|
بردهای اسکوچیچ با ایران ۲ رقمی شد
آمار ۱۰۰ درصد پیروزی تیم ملی ایران با مربی کروات ادامه پیدا کرد. تیم ملی ایران با مربیگری دراگان اسکوچیچ آمار ۱۰۰ درصد پیروزی خود با تیم ملی ایران را حفظ کرد و به ۱۰ پیروزی متوالی رسید تا این مربی کروات از رکورد ۹ پیروزی متوالی محمد مایلیکهن در سال ۱۹۹۶ عبور کند و به تنهایی عنوان بیشترین پیروزی در دیدارهای متوالی تیم ملی را از آن خود کند.
ارسال به دوستان
تکرار سومی جهان با چاشنی اعتماد و جوانگرایی
رونمایی از نسل طلایی
کسب عنوان سومی کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی نروژ هر چند تکرار عنوان جهانی سال ۲۰۱۹ قزاقستان با کادر فنی قبلی بود اما تنوع مدالی و جوانگرایی تیم امسال بر شیرینی این موفقیت افزود.
پرونده تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ در حالی با کسب ۳ مدال طلا، ۳ مدال نقره و یک مدال برنز و ایستادن بر سکوی سوم جهان بسته شد که کشتی آزاد چندی پیش با نفراتی کمتر و متفاوتتر نتوانست در بازیهای المپیک نمره قبولی بگیرد.
روند تغییرات اساسی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان بلافاصله بعد از المپیک توکیو با برکناری غلامرضا محمدی و همکارانش آغاز شد؛ تغییراتی که سکان هدایت را به پژمان درستکار و کادر فنی متحول شدهاش سپرد تا شاید کسب نتایج مطلوب در رقابتهای جهانی، کمی از تلخی نتایج ضعیف در المپیک بکاهد.
پژمان درستکار در شرایطی به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران جایگزین غلامرضا محمدی شد که اهالی کشتی واکنشهای متفاوتی را نسبت به این موضوع نشان دادند. بسیاری از پیشکسوتان این تغییر را هندوانهای دربسته خواندند که تبعات آن در رقابتهای جهانی مشخص میشد. به هر حال مسابقات جهانی هم با درخشش اکثر آزادکاران اعزامی به نروژ همراه بود و مهر تأییدی بر نخستین کارنامه پژمان درستکار و همکارانش در کادر فنی زد.
* نسل طلایی کشتی خوش درخشید
یکی از نکات قابل توجه در سیاستگذاری درستکار که با ریسک بالایی همراه بود، اعتماد صددرصدی او به جوانان و قرار دادن آنها در ترکیب تیم ملی بزرگسالان برای حضور در جهانی بود؛ اقدامی که در نهایت به ثمر نشست و نشان داد این جوانان میتوانند بزودی به عنوان نسل جدید قهرمانان با تجربه و عنواندار در سالهای آتی برای کشتی ایران افتخارآفرینی کنند.
جوانانی مثل علیرضا سرلک، رحمان عموزاد، امیرمحمد یزدانی، عرفان الهی و محمد نخودی که انصافا نشان دادند حرفهای زیادی برای گفتن در سالهای آتی دارند و میتوانند پاسخ اعتماد کادر فنی را با کسب مدال بدهند. سرلک خیلی باانگیزه و با جسارت کشتی گرفت و در فینال هم تا آخرین لحظه جنگید و پا پس نکشید. امیرمحمد یزدانی هم در فینال اسیر تجربه حریف روس شد که البته این میدان میتواند در ۲۱ سالگی برای او تجربه خوبی باشد. محمد نخودی هم در کنار طلای جوانان جهان که چندی پیش به چنگ آورد، توانست در ۲۰ سالگی به مدال نقره بزرگسالان برسد. او بسیار خوب مبارزه کرد اما در فینال به حریف کهنهکار و کشتی بلدی به نام «جردن باروز» رسید و هر چه زد به در بسته خورد. عرفان الهی ۱۹ ساله هم بسیار جسور کشتی گرفت و نشان داد آینده متعلق به او و سایر جوانان همقطارش است.
