|
رئیسجمهور لبنان: آماده همکاری با «نجیب میقاتی» هستم
پایگاه خبری النشره نوشت «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان در آستانه آغاز رایزنیهای الزامآور پارلمانی برای انتخاب مامور تشکیل دولت آینده این کشور، در یک مصاحبه مطبوعاتی اظهار داشت رایزنیهای الزامآور پارلمانی دوشنبه در موعد مقرر خود انجام میشود و هر فراکسیونی خواستار به تعویق انداختن آن است باید دلیل موجه و قانعکنندهای داشته باشد. رئیسجمهوری لبنان افزود: من آماده همکاری با «نجیب میقاتی» نخستوزیر پیشین لبنان یا هر شخص دیگری که پارلمان او را معرفی میکند هستم.
ارسال به دوستان
مشاور امنیت ملی عراق تاریخ تخلیه نیروهای پنتاگون را تلویحا اعلام کرد
آمریکا از عراق اخراج میشود یا خارج؟
آیا ارتش تروریست آمریکا تا 5 ماه دیگر یعنی کمتر از ۲ سال پس از ارتکاب جنایت بامداد 13 دی 98 در فرودگاه بینالمللی بغداد، مجبور به ترک بینالنهرین خواهد شد؟ این احتمالی جدی است که در جریان دور چهارم مذاکرات میان هیات اعزامی بلندپایه عراقی به واشنگتن با مقامات آمریکایی به بیرون درز کرده است.
تارنمای خبری الفرات دیروز متن بیانیهای را منتشر کرد که قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق که خود در واشنگتن حضور دارد درباره پیشرفت مذاکرات صادر کرده است. او تلویحا به تاریخ اخراج یا خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق اشاره کرده و گفته است: «ما به طرف آمریکایی تاکید کردیم عراق نیازی به هیچ نیروی رزمی خارجی در خاکش ندارد. روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ طعم خاصی خواهد داشت».
پیش از این 10 روز قبل ۲ مقام نظامی و سیاسی عراقی که نمیخواستند نامشان فاش شود به روزنامه العربیالجدید چاپ لندن وابسته به خاندان سلطنتی قطر درباره رایزنیها میان بغداد و واشنگتن بر سر خروج نیروهای رزمی پنتاگون از عراق تا پایان سال جاری میلادی(2021) خبر داده بودند اما تاریخ دقیقی که الاعرجی برای آخرین روز سال 2021 اعلام میکند و نحوه مژده دادن او در این باره احتمالاتی را مطرح میکند.
آیا دولت ناکارآمد مصطفی الکاظمی نقشهای برای این مذاکرات و نتایج احتمالی آن کشیده است؟ و آیا قصد دارد اعتبار اخراج آمریکاییها را به نام خود کند یا برعکس میخواهد مطالبات عمومی و قانون پارلمان در این باره را به انحراف بکشاند؟
بدیهی است دولت غربگرای فعلی بغداد در شرایط سقوط آزاد مقبولیت و در نتیجه مشروعیتش به دنبال آن باشد موضوع خروج نظامیان اشغالگر منفور آمریکایی از این کشور را مصادره به مطلوب کرده و در آستانه انتخابات پارلمانی اواخر مهر ماه(10 اکتبر) بدین حربه، بخشی از افکار عمومی را به سوی خود جلب کند. از این منظر اما بوی خیانت نیز به مشام میرسد، بدین ترتیب که الکاظمی و جریانهای العراقیونی- صدری- بعثی حامی او ممکن است در صورت موفق شدن این حربه و به دست آوردن اکثریت کرسیهای لازم برای تشکیل دولت آتی در اواسط پاییز و در فاصله چند هفته مانده به مهلت خروج نیروهای آمریکایی (پایان سال 2021)، توافق فعلی را به نفع توافقی بلندمدتتر با کاخ سفید برای قانونی کردن حضور نیروهای پنتاگون در خاک عراق ملغی کنند. یک مقام نزدیک به دفتر نخستوزیری در مصاحبه یاد شده با روزنامه العربی الجدید بر این ظن صحه گذاشته و گفته بود ممکن است تا پایان سال میلادی تنها 500 نیروی رزمی آمریکایی خارج شده و جای خود را به نیروهای مستشاری بدهند، حال آنکه تجربه گذشته نشان میدهد ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا در چنین مواقعی میتواند بسادگی نیروهای رزمی را که از سنتکام (فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه، آسیای میانه و شمال آفریقا) خارج میکند با یگانهای تفنگداران ویژه یا نیروهای نظامی خصوصی تحت عنوان افسران آموزش دهنده به ارتش و پلیس عراق جایگزین کند.
