|
عمران خان: برای قطع ارتباط با چین تحت فشار آمریکا هستیم
نخستوزیر پاکستان با اشاره به اینکه برای کاهش یا قطع ارتباط با چین از سوی آمریکا تحت فشار قرار دارد، گفت: غیرمنصفانه است که آمریکا و دیگر قدرتهای غربی انتظار داشته باشند کشورهایی مانند پاکستان با هر کسی طرف شوند. به گفته وی، هیچ چیز نمیتواند روابط پاکستان و چین را تغییر دهد. نخستوزیر پاکستان یادآور شد: روابط دوستانه پاکستان و چین بیش از 70 سال قدمت دارد و این روابط دیرینه را هیچ چیز تغییر نمیدهد.
ارسال به دوستان
به تبعیت از آمریکا، هندوستان هم سیاست دوگانه همکاری با طالبان افغانستان و تبلیغات علیه این گروه را اتخاذ کرده است
طالبان بالیوودی
شروین طاهری*: ایالاتمتحده و هندوستان، یعنی کشورهایی که دستگاههای تبلیغاتی بینالمللیشان در خط مقدم هراسافکنی از تحرکات اخیر طالبان در افغانستان قرار دارد، همزمان در تماس مستقیم با طیفهای مختلف این گروه شبهنظامی نیز هستند. این رویکرد دوگانه نسبت به بلوای طالبان، مسلما رهبران واشنگتن و دهلینو را در معرض اتهام بازی دوگانه در معادلات امنیتی هندوکش با اهرم طالبان قرار میدهد، بویژه که آمریکا و هند در سالهای اخیر همکاریهای تنگاتنگ نظامی و اقتصادی دارند.
در سالهای اخیر دولتهای پاکستان، عربستان سعودی، امارات، قطر، چین، روسیه و ترکیه در شرایط گوناگون و به انحای مختلف گروه طالبان را به رسمیت شناخته و با آن وارد مذاکره شدهاند اما آمریکا و هند در عین به رسمیت شناختن طالبان و همکاریهای پشت پرده، همواره نعل وارو زده و بر طبل دشمنی با آن کوبیدهاند.
در پس پرده نمایشهای تبلیغاتی هالیوودی و بالیوودی علیه مجموعه گروههای پراکنده سوداگر ایده تشکیل بهاصطلاح «امارت اسلامی» که تحت عنوان طالبان شناخته میشوند، صاحبان اصلی هالیوود آمریکا و بالیوود هند، از چند دهه پیش نفوذی سنتی در گروههای قومیتی و سلفی- وهابی مختلف تشکیلدهنده گروه طالبان امروزی داشتهاند. به عنوان مثال، سیاست دامن زدن به وضعیت ملوکالطوایفی در کوههای هندوکش و فلات پامیر، از دیرباز جزو سیاستهای استعمار پیر بریتانیا در افغانستان بوده تا بدین وسیله مانعی برای نفوذ روسیه و سپس شوروی به مستعمرات انگلیسی در شبهقاره هند بتراشد؛ دکترینی که از اواخر قرن بیستم به بعد به ۲ میراثدار آسیایی و آمریکایی اینتلیجنس سرویس، دستگاه اطلاعاتی روباه پیر، یعنی ایبی (اداره جاسوسی هندوستان) و سیا (سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا) به ارث رسیده و زمینه دخالتهای خارجی برای راهاندازی جنگهای بیپایان 4دههای در افغانستان را پدید آورد.
ابوالفضل ظهرهوند، سرکنسول ایران در مزارشریف (جایگزین سفیر) در دوران تسلط طالبان بر افغانستان در دهه 1370 و یکی از کارشناسان خبره مسائل حوزه پامیر و شبهقاره، اخیرا در گفتوگویی طالبان را به 3 طیف کلی تقسیمبندی کرده است: 1- جریان شبکه حقانی و کویته موسوم به طالبان پاکستان که به دنبال پشتونیزه کردن افغانستان هستند. 2- جریانهای اقلیت آمریکایی و هندی یا همسو با آنها که به واسطه طیفهایی از طالبان موسوم به پشتونهای صهیونیست، کمونیستهای شکست خورده سابق، طالبان پنجابی، طالبان داعشی و وهابیهای مزدور سعودی به دنبال بیثبات کردن این کشور و دامن زدن به تروریسم و جنگ داخلی با هدف تغییر نقشه ژئوپلیتیک منطقه هستند. 3- جریان اکثریت پشتونهای ملی مسلمان که هم مسلمان واقعیاند، هم به تمامیت ارضی افغانستان تعصب ملی دارند و هم از سابقه جهادی برخوردارند و به طور طبیعی به ایران و دیگر ملتهای منطقه احساس نزدیکی میکنند و با اشغال توسط غربیها مخالفند.
