|
تداوم حملات هوایی جنگندههای سعودی به یمن
جنگندههای ائتلاف تحت سرکردگی رژیم سعودی پنجشنبه شب مناطقی از یمن را بمباران کردند. به گزارش المسیره، حملات هوایی جنگندههای ائتلاف سعودی به مناطق مختلف یمن از جمله مأرب، صعده و البیضا ادامه یافت. جنگندههای سعودی 14 بار مناطق «صرواح» و «ماهلیه و رحبه» در مأرب، ۲ بار منطقه «الظاهر» و ۲ بار «شدا» در استان صعده و 2 بار منطقه «ناطع» در استان البیضا را هدف حمله قرار دادند.
ارسال به دوستان
مرگ 1456 آمریکایی طی یک روز بر اثر ابتلا به کرونا افشای پنهانکاری در اعلام مرگ 12هزار مبتلا در نیویورک و گزارشها درباره آلوده بودن واکسن آمریکایی مدرنا دولتآمریکا را در مخمصه قرار داده است
خراب !
گروه بینالملل: ژاپن در حالی که روزهای سختی را به واسطه شیوع کرونای دلتا سپری میکند، با یک چالش جدی مواجه شده است. روز پنجشنبه وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد برپایه گزارش شرکت «تاکدا» مبنی بر آلوده بودن واکسن آمریکایی مدرنا، این وزارتخانه تزریق بیش از یک میلیون و 600 هزار دوز از این واکسن را لغو کرده است. این در حالی است که مطابق اعلام رسمی مقامات ژاپنی، آنها نمیدانند چه میزان از این واکسن تاکنون به شهروندان ژاپنی تزریق شده است. شرکت مدرنا نیز در واکنش به این اخبار اعلام کرد بازه زمانی مشخصی برای تحقیقاتش متصور نیست. این وضعیت سبب شده در اروپا هم وحشت جدی درباره تبعات واکسنهای آلوده آمریکایی شکل بگیرد و از این رو آژانس دارویی اروپا نیز اعلام کرده تحقیقات خود را درباره واکسنهای آلوده مدرنا در اروپا انجام خواهد داد. مساله واکسنهای آلوده آمریکایی در کنار پنهانکاری مقامات این کشور در اعلام شمار کشتههای کرونا در نیویورک و رکورد تازه کشتههای روزانه در این کشور بار دیگر بیاعتمادی به انتقاد از این کشور را افزایش داده است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات دولت ژاپن روز پنجشنبه اعلام کردند شرکت داروسازی «تاکدا»ی ژاپن که مسؤولیت توزیع واکسن مدرنای آمریکا در ژاپن را برعهده دارد، گزارش داده چندین پایگاه واکسیناسیون شهروندان ژاپنی از کشف یک شیء خارجی نامشخص در واکسنهای مدرنا خبر دادند. شرکت تاکدا در بیانیهای اعلام کرده است: «ما از مدرنا، صاحب و تولیدکننده محصول درخواست کردیم تحقیقات کاملی را برای تعیین علت اصلی این مشکل انجام دهد». از سوی دیگر شبکه «اناچکی» ژاپن به نقل از منابعی در وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد اعتقاد بر این است که در دستهای از واکسنهای مدرنا تحویل شده به ژاپن ذرات فلزی وجود دارد. شبکه اناچکی در گزارش خود به واکنش نشان دادن واکسنهای مدرنا به آهنربا استناد میکند. بر این اساس وزارت بهداشت ژاپن از تصمیم این وزارتخانه برای متوقف کردن تزریق حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز از واکسنهای مدرنا خبر داد.
در همین حال «یوشیهیدا سوگا» نخستوزیر ژاپن نیز اعلام کرد تصمیم دولت برای متوقف کردن استفاده از واکسنهای مدرنا تاثیر کمی بر روند عرضه ملی واکسن در ژاپن خواهد داشت. این اظهارات در حالی است که «کاتسونوبو کاتو» دبیر ارشد کابینه ژاپن به خبرنگاران گفت دوزهای آلوده به تعداد نامعلومی از شهروندان ژاپن تجویز شده است، هر چند گزارشی از عوارض جانبی آن گزارش نشده است.
