|
فرانسه: کرسی شورای امنیت را واگذار نمیکنیم
دولت فرانسه روز چهارشنبه گزارش روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف را مبنی بر اینکه در تدارک ترک کرسی دائم خود در شورای امنیت سازمان ملل به نفع اتحادیه اروپاست، تکذیب کرد. پیش از این روزنامه دیلی تلگراف به نقل از یک عضو پارلمان اروپا گزارش داده بود فرانسه مبادله کرسی شورای امنیت را در ازای حمایت سایر اعضای اتحادیه اروپایی از ارتش اروپا و اصلاح شیوهای که این اتحادیه سیاست خارجی خود را تدوین میکند، در نظر میگیرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پیشروی برقآسای ارتش یمن در مأرب
منابع یمنی ظهر دیروز گزارش دادند ارتش و کمیتههای مردمی یمن، شهرستان «حریب» در جنوب مأرب را تحت کنترل خود درآوردهاند. پایگاه خبری «المشهد الیمنی» - همسو با دولت مستعفی یمن- در این باره گزارش داد ارتش صنعا پس از نبردی سنگین با نیروهای دولت مستعفی بر مرکز شهرستان حریب مسلط شده است. منابع میدانی به این وبگاه خبر دادند ارتش صنعا وارد شهرستان حریب شده و همچنان درگیریها در اطراف قلعه راهبردی حریب ادامه دارد. این منابع تأکید کردند سقوط شهرستان حریب بشدت برای مرکز استان مأرب خطرناک است. پس از انتشار این گزارش، شبکه «الجزیره» خبر داد شهرستان حریب تحت کنترل کامل نیروهای ارتش یمن درآمده است. این گزارش در حالی منتشر شده است که منابع یمنی عصر سهشنبه خبر دادند ارتش صنعا موفق شده ۲ شهرستان راهبردی «بیحان» و «عین» در استان شبوه (جنوب مأرب) را تحت کنترل خود درآورد. هفته گذشته نیز نیروهای ارتش یمن ۲ شهرستان مهم «رحبه» و «ماهلیه» در استان مأرب را در قالب عملیات «النصر المبین» آزاد کردند؛ عملیاتی که پس از ماهها رکود در منطقه، باعث پیشروی محسوسی از سوی نیروهای دولت صنعا شد. پیشروی نیروهای یمنی در استان شبوه در حالی است که «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن ۱۶ شهریورماه گفته بود عملیاتهای نیروهای یمنی افزایش خواهد یافت. ۲۰ شهریور نیز سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن با اشاره به سخنرانی اخیر سیدعبدالملک بدرالدینالحوثی، رهبر جنبش انصارالله درباره بازپسگیری تمام مناطق یمن، گفته بود ارتش یمن با رهبر انصارالله عهد بسته است که این سخن را عملی کند. نبرد آزادسازی استان مهم مأرب در شرق استان صنعا از سال گذشته میلادی آغاز شده و بیشتر مناطق و شهرهای آن تحت کنترل نیروهای صنعا درآمده است.
***
آخرین شبیهسازی انتخابات عراق با موفقیت انجام شد
کمتر از ۲۰ روز مانده به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق، آخرین مرحله شبیهسازی این انتخابات مهم با موفقیت در بغداد انجام شد. دفتر نخست وزیری عراق دیروز (چهارشنبه) با انتشار بیانیهای اعلام کرد کمیسیون عالی مستقل انتخابات این کشور سومین و آخرین مرحله شبیهسازی انتخابات را با موفقیت برگزار کرد. بنا بر این بیانیه، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق شخصا بر سومین مرحله شبیهسازی انتخاباتی نظارت کرد که در مقر مرکزی کمیسیون عالی مستقل انتخابات این کشور برگزار شد. در این عملیات شبیهسازی، شرح کاملی از روند رایگیری در روز انتخابات ارائه شد؛ انتخاباتی که قرار است دهم اکتبر آتی (۱۸ مهر) برگزار شود. دفتر نخست وزیری عراق تاکید کرد هدف از این شبیهسازی، برگزاری سالم انتخابات است، به نحوی که بتواند انتظارات مردم را برای آیندهای بهتر برآورده کرده و نتایج انتخابات، انعکاس حقیقی اراده ملت باشد. این بیانیه اذعان کرده است عملیات شبیهسازی با موفقیت و مطمئن برگزار شد و این موفقیت پیام مهمی برای شهروندان و سیاسیون عراقی است مبنی بر اینکه دولت درصدد حل ایرادها است، هر چند این اشکالات، کوچک باشد. نخستوزیر عراق در این بیانیه گفته است دولت درصدد تامین همه الزامات برگزاری موفق انتخابات از نظر امنیتی یا پشتیبانی و دیگر الزامات کمیسیون عالی مستقل انتخابات است. همزمان، سخنگوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نیز در بیانیهای اعلام کرد رایگیری ساعت ۷ صبح روز دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) شروع شده و ساعت ۶ عصر همان روز به صورت الکترونیکی (خودکار) پایان مییابد و امکان تمدید زمان رایگیری وجود ندارد.
