|
میقاتی: عربستان قبله سیاسی من است
نخستوزیر لبنان در سخنانی عربستان سعودی را «قبله سیاسی» خود خواند. به گزارش پایگاه خبری العهد، نجیب میقاتی در سخنانی پس از دیدار با بشاره پترس الراعی، اسقف مارونیهای لبنان درباره روابط عربستان با دولتش اظهار کرد: عربستان قبله سیاسی من است و به عنوان یک مسلمان قبله دینیام نیزهست. وی با اشاره به اوضاع کشورش گفت: اوضاع دشوار است اما تحت هر شرایطی وجود دولت بهتر از نبودن آن است.
ارسال به دوستان
وقوع انفجار تروریستی مهیب در مراسم نماز جمعه شیعیان در قندوز افغانستان ۳۰۰ شهید و زخمی برجا گذاشت
مظلومان همیشگی
روز گذشته در پی انفجار شدید در مراسم نماز جمعه در مسجد شیعیان در ولایت قندوز افغانستان بیش از 100 نفر شهید و نزدیک به 200 نفر زخمی شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع خود گزارش داد تلفات انفجار در مراسم نماز جمعه در مسجد جامع شیعیان در ولایت قندوز، به حداقل ۱۰۰ شهید و بیش از ۱۵۰ مجروح افزایش یافته است. شهر قندوز مرکز ولایت قندوز در شمال افغانستان و در نزدیکی دره فرغانه(پایگاه داعش در آسیای مرکزی) قرار گرفته است. دفتر هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز با ابراز نگرانی از آمار بالای تلفات حمله دیروز به نمازگزاران در ولایت قندوز، اعلام کرد گزارشهای اولیه نشان میدهد بیش از ۱۰۰ نفر در این حمله کشته شدهاند. منابع خبری اعلام کردند انفجار ظهر دیروز هنگام ادای نماز جمعه در مسجد شیعیان در شهرستان سیدآباد ناشی از حمله انتحاری بوده است. به گزارش «وطن امروز»، سازمان پزشکان بدون مرز در ولایت قندوز در شمال افغانستان نیز اعلام کرد در حمله تروریستی در مسجدی در ولسوالی (شهرستان) سیدآباد این ولایت ۵۰ نفر شهید و ۱۰۰ تن هم زخمی شدهاند. این منبع گفته است اجساد ۴۰ تن را مشاهده کرده است اما گروه طالبان تا زمان تنظیم خبر شهادت ۲۸ نفر را تایید کرد.
بر این اساس این انفجار از سوی یک تروریست انتحاری در حین برگزاری نماز جمعه در مسجد جامع سیدآباد در مرکز ولایت قندوز در شمال افغانستان به وقوع پیوست. شاهدان عینی میگویند یک فرد انتحاری، بمبی را در داخل مسجد سعیدآباد در میان شمار زیادی از نمازگزاران نماز جمعه منفجر کرد. اگرچه تاکنون هیچ گروهی مسؤولیت این حمله انتحاری را به عهده نگرفته اما محمد جلال، عضو کمیته فرهنگی گروه طالبان در توئیتر نوشت: داعش مسؤول این حمله است. این نخستین انفجار در قندوز پس از تسلط طالبان بر افغانستان است. پس از تسلط طالبان بر افغانستان، چندین انفجار در کابل و ولایتها رخ داده است که مسؤولیت برخی از این حملات را گروه تروریستی داعش بر عهده گرفته است. طالبان بارها گفته داعش تهدید جدی برای افغانستان نیست و جنگ علیه این گروه آغاز شده است. پیش از این داعش مسؤولیت حمله به فرودگاه کابل را که به کشته شدن ۱۷۰ تن انجامید، پذیرفته بود.