به گزارش رویترز، دوزهای آلوده بین 6 تا 20 آگوست در محل واکسیناسیون در اوزاکا که توسط وزارت دفاع ژاپن اداره میشود، تجویز شده است. به گزارش رویترز، قرار بود دوزهای آلوده در محلهای واکسیناسیون انبوه در شرکتها و دانشگاههای بزرگ استفاده شود اما همه آنها متوقف شده است. تمام ویالهای آلوده در اسپانیا تولید شده است. ضمن اینکه هنوز مشخص نیست آیا کشورهای دیگری غیر از ژاپن نیز تحت تأثیر قرار گرفتهاند یا نه. در همین حال شرکت مدرنا در واکنش به این خبر گفت هیچ بازه زمانی مورد انتظاری برای تکمیل تحقیقات درباره دوزهای آلوده وجود ندارد.
نکته قابل توجه اینکه آژانس دارویی اروپا هم در حال بررسی این موضوع است که آیا تحویل این واکسنها به اتحادیه اروپایی هم تحت تاثیر این آلودگیها بوده است.
ژاپن در حال مبارزه با بدترین موج عفونتهای خود است که عامل آن نوع دلتا است، در ماه جاری برای نخستینبار از 25000 عفونت روزانه فراتر رفت. بنا به اعلام « ردیاب واکسن رویترز»، این کشور 54 درصد از جمعیت خود را با حداقل یک دوز واکسینه کرده و 43 درصد را کاملا واکسینه کرده است.
ژاپن با قطع فوری تزریق واکسن آمریکایی مدرنا اعلام کرده کشورهای جایگزین را برای واردات واکسن انتخاب میکند.
* پنهانکاری مرگ ۱۲ هزار کرونایی در نیویورک
افتضاح و آبروریزی آمریکا درباره کرونا محدود به واکسن نیست و اکنون انتشار اخباری درباره پنهانکاری مقامات ایالتی درباره آمار کشتهشدگان نیویورکی منجر به افزایش انتقادات از مدیریت آمریکا در رابطه با پاندمی شده است. «کتی هوکول» فرماندار جدید نیویورک در آخرین بروزرسانی آمار مرگومیر «کووید-۱۹» در نیویورک، شمار ۱۲ هزار فوتی ناشی از کرونا را به آمار قبلی اضافه کرد و افزود مانند فرماندار قبلی بر مرگومیر در خانه سالمندان سرپوش نخواهد گذاشت. هوکول در مصاحبه با رادیو «انپیآر» گفت: هیچ فرصتی برای ما وجود ندارد که اعداد (شمار قربانیان کرونا) را پنهان کنیم و من نیز نمیخواهم آن را مخفی کنم و قصد داریم از این پس از دادههای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها که بسیار مستند است استفاده کنیم. هوکول با افشاگری نسبت به پنهانکاری شمار جانباختگان کرونا، آمار مرگومیر بیماری «کووید-۱۹» در نیویورک را از ۴۳ هزار و ۴۱۵ نفر به ۵۵ هزار و ۳۹۵ نفر افزایش داد. پیش از این «لتیتیا جیمز» دادستان کل نیویورک در ماه ژانویه (دی) اعلام کرد تحقیقات دفتر وی نشان میدهد «اندرو کومو» فرماندار پیشین نیویورک مرگومیر ناشی از کرونا در خانههای سالمندان را تا ۵۰ درصد کاهش داده است.