بر این اساس و البته بنا بر افشاگریها و اعترافهای متعدد ۲ دهه اخیر نظیر اسناد ویکیلیکس یا اسنادی که توسط دولتهای غربی از محرمانگی خارج شدهاند، امروز دیگر این واقعیت بر کمتر کسی پوشیده است که دخالتهای آمریکاییها، متحدانشان در ناتو و شیوخ عربی مرتجع منطقه در افغانستان که به بهانه حمایت مجاهدان در مبارزه با اشغال شوروی کمونیستی انجام میشد، به ظهور طالبهای وهابی در دهه 1990 انجامید. دخالتهای هند در افغانستان اما به دلیل رقابت منطقهای تنگاتنگ این کشور با پاکستان در چارچوب تقابل هندویی- اسلامی در شبهقاره به شکلی خزندهتر انجام شده، اگرچه برخلاف افکار عمومی بینالمللی که متوجه نفوذ دهلینو در طیفی از طالبان تحت عنوان جناح پنجابیها نبودهاند، مردم پاکی و افغان کاملا با کانال هندی طالبان آشنایی دارند.
با این حال آمریکاییها که از سال 2001 با ادعای سرنگونی طالبان به افغانستان لشکر کشیده و ۲ دهه خود را در جنگ با این گروه میدانستند، از سال 2018 ساز دیگری زدند. آنها با دور زدن دولت قانونی کابل و به هیچ انگاشتن مردم و دموکراسی نوپای افغان، علم مذاکرات مستقیم و رودررو با رهبران طالب را در نشستهای ادواری دوحه قطر با مدیریت زلمای خلیلزاد، نماینده مستقیم هر دو رئیسجمهور متوالی دموکرات و جمهوریخواه اخیر آمریکا یعنی ترامپ و بایدن برافراشتند و 29 فوریه 2020 با یکدیگر توافقنامهای را در دوحه امضا کردند که مهمترین مضمونش خروج آمریکا از افغانستان در یک مدت زمان معین بود. خروج نظامی آمریکا از افغانستان طبق همین توافق ادامه دارد، اگرچه نیروهای مستشاری، مزدوران خصوصی و ماموران امنیتی آمریکایی همچنان باقی میمانند.
هندیها هم با دیدن این وضع رفتهرفته از پنهانکاری دست کشیدند. ماه گذشته میلادی بود که روزنامه هندوستان تایمز، به نقل از مقامات امنیتی دهلی نو از دوربرگردان دولت نارندرا مودی به سمت ارتباط مستقیم با طالبان پرده برداشت. این روزنامه در توجیه این تغییر رفتار نوشت: «این اقدام دولت هند از ۲ جهت اهمیت پیدا میکند. اول اینکه نشاندهنده تغییر سیاست دهلی نو در مقابل طالبان است. دوم اینکه در زمانی انجام میشود که نیروهای خارجی از جمله آمریکا در حال ترک خاک افغانستان هستند و این تحولات نقش طالبان در آینده افغانستان را مهمتر میکند».
بر اساس گزارش هندوستان تایمز، تیم تماس دهلی نو با طالبان حتی در نامگذاری آنها به عنوان یک گروه «ستیزهجوی اسلامگرای تندرو» نیز تجدید نظر کرده و طالبان را «ملیگرایان افغان» خوانده است که حاضر نیستند تحت نفوذ کشور دیگری باشند!