ذبیحالله مجاهد، معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان این حمله را جنایت توصیف کرده و با اعلام محکومیت آن گفته است نیروهای ویژه طالبان به منطقه رسیده و موضوع را بررسی میکنند. سخنگوی طالبان درباره جزئیات این حادثه در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: ظهر امروز (دیروز جمعه) در منطقه خانآباد، مرکز ولایت قندز در مسجد هموطنان اهل تشیع انفجاری رخ داد که بر اثر آن تعدادی از هموطنان ما شهید و زخمی شدند. وی افزود: واحد ویژه طالبان در منطقه حضور داشته و بررسی در این رابطه آغاز شده است. وزارت بهداشت افغانستان در ساعات ابتدایی انفجار شمار شهدا و زخمیان را به ترتیب 15 و بیش از 90 نفر اعلام کرد. این در حالی بود که شاهدان عینی به خبرنگاران گفتند بیش از ۵۰ جسد و زخمی از این حادثه در ساعات ابتدایی به بیمارستان قندوز منتقل شدند. ویدئوهایی که کاربران از این انفجار در شبکههای اجتماعی دست به دست میکنند، نشاندهنده تلفات سنگین غیرنظامیان است.
* معاون نخستوزیر طالبان: همه اقشار در افغانستان با یکدیگر برابرند
معاون نخستوزیر طالبان در دیدار با جمعی از بزرگان شیعه در افغانستان گفت همه اقشار در این کشور از جمله شیعیان با یکدیگر برابرند. «محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر از دیدار و گفتوگوی «عبدالسلام حنفی» معاون نخستوزیر طالبان با تعدادی از بزرگان شیعیان در افغانستان خبر داد. معاون نخستوزیر طالبان در این دیدار اظهار داشت تمام مردم در افغانستان از جمله شیعیان با هم برابرند. عبدالسلام حنفی همچنین اظهار داشت مردم افغانستان از همه اقشار باید برای بهبود وضعیت این کشور تلاش کنند. معاون نخستوزیر طالبان پیش از این نیز گفته بود: در افغانستان بین اهل تشیع و تسنن هیچ نوع تبعیض و اختلافی وجود ندارد و به هیچکس اجازه دامن زدن به اختلافات مذهبی را نمیدهیم. طالبان چندی قبل نیز تاکید کرده بود برای تشکیل «نظام اسلامی» تلاش میکند و در رابطه با حقوق شیعیان در این نظام نیز تصریح کرده بود: «به هر کسی حق خداداد شرعیاش میرسد و به هیچ کسی ظلم نمیشود». طی هفتههای اخیر، یکی از خواستههای شیعیان در افغانستان، ایجاد دولت فراگیر و رسمیت یافتن مذهب جعفری در قانون اساسی این کشور بوده است.
* فرمت روسیه برای افغانستان
همزمان با تلاش طالبان برای شناساندن خود به عنوان تنها دولت حاکم بر افغانستان، فرستاده ریاستجمهوری روسیه در افغانستان اعلام کرد این کشور خواستار نشستی با «فرمت مسکو» درباره افغانستان شده که قرار است ۲۰ اکتبر سال جاری میلادی (۲۸ مهر) در پایتخت روسیه برگزار شود. به گزارش خبرگزاری آناتولی، «ضمیر کابلوف» فرستاده ریاستجمهوری روسیه در افغانستان در مسکو به خبرنگاران گفت طالبان که ۱۵ آگوست سال جاری میلادی قدرت را در افغانستان به دست گرفته برای شرکت در نشست مسکو دعوت شده است. وی ادامه داد: نشست تروئیکای گسترش یافته با حضور روسیه، آمریکا، چین و پاکستان نیز بزودی برای بحث درباره جدیدترین تحولات در افغانستان گردهمایی دارد اما تاریخ دقیق آن مشخص نیست. «فرمت مسکو» یک مکانیسم گفتوگو است که سال ۲۰۱۷ با هدف رسیدگی به مسائل پیرامون افغانستان تشکیل شد و شامل افغانستان، چین، ایران، پاکستان، هند و سایر کشورها میشود و چندین دور گفتوگو در مسکو در ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ برگزار کرده است. در همین حال، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیهای جداگانه اعلام کرد مسکو نگران اقدامات و تحرکات داعش در افغانستان بویژه در منطقهای نزدیک به سفارت روسیه در کابل است. این گروه تروریستی مسؤولیت حمله اخیر در کابل را که ۲۰ کشته بر جا گذاشت، بر عهده گرفته است. وی ادامه داد: ما از مقامهای افغان میخواهیم اقدامات بیشتری را برای تضمین امنیت هیات دیپلماتیک روس و همچنین شهروندان این کشور در افغانستان اتخاد کنند. زاخارووا همچنین در پاسخ به سوالی درباره افزایش تنشها در مرز افغانستان- تاجیکستان نیز هشدار داد روسیه در این باره، اقدامات قاطعی را اتخاذ خواهد کرد.