* رکورد تازه کرونا در آمریکا؛ 148 هزار ابتلا و 1456 مرگ
با تسریع شیوع گونه دلتا ویروس کرونا در سراسر ایالات متحده، تعداد بستریهای بیماران مبتلا به کرونا در این کشور برای نخستین بار از ژانویه ۲۰۲۱ از مرز یکصد هزار نفر عبور کرد. پایگاه اطلاعرسانی هیل گزارش کرد طبق تحلیلهای روزنامه آمریکایی واشنگتنپست، تعداد مبتلایان جدید به کرونا نیز به بیشترین رقم خود در 8 ماه اخیر رسیده است به طوری که چهارشنبه هفته گذشته در ۲۴ ساعت، دستکم ۱۴۸ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» در سراسر ایالات متحده به ثبت رسید. از طرف دیگر، آنطور که تحلیلهای واشنگتنپست نشان میدهد آمار مرگ و میر روزانه مرتبط با کرونا نیز بار دیگر در ایالات متحده روند صعودی در پیش گرفته است. این آمار و ارقام و روند صعودی موارد ابتلا و فوتی مرتبط با کرونا در آمریکا در حالی اعلام شده است که «فرانسیس کالینز» مدیر مؤسسه ملی بهداشت آمریکا اوایل ماه آگوست (ماه جاری میلادی) ابراز نگرانی کرده بود احتمالا بزودی تعداد موارد ابتلای روزانه به کرونا در آمریکا به بیش از ۲۰۰ هزار مورد در روز خواهد رسید. وی در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز تصریح کرده بود: «اگر در ۲ هفته آینده، از آمار روزانه ۲۰۰ هزار ابتلا عبور نکنیم، جای تعجب است و این بسیار دلخراش است، زیرا ما هرگز فکر نمیکردیم بار دیگر به این سرعت بازگردیم». این مقام بهداشت آمریکا ادامه داد: «این آمار (۲۰۰ هزار ابتلا به کرونا در روز) برای ژانویه- فوریه بود و نباید در ماه آگوست اینطور میشد اما ما در اینجا گونه دلتا را داریم که بسیار مسری است و این حقیقت دلخراش که هنوز ۹۰ میلیون نفر واکسینه نشدهاند و در مقابل این ویروس در معرض خطر قرار دارند و این وضعیت آشفتهای است که در آن قرار گرفتهایم». تحلیلهای واشنگتنپست حاکی از آن است میزان بستریهای مرتبط با کرونا در جنوب ایالات متحده به بالاترین حد خود رسیده است و این آمار در فلوریدا و تگزاس روندی کاملا صعودی را در پیش گرفته است به طوری که بیش از ۱۷ هزار نفر در فلوریدا و بیش از ۱۴ هزار نفر در تگزاس بستری شدهاند. طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جان هاپکینز» در ۲۴ ساعت با ابتلای دستکم ۱۴۸ هزار و ۱۴۳ مورد جدید، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به ۳۸ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۵۵۳ نفر رسیده است و با مرگ دستکم یکهزار و ۴۵۶ آمریکایی دیگر در یک شبانهروز مجموع قربانیان کرونا در این کشور به ۶۳۳ هزار و ۵۶۴ نفر رسیده است.
ارسال به دوستان
کشتهشدن ۱۰۰ افغان و ۱۳ نظامی آمریکایی در حملات انتحاری اطراف فرودگاه کابل
آمریکا از دوست خورد!
گروهک تروریستی داعش مسؤولیت انفجارهای مرگبار پنجشنبه هفته گذشته در ورودیهای مملو از جمعیت فرودگاه بینالمللی کابل را بر عهده گرفت. کانال تلگرامی شبکه اعماق، رسانه رسمی گروهک موسوم به امارت اسلامی عراق و شام، پنجشنبه گذشته در بیانیهای که ساعاتی پس از انفجار دوم منتشر شد، اعلام کرد داعش مسؤولیت حمله را بر عهده میگیرد. البته در بیانیه مزبور فقط درباره تیراندازیها و یک انفجار توضیح داده شده و آمده است بمبگذار انتحاری این گروه با نام «عبدالرحمن لوگری» جلیقه انفجاری خود را میان تجمع همدستان افغان کفار و نیروهای آمریکایی در ورودی بارون نزدیک فرودگاه کابل منفجر کرده است. با توجه به جنگ میان طالبان و داعش در سالهای اخیر، معلوم نیست منظور تکفیریها از همدستان اشغالگران فقط نیروهای طالبان بوده یا مردم عادی حاضر در محل را هم شامل میشده است.
