|
اعضای هیأت دولت سیزدهم امروز با رهبر انقلاب دیدارمیکنند
رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت سیزدهم امروز با رهبر حکیم انقلاب دیدار خواهند کرد. سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، صبح پنجشنبه در نخستین جلسه هیأت دولت سیزدهم پس از کسب رأی اعتماد وزرای پیشنهادی از مجلس شورای اسلامی، خبر دیدار اعضای هیأت دولت با رهبر انقلاب را اعلام کرد. وی گفت: این دیدار روز شنبه انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
سفر رئیسی به خوزستان و ارتباط بیواسطه با مردم نشان از تفاوت رویکرد دولت وی با دولت قبل دارد
جمعهها تعطیل نیست
گروه سیاسی: رئیسجمهور صبح جمعه 24 ساعت پس از تشکیل نخستین جلسه هیات دولت جدید، در یک سفر از پیش اعلام نشده به همراه جمعی از اعضای کابینه سیزدهم وارد اهواز شد تا از نزدیک به مشکلات استان خوزستان سرکشی و شخصا آنان را پیگیری کند؛ رفتاری که مردم مدتهاست مانندش را از جانب دولتمردان [سابق] مشاهده نکرده بودند و همهگیری ویروس کرونا از اواخر سال 98 بدین سو، این امر را تشدید کرد. رئیسجمهور در دیدگاه عامه مردم کسی بود که تنها در قاب تلویزیون حضور داشت و حتی از ساختمان نهاد ریاستجمهوری به جز اندک مواردی خارج نشد. به طور مثال با گذشت بیش از 14 ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم، روحانی به بهانه کرونا حتی یک بار هم در صحن علنی حاضر نشد. این مساله در مواقع مهمی مانند تحویل لایحه بودجه سال به مجلس نیز صادق بود. اما سفر روز گذشته رئیسی و تغییر رویه دوریگزینی مقامات دولتی از مردم و مشکلاتشان با واکنش مثبت افکار عمومی مواجه شد که این امر میتواند نویدبخش ترمیم روابط دولت و ملت باشد.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور روز گذشته در یک سفر از پیش اعلام نشده وارد اهواز شد. جمعی از اعضای دولت سیزدهم از جمله وزرای نیرو، کشور، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیسجمهور را در نخستین سفر استانی همراهی کردند. رسیدگی به مشکلات استان خوزستان و بررسی راهکارهای فوری این مسائل، هدف این سفر یکروزه بود. وی ضمن بازدید از بیمارستان رازی و کارگاههای جمعآوری فاضلاب اهواز، بر رفع مشکلات کشور بویژه حل مشکلات خوزستان تاکید کرد.
* رئیسی: دغدغه دولت، حل مشکلات مردم بویژه خوزستان است
رئیسی در بدو ورود به استان خوزستان در فرودگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی اهواز، با بیان اینکه قصد داشتم زودتر به این استان سفر کنم اما به دلیل کثرت کارهای مربوط به استقرار دولت این توفیق حاصل نشد، گفت: استان خوزستان مردمان بسیار خوبی دارد که در مقاطع مختلف از همه توان خود برای دفاع از کشور مایه گذاشتند و حق بزرگی بر گردن ملت ما دارند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دولت نسبت به همه مردم کشور وظیفه دارد، افزود: در مقابل مردم خوزستان این وظیفه مضاعف است. مشکلات در این استان موجب رنجش همگان است که به تبع آن پیگیر رفع مسائل هستیم.
وی افزود: بسیار علاقهمند بودم که با مردم خوب استان خوزستان دیدار داشته باشم اما به خاطر مشکل بیماری کرونا و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی، امکان دیدارهای عمومی مردمی فراهم نیست اما در جلسات مختصر با بخشهای مختلف مدیریتی استان بیش از پیش در جریان مشکلات خوزستان قرار خواهم گرفت. رئیسی تاکید کرد: در این سفر با وزرا و مسؤولان استانی برای یافتن راهحلهای مناسب برای رفع سریع مشکلات استان مشورت خواهیم کرد و تصمیمات مناسبی طراحی و اتخاذ میشود. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: همه دغدغه من و دولت مردمی این است که مشکلات همه مردم کشور و بویژه این استان مقاوم را با مشارکت خود مردم حل کنیم و تردید ندارم که به لطف خدا بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.
