|
پیام تسلیت سردار قاآنی در پی درگذشت احمد جبرئیل
فرمانده نیروی قدس سپاه در پیامی درگذشت احمد جبرئیل، دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین را تسلیت گفت. در بخشی از پیام تسلیت سردار سرتیپ اسماعیل قاآنی آمده است: این مرحوم بزرگوار، با شخصیت و سیره خود، رویکرد یکپارچه و متکاملی را در ایجاد ماهیت مقاومت شکل داد. قدس و آزادسازی سراسر خاک فلسطین، قطبنمای دائمی ابوجهاد بود که حتی یک روز از آن دور نشد. با وجود تمام وسوسهها و ارعابها علیه احمد جبرئیل، او به این نکته ایمان داشت که بازپسگیری فلسطین تنها با سلاح مقاومت ممکن است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ ادامه رفتارهای مشکوک وابسته نظامی هلند در ایران
روباه لانه نارنجی
ماجرای جلوگیری وابسته نظامی هلند از بازرسی بسته مشکوکش در فرودگاه امام خمینی(ره)
گروه سیاسی: تلاش نافرجام وابسته نظامی هلند برای خارج کردن بسته مشکوک از خاک کشورمان بار دیگر لزوم توجه جدی به پروژههای امنیتی دولتهای اروپایی در پوشش فعالیتهای دیپلماتیک را ضروری کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در جدیدترین اقدام مشکوک مقامات دیپلماتیک و چهرههای فعال سفارتخانههای اروپایی در تهران، «مارتین فان آسپرن» وابسته نظامی هلند در تهران که قصد سفر به دوحه قطر با یک بسته پستی را داشت پس از درخواست گیت بازرسی سپاه پاسداران در فرودگاه برای مشاهده محتویات بسته مشکوک از ارائه آن به گیت سر باز زد و سفر خود را لغو کرد. وی در حالی ابتدای امر تلاش کرد با سیاسی خواندن بسته مذکور مانع بازرسی آن شود که پس از استعلام و حضور کارکنان وزارت امور خارجه مستقر در فرودگاه امام خمینی(ره) مشخص شد بسته عنوان شده جزو بستههای سیاسی محسوب نمیشود و با مفاد پروتکلهای بینالمللی مغایرت دارد. لازم به ذکر است بستههای دیپلماتیک براساس قوانین و مقررات کنوانسیون وین، باید دارای علامت خارجی مشهود و مشخص و حاوی اسناد دیپلماتیک یا اشیای مورد استفاده رسمی باشند؛ بستههای سیاسی جهت خروج از کشور باید ممهور شده و با نامه رسمی ارسال شوند. با این حال فان آسپرن پس از آنکه با مقاومت بازرسی سپاه پاسداران در فرودگاه امام خمینی(ره) مواجه میشود سفر خود به قطر را کنسل میکند تا بسته مشکوکش مورد بازرسی نیروهای ایرانی قرار نگیرد.
حادثه فرودگاه امام خمینی(ره) اما از جهات مختلف واجد ارزش امنیتی و زنگ خطری برای دستگاههای مسؤول در زمینه توجه به تحرکات نیروهای امنیتی اروپایی در پوشش فعالان دیپلماتیک و سفارتخانههاست. در حالی که حضور وابسته نظامی هلند در کشورمان آن هم در شرایطی که هیچگونه مناسبات نظامی میان ۲ کشور وجود ندارد محل سوال جدی است، تحرکات وی و تلاشش برای انتقال فوری محموله مشکوک را باید به عنوان زنگ خطری پیرامون امنیت کشورمان به حساب آورد، چرا که عجله این چهره امنیتی برای خارج کردن بسته مورد بحث تا حدی بوده است که حتی ترتیبات دیپلماتیک را طی نکرده و سعی داشته در کمترین زمان ممکن با سفر به دوحه قطر آن را جابهجا کند. اهمیت این مساله زمانی مضاعف میشود که مطلع شویم افسران ناتو (که هلند نیز یکی از اعضای آن به حساب میآید) و موساد در دوحه قطر با همدیگر جلسه داشتند و ایستگاه موساد نیز چندی پیش در این شهر افتتاح شده است. بر این مبنا شاید کنار هم قرار دادن این اطلاعات و رفتار مشکوک فان آسپرن بیش از پیش نشان از همسویی فعالیتهای وی با تحرکات اخیر دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی در کشورمان داشته باشد.