بنا بر گزارش رسانههای بینالمللی، ۲ انفجار عصر پنجشنبه هفته گذشته به فاصله کوتاهی از هم در ورودیهای میدان هوایی حامد کرزی در شرق کابل بیشترین تلفات را باعث شدند؛ نخست در کنار دروازه ابی (Abbey) فرودگاه- جایی که طی روزهای اخیر نیروهای آمریکایی و انگلیسی در آن مستقر بودند- و سپس دروازه بارون (Baron) کنار هتلی به همین نام در نزدیک فرودگاه. با این حال طبق گزارش سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی آمریکا در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی)، بیشترین تلفات آنها در انفجار دوم نزدیک دروازه بارون رخ میدهد؛ جایی که عامل انتحاری داعش، یک اتوبوس حامل سربازان خارجی را هدف قرار میدهد که بر اثر آن 13 نظامی آمریکایی کشته و 18 تن دیگر مجروح میشوند. هنوز مشخص نیست آیا نیروهای انگلیسی و ترکیهای که در کنار آمریکاییها در دروازه ابی حضور داشتند نیز در این حمله آسیب دیدهاند یا خیر؟
همچنین رسانهها از انفجارهای سوم و چهارم در ساعات منتهی به تاریکی شب نیز خبر دادند. به گزارش نیویورکتایمز، منابع نظامی آمریکایی مسؤولیت انفجار چهارم را در یک ساختمان مهمات و تجهیزات در کابل پذیرفتهاند. انفجاری که به زعم آنان کنترل شده بوده و منظور جلوگیری از افتادن مهمات به دست طالبان بوده است. این در حالی است که اکثریت رسانههای غربی و انگلیسیزبان در گزارش تلفات این انفجارها صرفا به قتل نظامیان آمریکایی اشاره کرده و اشارهای به قتل عام دهها زن و کودک افغان در این حملات نکردهاند.
* طالبان: انفجارها تروریستی بود
سخنگوی گروه طالبان در نخستین واکنش به این حملات آن را تروریستی خواند و مدعی شد این گروه درباره حملات احتمالی تروریستی داعش به فرودگاه کابل اطلاعاتی در اختیار آمریکا قرار داده و به نظامیان آمریکایی هشدار داده است.
به گفته ذبیحالله مجاهد، طالبان در برابر جامعه جهانی متعهد است و اجازه نمیدهد تروریستها از افغانستان به عنوان پایگاهی برای اجرای عملیاتشان استفاده کنند. دیگر مقام طالبان نیز اعلام کرده این انفجارها در ناحیهای به وقوع پیوسته است که از سوی نیروهای خارجی تامین امنیت میشده است. منابع این گروه به رویترز گفتهاند دستکم 28 تن از آنان کشته شدهاند. به گفته والی طالبان در کابل، آمریکاییها و انگلیسیها و رسانههای غربی به خاطر کشاندن انبوهی از مردم به اطراف فرودگاه که فضا را برای انفجار تروریستی مهیا کرده مقصرند. برخی کارشناسان معتقدند این حمله بدون همکاری نیروهای خارجی امکانپذیر نبوده است. پیشتر مقامات روسی و چینی بارها از همکاری آمریکاییها برای انتقال تروریستهای داعش از سوریه به افغانستان پیشآگهی داده بودند. عجیب آنکه تنها ساعاتی پیش از وقوع این انفجارها، مقامات نظامی آمریکایی و انگلیسی نسبت به احتمال حمله به فرودگاه کابل هشدار داده بودند.
«جیمز هیپی» از مقامهای وزارت دفاع بریتانیا پیش از حمله گفته بود انگلیسیها گزارش موثق از حمله قریبالوقوع دارند، اگرچه او از گروهی که پشت این حمله قرار دارند، نام نبرد. پس از وقوع این انفجارها نیز ژنرال کنت مکنزی، فرمانده تروریستهای سنتکام اظهار داشت انتظار حملات بیشتری را دارد اما به روند تخلیه شهروندان آمریکایی و برخی افغانها ادامه میدهد.
به گزارش تارنمای استارز اند استرایپز - وابسته به نظامیان آمریکایی- مکنزی ۲ بمبگذار گروهک موسوم به امارات اسلامی خراسان، شاخه شرقی داعش را عامل انفجارهای مزبور دانست. او همچنین از انتقام از عاملان این حملات دم زد. مکنزی همچنین از ناکامی واشنگتن در مجاب کردن طالبان برای افزایش مهلت خروج اشغالگران از افغانستان بعد از مهلت 31 آگوست (سهشنبه این هفته) سخن گفت. فرمانده سنتکام حتی به توجیه تفتیش بدنی مسافران در ورودی فرودگاه پرداخت و ادامه داد: «من معتقدم طالبان از وقوع حملات انتحاری بیشتر در فرودگاه کابل جلوگیری کرده است. ما تا آنجا که ممکن است از طالبان برای حفاظت از نیروهایمان استفاده میکنیم».
* بایدن: نه میبخشیم؛ نه فراموش میکنیم!