در همین راستا، خردادماه گذشته یک مقام ارشد امنیتی هند گفت: «ما چند ماه است که با رهبران طالبان ارتباط برقرار کردهایم، اگرچه این ارتباط بیشتر حالت اکتشافی دارد. دیدار مستقیم با طالبان انجام نشده است اما ما پیامهای خود را به ملا برادر انتقال دادهایم. ما با شاخههای دیگر طالبان نیز گفتوگو کردهایم. این گفتوگوها با وجود عدم اعتماد از سوی هر دو طرف انجام شده است».
این تغییر رویکرد ظاهری در حالی بود که هندیها پیش از آن مدعی تحقق یک روند صلح با رهبری مردم و دولت افغانستان و بدون باج دادن به گروههای تروریستی - به زعم آنها طالبان – بودند. به عبارت دیگر دهلی نو اینگونه اعتراف کرد که از قبل هم به طالبان وصل بوده است.
البته همانطور که سینمای بالیوود هند هنوز جای کار بسیاری دارد تا به سینمای هالیوود آمریکا برسد، مقامات حزب حاکم بهاراتیا جاناتا نیز در نمایش رابطه خود با طالبان هنوز باید درسهای زیادی از همتایان دموکرات خود در واشنگتن بگیرند، چنانکه سهشنبه گذشته زمانی که سامی یوسف زای، خبرنگار افغان، در توئیتی به افشای ابعاد تماسهای مقامات دهلی نو با طالبان پرداخت، سوبراهمانیام جاییشانکار، وزیر خارجه هند در یک واکنش ناشیانه بالیوودی سعی کرد این داستان را از بیخ منکر شود. یوسف زای نوشته بود: «منابع طالبان افغان در شورای کویته (پاکستان) به من گفتهاند که وزیر خارجه هند با رهبران طالبان دیدار کرده است». او حتی شرح داده بود که آقای جاییشانکار مشخصا با ملا برادر، رئیس اداره سیاسی طالبها به همراه خیرالله خیرخواه و شیخ دلوار، از اعضای ارشد تیم مذاکرهکننده با آمریکا در دوحه ملاقات کرده است. به گزارش تارنمای هندی «دوایر»، روزنامهنگار افغانستانی مزبور در آخر به یک نکته بسیار مهم اشاره کرده بود: «طالبان به طرف هندی گفته است که روابط آینده ۲ طرف الزاما به خواست پاکستان نخواهد بود»؛ موضوعی که نشان میدهد برخلاف تبلیغات هالیوودی و بالیوودی همسو با دولت دستنشانده غرب در کابل، فقط این پاکستان نیست که معادلات طالبانی اخیر را که به سقوط دهها ولسوالی(شهرستان) افغانستان انجامیده تعیین میکند. این واقعیت میدانی را هم میتوان از لحن نگران شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان نسبت به رویکردهای اخیر طالبان دریافت و هم از پیشگوییهای مغرضانه مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا. بیدلیل نیست که منابع آمریکایی طی ماههای گذشته مقارن با ژست خروج نیروهای پنتاگون و ناتو از افغانستان، بیش از همه بر قدرت طالبان در تقابل با نیروهای دولتی و بسیج مردمی در این کشور مانور دادهاند.
در جدیدترین مورد، ژنرال «اسکات میلر» فرمانده آمریکایی ائتلاف نیروهای خارجی اشغالگر افغانستان به هالیوودیترین شکل ممکن مدعی شده که با پایان یافتن فرآیند خروج نیروهای خارجی از خاک این کشور، در صورت عدم موفقیت در ایجاد اتحاد داخلی احتمالا «سناریوهای شوم» و «روزهای بسیار دشواری» در انتظار افغانها خواهد بود و به زعم او «وقوع جنگ داخلی مطمئنا تنها مسیری است که میتوان متصور شد!
