|
تداوم نگاه سیاسی سعودیها به ورزش
نشریه «الریاض» عربستان مدعی شد فدراسیون هندبال سعودی انصراف تیم ملی این کشور را از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا 2022 به دلیل میزبانی ایران از این مسابقات اعلام خواهد کرد. با اعلام کنفدراسیون هندبال آسیا، فروردینماه سال گذشته کشورمان میزبان مهمترین و معتبرترین مسابقات هندبال قاره آسیا شد. بر اساس برنامه اعلامشده، این رقابتها ژانویه ۲۰۲۲ (دیماه ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد. هنوز فدراسیون هندبال سعودی واکنش رسمی به این خبر نداشته است.
ارسال به دوستان
همگروهی با کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان در مرحله سوم انتخابی جام جهانی
ایران در گروه زندگی
حامد واعظی: قرعهکشی مرحله سوم انتخابی جامجهانی در قاره آسیا در مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد و ایران حریفان خود را شناخت.
قرعهکشی دور سوم انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر در قاره آسیا در مقر AFC و به صورت مجازی (به علت مقررات بهداشتی مربوط به ویروس کرونا) انجام شد و ۱۲ تیم در ۲ گروه ۶ تیمی قرار گرفتند.
مبنای این قرعهکشی بر اساس رنکینگ فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) بود که ایران و ژاپن به عنوان برترین تیمهای آسیا به عنوان سرگروه انتخاب شدند.
سید یک: ایران و ژاپن
سید ۲: استرالیا و کرهجنوبی
سید ۳: عربستان و امارات
سید ۴: عراق و چین
سید ۵: عمان و سوریه
سید ۶: ویتنام و لبنان
بر اساس قرعهکشی انجام شده گروههای زیر مشخص شدند:
گروه: A
ایران، کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان
گروه: B
ژاپن، استرالیا، عربستان، چین، عمان و ویتنام
در پایان این مسابقات، ۲ تیم صدرنشین هر گروه به صورت مستقیم راهی جامجهانی میشوند. همچنین برنده تقابل تیمهای سوم ۲ گروه، در بازی بینقارهای برای کسب پنجمین سهمیه آسیا به میدان خواهد رفت.
* خط و نشان عراقیها و اماراتیها برای ایران و کرهجنوبی
تیم ملی عراق همانند مرحله دوم انتخابی جامجهانی باز هم در گروه ایران قرار گرفت، البته عراقیها سرکو کاتانچ، سرمربی اسلوونیایی خود را به علت اختلافات مختلف از دست دادهاند. رحیم محمد، مدیر فنی عراق در پاسخ به این سوال که آیا این کشور میتواند نمایش قدرتمند این تیم در مسابقات کاپ آسیا ۲۰۱۹ را در مقدماتی جامجهانی هم تکرار کند، گفت: بازیکنان ما نسبت به سال ۲۰۱۹ باتجربهتر شدهاند و مدت زیادی در کنار هم بازی کردهاند. الان هم زمان خوبی برای آمادهسازی داریم و مطمئنم نمایش قدرتمندانهای در این مرحله از مقدماتی جامجهانی خواهیم داشت. او درباره وضعیت گروهی که تیم عراق در آن قرار دارد، گفت: ما جزو ۳ تیم قدرتمند گروه هستیم و فکر میکنم در این گروه دارای شانس خواهیم بود. از گروهی که در آن قرار گرفتهایم راضیام و فکر میکنم همه چیز را درباره تیمهای گروهمان میدانیم.
امارات دیگر تیم حاضر در گروه ایران است که سودای حضور در جامجهانی را در سر دارد و امیدوار است با برت فن مارویک، سرمربی هلندی که در سال ۲۰۱۰ نایب قهرمان جهان شد، به این مهم دست یابد. در همین ارتباط کمکمربی امارات در ابتدا درباره درخشش علی مبخوت که در دور دوم مسابقات انتخابی ۱۱ گل به ثمر رساند و ستاره امارات بود، گفت: علی ۳۰ ساله است و در بهترین دوران فوتبالش است. او یک رهبر است که به تیم و سایر بازیکنان کمک میکند. برای او گل زدن مهم نیست و به تیم هم کمک میکند.