البته همانگونه که اشاره شد حضور وابسته نظامی هلند به عنوان یکی از اعضای ناتو در خاک کشورمان به خودی خود موضوعی مشکوک و محل بحث است اما فعالیتها و تحرکات وی به حادثه فرودگاه امام خمینی(ره) محدود نمیشود و وی در 3 سال گذشته عضوی فعال برای جمعآوری اطلاعات در سطح کشورمان بوده است و برخی از تصاویر وی از جمله تصویربرداریاش از پهپاد ایرانی در یکی از نمایشگاههای نظامی کشورمان خبرساز شده بود. همچنین فان آسپرن در حالی چندی پیش دیداری با وزیر دفاع کشورمان داشته است که سفیر و هیات دیپلماتیک کشورمان در آمستردام در سالهای اخیر نهتنها موفق به دیدار با هیچکدام از مقامات هلندی نشدهاند که حتی بدترین رفتارهای سیاسی نیز با آنها صورت گرفته است.
* هلند، عنصر بدنام اروپا
نگاهی کوتاه به رویه حاکم بر فعالیتهای دولت هلند لزوم توجه به اقدامات مشکوک سفارتخانه این کشور و وابسته نظامیاش را مضاعف میکند. در حالی که در سالهای گذشته در سایه انفعال دستگاه سیاست خارجی دولت روحانی برای کسب رضایت دولتهای اروپایی کمترین برخوردی در برابر اقداماتی همچون تعرض به سفارتخانهها و دیپلماتهای کشورمان در اروپا صورت نگرفته است، هلند از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به کشورمان فروگذار نکرده است. برای نمونه آمستردام در سالهای گذشته میزبان یکی از بازوهای رسانهای جریان ضدانقلاب در پوشش «رادیو زمانه» بوده است که بخشی از بودجه رسمی آن نیز از سوی پارلمان هلند تامین میشود و یکی از کارویژههای اصلیاش فراهم کردن تریبونی برای جریانات برانداز نظام جمهوری اسلامی بوده و خط تخریب و آشوب داخلی را پیگیری میکند. اما فعالیتهای خصمانه دولت هلند به این سطح محدود نمانده و این کشور عملا یکی از پایگاههای جریانات تروریستی همانند «سازمان منافقین» و «گروهک الاحوازیه» است. در این میان اما پرسروصداترین اقدام دولت هلند در سالهای اخیر را میتوان پناه دادن این کشور به «محمدرضا کلاهی» عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و از اعضای سازمان تروریست منافقین دانست. با این اوصاف در شرایطی که سطح فعالیتهای ضدایرانی دولت هلند چه در پوشش رسانهای و چه در قالب پناه دادن و حمایت از گروههای تروریستی فعال بر کسی پوشیده نیست، اعطای چنین سطحی از آزادی برای فعالیت عناصر امنیتی این کشور در خاک ایران محل بحث و سوال جدی قرار دارد. پذیرش وابسته نظامی هلند در کنار چنین کارنامهای و همچنین چتر گسترده فعالیت امنیتی دولتهای اروپایی در کشورهای همسایه را نمیتوان براحتی قابل پذیرش دانست. اهمیت این مساله زمانی مضاعف میشود که به مخالفت ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به حضور این عنصر امنیتی در پوشش نیروهای دیپلماتیک اشاره کنیم. «وطنامروز» سال گذشته در گزارشی با عنوان «تاریکخانه دیپلماسی» به برخی فعالیتهای ضدامنیتی دیپلماتهای اروپایی در ایران اشاره کرده و با یادآوری مخاطرات حضور فان آسپرن نوشته بود: «شاید مهمترین جعبه سیاه در میان سفارتخانههای فعال در تهران را