|
وضعیت ۵ مخزن هورالعظیم مطلوب نیست
فرماندار هویزه گفت: در حال حاضر وضعیت در 5 مخزن تالاب هورالعظیم مطلوب نیست. حبیب عفریفرد با اشاره به آخرین وضعیت تالاب هورالعظیم اظهار کرد: بر اساس بازدیدهای اخیر از تالاب هورالعظیم، آب تالاب بشدت کاهش یافته است. وی افزود: حقابه تالاب نیز نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته کاهش یافته است. به گفته فرماندار هویزه، در حال حاضر وضعیت در 5 مخزن تالاب هورالعظیم مطلوب نیست.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش میدهد؛ بازگشایی مدارس و نگرانیهای کرونایی
مدارس آماده بازگشایی؟
معاون وزارت بهداشت: معلمان و رانندگان سرویس مدارس مردادماه واکسینه میشوند
بعد از گذشت 17 ماه از ورود کرونا به کشور و سپری شدن یک سال تحصیلی بدون حضور دانشآموزان در مراکز آموزشی، حالا از ستاد ملی مقابله با کرونا خبرهایی مبنی بر بازگشایی مدارس و کلاسهای آموزشی از مهرماه به گوش میرسد اما رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است تا 70 درصد جمعیت کشور واکسینه نشوند نباید کلاسها با ظرفیت کامل برگزار شود؛ کلاسهایی که با فراگیر شدن کرونا در کشور جای خود را به آموزش غیرحضوری در بستر شبکه شاد دادند. با وجود آنکه در این مدت آموزشها در بستر فضای مجازی ادامه پیدا کرد اما بسیاری از کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که دانشآموزان با افت تحصیلی در مقاطع مختلف روبهرو شدهاند. این شرایط برای دانشآموزان مقطع ابتدایی به واسطه قرارگیری در موقعیت یادگیری دادههای اولیه علمی و شکلگیری ذهنیت علمآموز حادتر گزارش شده است، چرا که در این دوره آموزش حضوری تاثیر بسزایی در کیفیت آموزشی دارد.
در همین رابطه معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کمتر از ۵ درصد مبتلایان کرونا در دنیا مربوط به سنین زیر ۱۸ سال است، گفت: معلمان و رانندگان سرویس مدارس مردادماه واکسینه میشوند و مدارس نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بازگشایی خواهند شد. دکتر علیرضا رئیسی روز گذشته در ارتباط مجازی با نشست قطبی کمیسیون ورزش و سلامت (قطب یک) مجلس دانشآموزی، درباره موضوع «سلامت دانشآموزان» اظهار کرد: هیچ آموزشی جای معلم را نمیگیرد. آموزشوپرورش فقط آموزش نیست، پرورش باید حضوری باشد و نیاز است به سمت بازگشایی مدارس برویم. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه کمتر از ۵درصد مبتلایان کرونا در دنیا مربوط به سنین زیر ۱۸سال است، گفت: افراد زیر ۱۸سال اگر به کرونا مبتلا شوند به سرعت بهبود مییابند. بر اساس مطالعات نیز احتمال انتقال کرونا از دانشآموز به دانشآموز بسیار کم است. وی اظهار کرد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کنکور پارسال و امسال شرکت کردند و مشکلی از نظر کرونا نداشتند. رئیسی با اشاره به اینکه پیشبینی یونسکو این است که با وجود کرونا و تعطیلی مدارس، تعداد بازماندگان از تحصیل و کودکان کار بیشتر میشود و تعطیلی مدارس دانشآموزان را از نظر سلامت روحی- روانی دچار آسیب میکند، ادامه داد: مجموعهای از اقدامات برای بازگشایی مدارس وجود دارد. با توجه به عدم وجود واکسن برای دانشآموزان زیر ۱۸سال، معلمان و رانندگان سرویس مدارس در مرداد واکسینه خواهند شد. وی در پایان بر مناسبسازی و رعایت پروتکلهای بهداشتی فضاهای آموزشی تأکید کرد.
