصی از سوی مدیریت برای تامین خواستههای کادر فنی دیده نمیشود. انگشت اتهام هواداران استقلال نیز بیش از همه به سمت وزارت ورزش به عنوان متولی این باشگاه نشانه رفته است. در دوران تیم مدیریتی فعلی وزارت ورزش، تیم ملی فوتبال ایران ۲ دوره حضور در جامجهانی را تجربه کرد و باشگاه پرسپولیس نیز به عنوان یکی از ۲ تیم زیرمجموعه این وزارتخانه توانسته در مسابقات آسیایی روزهای خوبی را برای هوادارانش رقم بزند اما کارنامه مدیریتی این وزارتخانه در حوزه فوتبال آنجا که به عملکرد استقلال میرسد، خالی است. استقلال طی سالهای گذشته چندین ترکیب هیاتمدیره به خود دیده و شاید با نگاه مثبت این میزان تغییرات از سوی وزارت ورزش را باید به پای تلاش مدیران آن برای سروسامان دادن به اوضاع این باشگاه گذاشت؛ تلاشی که البته نتوانسته به یک نتیجه مثبت قابل قبول برای هواداران این تیم منجر شود.
آنچه این روزها در استقلال میگذرد، قصه تازهای نیست. با نگاهی به آرشیو رسانههای ورزشی در 20 سال اخیر میتوان نمونههای بسیاری از این نابسامانیهای مدیریتی را در ۲ باشگاه معروف پایتخت یافت. مدیرانی که چند صباحی آمدهاند، با قبلیها و بعدیها درگیر شدهاند و به وقت کنار رفتن تازه یادشان میافتد دست به افشاگری بزنند. همین میشود که این روزها هر کس دیگری را متهم به اخلال در کار باشگاه میکند و اگر فرض را بر صحت تمام این افشاگریها و اتهامات بگذاریم، نتیجهای جز این نمیتوان گرفت که سازوکار مدیریتی در این دو باشگاه آنقدر پیچیده و همراه با مشکلات زیاد است که این تعارضات و ناکارآمدیها اجتنابناپذیر است. چه بسا بتوان گفت اصول و سازوکاری که با آن هیاتمدیره این باشگاهها انتخاب میشود، مشخص نیست و وزارت ورزش در دولتهای مختلف نتوانسته حوزه اختیارات و مسؤولیت هیاتمدیره را مشخص کند. برای همین هم نمیتوان از این همه رفتوآمد در این باشگاه پی به شاخصهای موثر در تعیین هیاتمدیره و مدیرعامل برد. مدیران کنونی وزارت ورزش نیز نتوانستند همچون اسلاف خود، به یک تعریف مشخص از وظایف هیاتمدیره برسند، بنابراین نه تنها در استقلال که در پرسپولیس نیز موفق به سامان دادن اوضاع مدیریتی نشدند. نباید فراموش کرد اگر پرسپولیس هم نمیتوانست در سالهای اخیر نتایج خوبی بگیرد، مشکلات مدیریتی این باشگاه نیز بیشتر عیان و دردسرساز میشد.
حال در روزهایی که دولت و به تبع آن وزارت ورزش خود را برای واگذاری مسؤولیت به دولت بعد آماده میکند، انگار اراده و انگیزه لازم برای سروسامان دادن حتی مقطعی به اوضاع مدیریتی استقلال نیز در بین مدیران وزارت ورزش وجود ندارد. تعیین هیاتمدیرهای که عملا ۲ عضو دارد، امیدی را برای بهبود اوضاع در استقلال ایجاد نکرده و از آن مهمتر ارادهای برای برطرف کردن ناهماهنگی بین مدیران که از قبل وجود داشت و حال منجر به ایجاد فاصله بین مدیرعامل و سرمربی نیز شده، از سوی متولی اصلی باشگاه استقلال دیده نمیشود. انگار حل این نابسامانی به نوعی به دولت بعد و مدیران جدید وزارت ورزش سپرده شده باشد و وزارت کنونی از زیر بار مسؤولیت استقلال شانه خالی کرده باشد. نه اینکه واقعا این اراده در بین مدیران کنونی وزارت ورزش وجود ندارد اما نوع تصمیمات آنها و کشدار شدن اختلافات و کمبودها در این باشگاه این تصور را به ذهن هواداران استقلال متبادر کرده است که استقلال و مشکلاتش برای مدیران کنونی وزارت ورزش اولویت ندارد.
