|
«علیرضا کاظمی» سرپرست وزارت آموزشوپرورش شد
علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش از سوی رئیسجمهور به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد. به گزارش فارس، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران طی حکمی علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش را به سمت سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد. کاظمی تحصیلکرده حوزه و دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان است و پیش از سمت معاونت پرورشی و فرهنگی وزارتخانه، مدیرکل آموزشوپرورش استان خراسان رضوی بوده است.
ارسال به دوستان
واکسن سینوفارم چین تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را برای مصرف دارد و یافتههای موجود حاکی از اثربخشی مثبت آن است
واکسیناسیون امن
وزیر بهداشت: برنامهریزی شده است تا دهه فجر واکسیناسیون در کشور تکمیل شود
گروه اجتماعی: واردات واکسنهای کرونای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت (WHO) به کشور به مرز 29 میلیون دوز رسیده است. براساس آمار وزارت بهداشت تعداد واکسیناسیون صورتگرفته در ایران به 25 میلیون و 115 هزار و 401 دوز رسیده است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، واکسن سینوفارم پرکاربردترین واکسن با کمترین عارضه در ایران است که 68 درصد از سبد واکسیناسیون را به خود اختصاص داده و واکسنهای دیگر یعنی آسترازنکا با 18 درصد، برکت 9 درصد، اسپوتنیک 4 درصد و بهارات یک درصد در ایران مورد تزریق قرار گرفتهاند.
همزمان با تسریع واکسیناسیون در کشور، متاسفانه بازار سوداگری دارو و واکسن باز است. در تازهترین مورد، برخی دلالهای واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی از طریق برخی رسانهها، مدعی شدند ایران واکسن چینی سینوفارم که مورد تایید WHO است را وارد نکرده بلکه یک نوع تایید نشده از این واکسن را وارد کشور کرده و مورد استفاده قرار داده است. این شائبهسازی در حالی مطرح شده و از سوی رسانههای معاند مورد استقبال قرار گرفته که مقامات وزارت بهداشت بلافاصله نسبت به آن واکنش نشان داده و این ادعا را تکذیب کردند.
در این باره کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به تشکیکهای ایجاد شده گفت: آنچه در ایران عرضه و مصرف شده است پلتفرم اصلی و دقیقا آن واکسنی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده است. وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر واردات واکسن سینوفارم از منابع نامعتبر، گفت: به طور کلی چین 5 واکسن کرونا عرضه کرده است که شامل سینوفارم پکن، سینوفارم ووهان، سینوواک، کان سینو و... است. جهانپور تاکید کرد: باید توجه کرد که سینوفارم پکن از واکسنهایی است که مورد تایید WHO قرار گرفته است.
وی گفت: بر همین اساس هم تنها واکسن چینی دارای مجوز مصرف در ایران سینوفارم پکن است که در ماههای اخیر وارد شده است. ایران از ابتدای واردات واکسن تاکنون تنها واردکننده و مصرفکننده سینوفارم پکن بوده است که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است. در ضمن این به معنای نامعتبر بودن واکسن سینوفارم ووهان، نیست؛ چرا که دهها میلیون دوز از آن واکسن در چین استفاده شده است مضاف بر اینکه حسب اطلاع، سینوفارم ووهان نیز در حال انتقال به پلتفرم اصلی است و در آینده احتمالا تنها یک واکسن سینوفارم از سوی چین عرضه خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو همچنین یادآور شد: در هر صورت آنچه در ایران عرضه و مصرف شده است پلتفرم اصلی و دقیقا آن واکسنی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده است و دادهها و یافتههای موجود از اثربخشی آن در ایران، مستندات و مدارک کارایی و اثربخشی پلتفرم اصلی یا همان سینوفارم پکن محسوب خواهد شد.
در این باره معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران نیز در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر واردات واکسن سینوفارم از منبعی که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت ندارد، گفت: همه واکسنهای مورد استفاده برای واکسیناسیون تاییدیه اضطراری سازمان جهانی بهداشت را دارند و اثربخشی آنها کاملا محرز است.