* کارنامه قبولی مدالآوران باتجربه
مسابقات جهانی نروژ یک اتفاق جالب و غرورآفرین هم برای کشتی ایران رقم زد و مجالی شد برای انتقامگیری حسن یزدانی از «دیوید تیلور» آمریکایی که ۳ بار مغلوب او شده بود. حسن یزدانی در نروژ با اقتداری مثالزدنی انتقام شکست المپیک توکیو را از تیلور گرفت و نشان داد اگر با تاکتیک و نقشه خودش به میدان برود، هیچ حریفی جلودار او نیست. کامران قاسمپور هم در نخستین میدان جهانی خود در رده بزرگسالان توانست سرانجام از زیر سایه سنگین حسن یزدانی خارج شود و با اقتدار در یک وزن بالاتر به عنوان قهرمانی جهان برسد. سوی دیگر میدان هم امیرحسین زارع در سنگین وزن توانست با کسب مدال طلای قهرمانی جهان، یک مدال ارزشمند دیگر را در کنار مدال برنز المپیک توکیوی خود قرار دهد تا بتواند به عنوان مدعی جوان سنگین وزن جهان برای رقبای خود خط و نشان بکشد. اما مجتبی گلیج به رغم کسب مدال برنز در جهانی نروژ چندان شادمان و باانرژی نبود، چرا که او میتوانست یک پای فینال باشد اما در ثانیههای پایانی مبارزه نیمهنهایی مغلوب حریف باتجربه آمریکایی خود شد. مطمئنا اگر این اتفاق برای او نیفتاده بود، گلیج هم میتوانست شانس خود را برای کسب مدال طلای چهارم ایران در جهانی محک بزند اما تقدیر برای او مدال برنز را کنار گذاشته بود.
* میدان دادن به مربیان جوان
البته بحث جوانگرایی در ترکیب تیم ملی کشتی آزاد با میانگین سنی ۲۲ سال فقط منتهی به کشتیگیران نبود و درستکار با انتقال مربیان جوان تیمهای پایه به کادر فنی تیم بزرگسالان، ریسک دیگری انجام داد. درستکار در جهانی نروژ ترجیح داد در کنار مصطفی میرعمادیان باتجربه و میداندیده، از 4 مربی جوان دیگر مثل احسان امینی، بهنام احسانپور، مصطفی آقاجانی و اباذر اسلامی هم سود ببرد؛ تصمیمی که این هم مثل جوانگرایی تیمش جواب داد و با اقبال در مسابقات جهانی روبهرو شد.
* مسؤولیت پژمان سختتر شد
کشتی آزاد ایران در دوره قبلی مسابقات جهانی (۲۰۱۹ قزاقستان) با هدایت غلامرضا محمدی صاحب یک مدال طلا، یک نقره، ۲ برنز و عنوان سومی جهان شد اما طبیعتا تکرار عنوان سومی با کسب ۳ طلا، ۳ نقره و یک برنز توسط شاگردان پژمان درستکار شیرینی بیشتری داشت و شروع خوبی برای کشتی ایران در مسیر المپیک ۲۰۲۴ پاریس تلقی میشود. بیتردید با پایان رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ، کار تیم کشتی آزاد با سرمربیگری درستکار و همکارانش، تازه شروع شده و این تیم باید بزودی خودش را برای حضور در بازیهای آسیایی و میادین مهم پیش رو مهیا کند.
***
چرا حسن یزدانی مهمترین قهرمان امروز ورزش ماست؟
به رغم اینکه گفته میشود زمانه، زمانه ظهور قهرمانها نیست و دیگر حتی در فیلمهای سینمایی هم خبری از قهرمانهای کلاسیک نیست اما ما در این مملکت و در همین زمانه قهرمان کم نداشتهایم. حسن یزدانی امروز مهمترین قهرمان عرصه ورزش ایران است. او این موهبت را هم بسادگی به دست نیاورده و فراتر از تکنیک و عضله و بدنش، فکر و نگاهش و نوع مواجههاش با حرفهاش به کمک او آمده؛ یک استعداد خالص که برخلاف بسیاری از ورزشکاران در باد آن نخوابیده و مغلوب آن نشده است.