نکته اینجاست که بایدن و دموکراتها طی 7 ماهی که به قدرت رسیدهاند از هیچ تلاشی برای حفظ نیروهای نظامی آمریکا در عراق و سوریه فروگذار نکردهاند و به نوعی میتوان بایدن را حافظ میراث اشغالگرانه آمریکاییها در بینالنهرین از دوران ریاستجمهوری بوشهای پدر و پسر و سپس باراک اوباما و دونالد ترامپ دانست.
پارلمان عراق دی ۹۸ در پی اقدام جنایتکارانه دولت ترامپ در ترور سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس و شهید ابومهدی المهندس، نایبرئیس وقت سازمان حشدالشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد اما با این حال، دولت بایدن که مدعی رد و نفی میراث ترامپ است، همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار میورزد.
به رغم اظهارات مقامات آمریکایی و عراقی درباره محدود شدن مأموریت نظامیان بیگانه به آموزش و اقدامات مستشاری به نیروهای عراقی، گروههای مقاومت عراق با اشاره به ورود گسترده کاروانهای لجستیکی آمریکایی به خاک این کشور و مشارکت نیروهای آمریکایی در عملیاتهای نظامی عراق، تأکید دارند این اقدامات نمیتواند بیانگر محدود شدن مأموریت نظامیان آمریکایی باشد.
از منظر دیگر اما ستاد مشترک ارتش تروریست آمریکا فارغ از نظر کاخ سفید، زیر فشارهای روزافزون محور مقاومت، پارلمان عراق و افکار عمومی چارهای جز فرار قریبالوقوع از عراق، همانند افغانستان ندارد.
آنها در داخل و خارج زیر فشار شدید هستند تا هر چه سریعتر از بینالنهرین فرار کنند یا دستکم نیروهای رزمی سنتکام را با نیروهای مستشاری پنتاگون و ناتو تعویض کنند تا اینچنین هدف حملات گروههای مبارز عراقی قرار نگیرند.
حضور موثر شخصیتی چون «قاسم الاعرجی» در جریان ادوار اخیر مذاکرات عراقی- آمریکایی بویژه دور چهارم که جمعه گذشته در ساختمان وزارت خارجه ایالات متحده در واشنگتن آغاز شد، موید حامیان این دیدگاه است که آمریکاییها با توجه به ضربات کاریای که در ماههای اخیر در عراق و سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه دریافت کردهاند، مجبور به ترک خطوط تماس مستقیم با محور مقاومت هستند. الاعرجی وزیر کشور پیشین عراق و نماینده پیشین سازمان بدر در مجلس این کشور است که نه تنها سالها در ایران زندگی و تحصیل کرده، بلکه سابقه مبارزاتی روشنی با رژیم بعث و سپس اشغالگران آمریکایی دارد.
در عین حال یک مقام بلندپایه در دفتر فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در مصاحبه مذکور با رسانه قطری علاوه بر اینکه درباره نقش مبهم الکاظمی یا حتی وزیر خارجهاش، فؤاد حسین به نیابت از او به عنوان مبتکر اصلی دور چهارم مذاکرات امنیتی بغداد- واشنگتن سخن گفته، بلکه اعتراف کرده رایزنیهای مستمر قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق با مقامات آمریکایی در این باره حیاتی بوده است. حضور پررنگ الاعرجی در مذاکرات واشنگتن از روز جمعه و بیانیهای که این شخصیت توانمند سیاسی مستقل از دولت الکاظمی با اشاره تلویحی به تاریخ خروج نظامیان آمریکایی از عراق صادر کرده، همگی میتواند نشانههای جدی بودن نتایج مذاکرات و تاریخ اعلانی باشد.