نادر توکلی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه همه واکسنهای تولید شده کرونا چه خارجی و چه داخلی با برندهای مختلف که مورد استفاده قرار گرفتهاند مجوز اضطرار تزریق را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کردهاند و از کارایی قابل قبول 60 تا 80 درصدی درمقابله با بیماری «کووید-19» برخوردارند، گفت: این واکسنها توانستهاند آمار مرگومیر و جلوگیری از بیماری را در دنیا بشدت پایین بیاورند. در چنین شرایطی تزریق واکسن کرونا با هر برند، مارک یا اسمی کمک میکند آمار مرگومیر کاهشی شود. وی در ادامه با تاکید بر اینکه از زمانی که کادر درمان کشور در ۶ ماه گذشته با واکسنهای مختلف داخلی و خارجی واکسینه شدهاند، میزان فوتیها در این بخش کاهش یافته است، گفت: افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اما مجدد به این بیماری دچار شدهاند، بیماری آنها در حدی نبوده است که منجر به مرگ شود.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران اظهار داشت: درشرایط کنونی که بیماری کرونا با سویههای مختلف شیوع گستردهای دارد، پوشش واکسیناسیون با هر برندی الزامی است و در صورت دستیابی به نخستین واکسن باید خود را در مقابل این بیماری واکسینه کرد. توکلی با بیان اینکه برخیها جستهوگریخته کارایی واکسنهای کرونا را زیر سوال میبرند، افزود: این در حالی است که هر واکسنی که مجوز تزریق اضطراری را میگیرد کارایی لازم در مقابل بیماری «کووید-19» را دارد. در دولت جدید نیز اعلام شده است واکسیناسیون باید با شدت و حدت بیشتری انجام شود و سری افرادی که عمدا از تزریق واکسن کرونا امتناع میکنند باید محدودیتهای اجتماعی برای آنها لحاظ شود، چرا که همین افراد میتوانند باعث تشدید بیماری در جامعه شوند.
***
تکمیل واکسیناسیون عمومی تا دهه فجر
در حالی که ویروس کرونا کماکان در کشور در حال تاختوتاز است اما سرعتبخشی به واکسیناسیون با تکیه بر واردات واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و واکسنهای تولید داخل همچنان در دستور کار قرار دارد و در این زمینه وزیر بهداشت دولت سیزدهم وعده داده تا دهه فجر واکسیناسیون همه مردم انجام میشود. بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در حاشیه سفر به استان خوزستان گفت: لازم است مردم برای کنترل این ویروس و مقابله با آن با کادر درمان همکاری داشته باشند. وی افزود: یکی از موثرترین راهکارهای مقابله با کرونا انجام واکسیناسیون است که مردم باید نسبت به دریافت هر گونه واکسن موجود و انجام واکسیناسیون خود بهسرعت اقدام کنند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تخصیص سهمیه واکسن به خوزستان مطلوب است و تا ایام مبارک دهه فجر انجام واکسیناسیون کامل مردم کشور برنامهریزی شده است. وی بیان داشت: کرونا اگر چه دیده نمیشود ولی یک بحران است و مردم چون این ویروس را نمیبینند متوجه شرایط نمیشوند، لذا لازم است مردم رعایت شیوهنامههای بهداشتی، بویژه زدن ماسک را در دستور کار خود قرار دهند. عیناللهی در ادامه گفت: الان در دنیا ثابت شده کشورهایی که واکسیناسیون خوبی انجام دادهاند میزان مرگومیر آنها بهمراتب پایینتر آمده است. او افزود: واکسیناسیون باید هر چه سریعتر انجام شود و مردم دنبال نوع واکسن نباشند. در یک سال و نیم اخیر کادر درمان به صورت شبانهروز در حال خدماترسانی هستند و در مواردی مجبور میشوند تا چند روز خانواده خود را نبینند که جای تشکر دارد. عیناللهی ادامه داد: جامعه پزشکی ما همانگونه که در دوران دفاعمقدس خوش درخشید، در بحران کرونا هم در خط مقدم قرار داشته و شب و روز در حال زحمت کشیدن است. وزید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واردات واکسن کرونا به کشور سرعت گرفته است.