رئیسجمهور ایالات متحده ساعاتی پس از انفجارهای مرگبار کابل که افکار عمومی کشورش را در بهت فرو برده، به طور زنده سخنرانی کرد. جو بایدن که به خاطر این انفجار دیدار نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن را به تعویق انداخته بود، عاملان انفجارهای پنجشنبه گذشته فرودگاه کابل را با لحنی منفعلانه خطاب قرار داد. او در واکنش به کشته شدن 13 تفنگدار آمریکایی در کابل گفت: «ما نخواهیم بخشید و فراموش نخواهیم کرد! به هر نحوی که شده شما را پیدا میکنیم تا هزینهاش را بدهید». بایدن مدعی شد عاملان این حمله را میشناسد، حال آنکه پنتاگون پیش از او داعش را مسؤول آن دانسته بود. بایدن ادامه داد: «به فرماندهان آمریکایی دستور دادهام عملیات نظامی علیه مواضع داعش در افغانستان را آغاز کنند». او در آخر مدعی شد آمریکا مصمم به انجام ماموریت تخلیه شهروندان خود از افغانستان در مهلت باقی مانده است. این در حالی است که آمریکا برخلاف ادعاهای اولیه، هیچ مسؤولیتی در قبال خارج کردن حدود 250 هزار افغانی که با نیروهای اشغالگر همکاری میکردهاند و خانوادههای آنها نپذیرفته است.
یک منبع پنتاگون به نشریه پالیتیکو گفته است آمریکاییها، با نحوه خروج غیرمسؤولانه خود همکاران افغانشان را عملا در «فهرست مرگ» طالبان قرار دادهاند.
* سناتورهای جمهوریخواه خواهان استعفای بایدن شدند
دونالد ترامپ، سلف بایدن در بیانیهای ضمن اظهار تاسف شدید از کشته شدن ۱۳ نیروی نظامی آمریکا در انفجار محوطه فرودگاه کابل گفت: «نباید اجازه میدادیم این حادثه رخ دهد».
همزمان با گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، ۲ سناتور جمهوریخواه اعلام کردند به خاطر اتفاقات اخیر، مدیریت فاجعهبار بایدن و شکستهای آمریکا در افغانستان، به سایر جمهوریخواهانی ملحق میشوند که خواستار استعفای جو بایدن از ریاستجمهوری هستند.
ارسال به دوستان
سیلی محکمی که نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بدو ورود به واشنگتن خورد
آمریکا هم گنبد حلبی اسرائیل را جواب کرد
نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی در نخستین سفر خود به آمریکا با جواب رد پنتاگون در زمینه بهکارگیری سامانه پدافندی موسوم به گنبد آهنین مواجه شد. نفتالی بنت در بدو ورود به واشنگتن در جلسهای که با ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده به منظور التماس برای کمکهای نظامی آمریکا به ارتش عبری داشت، یک سیلی محکم از اصلیترین حامی راهبردی اسرائیل دریافت کرد. در این نشست، هیات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی گزارشی رسمی از طرف آمریکایی دریافت کرد که نتیجه تحقیقات کارشناسان وزارت دفاع این کشور درباره بهکارگیری سامانه موشکی پدافندی سراسری اسرائیل توسط ارتش آمریکا بود. به نوشته جروزالم پست، در این گزارش آمده است: بعد از انجام آزمایشهای مربوط و سنجش میزان کارآمدی میان سامانه اسرائیلی و یک سامانه آمریکایی مشابه ساخت شرکت داینتکیز، دپارتمان دفاعی آمریکا (DOD) تصمیم گرفته است برای مقابله با خطرات هوایی از گنبد آهنین استفاده نکند و ترجیح میدهد از سامانه داخلی در حال ساخت «سپر ماندگار» (Enduring Shield) استفاده کند. به نظر میرسد شکست عملیاتی گنبد آهنین در مقابل موشکها، راکتها و پهپادهای مقاومت فلسطین در جریان جنگ 12 روزه بهار گذشته موسوم به شمشیر قدس، مهمترین دلیل تصمیم پنتاگون برای رد کردن این سامانه پیشنهادی اسرائیلیها بوده باشد.
