|
دیدار مرکل- پوتین در مسکو
سخنگوی دولت آلمان در جریان یک نشست خبری در شهر برلین اعلام کرد آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور قرار است ۲۰آگوست به مسکو سفر کند اما جزئیات این سفر هنوز اعلام نشده است. به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، استفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان گفت: روز جمعه ۲۰ آگوست صدراعظم دولت فدرال آلمان به مسکو سفر خواهد کرد.
ارسال به دوستان
آمریکاییها در تدارک فراری دادن رئیسجمهور و شخصیتهای دولتی همراه با تخلیه دیپلماتهایشان از افغانستان هستند
اشرف حرف زد اما چیزی نگفت
رئیسجمهور افغانستان که این روزها به خاطر بیکفایتیاش توسط کاربران فارسیزبان ایرانی و افغان در شبکههای اجتماعی از او به عنوان رئیسجمهور کابل و حومه یاد میشود، با سخنرانی بیمایهاش ثابت کرد دولت او از مقاومت در برابر پیشرویهای روزافزون طالبان عاجز است. محمد اشرف غنی در سخنرانی روز جمعهاش در ارگ شاهی (ریاستجمهوری) در مرکز کابل، با حالتی واداده و وحشتزده آخرین ذخیره آبرو و اعتبار دولت افغانستان را نیز بر باد داد. او در حالی از مشورت و رایزنی با بزرگان کشور گفت که حتی در کلام هم برای مقابله با شورشیان طالبان حرفی برای گفتن نداشت. اشرف غنی، تصویری عینی از یک رهبر بیاراده و دستنشانده غربیها را به نمایش گذاشت و حتی وعده مقابله با اشغال ولایات و ولسوالیهای افغانستان توسط طالبها را هم به مردمش نداد. این در حالی بود که دقایقی قبل از آغاز سخنرانی رئیسجمهور، خبر رسیده بود طالبان با تصرف شهر «پل علم» مرکز ایالت لوگر در مرز جنوبی کابل، به 50 کیلومتری پایتخت رسیده و به روایتی شورشیها با تانکها و نفربرهای آمریکایی به غنیمت گرفته شده، در شاهراه منتهی به کابل به حرکت درآمدهاند. غنی که حتی جرأت شرکت در یک نشست مطبوعاتی زنده را در ارگ حفاظتشده ریاست جمهوریاش نداشت، در پیام ویدئویی از فضای بسته دفتر خود گفت: «در حالی که میدانم از حال و آیندهتان نگران هستید، به شما این اطمینان را میدهم که به عنوان رئیسجمهورتان تمرکز من بر این است از گسترش بیشتر بیثباتی، خشونت و آوارگی مردمم جلوگیری کنم».
او سپس بدون اشاره به رنجهای مردم افغان در طول اشغال 20 ساله کشورشان توسط نیروهای آمریکایی و ناتو، تمام این دوران را در قالب دستاوردی 20 ساله جمعبندی کرد، حال آنکه او طی 2 انتخابات پرحرف و حدیث و مشکوک به تقلب گسترده در رقابت با دکتر عبدالله عبدالله بر مسند ریاستجمهوری نشسته و به لحاظ قانونی تنها 6 سال عنواندار این سمت بوده است.
اشرف غنی در ادامه سخنرانی کوتاه روز جمعهاش که کاربران شبکههای اجتماعی آن را به «وداع پیش از فرار اشرف» تعبیر کردند، گفت: «به عنوان یک رسالت تاریخی تلاش میکنم نگذارم جنگ تحمیل شده بر مردم افغانستان بیشتر از این باعث کشتار مردم بیگناه، از دست رفتن دستاوردهای 20 ساله شما، تخریب تاسیسات عامه و بیثباتی ادامهدار شود. به همین دلیل مشورتهای گسترده را در داخل دولت با بزرگان و رهبران سیاسی، نمایندگان اقشار مختلف مردم افغانستان و همکاران بینالمللیمان آغاز کردم. مشورتها در این رابطه به سرعت جریان دارد و نتایج آن بزودی با شما هموطنان عزیزم شریک خواهد شد». استیصال اشرف غنی نشان داد آنچه جمعبندی نشست امنیتی روز جمعه ارگ ریاستجمهوری برای ایستادگی خوانده میشد نیز چیزی جز بررسی شرایط شکست نبوده است. جمعبندی امرالله صالح، معاون اول اشرف غنی از این نشست نیز که بیارتباط با واقعیات موجود، از شکست طالبان سخن گفته بود، به وضعیت مالیخولیایی او نسبت داده شده است.