* دستور رئیسی برای رفع فوری کمبودهای بهداشتی - درمانی خوزستان
رئیسجمهور در نخستین برنامه خود در این سفر از بیمارستان رازی اهواز بازدید و از نزدیک با کادر درمان و بیماران گفتوگو کرد تا در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گیرد.
رئیسجمهور در حاشیه این بازدید که از سوی وزیر کشور و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همراهی میشد، نسبت به رفع فوری کمبودهای درمانی و بیمارستانی اعم از افزایش تختهای بیمارستانی، تامین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی و همچنین تامین نیازمندیهای بخش مراقبتهای ویژه دستوراتی به وزیر بهداشت صادر کرد. وی همچنین در بیمارستان رازی اهواز به وزیر کشور دستور داد برای استفاده بیش از پیش از ظرفیت مراکز درمانی نیروهای مسلح برای بستری بیماران کرونایی، پیگیریهای لازم را به عمل آورد.
رئیسی در این بازدید از کادر بهداشت و درمان و همچنین طلاب مستقر در بیمارستان رازی اهواز که به صورت جهادی پای کار مبارزه با بیماری کرونا آمده بودند تقدیر و تشکر کرد.
رئیسجمهور همچنین با حضور در جمع خانوادههای بیماران در محوطه بیمارستان و دیدار با بیماران بستری در بخشهای مختلف، پیگیر مشکلات آنان شد و دستورات ویژهای را ابلاغ کرد.
بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: لازم است مردم برای کنترل این ویروس و مقابله با آن با کادر درمان همکاری داشته باشند. وی افزود: یکی از موثرترین راهکارهای مقابله با کرونا انجام واکسیناسیون است که مردم باید نسبت به دریافت هرگونه واکسن موجود و انجام واکسیناسیون خود به سرعت اقدام کنند. وزیر بهداشت گفت: تخصیص سهمیه واکسن به خوزستان مطلوب است و تا ایام مبارک دهه فجر انجام واکسیناسیون کامل مردم کشور برنامهریزی شده است.
پس از آن، مردم خوزستان از وضعیت نامناسب بیمارستانهای اهواز گلایه کرده و از رئیسجمهور خواستند پیگیر حل مشکلات بیمارستانها باشد.
* بازدید از کارگاههای جمعآوری فاضلاب اهواز
رئیسی همچنین به همراه وزرای کشور، نیرو و جهاد کشاورزی از کارگاههای مختلف جمعآوری فاضلاب در منطقه کورش اهواز و اقدامات در دست انجام برای حل مشکل فاضلاب این شهر بازدید کرد و در گفتوگو با مسؤولان و کارکنان این کارگاه در جریان اقدامات انجامشده قرار گرفت.
وی در این بازدید مسائل و مشکلات مرتبط با مشکل آب خوزستان را مورد بررسی قرار داد. رئیسجمهور در این بازدید برای تسریع در روند حل مشکل فاضلاب کلانشهر اهواز خطاب به وزرای نیرو، کشور و همچنین مسؤولان استانی دستوراتی صادر کرد.
افزایش تعداد کارگاهها برای سرعت در اجرای عملیات، تعیین فرصت یکماهه برای وزارت نیرو برای تحقیق در زمینه حل مشکل دفع آبهای سطحی و فاضلاب در خوزستان به صورت تفکیکی، اجرای طرح موقت برای برونرفت از مشکلات بارندگیهای پاییزه بویژه در نقاط بحرانزا، کوتاه کردن زمان به پایان رساندن پروژههای آب و فاضلاب اهواز و قرار دادن روزشمار برای پیشبینی به پایان رساندن پروژههای آب و فاضلاب اهواز از مهمترین دستورات رئیسی در این بازدید بود.