***
پرداخت هزینه سهم کوواکس از سوی ایران
ایران تنها کشوری است که هزینه واکسنهای خریداری شده از کوواکس (به میزان 8/16 میلیون دوز) را کامل پرداخت کرده است. این خبر را نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران اعلام کرد.
جعفر حسین در حاشیه بازدید از مرکز واکسیناسیون «کووید-19» ایرانمال افزود: متاسفانه به دلایل مختلف از جمله گسترش اپیدمی در سراسر جهان و کمبود منابع برای تولید واکسن، ارسال برخی محمولههای خریداری شده اندکی با تاخیر مواجه شده است؛ تاکنون حدود 8/5 میلیون دوز واکسن به ایران وارد شده و امیدواریم با مذاکراتی که انجام میشود، بتوانیم بزودی از کشورهای دیگر واکسنها را وارد کنیم؛ کوواکس هم بزودی محموله جدیدی به ایران ارسال خواهد کرد. وی اظهار داشت: مردم باید بدانند که واکسن آنها را از ابتلا به بیماری محافظت نمیکند و فقط جلوی موارد شدید بیماری و مرگومیر را میگیرد، از این رو سایر اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شستن مکرر دستها و پیشگیری از تجمعات باید رعایت شود تا بتوانیم سرایت بیماری را کنترل کنیم. حسین بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در داخل کشور در حال تولید چند واکسن است که ۲ مورد از آنها به مرحله بهرهبرداری رسیده است. وی بر همکاری بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط میتواند در تکمیل ظرفیتهای کشور در زمینه سلامت به دولت کمک کند.
***
جلوگیری از مرگ هزاران نفر در خیز پنجم کرونا با واکسیناسیون
طبق گزارشهای موجود انجام واکسیناسیون در پیک پنجم مانع مرگ و میر دهها هزار نفر در کشور شد. سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: واکسیناسیون از بستری و مرگ دهها هزار نفر بویژه افراد بالای ٧٠ سال در پیک 5 کرونا جلوگیرى کرد.
شریفىزارچى گفت: در پیک پنجم کرونا آمار ابتلا، مرگ و بستری به دلیل شیوع کرونا دلتا افزایش یافت.
وی ادامه داد: واکسیناسیون بنا بر آمار و اطلاعات جمعآوری شده در مرکز آمار وزارت بهداشت، از بستری و مرگ دهها هزار نفر بویژه افراد بالای ٧٠ سال جلوگیرى کرده است.
شریفىزارچى درباره خبر بستری و فوت سالمندان با وجود تزریق واکسن کرونا هم توضیح داد و گفت: بعد از دریافت ٢ دوز واکسن استفاده از ماسک و توصیههای بهداشتی جدی گرفته شود، چرا که افراد ١٠٠ درصد ایمن نمیشوند.
وی یادآور شد: هفته گذشته نامهای به وزیر بهداشت نوشتم و آمارهایی را ارائه دادم تا نشان دهم که حتی اگر فردی 2 دوز واکسن زده باشد کامل ایمن نیست. وی ادامه داد: بنا بر آمارها، بسیاری از سالمندان با وجود اینکه زمان تزریق واکسن آنها رسیده است هنوز واکسن تزریق نکردهاند، خواهشمندیم تمام کسانی که نوبت واکسیناسیون آنها فرا رسیده است برای تزریق واکسن مراجعه کنند، چرا که واکسیناسیون تا حد زیادی از بستری و مرگومیر کم میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
جانبازان ۷۰ درصد و قطع نخاع بعد از فوت، شهید تلقی میشوند
معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: پس از فوت جانبازان زیر ۷۰ درصد، کمیسیونی برای بررسی شهید تلقی شدن آنها تشکیل میشود. سعید اوحدی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شهید تلقی شدن جانبازانی که فوت میکنند، اظهار کرد: درباره جانبازانی که ما از حضورشان در جامعه محروم میشویم، جانبازان ۷۰ درصد و قطع نخاع، بر اساس حکمی که به صورت شرعی از طرف مقام معظم رهبری صادر شد، به هر علتی از دنیا بروند، قطعا شهید تلقی میشوند.