بتوان در سفارت هلند جستوجو کرد؛ جایی که سال97، 2 مامور اطلاعاتی زن این کشور که در پوشش دیپلمات فعالیت میکردند، اخراج شدند. عمده فعالیت این 2 زن ارتباطگیری و اغفال دیپلماتهای دیگر کشورها در میهمانیهای سفارتخانههای مستقر در تهران بود که در ادبیات سیاسی به عنوان «پرستو» مطرح شدند. با این همه فعالیتهای سفارت هلند به عنوان ضلع اصلی مثلث «هلند- ناتو- اسرائیل» کماکان ادامه دارد و این سفارتخانه به عنوان بارانداز اسرائیل در کشورمان عمل میکند. بنا بر اطلاعات به دست آمده، پذیرش وابسته نظامی هلند در حالی با تایید وزارت امور خارجه انجام شد که ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به آن هشدارهای متعددی داده و نظر مخالف خود را با آن اعلام کرده بود. حضور گسترده و پررنگ وابستگان نظامی هلند در منطقه بویژه عراق و افغانستان در حالی است که این کشور در سایه عدم حساسیتها نسبت به حضور منطقهای خود در حال پیگیری سیاستهای کلان ناتو است، برای نمونه وابسته نظامی هلند پس از پایان ماموریت خود در ایران به عنوان نماینده اتحادیه اروپایی در اسرائیل مشغول به فعالیت شد». همکاری نزدیک دولت هلند و رژیم صهیونیستی و احتمال تدارک دیدن عملیاتهای تروریستی جدید علیه کشورمان لزوم برخورد و کنترل عناصر امنیتی اروپا در پوشش مقامات دیپلماتیک را بیش از هر زمان دیگری ضروری کرده است.
***
پناهگاه تروریستهای فراری
آغاز نزاع دیپلماتیک تهران و آمستردام به خرداد سال97 و برگزاری دادگاهی پیرامون پرونده قتل «علی معتمد» یا همان «محمدرضا کلاهی» عامل انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی در عملیات تروریستی 7 تیر سال60 برمیگردد. پس از برگزاری این دادگاه و در حالی که دادستان عمومی هلند اعلام کرده بود در جریان تحقیقات درباره پرونده «نا اوفال اف» متهم ردیف اول قتل علی معتمد در سال ۲۰۱۵ هنوز به شواهدی که به دست داشتن ایران در این قتل مرتبط باشد، دست نیافته است، دولت این کشور اقدام به اخراج 2دیپلمات ایرانی به جرم دست داشتن در قتل کلاهی و یکی از عناصر گروهک تروریستی الاحوازیه کرد و سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) در اقدامی که پیش از این در هیچ کشور دیگری رخ نداده است، پس از دعوت از سفیر جمهوری اسلامی ایران به محل این سازمان به وی اعلام میکند ما شواهد و قرائنی داریم که جمهوری اسلامی ایران در ماجرای قتل علی معتمد و احمد نیسی دست دارد و به همین منظور 2 نفر از پرسنل سفارت ایران باید خاک هلند را هرچه سریعتر ترک کنند. این اقدام غیرقانونی دولت هلند هرچند در سایه انفعال دستگاه دیپلماسی دولت روحانی با واکنش قاطعی از سوی ایران مواجه نشد اما نشان از تایید واقعیت دیگری داشت و آن هم چیزی جز این نبود که دولت هلند بیش از 3 دهه آگاهانه تبدیل به پناهگاه عامل انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی و شهادت رئیس وقت قوه قضائیه جمهوری اسلامی و 70 قربانی دیگر این ترور شده است و برای وی هویت جعلی نیز ایجاد کرده بود. اما حتی