***
روسیه: هدف پیمان اوکاس پکن و مسکو است
رئیس شورای امنیت روسیه هشدار داد توافق نظامی اخیر آمریکا، انگلیس و استرالیا علاوه بر چین، اقدامی خصمانه علیه روسیه است. در حالی که واکنشهای تند پاریس علیه توافق سهجانبه واشنگتن، لندن و کانبرا همچنان خبرساز است، یک مقام ارشد مسکو این توافق نظامی را اقدامی خصمانه علیه روسیه و چین خواند. بنا به گزارش رسانههای روس، «نیکلای پاتروشف» رئیس شورای امنیت روسیه هشدار داد توافق نظامی اخیر آمریکا، انگلیس و استرالیا علاوه بر چین، اقدامی خصمانه علیه روسیه است. به گزارش راشا تودی، وی در مصاحبه با روزنامه «Argumenty i Fakty» اعلام کرد توافق جدید آمریکا و انگلیس با استرالیا برای استقرار زیردریاییهای اتمی در اقیانوس آرام نهتنها اقدامی خصمانه علیه چین است، بلکه اقدامی خصمانه علیه روسیه هم محسوب میشود. به گفته رئیس شورای امنیت روسیه، توافق این ۳ کشور (موسوم به اوکاس) در نهایت باعث ایجاد یک بلوک نظامی جدید با هدف مهار و مقابله با روسیه و چین خواهد شد. نیکلای پاتروشف توافق واشنگتن، لندن و کانبرا را با پیمان گروه موسوم به «کوآد» (آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا) قیاس کرد و هدف آمریکاییها از این توافق سهجانبه را تقویت مواضع واشنگتن در اقصی نقاط آسیا خواند. از نظر این مقام ارشد مسکو، این توافق سهجانبه در واقع یک «بلوک نظامی- سیاسی با یک شخصیت برجسته طرفدار آمریکا» است. وی تصریح کرد: «همین اخیرا یک بلوک نظامی دیگر در منطقه تشکیل شد؛ اوکاس آمریکایی- بریتانیایی- استرالیایی که اهداف مشابهی را دنبال میکند». از نظر رئیس شورای امنیت روسیه، در نتیجه این توافق آمریکا و انگلیس دانش توسعه و بهکارگیری زیردریاییهای اتمی را در اختیار استرالیا قرار میدهند و این موضوع، «تهدیدی برای کل ساختار امنیتی آسیا» است. پیش از این مقامهای ارشد دولت چین هم بارها درباره توافق آمریکا و انگلیس با استرالیا برای ساختن زیردریایی اتمی هشدار داده و آن را عاملی در جهت «اشاعه سلاح اتمی» در منطقه خوانده بودند.
ارسال به دوستان
دیپلماسی اقتصادی در پساشانگهای
پرهام پوررمضان*: با به وجود آمدن فضای جنگ سرد در قرن گذشته میان ۲ قدرت وقت جامعه بینالملل یعنی ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی، هر یک از کشورها در بلوک خود با همپیمانان خویش دست به دادوستد مالی زدند که همین امر سبب شد بازیگر مهمی به نام سیاست نیز به این عرصه وارد شود. به این ترتیب با روندی فزاینده، سیاست در جامعه بینالملل جایگاه خود را به دیپلماسی داد. از این رو از دل دادوستد ساده میان دولتهای هر بلوک، مفهومی شگرف به نام دیپلماسی اقتصادی به وجود آمد.