در همین حال خبر میرسد حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور افغانستان که به عنوان مهره اصلی آمریکاییها در ارگ کابل شناخته میشود، پیش از آغاز سخنان غنی به دوبی فرار کرده است.
* استعفای اشرف یا فرار؟
دیروز اما محمد امیری، معاون سخنگوی ریاستجمهوری افغانستان اعلام کرد اشرف غنی درساعات بعد از ظهر سخنرانی دیگری انجام خواهد داد. به گزارش فارس، رئیسجمهور افغانستان قرار بود در آخرین تقلا پیش از استعفای اجباری از سمت خود و فرار احتمالی از کشور، از طالبان بخواهد به یک آتشبس چند هفتهای در قبال استعفای او از سمتش تن دهد. شورای رهبری طالبان و دولت پاکستان، تنها طرفهایی بودهاند که مشخصا خواهان استعفای غنی شدهاند، هر چند بسیاری از گراهایی که مقامات واشنگتن طی یک ماه اخیر دادهاند معنایی جز اجبار دولت مستقر کابل به استعفا و پذیرفتن حاکمیت طالبان نداشته است. بر اساس این گزارش، قرار است ظرف چند روز آینده یک هیأت از طرف دولت فعلی کابل به دوحه رفته و با طالبان مذاکره کند. با این وجود به نظر میرسد این نیز ادعای دروغ دیگری از سوی اشرف غنی باشد، چرا که از سهشنبه هفته گذشته هیات رسمی دولت افغانستان به ریاست دکتر عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان که طی 6 سال گذشته عملا نقش معاون رئیسجمهور را داشته، برای مذاکره با طالبان و نمایندگان چند کشور خارجی در دوحه به سر میبرد؛ مذاکراتی که دفتر سیاسی طالبان در دوحه آن را تشریفاتی خوانده است. در چنین شرایطی دیروز خبرگزاری افغان آریانانیوز از وقوع قریبالوقوع یک کودتای آمریکایی خبر داد. ممکن است طبق برنامه واشنگتن، تیم ویژه نظامیان آمریکایی اعزامی به فلات پامیر، اشرف غنی، امرالله صالح و تعداد دیگری از اعضای حلقه دولت را از ارگ خارج کرده و به سفارت آمریکا در محله وزیر اکبر خان یا فرودگاه بینالمللی منتقل کنند و از آنان بخواهند به بیکفایتی خود در اداره کشور اعتراف و کنارهگیری داوطلبانهشان را با هدف توقف جنگ اعلام کنند. به نظر میرسد این کودتا با آنچه «جان کربی» سخنگوی پنتاگون درباره اعزام 3 هزار نظامی آمریکایی به کابل تا روز یکشنبه خبر داده بیارتباط نباشد تا شخصیتهای اصلی دولت دستنشانده واشنگتن در کابل به همراه دیپلماتها و شهروندان آمریکایی از افغانستان تخلیه شوند. به گزارش تارنمای پلیتیکو، دولت جو بایدن در حال برنامهریزی برای تعطیلی کامل سفارت خود در کابل است و موضوع انتقال آن به فرودگاه حامد کرزی کابل بحثی انحرافی است. همچنین شبکه سیانان اعلام کرد کارمندان سفارت آمریکا در کابل دستورالعملهای مربوط به امحای اسناد و مدارک را دریافت کردهاند. همچنین رسانههای افغان گزارش دادند ستونی از دود از داخل سفارت کانادا در کابل دیده شده که نشاندهنده آن است که این سفارت نیز پیش از آنکه کارمندانش سفارتخانه را تخلیه کنند، در حال از بین بردن اسناد و مدارک است.
