|
ارائه غرفه رایگان به زنان سرپرست خانوار
شهردار منطقه 17 تهران از ارائه غرفه رایگان به زنان سرپرست خانوار در روز بازارها خبر داد. داوود لطفی در گفتوگو با فارس درباره تمهیدات شهرداری جهت حمایت از دستفروشان و زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقداماتی که در روز بازارها صورت میگیرد، ارائه غرفه رایگان به زنان سرپرست خانوار است که با تایید اداره امور بانوان شهرداری منطقه، این افراد به اداره ساماندهی شهرداری منطقه معرفی میشوند و از خدمات این محیط بهرهمند میشوند.
ارسال به دوستان
رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطن امروز»:
در برخورد با فساد شعاری عمل نمیکنیم
مصطفی خدابخشی: در دوره 4 ساله پنجم مدیریت شهری شهر تهران خبرهایی مبنی بر احضار و دستگیری تعدادی از مدیران شهری توسط مراجع قضایی و دستگاههای نظارتی مخابره شد. این خبرها باعث شد نظارت بر نوع فعالیتهای انجامشده در سطح شهرداری تهران در سطوح کلان و خرد به یک مطالبه جمعی و عمومی تبدیل شود تا جایی که اعضای کنونی شورای شهر تهران در رقابتهای انتخاباتی با تکیه بر یکی از شعارهای کلیدی که چیزی جز مبارزه با فساد نبود، گوی سبقت را از رقبای خود ربودند.
حال با گذشت ۲ ماه از عمر شورای شهر ششم، از پارلمان شهری خبر میرسد مبارزه با فساد چه در سطح خرد و چه در سطح کلان با قدرت پیگیری خواهد شد. به منظور بررسی اهمیت این موضوع گفتوگویی را با دکتر احمد صادقی، عضو ششمین دوره اسلامی شورای شهر تهران و رئیس کمیته شفافیت این شورا ترتیب دادیم.
***
* آقای دکتر! یکی از مهمترین مؤلفههای موفقیت سازمانی از بین بردن زمینههای فساد و برخورد ویژه با قانونشکنان و متخلفان است. مدیریت شهری در این زمینه چگونه عمل خواهد کرد؛ با توجه به اینکه مردم از شرایط گذشته رضایت ندارند و امروز به دنبال خبرهایی خوش در این زمینه هستند؟
بر اساس نص صریح قانون اساسی احیای امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه است و ما باید این امر مهم را در جامعه زنده کنیم. در شرایطی که قانون بر این موضوع تاکید دارد اما متاسفانه ما در ادارات، مجموعههای دولتی و عمومی و... میبینیم به علتهای مختلفی مهجور مانده و اکثرا به این نتیجه رسیدهاند که در صورت انجام پیگیری نمیتوانند به نتیجهای برسند. بیتوجهی به گزارشها باعث شده در این زمینه دلسردیهایی ایجاد شود و دیگر کسی گرایشی به پیگیری موضوعات ندارد. حال موضوع اینجاست که ما برای احیای این موضوع حیاتی در شهر چه باید کنیم؟ ما اگر بتوانیم در بین شهروندان و کارکنان حساسیت لازم را ایجاد کنیم و این احساس ایجاد شود که نباید نسبت به موضوعات اطراف بیتوجه بود، میتوان توقع داشت زمینه لازم برای برخورد با فساد شکل بگیرد.
* متاسفانه در ادوار گذشته برخی موارد مشاهده شده که شهروندان و کارکنان گزارشهایی را دادهاند اما با وجود صحت موضوع، رسیدگی لازم نشده است؟ به نظر میرسد، علاوه بر اینکه باید مردم حساس شوند، سیستمهای نظارتی نیز باید پیگیری جدیتری داشته باشند.
بله! این نکته درستی است. موضوع پیگیری مهمتر از حساسیت ایجادشده در شهروندان و کارکنان است، چرا که در صورت عدم پیگیری مناسب، بستر فساد شکل میگیرد. به نظر بنده در صورتی که گزارشها با پیگیری مستمر روبهرو شود، دیگر آن عده قلیل و محدودی که در مجموعههای دولتی، غیردولتی و شهرداریها تخلف میکنند، زمینه را برای انجام اقدامات غیرقانونی خود فراهم نمیبیننند و دیگر نمیتوانند براحتی قانون را دور بزنند. باید به این نکته توجه داشت کسی که تخلفی را انجام میدهد و به این نکته میرسد که در اطراف نوعی بیتفاوتی وجود دارد و گزارشهای ارسالی درباره تخلفش به نتیجهای نمیرسد، فضا را برای تخلفات بعد خود امن میبیند و اقدام به قانونگریزیهای بزرگتر میکند. ما در شورای شهر تهران به عنوان نمایندگان مردم باید پیگیریهای لازم را در این زمینه داشته باشیم و به صورت دقیق گزارشهای واصله را مورد ارزیابی قرار دهیم. مردم از ما میخواهند نسبت به حساسیتهایشان حساس باشیم و جلوی تخلفات را بگیریم.
اگر این روند ایجاد شود، فضا سالم میشود و متخلفان، متقلبان و کسانی که ضوابط و مقررات را در نظر نمیگیرند، متوجه میشوند دیگر نمیتوانند به اقدامات مجرمانه خودشان ادامه دهند.
* شما برای دریافت گزارشهای مردمی سامانهای را تعریف کردهاید؟
در برخورد با فساد شعاری عمل نمیکنیم و بر این نکته تاکید داریم که برخورد با فساد همچنان ادامه دارد. همکاران شهرداری و همشهریان عزیز میتوانند پیامهای خود را از طریق ارسال پیامک یا از طریق شبکههای مجازی داخلی و مرسوم به شماره 09399803009 برای من ارسال کنند تا در کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران تخلفات پیگیری شود.