* تا 70 درصد جمعیت کشور واکسینه نشوند مدارس نباید با ظرفیت کامل باز شود
با وجودی که معاون وزیر بهداشت از احتمال بازگشایی مدارس در اول مهر خبر میدهد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است تا 70 درصد جمعیت جامعه واکسینه نشوند بازگاشیی مدارس مخاطرهآمیز است. علیرضا منادیسفیدان در گفتوگو با روزنامه «وطنامروز» گفت: بازگشایی کامل مدارس تا واکسینه شدن 70 درصد جمعیت کل کشور اشتباه است اما با توجه به وعده واکسیناسیون 70 درصدی افراد جامعه تا آذرماه به نظر میرسد مدارس در مهرماه به صورت محدود و با شرایط خاص باز شود. وی در گفتوگو با روزنامه «وطنامروز» در واکنش به اظهارات رئیسی، معاون وزیر بهداشت درباره بازگشایی مدارس در مهرماه گفت: هر چند آموزش حضوری برای دانشآموزان ضروری است اما تا زمانی که همه معلمان، رانندگان سرویس دانشآموزان، کارکنان آموزشوپرورش و مدارس واکسینه نشوند نباید ریسک کرد و در مدارس را به روی دانشآموزان گشود. منادیسفیدان به تراکم بالای دانشآموزان در کلاسهای درس در بیشتر مناطق کشور و احتمال سرایت سریع بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: برای حفظ سلامت جامعه به نظر میرسد ابتدا باید واکسیناسیون عمومی در سطح وسیعی از جمعیت انجام و در صورت بازگشایی مدارس محدودیت ایجاد شود. وی خاطرنشان کرد: چنانچه ستاد ملی مقابله با کرونا دستور بازگشایی مدارس در مهرماه را صادر کند، علاوه بر واکسیناسیون معلمان و افراد مرتبط در بدنه آموزشوپرورش و... در مدارس باید نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود، البته حضور همگانی محصلان در کلاسهای درس اقدامی نادرست است، بلکه باید 40 درصد دانشآموزان تا قبل از آذرماه و پس از واکسیناسیون 70 درصدی جمعیت کشور در مدارس حضور یابند. همچنین مدارس نباید در شهرهای با وضعیت قرمز باز باشد.
* افزایش بیماران سرپایی و بستری کرونا در هفته گذشته
هر چند اظهاراتی ازسوی مسؤولان درباره بازگشایی مدارس مطرح است اما این روزها ویروس جهش یافته هندی در کشور جولان میدهد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در هفته گذشته تعداد مراجعههای سرپایی کرونا مثبت در کشور حدود ۴۰ درصد افزایش داشته و همچنین شاهد افزایش ۱۷ درصدی در موارد مثبت بستری به علت کرونا و افزایش ۱۰ درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبلتر بودیم. سیماسادات لاری درباره آخرین وضعیت بیماری «کووید-۱۹» در کشور گفت: میانگین بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور 13-12 نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است و استانهای ایلام، یزد، کرمان، مازندران و بوشهر به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور بودند. وی ادامه داد: همچنین میانگین بروز موارد مرگومیر ناشی از بیماری حدود 13-12 نفر به ازای هر یک میلیون نفر است و استانهای سیستانوبلوچستان، یزد و بوشهر دارای بیشترین میزان موارد مرگومیر ناشی از کرونا هستند. معاون وزیر بهداشت گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور با حد مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد و استانهای یزد و هرمزگان دارای پایینترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور هستند. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، لاری اظهار کرد: ویروس جهشیافته نوع دلتا سرعت تکثیر و شیوع بالاتری نسبت به جهشهای قبلی ویروس کرونا دارد و با توجه به شیوع گسترده آن در بسیاری از نقاط کشور، لزوم پایبندی به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و در صورت تداوم روند کاهشی عمل به دستورالعملهای بهداشتی، شرایط بیماری در کشور به مراتب سختتر خواهد شد. سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: از همه مردم عزیز کشورمان میخواهیم که حتی در صورت تزریق واکسن کرونا نیز موارد بهداشتی مانند استفاده از ماسک و عدم حضور در محلهای سربسته و پرتجمع را رعایت کنند. وی همچنین گفت: امیدواریم در روزهای آتی با رسیدن محمولههای جدید واکسن کرونا، فرآیند واکسیناسیون «کووید-۱۹» سرعت بیشتری بگیرد.