با پایان جنگ سرد و همچنین فروپاشی شوروی، مفاهیم نوینی همچون جهانی شدن پا به عرصههای مطالعاتی در کرسیهای علمی گذاشت و خود را در ابعاد مهمی همچون اقتصاد، سیاست و فرهنگ به جهانیان عرضه کرد.
از آنجا که اقتصاد بازیگر مهمی در عصر جهانی شدن است، کمک شایانی به ایجاد مفهومی نوین در کرسیهای مطالعاتی از منظر تئوریک میکند که امروز در معنای نوین، از آن به عنوان دیپلماسی اقتصادی یاد میکنیم. دیپلماسی اقتصادی در سادهترین معنای خود این است که سیاست به کمک اقتصاد بیاید تا فضای اقتصادی کشور را به کمک سیاست خارجی توسعهگرا به سر منزل مقصود برساند.
در ایران نیز این مساله به کرسیهای مطالعاتی در مراکز سیاستگذاری خارجی اضافه شد اما اینکه چرا در این امر نتوانستیم به جایگاه واقعی خود برسیم، دلایل متعدد و متنوعی دارد که خود نیاز به بحثی مجزا دارد.
همواره پیوستن کشورهای مختلف به سازمانها و معاهدات بینالمللی دارای پیامدهای مثبت و منفی برای کشورهای پیوست شده است که میتواند امنیت و منفعت ملی آنها را نیز دچار پیامدهای متفاوتی کند. آنچه در این یادداشت به دنبال آن هستم این است که پیامدهای پیوستن جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای چیست.
ماجرای پیوستن ایران به این سازمان عمر سیاسی تقریبا زیادی دارد و تلاشهای دولتهای مختلف را شامل میشود. جمهوری اسلامی ایران در سالهای 2006 و 2015 نیز برای پیوستن به این سازمان درخواستهایی داده بود اما به دلیل شرایط روز جامعه بینالملل، این خواسته پذیرفته نشد. این امر در حالی بود که کشور ایران به دلیل داشتن موقعیت خاص ژئوپلیتیک بدین معنا که دارای گذرگاههای متفاوت در مرزهای گوناگون شمال و جنوب است، برای مسیر ترانزیتی کشورهای عضو از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم پیوست در آن زمان سبب شد چالشهایی اساسی در این امر برای کشورهای مورد نظر رخ دهد.
یکی از مهمترین پیامدهای اقتصادی پیوستن به سازمان همکاری شانگهای برای جمهوری اسلامی ایران ساخت یک بلوک اقتصادی مبتنی بر سیاستهای همسایگی است و این بدان معناست که کشورهای آسیای میانه و هند در یک طرف گستره این بلوک و جمهوری اسلامی ایران نیز در سوی دیگر این بلوک قرار گیرند و به دلیل اینکه در این بلوک یک تراکم جمعیتی در مقیاس میلیاردی شکل میگیرد، میتوان انتظار داشت با شناسایی بازارهای هدف از طرف کشورمان شاهد یک دیپلماسی اقتصادی مبتنی بر توان ملی باشیم.
دیگر پیامد این امر را میتوان در محیط امنیتی جدید منطقه با حضور گروه طالبان دانست. کشورهای منطقه باید با همافزایی در مسائل مهم امنیتی و نظامی، در جهت کنترل پیامدهای احتمالی قدرتگیری طالبان تلاش کنند و در این میان جمهوری اسلامی ایران میتواند با یک دیپلماسی موفق در امر نظامی و امنیتی، محصولات خود را به این کشورها صادر کند و به دلیل اینکه در روابط دوجانبه این کشورها با جمهوری اسلامی ایران به طور عمده تاثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا کم است، از طریق دیپلماسی اقتصادی در این امر میتوان شاهد ارزآوری برای کشور بود. دیگر پیامد این امر را میتوان اینگونه قلمداد کرد که جمهوری اسلامی ایران با قرار گرفتن در منطقهای حساس و ژئوپلیتیک مبتنی بر بحران و صلح با محوریت 4 جهت جغرافیایی خود، علاوه بر کشورهای اطراف، مسیر ترانزیت برای کشورهای اروپایی نیز خواهد بود و میتواند به عنوان یک شاهراه مطمئن در اقتصاد و سیاست جامعه بینالملل به بازیگری بپردازد.