* بازدید هوایی رئیسجمهور از هورالعظیم
رئیسجمهور در ادامه حضور خود در خوزستان دیروز به صورت هوایی از هورالعظیم بازدید کرد و در جریان وضعیت فعلی آن قرار گرفت. همچنین پس از آن پروژه آبرسانی به روستاهای جفیر از خط انتقال آب غدیر با حضور وی به بهرهبرداری رسید.
ساکنان روستاهای جفیر یک و ۲ تاکنون از آب آشامیدنی سالم محروم بودند که با افتتاح این طرح از طریق خط انتقال آب غدیر، از این نعمت بهرهمند میشوند. در حال حاضر فاز 2 طرح آبرسانی به روستاهای جفیر یک و ۲ در بخش اسماعیلیه دشت آزادگان با کارگذاری ۹ کیلومتر خط انتقال به پایان رسیده و آب آشامیدنی سالم در اختیار ۲۰۰ خانوار ساکن در این روستاها قرار گرفته است. رئیسی در حاشیه این مراسم در جمع عشایر و مردم روستای جفیر با تاکید بر اینکه دولت در کنار مردم استان خوزستان است، اظهار کرد: ما در دولت با تمام توان به دنبال حل مشکلات خوزستان خواهیم بود. وی عنوان کرد: خوزستان مردم غیور، عزیز، شریف، شهیدپرور و محب اهلبیت دارد و مسیر هویزه و دشت آزادگان همواره مسیر زائران سیدالشهدا(ع) بوده و باعث برکات این منطقه شده است. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه اشتغال مساله محوری دولت سیزدهم است، گفت: دولت تمام توان خود را برای رفع مشکل بیکاری در خوزستان و سایر استانها به کار خواهد گرفت. رئیسی افزود: رفع بیکاری یکی از مهمترین دغدغههای دولت است و برای رفع آن از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم، طبق برنامهریزی انجامشده، تلاش میشود با توسعه صنایع و نیز بخش کشاورزی قسمت زیادی از معضل بیکاری را در استان برطرف کنیم.
* خاطره رئیسی از دیدار با حاجقاسم در مناطق سیلزده خوزستان
رئیسجمهور در جمع تعدادی از مردم خوزستان هم خاطرهای از دیدار با شهیدان حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در مناطق سیلزده خوزستان بیان کرد. رئیسی گفت: یک روز در مناطق سیلزده خوزستان به طور اتفاقی من و حاجقاسم به هم برخوردیم. شهید بزرگوار آقای ابومهدی المهندس هم با ایشان بودند و در آن وضعیتی که مردم گرفتار سیل بودند ما برای چند دقیقه همدیگر را ملاقات کردیم. وی با اشاره به صفای مردم خوزستان و روستاهای این استان نسبت به انقلاب، نظام و رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: این صفا و دلدادگی همواره در جان مردم خوزستان بوده و خواهد بود و این عشقی که مردم خوزستان نسبت به رهبری و به نظام دارند و وفاداری آنها نسبت به ارزشها مثالزدنی است.
ارسال به دوستان
«شبکه جاسوسی آمریکا در ایران» با «عملیات ضداطلاعاتی» تهران ناکام ماند
کور شدن چشم سیا در تهران
گروه سیاسی: نیویورکتایمز گزارش داد «شبکه جاسوسی آمریکا در ایران» که توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای ایجاد شبکه مخبران تشکیل شده است، در نتیجه «عملیات ضد اطلاعاتی بسیار کارآمد» از سوی تهران ناکام ماند.
به گزارش «وطنامروز»، این روزنامه آمریکایی نوشته است: «مقامهای آمریکایی میگویند پیام مکتوب و محرمانه ارسال شده از سوی یک افسر سیا که مسؤولیت تشکیل شبکههای جاسوسی در ایران را به عهده داشت در سراسر بخشهای مقر مرکزی این سازمان اطلاعاتی در لانگلی طنینانداز شد: شبکه مخبران آمریکا تا حد زیادی مغلوب عملیاتهای ضد اطلاعاتی بسیار کارآمد تهران شده بود و تهران، مانع تلاشها برای بازسازی این شبکه شده است».