* هزینههای سنگین بیسرانجام آمریکا در افغانستان
حضور ۲۰ ساله نظامیان آمریکایی در افغانستان در حالی به پایان رسید که نه تنها اثری از بازسازی ادعایی آمریکا در این کشور آسیبدیده مشاهده نشده است، بلکه هزینههای گزاف و بیهوده این کشور با عناوینی چون «هدررفت، کلاهبرداری و سوءاستفاده» مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. تارنمای اسپانیایی شبکه تلویزیونی «سیانان» در گزارشی تفصیلی پیرامون هزینههای گزاف و بیهوده حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان نوشت: حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای هواپیماهایی که به زحمت در طول یک سال پرواز میکردند، هتلی عظیم به ارزش ۸۵ میلیون دلار که هرگز افتتاح نشد و در حال تخریب است، ۲۴۹ میلیون دلار هزینه ساخت بزرگراه نیمهکاره بین شهرهای قیصار و لامان، یونیفرمهای استتار برای ارتش افغان که الگوی خاص آن، ۲۸ میلیون دلار هزینه اضافی داشت و احداث یک مرکز بهداشتی در دریای مدیترانه؛ این هزینهها بخشی از فهرست شکایات مربوط به «اتلاف، کلاهبرداری و سوءاستفاده» در چارچوب اهداف و برنامههای بازسازی آمریکا در افغانستان است؛ برنامهای که هزینههای آن در طول ۲۰ سال به ۱۴۵ میلیارد دلار رسید؛ هزینههایی که دسترسی عموم به جزئیات آنها به دلیل ممیزیهای فراوان و عمدتا به درخواست وزارت خارجه آمریکا و به بهانه نگرانیهای امنیتی امکانپذیر نیست. سیانان دادههای پنتاگون از ۸۲۵ میلیارد دلار مجموع هزینه جنگ افغانستان را رقمی پایین میداند و معتقد است حتی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا از هزینهای بیش از ۲ تریلیون دلار، حدود ۲ برابر بیشتر از برآوردهای پنتاگون خبر داده است؛ رقمی که هزینههای جنگ افغانستان در بلندمدت همچون مراقبت از کهنهسربازان را شامل میشود. یکی از موارد این فهرست بلندبالا مربوط به پروژه ساخت یک جاده کمربندی برای سراسر افغانستان به ارزش میلیاردها دلار از کمکهای جهانی بود. ۲۳۳ کیلومتر این جاده در شمال افغانستان بین شهرستان قیصار در استان شبرغان و لامان در استان بادغیس است که به پیمانکاران خارجی داده شد. هزینه این بخش جاده ۲۴۹ میلیون دلار بود اما فقط ۱۵ درصد این جاده احداث شد و در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، عملا هیچ کاری در این جاده نشد. پیمانکار این قرارداد میلیونها دلار از شرکتهای کوچک دخیل در این پروژه گرفت و از افغانستان خارج شد، بدون آنکه پول این شرکتها را بپردازد.
ارسال به دوستان
عراقیها فردا برای انتخاب ۳۲۹ نماینده پارلمان پای صندوقهای رأی حاضر خواهند شد
فردای سرنوشتساز عراق
بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اعضای نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان دیروز (۲ روز قبل از انتخابات عمومی) در مرحله نخست انتخابات پارلمانی عراق پای صندوقهای رای حاضر شدند. کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرده است بیشترین جمعیت واجدان شرایط در مرحله نخست انتخابات پارلمانی، از اعضای نیروهای مسلح عراقی هستند که شامل یک میلیون و ۷۵ هزار و ۷۲۷ نفر است که از این تعداد یک میلیون و ۶۲ هزار و ۶۵۱ مرد و ۱۳ هزار و ۷۶ زن هستند. بر اساس این گزارش، تعداد نیروهای پیشمرگ کرد در ۳ استان اربیل، دهوک و سلیمانیه ۱۸۶ هزار و ۵۱۷ نفر اعلام شده است. نیروهای مسلح عراقی که حق شرکت در انتخابات خاص دارند شامل نیروهای وزارت کشور، دفاع، نیروهای پیشمرگ کرد و سازمان مبارزه با تروریسم هستند. نیروهای حشدالشعبی قرار است به همراه عموم مردم عراق روز یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) در انتخابات شرکت کنند. کمیسیون عالی مستقل انتخابات همچنین تعداد کل آوارگان واجد شرایط در اردوگاههای آوارگان را که عموما در شمال عراق هستند ۱۲۰ هزار و ۱۲۶ نفر اعلام کرده است. این تعداد نیز به شرکتکنندگان در انتخابات ویژه افزوده شدهاند.