وی افزود: برای سایر جانبازان، کمیسیونی در بنیاد شهید تشکیل میشود؛ هر جانبازی به هر علتی به رحمت خدا برود، نظرات در آن کمیسیون مطرح میشود و کمیسیون با مدارک و مستنداتی که دارد نسبت به موضوع تلقی شدن حکم شهید بودن جانباز تصمیمگیری میکند. این کمیسیون متشکل از معاونت تعاون بنیاد شهید، معاونت بهداشت و درمان و نمایندگان مجموعههای لشکری و نظامی کشور است.
***
پرسنل داروخانهها هنوز واکسن کرونا دریافت نکردهاند
نایبرئیس انجمن داروسازان تهران در ارتباط با روند واکسیناسیون پرسنل داروخانهها توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، بهمن صبور در رابطه با واکسیناسیون داروسازان گفت: تقریبا تمام داروسازان واکسینه شدهاند و فقط پرسنل داروخانهها ماندهاند. ما دغدغه این همکاران را به مقامات منتقل کردهایم و امیدواریم این افراد نیز هر چه زودتر واکسینه شوند. وی با اشاره به جانباختن ۲۵ داروساز در کشور افزود: هیچ یک از این افراد به عنوان شهدای خدمت شناسایی نشدهاند. صبور با اشاره به دخالت نهادهای مختلف در امور داروخانهها گفت: باید تکلیف داروخانه و دارو روشن شود و مشخص کنند داروسازی جزو مشاغل خاص هست یا نه. باید تکلیف این موضوعات روشن شود تا داروسازان نیز تکلیف خود را بدانند.
***
افزایش شدید ناباروری زوجین ایرانی در ۲۵ سال اخیر
حدود 4 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، همچنین نزدیک به۶۰ درصد زوجهای نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند، نابارور ثانویه یعنی زوجهایی که بارور بودهاند اما به دلایلی همچون سبک زندگی، تاخیر در فرزندآوری، تغذیه و... قدرت باروری خود را از دست دادهاند. به گزارش تسنیم، طبق گزارشهای موجود، از سال 92 تا 94 در برخی استانهای پرجمعیت کشور، آمار ناباروری بیش از 20 درصد است همچنین در کشور حدود 4 میلیون زوج نابارور وجود دارد که نیازمند دریافت خدمات درمان مشکل ناباروری هستند. از طرفی میانگیـن نرخ نابـاروری در جهــان 15 درصد اســت، عددی کـه در ایــران به 22 درصـد هـم میرســد. طبــق آمارهـا در ایـران حـدود 4 میلیون زوج نابارور وجـود دارد که ســهم نابــاروری در آقایــان و خانــمهــا تقریبــا برابــر است، بــه عبارتــی نابــاروری چیــزی در حـدود یکدوازدهــم جمعیــت کشـورمان را مســتقیم یا غیرمـستقیم درگیــر کرده است. بنابر این گزارش، طی 25 سال اخیر، روند ناباروری زوجهای ایرانی از 5 درصد در اوایل دهه 70 با سیری صعودی در اواسط دهه 90 به بیش از 20 درصد افزایش پیدا کرده است. این آمار یعنی، برخلاف باور عمومی زوجهای جوان، فرصت فرزندآوری همیشگی نیست و ریسک جدی ناباروری در کمین زوجهایی است که فرزندآوری را به تاخیر میاندازند.
***
توزیع ۱۸ میلیون غذای گرم میان خانوادههای نیازمند
رئیس ستاد مرکزی اطعام حسینی گفت: از ابتدای ماه محرم ۱۸ میلیون و ۹۸ هزار پرس غذای گرم میان خانوادههای نیازمند توزیع شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجید باجلان، درباره توزیع غذای گرم در ایام محرم اظهار کرد: تاکنون 3 هزار آشپزخانه به منظور طبخ غذای گرم در سراسر کشور راهاندازی شده و این تعداد در حال افزایش است.