او درباره احتمال صعود امارات به جامجهانی برای دومین بار پس از سال ۱۹۹۰ گفت: ما آماده هستیم. اخیرا 4 بازی انجام دادیم که هر 4 بازی را بردیم. فوتبال را هجومی بازی میکنیم که به ما اعتماد به نفس میدهد و برای مسابقات پیش رو آمادهایم. مربی امارات درباره شرایط گروه تیمش گفت: اینکه در این گروه بسیار قدرتمند بخواهی اول یا دوم شوی چالش سختی است. کار سختی داریم اما از رقبا ترسی نداریم و شانس صعود به جامجهانی را داریم.
* واکنش سرمربی کرهجنوبی به همگروهی با ایران
سرمربی پرتغالی کرهجنوبی بعد از برگزاری قرعهکشی جامجهانی و همگروهی با ایران گفت قصد مقایسه کره با رقبا را ندارد.
تیم ملی کرهجنوبی برای چهارمین بار متوالی با تیم ملی ایران در انتخابی جامجهانی همگروه شد. سرمربی پرتغالی این تیم که از سال ۲۰۱۹ هدایت کرهجنوبی را بر عهده دارد، یک بار هم با تیم ملی ایران با هدایت ویلموتس روبهرو شده که این دیدار دوستانه با تساوی یک - یک در سئول خاتمه یافت. کرهجنوبی بعد از ۹ دوره صعود متوالی به جام جهانی، برای دهمین صعود خود تلاش میکند.
پائولو بنتو بعد از برگزاری قرعهکشی جامجهانی اظهار کرد: قصد مقایسه کره با رقبایمان را ندارم، بلکه مهمترین چیز این است که به این فکر کنیم که چه کاری میتوانیم انجام دهیم و اینکه چگونه پیشرفت کنیم.
او با اشاره به قدرت تیمش یادآور شد: بازیکنان ما توانایی فنی و شرایط خوبی دارند و از لحاظ تاکتیکی هم میفهمند از آنها چه چیزی میخواهم، بنابراین مانند همیشه بهترین تلاشمان را خواهیم داشت و کار درستی نیست که بازیکنانمان را با بازیکنان سایر تیمها مقایسه کنم.
سرمربی پرتغالی کرهجنوبی در پاسخ به این سوال که این دوره جامجهانی میتواند دهمین حضور متوالی کره در جامجهانی باشد که یک رکورد در آسیا محسوب میشود؛ آیا این موضوع فشاری را از سوی هواداران به او وارد نمیکند؟ گفت: همیشه و در هر شرایطی فشار روی مربی وجود دارد. با احترام به حریفانمان در گروه، باید در میدانی دیگر مسابقه دهیم و از کارمان لذت ببریم. البته گروهمان با اینکه تقریبا متعادل است اما باید به این فکر کنیم که گروه سختی داریم و باید بهترین تلاش خود را انجام دهیم تا به هدفمان که رسیدن به جامجهانی است، دست یابیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا از گروهتان راضی هستید؟ گفت: این سوال خوبی نمیتواند باشد. به هر حال قرعه، قرعه است و باید حریفانمان را آنالیز کنیم. از برخی از آنها اطلاعاتی داریم. بازیکنان ما مقابل لبنان بازی کردهاند و با ایران هم بازی دوستانه داشتهایم اما حالا کار ما این است که حریفان را آنالیز کنیم و بهترین عملکردمان را داشته باشیم. در 2 دوره قبل کره برای صعود به جامجهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ مشکلاتی داشته است که این را میدانیم و از تجربه آن استفاده خواهیم کرد.
***
دیدارهای سختی در دور نهایی داریم
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران گفت: خوشحالم روی نیمکت این تیم هستم و میخواهیم به خودمان نگاه کنیم نه رقیبانی که داریم. دراگان اسکوچیچ پس از پایان قرعهکشی دور نهایی انتخابی جامجهانی قطر گفت: در ابتدا باید بگویم مربیگری در ایران باعث افتخارم است. بخوبی میدانیم بازیهای سختی در مرحله نهایی داریم و باید در تمام بازیها به پیروزی برسیم،. قطعا برای این رویارویی انگیزههای زیادی داریم. سرمربی تیم ملی فوتبال ایران که با شبکه تلویزیونی AFC گفتوگوی اینترنتی داشت، در پاسخ به سوال مجری درباره چگونگی کسب ۷ پیروزی متوالی با بازیکنان ایرانی تاکید کرد: بله! ما در ۷ بازی برنده شدیم و این نشان میدهد تیم در فرم قابل قبولی است. از لحاظ روحی و روانی در سطح بالایی قرار داریم و آمادهایم در ادامه رقابتها از بازیها لذت ببریم. سرمربی تیم ملی ایران درباره دیدگاه خود برای بازی در گروه A با تیمهای ملی کرهجنوبی، امارات، عراق، لبنان و سوریه خاطرنشان کرد: ما به تیم خودمان و شرایطی که داریم نگاه میکنیم و به بقیه تیمها کار نداریم. تجربه بازی مقابل عراق و سوریه را داریم و برای ما فرقی نمیکرد با چه تیمی همگروه شویم و بازی خودمان را انجام میدهیم.