* مجلس عراق منحل شد
محمد الحلبوسی، رئیس مجلس نمایندگان عراق چهارشنبه شب با صدور اطلاعیهای رسما به کار مجلس چهارم این کشور پایان داد. به گزارش شبکه خبری اسکاینیوز عربی، مجلس عراق از روز پنجشنبه به طور رسمی منحل شد. در اطلاعیه منتشر شده از سوی الحلبوسی آمده بود: با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات مجلس و اتمام دوره چهارم، پارلمان به صورت رسمی به کار خود پایان داده و از صبح روز پنجشنبه منحل اعلام میشود. نمایندگان پارلمان عراق ۲۰ فروردین سال جاری موافقت خود را با انحلال پارلمان در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهر) و برگزاری انتخابات در روز ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) اعلام کرده بودند.
عراق در حالی فردا شاهد برگزاری پنجمین دوره انتخابات پارلمانی از زمان سقوط رژیم صدام خواهد بود که قرار بود این دوره از انتخابات پارلمانی در عراق سال ۲۰۲۲ برگزار شود. پس از تظاهرات و اعتراضهای گسترده مردمی در اواخر سال ۲۰۱۹، «عادل عبدالمهدی» استعفا کرد و پس از کشمکشی طولانی سرانجام «مصطفی الکاظمی» در مه ۲۰۲۰ رأی اعتماد را برای تشکیل دولت در مرحله انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام کسب کرد. احزاب سیاسی این کشور بر روی برگزاری انتخابات زودهنگام که خواست معترضان بود، به توافق رسیدند و در نهایت الکاظمی دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه) را موعد برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرد. بنا به اعلام کمیساریای عالی انتخابات قرار است ۳ هزار و ۲۴۳ نامزد در این انتخابات برای دستیابی به ۳۲۹ کرسی با یکدیگر رقابت کنند. به این دلیل که نظام سیاسی عراق، پارلمانی است و ترکیب نهایی پارلمان مستقیما در انتخاب رئیسجمهور، نخستوزیر، رئیس پارلمان و همچنین ساختار کابینه تاثیرگذار است، این انتخابات همواره از اهمیت زیادی در عراق برخوردار بوده است. پس از اعلام نتایج انتخابات، فراکسیون پارلمانیای که بیشترین کرسیها را جذب کند، مامور انتخاب نامزد نخستوزیری خواهد بود. در دوره جدید انتخابات، ائتلاف و احزاب تازهتأسیسی نیز حضور دارند و با توجه به قانون انتخاباتی جدیدی که استانها را به چندین دایره و حوزه انتخاباتی بر اساس شهرستانها و شهرها تقسیم میکند، انتظار میرود تغییرات ملموسی در نتایج کرسیهای حاصله از سوی احزاب و ائتلافهای قدیمی و جدید ایجاد شود. به موجب قانون انتخابات جدید به شماره ۹ مصوب سال ۲۰۲۰، عراق به ۸۳ حوزه انتخاباتی به جای ۱۸ حوزهای که در انتخابات پیشین تقسیم شده بود، تقسیم میشود و رأیدهندگان مستقیما به نامزد مورد نظر خود رأی خواهند داد تا در صورت کسب حد نصاب آرا به کرسی پارلمانی دست یابد. اغلب ۳۲۹ کرسی کنونی پارلمان عراق به طور کلی میان احزاب و ائتلافهای شیعی، سنی و کُرد تقسیم شده است و چند کرسی باقیمانده به افراد مستقل و اقلیتها رسیده است.