از بعد فنی و تکنیکی یزدانی یکی از جسورترین و فنیترین کشتیگیران تاریخ کشتی ایران است. در زمانهای که فن زدن و تکنیک در کشتی به واسطه غالب شدن تکنیکهای بدنسازی سخت شده و حتی در بازهای از زمان تا پای حذف از المپیک نیز به دلیل تماشاگرپسند نبودن پیش رفت، یزدانی هیبت یک جنگجوی نترس و تهاجمی را دارد که از همان ثانیه اول انگار وارد یک میدان نبرد حیثیتی میشود. این جسارت و روحیه جنگندگی او حتی بیش از عنوانها و مدالهایش برای او محبوبیت آورده، اگر نه چند ورزشکار مدالآور همچون او نیز در 3-2 دهه اخیر داشتهایم اما باید اعتراف کرد هیچکدام اقبال عمومی به اندازه یزدانی کسب نکردند و به اندازه او دیدن کشتیهایشان تبدیل به یک آیین عمومی و ملی نشد.
اما همه آنچه یزدانی را به این جایگاه رسانده، فن و تکنیک و روش مبارزهاش نیست و چه بسا عامل مهمتر، دیدگاه و طرز فکر و شخصیت او حول حرفهاش باشد که او را به جایگاهی ممتاز در تاریخ ورزش ایران رسانده است. باید جای یزدانی بود که هر روز تو را ستایش کنند و به همان اندازه از تو انتظار داشته باشند تا فشاری را که این همه نگاه و انتظار از تو دارد، بتوانی مدیریت کنی. اغلب نابغههایی که مورد ستایش جامعه قرار میگیرند، از ترس شکست یا برآورده نکردن انتظارات، زود از دنیای رقابت کنار میروند اما یزدانی یکی از معدود ورزشکاران ایرانی است که توانسته با شکست کنار بیاید.
اغلب افرادی که به واسطه باهوش بودن و داشتن استعداد خاص مورد ستایش قرار میگیرند، معمولا به خاطر ترس از شکست یا به خاطر اینکه شکست، باور خودشان درباره مستعد بودنشان را زیر سوال میبرد، تن به چالشهای جدید نمیدهند. چه بسیار ورزشکارانی که خود را به مصدومیت زدهاند تا در رقابتی مهم حاضر نشوند! اما یزدانی به طرز عجیبی توانسته از این مهلکه خودفریبی و ترس خود را نجات دهد و این همان پارامتر شخصیتی و فکری است که نظیر آن کمتر در بین ورزشکاران ایرانی بویژه نابغههایش دیده شده است.
میتوان گفت موقعیت یزدانی از نظر سطح انتظاراتی که مردم از او دارند و نگاهی که مردم به او به عنوان قهرمانی نابغه و شکستناپذیر میکنند، مشابه موقعیت غلامرضا تختی است. همچون تختی، دوم شدن هم باعث شرمساری یزدانی میشود و انگار جز قهرمانی و مدال طلا هر نتیجهای برای او ناکامی محسوب میشود. اما تختی با آن روحیه خاص، چنان خود را در مردم و انتظاراتشان حل کرد که در آخر تاب نیاورد. آقا تختی عنوان جهانپهلوان را از مردم گرفت؛ عنوانی که این روزها براحتی به هر کسی بذل و بخشش میشود اما شاید بار این عنوان چنان روی دوش او سنگینی کرد که تاب آوردنش با روحیه او همخوانی نداشت.
این روزها هر چند سعی میشود عنوان پهلوان را به نام یزدانی اضافه کنند و تصویرگران برای کشیدن طرحی از دست انداختن او بر گردن تختی با هم مسابقه دارند اما چه بهتر که اجازه دهیم او گرههای ذهنی و فکری تختی را نداشته باشد و تنها قهرمانی بماند که حتی با علم به داشتن نبوغ و استعداد، از جنگیدن، مبارزه کردن و بلند شدن پس از شکست نمیهراسد.