در همین حال واکنش تند جریانهای جهادی عراق به اظهارنظرهای فؤاد حسین، وزیر خارجه دولت الکاظمی در این باره، موید این نکته است که محور مقاومت میخواهد جلوی سوءاستفاده سیاسی - انتخاباتی دولت بغداد از خروج نیروهای آمریکایی را بگیرد.
به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، فؤاد حسین، وزیر خارجه دولت مصطفی الکاظمی که ریاست هیات دیپلماتیک عراقی را در دور چهارم مذاکرات امنیتی در واشنگتن بر عهده دارد، در گفتوگویی با این نشریه تاکید کرده است: «ما نیازی به جنگجویان بیشتر نداریم، چون خودمان داریم. ما چه نیاز داریم؟ همکاری در زمینه اطلاعاتی. ما به کمک برای تمرین نظامی و قوای هوایی احتیاج داریم».
او سپس ضمن تقدیر از کمکها و حمایتهای آمریکا در مسیر مبارزه با تروریسم، صرفا بر نیاز آموزشی و تجهیزاتی کشورش تأکید و تصریح کرد: «نیروهای امنیتی ما همچنان نیازمند برنامههایی هستند که آمریکا در زمینه آموزش، تسلیح، تجهیز و افزایش توانایی نیروهای ما ارائه میدهد».
این سخنان متناقض و نه چندان رو به جلوی وزیر خارجه عراق به جای آنکه بر دستاورد اخراج نیروهای آمریکایی تاکید داشته باشد، گویی صحه گذاشتن بر همان پیامی بود که مرتبا از دستگاه دیپلماسی دولت بایدن و پنتاگون تکرار میشود.
اظهارات فؤاد حسین با واکنش قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق همراه شد. او با انتقاد از چنین مواضعی توئیت کرد: «سخنان وزیر خارجه عراق درباره اینکه نیروهای امنیتی عراق هنوز به کمک نیروهای آمریکایی نیاز دارند، سخنانی بسیار تاسفبار است که ما و هر عراقیای که به نهادهای نظامی و امنیتی کشورش مفتخر است، با آن مخالفیم. همه میدانند حضور آمریکا در عراق هیچ ارتباطی با منافع عراق ندارد، بلکه با منفعت رژیم اسرائیل مرتبط است که عراق و عراقیها را دشمن اول خود میداند».
***
تأیید حمله به تروریستهای آمریکایی در اربیل
سخنگوی ائتلاف آمریکایی دیروز پس از اعلام یک گروه عراقی رسما پذیرفت یکی از مواضع سنتکام در اربیل عراق هدف حمله قرار گرفته است. صفحه تلگرامی گروهی موسوم به «لواء الثائرین» (گردان انقلابیون) پیشتر خبر داده بود پایگاه آمریکایی الحریر در شهر اربیل صبح روز جمعه هدف حمله پهپادهای انتحاری قرار گرفته است. وین ماروتو، سخنگوی ائتلاف در گفتوگو با شبکه کردی «رووداو» در این باره اعلام کرد: «یک پهپاد یکی از مواضع ائتلاف بینالمللی را در منطقه کردستان در ساعت ۱:۳۰ بامداد روز جمعه هدف قرار داد». وی البته مدعی شد این حمله خسارت مادی یا تلفات جانی در پی نداشته، حال آنکه گروه عراقی مذکور در بیانیه خود اعلام کرده بود: «عملیات هدف قرار دادن پایگاه الحریر در استان اربیل در کردستان عراق را که اشغالگران بزدل آمریکایی، جاسوسان و مزدورانشان در آن پناه گرفتهاند، بر عهده میگیریم. در این عملیات که ساعت ۲ بامداد روز جمعه با پهپادهای مسلح انجام شد، خسارتهایی به تجهیزات نظامیان آمریکایی وارد آمد». پایگاههای آمریکا در فرودگاه اربیل عراق تاکنون چند بار هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفتهاند که این حملات در هفتههای اخیر تشدید شده است.