البته جروزالم پست بدون اینکه به برملا شدن ضعفهای گنبد آهنین ساخت شرکت اسرائیلی رافال و ریتئون اشاره کند، ترجیح داده دلایل ارتش آمریکا برای به خدمت گرفتن سامانه رقیب را پررنگ کند، از جمله اینکه سامانه سپرماندگار داینتیکز، برخلاف سامانه اسرائیلی قابلیت رصد 360 درجه دارد و راهاندازی آن نیز آسانتر است. بر این اساس سامانه آمریکایی قابلیت بهتری برای همپوشانی و همسازگاری با سیستمهای فرماندهی نسل نوین جنگها بویژه در زمینه مواجهه با موشکهای هوشمند و پهپادها را دارد. طبق گزارش تارنمای تخصصی نظامی دیفنس نیوز، در عملیات آزمایشی که توسط ارتش آمریکا برای مقایسه همزمان عملکرد نسخههای اولیه سپر پدافندی داینتیکز و سامانه گنبد آهنین برگزار شد، کارشناسان پنتاگون به این نتیجه رسیدند که سامانه بومیشان با آنکه هنوز نسخه نهایی و تکمیلشدهاش بیرون نیامده، به مراتب کاملتر از نسخه اسرائیلی است. از آنجا که گنبد آهنین قبل از شکست در جنگ 12 روزه و جواب شدن از سوی آمریکاییها، در عربستان و عراق نیز در مقابل موشکهای یمن و نیروهای مقاومت عراقی ناکارآمد نشان داده بود، میتوان گفت آسمان سرزمین اشغالی روزهای تیره و تاری را میگذراند. علاوه بر این، گنبدحلبی اسرائیلیها، برخلاف تبلیغات بسیار صهیونیستها یک سامانه خودکفای بومی محسوب نمیشود و هزینههای سرسامآور تامین موشکهای آن، رژیم تلآویو را هم عاصی کرده است، چنانکه یکی از ماموریتهای بنت، نخستوزیر این رژیم در سفر اخیر به واشنگتن، زیر فشار گذاشتن دولت بایدن و لابی آیپک در کنگره برای به اصطلاح پر کردن مخزن در حال خالی شدن پرتابگرهای این سامانه از موشکهای پاتریوت آمریکایی ساخت شرکت لاکهید مارتین است؛ اعانهای که برای آمریکاییها دستکم 2/1 میلیارد دلار آب خواهد خورد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
۱۰ انفجار در انبار مهمات قزاقستان با ۹۰ زخمی و ۹ کشته
در جریان وقوع ۱۰ انفجار در انبار مهماتی در جنوب قزاقستان، دستکم ۹۰ نفر زخمی و ۹ نفر هم کشته شدند.
به گزارش رویترز، نورلان یرمکبایف، وزیر دفاع قزاقستان اعلام کرد آتشسوزیای در یک انبار مهمات مربوط به ارتش این کشور در استان «ژمبیل» رخ داد. هنوز مشخص نیست علت این آتشسوزی چیست. وی ادامه داد سربازان حین تلاش برای اطفای حریق کشته شدند. این مهمات از یک تاسیسات در شهر «آریس» و پس از انفجار ۲۰۱۹ که به کشته شدن ۴ نفر منجر شد، به این منطقه منتقل شده بود. وزیر دفاع قزاقستان همچنین به «آزاتیک» خبرنامه محلی رادیو اروپای آزاد گفت پس از این انفجار پیشنهاد داده استعفا کند. مقامها صدها تن را از نواحی اطراف و نزدیک به جاده اصلی که این استان را به آلماتی متصل میکند، تخلیه کردند. تا صبح دیروز ۲۸ مجروح این انفجار همچنان در بیمارستان بستری بودند. تحقیقات جنایی درباره نقض قوانین رسیدگی و نگهداری این تسلیحات در جریان است.
***
بنت به دنبال ماندگار کردن آمریکا در عراق و سوریه
شبکه «المیادین» در گزارشی درباره دیدار نخستوزیر رژیم صهیونیستی با رئیسجمهور آمریکا به نقل از پایگاه صهیونیستی واللا نوشت: «انتظار میرود «نفتالی بنت» نخستوزیر اسرائیل از «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بخواهد نیروهایش را از عراق و سوریه خارج نکند».
بر اساس این گزارش یک مقام صهیونیست که اشارهای به نام او نشده، میگوید: «چنین خروجی شاید به نفع ایران باشد و نقش و حضور آنها را در منطقه تقویت کند». وی در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: «مساله نیروهای آمریکا در عراق بسیار پراهمیت است».