*** آشنایی با رقیبان ایران در انتخابی جامجهانی از رقیب همیشگی تا حضور ۴ تیم عربی
تیم ملی ایران برای چهارمین بار متوالی با کرهجنوبی در انتخابی جامجهانی همگروه شد و در کنار این تیم باید با ۴ تیم عربی حاضر در غرب آسیا دیدار کند. تیم ملی ایران در مرحله انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر در قاره آسیا با تیمهای کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان همگروه شد و در سوی دیگر، تیمهای ژاپن، استرالیا، عربستان، چین، عمان و ویتنام قرار گرفتند. در ادامه با رقبای تیم ملی در این مسابقات آشنا میشویم.
* کرهجنوبی
کرهجنوبی رکورد ۹ بار صعود متوالی به جامجهانی را داراست و پرافتخارترین تیم آسیایی در این مسابقات به شمار میرود. آنها با داشتن بازیکنان لژیونر سرشناسی مانند سون هیونگ مین، ستاره تاتنهام، از قدرتهای آسیا به شمار میروند و برای ۲ رقمی کردن صعودهای متوالی خود به میدان میروند. کره با قرار گرفتن در رتبه چهارم جامجهانی ۲۰۰۲، پرافتخارترین تیم آسیا در این مسابقات است. ایران و کره برای چهارمینبار متوالی در انتخابی جامجهانی همگروه میشوند. سال ۲۰۱۰ ایران موفق به صعود از گروهش نشد اما در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ بالاتر از این تیم قرار گرفت و در سالهای اخیر بارها موفق به شکست این تیم شده است. اگر چه از زمان سرمربیگری بنتو (مربی پرتغالی) در کرهجنوبی، ایران و کره یک بار با هم روبهرو شدهاند که حاصل آن تساوی یک- یک بوده است که در دوران سرمربیگری ویلموتس رقم خورد.
* عراق
تیم ملی عراق با وجود موفقیت در جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ هرگز در سالهای گذشته عملکرد درخور توجهی در رقابتهای انتخابی جامجهانی نداشته و حتی به یک قدمی رسیدن به این مسابقات هم نزدیک نشده است. یکی از دلایل اصلی این ناکامی، به بازیهای خارج از خانه این کشور هم مربوط میشود که معمولا از داشتن هواداران خود به علت میزبانی در کشور سوم محروم هستند. با این حال، آنها صاحب یکی از تیمهای خوب در غرب آسیا هستند و دستکمی از رقیبان خود ندارند. انتظار میرود با توجه به داشتن بازیکنان بااستعداد، این تیم همانند ادوار گذشته به رقیبی پردردسر برای ایران تبدیل شود.
ایران و عراق در مرحله قبل این مسابقات همگروه بودند و به اندازه کافی درباره این تیم گفته شده و همه شناخت کاملی از عراق دارند؛ تیمی که مقابل ایران انگیزهای دوچندان دارد و امیدوار است به جامجهانی صعود کند. در حال حاضر عراقیها به علت اختلافات موجود، سرمربی ندارند و باید تا شروع مسابقات، فرد جدیدی را به جای کاتانچ انتخاب کنند. اخیرا تماسهایی با کیروش برقرار کردهاند اما نتیجه مذاکرات مثبت نبود.
* امارات
با وجود سرمایهگذاریهای بسیار، امارات هنوز نتوانسته به اهداف خود در آسیا دست یابد. این کشور که به جذب فوتبالیستها و مربیان خارجی سرشناس معروف است، در این سالها همواره پشت سر قدرتهای بزرگ آسیا قرار گرفته است ولی همچنان امیدوار است در این دوره خاطره سالهای دور مبنی بر حضور در جامجهانی را زنده کند و برای دومین بار به این مسابقات راه یابد.
سالها از آخرین بازی رسمی و دوستانه ایران و امارات میگذرد. این دو تیم آخرین بار در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ به مصاف هم رفتند که ایران با تکگل قوچاننژاد برنده شد.