ارسال به دوستان
رضایت از بایدن به پایینترین حد خود رسید
نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد رضایت از عملکرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با افت 6 درصدی نسبت به ماه ژوئیه به 50 درصد رسیده که بدترین نتیجه برای وی از زمان حضور در کاخ سفید است. این نظرسنجی که توسط موسسه افکارسنجی گالوپ انجام و روز جمعه نتایج آن منتشر شد، نشان میدهد 45 درصد پاسخدهندگان از عملکرد بایدن ابراز نارضایتی کرده و 5درصد دیگر گفتهاند نظری در این باره ندارند. این نظرسنجی در شرایطی انجام شده که رشد اقتصاد آمریکا به دلیل شیوع کرونا متوقف شده، سرعت واکسیناسیون کاهش یافته و شمار بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است. با این حال بهبود بعضی شاخصهای اقتصادی ادامه دارد، بیکاری رو به کاهش است و شاخصهای سهام وضعیت خوبی دارند، البته با وجود این، وبسایت گالوپ در توضیح درباره وضعیت آمریکا در دوران بایدن نوشته شهروندان برای خرید سوخت و سایر کالاها بهای بیشتری پرداخت میکنند. جو بایدن هنوز نتوانسته به وعدههایش برای پیش بردن برنامهها به صورت ۲ حزبی به طور کامل عمل کند. الگوی قابل مشاهده دیگر در این نظرسنجی غالب بودن نگاه حزبی در برآورد وضعیت عملکرد بایدن است. تنها 12 درصد هواداران حزب جمهوریخواه گفتهاند از عملکرد رئیسجمهور آمریکا راضی هستند، در حالی که این رقم در میان دموکراتها 90 درصد است. با این حال، کمتر از 50 درصد (48 درصد) از کسانی که خودشان را مستقل میدانند، عملکرد او را قابل قبول دانستهاند. این نظرسنجی در بازه زمانی 6 تا 21 ژوئیه (15 تا 30 تیرماه) انجام شده است.
ارسال به دوستان
تصویب لایحه ضداسلامی در فرانسه
خبرگزاری فرانسه خبر داد مجلس ملی فرانسه با وجود انتقادهای شدید نمایندگان احزاب چپ و راست، یک لایحه «ضدجداییطلبی» بحثبرانگیز را تصویب کرد. دولت استدلال کرده این قانون برای تقویت نظام سکولار فرانسه مورد نیاز است اما منتقدان میگویند آزادیهای مذهبی را نقض میکند. پس از یک بحث 7 ماهه شدید و رفت و برگشت این لایحه میان مجلس و سنا، لایحه ضدجداییطلبی با ۴۹ رأی موافق در برابر ۱۹ رأی مخالف تصویب شد. 5 نماینده نیز رأی ممتنع دادند. «ژان لوک ملانشن» رهبر یکی از احزاب چپگرا، در یک نطق آتشین این لایحه را «قانونی علیه جمهوریخواهی» و «ضدمسلمانان» خواند. احزاب اصلی اپوزیسیون از جمله سوسیالیستها و جمهوریخواهان همراه با حزب کمونیست، علیه این لایحه رأی دادند اما حزب حاکم و ۲ حزب دیگر متحد آن به این لایحه رأی مثبت دادند. حزب راستگرای افراطی اجتماع ملی نیز به این لایحه رأی ممتنع داد. بر اساس مفادی از این لایحه، نظارت دولت این کشور بر مساجد و مدارس دینی تقویت میشود. آنچه مسلم است این لایحه بخشی از تلاشهای گسترده فرانسه برای مبارزه با رشد اسلامگرایی در فرانسه و محدودسازی جامعه مسلمانان است. پیش از این نیز قوانین پیرامون ممنوعیت استفاده از حجاب و همینطور تصویب قوانینی برای دخالت در نحوه تربیت فرزندان خانوادههای مسلمان در فرانسه جنجالآفرین شده بود.