وی گفت: تاکنون ۸۱۷ هزار بسته معیشتی به نیازمندان ارائه شده که برای تامین آنها بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان اعتبار از محل کمکهای مردمی و مراکز نیکوکاری هزینه شده و ارزش ریالی هر بسته معیشتی به طور میانگین ۲۱۴ هزار تومان است. رئیس ستاد مرکزی اطعام حسینی گفت: طرح اطعام و احسان حسینی برای کمک به خانوادههای محروم و آسیبدیده از کرونا تا پایان ماه صفر به اجرا درمیآید و کد دستوری #۱۲* شماره کارت ۶۲۷۷۶۰۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷ و سایت کمیته امداد به آدرس emdad.ir برای جذب کمکهای مردم نوعدوست پیشبینی شده است.
***
انتصاب رئیس عقیدتی - سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح
طی حکمی از سوى سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، حجتالاسلام عبدالعلی گواهی به ریاست عقیدتی - سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. سرلشکر باقری طی حکمی حجتالاسلام عبدالعلی گواهی را به ریاست عقیدتی - سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
گفتنی است حجتالاسلام گواهی پیش از این معاون تربیت و آموزش دفتر عقیدتی - سیاسی فرماندهی کل قوا بود. از جمله سوابق و مسؤولیتهای ایشان نمایندگی ولیفقیه در سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ، تولیت آستان مقدس امامزاده صالح(ع) تجریش، مسؤول بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور، نمایندگی ولیفقیه لشکر ۲۵ کربلا مازندران، رئیس و عضو هیات امنای امامزاده صالح(ع) و... بود.
ارسال به دوستان
کاهش آمار جانباختگان به 571 نفر در شبانهروز
با آنکه آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا در کشور به نسبت هفتههای گذشته روند نزولی به خود گرفته است اما میزان مراجعه مردم با علائم این بیماری به مراکز درمانی همچنان بالاست و خیلی از بیمارستانها به دلیل خالی نبودن تختهای آیسییو، توان پذیرش بیماران بدحال را ندارند. رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) نسبت به نوبت پذیرش بیماران کرونایی نیازمند مراقبتهای ویژه هشدار داد. خسرو صادقنیت با ابراز نگرانی از تکمیل ظرفیت تختهای ICU کرونا و غیرکرونا در پیک پنجم این بیماری گفت: تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه در نوبت پذیرش هستند ولی متأسفانه به دلیل حجم بالای مراجعات و بیماران بدحال پیک پنجم «کووید-۱۹»، بشدت با کمبود تختهای ویژه مواجهیم و البته در حال بررسی راهکارهای جدیدی برای کمک به کاهش مدت اقامت بیماران بستری و امکان ارائه خدمت به بیماران جدید هستیم. وی افزود: یکی از این راهها بهرهگیری از همکاری معاونت فرهنگی و خیرین سلامت برای تأمین ۴۰۰ یا ۵۰۰ دستگاه اکسیژنساز برای ادامه و پیگیری درمان بیماران تنفسی (بیمارانی که از فاز التهابی خارج شده و تنها به دلیل آسیب ریه در کرونا نیاز به ادامه درمان با اکسیژن دارند) در خانه است که باید سازوکار مناسب آن از سوی معاونت درمان و مدیریت پرستاری مرکز تمهید شود. صادقنیت ادامه داد: بستری بیماران نیازمند به خدمات ICU در بخشها با توجه به کمبود جدی نیروی پرستاری، علاوه بر افزایش فشار کاری کارکنان، استرس و فشار روحی آنان را در پی بدحال شدن و مرگ احتمالی این بیماران به دنبال خواهد داشت بویژه که در شرایط کنونی در روحیه و توان کارکنان بسیار اثرگذار است. تمام سعی ما بر این است فشار بیشتری به بدنه کادر درمان در این مجتمع وارد نشود. وی در ادامه ضمن قدردانی از همکاری و همراهی خوب اساتید در پیک پنجم «کووید-۱۹»، خدمات پشتیبانی بویژه تأسیسات مجتمع را در کمک به کاهش بیماری ارزشمند خواند و تصریح کرد: تأمین اکسیژن با خلوص بالای ۹۹ درصد و با فشار بالا در این مرکز از نکات مهمی است که در کاهش مرگومیر بخشهای «کووید-۱۹» نقش بسزایی داشته است.