* سوریه
تیم ملی سوریه با وجود مشکلات مختلف از جمله بحران داخلی و نبود امنیت در این کشور، ۴ سال قبل تا چند قدمی کسب سهمیه جامجهانی هم پیش رفت که در پلیآف با اختلاف اندک مغلوب استرالیا شد. آنها در این دوره هم عملکرد خوبی از خود به جا گذاشتند ولی به علت مشکلات مالی، سرمربی خود را از دست دادهاند و مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار آنهاست.
ایران و سوریه بعد از انتخابی جامجهانی ۲۰۱۸ دو بار در بازیهای دوستانه به مصاف هم رفتند که حاصل آن برتری ۵ بر صفر و ۳ بر صفر ایران در تهران بود.
* لبنان
لبنان به عنوان ضعیفترین تیم این مرحله، امیدوار است نتایج درخور توجهی کسب کند. آنها نسبت به چند سال گذشته افت کردهاند اما وضعیتشان بد هم نیست. اگر ازبکستان در مرحله قبل از عربستان نباخته بود، الان لبنان هم در این مرحله حضور نداشت. با این وجود، لبنان هم مانند سایر تیمهای نهچندان قدرتمند این مرحله، به دنبال ارائه بازیهای آبرومندانه است.
ارسال به دوستان
اخبار
برخورد با خاطیان احتمالی اتفاقات تیم ملی بسکتبال در فرودگاه
رئیس فدراسیون بسکتبال ضمن ابراز تاسف از اتفاقات اخیر در فرودگاه امام خمینی(ره) گفت: نباید اشتباه چند نفر را مغرضانه به کل تیم ملی تعمیم دهیم. به گزارش روابط عمومی فدراسیون بسکتبال، رامین طباطبایی در پی انتشار خبر حمل اقلام ممنوعه توسط بعضی اعضای تیم ملی بسکتبال پس از بازگشت از اردوی تدارکاتی ژاپن در فرودگاه حضرت امام(ره)، ضمن اظهار تاسف عمیق از این اقدام، گفت: هیچگونه دفاعی از این تخلف نداشته و نخواهیم داشت. رئیس فدراسیون بسکتبال ادامه داد: جهت ضرورت حفظ حریم اخلاق و حرمت اعضای شریف کادر فنی و بازیکنان، ضمن اینکه این موضوع از طریق مراجع مربوط در حال رسیدگی است، این فدراسیون ضمن رد شایعات مغرضانه مرتبط با همه نفرات تیم و انتساب یک امر خلاف واقع به کل تیم ملی، که متاسفانه بهانهای برای جریانسازی رسانههای معاند فراهم کرده، موضوع را با حساسیت تحت بررسی داشته و روند رسیدگی را از مجاری قانونی پیگیری کرده و همزمان با قید فوریت در دستور کار کمیته انضباطی قرار داده است. وی افزود: از این رو با هدف حمایت از تیم ملی بسکتبال و نیاز به ایجاد آرامش و آمادهسازی مطلوب این تیم برای حضور مقتدرانه در بازیهای المپیک توکیو که کسب سهمیه این رویداد ارزشمند و افتخارآفرین و قرار گرفتن بین ۱۲ تیم برتر دنیا از طریق مسیری بسیار دشوار و سخت با همت بازیکنان ارزنده تیم ملی به دست آمده است، به جهت صیانت از حریم اخلاق و ورزش، انتظار داریم افراد و رسانهها از پرداختن به حواشی، اتهامزنی یا انتشار اخبار غیرموثق، در این زمان حساس اجتناب کنند. طباطبایی تاکید کرد: مطمئن باشید فدراسیون بسکتبال پیگیری همهجانبه را در این شرایط خاص در دستور کار قرار داده است. لذا با توجه به همگروهی ایران با مدعیان قدرتمند و اصلی بسکتبال جهان در قرعهکشی و نیاز مبرم به آمادگی و حفظ روحیه و انسجام تیمی بازیکنان و کادر فنی، اعلام نتیجه کمیته انضباطی را به بعد از بررسیهای کامل و جامع موکول میکند. او در پایان گفت: تصمیم مناسب و برخورد جدی با خاطی یا خاطیان این موضوع در زمان مقتضی اتخاذ و اجرایی خواهد شد.
***
رکوردشکنی دونده نروژی در آستانه المپیک
در روزی که مهدی پیرجهان سهمیه حضور در ماده ۴۰۰ متر با مانع المپیک را به دست آورد، دونده نروژی رکورد جدیدی در این ماده به ثبت رساند. پنجشنبه گذشته و در فاصله 21 روز تا آغاز بازیهای المپیک 2020 توکیو، رکورد جدیدی در رقابتهای دوومیدانی و در ماده 400 متر با مانع به ثبت رسید.