* ائتلافهای سیاسی شیعی در پارلمان عراق
ائتلافهای سیاسی شیعی در پارلمانی که روز هفتم اکتبر انحلال آن اعلام شد، با ۱۸۷ کرسی، اکثریت پارلمان را تشکیل میدادند که عبارتند از: ائتلاف سائرون، ائتلاف فتح، ائتلاف نصر، ائتلاف دولت قانون و جریان حکمت ملی عراق. ائتلاف سائرون به ریاست «سیدمقتدا صدر» رهبر جریان صدر ۵۴ کرسی از ۳۲۹ کرسی را در اختیار دارد که شامل جریان صدر و حزب کمونیست عراق است که گفته میشود در دوره جدید به دنبال دستیابی به پست نخستوزیری است. ائتلاف الفتح در پارلمان کنونی ۴۷ کرسی را به خود اختصاص داده و شامل ۱۷ حزب و گروه سیاسی است و رهبری این ائتلاف را «هادی العامری» بر عهده دارد. اغلب گروههای وابسته به «حشدالشعبی» و در رأس آنها «عصائب اهل الحق» به ریاست «قیس الخزعلی» در این ائتلاف حضور دارند. ائتلاف النصر ۴۲ کرسی در اختیار دارد که «حیدر العبادی» نخستوزیر اسبق عراق، هدایت آن را برعهده دارد و ۴ فراکسیون سیاسی شیعی الفضیله، تیار الاصلاح به ریاست «ابراهیم الجعفری» نخستوزیر پیشین، مستقلون به ریاست «حسین الشهرستانی» وزیر نفت پیشین و مجلس اعلای اسلامی به ریاست «همام الحمودی» در آن حضور دارند. اغلب ناظران سیاسی میگویند محبوبیت العبادی به دلیل مواضع سست او در قبال مبارزه با فساد در عراق پایین آمده است. ائتلاف دولت قانون به ریاست «نوری المالکی» نخستوزیر پیشین عراق ۲۶ کرسی در اختیار دارد و در استانهای مرکزی و جنوبی عراق دارای محبوبیت گستردهای است. از وی به عنوان یکی از افرادی که شانس بالایی برای پست نخستوزیری دارد یاد میشود. جریان حکمت ملی نیز به ریاست «سید عمار حکیم» در حال حاضر ۱۹ کرسی در اختیار دارد.
* ائتلافهای سیاسی سنی در پارلمان عراق
در کمتر از یک سال پس از انتخابات ۲۰۱۸ که طی آن ائتلاف سنی «المحور الوطنی» به ریاست «محمد الحلبوسی» به ۵۰ کرسی دست یافت، اختلافات شدیدی میان رهبران این ائتلاف بر سر مسؤولیت هدایت آن به وجود آمد. ائتلاف سنی پارلمان کنونی عراق طی سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، با بیشترین شکاف و چنددستگی مواجه شد و از این ائتلاف ۳ ائتلاف جدید به وجود آمد که عبارتند از: «المحور» به ریاست «خمیس الخنجر»، «جبهه الانقاذ» به ریاست «اسامه النجیفی» و «القوی العراقیه» به ریاست «محمد الحلبوسی» که هر سه میخواهند در دور جدید انتخابات نیز شرکت کنند. در پارلمان کنونی عراق یک ائتلاف دیگر تحت عنوان «الوطنیه» نیز حضور دارد که مجموعهای از احزاب و افراد اسلامگرا، سکولار و سنی را در خود جای داده و به طور دقیق نمیتوان گفت یک ائتلاف سنی صرف است اما اغلب نمایندگان آن سنی هستند. این ائتلاف در انتخابات پیشین، ۲۶ کرسی را به خود اختصاص داد. مهمترین گروههای حاضر در این ائتلاف، «التجمع المدنی للاصلاح» به ریاست «سلیم الجبوری» رئیس پیشین پارلمان عراق، «الجبهه العربیه للحوار» به ریاست «صالح المطلک» و «الوفاق الوطنی العراقی» به ریاست «ایاد علاوی»(شیعه سکولار) هستند.