***
طی 24 ساعت 20829 بیمار جدید کرونایی شناسایی شدند و ۱۸۲ نفر جان باختند
عبور تعداد جان باختگان کرونا از مرز 86 هزار نفر
آمار مبتلایان و جانباختگان به بیماری «کووید-19» در کشور دیروز نسبت به روزهای قبل روند افزایشی به خود گرفت. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی یک شبانهروز (ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه) ۲۰ هزار و ۸۲۹ بیمار جدید «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۸۲ تن نیز در همین بازه زمانی جان خود را از دست دادند.
بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دیروز ۲۱ تیرماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۸۲۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۲۸۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۱۸۲ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و به این ترتیب مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۶ هزار و ۴۱ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۴۱ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳ هزار و ۷۹۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد بیماری قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۵۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۷۱۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۷ میلیون و ۵۷ هزار و ۲۵۷ دوز رسیده است.
***
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خبر داد
آغاز واکسیناسیون سنین 68 سال به بالا
افراد بالای 65 سال میتوانند در سامانه نوبتدهی واکسن کرونا ثبتنام کنند. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به ثبتنام واکسیناسیون سنین ۶۵ سال به بالا گفت: سامانه به گونهای طراحی شده که افراد بالای ۶۵ سال میتوانند ثبتنام کنند اما به دانشگاهها ابلاغ شده که تلقیح واکسن فعلا برای ۶۸ تا ۷۰ سال انجام شود. بنابراین از مردم میخواهیم بدون دریافت پیامک و نوبتدهی مراجعه نکنند. دکتر علیرضا زالی دیروز در جمع خبرنگاران، درباره واکسیناسیون افرا ۶۸ سال به بالا گفت: امروز روز اعلام واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ تا ۷۰ سال بود که با اعلام معاونت بهداشت وزارتخانه آغاز شد. همانگونه که اعلام شد گروه سنی که اکنون فراخوان شدند از ۶۸ تا ۷۰ سال هستند که در مجموع نحوه حضور مردم بر اساس ثبتنام در سامانه salamat.gov.ir و نوبتدهی و دریافت پیامک است. زالی ادامه داد: البته جای عذرخواهی از مردم به دلیل ازدحامهای اخیر است و بخش زیادی از این مشکل به دلیل کاستی واکسن بود و درخواست ما از وزارت بهداشت این است که با تامین مکفی واکسن، شرایط برای دانشگاهها به گونهای باشد که بخوبی به وظایف خود عمل کنند. وی درباره شرایط فعلی کرونا در تهران نیز بیان کرد: آخرین آمار نشان میدهد با فرآیند رو به رشد در شاخصها مواجه هستیم. روز یکشنبه بالغ بر ۱۴ هزار و ۸۰۰ مراجعه در حوزه سرپایی داشتیم و ۱۱۵۰ مورد جدید بستری کردیم و ۹۰۰ ترخیصی داشتیم و با این حساب مجموع بیماران بستری تهران به ۶۶۱۰ بیمار رسیده است که نسبت به روزهای قبل افزایش داشته است.
ارسال به دوستان
اخبار
توزیع بستههای معیشتی بین خانوادههای زندانیان جرائم غیرعمد
مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از پرداخت ۱۱۰ میلیارد ریال برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و اهدای ۷۰ هزار بسته معیشتی به خانوادههای نیازمند ایشان توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خبر داد. سعید سلیمانی، مدیرعامل بنیاد احسان در این باره گفت: بنیاد احسان با تخصیص بودجهای از محل منابع ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به ارزش ۱۱۰ میلیارد ریال اقدام به آزادی ۱۲۰۲ زندانی در ۲۷ استان کشور کرده است. وی در ادامه درباره حمایت از خانوادههای این زندانیان نیز گفت: در ادامه توزیع بستههای معیشتی در بین اقشار آسیبدیده - که از ابتدای بحران کرونا در کشور توسط بنیاد احسان انجام شده- و همچنین کمک به خانوادههای زندانیان، تاکنون ۷۰ هزار سبد کالا بین این خانوادهها در ۲۷ استان کشور توزیع شده است که به ترتیب استانهای تهران، خراسان رضوی و فارس بیشترین میزان دریافت سبد کالا را داشتهاند. سلیمانی درباره تفاهمنامه امضا شده با سازمان زندانها نیز افزود: سال گذشته و در ادامه اقدامات حمایتی بنیاد احسان، تفاهمنامهای با سازمان زندانها به امضا رسید که طی آن تاکنون ۱۱۰ میلیارد ریال برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد تخصیص یافته است. بنیاد احسان در سال جاری مراحل پنجم و ششم رزمایش همدلی و احسان را با موضوع توزیع بستههای معیشتی و با محوریت اقشار آسیبدیده از کرونا برگزار کرده است. در هر مرحله از رزمایشهای همدلی و احسان یک میلیون بسته معیشتی بین اقشار کمبرخوردار توزیع میشود.