«کارستن وارهولم» دونده 25 ساله نروژی در جریان مسابقاتی که در شهر اسلو برگزار شد، موفق به ثبت زمان 7/46 ثانیه شد تا رکورددار جهان در ماده 400 متر با مانع لقب بگیرد. وارهولم دارنده مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان در سالهای 2017 و 2019 است و سال 2018 نیز قهرمان اروپا شد. این رکوردشکنی روزی رخ داد که بر اساس اعلام فدراسیون دوومیدانی، مهدی پیرجهان دونده جوان کشورمان در همین ماده صاحب سهمیه المپیک بر اساس رنکینگ جهانی شد.
***
عراق و سوریه حق میزبانی ندارند
فدراسیون جهانی فوتبال، عراق و سوریه را از میزبانی مسابقات مقدماتی جامجهانی محروم کرد. به نقل از منبعی در کمیته مسابقات فیفا، فدراسیون جهانی فوتبال حق میزبانی در مسابقات مقدماتی جامجهانی را از ۲ کشور عراق و سوریه سلب کرد. البته این موضوع برای هر ۲ کشور مساله تازهای نیست و پیش از آغاز فصل کرونا هم عراق از میزبانی مسابقات بینالمللی محروم شده و کشور اردن را بهعنوان میزبان رقابتهای مقدماتی جامجهانی معرفی کرده بود که در آنجا موفق به برتری ۲ بر یک مقابل ایران شد.
سوریه هم که قبلتر برای میزبانی بازیها از ایران استفاده میکرد، کشور امارات را برای میزبانی از رقابتهای رسمی خود معرفی خواهد کرد؛ البته هنوز مشخص نیست این ۲ کشور دقیقا کدام ورزشگاه و شهر را برای میزبانی از رقابتهای مقدماتی جامجهانی در مرحله دوم انتخاب کنند اما این موضوع میتواند روی شانس آنها برای ایجاد دردسر برای مدعیان گروه تاثیر مستقیم بگذارد.
عراق و سوریه که در گلدانهای ۴ و ۵ قرعهکشی انتخابی جامجهانی در آسیا حضور داشتند، در گروهی قرار گرفتند که ایران به عنوان مدعی اصلی صعود به جامجهانی از دیدار مقابل سوریه، کارش را در تهران آغاز خواهد کرد. دومین بازی ایران که به میزبانی عراق برگزار میشود، برای ۱۶ شهریور برنامهریزی شده که باید دید چه کشوری بهعنوان میزبان این مسابقه انتخاب خواهد شد. همچنین گفته میشود فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا منعی برای میزبانی ایران در رقابتهای پیش روی مقدماتی آسیا ندارند و اگر چه این خبر هنوز رسما اعلام نشده اما در انتظار خبرهای خوشی از مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا خواهیم بود.
ارسال به دوستان
جنایت در گذشته، خیانت در حال!
محمدحسین مهدویزادگان: جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا روزهای پرمشغلهای را سپری میکند؛ این نخستوزیر لیبرال که در مواضع متعدد خود، حقوق بشر را رکن اصلی سیاست داخلی و خارجی کشورش میداند، اکنون با اجساد پوسیده و استخوانهای برجامانده هزاران کودکی روبهرو است که یک به یک در نواحی مختلف کانادا از زیر خاک بیرون آورده میشوند! ترودو از کلیسای کاتولیک خواسته مسؤولیت خود را در مدیریت یک مدرسه شبانهروزی که بقایای اجساد ۲۱۵ کودک بومی در آنجا کشف شده، بپذیرد و در قبال بقیه موارد (که در آینده نزدیک کشف خواهد شد) نیز شفافسازی کند. مدرسه شبانهروزی کلمپوس (واقع در استان بریتیش کلمبیا) سال ۱۸۹۰ توسط کلیسای کاتولیک تأسیس و سال ۱۹۷۸ تعطیل شد. تا اینجا محرز است که تاریخ کانادا مملو از «جنایت» است. همگان میدانند از زمان تاسیس و شکلگیری کشور کانادا در قرن ۱۹ میلادی، دولت کودکان بومی را از خانوادههایشان جدا میکرد و به مدارس اجباری و شبانهروزی میفرستاد. بسیاری از این کودکان بومی، بر اثر شیوع بیماری یا ضربوشتم شدید، جان خود را از دست میدادند و در همان محوطه مدارس شبانهروزی دفن میشدند.