* راز پیشروی سریع طالبان
طالبان نیز در چنین شرایطی با صدور بیانیهای ۱۳ مادهای ضمن بیان مواضع خود، پیشروی سریع نیروهایش در ولایتهای مختلف کشور را نشانه محبوبیت خود نزد مردم افغانستان دانسته است. طالبها همچنین در این بیانیه تلاش کردند به همسایههای افغانستان اطمینان دهند هیچگونه مشکلی از طرف این گروه برای آنها به وجود نخواهد آمد. در همین حال به گزارش شبکه خبری سیبیاس، پس از ۲ دهه حضور نظامیان آمریکایی و هزینه کردن دست کم 830 میلیارد دلار برای تشکیل دولت و ارتش در افغانستان، طالبان با غنیمت گرفتن خودروهای زرهی و دیگر تجهیزات آمریکایی در حال پیشروی به سوی کابل است. تارنمای آکسیوس نیز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت نیروهای دولتی افغانستان از نظر روانی جنگ را در برابر طالبان باختهاند و هیچ محاسبات کافی درباره پیامدهای روانی یک جنگ طولانی وجود ندارد. این به منزله تایید سخنان «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه ریاستجمهوری روسیه در امور افغانستان است که گفته بود طالبان کنترل قندهار را نه در پی جنگ، بلکه به دلیل فرار ارتش افغانستان که توسط ناتو و ایالات متحده آموزش دیده، به دست گرفته است.
اظهارات این دیپلمات روس در حالی بود که روزنامه واشنگتنپست به نقل از برخی مقامات آمریکایی گزارش داده بود دولت بایدن خود را برای سقوط زودهنگام کابل ظرف مدت زمانی به مراتب سریعتر از پیشبینی اولیه 90 روزه آماده میکند.
بایدن اما در آخرین سخنانش درباره افغانستان که هفته پیش ایراد شد، مدعی شده بود ارتش افغانستان میتواند تا مدتها در مقابل شورشیان بایستد.
***
سیاستمدار عراقی:
آمریکا 20 سال در کنار طالبان بوده یا ارتش افغانستان؟!
نماینده سابق پارلمان عراق نقش آمریکاییها در تجهیز و آموزش ارتش افغانستان را به سخره گرفت. عزت الشابندر، سیاستمدار سرشناس عراقی توئیت زد: «پس از شکست سنگین دولت و ارتش افغانستان که توسط آمریکا تجهیز شده و آموزش دیده است، این سوال مطرح میشود که کارشناسان و مستشاران آمریکایی در طول 20 سال گذشته چه میکردهاند؟» او سپس این پرسش را مطرح کرد: «اکنون سوالی که مطرح میشود این است: آمریکاییها در طول سالهای گذشته در کنار طالبان بودهاند یا ارتش افغانستان؟» طالبان این روزها نیروهای دولتی و ارتش افغانستان را که به مدت 20 سال تحت نظارت آمریکاییها بودهاند، در ولایتهای مختلف شکست داده و با اشغال دوسوم خاک این کشور به سمت کابل پیشروی میکند. این میتواند نشانه بینتیجه بودن ادعای آمریکاییها درباره آموزش و تجهیز ارتش عراق نیز باشد؛ یعنی بحثی که در حال حاضر در بغداد داغ داغ است.
***
حراج تجهیزات آمریکایی توسط طالبان گروه طالبان تجهیزات زرهی و پهپادهای پیشرفته آمریکایی را که از ارتش افغانستان غنیمت گرفته است به ثمن بخس به حراج گذاشته است. برخی حسابهای توئیتری با انتشار عکسهای حدود 100 دستگاه خودروی زرهی سازمان ارتش آمریکا موسوم به هاموی و مراپ (نفربرهای مسلسلدار) و همچنین 4 پهپاد رصدگر آمریکایی موسوم به اسکن ایگل در اردوگاه طالبان مدعی شدند این گروه شورشی تجهیزات مزبور را با هزینهای اندک به متقاضیان میفروشد. بر اساس این گزارش، طالبان یک پهپاد 2 میلیون دلاری اسکن ایگل را به قیمت تنها 50 هزار دلار به فروش میرساند. تمام کشورهای همسایه افغانستان بویژه چین، پاکستان، ایران و ترکمنستان و ازبکستان (به نیابت از روسیه) خریدار طبیعی چنین تجهیزاتی هستند. ارسال به دوستان
تفاهمنامه دولت مشروع ونزوئلا و مخالفان
رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا در رأس اپوزیسیون تحتالحمایه آمریکا، سرانجام با گذشت ۲ سال و نیم از آغاز بحران سیاسی در این کشور، از خواستههای نامشروع خود دست کشید و تفاهمنامهای را برای حل اختلافات سیاسی با دولت قانونی نیکولاس مادورو به امضا رساند. در نشست گفتوگو برای حل اختلافات دولت ونزوئلا و مخالفانش که روز جمعه با میانجیگری نروژ در موزه ملی مردمشناسی مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک برگزار شد، ۲ هیات به نمایندگی از نیکولاس مادورو، رئیسجمهور قانونی این کشور و خوان گوایدو، رئیسجمهور خودخوانده که توسط 60 دولت متحد سیاسی آمریکا به رسمیت شناخته میشود، با هم مذاکره کردند.