چه خوب که قهرمان عزیزکرده ما از چالشهای جدید نمیهراسد و بیشتر به خاطر دل خود و برای خود کشتی میگیرد. او با ادامه این روند میتواند یک الگوی مناسب حتی برای محققان روانشناسی باشد که تا سالها نحوه رویاروییاش با شکست را با وجود داشتن نبوغ و استعداد به عنوان روش درست و شخصیت مناسب برای زندگی هر انسانی مثال بزنند.
ارسال به دوستان
برد تیم ملی مقابل امارات با گلزنی طارمی
وار در خدمت عدالت
سیده الهه موسوی: در حاشیه دیدار ایران مقابل امارات یکی از تاریخیترین اتفاقات به لطف «کمکداور ویدئویی» رقم خورد. در شرایطی که همه حالات مربوط به اتفاقی علیه ایران در ذهنها در حال مرور و پیشبینی بود، در نهایت تصمیمی غیرقابل انتظار از سوی «کریستوفر جیمز» اعلام شد. در بازی ایران برابر امارات در مقدماتی جامجهانی قطر، فرار مهاجم اماراتی و تکبهتک شدن او با علیرضا بیرانوند باعث شد شجاع خلیلزاده مجبور به خطا روی علی مبخوت شود تا داور مسابقه بلافاصله مجبور به اعلام خطا و اخراج شجاع خلیلزاده شود. این در حالی بود که داور برای تصمیم مبنی بر اخراج شجاع خلیلزاده ابتدا مجبور به بازبینی صحنه شد تا نسبت به اعلام خطا بیرون محوطه جریمه یا پنالتی تصمیم نهایی را اتخاذ کند. این لحظات در حالی شکل گرفت که هر ۲ تصمیم میتوانست شرایط نگرانکنندهای را علیه ایران شکل دهد؛ اعلام پنالتی ولو بدون اخراج شجاع خلیلزاده، موقعیت مناسبی را نصیب امارات میکرد تا در ورزشگاه خانگی خود به بهترین شرایط برای دستیابی به امتیاز قرار گیرد. از سوی دیگر حتی اعلام ضربه ایستگاهی چسبیده به محوطه جریمه، همچنان موقعیت خوبی را نصیب اماراتیها میکرد و از سویی اخراج شجاع خلیلزاده و 10 نفره شدن ایران را در پی داشت.
بعد از اینکه لحظاتی کوتاه داور از طریق بیسیم خود با کمکداور ویدئویی و نفرات ناظر بر آن مشورت کرد، در نهایت با نمایش کارت قرمز خود به شجاع خلیلزاده، توپ را چسبیده به محوطه جریمه در اختیار بازیکنان امارات قرار داد تا آنها برنامههای خود را برای این ضربه ایستگاهی مناسب مرور کنند. مدافع اخراجی تیم ملی نیز غرولندکنان و در شرایطی که نسبت به سازمان دفاعی آشفته ایران در آن لحظات زیر لب اعتراض خود را نشان میداد، مسیر رختکن را در پیش گرفت تا ایران در آستانه اتفاقی نگرانکننده قرار گیرد.
پیش از اینکه اماراتیها ضربه ایستگاهی خود را به ثمر برسانند، 10 نفره شدن ایران باعث شد کادر فنی و دراگان اسکوچیچ تصمیم به تعویض بگیرند و قصد داشتند با خارج کردن سردار آزمون، سازمان دفاعی ایران را بعد از اخراج شجاع خلیلزاده، سامان دهند. سردار آزمون نیز در منطقه تعویض حاضر شد و از اینکه اخراج شجاع خلیلزاده باعث شده بود فرصت احتمالی گلزنیاش در این بازی از بین برود، ناراحت به نظر میرسید.