* ائتلافهای سیاسی کُرد در پارلمان عراق
احزاب کرد در انتخابات پیشین عراق در سال ۲۰۱۸ با ۲ فهرست «السلام الکردستانیه» و «القائمه الوطنیه» شرکت کردند و نخستین فهرست ۴۳ کرسی و دومی ۱۵ کرسی کسب کرد. ۲ حزب حاکم منطقه کردستان یعنی اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان در فهرست نخست حضور داشتند و احزاب گوران، الجماعه الاسلامیه الکردستانیه العراق، ائتلاف من اجل الدیمقراطیه و العداله در فهرست دوم بودند. طی ۲ سال گذشته، به دلیل تشدید بحرانهای داخلی در منطقه کردستان که مهمترین آن بحرانهای مالی و اختلاف بر سر مناطق مورد منازعه میان بغداد و اربیل است، اختلافات میان احزاب کرد حاکم و معارض تشدید شده است و هنوز مشخص نیست در انتخابات آتی، این احزاب کرد با چه آرایشی شرکت خواهند کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
درخواست ترکیه برای خرید ۴۰ فروند جنگنده «اف۱۶» از آمریکا
منابع مطلع بامداد جمعه خبر دادند ترکیه خواستار خرید ۴۰ فروند جنگنده «اف۱۶» و حدود ۸۰ کیت نوسازی هواپیماهای جنگی خود از آمریکا شده است. این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفتند: «این معامله چند میلیارد دلاری، فعلا در مسیر فرآیند فروش تجهیزات نظامی خارجی آمریکاست و منوط به تأیید وزارت خارجه و کنگره این کشور است که میتواند این معامله را مسدود کند». یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره توضیح داد: «از نظر سیاسی، وزارت خارجه درباره فروش یا انتقال تجهیزات نظامی پیشنهادی تا زمانی که به طور رسمی به کنگره اعلام نشده باشد، اظهارنظر نمیکند». به نوشته رویترز، سفارت ترکیه در واشنگتن اما از اظهارنظر در این باره خودداری کرد. پیشتر آنکارا بیش از ۱۰۰ فروند جنگنده «اف۳۵» سفارش داده بود که قرار بود توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته شود اما سال ۲۰۱۹ پس از خرید سامانههای پدافند موشکی روسی «اس۴۰۰»، واشنگتن ترکیه را از این قرارداد کنار گذاشت. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه چند روز پیش از آمریکا خواسته بود بعد از کنار گذاشتن آنکارا از پروژه ساخت جنگنده «اف۳۵» مبلغ 4/1 میلیارد دلار پول کشورش را برگرداند. واشنگتن در ماه دسامبر تحریمهایی را علیه آژانس تدارکات نظامی ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی ساخت روسیه تحت کاتسا وضع کرد. «اسماعیل دمیر» رئیس صنایع دفاعی ترکیه و ۳ مقام دیگر هدف تحریمها قرار گرفتند که شامل ممنوعیت همه مجوزهای صادرات و مجوزهای صادراتی ایالات متحده به ترکیه و همچنین توقیف داراییها و محدودیتهای صدور روادید برای دمیر است.
***
واکنش پکن به سانحه برای زیردریایی اتمی آمریکا در دریای جنوبی چین
دولت چین روز جمعه به وقوع سانحه برای زیردریایی اتمی آمریکا در دریای جنوبی چین واکنش نشان داد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد: پکن بابت وقوع این حادثه در آبهای بینالمللی حوزه اقیانوس هند- آرام «عمیقا نگران است». این مقام چینی گفت: آمریکا و دیگر کشورهای دخیل باید جزئیات مربوط «از جمله موقعیت دقیق حادثه، هدف این سفر و جسمی را که زیردریایی با آن برخورد کرده است» ارائه کنند. رسانههای غربی شامگاه پنجشنبه از برخورد یک فروند زیردریایی نظامی آمریکا با شیء نامعلومی در دریای جنوبی چین خبر دادند. ناوگان اقیانوس آرام ارتش آمریکا در بیانیهای اعلام کرد یکی از زیردریاییهای سریع و اتمی این کشور هنگام حرکت در آبهای بینالمللی در منطقه اقیانوس هند-آرام، به یک شیء نامعلوم برخورد کرد. ارتش آمریکا با بیان اینکه این حادثه منجر به زخمی شدن ۱۱ ملوان شد، توضیح داد زیردریایی «یواساس کنتیکت» در وضعیت پایداری باقی ماند و مولد اتمی آن آسیب ندیده است. در این بیانیه مکان رخ دادن این حادثه اعلام نشده اما مؤسسه دریایی آمریکا میگوید این اتفاق در دریای جنوبی چین واقع شده است.