نشستهای حل اختلاف قبلی بین ۲ طرف در سالهای 2018 در دومینیکن و 2019 در باربادوس، ۲ جزیره دریای کارائیب بدون هیچ نتیجهای برگزار شده بود. این بار اما فرستادگان دولت قانونی ونزوئلا با مخالفان تحت حمایت غرب، تفاهمنامهای به منظور حل بحران سیاسی امضا کردند. به گزارش اسپوتنیک، دستور کار مذاکرات شامل این موارد میشد: «تضمین حقوق سیاسی برای همه شهروندان ونزوئلایی، یک جدول زمانی برای برگزاری انتخابات، برداشتن تحریمهای بینالمللی علیه ونزوئلا و احیای حقوق گروههای سیاسی مختلف در ونزوئلا». بنا بر یادداشت تفاهم امضا شده بین فرستادگان مادورو و گوایدو، ۲ طرف تعهدشان را درباره احترام گذاشتن به نظم مبتنی بر قانون اساسی این کشور، همزیستی سیاسی و اجتماعی و رد خشونت و حفاظت از اقتصاد ونزوئلا ابراز کردند. «خورخه رودریگز» رئیس هیات اعزامی دولت ونزوئلا که همزمان ریاست «مجمع ملی» (پارلمان ونزوئلا) را بر عهده دارد، درباره نتایج این یادداشت تفاهم ابراز امیدواری کرد ۲ طرف در مذاکرات به توافق نهایی برسند. «جرالدو بلیده» سرپرست هیات اعزامی مخالفان نیز حین امضای این تفاهمنامه گفت: «ما تعهد خودمان را برای تلاش برای حصول به توافقات بر سر مسائلی که باید در دستور کار قرار داده شود، ابراز میکنیم». «داگ هالور نیلاندر» دیپلمات نروژی که میانجیگری مذاکرات بین دولت ونزوئلا و مخالفانش را بر عهده دارد نیز گفت: «بحران جاری در ونزوئلا فقط توسط بازیگران سیاسی همین کشور قابل حل است و نتیجه مذاکرات کاملا به تعهد و اراده سیاسی طرفها بستگی دارد».
ارسال به دوستان
نصرالله: صلح با اسرائیل حرام است
«سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله در سخنرانی شب پنجم محرم بر اهمیت مسؤولیتپذیری و وظیفهشناسی در موقعیتهای مختلف تأکید کرد. بر اساس گزارش وبگاه خبری العهد لبنان، نصرالله گفت: زمانی که با تحولات و اتفاقات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی روبهرو میشویم، باید ببینیم چه وظیفهای داریم. زمانی که هر کدام از ما در این کشور صحبت میکند، این اظهارات، بر سرنوشت و آینده مردم تأثیر میگذارد و تبعات دارد. وی افزود: همیشه به برادران میگویم آرزو میکردم یک مبلغ میان مردم و در جبهه بودم و مسؤولیتی نداشتم، زیرا این مسؤولیت، بزرگ و مهم است. مردم در این اوضاع شریک این مسؤولیت هستند. نصرالله ادامه داد در این 30 سالی که مسؤولیت مذکور را بر عهده داشته، بخوبی از سنگینی آن آگاه بوده است. وی گفت: شب و روز و در هر موقعیتی باید آخرت جلوی چشم ما باشد، زیرا در روز قیامت در برابر خدا میایستیم و درباره تصمیمی که میگیریم سوال میشود و باید جوابگو باشیم. شکی نیست که حزبالله امروز بزرگترین حزب لبنان است و این امری مثبت است اما مسؤولیت هم [به همراه] دارد. دبیرکل حزبالله ادامه داد: امروز برخی میپرسند ما نسبت به حسین علیهالسلام کجاییم؟ (کجا ایستادهایم؟) و چگونه بر این وضعیت صبر کنیم؟ حسین علیهالسلام برای اهداف بزرگی به پا خاست، بنابراین نباید این قیام را در نبردی کوچک در اینجا و آنجا محدود کنیم؟ برخی گمان میکنند اگر برای [تأمین] سوخت [کشور] شمشیر [سلاح] برنداریم، به معنای آن است که حسین علیهالسلام را رها کردهایم، این درست نیست... امام حسین علیهالسلام برای اهداف بسیار بزرگ به کربلا آمد؛ برای اینکه اسلام را حفظ و امت را اصلاح کند و نظام را به نظام نبوی اسلامی بازگرداند. حسین علیهالسلام در مقطعی بسیار حساس قیام کرد. نصرالله درباره مقایسههایی که با صلح حدیبیه میشود هم گفت: صلح با اسرائیل حرام است، زیرا شما از سرزمینی که مالک آن ملت فلسطین است به نفع اشغالگران شانه خالی میکنی؛ این صلح غیرمنطقی و غیرانسانی است. ربط آن به صلح حدیبیه چیست؟ این حرام است. وی در پایان بار دیگر از مردم خواست با توجه به شرایط سخت کنونی تحمل خود را بالا ببرند. ارسال به دوستان