ارسال به دوستان
شکست سنگین سعودی در جنوب یمن
عملیات در جنوب و جنوب شرق البیضا علیه ائتلاف سعودی (عناصر منصور هادی و تروریستهای القاعده) برای پاکسازی کامل بخشهای الصومعه و الزاهر در حالی ادامه دارد که رزمندگان یمنی حملات غافلگیرکنندهای را در شمال این استان آغاز کردند. نیروهای یمنی عملیاتی را در مرکز بخشهای مهم «ناطع و نعمان» از محورهای «البیاض و المسواح» ترتیب دادند و در جریان این درگیریها موفق شدند مناطق «الجعدین، آلفدام، حصیر الجار، غول الصالحی، عراء، اعشار و الغیله» را به همراه سد «فضحه» از اشغال خارج کرده و بازپس بگیرند. به گزارش «وطنامروز»، 90 درصد پیشرویهایی که در گام نخست عملیات رزمندگان یمنی در شمال استان البیضا به دست آمده، در محور مرکزی بخش «نعمان» بوده و ۱۰ درصد دیگر مربوط به پاکسازی محور جنوب غرب بخش «ناطع» است. بر اساس اطلاعات دریافتی، در جریان عملیات دقیق آزادسازی مناطق اشغالی، گروه بزرگی از نیروهای تیپ ۱۹ ائتلاف سعودی محاصره و بیش از ۱۵۰ نفر از آنان هم کشته و زخمی و دهها تن دیگر توسط نیروهای یمنی اسیر شدند. به گفته منابع میدانی، فرماندهان تیپ ۱۹ ائتلاف سعودی پس از شکست سنگین و متحمل شدن خسارتهای کمسابقه در این محور، بخش وسیعی از تجهیزات نظامی خود را از بیم آسیب بیشتر از بخش «ناطع» عقب کشیدند و به خطوط امنتر انتقال دادند. نیروهای یمنی در تلاشند مواضع خود را در مناطق تازه آزاد شده به طور کامل تثبیت کنند تا راه برای ادامه پیشرویها و پاکسازی کامل مناطق اشغالی در بخشهای «نعمان و ناطع» باز شود که میتواند ائتلاف سعودی را در وضعیت سختتری قرار دهد. با پیشرویهایی که انجام شد، رزمندگان یمنی موفق شدند مساحت مناطق تحت کنترل را در بخش «نعمان» به ۶۵ درصد و در بخش «ناطع» هم به ۵۵ درصد افزایش دهند و کفه ترازوی قدرت را در این دو محور به سود خود سنگینتر کردند. این پیروزیهای میدانی پایان کار نبود و رزمندگان در مرحله دوم عملیات موفق شدند مناطق «السدر، الغربت، الرحمه، مرکز بخش نعمان، سد الشقب، کوه الهبغ و عقبه النعمان» را پاکسازی کرده و به کنترل درآورند. در صورت تثبیت مواضع در این مناطق تازه آزادشده، بخش «نعمان» به طور کامل از اشغال عناصر ائتلاف سعودی خارج میشود. رزمندگان یمنی همزمان از بخش «نعمان» عملیاتی را برای ورود به بخش «العبدیه» در جنوب شرق استان مأرب آغاز کردهاند و درگیریها را به داخل این منطقه کشاندهاند. نیروهای یمنی در جریان مرحله اول و دوم عملیات در بخشهای «نعمان و ناطع» در شمال استان البیضا توانستند حدود ۵۲۵ کیلومترمربع از مساحت اشغالی را بازپس بگیرند و ضربات مهلکی را به ائتلاف سعودی وارد آوردند. با پاکسازی کامل بخشهای «نعمان و ناطع»، مساحت محدود اشغالی در بخش «السودایه۱» آزاد و در مجموع امنیت شمال استان البیضا تامین میشود و همچنین راه برای ورود رزمندگان به بخشهای جنوب غربی استان شبوه (بیحان و عین) و جنوب شرق استان مأرب (العبدیه) باز میشود که این مساله برای ائتلاف سعودی به معنای فاجعه است، چرا که نقطه امن دیگری را در یمن از دست خواهد داد.