در پایان میتوان بیان کرد جمهوری اسلامی ایران با پیوستن به این سازمان، گام مهمی را در راستای سیاست خارجی خود بر داشته است که میتواند بر دیپلماسی اقتصادی فعال کشور اثرات مهم و بیبدیلی بگذارد. جامعه هدف در این سازمان دارای قرابتهای مختلفی در ابعاد گوناگون همچون اقتصاد، سیاست و فرهنگ است که جمهوری اسلامی ایران با استفاده صحیح از هر یک از مؤلفههای مطرح شده میتواند به یک دیپلماسی اقتصادی موثر مبتنی بر سیاست همسایگی دست یابد.
* پژوهشگر دیپلماسی اقتصادی
ارسال به دوستان
برآیند سخنان سران کشورها در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل حاکی از شکاف و چنددستگی شدید در نظام بینالملل است
سازمان ضعیف ملل!
گروه بینالملل: هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی از روز سهشنبه 20 شهریور (21 سپتامبر) در مقر این سازمان در نیویورک آغاز شد که برخی روسا و نمایندگان کشورها به دلیل شیوع پاندمی و محدودیتهای کرونایی به صورت غیرحضوری در این نشست سخنرانی کردند. با این حال مهمترین موضوعاتی که در این دور از نشست بر سخنرانیها و مذاکرات سایه انداخته بود، بحث تقابل آمریکا و چین در شرق آسیا بود. در کنار این مساله موضوعاتی نظیر مذاکرات ایران و غرب و تشدید اختلافات اتحادیه اروپایی بویژه فرانسه با آمریکا و انگلیس پررنگ بود. در این میان نگرانیها از تشدید تنشهای امنیتی به حدی است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی افتتاحیه هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره خطرات ناشی از رقابت «قدرتهای بزرگ» بین چین و آمریکا هشدار داد و گفت میترسد جهان به سمت ۲ مجموعه مختلف قوانین اقتصادی، تجاری، مالی و تکنولوژیک و ۲ رویکرد متفاوت در توسعه هوش مصنوعی حرکت کند و در نهایت خطر ۲ استراتژی نظامی و ژئوپلیتیک متفاوت وجود دارد.
یک سوم سران کشورها به دلیل شیوع کرونا به صورت ویدئویی در مجمع عمومی سخنرانی کردند.
* دبیرکل سازمان ملل: در لبه پرتگاه قرار داریم
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به رهبران جهان در نیویورک، از آنها خواست در برابر چالشهای فاجعهباری که جهان با آن مواجه است، بیدار شوند. وی در سخنرانی افتتاحیه هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت جامعه بینالملل با «بزرگترین آبشار بحران در طول عمر ما» روبهرو است. گوترش گفت: ما در لبه پرتگاه قرار داریم و در مسیر نادرستی حرکت میکنیم. جهان ما هرگز بیش از این مورد تهدید یا تجزیه قرار نگرفته بود. همهگیری کرونا نابرابریهای آشکار بزرگی دارد. بحران آب و هوا این سیاره را درگیر کرده است. آشوب از افغانستان تا اتیوپی تا یمن و فراتر از آن، آرامش را ناکام گذاشته است. موج بیاعتمادی و اطلاعات غلط مردم را قطبی کرده و جوامع را فلج میکند. حقوق بشر زیر رگبار است و علم مورد حمله قرار گرفته است. گوترش همچنین درباره خطرات ناشی از رقابت قدرت بزرگ (چین و آمریکا) هشدار داد و گفت میترسد جهان به سمت ۲ مجموعه مختلف قوانین اقتصادی، تجاری، مالی و تکنولوژیک و ۲ رویکرد متفاوت در توسعه هوش مصنوعی حرکت کند و در نهایت خطر ۲ استراتژی نظامی و ژئوپلیتیک متفاوت وجود دارد. دبیرکل سازمان ملل پیشتر هم در مصاحبهای گفته بود باید به هر قیمتی از وقوع جنگ سرد میان چین و آمریکا که میتواند از جنگ سرد قبلی خطرناکتر باشد، جلوگیری شود.