نیویورکتایمز همچنین به نقل از مقامهای آمریکایی مدعی شده رژیم اسرائیل با فراهم کردن «اطلاعات موثق» درباره فعالیتهای هستهای، برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران به آمریکا برای پر کردن این شکاف کمک کرده است. به نوشته این روزنامه آمریکایی، سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل سوابق طولانی همکاری با یکدیگر را دارند و این همکاریها بویژه در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا بشدت افزایش یافت.
نیویورکتایمز در عین حال مدعی شده این وضعیت بعد از روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا که خواستار احیای توافق هستهای برجام بود تغییر کرد تا جایی که در بهار سال جاری، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی حتی تبادل اطلاعاتی با آمریکا را به دلیل «عدم اعتماد به دولت بایدن» متوقف کرد.
طبق گزارش نیویورکتایمز، چالش کنونی پیش روی تلآویو و واشنگتن، در حالی که «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با «جو بایدن» به واشنگتن سفر کرده، بازسازی اعتماد، آن هم با وجود پیگیری اهداف متناقض در قبال ایران است. مقامهای ارشد صهیونیستی به روزنامه نیویورکتایمز گفتهاند یکی از اهداف کلیدی نفتالی بنت مشخص کردن این خواهد بود که آیا دولت بایدن از عملیاتهای مخفیانه اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران حمایت خواهد کرد یا خیر.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی سفر خود به واشنگتن در مصاحبه با نیویورکتایمز مدعی شد همچنان به حملات مخفیانه این رژیم علیه برنامه هستهای ایران ادامه خواهد داد.
بر این اساس مقامهای صهیونیستی امیدوارند هر گونه توافق جدید با ایران، محدودیتی برای چنین عملیاتهایی که در گذشته به ترور دانشمندان هستهای ایران و عملیات خرابکارانه در تأسیسات هستهای این کشور منجر شد پدید نیاورد. نیویورکتایمز ادعا کرده در دیدار نفتالی بنت با بایدن، نخستوزیر اسرائیل از آن جهت دست بالاتر را خواهد داشت که ایالاتمتحده برای اطلاعات درباره ایران بیشتر به اسرائیل وابسته شده است.
به نظر می رسد ادعای نیویورکتایمز در بزرگنمایی اشراف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بر ایران و وابستگی واشنگتن به تلآویو در این باره، تلاشی برای سرپوش گذاشتن روی شکست اطلاعاتی سیا و موساد از ایران است. گفتنی است مقامات آمریکایی تا این لحظه در مورد «شکست شبکهسازی اطلاعاتی خود در ایران» حاضر به ارائه توضیحی نشدهاند.
تلاش نیویورکتایمز برای القای ضربه خوردن همکاری اطلاعاتیهای آمریکا و اسراییل در حالی است که این روزنامه پنجشنبه به نقل از منابع آمریکایی و صهیونیستی گزارش داد رژیم صهیونیستی ۲ ساعت قبل از عملیات خرابکارانه در تأسیسات هستهای نطنز در ماه آوریل- زمان نخستوزیری نتانیاهو- دولت بایدن را از این عملیات مطلع کرده بود.
این روزنامه مدعی شده سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی، موساد ۲ ساعت قبل از این حمله دولت بایدن را از قصد خود برای خرابکاری در نطنز مطلع کرده بود. ۲۲ فروردینماه امسال رخ دادن حادثهای در بخشی از شبکه توزیع برق مجتمع غنیسازی شهید احمدیروشن (نطنز) اعلام شد.
ارسال به دوستان
بازخوانی انتقادی کتاب خاطرات محمدجواد ظریف درباره مذاکرات هستهای
دیپلماسی جای لوسها نیست!