* پایان رؤیای سعودی در یمن
«احمد عمر بن فرید» نایبرئیس کمیته روابط خارجی گروه موسوم به «شورای انتقالی جنوب» (المجلس الانتقالی الجنوبی) - متحد امارات در جنوب یمن - از تحولات کنونی در استان «شبوه» (جنوب یمن) ابراز تأسف کرد. این اظهارات پس از آن بود که نیروهای مسلح یمن به اطراف شهر «بیحان» در غرب استان شبوه رسیدند؛ استانی که سرشار از منابع نفت و گاز است. بر اساس گزارش «المیادین»، بنفرید گفت: شرایط نظامی کنونی در اطراف شبوه شبیه به قبل از آغاز عملیات «عاصفه الحزم» در مارس ۲۰۱۵ است که به نیروهای صنعا اجازه ورود به آن را داد و درباره سناریوی مشابه هشدار میدهد. از سوی دیگر «فضل الجعدی» عضو هیأت رئیسه المجلس الانتقالی الجنوبی هم گفت هدف ائتلاف سعودی برای تسلط بر صنعا غیرقابل دسترس است و فاصله رسیدن به آن روز به روز بیشتر میشود. الجعدی تأکید کرد آرزوهای دور و دراز ائتلاف سعودی برای تسلط بر صنعا نابود شده است. سعودیها طی سالهای گذشته اعتقاد داشتند استان شبوه حیاط خلوت آنها در خاک یمن است اما با پاکسازی شمال استان البیضا این معادله دیگر برقرار نیست، چرا که راه برای پیشروی رزمندگان باز شده و ریاض باید خود را برای شکستی دیگر آماده کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
عملیات یک ماهه جستوجوی برج فلوریدا با 97 قربانی پایان یافت
اداره آتشنشانی و امداد «میامی-داد» پایان یک ماهه عملیات جستوجو برای یافتن اجساد قرار گرفته زیر آوارهای برج فلوریدا را که ۲۴ ژوئن (سوم تیرماه) فروریخت و سرنوشت دهها نفر را در هالهای از ابهام برد، اعلام کرد. بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، با این حال مقامهای ایالت فلوریدا اعلام کردهاند نیروهای پلیس به غربال آوارهای باقیمانده ادامه میدهند به امید آنکه بتوانند اجساد بیشتری را پیدا کنند.
۲۴ ژوئن یک بلوک ساختمامی 13 طبقه در برج مسکونی در منطقه «سرفساید» در حومه شهر میامی ایالت فلوریدا فرو ریخت.
«دانیلا لوین کاوا» شهردار میامی- داد در بیانیهای در این باره گفت شناسایی اجساد بیرون کشیده شده از زیر آوار بسیار دشوار است و کارشناسان علوم پزشکی در تلاشند بتوانند هویت اجساد را مشخص کنند.
به رغم آنکه گزارشهای اولیه حکایت از مفقود شدن حدود ۱۵۰ نفر از ساکنان برج مذکور داشت، بعد از گذشت یک ماه، مرگ ۹۷ نفر تأیید شده و هیچ خبری درباره سرنوشت دیگر اجساد باقیمانده در زیر آوار منتشر نشده است. طبق گزارش رویترز، حادثه فرو ریختن برج فلوریدا به یکی از مرگبارترین حوادث ریزش ساختمان در تاریخ ایالات متحده تبدیل شده است. چهاردهم تیرماه همزمان با نزدیک شدن توفان گرمسیری «السا» به جنوب فلوریدا، این برج که بخشهایی از آن فرو ریخته بود، با مواد منفجره کاملا تخریب شد.