* رئیسجمهور چین: زورگو نبوده و به دنبال هژمونی نیستیم
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت پکن ساخت نیروگاهها در خارج را که با زغال سنگ کار میکنند، متوقف خواهد کرد. وی در ادامه سخنانش گفت: «چین به هیچ کشوری حمله نکرده و نخواهد کرد، زورگویی نمیکند و به دنبال هژمونی نیست». آمریکا با ژاپن، استرالیا و هند اتحادی موسوم به کوآد را تشکیل داده و با بریتانیا و استرالیا هم ایجاد یک چارچوب امنیتی را آغاز کرده است. شی گفت به اختلافات و مشکلات میان کشورها باید بر اساس برابری و احترام متقابل از طریق گفتوگو و همکاری رسیدگی شود. او گفت باید از «ایجاد حلقههای کوچک و بازیهای (رقابتی) با حاصل جمع صفر» خودداری کرد. شی جینپینگ تأکید کرد: دموکراسی در انحصار معدودی از کشورها نیست، بلکه حق مردم کشورهای مختلف است؛ مداخله نظامی خارجی و تحمیل «دموکراسی» بر دیگران آسیبهای بیشماری در پی دارد.
* بایدن: آمریکا آماده است در صورت لزوم از زور نظامی استفاده کند
رئیسجمهور آمریکا در هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد مدعی شد همه مشکلات دنیا را نمیتوان با توسل به زور نظامی حل کرد. او گفت آمریکا آماده است در صورت لزوم از زور نظامی استفاده کند اما «قدرت نظامی آمریکا باید آخرین راهکار باشد، نه نخستین راهکار و ما نباید از آن به عنوان پاسخی برای تمام مشکلات استفاده کنیم». بایدن ضمن پرداختن به برجام و ادعاهای همیشگی درباره چین مدعی شد ایالات متحده دنبال به راه انداختن جنگ سردی دیگر در دنیا نیست و آماده تعامل با همه کشورهای دنیاست. او گفت: «ایالات متحده آماده همکاری با هر کشوری است که قدم بردارد و به دنبال حل و فصل مسالمتآمیز چالشهای مشترک باشد. رئیسجمهور آمریکا مدعی شد کشورش بعد از اتمام جنگ در افغانستان دورانی از «دیپلماسی مستمر» را آغاز کرده است. رئیسجمهور آمریکا درباره رژیم صهیونیستی هم اظهارنظر کرد و گفت همچنان راهکار ۲ دولتی را بهترین راهکار برای حلوفصل تنشها میان این رژیم با فلسطینیها میداند.
* تحریم نشست مجمع عمومی سازمان ملل توسط پوتین
در پی عدم تأیید واکسن «اسپوتنیک وی» به عنوان واکسن قابل قبول کرونا از سوی سازمان بهداشت جهانی، پوتین قرار نیست در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند. خبرگزاری رویترز در این باره نوشت منابع متعددی تایید کردند ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه قرار نیست برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کند؛ شرکتکنندگان در این نشست باید حداقل یک دوز از واکسن کرونا را زده باشند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز دوشنبه گفته بود هنوز مشخص نیست آیا پوتین به صورت مجازی در این نشست شرکت میکند یا خیر اما یکسری منابع نزدیک اعلام کردند علت حضور نیافتن پوتین در مجمع عمومی، امتناع سازمان بهداشت جهانی از تایید واکسن روسی «اسپوتنیک وی» است که تنها واکسن در دسترس در روسیه است.
* آلمان به دنبال بررسی تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا
وزیر خارجه آلمان اعلام کرد: در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به موضوعاتی مانند ایران، برجام و لیبی خواهیم پرداخت. هایکو ماس گفت: ما به وضعیت افغانستان، تحولات مثبت در لیبی، برجام و ایران خواهیم پرداخت. همچنین ماس درباره افغانستان گفت: ما به مواضع مشترک در قبال طالبان نیاز داریم. آنچه تا کنون دیدهایم، از جمله تشکیل دولتی فاقد مشارکت همه اقوام و زنان، ناامیدکننده بوده است.
* اردوغان: ترکیه نمیتواند موج جدید مهاجران را تحمل کند
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه که به نیویورک سفر کرده، شامگاه سهشنبه در هفتادوششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی پرداخت. اردوغان با اشاره به افزایش شمار مهاجران از افغانستان بعد از تسلط طالبان بر این کشور، گفت ترکیه دیگر نمیتواند بار موج جدیدی از پناهجویان را تحمل کند. وی با سرزنش کشورهای غربی به دلیل اعمال راهکارهایی که بحران در افغانستان را تشدید کرده و واقعیتها را در نظر نگرفتهاند، گفت: «ما بار دیگر در افغانستان شاهد این بودیم که چگونه راهکارهای بیتوجه به واقعیتها و متضاد با تاروپود اجتماعی مردم، در نهایت به شکست منجر شد». وی در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر لزوم حل هر چه سریعتر بحران سوریه، گفت این مساله نباید بیش از 10 سال طول میکشید و یک دهه دیگر نیز ادامه پیدا کند.