***
تردید آلمان نسبت به واکسن «جانسون اند جانسون»
کرونا در اروپا همراه با همه عواقب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن همچنان ادامه دارد. در همین حال کمیسیون دائمی واکسیناسیون در آلمان (استیکو) تزریق یک دوز واکسن جانسون اند جانسون برای مصونیت در برابر کرونا را کافی ندانسته و اعلام کرده کسانی که با این واکسن واکسینه میشوند باید برای مصونیت بهتر دوز دوم این واکسن را هم حدود 4 هفته بعد از تزریق دوز اول دریافت کنند. این نهاد بهداشتی در آلمان دلیل این درخواست خود را این اعلام کرد که بیشترین موارد ابتلا به کرونا در بین واکسینهشدهها در آلمان کسانی هستند که واکسن جانسون اند جانسون را دریافت کردهاند. استیکو اعلام کرد اثربخشی این واکسن در برابر «دلتا کرونا» نسبت به سایر واکسنهای تایید شده، پایین است. این نهاد بهداشتی در آلمان از محافظت ناکافی این واکسن در برابر این ویروس از افراد واکسینه شده گفته است. تا به حال نهادهای بهداشتی اروپا تزریق یک دوز واکسن جانسون اند جانسون را برای محافظت کامل افراد در برابر این ویروس کافی میدانستند این در حالی است که در سایر موارد واکسنهای تایید شده تزریق ۲ دوز واکسن برای مصونیت کامل در برابر این بیماری لازم است. بر اساس اطلاعات انستیو رابرت کخ آلمان تا به حال بیش از 2/3 میلیون نفر در آلمان با جانسون اند جانسون واکسینه شدهاند.
***
شرمن در پاکستان
«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا که پنجشنبهشب برای سفر ۲ روزه وارد اسلامآباد شد، به دیدار مشاور امنیت ملی پاکستان رفت. وی دیروز نیز برای دیدار با «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه پاکستان به محل وزارت خارجه این کشور رفت، جایی که حتی مقام همتراز با میهمان آمریکایی از وی استقبال نکرد و تنها یک مقام در سطح مدیرکل وزارت خارجه از معاون وزارت خارجه ایالات متحده استقبال کرد. این سفر همزمان با شکاف فزاینده در روابط ۲ کشور، تداوم اتهامات آمریکا علیه پاکستان مبنی بر تبانی با طالبان و کارشکنی در صلح افغانستان، نگرانی واشنگتن از ایمنی زرادخانههای اتمی پاکستان و لایحه جمهوریخواهان آمریکایی علیه پاکستان انجام میشود. بر اساس این گزارش، وندی شرمن در دیدار با «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه و «معید یوسف» مشاور امنیت ملی پاکستان پیرامون روابط دوجانبه و تحولات افغانستان به رایزنی پرداخت. استقبال سرد طرف پاکستانی از نفر دوم وزارت خارجه آمریکا بیانگر تشدید اختلافات میان ۲ کشور است، در حالی که واشنگتن از بیش از ۲ سال گذشته نیز سفیر جدید در اسلامآباد مقرر نکرده است. برخی مقامات پاکستان عدم حضور سفیر آمریکا را به مثابه بیتوجهی واشنگتن به اسلامآباد میدانند. رسانههای پاکستانی به نقل از منابع دیپلماتیک در واشنگتن گفتند: دولت بایدن در مذاکرات خود با پاکستان بر 4 نکته اصلی شامل به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان، تحریمهای بینالمللی علیه افغانستان، دسترسی آمریکا به افغانستان و همکاری ضدتروریسم میان ۲ کشور تمرکز خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|