* ۵۷۱ فوتی جدید کرونا در کشور
آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور به زیر 600 نفر در یک شبانهروز رسید. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته (ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه) متاسفانه ۵۷۱ بیمار «کووید-19» جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. همچنین در همین بازه زمانی ۳۶ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا نیز شناسایی شدند.
بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر دیروز ۵ شهریور ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۶ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۴هزار و ۷۹۹ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۵۷۱ بیمار «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۰۵ هزار و ۲۸۷ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۸۴ هزار و ۹۹۱ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین ۷ هزار و ۸۱۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
گفتنی است تاکنون ۲۸ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۱۶۱۵ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد بیماری «کووید-19» قرار دارند. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۸۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۹۱۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲۵ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۰۱ دوز رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
ارسال به دوستان
داروی بیماری قارچ سیاه این هفته وارد کشور میشود
طبق گزارشهای موجود، 30 نفر از مبتلایان به بیماری قارچ سیاه در تهران و مازندران بستری هستند که نیاز دارویی این نوع بیماری از امروز با واردات آن مرتفع میشود. به گزارش فارس، حیدر محمدی، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: میزان مصرف داروی درمانی قارچ سیاه ماهانه حدود ۹ هزار عدد بوده و متاسفانه با شیوع این بیماری مصرف داروی آن افزایش پیدا کرده؛ به نحوی که موجودی ما با توجه به توزیع ۴۴ هزار عدد از این دارو که برای ۲ ماه در نظر گرفته شده بود، در ۲ هفته اخیر به صفر رسید. وی ادامه داد: بلافاصله بعد از این موضوع از شرکت واردکننده این دارو درخواست کردیم برای تامین این دارو در اسرع وقت اقدام کند. تامین دارو اندکی زمان میبرد، البته از امروز (شنبه) ۲۲ هزار عدد از این دارو توزیع میشود. همچنین این هفته محموله بعدی این دارو برای توزیع وارد کشور خواهد شد و با ورود این دارو مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت. محمدی در ادامه افزود: در واقع ما پیشبینی چنین بیماریای را نداشتیم اما داروی این بیماری در اختیار مردم قرار میگیرد. محمدی گفت: تا زمان وارد کردن دارو به کشور، بخشنامهای به همه دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردهایم تا از جایگزین این دارو که در بازار موجود است استفاده کنند. اساتید و متخصصان محترم بعد از دریافت دارو آن را مجدد جایگزین کنند تا مورد استفاده ۳۰ نفری که تاکنون در تهران و مازندران شناسایی شدهاند قرار گیرد. گفتنی است صالحی، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) تهران از بستری شدن ۱۰ مبتلا به بیماری قارچ سیاه و همچنین سرپرست معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم از شناسایی ۲۰ فرد مبتلا به قارچ سیاه خبر داده و گفتهاند: کمبود و نبود داروی درمانی این بیماری، نگرانیهایی را به وجودآورده است. محمدرضا صالحی درباره بیماری قارچ سیاه میگوید: قارچ سیاه به خاطر تظاهرات بالینی که بیشتر در بیماران ایجاد میکند و ممکن است قسمتهایی از مخاط پوست بیمار و حتی چشمش سیاه شود، به این اسم نامگذاری شده است. اسم اصلی این قارچ «موکورمایکوزیس» است و از دسته قارچهای کپکی و مهاجم است که از دیرباز در انسانها، بویژه افراد دیابتی و افرادی که سطوحی از نقص ایمنی را دارند، مشاهده شده است اما در افراد سالم هم ممکن است در واقع به صورت موارد نادری گزارش شود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|