* امیر قطر: گفتوگو با طالبان ضروری است
«تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر با اشاره به مساله افغانستان، در مجمع عمومی سازمان ملل گفت پس از خروج آمریکا از افغانستان مسؤولیت دستیابی به صلح در این کشور ابتدا با مردم و جناحهای افغانستان و پس از آن با جامعه جهانی است.
امیر قطر با تاکید بر اینکه جنگ راهحل افغانستان نیست و بحران این کشور باید از طریق گفتوگو حل شود، افزود: ما در هماهنگی با شرکای بینالمللی خود هرآنچه بتوانیم برای اطمینان از حفظ دستاوردهای ملموس که در مسیر توافقنامه دوحه به دست آمده، انجام میدهیم و لازم است طرفها به تعهدات خود در این توافقنامه پایبند باشند. بن حمد با تاکید بر ضرورت تعامل با دولت طالبان ادامه داد: در این مرحله حساس، ما بر اهمیت حمایت مداوم جامعه بینالملل از افغانستان و جداسازی کمکهای بشردوستانه از اختلافات سیاسی تاکید میکنیم. ما همچنین بر ضرورت ادامه گفتوگو با طالبان تاکید میکنیم، زیرا تحریم تنها منجر به قطبیشدن و واکنشها میشود، در حالی که گفتوگو میتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
***
لغو نشست آمریکا با متحدان اروپایی
مقامهای آمریکایی اعلام کردند نشستی که قرار بود بین ایالات متحده و متحدان اروپاییاش از جمله فرانسه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شود، بهعلت مسائل مربوط به برنامهریزی لغو شده است. بر اساس این گزارش، لغو نشست مذکور در حالی است که روابط آمریکا و فرانسه به علت لغو قرارداد زیردریایی فرانسه با استرالیا بشدت متشنج شده است. این یکی از نشستهایی بود که قرار بود وزرای خارجه آمریکا و فرانسه به طور مشترک در آن شرکت کنند. ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی گفته است: «دولت جو بایدن سیاستهای یکجانبهگرایانه، وحشیانه و غیرقابل پیشبینی ترامپ را همچنان ادامه میدهد». بر این اساس مقامهای وزارت خارجه آمریکا اعلام کردند نشستی که قرار بود بین ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا برگزار شود، لغو شده است ولی نگفتند آیا لغو این نشست ارتباطی با قرارداد زیردریایی داشته است یا نه.
***
تظاهرات ضدآمریکایی مقابل سازمان ملل؛ دخالتهای نظامی را خاتمه دهید
دهها معترض در نخستین روز برگزاری هفتادوششمین مجمع عمومی سازمان ملل مقابل مقر این سازمان در شهر نیویورک تجمع کردند و خواستار آن شدند که آمریکا به دخالتهای نظامی خود در سراسر جهان پایان دهد. به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این تجمع در حالی آغاز شد که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای سخنرانی به سالن اجتماعات وارد شد و معترضان خواستار توقف استفاده از نیروی نظامی و توقف استفاده از حملات هواپیماهای بدون سرنشین شدند. این تظاهرات مقابل مقر سازمان ملل با نظارت پلیس آغاز شد. معترضان تابلوهایی با عناوین «حملات هواپیماهای بدون سرنشین کودکان را میکشد» و همچنین «اجازه دهید افغانها و هائیتیاییها وارد آمریکا شوند» در دستان خود داشتند. هفته گذشته، پنتاگون گزارشها مبنی بر حمله هواپیماهای بدون سرنشین خود در کابل و کشته شدن 10 غیرنظامی که ۷ نفر از آنها کودک بودند را تایید کرد. پدر دختر ۳ ساله افغانستانی که در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته شد، گفته است عذرخواهی کافی نیست و واشنگتن باید قاتلان دخترش را مجازات کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|