احمد مددی، مدیرعامل استقلال طی یک مصاحبه با تلویزیون ادعا کرد یک عضو سابق هیاتمدیره با یک فرد متمول که سمتی در این باشگاه ندارد، در حال تیم بستن برای فصل بعد است و گلایهاش را از این موضوع اعلام کرد. هر چند او سعی داشت با مطرح کردن این موضوع، از تضعیف جایگاه خود به دست مخالفانش یا سرمربی تیم بگوید اما عملا این ایراد را هم به خود او وارد میکند که چرا کار به جایی رسیده که سرمربی تیم نمیتواند خواستههایش را با او به عنوان مدیرعامل مطرح کند.
چرا او قدمی در راستای نزدیک شدن به سرمربی و تامین خواستهها، بازیکنان و امکانات مدنظر او برنمیدارد؟ احتمالا او از مشکلات مالی و نداشتن بودجه مورد نیاز برای تامین خواستههای مربی خود بگوید و خود را میراثدار بدهیهای گذشته بداند و از خود رفع مسؤولیت کند اما به هر حال او منتخب وزارت ورزش است و اتفاقا حامیان مقتدری نیز در این وزارتخانه دارد. اگر مشکلات مالی استقلال ناشی از سوءمدیریت مدیران قبلی است و به مددی ارتباط ندارد، به وزارت ورزش که ربط دارد؟ وزارتخانهای که مدیرانش نتوانستهاند طی سالها سامانی به اوضاع مدیریتی استقلال بدهند و با انتخابهای نامناسب و ندادن حوزه اختیارات معقول به هیاتمدیره منتخب خود کاری کردهاند که روزبهروز این باشگاه بیشتر در مشکلات خود گرفتار شود، آیا نباید اکنون در شرایط و زمان حساسی که تیم استقلال با آن مواجه است تلاش خود را برای جبران این سوءمدیریتها انجام دهد؟ گیریم هر کدام از مدیران سابق و فعلی با پروندهای از مشکلاتی که داشتهاند از عملکرد خود دفاع کنند و خود را میراثدار ناکارآمدی مدیران قبلی بدانند اما آیا وزارت ورزش هم به عنوان متولی چندین ساله این باشگاه میتواند اینگونه عملکرد مدیریتی استقلال را توجیه کند و مشکلات را میراث کس دیگری بداند؟
این استقلال با همه مشکلاتش، دستپخت مدیران وزارت ورزش است. نمره مدیریت این استقلال در مجموع چند سال اخیر به کارنامه وزارت ورزش وارد میشود. وقتی پای حسابکشی از وزارت ورزش درباره استقلال میرسد، دیگر نمیتوان همچون مدیران رنگارنگ این باشگاه در سالهای اخیر، مدیریت قبلی را مقصر دانست و بهانهای برای مشکلات و ناکارآمدیها تراشید. هر چه هست و هر چه شده و هر میزان دخل و خرجی که استقلال داشته و هر بدهی که به بار آورده، نتیجه عملکرد مدیریتی وزارت ورزش در استقلال است. پس آنچه از مدیران این وزارتخانه انتظار میرود سامان دادن به اوضاع مدیریتی استقلال به هر طریقی است. انتخاب هیاتمدیرهای که بتواند در کوتاهترین زمان مشکلات را سروسامان دهد، پول بیاورد و البته بدهی هم به جا نگذارد و رابطه مدیرعامل و کادر فنی و بازیکنان را نرمال کند، کمترین کاری است که مدیران وزارت ورزش در روزهای آخر حضورشان در دولت میتوانند انجام دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
اتفاق عجیب در بازگشت تیم ملی بسکتبال به ایران با اقلام غیرمجاز
بازگشت تیم ملی بسکتبال به ایران با حاشیههای عجیبی همراه بود و این تیم را در آستانه بازیهای المپیک توکیو وارد دردسر جدیدی کرد. تیم ملی بسکتبال ایران در حالی پس از برگزاری چند دیدار دوستانه در ژاپن به ایران بازگشت که در بدو ورود به کشور، اتفاقات عجیبی برای این تیم در فرودگاه افتاد و برخی اعضای این تیم به دلیل همراه داشتن اقلام غیرمجاز خوراکی، باعث معطلی چند ساعته تیم ملی در فرودگاه امام خمینی(ره) شدند. تیم ملی بسکتبال پیش از این هم به دلیل همراه آوردن تعدادی گوشی تلفن همراه با دردسر مواجه شده بود. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که تیم ملی ایران باید کمتر از یک ماه دیگر در المپیک توکیو به مصاف حریفان خود برود. به نظر میرسد مسؤولان برای برطرف شدن این معضل باید چارهای بیندیشند و نهادهای ذیربط، تمام مسائل حاشیهای بازگشت تیم ملی بسکتبال به ایران را پیگیری و بررسی کنند.