این مساله و لزوم پاسخگویی دولت هلند نیز پیرامون پناه دادن و حمایت از این تروریست جانی چندان اولویتی در وزارت امور خارجه پیدا نکرد. حال در شرایطی که دولتهای اروپایی در هفتههای اخیر بیشترین جنب و جوش را برای ایجاد پروندههای حقوق بشری علیه مقامات قضایی و اجرایی کشورمان تدارک دیدهاند لزوم شکایت از دولت هلند و مطالبه پاسخ پیرامون چنین اقدامی بیش از هر زمانی ضروری است و باید در اولویت دولت جدید و رئیس جدید دستگاه قضا قرار گیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب
در پی درگذشت احمد جبرئیل
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت مبارز خستگیناپذیر آقای احمد جبرئیل (دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین) را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
درگذشت مبارز خستگیناپذیر آقای احمد جبرئیل را به ملت فلسطین و همه مجاهدان و فعالان عرصه پرشور مبارزات فلسطین و همه عناصر مقاومت در منطقه غرب آسیا و به بازماندگان او تسلیت عرض میکنم.
این مرد شجاع و پرتلاش عمر خود را به مبارزه برای میهن مغصوب و مظلوم خود گذراند. از خداوند برای او پاداشی جزیل میطلبم و رحمت و مغفرت الهی را برای او مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۲۷ ذیالقعده ۱۴۴۲ - ۱۷ تیر ۱۴۰۰
***
طالبان:
اطمینان میدهیم تهدیدی علیه مرزهای ایران ایجاد نخواهد شد
سخنگوی طالبان با اشاره به تصرف گذرگاه مرزی «اسلام قلعه» اظهار داشت: اطمینان میدهیم از خاک افغانستان تهدیدی علیه مرزهای ایران ایجاد نخواهد شد.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان با اشاره به تصرف گذرگاه مرزی «اسلام قلعه» به تسنیم گفت: از خاک افغانستان هیچ تهدیدی علیه کشور ایران شکل نخواهد گرفت. وی افزود: به مقامات ایران اطمینان میدهیم نسبت به خاک کشور همجوار ما ایران هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد. سخنگوی طالبان اظهار داشت: گمرک مرزی بهتر از گذشته و با نظم بیشتر به فعالیت خود در اسلامقلعه ادامه خواهد داد. مجاهد تاکید کرد: به مردم ایران اطمینان میدهیم حسن همجواری را رعایت خواهیم کرد و به اصول هر 2 کشور با احترام برخورد خواهد شد و از ایران هم چنین توقعی داریم.
***
پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای خواستار تحریم مقامهای ایران شد
پارلمان اروپا قطعنامهای را به تصویب رساند که خواستار اعمال برخی تحریمهای هدفمند علیه مقامهای ایرانی به بهانه بازداشت اتباع اتحادیه اروپایی شد. به گزارش فارس، در بخشی از این قطعنامه، پارلمان اروپا از شورای اروپا خواستار اعمال تحریمهای هدفمند اعم از انسداد داراییها برای آن دسته از مقامها و نهادهای ایران شد که «در بازداشت خودسرانه و صدور حکم اعدام برای اتباع اتحادیه اروپایی نقش داشتهاند». چارلی ویمرز، نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته در توئیتر نوشت: «از اینکه پارلمان اروپا از درخواست اعمال تحریم علیه مقامهای ایران حمایت کرد خرسندم».