اما ناگهان همه چیز تغییر کرد؛ داور با اشاره به اینکه از اتاق ویدئوچک بحث تازهای مطرح شده، ثانیههایی بعد در توضیح به بازیکنان ایران و امارات اعلام کرد پیش از فرار مبخوت به سمت دروازه ایران، بازیکن اماراتی در آفساید قرار داشته و این خطا بعد از آن صحنه شکل گرفته و به همین دلیل با گرفتن موقعیت ایستگاهی حریف، از شجاع خلیلزاده نیز خواست وارد بازی شود و کار را دنبال کند.
این اتفاقات معادلات بازی را کاملا تغییر داد. خلیلزاده به زمین بازگشت و ایران در رقابتی برابر ادامه بازی را مقابل امارات دنبال کرد و از سوی دیگر دقایقی بعد این مهدی طارمی بود که با خلاقیت خود و همکاری با سردار آزمون، 3 امتیاز شیرین را برای ایران به ارمغان آورد.
ویدئوچک این بار برای تیم ملی ایران برخلاف جامجهانی روسیه، یک موهبت بزرگ محسوب شد و توانستیم در عادلانهترین تصمیم ممکن و جایی که شاید کمتر کسی تصور اتفاقی مثبت برای ایران در صحنه مربوط به اخراج را داشت، در استادیوم حریف شرایط را به سمت بردی دیگر دنبال کنیم؛ اتفاقی که باعث شد ایران به سومین برد خود در مسیر انتخابی جامجهانی دست یابد و اکنون با صدرنشینی دوباره در گروه خود، در یکی از حساسترین بازیها برابر کرهجنوبی قرار خواهد گرفت و باید دید در دیدار بعدی خود نیز در تهران قادر خواهد بود شرایط را به سمت بردی دوباره و تداوم این صدرنشینی دنبال کند یا خیر. فعلا تنها میتوانیم بگوییم «ممنون ویایآر» و ممنون آقای کریستوفر جیمز بابت تصمیم شجاعانه و عادلانهات.
ارسال به دوستان
اخبار
صعود ساروی و یوسفی به فینال کشتی فرنگی قهرمانی جهان
نمایندگان اوزان ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی ایران راهی فینال رقابتهای جهانی نروژ شدند. در ادامه رقابتهای روز دوم کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۱ در اسلو پایتخت نروژ، محمدهادی ساروی در ۹۷ و علیاکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم راهی دیدار فینال شدند. در وزن ۹۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی، دارنده مدال برنز المپیک در دیدار نیمهنهایی مقابل نیکولوز خاکلاشویلی، کشتیگیر گرجستانیالاصل از ایتالیا به روی تشک رفت و در پایان با نتیجه ۵ بر صفر به برتری رسید و نخستین فینالیست ایران در این رقابتها نام گرفت. ساروی پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس برابر آرتور سرگسیان از روسیه ۶ بر ۴ پیروز شد. وی در ادامه ملیا از گرجستان را ۹ بر یک برد و راهی نیمهنهایی شد. در میان غیبت نفرات مطرحی همچون موسی اولویف روس و آرتور الکسانیان ارمنستانی در این رقابتها، دیگر دیدار نیمهنهایی این وزن میان چهرههای نه چندان مطرح به نامهای تریسی هانکوک از آمریکا و آلکس زوک از مجارستان برگزار شد که کشتیگیر مجاری به پیروزی رسید. همچنین علیاکبر یوسفی، نماینده وزن ۱۳۰ کیلوگرم ایران و دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان، آخرین نماینده ایران در ۳ وزن دوم این رقابتها بود که در مرحله نیمهنهایی برابر یاسمانی فرناندز، دارنده مدال برنز جهان از شیلی به روی تشک رفت و در پایان مقابل حریف قدرتمند خود با نتیجه ۲ بر یک به برتری رسید و راهی فینال شد. یوسفی پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس مقابل آواساپیان از ارمنستان ۶ بر یک پیروز شد. وی در دومین مبارزه و در یکچهارم نهایی مقابل اسکار مارویک از نروژ به سختی و با نتیجه ۲ بر یک به برتری رسید و راهی نیمهنهایی شد.