***
رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال اعلام شد
رنکینگ جدید فدراسیون جهانی والیبال پس از رقابتهای لیگ ملتهای 2021 اعلام شد. رقابتهای لیگ ملتهای والیبال 2021 با قهرمانی برزیل و نایبقهرمانی لهستان خاتمه پیدا کرد. در این دوره از مسابقات فرانسه در جایگاه سوم ایستاد و اسلوونی هم چهارم شد. شاگردان ولادیمیر آلکنو امسال نتوانستند عنوانی بهتر از دوازدهمی را کسب کنند. تیم ملی کشورمان در این دوره 5 پیروزی و 10 شکست در کارنامه خود ثبت کرد. در پایان مسابقات لیگ ملتها رنکینگ فدراسیون جهانی اعلام شد و به این ترتیب تیمهای برزیل، لهستان و روسیه به ترتیب در ردههای اول تا سوم قرار گرفتند. تیم ملی والیبال کشورمان که پیش از لیگ ملتها در رده هشتم قرار داشت، در ردهبندی جدید FIVB عنوان دوازدهم را به دست آورد و حتی پایینتر از ژاپن ایستاد. به این ترتیب ایران تیم دوم آسیا شد.
***
تهران اولویت استقلال برای میزبانی از الهلال
باشگاه استقلال اولویتهای اول و دوم خود را برای میزبانی از الهلال اعلام کرد. به گزارش سایت رسمی باشگاه استقلال، احمد مددی، مدیرعامل باشگاه استقلال با ارسال نامهای به منصور قنبرزاده، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال مواضع این باشگاه برای میزبانی در دیدار با الهلال عربستان را اعلام کرد. در این نامه آمده است با توجه به نقض مصوبه هیاترئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری دیدارهای نمایندگان ایران و عربستان در زمین بیطرف در مرحله گروهی که منتج به حضور استقلال در کشور عربستان شد، این باشگاه همچنان تهران و ورزشگاه آزادی را اولویت اصلی خود برای میزبانی از حریف عربستانی میداند و بر احقاق حقوق باشگاه بزرگ استقلال اصرار و تاکید دارد. در ادامه این نامه آمده است باشگاه استقلال در صورت عدم موافقت کنفدراسیون فوتبال آسیا، ورزشگاه خانگی تیم فوتبال الوصل امارات در شهر دوبی را به عنوان میزبان در نظر دارد و از فدراسیون فوتبال و کمیته بینالملل این فدراسیون درخواست کرده جهت اخذ مجوز از فدراسیون فوتبال این کشور بر اساس مقررات اقدامات لازم را انجام دهد.
***
تکلیف حضور کشتیگیران خارجی و ملیپوش در لیگ روشن شد
در حالی که سازمان لیگ کشتی هنوز آییننامه برگزاری لیگ برتر امسال را نهایی نکرده، تکلیف کشتیگیران ملیپوش و خارجی برای حضور در این مسابقات روشن شده است. سازمان لیگ فدراسیون کشتی همچون ادوار گذشته برنامههای ویژهای را تدوین کرده تا رقابتهای لیگ برتر امسال را بلافاصله بعد از مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ آغاز کند.
بدین ترتیب میتوان پیشبینی کرد با توجه به زمان برگزاری رقابتهای جهانی (مهرماه)، سوت آغاز لیگ برتر کشتی آزاد ایران در سال ۱۴۰۰ نیز در همین ایام زده شود. البته سازمان لیگ هنوز آییننامه برگزاری لیگ برتر کشتی در سال ۱۴۰۰ را نهایی نکرده اما گفته میشود تکلیف استفاده از کشتیگیران خارجی و ملیپوش روشن شده و تیمها باید طبق این روال عمل کنند. گفته میشود امسال نیز قرار است هر تیم با ۲ ملیپوش در لیگ برتر شرکت کند. ضمن اینکه باشگاهها اجازه عقد قرارداد با ۳ کشتیگیر خارجی را دارند که البته میتوانند همزمان از ۲ نفر از جمع آنها در لیگ استفاده کنند. از سوی دیگر وضعیت استفاده از کشتیگیران ملیپوش هم مشخص است و ملاک سازمان لیگ و باشگاهها برای عقد قرارداد و جذب این کشتیگیران، مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ است. بدین ترتیب آخرین مسابقه بینالمللی رسمی پیش از لیگ برتر ملاک تعیین ملیپوشان و جذب آنهاست. البته این موضوع هنوز قطعیت نیافته و باید تا زمان اعلام رسمی آییننامه و ابلاغ آن به باشگاهها منتظر ماند. مسابقات کشتی قهرمانی جهان در ۲ بخش آزاد و فرنگی طی روزهای ۱۰ تا ۱۸ مهرماه به میزبانی اسلو، پایتخت نروژ برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