این ژنرال آمریکایی، طالبان را مقصر این وضع میداند اما سوال اینجاست که در این صورت چرا پنتاگون با آگاهی از چنین آینده شومی، اصرار دارد طبق توافقنامه دولت قبلی آمریکا (ترامپ) که قاعدتا دولت دموکرات فعلی (بایدن) باید از اجرای آن اکراه داشته باشد، مانور خروج نیروهایش از افغانستان را ادامه دهد؟
* روزنامهنگار
ارسال به دوستان
دور دنیا
هنیه: بازگشت 7 میلیون آواره فلسطینی حق است و از آن کوتاه نمیآییم
رئیس دفتر سیاسی حماس روز چهارشنبه در ادامه دیدارهای خود در لبنان با نمایندگان گروههای فلسطینی و نیز فعالان مدنی دیدار داشت. بر اساس گزارش خبرگزاری «شهاب»، اسماعیل هنیه گفت: بازگشت ۷ میلیون آواره فلسطینی به شهرها و روستاهای اصلی خود در فلسطین حقی مشروع است که از آن کوتاه نمیآییم؛ حال بهای آن هر چه میخواهد باشد. رهبر حماس در ادامه به نبرد اخیر میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی معروف به «شمشیر قدس» پرداخت و تصریح کرد: این نبرد ملت فلسطین در داخل و خارج را بر سر گزینه مقاومت متحد کرد و همه فلسطینیها فریاد حمایت از مقاومت و «محمد الضیف» فرمانده «القسام» سر دادند. وی تأکید کرد: مقاومت «ورقهای قدرت» زیادی در دست دارد که میتواند بازدارندگی در مقابل اشغالگر صهیونیست ایجاد کند و جلوی جنایاتش را بگیرد. هنیه در پایان نیز گفت: به کوری چشم رژیم صهیونیستی، نوار غزه نیز دوباره بازسازی خواهد شد. هنیه که یکشنبه هفته جاری وارد لبنان شد تاکنون با «میشل عون» رئیسجمهور، «نبیه بری» رئیس پارلمان، «حسان دیاب» نخستوزیر دولت پیشبرد امور و «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله دیدار کرده است.
***
زیان ۴ تریلیون دلاری گردشگری جهان بر اثر کرونا
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در گزارش مشترک خود با سازمان جهانی گردشگری نوشت: تاثیر ناشی از همهگیری «کووید-۱۹» بر صنعت گردشگری میتواند بیش از ۴ تریلیون دلار به اقتصاد جهان زیان وارد کند. تارنمای سازمان ملل متحد نوشت: این برآورد بر اساس زیانهای ناشی از تاثیر مستقیم «کووید-۱۹» بر صنعت گردشگری و تاثیرات موجی آن بر دیگر بخشهای مربوط است. این ارزیابی نسبت به آنچه انتظار میرود وخیمتر گزارش شده است. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل جولای گذشته تخمین زده بود رکود در بخش گردشگری جهان میتواند زیانی بین 2/1 تا 3/3 تریلیون دلار بر اقتصاد جهان تحمیل کند. کاهش ورود گردشگران به کشورهای سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ باعث آسیب 4/2 تریلیون دلاری به اقتصاد جهان شد و انتظار میرود بسته به روند واکسیناسیون کرونا رقم مشابهی حاصل شود.
***
تأکید فیصل مقداد بر حق مسلم سوریه در بازپسگیری جولان
وزیر خارجه سوریه در دیدار مقامات سازمان ملل بر حق مسلم سوریه در بازپسگیری جولان تأکید کرد و گفت حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جولان راهحل نهایی برای حل مشکلات مربوط به اشغالگری رژیم صهیونیستی نیست. بر اساس گزارش وبسایت «النشره»، فیصل المقداد در این دیدار گفت: حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جولان یک راهحل نهایی برای حل مشکلات مربوط به اشغالگری رژیم صهیونیستی نیست. وی در ادامه بر حق ثابت سوریه در بازگرداندن جولان به آغوش سوریه تأکید کرد و در ادامه گفت: موضع دولت سوریه در حمایت از عملکرد نیروهای حافظ صلح در جولان با هدف اجرای کامل مأموریتهای واگذار شده به آنها بویژه نظارت بر تخلفات رژیم صهیونیستی و نظارت بر تجاوز مکرر به حاکمیت سوریه ثابت است. المقداد در ادامه بر ضرورت پایبندی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به مأموریتهای خود بر اساس قطعنامه شورای امنیت تأکید کرد. نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد معروف به «اندوف» بر آتشبس سال ۱۹۷۴ میان رژیم اسرائیل و سوریه در منطقه اشغالی جولان نظارت دارند.