وقتی رانندههای کامیون هم حاضر به همکاری با طرح رسوای ارتش صهیونیستی نشدند
اعتراف اسرائیل به شکست عملیات فریب در غزه
یک روزنامه عبریزبان نتایج تحقیقات داخلی ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر کرد که بر مبنای آن، این رژیم به شکست عملیات روانی و طرح فریب خود در جریان جنگ 12 روزه موسوم به «سیفالقدس» در مواجهه با گروههای مقاومت فلسطین اذعان کرده است. به گزارش روزنامه معاریو، فرماندهی مناطق جنوبی سرزمینهای اشغالی در ارتش اشغالگر عبری در طول ۳ سال گذشته در حال برنامهریزی برای اجرای طرحی موسوم به «حمله برقآسا» بود؛ طرحی که بر اساس آن باید حماس به این نتیجه میرسید ارتش رژیم صهیونیستی در حال انجام حمله زمینی به نوار غزه است تا رزمندگان این جنبش وارد تونلها شوند و در گام بعدی، جنگندههای تلآویو آنها را همان جا بمباران کنند.
برآورد اسرائیلیها حاکی از آن بود که در این حمله هوایی بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ رزمنده حماس پس از ورود به تونلها به شهادت برسند. از سوی دیگر، گام بعدی طرح فریب، ویران کردن بخش اعظمی از تونلهای دفاعی حماس و «خارج کردن حماس از موازنه قدرت در پی کشته شدن تعداد زیادی از رزمندگان و وارد کردن خسارت به تونلها» بود.
معاریو نوشته اگر عملا تصمیمی درباره اجرایی شدن این طرح فریب اتخاذ میشد در واقع نشانه آن بود که تلآویو به دنبال تسهیل روند حمله زمینی حقیقی در مرحله بعدی است.
بر اساس تحقیقات فاش شده، ارتش اشغالگر قصد داشته این نقشه را در جریان یک جنگ گسترده اجرایی کند اما در جریان جنگ اخیر با نوار غزه تصمیمش را تغییر میدهد و عملیات فریب را رسما به اجرا درمیآورد.
طبق این سناریو، یاباشا (لقب نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی) به خیال اینکه دستکم ۱۰۰ رزمنده حماس در این عملیات به شهادت برسند، بامداد جمعه چهاردهم ماه مه طرح فریب را اجرایی میکند. متعاقب آن حمله به تونلها با ۱۶۰ پرنده نظامی اسرائیلی انجام و به حدود ۱۵۰ هدف در تونلها حمله میشود. فرماندهان ستاد کل در تلآویو همچنین عنوان میکنند این عملیات موفقیتآمیز بوده و گزارش میدهند حماس دهها تن از رزمندگان خود را در بمباران تونلها از دست داده است. به فاصله 24 ساعت بعد اما ارتش از موفقیت نسبی طرح فریب دم میزند، در حالی که همان زمان روزنامههایی مثل معاریو گزارش میدهند آنها ادعای ارتش را باور نکرده و از شکست طرح فریب مطلع شدهاند. در نهایت تحقیقات داخلی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نشان میدهد شمار شهدای حماس در این حمله بسیار کمتر از آن چیزی بوده که فرماندهان یاباشا تصور میکردهاند؛ شاید حتی کمتر از 10 رزمنده. این در حالی است که شمار کل رزمندگان شهید مقاومت فلسطین در جنگ 12 روزه بر اساس اعلام حماس 20 نفر برآورد میشود. در مقابل دستکم 5 سرباز اسرائیلی در این جنگ به هلاکت رسید.