آیا واقعبینانه است به مدالآوری والیبالیستها در المپیک خوشبین باشیم؟
واقعیتها را ببینیم
ساناز سلیمانآبادی: تیم ملی والیبال ایران که مدعی قرار گرفتن در بین ۴ تیم المپیک ۲۰۲۰ است، در حالی برای این رویداد بزرگ آماده میشود که برخلاف رقبایش، در سالهای اخیر ثباتی در مدیریت و کادر فنی نداشته است. بازیهای المپیک بزرگترین رویداد ورزشی جهان است که هر ۴ سال یک بار، برترین ورزشکاران جهان را گرد هم میآورد. تیم ملی والیبال ایران پس از ۵۲ سال برای نخستینبار جواز حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو را کسب کرد. نسل طلایی والیبال ایران در نخستین تجربه عنوان پنجمی بازیهای المپیک را کسب کرد. در المپیک ریو برزیل قهرمان شد، ایتالیا در جایگاه دوم قرار گرفت و آمریکا در مکان سوم ایستاد. پرونده المپیک ۲۰۱۶ ریو بسته شد و قدرتهای جهانی بدون معطلی، برگ جدیدی برای حضور در المپیک توکیو را باز کردند، چرا که سکوی المپیک با برنامه و ثبات به دست میآید؛ کاری که تیمهای قدرتمند والیبال جهان انجام میدهند. تیم ملی والیبال ایران نیز با هدف و آرمان قرارگیری در جمع ۴ تیم و کسب سکوی المپیک توکیو کارش را دنبال میکند. تیم ملی والیبال ایران پس از المپیک ۲۰۱۶ چه کرد؟ ایگور کولاکوویچ به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد و مدال برنز قارهای در سال ۲۰۱۷ در سطح جهان برای نخستینبار به دست آمد. والیبال ایران پس از المپیک ریو بارها درگیر انتخابات ریاست فدراسیون شد و چندین سرپرست به خود دید. در ۲ سال اخیر نیز در هیچ مسابقه تدارکاتی شرکت نداشت و در آستانه یک سال تا المپیک ۲۰۲۱ سرمربی از سمتش برکنار شد و در ۲ ماه تا شروع لیگ ملتهای ۲۰۲۱، آلکنو با سیستم متفاوت از والیبال ایران هدایت تیم را بر عهده گرفت. والیبال ایران برعکس رقبای قدرتمند و صاحب مدال در المپیک، بدون برنامه آرمان کسب سکوی المپیک توکیو را دارد؛ اتفاقی که اگر رخ دهد چیزی شبیه به معجزه خواهد بود. والیبال ایران استعدادهای خوبی در اختیار دارد که به دلیل عدم ثبات مدیریت و برنامهریزی بلندمدت، کار سختی در المپیک توکیو خواهد داشت. تیم ملی والیبال ایران در المپیک ریو با ۲ پیروزی مقابل تیمهای مصر و کوبا و ۳ شکست برابر تیمهای آرژانتین، لهستان و روسیه راهی مرحله حذفی شد و در یکچهارم نهایی با شکست ۳ بر صفر مقابل ایتالیا به عنوان پنجمی رسید. برزیل با شکست ایتالیا قهرمان شد و آمریکا با شکست روسیه سوم شد. حال تیم ملی والیبال ایران در مرحله گروهی المپیک توکیو با تیمهای لهستان، ژاپن، ایتالیا، کانادا و ونزوئلا رقابت خواهد داشت که ۴ تیم از این مرحله صعود میکنند و به یکچهارم نهایی راه خواهند یافت. در گروه دوم نیز تیمهای برزیل، آمریکا، روسیه، آرژانتین، فرانسه و تونس رقابت خواهند داشت. ۴ تیم صعودکننده از گروه دوم با ۴ تیم صعودکننده گروه اول برای صعود به نیمهنهایی رقابت سختی در پیش دارند. یعنی تیم ملی والیبال ایران که ۲ سال از مسابقات دور بود و لیگ ملتها حکم دیدارهای تدارکاتی را برای او داشت، در المپیک توکیو برای کسب سکو باید با حریفانی رقابت کند که سالهاست با کادر فنی باثبات تمرین داشتهاند. از تیم ژاپن و کانادا نیز نباید غافل شد که این دو تیم قطعا حریفانی سرسخت برای ایران در مرحله گروهی خواهند بود. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|