***
سخنگوی ارتش یمن:
۲ اردوگاه مزدوران را با ۲ موشک بالستیک هدف قرار دادیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد نیروهای یمنی ظهر سهشنبه ۲ موشک بالستیک از نوع «بدر-یک» را به سمت اردوگاه «صحن الجن» و «منطقه سوم نظامی» در مأرب شلیک کردند. «یحیی سریع» تأکید کرد این عملیات موشکی به کشته و زخمی شدن دهها نفر از مزدوران از جمله تعدادی از سرکردگان آنها منجر شد. وی خبرهای منتشر شده رسانههای دشمن درباره هدف قرار دادن غیرنظامیان را دروغ خواند و تصریح کرد: در حملات موشکی و پهپادی ما مواضع نظامی دشمن هدف قرار میگیرد و این برای همگان مشخص است. یحیی سریع عنوان کرد: همه عملیات نظامی ارتش یمن و کمیتههای مردمی مطابق با قوانین بینالمللی انسانی و قواعد عرفی صورت میگیرد.
***
کرملین: زود است درباره بهبود روابط با آمریکا حرف بزنیم
سخنگوی کاخ کرملین با تاکید بر زمانبر بودن بهبود روابط روسیه و آمریکا بعد از دیدار اخیر رؤسایجمهور ۲ کشور، تاکید کرد زود است درباره گرم شدن روابط مسکو و واشنگتن صحبت شود. به گزارش خبرگزاری تاس، «دیمیتری پسکوف» در مصاحبه با شبکه «روسیا ۲۴» اعلام کرد، بعد از نشست ژنو (بین پوتین و بایدن) تغییری در روابط دوجانبه روسیه و ایالات متحده ایجاد نشده است و به حداقل چند ماه برای گرم شدن روابط نیاز خواهد بود. سخنگوی کاخ کرملین گفت: «سوالاتی درباره روابط روسیه و ایالات متحده باقی است. قطعا با گذشت ۲ هفته [از دیدار رؤسایجمهور روسیه و آمریکا در ژنو] اوضاع تغییر نمییابد. میدانید موضوع شبیه به چیست؟ شبیه یک بیماری فراموش شده است؛ شما شروع به مصرف دارو میکنید و اثر آن فقط در چند روز مشاهده میشود. در اینجا هم ما باید ماههای خاصی صبر کنیم تا حداقل تمایلی به سمت گرم شدن روابط دوجانبه را احساس کنیم».
ارسال به دوستان
تصویب طرح محدودیت اختیارات جنگی رئیسجمهوری آمریکا، پس از حمله راکتی به پایگاه آمریکا در دیرالزور سوریه
چرا حمله به پایگاه آمریکا در سوریه مهم است
گروه بینالملل: پس از بمباران ۲ پایگاه متعلق به حشدالشعبی از سوی جنگندههای آمریکایی در مرز عراق و سوریه، نیروهای مقاومت با حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکا در دیرالزور سوریه، برای نخستینبار مقر نظامیان آمریکایی در این کشور را هدف قرار دادند. در همین حال قانونگذاران آمریکایی در مجلس نمایندگان آمریکا با این استدلال که اختیارات نظامی بایدن برای صدور دستور حمله به حشدالشعبی بدون مجوز کنگره منافع آمریکا را تهدید کرده است، طرحی را تصویب کردند که اختیارات جنگی رئیسجمهور را محدود میکند.