***
هلاکت عضو ارشد منافقین
امیرمسعود میرفرشچی از مسؤولان و برنامهسازان تلویزیون سیمای به اصطلاح آزادی سازمان منافقین به هلاکت رسید. امیرمسعود میرفرشچی از مسؤولان و برنامهسازان تلویزیون سیمای آزادی منافقین سهشنبهشب ۱۵تیرماه در بیمارستانی در آلبانی به درک واصل شد. میرفرشچی از سال 57 حین تحصیل در آمریکا به منافقین پیوست. او در شمار محصلانی بود که متعاقبا تحصیلاتش را در رشتههای ریاضیات و جامعهشناسی در دانشگاه یو.سی.ال.ای ادامه داد. میرفرشچی از خلبانان برجسته منافقین بود. مریم رجوی سرکرده گروهک منافقین با صدور پیامی مرگ وی را تایید و تسلیت گفت. مسعود رجوی از سالها پیش مسعود فرشچی را بهعنوان گوهر بیبدیل(!) و الگوی تمامعیار و همهجانبه یک مجاهد خلق توصیف کرده بود!
***
تحریم 8 نهاد مرتبط با صادرات به ایران
وزارت بازرگانی آمریکا از اضافه شدن نام ۳۴ شرکت و نهاد به فهرست سیاه این وزارتخانه در ارتباط با ایران، روسیه و چین خبر داد.
به گزارش تسنیم، وزارت بازرگانی آمریکا روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد نام 34 شرکت و نهاد را در ارتباط با ایران، روسیه و چین به فهرست سیاه همکاریهای اقتصادی این وزارتخانه اضافه کرده است. بر اساس این بیانیه، وزارت بازرگانی آمریکا نام 14 شرکت چینی را به بهانه آنچه «نقض حقوق بشر در استان سینکیانگ» خواند، در فهرست سیاه خود گنجاند. علاوه بر این، نام 6 شرکت چینی نیز به اتهام تلاش برای انتقال فناوریهای آمریکایی به چین برای استفاده در صنایع نظامی در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته است.
در این میان، 8 شرکت و نهاد نیز به اتهام «تسهیل صادرات اقلام آمریکایی به ایران برخلاف دستورالعمل اداره صادرات آمریکا یا فروش این اقلام به شرکتهایی که در فهرست تحریمهای دفتر کنترل داراییهای خارجی [اوفک] وابسته به وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند» در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا جا گرفتهاند و نام 6 شرکت نیز به اتهام فروش قطعات الکترونیکی که میتواند در «پیشبرد برنامههای نظامی روسیه» به کار رود، به این فهرست اضافه شده است.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است این 34 شرکت و نهاد در فعالیتهای تهدیدکننده سیاست خارجی، امنیت ملی و ارزشهای آمریکا نقش داشته یا احتمال ایفای نقش آنها در چنین فعالیتهایی در آینده وجود دارد.
ارسال به دوستان
رئیسی در دیدار با مراجع تقلید: جلب رضایت مردم از اولویتهای اصلی دولت است
در محضر مراجع
گروه سیاسی: رئیسجمهور منتخب در نخستین سفر خود به شهر مقدس قم، ضمن گفتوگو با مراجع عظام تقلید، بر نقش دولت در رفع مشکلات مردم تاکید کرد. به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز در جریان سفر خود به قم با حضرات آیات عظام حسین نوریهمدانی، جعفر سبحانی، سیدمحمدعلی علویگرگانی، شبیری زنجانی و ناصر مکارمشیرازی دیدار کرد. حضور و سخنرانی در جمع علما و فضلای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز از دیگر برنامههای رئیسی در این سفر بود.
* باید اعتماد مردم را احیا کنیم
رئیسی در دیدار با آیتاللهالعظمی ناصر مکارمشیرازی با آرزوی سلامتی کامل برای ایشان، استفاده از رهنمودها و نظرات مراجع عظام، علما و نخبگان را از وظایف دولت جدید دانست و افزود: یقین دارم با حضور و مشارکت مردم میتوانیم بر همه مشکلات فایق بیاییم. وی در ادامه با بیان اینکه قبل از تشکیل دولت مصمم هستیم جلساتی با مراجع، علما، نخبگان و گروههای مختلف مردمی داشته باشیم، اظهار داشت: امروز اعتماد مردم به خاطر برخی اقدامات نسنجیده آسیب دیده است و باید این اعتماد را که سرمایه اصلی کشورمان است احیا کنیم. رئیسجمهور منتخب خاطرنشان کرد: در نخستین اقدام باید ثبات را در بازار ایجاد کنیم به گونهای که وضعیت آینده، هم برای تولیدکننده و هم برای مردم قابل پیشبینی باشد.