اکنون نخستوزیر کانادا مدعی است کلیسای کاتولیک باید به تنهایی پاسخگوی این جنایات باشد. او- که خود یک کاتولیک است- عدم پاسخدهی واتیکان نسبت به وجود گورهای دستهجمعی کودکان در کانادا را ناامیدکننده دانسته است. اما در اینجا موضوع دیگری وجود دارد که نهتنها ترودو، بلکه استیون هارپر، نخستوزیر سابق این کشور و رهبر حزب محافظهکار کانادا و دیگر مقامات کانادایی قدرت انکار آن را ندارند! مطابق اسناد منتشرشده توسط منابع گوناگون، مدتهاست مقامات ارشد کانادایی در جریان این رسوایی عمیق (وجود گورهای دستهجمعی کودکان در این کشور) بودهاند اما این مساله را تا سالهای طولانی کتمان کردند. به عبارت دقیقتر، هر ۲ حزب محافظه کار و لیبرال کانادا، بر روی لاپوشانی جنایات صورت گرفته در گذشتههای نهچندان دور در این کشور اتفاق نظر داشتهاند. به عبارت بهتر، خیانت مقامات کانادایی در پنهانسازی جنایات غیرانسانی و غیرقابل تصور صورت گرفته در این کشور، کمتر از جنایتی که انجام دادهاند، نیست. ترکیب این جنایت و خیانت مشمئزکننده است!
ماجرا به این نقطه ختم نمیشود! برخلاف آنچه جاستین ترودو مدعی است، بومیان کانادایی امروز و در سال 2021 میلادی نیز از خشونت، جنایت و تهدید در امان نیستند.
«مریون بولر» که سرپرستی یک تیم تحقیقاتی با هدف بررسی وضعیت بومیان کانادا را برعهده داشته است، سال 2019 میلادی در بخشی از گزارش 1200 صفحهای خود در این باره مینویسد:
«اکنون، خطر مرگ یا مفقود شدن زنان بومی کانادا ۱۲ برابر سایر زنان است. بهرغم شرایط و گذشته متفاوت، همه زنان ناپدیدشده و مقتولان دارای این وجه اشتراک هستند که از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به حاشیه رانده شدهاند و در معرض نژادپرستی و زنستیزی نهادینه در بافت جامعه کانادا هستند».
این گزارش و دهها گزارش دیگر، حکایت از زنستیزی نهادینه شده و متعاقبا، نژادپرستی سیستماتیک اما نامرئی در جامعه کانادا دارد. متاسفانه احزاب کانادایی از تقویت ظاهری مؤلفههای تشکیلدهنده «جوامع چندفرهنگی»، به مثابه ابزاری جهت کتمانسازی این نژادپرستی نظاممند استفاده میکنند. در هر حال، قطعا در کنار کلیسای کاتولیک، دولتهای فعلی و قبلی کانادا نیز باید در قبال جنایات هولناکی که در گذشته نزدیک در این کشور رخ داده پاسخگو باشند. نکته قابل تأمل دیگر در این باره، به سکوت کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای رسمی حقوق بشری در نظام بینالملل بازمیگردد. این نهادها و سازمانها قصد دارند با تفکیک حال کانادا از گذشته آن، چنین جنایاتی را محصول یک دوران تاریک و تکرارناپذیر در این کشور تلقی کنند؛ حال آنکه چنین تفکیکی اساسا نه جنبه حقوقی دارد نه جنبه عقلانی! در کانادا، تغییر رژیم یا انقلابی صورت نگرفته است که بتوان مسؤولیت کلی دولت و حکومت این کشور (که همان حکومت ملکه انگلیس است) را در این زمینه منکر شد. از سوی دیگر، با توجه به جاری بودن آثار حقوقی و عمومی ماجرا در زمان حال، نمیتوان آن را در گذشته محصور کرد، ضمن آنکه با توجه به ادامه نقض سیستماتیک حقوق شهروندی بومیان کانادایی، لازم است این پروندههای سیاه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح شده و درباره آن تصمیمگیری شود. بهتر است در این میان، مقامات کانادایی نیز به جای لفاظی درباره حقوق بشر و حقوق شهروندان در دیگر نقاط دنیا، خود را برای پاسخگویی به افکار عمومی بابت جنایت و خیانت تاریخی و غیرقابل جبران و بخشش خود آماده کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|