***
مصدومیت ۱۶ کارگر در حادثه واژگونی مینیبوس در قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین گفت: یک دستگاه مینیبوس حامل کارگران شرکت بیستون پارس در نزدیکی این شرکت در مسیر قصرشیرین به خسروی واژگون شد و ۱۶ نفر مصدوم شدند. مرادعلی تاتار افزود: این مینیبوس ساعت 7 صبح حین انتقال کارگران به محل شرکت در مسیر قصرشیرین به خسروی واژگون شد و تعدادی از کارگرانی که داخل آن بودند، مصدوم شدند. وی اظهار داشت: بلافاصله مصدومان توسط نیروهای امدادی به بیمارستان حضرت ابوالفضلالعباس(ع) قصرشیرین منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند. فرماندار قصرشیرین گفت: این حادثه تاکنون هیچ مورد فوتی نداشته و از مجموع مصدومان نیز ۱۳ نفر در محل بیمارستان حضرت ابوالفضلالعباس(ع) تحت درمان و مداوا قرار گرفته و ۳ مصدوم نیز به دلیل شکستگی شدید به مرکز درمانی در کرمانشاه اعزام شدند.
***
رگبار پراکنده و وزش باد شدید در برخی استانهای کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به بارشهای پراکنده و وقوع رعد و برق در سواحل دریای خزر طی 5 روز آینده، از رگبار پراکنده و وزش باد شدید در برخی استانهای کشور خبر داد. صادق ضیاییان ضمن اشاره به اینکه بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی طی 5 روز آینده برای سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود، اظهار کرد: از سهشنبه تا پنجشنبه (۲۲ تا ۲۴ تیر) در ارتفاعات البرز شرقی و خراسان شمالی نیز احتمال وقوع رگبار پراکنده وجود دارد. وی ادامه داد: چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۲۳ و ۲۴ تیر) علاوه بر مناطق یاد شده در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل نیز رگبار پراکنده رخ میدهد همچنین تا اواخر هفته در جنوب سیستانوبلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب شرق فارس در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ میدهد. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، طی ۲ روز آینده وزش باد در جنوب سمنان، جنوب، جنوب تهران، قم، مرکزی، جنوب غرب و جنوب کشور افزایش مییابد و در بعضی ساعات با وقوع گرد و خاک نیز همراه خواهد بود. همچنین طی 5 روز آینده در شرق و جنوب شرق کشور بویژه در شمال سیستانوبلوچستان و خراسان جنوبی وزش باد شدید همراه با خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی پیشبینی میشود.
***
آتشسوزی در ارتفاعات گچساران مهار شد
فرماندار گچساران استان کهگیلویهوبویراحمد از مهار شعلههای آتش در ارتفاعات «نارک» این شهرستان بعد از 120 ساعت تلاش شبانهروزی خبر داد. علیرضا اتابک گفت: با تلاشهای شبانهروزی نیروهای امدادی، دستگاههای مختلف، بسیج و نیروهای داوطلب مردمی، بعد از 120 ساعت از وقوع آتشسوزی در ارتفاعات نارک شهرستان گچساران، این آتشسوزی مهار شده است. وی در ادامه با اظهار تاسف از اینکه شعلههای آتش به شکل نگرانکنندهای همچنان منطقه حفاظتشده «خامی» را درمینوردد و گرمای بالای 50 درجه و وزش بادهای شدید کار اطفای شعلههای آتش را با مشکلات متعددی در این منطقه مواجه کرده است، اظهار داشت: حدود 300 نیروی انسانی هماکنون در ارتفاعات خامی حضور داشته یا در حال اعزام به منطقه هستند.