وی با بیان اینکه اعتمادسازی و جلب رضایت مردم از اولویتهای اصلی دولت مردمی است، گفت: با ثبات بازار باید شرایط آینده برای مردم و تولیدکنندگان قابل پیشبینی باشد.
آیتالله ناصر مکارمشیرازی نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم و ابراز خوشحالی از دیدار رئیسجمهور منتخب، اظهار داشت: امروز مردم از وضعیت معیشت و کسبوکار ناراضی هستند و باید علت اصلی این نارضایتیها بهدرستی شناسایی و برطرف شود. وی هوشیاری و اعتماد نکردن به دشمن را در عرصه سیاست خارجی مورد تاکید قرار داد و گفت: در این حوزه باید بر مبنای واقعیتها و نه خوشباوری و با قاطعیت، شجاعت، تدبیر و حسن عمل گام برداشت و یقین دارم شما مرد این کار هستید.
* اصلاح روند موجود امکانپذیر است
رئیسی در دیدار با آیتالله العظمی جعفر سبحانی با قدردانی از مواضع و بیانات راهگشای این مرجع تقلید در دعوت مردم به حضور در انتخابات، اهتمام دولت به استفاده از نظرات و رهنمودهای مراجع تقلید و نخبگان کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت خود را در خط مقدم رفع مشکلات مردم و ایجاد گشایش در زندگی آنها میداند و تلاش میکند با جلب اعتماد مردم و استفاده از نظرات نخبگان در مسیر رفع مشکلات گامهای موثری بردارد. وی خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات و کاستیهایی که امروز در عرصههای مختلف وجود دارد، به ظرفیتهای کشور و توان جوانان و نخبگان باور دارم و تلاش خواهیم کرد وضعیت موجود را به نفع مردم تغییر دهیم. رئیسجمهور منتخب در ادامه با بیان اینکه مردم نسبت به رفع مشکلات و کاستیهای موجود به دولت مردمی امید بستهاند، اظهار داشت: با وجود همه مشکلات و سختیها، چشمانداز آینده را روشن میدانم و عمیقا باور دارم اصلاح روند موجود امکانپذیر است. آیتالله جعفر سبحانی نیز در این دیدار ضمن تبریک به حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، اقدام رئیسجمهور منتخب در نظرخواهی از اقشار و گروههای مختلف را بسیار ارزشمند توصیف کرد و اظهار داشت: بیتردید این اقدام پسندیده و مجموع نظرات میتواند در رفع مشکلات موثر باشد. این مرجع تقلید در ادامه فعال کردن تولید داخل و رفع موانع در کنار جذب سرمایه خارجی را در غلبه بر مشکلات اقتصادی موثر دانست و گفت: امروز باید از همه ظرفیتهای موجود برای اصلاح و بهبود وضعیت اقتصادی مردم و تولیدکنندگان استفاده کرد.
*مشکلات کشور راهحلهای عملی دارد
حجتالاسلام رئیسی در دیدار با آیتاللهالعظمی سیدمحمدعلی علویگرگانی نیز با قدردانی از نقشآفرینی ایشان در انتخابات ۲۸ خرداد، اظهار کرد: استفاده از رهنمودها و نظرات مراجع و صاحبنظران را در بهبود وضعیت موجود کشور، تاثیرگذار و مفید میدانم. رئیسجمهور منتخب نقش دولت در رفع مشکلات مردم را مهم و اثرگذار دانست و خاطرنشان کرد: مشکلات کشور راهحلهای عملی دارد و با جلب اعتماد و مشارکت مردم میتوان موانع را برطرف کرد.