به گزارش معاریو، به دنبال تحقیقات اخیر، حالا در وزارت جنگ رژیم اختلافاتی درباره اجرای طرح شکست خورده به وجود آمده است؛ طرحی که آنقدر رسوا و از پیش لو رفته بود که طی ماههای قبل از آغاز جنگ 12 روزه، بارها و بارها رسانههای عبریزبان و رسانههای عربی نزدیک به مقاومت گزارشهایی درباره عملیات ایذایی ارتش اسرائیل با تانکها و زرهپوشهای بادی در نزدیک مرزهای غزه و لبنان منتشر کرده بودند. چنین گزارشهایی بارها تاکید داشتند ارسال تجهیزات نظامی واقعی یا بادی نظامی به اطراف مرزهای باریکه غزه توأم با جنگ رسانهای توسط شبکههای همسوی تلآویو برای وانمود کردن آمادگی برای آغاز حمله زمینی، چیزی جز عملیات فریب نیست. حتی یک بار رسانههای عبری از رسوایی ناشی از حضور نیافتن رانندگان کامیون اسرائیلی در محل کارشان برای ناکام گذاشتن طرح فریب ارتش خبر دادند؛ طرحی که میخواست حرکت کامیونها به سمت غزه را نشانه آغاز عملیات زمینی جا بزند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تداوم اتهامزنی و درگیریهای مرزی آذربایجان و ارمنستان
جمهوری آذربایجان و ارمنستان در تداوم اتهامزنی به همدیگر مدعی تیراندازی به سوی مواضع هم در نقاط مرزی شدند. به گزارش خبرگزاری «آرمنا پرس»، وزارت دفاع ارمنستان شنبه مدعی شد نیروهای جمهوری آذربایجان جمعهشب به مواضع نیروهای این کشور در استان «گغارکونیک» 40 دقیقه تیراندازی کردند و متعاقب آن نیروهای ارمنستان نیز واکنش نشان دادند. وزارت دفاع ارمنستان در عین حال از آرامش نسبی پس از این حادثه خبر داده است. به گزارش «ترند نیوز»، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در واکنش مدعی شد نیروهای ارمنستان ساعت ۲۳ جمعهشب به وقت محلی به مواضع نیروهای این کشور در دهکده «چناری» و «منجلقو» با سلاحهای سبک تیراندازی کردند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از وارد نیامدن خسارت به نیروهای خودی خبر داد. یکی از سخنگویان دبیرکل سازمان ملل متحد در روزهای گذشته از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست در درگیریهای جاری در مرزهای ۲ کشور خویشتنداری از خود نشان دهند. «فرحان حق» از سخنگویان سازمان ملل در این باره گفت: «ما همچنان از طرفین میخواهیم خویشتنداری نشان دهند، از انجام اقداماتی با هدف افزایش تنش خودداری کرده و مشکلات جدید را از طریق گفتوگو حل کنند». ازسرگیری تنشها در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان در شرایطی است که طی روزهای گذشته با طرح روسیه، توافق آتشبس میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان صبح چهارشنبه گذشته حاصل شده بود.