مهدی خانعلیزاده- علیرضا حجتی: یکی از جدیترین کانونهای فکری - رفتاری محمدجواد ظریف که در دوران 8 ساله وزارت وی به صورتی پررنگ نمایان بود و مطالعه کتاب «راز سر به مهر» هم آن را تایید میکند- و در واقع روح اصلی حاکم بر متنی است که آقای وزیر به عنوان خاطرات خود نوشته است- نگرانی مداوم وی از مقایسه شدن با تیمهای مذاکرهکننده قبلی از سوی مردم و مسؤولان کشور و همینطور ابراز نارضایتی از آنچه دکتر ظریف، توجه و مجوزهای ویژه برای آنان مینامد، است.
ظریف در تمام مدت مسؤولیت خود- به طور ویژه در زمانی که روند بررسی برجام در کمیسیون تخصصی مجلس در حال انجام بود- سایه عملکرد تیمهای مذاکره کننده سابق هستهای و بویژه سعید جلیلی را بر سر خود حس میکرد و با کوچکترین انتقادی، به سرعت نسبت به عملکرد تیم سابق ارجاع میداد و تلاش میکرد ناکامیهای خود را به دلیل عدم در اختیار داشتن اختیاراتی که «قبلیها» داشتند و او ندارد، اعلام کند.
به عنوان مثال، زمانی که قدم زدن او با جان کری، وزیر خارجه وقت ایالات متحده آمریکا در اوج مذاکرات هستهای، با انتقاد جدی اهالی روابط بینالملل و همچنین چهرههای شاخص سیاسی و رسانهای در داخل ایران مواجه شد، دکتر ظریف با عصبانیت و پرخاش تمام به منتقدان حمله کرد و انتقادات را تلاش برای تخریب روند مثبت مذاکرات هستهای نامید. حتی بالا رفتن بیلبوردهای «مذاکره به سبک آمریکا» در برخی نقاط پایتخت- که اشاره به بدعهدی طرف آمریکایی و لزوم توجه به سابقه سیاه واشنگتن در تخریب منافع ملی ایران داشت- هم از سوی تیم مذاکرهکننده به ریاست دکتر ظریف، به عنوان اقدامی برای تخریب مذاکرات تعبیر شد. ماجرای شعار «مرگ بر اسرائیل» که روی موشکهای راهبردی کشورمان در جریان یکی از عملیاتهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشته شده بود هم اوج این ماجرا بود که حامیان برجام- از جمله علی مطهری، نایبرئیس وقت مجلس- صراحتا اعلام کردند «موشک هوا کردند تا برجام را زمین بزنند».
این رویکرد «همگان مقصرانگاری» که میتوان تعبیر «لوس بودن» را نیز برای آن به کار برد، در سراسر کتاب خاطرات دکتر ظریف وجود دارد. مثلا در بخشی از کتاب که ظریف به مساله مذاکره مستقیم با طرف آمریکایی اشاره میکند، بدون مقدمه به مذاکرات دکتر سعید جلیلی و دکتر علی باقری در سالهای قبل میپردازد و مینویسد:
«... برخلاف رئیسجمهور وقت و این بیانیه که بر اصل موضوع مهر تایید میگذارند، همه آنانی که از نزدیکان و اعضای هیات همراه مذاکراتی بودند، یا از اساس منکر دیدار شدند، یا آن را دیداری ضدمذاکره، صحنهسازی شده و فقط یک صحنهسازی تحمیلی نامیدند. حتی دکتر جلیلی، دبیر و آقای باقری، معاون وقت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی که در مقابل هیات 3 نفره آمریکایی ظاهرا به مدت 45 دقیقه حضور داشتند و مذاکره کرده بودند، هنگامی که در جلسات پخش شده کمیسیون ویژه برجام مجلس شورای اسلامی از صداوسیما کوشیدند دستاوردهای مذاکراتی خود را تبیین کنند، در اشاره مستقیم به دیدار دوجانبه با طرف آمریکایی تحفظ نشان دادند».
همین رفتار دکتر محمدجواد ظریف دقیقا چشم اسفندیار وی در دوران مسؤولیتش بود، چرا که هیچ انتقادی را نمیپذیرفت و با کوچکترین ایرادی که به رفتار یا تعاملات وی میشد، برآشفته میشد. ماجرای سخنان یکی از نمایندگان مجلس درباره محتوای مذاکرات منجر به برجام که در نهایت به کمردرد عجیب و غریب آقای وزیر و ویلچرنشین شدن او منجر شد، یکی دیگر از صحنههای نمایش این خاصیت و ویژگی اخلاقی دکتر ظریف بود.