آیتالله سیدمحمدعلی علویگرگانی نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از دیدار رئیسجمهور منتخب اظهار داشت: شما را شخصیتی خدوم، خدمتگزار و دلسوز میدانم و اطمینان دارم میتوانید عملکرد موفقی داشته باشید.
این مرجع تقلید گفت: در عملکرد گذشته خود بتشکن بودید و امیدوارم همچنان ابراهیموار در مسیر شکستن بتهای فساد و ناکارآمدی موفق باشید.
* مردم تکلیف خطیری را بر دوش ما گذاشتند
رئیسی همچنین دیروز در دیدار با آیتاللهالعظمی حسین نوریهمدانی با قدردانی از نقشآفرینی و حضور ایشان در صحنههای مختلف انقلاب بویژه در انتخابات اخیر گفت: در ایجاد حماسه ۲۸ خرداد نقشآفرینی مراجع عظام تقلید بسیار موثر بود. وی با اظهار امیدواری نسبت به بهرهمندی دولت سیزدهم از دعای خیر و رهنمودهای مراجع تقلید به مشکلات مردم در حوزههای مختلف از جمله معیشت و کسبوکار اشاره کرد و اظهار داشت: مردم با حضور خود وظیفه و تکلیف خطیری را بر دوش ما گذاشتند و مصمم هستیم به گونهای عمل کنیم که مردم احساس کنند وضعیت متفاوت شده است.
در این دیدار آیتالله حسین نوریهمدانی نیز در سخنانی با خیرمقدم به رئیسجمهور منتخب و با تبریک پیروزی وی در انتخابات گفت: امروز استکبار جهانی با زر و زور و تزویر در مقابل جبهه مستضعفین قرار گرفته و مردم از شیطنتهای استکبار به ستوه آمده و به دنبال عدالت و حق هستند، به همین خاطر است که دولتها و ملتهای دنیا از پیروزی شما خوشحال شدند و پیامهای تبریک بیسابقهای که از اقصی نقاط جهان ارسال کردند، موید این حرف است. این مرجع عالیقدر تقلید با اشاره به تاکیدات حضرت علی علیهالسلام به زمامداران مبنی بر مردمی بودن و اجرای عدالت و احیای حقوق مردم اظهار داشت: مردم شما را شخصیت متواضع و طرفدار عدالت میدانند و باید از فرصت ایجاد شده با اولویتبندی در مسیر رفع مشکلات مردم بویژه گرانی و بیکاری گام برداشت.
* باید سفره مردم به ظرفیتهای داخل کشور متصل شود
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در دیدار با آیتالله العظمی شبیریزنجانی با اشاره به برکات کار و تلاش و دعا و توسل خالصانه مردم در پیشبرد امور کشور اظهار داشت: ظرفیتها و منابع مادی و نیروی انسانی تحصیلکرده و کارآمدی در کشور وجود دارد که در هر عرصهای به آنها اعتماد کردیم، شاهد پیشرفتهای چشمگیر هستیم.
رئیسجمهور منتخب اتکا به منابع داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: حتیالامکان باید تلاش کنیم اقتصاد و سفره مردم به امکانات و ظرفیتهای داخل کشور متصل شود. آیتالله سیدموسی شبیریزنجانی نیز در این دیدار ضمن خوشامدگویی و تبریک پیروزی حجتالاسلام رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: امروز مردم در رنج و سختی هستند و باید با تلاش شبانهروزی و مجاهدانه آرامش و آسایش را به زندگی مردم بازگرداند. این مرجع تقلید اخلاص و مجاهدت صادقانه در رفع مشکلات مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: این وعده قطعی الهی است که راههای مختلفی را برای پیشبرد امور، پیش روی تلاشگران مخلص قرار میدهد.