***
استقرار صدها نیروی گارد ملی آمریکا در بیمارستانها برای مقابله با کرونا
در حالی که کرونای دلتا مناطق مختلف آمریکا را آلوده کرده و به افزایش موارد ابتلا در این کشور منجر شده است، «کیت براون» فرماندار ایالت اورگن روز جمعه اعلام کرد ۱۵۰۰ نیروی گارد ملی این ایالت را برای کمک به بیمارستانها با توجه به خیز ابتلا اعزام میکند. وی در این باره گفت: نمیتوانم به اندازه کافی بر جدی بودن این بحران برای همه اورگنیها تاکید کنم، بویژه آنهایی که به مراقبتهای اورژانسی و ویژه نیاز دارند. فرماندار اورگن افزود: هنگامی که بیمارستانهای ما مملو از بیماران کرونایی است، شاید جایی برای کسی که نیاز به مراقبت پس از تصادف رانندگی، حمله قلبی یا سایر شرایط اضطراری داشته باشد، موجود نباشد. براون روز جمعه گفت ۷۳۳ نفر در این ایالت به دلیل ابتلای شدید به کرونا در بیمارستان بستری هستند که ۱۸۵ نفر آنها در بخش مراقبتهای ویژهاند. وی تاکید کرد: واقعیت تلخ و ناامیدکننده این است که نوع دلتا همه چیز را تغییر داده است. دلتا بسیار مسری است و ما باید هماکنون اقدام کنیم. قرار است در مرحله اول، از ۲۰ آگوست، ۵۰۰ نفر از اعضای گارد ملی اورگن در بیمارستانهای سراسر ایالت مستقر شوند تا از نظر لجستیکی به عنوان حملکننده مواد و تجهیزات کمک کنند و همچنین در انجام آزمایشات و سایر عملیات بیمارستانها به پشتیبانی بپردازند.
***
تشدید تدابیر امنیتی در پایگاه نظامی ترکیه در شمال عراق
«غیاث سورجی» مسؤول اطلاعرسانی حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، دیروز (شنبه ۱۴ آگوست) از اقدام ارتش ترکیه در تشدید تدابیر امنیتی در اطراف پایگاه «زلیکان» در ناحیه «بعشیقه» خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد: «ارتش ترکیه پس از حمله راکتی ۲ روز پیش به این پایگاه نظامی، تدابیر امنیتی خود را در اطراف آن تشدید کرده است». به گفته عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق، تدابیر امنیتی ارتش ترکیه شامل سنگرسازی، بالا بردن سطح آمادهباش و دریافت تجهیزات از مسیر هوایی برخلاف گذشته که زمینی بود، است. ۲ روز پیش پایگاه زلیکان که مقر ارتش ترکیه در ناحیه بعشیقه در شرق استان نینوا است، با ۳ فروند راکت هدف قرار گرفت. برخی منابع نیز شمار راکتهای شلیک شده را ۵ عدد اعلام کردند. هیچ طرفی مسؤولیت این حمله راکتی را تا به این لحظه برعهده نگرفته است. پس از گزارش منابع عراقی درباره حمله راکتی به این پایگاه، وزارت دفاع ترکیه رسما اعلام کرد یک نظامی این کشور در جریان حملهای در شمال عراق کشته شده است. «محمد الشبکی» نماینده پارلمان عراق، پیشتر درباره طرح هدفمند ترکیه برای سیطره بر موصل و الحاق آن به خاک خود هشدار داده و گفته بود تلاشهای ترکیه در این مسیر، از سال ۲۰۱۴ تاکنون همچنان ادامه دارد. وی تصریح کرد: «ترکها یک پروژه در نینوا دارند و از مدتها پیش برای آن برنامهریزی کردهاند. موضوع تنها هدف قرار دادن حزب کارگران کردستان (پکک) نیست، بلکه اهداف دیگری نیز در میان است».
***
ورود ارتش لبنان به مسأله بحران سوخت
به دنبال بالا گرفتن اعتراضات در لبنان در نتیجه حذف یارانه سوخت، ارتش این کشور اقدام به بازرسی ایستگاههای سوخت برای اطلاع از میزان ذخایر آنها کرد. روسیا الیوم روز شنبه اعلام کرد ارتش لبنان اقدام به بازرسی گسترده ایستگاههای سوخت این کشور کرده است تا از میزان ذخایر سوخت آنها مطلع شود. در همین حال ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد: یگانهای ارتش به ایستگاههای سوختی که بستهاند حمله کرده و تمام بنزینی که در این ایستگاهها ذخیره شده کشف و ضبط شده و مستقیما میان شهروندان توزیع خواهد شد. رئیس بانک مرکزی لبنان چهارشنبه گذشته در بحبوحه بحران گسترده انرژی در این کشور اعلام کرد یارانههای سوخت را متوقف میکند. این بانک در عوض خطوط اعتباری برای واردکنندگان سوخت با قیمت فعلی بازار را تمدید خواهد کرد. این تصمیم بانک مرکزی قیمت سوخت را تا ۴ برابر افزایش میدهد آن هم در زمانی که کمبود انرژی سراسر کشور را فرا گرفته است. این تصمیم اعتراض شهروندان لبنانی را به همراه داشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|