***
کنکور امسال آسانتر از پارسال بود
رئیس سازمان سنجش ضمن بیان اینکه کنکور امسال آسانتر از سال گذشته بود، تصریح کرد پرسشهای مورد اعتراض کنکوریها تنها در درس ریاضی بوده است. ابراهیم خدایی درباره اعتراضات نسبت به سخت بودن سوالات کنکور سراسری گفت: طبق برآوردهای ما به جز درس ریاضی سایر سوالات کنکور امسال نسبت به پارسال سادهتر بوده است. وی ادامه داد: نمیشود که سوالات ما مثل سوالات آموزشوپرورش باشد. این مقام مسؤول تاکید کرد: سوالات ریاضی ترکیبی و مفهومی بوده، منتظریم آموزشوپرورش اعلام کند کدام سوال خارج از کتاب بوده تا بررسی کنیم.
ارسال به دوستان
وزارت علوم از مصوبه ممنوعیت شرکت داوطلبان رشتههای غیرمرتبط در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ کوتاه آمد
لغو مصوبه جنجالی وزارت علوم
روز یکشنبه بخشنامهای با امضای محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم مبنی بر ممنوعیت شرکت داوطلبان رشتههای غیرمرتبط در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ از سوی یکی از کانالهای خبری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شد. با انتشار این خبر، برنامهریزی آن دسته از دانشجویانی که عزم داشتند کنکور سال آینده را در فضایی متفاوت از رشته تحصیلی خود تجربه کنند به هم ریخت و نگرانیهایی را برای آنان به همراه داشت. ساعاتی بعد از مخابره این خبر، محتوای آن از کانال خبری وزارت علوم حذف شد. بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش دانشجو، قرار بود از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانشآموختگان دوره کارشناسی رشتههای مرتبط امکانپذیر باشد. در نگاه نخست اینطور به نظر میرسید که به دلیل مطرح شدن موضوع در شورای سنجش و پذیرش، به طور قطع این مصوبه از سال ۱۴۰۱ در کنکور کارشناسی ارشد اعمال میشود. آهنچیان در این بخشنامه خطاب به مدیران کارگروههای تخصصی گسترش و برنامهریزی آموزش عالی از آنها خواسته بود تا روز پنجشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ رشتههای مرتبط برای هر یک از رشتههایی را که در آزمون کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو دارند، تعیین کنند.
در ابلاغیه آهنچیان به دانشگاهها آمده بود: تاکنون پذیرش دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد در همه رشتهها از بین همه داوطلبان و صرف نظر از رشته تحصیلی دانشجو در دوره کارشناسی صورت میپذیرفت که آسیبهای زیادی به کیفیت آموزش عالی وارد ساخته است. امکان شرکت کردن دانشآموختگان دوره کارشناسی همه رشتهها و حتی رشتههای یک گروه تحصیلی در آزمون کارشناسی ارشد رشتههای یک زیرگروه تحصیلی وجود نخواهد داشت، بنابراین درج همه «رشتههای گروه» برای هیچ رشتهای مجاز نیست اما درج همه گرایشها مانعی ندارد. در ادامه این ابلاغیه تاکید شده بود: با توجه به اینکه دفترچه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ در مردادماه منتشر میشود، درباره رشتههایی که این اطلاعات تا تاریخ تعیینشده به دفتر برنامهریزی آموزشی ارسال نشده باشد، عنوان «فقط رشتههای همان زیرگروه تحصیلی» درج میشود.
* واکنشها به مصوبه جنجالی
با مخابره این خبر واکنشهای متعددی از سوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و تعدادی دیگر از مخالفان و موافقان این مصوبه شکل گرفت. چنین به نظر میرسید نحوه شرکت داوطلبان دارای رشتههای غیرمرتبط در کنکور کارشناسی ارشد از مدتها قبل در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مطرح شده و روی زمین مانده بوده اما با انتشار بخشنامهای که تاریخ آن به ۱۰ تیرماه جاری برمیگردد، نگرانی بزرگی به دل داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ رخنه کرد.