ارسال به دوستان
توضیحات تکمیلی غریبآبادی درباره تولید سوخت سیلیساید و اظهار نگرانی نابجای برخی طرفهای برجامی
معطل دیگران نمیمانیم
گروه سیاسی: سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، سهشنبهشب از تولید قریبالوقوع نخستین صفحه سوخت سیلیساید در ایران خبر داد و گفت: برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در رآکتور تهران، 9 روز قبل به اطلاع آژانس رسید و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز شد.
به گزارش «وطنامروز»، کاظم غریبآبادی در ادامه، توضیحاتی تکمیلی درباره تولید سوخت سیلیساید در داخل کشور ارائه کرد و مواضع طرفهای غربی در این باره را مردود دانست. توضیحات این دیپلمات ارشد کشور بدین شرح است:
1- سالانه بیش از 800 هزار بیمار در ایران، از رادیوداروهای سازمان انرژی اتمی که توسط رآکتور تحقیقاتی تهران تولید میشود، استفاده میکنند.
2- سوخت رآکتور تهران از نوع سوخت عادی با غنای تا 20 درصد است. با ارتقای این سوخت از طریق تولید سوخت سیلیساید با غنای تا 20 درصد، کمیت و کیفیت رادیوداروهای تولیدی به نحو چشمگیری ارتقا مییابد. در این فرآیند، تولید فلز اورانیوم در یکی از مراحل میانی تولید سوخت سیلیساید، ضروری است.
3- هر چند برابر برجام چنانچه ایران به دنبال شروع تحقیق و توسعه روی سوخت بر پایه فلز اورانیوم برای رآکتور تحقیقاتی تهران در مقدار کم بعد از 10 سال و قبل از 15 سال باشد، باید برنامه خود را در کمیسیون مشترک ارائه و تصویب کند اما باید توجه داشت جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات برجامی خود در دیماه 98 اعلام کرد برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست و منبعد، برنامه هستهای ایران صرفا بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت.
4- در صورت اجرای برجام نیز حتی این محدودیت برجامی نمیتواند به این معنی باشد که چنانچه ایران به چنین سوختی نیاز داشت، دارندگان آن در سطح جهانی نباید آن را در اختیار ایران قرار دهند.
5- در مذاکرات اخیر احیای برجام نیز موضوع درخواست تضمین دریافت سوخت سیلیساید از سوی ایران طرح شد اما هیچیک از کشورهای تولیدکننده این سوخت حاضر به ارائه یک تضمین قطعی در این باره نشدند. در همین راستا، اگر چه در چند بند برجام به کمک به بهبود کیفیت رادیوداروهای تولیدی ایران از سوی سایر طرفها اشاره شده است ولی از اجرای این تعهد نیز سر باز زدند و در جهت صلحآمیزترین کاربرد هستهای نیز گامی برنداشتند.
6- از سوی دیگر، با پیشرفتهای حاصله در حوزه هستهای و با همت دانشمندان پرتلاش سازمان انرژی اتمی، ایران اکنون به فناوری تولید سوخت سیلیساید دست پیدا کرده است. کشورهای مدعی و به اصطلاح نگران بگویند در حالی که چنین سوختی را به ایران نمیدهند و ایران نیز فناوری تولید آن را کسب کرده و تعهد برجامی نیز ندارد، بر چه اساسی نباید به چنین اقدامی مبادرت ورزد؟!
7- از این رو، ابراز نگرانی مصنوعی درباره تولید مقادیر کمی فلز اورانیوم توسط ایران از سوی برخی طرفهای برجام به هیچوجه مسموع نیست. جمهوری اسلامی ایران بویژه در جایی که از دانش فنی مربوط برخوردار است، بر اساس نیازهای فنی پیش خواهد رفت و خود را معطل دیگران نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|