***
جنگ در ۱۰ ولایت افغانستان بشدت ادامه دارد
عید قربان امسال افغانستان بدون آتشبس سپری شد اما جنگ که در روزهای اول و دوم عید کمتر بود، در روزهای سوم و چهارم عید در ۱۰ استان این کشور شدت یافت و نیروهای دولتی دیروز شهرستان کرخ در هرات را از طالبان پس گرفتند. «فواد امان» معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد در عملیات بازپسگیری شهرستان کرخ در هرات نیروهای تحت حمایت محمد اسماعیلخان با نیروهای دولتی همکاری کردهاند. در مقابل اما گروه طالبان از تصرف شهرستان «غازیآباد» در استان کنر خبر داده و گفته سلاح و مهمات زیادی از این شهرستان به دستش افتاده است. وزارت دفاع افغانستان نیز سقوط این شهرستان را تایید کرد. به گفته مقامات دولتی افغانستان در ۲۴ ساعت گذشته درگیری در استانهای لوگر، کنر، پکتیا، غزنی، قندهار، بلخ، سمنگان، هلمند، نیمروز و کاپیسا ادامه داشت. «عبدالستار میرزکوال» سرپرست وزارت کشور افغانستان هم مدعی شد در جنگهای چند روز اخیر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد طالبان در مناطق مختلف این کشور در حملات زمینی و هوایی ارتش کشته شدهاند. میرزکوال افزود اجساد بیش از یکهزار و ۵۰۰ تن از افراد این گروه به پاکستان منتقل شده است. از سرعت پیشروی افراد طالبان طی یک هفته گذشته کاسته شده و دولت افغانستان در تازهترین طرحهای خود اعلام کرده است طی 6 ماه آینده مناطق مهمی را که به دست طالبان افتاده بود، پس خواهد گرفت. وزارت کشور افغانستان گفته دولت تصمیم دارد طی 3 ماه آینده تعدادی از شهرستانهای مهم و مرزهای تجارتی با کشورهای همسایه را از وجود طالبان پاکسازی کند.
***
سفر رئیسجمهور چین به تبت
در حالی که مواضع و اقدامات مداخلهجویانه آمریکا و متحدانش درباره منطقه تبت ادامه دارد، رئیسجمهور چین از این منطقه خودمختار دیدن کرد. شبکه «سیجیتیان» گزارشی درباره سفر «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین به مناسبت هفتادمین سالگرد «آزادسازی مسالمتآمیز» تبت به این منطقه خودمختار تحت حاکمیت پکن منتشر کرد. طبق گزارش این رسانه چینی، صلح و ثبات طولانیمدت در تبت به همراه توسعه تمدن سازگار با محیطزیست و رشد باکیفیت اقتصادی این منطقه خودمختار، از مسائل مهم و اولویتداری بود که طی سفر شی جین پینگ به تبت، وی بر آنها تاکید کرد. به گزارش سیجیتیان، سفر ۳ روزه رئیسجمهور چین که روز چهارشنبه آغاز شد، به مناسبت هفتادمین سالگرد «آزادسازی مسالمتآمیز» تبت انجام شد. پکن وقایع جولای ۱۹۵۰ و ۱۹۵۱ را که در نهایت به حاکمیت چین بر منطقه تبت انجامید، «آزادسازی مسالمتآمیز» تبت اطلاق میکند اما «دالایی لاما» رهبر معنوی تبتیهای خواهان استقلال از چین و برخی حامیان غربی او، مدعی «تجاوز و لشکرکشی چین به تبت» هستند.
***
بحران محیطزیست به دنبال سیل بیسابقه در آلمان
سیل مخرب آلمان که در ۶۰ سال گذشته بیسابقه بوده، این کشور را با کوهی از زبالهها-از یخچالهای شکسته گرفته تا خودروهای تخریب شده- مواجه کرده است. خبرگزاری رویترز اعلام کرد: انبوه زبالهها در کنار جادهها و مکانهای تخلیه موقت تلنبار شده است. دفع زبالهها ممکن است هفتهها طول بکشد و مقامات محلی تقاضای کمک کردهاند. در بحبوحه نگرانیها درباره شیوع بیماریها، این کشور که نقش پیشتازی را در مدیریت پسماند به سبک مدرن ایفا میکند، بعد از سنگینترین سیل در یک بازه ۲۴ ساعته که بیسابقه بوده است، با مشکل مدیریت دهها هزار تن ضایعات در سراسر شهرها و روستاهای غرب منطقه راینلند مواجه است. با گذشت یک هفته از وقوع سیل، بیشتر زبالههای ناشی از آن، عبور و مرور در خیابانها را دشوار کرده است. شهروندان آلمانی میگویند ما کرونا را شکست دادهایم ولی اکنون با خطر مبتلا شدن به بیماریهای ناشی از باکتریها، حشرات موذی و ویروسهای بیشتری مواجه هستیم. سیل در آلمان 180 کشته به جا گذاشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|