به گزارش «وطنامروز»، روزنامه الاخبار دیروز در گزارشی با اشاره به حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکا در استان دیرالزور سوریه نوشت: با وجود عدم صدور هیچ بیانیه رسمی از سوی ارتش سوریه یا نیروهای همپیمانش در دیرالزور درباره حملات راکتی به پایگاه آمریکا در میدان نفتی «العمر» ولی هدف این حمله مشخص بود: پاسخ به هر گونه حمله به محور مقاومت. به گزارش این روزنامه، این حمله در واکنش به حملات آمریکا به نیروهای سازمان حشدالشعبی در مرزهای سوریه و عراق بود و دقت حملات به پایگاه آمریکایی، نشانگر دقت اطلاعاتی است که ارتش سوریه و همپیمانانش درباره پایگاههای آمریکایی دارند. منابع میدانی به الاخبار گفتند وحشت و ترس بر نیروهای آمریکایی حاکم شده و نگرانی زیادی دارند که موج جدیدی از حملات آغاز شود. به گفته این منابع، نیروهای آمریکایی انتظار نداشتند شاهد چنین حملاتی باشند، زیرا طی سالهای گذشته به این پایگاه هیچ حملهای نشده است. منابع مذکور تصریح کردند این حملات با راکت و توپ انجام شده و آسیبهای وارده به این پایگاه به یکی از انبارهای مهمات بوده است. این برای نخستینبار است که پایگاههای آمریکا هدف حملات راکتی و توپخانهای قرار میگیرد، به نحوی که این حملات، نخستین تهدید مستقیم برای حضور آمریکا در سوریه است. در واقع پیام این حملات به دولت جدید آمریکا این است که حضور نیروهای مقاومت در سوریه و عراق، قانونی و ثابت است و نشان داده شد محور مقاومت، توانایی دارد به صورت عملیاتی به هر حملهای از سوی آمریکا پاسخ دهد.
در پی حمله ارتش تروریست آمریکا به نیروهای سوری و عراقی در ۲ سوی مرز ۲ کشور، پایگاه نیروهای اشغالگر آمریکایی در سوریه آماج موشکهای مقاومت قرار گرفت و خسارت زیادی به آن وارد شد. شبکه الجزیره نخستین شبکه بینالمللی بود که به نقل از منابع سوری و نیروهای بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) از گلولهباران یکی از مقرهای ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در حومه شرقی شهر دیرالزور سوریه با گلولههای توپ و کاتیوشا خبر داد.
* تبعات دشمنی با حشدالشعبی برای بایدن
در پی گسترش انتقادات داخلی در آمریکا از جو بایدن، رئیسجمهور این کشور بابت صدور فرمان حمله به مواضع حشدالشعبی بدون مشورت با کنگره، مجلس نمایندگان آمریکا به طرحی رأی داد که خواستار لغو ۲ اختیار قدیمی رئیسجمهور این کشور برای انجام اقدامات نظامی در منطقه غرب آسیاست. در جلسه روز سهشنبه مجلس نمایندگان (بامداد چهارشنبه به وقت ایران) ۲ طرح با حمایت قانونگذارانی از هر ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات به تصویب مجلس نمایندگان رسید. یکی از طرحها خواستار لغو قطعنامهای بود که در سال 1991 پس از حمله صدام، رئیسجمهور معدوم عراق به کویت به تصویب رسید و به موجب آن مجوز استفاده از نظامیان آمریکا در جنگ خلیجفارس صادر شد. طرح دیگر، به دنبال لغو اختیارات جنگی مبهم و قدیمیتری است که سال 1957 در بحبوحه دوران جنگ سرد مجوز انجام برخی اقدامات نظامی در منطقه غرب آسیا را صادر میکرد. این مجوز برای مقابله با آنچه «احتمال اقدامات تجاوزکارانه از سوی کمونیستها» خوانده میشد صادر شد اما هیچیک از دولتهای آمریکا تاکنون از آن برای صدور فرمان اقدام نظامی استفاده نکردهاند. تصویب این ۲ طرح، 2 هفته بعد از رأی مثبت قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا به طرح دیگری برای محدود کردن اختیارات جنگی اعطاشده به رئیسجمهور قبل از جنگ 2003 عراق است. در آن رأیگیری که 27 خردادماه انجام شد، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا خواستار لغو قانونی موسوم به «مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق، مصوب 2002» شدند که تا به حال از سوی روسایجمهور هر دو حزب آمریکا برای اقدامات جنگی در منطقه غرب آسیا مورد استفاده قرار گرفته است. تصویب هیچیک از این ۳ طرح در مجلس نمایندگان به معنای تبدیل شدن آنها به قانون نیست و هنوز اختیارات جنگی رئیسجمهوری آمریکا را باطل نمیکند. تبدیل شدن هر یک از این طرحها به قانون مستلزم رأی دیگر شاخه قانونگذاری آمریکا، یعنی مجلس سنا به طرحهایی موازی برای لغو این اختیارات جنگی رئیسجمهور آمریکاست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|