رقابتهای فینال و ردهبندی اوزان ۵۵، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم این رقابتها، امشب برگزار میشود.
* محمدعلی گرایی برنز گرفت
ملیپوش المپیکی کشتی فرنگی کشورمان در مسابقات جهانی نروژ مدال برنز گرفت. در ادامه دومین روز از مسابقات جهانی کشتی فرنگی، محمدعلی گرایی، کاپیتان تیم ملی برای مدال برنز روی تشک رفت. این فرنگیکار کشورمان در ادامه مبارزات خود با «رومان ولاسوف» از روسیه دارنده طلای المپیک و جهان کشتی گرفت که در این مبارزه حساس 10 بر یک باخت اما با توجه به حضور ولاسوف در فینال گرایی این شانس را پیدا کرد در شانس مجدد رقابت کند. وی در ادامه به مصاف «تمرلان شادوکایف» از قزاقستان رفت و با نتیجه 9 بر صفر به برتری رسید. گرایی در مسابقه ردهبندی نیز مقابل «تاماس لوای» از مجارستان قرار گرفت که باز هم با نتیجه 9 بر صفر پیروز شد و مدال برنز گرفت.
***
فرانسه حریف اسپانیا در فینال لیگ ملتها شد
تیم ملی فوتبال فرانسه به فینال لیگ ملتهای اروپا راه یافت. تیمهای ملی بلژیک و فرانسه در دومین دیدار مرحله نیمهنهایی لیگ ملتهای اروپا، پنجشنبهشب برابر هم به میدان رفتند که خروسها توانستند با وجود دریافت ۲ گل، ۳ بر ۲ حریف خود را از پیش رو بردارند و حریف اسپانیا در فینال شوند. یانیک کاراسکو در دقیقه ۳۷ و روملو لوکاکو در دقیقه ۴۰ توانستند بلژیک را پیش بیندازند ولی در ادامه، قهرمان جهان به خود آمد و توانست آب رفته را به جوی بازگرداند و ۳ بار دروازه حریف خود را باز کند. کریم بنزما، کیلیان امباپه و تئو هرناندز گلزنان تیم دیدیه دشان بودند. به این ترتیب فرانسه برای کسب عنوان قهرمانی باید برابر اسپانیا قرار بگیرد و دیدار ردهبندی نیز بین بلژیک و ایتالیا برگزار میشود.
***
اولتیماتوم به ژاردیم؛ به پرسپولیس ببازی اخراج خواهی شد
روزنامه عربستانی نوشت بازی تیم فوتبال الهلال عربستان با پرسپولیس ایران، آخرین فرصت ژاردیم برای بقا در تیم سعودی است. به گزارش فارس، روزنامه مکه عربستان گزارش داد شروع ضعیف الهلال در فصل جدید لیگ عربستان باعث شده وضعیت سرمربی پرتغالی در تنگنا قرار گیرد. الهلال تا هفته ششم لیگ عربستان به 3 برد و 3 تساوی دست یافته و با 12 امتیاز در رده چهارم قرار دارد. بازی مقابل پرسپولیس در تاریخ 24 مهر به گفته روزنامه مکه آخرین فرصت ژاردیم برای ماندن در تیم الهلال است که اگر صعود به مرحله بعد رخ ندهد، او از این باشگاه اخراج خواهد شد. روزنامه مکه نوشت: با اینکه الهلال ژاردیم در خط دفاعی عملکرد خوبی دارد و توانسته با 6 گل خورده سومین خط دفاع برتر لیگ نام گیرد ولی این امتیاز کمکی به ژاردیم نکرده و سرمربی سابق موناکو هنوز نتوانسته تواناییهای خود را اثبات کند. البته روزنامه مکه نوشت مصدومیتها در تیم الهلال باعث شده عملکرد این تیم بشدت افت کند. این تیم اکنون 7 مصدوم دارد که بزرگترین آنها سالم الدوسری، آندره کوریلو و ماتئوس پریرا هستند.