منتقدان طرح مذکور معتقدند این تصمیمگیری بر خلاف توسعه علمی است و برخی دانشجویان از رشته خود در مقطع کارشناسی رضایت ندارند و با تغییر رشته در کارشناسی ارشد میتوانند به پیشرفت علمی مطلوبتری دست یابند.
علیرضا منادیسفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس در این زمینه گفت: «اجازه اجرایی شدن این مصوبه را در شورای سنجش و پذیرش دانشجو نمیدهیم و این موضوع به ضرر دانشجویان است».
* جلسه فوقالعاده شورای سنجش و پذیرش
یکی از مسؤولان سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با ایرنا به این نکته اشاره کرد که این موضوع هنوز قابلیت اجرایی شدن ندارد و تا هفته آینده جلسه فوقالعادهای برای بررسی مجدد این مصوبه برگزار میشود. علاوه بر این، رشتههایی که میتوانند در کنکور کارشناسی ارشد مرتبط باشند، از سوی دانشگاهها و وزارت علوم مشخص میشوند.
همچنین فاطمه زرینآمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: معاونت آموزشی وزارت علوم برای سنوات آینده رشتههای امتحانی مرتبط با هر مجموعه امتحانی را در قالب گروههای آموزشی بررسی و ارتباط رشته را برای هر رشته امتحانی و نه رشته گرایش، تعیین کرده و برای بررسی و طرح در جلسات آتی شورای سنجش و پذیرش ارائه کند.
او این اطمینانخاطر را داده است که این موضوع بعد از تصویب شورای سنجش و پذیرش به دانشجویان اطلاعرسانی میشود.
* نظر مخالفان و موافقان مصوبه پرحاشیه
در حالی که علت انتشار و حذف این بخشنامه و ایجاد نگرانی و اضطراب در داوطلبان مشخص نیست، تعدادی از کنکوریهای کارشناسی ارشد که با قصد تغییر رشته، خود را برای آزمون این مقطع در سال ۱۴۰۱ آماده میکنند، میگویند برخی منابع رشتههای جدید را از الان خریداری کرده و در حال مطالعه هستند و این مصوبه در صورت اجرایی شدن، آنها را ناامید میکند. البته موافقان مصوبه هم بر این باورند چه دلیلی دارد دانشجوی مقطع لیسانس که در رشته مهندسی تحصیل کرده، ناگهان در کارشناسی ارشد، دانشجوی رشته هنر شود.
* لغو مصوبه دردسرساز
در پی این واکنشها وزارت علوم مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشتههای غیرمرتبط را تا زمان انجام بررسیهای بیشتر و کارشناسانه لغو کرد. به گزارش ایسنا، محمدرضا آهنچیان، مدیرکل برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم با ارسال نامهای به معاونان آموزشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی درباره مصوبه تغییرات احتمالی آزمون کارشناسی ارشد، اعلام کرد: تصمیمگیری درباره تغییر در رشتههای مرتبط برای داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد، به انجام مطالعات و بررسیهای بیشتر موکول شد. در بخشی از نامه آهنچیان آمده است: بر اساس مصوبه هفدهمین جلسه «شورای سنجش و پذیرش دانشجو»، آزمون کارشناسی ارشد به روال سالهای گذشته انجام میشود و تصمیمگیری درباره تغییر در رشتههای مرتبط برای داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد، به انجام مطالعات و بررسیهای بیشتر، موکول شده است. مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم توضیح داده است که این دفتر مرجع تصمیمگیری درباره آزمونهای ورودی دانشگاهها نیست و تصمیمات مقتضی درباره اجرای مصوبه «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی» پس از انجام بررسیهای کارشناسی در سطح کارگروههای تخصصی و طرح و تصویب در شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی اتخاذ خواهد شد.
همچنین در این نامه از مدیران دفتر برنامهریزی دانشگاهها درخواست شده است که نقطهنظرات دانشگاهها برای ارتقای کیفیت آموزش و توانمندی داوطلبان پذیرفته شده در دورههای تحصیلات تکمیلی به این دفتر اعلام شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|