از سوی دیگر، واللا خبر داد بنت در دیدار با بایدن ایده ایجاد یک ائتلاف منطقهای را مطرح خواهد کرد که تلآویو و چند کشور عربی را در بر خواهد گرفت و هدف از آن تقویت عادیسازی روابط با دیگر کشورها خواهد بود. مقام مذکور همچنین ادعا کرد چنین ائتلافی از آنچه اقدامات خصمانه ایران و هدف این کشور برای تسلط بر منطقه خوانده شده، جلوگیری خواهد کرد.
وی همچنین پیشبینی کرد در این دیدار، بنت تشکیل یک تیم صهیونیستی- آمریکایی مشترک را برای تعامل با مساله ایران توصیه کند. نخستوزیر رژیم صهیونیستی که بتازگی به آمریکا سفر کرده است، قرار بود روز گذشته با رئیسجمهور آمریکا دیدار و با او درباره مسائل مختلف بویژه ایران رایزنی کند.
***
رایزنی رئیس «امای ۶» با فرمانده ارتش پاکستان درباره افغانستان
رئیس سازمان اطلاعات مخفی انگلیس موسوم به «امای ۶» در جریان سفر به پاکستان و دیدار با فرمانده ارتش این کشور پیرامون وضعیت افغانستان، خروج نظامیان آمریکایی و همکاریهای مشترک اطلاعاتی گفتوگو کرد. منابع رسمی پاکستان روز جمعه از سفر «ریچارد مور» به راولپندی و دیدار با ژنرال «قمر جاوید باجوا» خبر دادند. روابط عمومی ارتش پاکستان نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد: در نشست ژنرال باجوا و رئیس سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا مسائل مربوط به منافع متقابل، همکاریهای مشترک اطلاعاتی، دفاعی و امنیت منطقهای با تمرکز ویژه بر دوران پساخروج آمریکا از افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بیانیه آمده است: پاکستان در حال کمک به دستیابی به صلح، ثبات و رفاه در افغانستان است و از هیچ تلاشی برای یافتن یک راهکار سیاسی و فراگیر در این کشور که برای صلح و رفاه منطقهای حیاتی است، دریغ نخواهد کرد.
***
اهداف کنفرانس بغداد
نخستوزیر عراق در ملاقات با نمایندگان رسانههای خارجی که از کشورهایی چون ایران، مصر، تونس، ترکیه، سومالی، امارات عربی متحده و اردن برای پوشش نشست سران منطقه در بغداد حضور به هم رساندهاند، گفت: هدف از نشست بغداد استفاده از ظرفیت کشورهای منطقه، شرکا و دوستان برای پایان دادن به بحرانهای ادامهدار منطقه است. «مصطفی الکاظمی» در این ملاقات با اشاره به شرایط حساس عراق با توجه به انتخابات پیش رو گفت: ما تاکنون شرایط بدی را طی کردهایم و اکنون باید فضا را برای همکاری همگان در همه حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی فراهم کنیم.
او با بیان اینکه عراق در گذشته مشکلاتی با برخی همسایگان خود داشته است، افزود: ما امروز میخواهیم این شرایط را تغییر دهیم و رسانهها باید در این مسیر کمک کنند چون این موضوع فقط برای عراق مهم نیست، بلکه برای همه کشورهای منطقه اهمیت دارد. الکاظمی ضمن اشاره به تحولات این روزهای افغانستان و آنچه بر اثر اقدامات داعش بر سر عراق و سوریه آمد، گفت: ما باید این مشکلات را در سایه اتحاد و همکاری پشت سر گذاشته و شرایط خوبی را به آیندگان تحویل دهیم و این جز با اراده همه امکانپذیر نیست. نخستوزیر عراق گفت: عراق تاریخ غنی و بزرگی دارد اما متاسفانه به دلیل دیکتاتوری، سیاستهای غیرحکیمانه و رفتارهای غلط در گذشته نتوانسته نقش مثبت و موثر خود را به درستی ایفا کند و ما میخواهیم عقبماندگی ناشی از دیکتاتوری، فساد و مشکلات اداری، جنگ، تروریسم و... را جبران کنیم. او با تاکید بر اینکه امروز باید روابط کشورهای منطقه تقویت شود، گفت: عراق میخواهد به پلی برای این روابط در جهت تکامل منطقه تبدیل شود، چرا که دیگر جنگ و ناامنی کفایت میکند و باید به صلح و پیشرفت سلام کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|