همین ویژگی شخصی وزیر امور خارجه بود که اجازه نداد در برابر تذکر دقیق، فنی و کارشناسی دکتر «فؤاد ایزدی» استاد مطالعات آمریکای دانشگاه تهران درباره تعهدات دولت بعدی آمریکا نسبت به برجام، دست به طراحی یک سناریوی جایگزین (B Plan) برای حفظ برجام و حراست از منافع ملی ایران بزند و ترجیح داد با تمسخر و کنایه، خاطراتش از توئیتبازی با «تام کاتن» سناتور آمریکایی را در جلسه کارشناسی شورای راهبردی روابط خارجی مطرح کند. در نشست بررسی برجام در شورای راهبردی روابط خارجی که در فاصله ۲۳ تیر تا روز تصویب برجام در مجلس برگزار شد و در آن کارشناسان حقوق و روابط بینالملل حضور پیدا کردند و از ظریف درباره برجام پرسیدند، وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دکتر ایزدی، با خنده تاکید کرد آمریکا «نمیتواند» از برجام خارج شود و اگر خارج شود مقبولیت خود را از دست خواهد داد!
در مجموع باید گفت یکی از دلایل اصلی به نتیجه نرسیدن برجام و از دست رفتن منافع ملی ایران در دوران وزارت امور خارجه دکتر محمدجواد ظریف، عدم توجه به نقدها و نظرات کارشناسی منتقدانی بود که به صراحت اعلام کردند به دنبال دستیابی تیم مذاکرهکننده کشورمان به «یک توافق خوب» - نه به گفته دوستان آقای ظریف، «هر توافقی» - هستند که این عدم توجه، ریشه در شخصیت فردی ایشان و ویژگی خودمحوری داشت. در واقع، نه تنها منافع ملی ایران، بلکه حتی سرنوشت برجام هم به رفتار دیپلماتی گره خورد که نمیدانست جهان دیپلماسی جایی برای لوسها ندارد.
ارسال به دوستان
اخبار
با حکم رهبر حکیم انقلاب اسلامی انجام شد
انتصاب تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی(ع)
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام ابراهیم کلانتری را به تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام منصوب کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
جناب حجتالاسلام آقای ابراهیم کلانتری دامت افاضاته
ضمن قدردانی از جناب حجتالاسلام آقای دژکام در تمشیت امور حرم مطهر و نورانی حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام، جنابعالی را که بحمدالله مزین به علم و اخلاق و دارای سوابق ارزشمند علمی و فرهنگی و اجرایی میباشید، به تولیت آن بارگاه بلندآستان که سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام در کشور عزیزمان است، منصوب میکنم. امید است از ظرفیتهای فراوان این پایگاه معنوی و روحانی برای خدمت هر چه بهتر به زائران و مجاوران و علاقهمندان مشتاق و تشنگان معارف نورانی اهلبیت علیهمالسلام، بیشترین بهرهگیری به عمل آید. از خداوند متعال توفیقات روزافزون برای جنابعالی و دیگر دستاندرکاران آن بارگاه مقدس را خواهانم.
سیدعلی خامنهای
***
قالیباف در نامهای به رئیسی:
همکاری مجلس و دولت زمینه مناسبی برای رفع مشکلات معیشتی است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تعامل ۲ قوه را زمینه مناسبی برای حل مشکلات معیشتی، ثبات اقتصادی، کارآمدی و پیشرفت کشور عنوان کرد. در بخشی از نامه قالیباف آمده است: «همدلی و همکاری قوای مقننه و مجریه که نمونه آن در بررسیهای کارشناسانه نمایندگان و تعامل وزرای پیشنهادی و مجموعه دولت و رأی اعتماد حداکثری نمایندگان مجلس مشاهده شد، زمینه مناسبی برای حل مشکلات معیشتی، ثبات اقتصادی، کارآمدی و پیشرفت کشور را به وجود آورده است. در این مسیر مجلس با استفاده از ظرفیتهای خود تلاش خواهد کرد دولت در رسیدن به اهداف مذکور و جلب رضایت مردم عزیز ایران موفق و کامیاب باشد».