ارسال به دوستان
میراث فرسوده
مصطفی خدابخشی: نظام آموزش در حال آمادهسازی فضا برای حضور دانشآموزان و دانشجویان از اواسط آبانماه بر سر کلاسهای درس است اما آنطور که از شهر تهران برمیآید، شبکه اتوبوسرانی و مترو همزمان با آغاز سفرهای آموزشی از آمادگی لازم جهت ارائه سرویس مناسب برخوردار نیست.
شواهد نشان میدهد شهروندان تهرانی از هماکنون باید خود را آماده روزهایی پرترافیک و شلوغ به دلیل عدم توانایی در پاسخگویی توسط شبکه حملونقل عمومی کنند چرا که مدیران شهری از فرسودگی اتوبوسها، کمبود تجهیزات و واگن برای خطوط مترو خبر دادهاند.
به نظر میرسد میراث فرسوده و ناکارآمد مدیریت شهری پنجم شهر تهران تا ماهها روی حملونقل عمومی تهران سایه انداخته و تا مدتها باید چشمانتظار بهبود شرایط بود. واقعیت را میتوان در آمار و ارقام دید. طبق طرح جامع ترافیک تهران، این کلانشهر به منظور خدمترسانی مناسب نیازمند 8 هزار دستگاه اتوبوس است، این در شرایطی است که هماکنون 2 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران مشغول فعالیت هستند و از این میزان، تعداد قابل توجهی عمری بالاتر از 10 سال دارند، در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی عمر اتوبوسهای شهری 7 سال است.
با توجه به این آمار و ارقام، باید این نکته را پذیرفت که متاسفانه شهر تهران با چالش جدی کمبود اتوبوس روبهرو است و این معضل با اضافه شدن سفرهای آموزشی بیش از پیش نمایان خواهد شد و در صورتی که تدبیری برای آن اندیشیده نشود، باید چشمانتظار ترددهایی فشرده برای شهروندان تهرانی در شبکه حملونقل عمومی بود.
اخبار رسیده از معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران حکایت از آن دارد طی ماههای آینده 400 دستگاه اتوبوس به شبکه اتوبوسرانی اضافه خواهد شد اما یقینا با توجه به حجم فرسودگی و کمبود 6000 هزار دستگاهی اتوبوسها در این بخش نمیتوان توقع داشت با ورود این تعداد اندک اتوبوس، گرهی از مشکل حملونقل عمومی تهران در بخش اتوبوسرانی باز شود.
متروی تهران نیز شرایط بهتری نسبت به اتوبوسرانی ندارد چرا که کمبود واگن و فرسودگی قطعات باعث شده خدمترسانی به شهروندان با کندی صورت گرفته و میزان رضایتمندی مردم روند نزولی به خود بگیرد. با نزدیک شدن به زمان بازگشت دانشآموزان و دانشجویان به فضاهای آموزشی، از متروی تهران خبر رسیده 4 رام قطار اورهال شده به شبکه ریلی درونشهری افزوده میشود اما در این زمینه نیز این تعداد رام قطار نمیتواند در کلان موضوع تاثیرگذار باشد.
این نقیصه در حالی در شبکه ریلی درونشهری مشاهده میشود که پیش از این متروی تهران توانسته بود رکورد جابهجایی روزانه 2 میلیون مسافر را به ثبت برساند اما متاسفانه هم به دلیل شرایط کرونایی و هم به دلیل فرسودگی موجود در شبکه ریلی، این رقم به 800 هزار سفر در روز رسیده است.
با توجه به همسویی دولت، مجلس، شورای شهر و شهرداری، رسیدگی به شبکه حملونقل عمومی تهران یک ضرورت جدی است تا پایتخت از فرسودگیهای ناشی از ضعف مدیریت دوره پنجم شهری فاصله گرفته و مردم بیش از پیش طعم خدمت را بچشند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|