***
امیرعبداللهیان خطاب به بورل:
برای ایران مذاکرهای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد، قابل قبول است
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفت: برای ایران مذاکرهای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد و همراه با تامین حقوق و منافع مردم باشد، قابل قبول است. در تماس تلفنی روز گذشته «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر جدید امور خارجه کشورمان، وی ضمن تبریک انتخاب وزیر امور خارجه، آمادگی اتحادیه اروپایی برای گسترش همکاریها با ایران را اعلام و اعزام نماینده عالی اتحادیه برای مراسم تحلیف ریاستجمهوری اسلامی ایران را نشاندهنده عزم اتحادیه در این زمینه خواند. بورل با اشاره به نقش اتحادیه به عنوان هماهنگکننده برجام و گفتوگوهای وین، مراتب امیدواری اتحادیه اروپایی برای استقرار هر چه زودتر دولت جدید و اعلام تاریخ مورد نظر تهران برای نشست بعدی وین را مورد تاکید قرار داد. حسین امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگوی تلفنی تعهد تهران به گفتوگو و تعامل سازنده در چارچوب دیپلماسی متوازن را مورد تاکید قرار داد و از مذاکرات به عنوان ابزار دیپلماسی یاد کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تاکید کرد: برای ایران مذاکرهای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد و همراه با تامین حقوق و منافع مردم باشد، قابل قبول است. وی قانون مصوب مجلس درباره برنامه هستهای را برای دولت ایران لازمالاجر خواند و افزود: در هر مذاکرهای باید اقدام واقعی طرفهای مقابل برجامی به تعهداتشان محرز شود. امیرعبداللهیان راهحل افغانستان را تشکیل دولت فراگیر که بازتابدهنده ترکیب قومی و جمعیتی این کشور باشد، برشمرد و افزود: مردم افغانستان خودشان باید برای آیندهشان تصمیم بگیرند. وزیر امور خارجه همچنین تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از 5/3 میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران است اما موج جدید مهاجران افغانستانی یک موضوع جدی است که لازم است کشورهای دیگر و سازمانهای بینالمللی مساعدتهای لازم را در این زمینه داشته باشند. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در گفتوگوهایی جداگانه با وزیران خارجه چین، روسیه، قطر، عراق، قزاقستان، سریلانکا و افغانستان نیز گفتوگو کرد.
***
مادر شهید شهریاری آسمانی شد
صبح روز گذشته مادر شهید دکتر مجید شهریاری دانشمند هستهای به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان درگذشت. به گزارش فارس، حاجیه خانم «قمرتاج زینعلی» ۷۳ ساله مادر شهید مجید شهریاری دانشمند هستهای کشورمان که از چند روز پیش با بیماری کرونا درگیر بود، دار فانی را وداع گفت. مادر شهید شهریاری از هفته گذشته به علت درگیری با بیماری کرونا به کما رفته بود که متاسفانه دیروز بر اثر این بیماری درگذشت. طبق گفته برادر شهید شهریاری مراسمات تشییع و خاکسپاری اطلاعرسانی خواهد شد.
***
مسیر تردد زمینی به ارمنستان مسدود شد
سخنگوی گمرک اظهار داشت: بر اساس اخبار رسیده از برخی رانندگان سواری، ورودی از سمت ارمنستان، جاده گوریس- قاپان به سمت ارمنستان توسط نیروهای کشور آذربایجان مسدود شد. به گزارش مهر، سخنگوی گمرک اضافه کرد: گفته شده است مذاکره مسؤولان ایروان با باکو در این باره انجام میشود. لطیفی تاکید کرد: مسافران و کامیونهای حامل کالا قبل از عزیمت به مرز «نوردوز» در استان آذربایجان شرقی از باز بودن مسیر در ارمنستان اطمینان حاصل کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|