* تاکنون از طریق این شماره تلفن چه تعداد گزارش به دستتان رسیده است؟
طی چند روز گذشته 100 گزارش واصل شده است که گزارشها مربوط به مشکلات و مسائل شهری است که متاسفانه طی سالهای گذشته به آنها آنچنان که شایسته بود، رسیدگی نشده است. مسائلی مانند تمیزی شهر یا تعدی کارگاههای ساختمانی در شهر. تعداد کمی از گزارشات هم به تخلفات شهرسازی و موارد مالی اشاره داشته است.
* هر کدام از این گزارشها چه درصدی را به خود اختصاص دادهاند؟
از 100 گزارشی که در مرحله اول دستهبندی شد، حدود 86 گزارش معطوف به اقداماتی است که باید از طریق سامانههای 137 و 1888 به منظور ارائه خدمات شهری پیگیری شود. من در این زمینه در صحن شورا نیز تذکر دادم که این سامانهها باید به نحوی عمل کنند که مردم به صورت ملموس نتیجه پیگیری خود را ببینند. همچنین مردم باید بتوانند با یک تماس مشکلات مربوط به حوزه خدمات شهری از جمله آبگرفتگیها، مسدود شدن انهار، موضوع جمعآوری زباله و پسماندها، خرابی آسفالت خیابانها، دستاندازها و... را گزارش کنند. همچنین از 14 درصد باقیمانده 8 درصد گزارش تخلفات ساختمانی مربوط به 10 یا 20 سال گذشته است و 6 درصد گزارشها گزارش تخلفاتی است که جنبه مالی و عدول از ضوابط شهرسازی دارد که ما پیگیری در زمینه حصول نتیجه در موارد مطروحه را در دستور کار قرار دادهایم.
* متاسفانه در شکلگیری فساد بویژه مسائل مالی ما میبینیم در پروندهها یک تیم دست داشتهاند. در این دوره از مدیریت شهری این توقع وجود دارد که از شکلگیری محافل فساد جلوگیری به عمل آید.
از مجموع گزارشهایی که تاکنون به دست من رسیده، به موضوع تخلف یا فساد جمعی که ناشی از یک اقدام سازمانیافته باشد، برنخوردهایم. ما برای جلوگیری از هرگونه انجام تخلف سازمانیافته نیازمند شکلگیری شبکه مردمی و شبکه درون مجموعه سازمانی هستیم تا با گزارشهای واصله شناسایی محافل جرمخیز را رقم بزنیم. ما در حال سازماندهی امور هستیم و با اقدامات پیشگیرانه لازم برای جلوگیری از شکلگیری کلونیهای سازمانیافته تقلب، جلوی تخلف را خواهیم گرفت. از سوی دیگر مردم باید از این نکته مطمئن باشند که حفاظت لازم در زمینه گزارشهای داده شده از سوی آنان لحاظ خواهد شد؛ مگر آنکه خود فرد اعلام آمادگی کرده باشد تا در صورت نیاز در محافل قانونی حضور یافته و نسبت به تخلفات رخ داده طرح موضوع کند.
ارسال به دوستان
اخبار
کاهش دمای تهران از فردا
بر اساس اطلاعات اداره کل هواشناسی استان تهران از جمعه تا یکشنبه (۲۳ تا ۲۵ مهرماه) کاهش نسبی دما پیشبینی میشود. به گزارش ایسنا آسمان استان تهران طی ۵ روز آینده صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش ملایم باد و در نواحی پرتردد در بعضی ساعات با غبار محلی پیشبینی میشود. از ظهر امروز در ارتفاعات افزایش ابر و بارش پراکنده مورد انتظار است و پنجشنبه بعدازظهر تا شب در بعضی ساعات وزش باد و در نواحی غربی و جنوب غربی گاهی وزش باد نسبتا شدید با احتمال خیزش گرد و خاک پیشبینی میشود. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان پایتخت فردا (جمعه ۲۳ مهرماه) صاف و گاهی وزش باد خواهد بود و دمای هوا در گرمترین و سردترین زمان به ۲۶ و ۱۴ درجه سانتیگراد میرسد.
***
تصادف تا سقف ۸ میلیون به کروکی نیاز ندارد
مسؤول اداره تصادفات پلیس راهور ناجا اعلام کرد با هماهنگیهای صورتگرفته با بیمهها، در تصادفات تا سقف ۸ میلیون تومان نیاز به کروکی وجود ندارد و رانندگان بعد از تصادف میتوانند برای دریافت خسارت به بیمه مراجعه کنند. سرهنگ حسین الهینژاد با تاکید بر اینکه افزایش سرعت، ریسک تصادفات درون و برونشهری را بالا میبرد، گفت: ۳۴ درصد تصادفات در جادهها رخ میدهد و ۷۰ درصد کشتهها در تصادفات جادهای است. وی افزود: در حال حاضر ۴۴ میلیون راننده در کشور داریم و بر اساس آمار در سال جاری در تصادفات درونشهری کاهش محسوسی وجود داشته است ولی در تصادفات برونشهری با توجه به مدیریت تردد و بحث نیاز جامعه، افزایش تصادفات را داشتهایم. الهینژاد در ادامه اظهار داشت: ۵۰ درصد تصادفات درونشهری به علت عدم رعایت حقتقدم در تقاطعها رخ میدهد و عدم رعایت حقتقدم در تقاطعها عامل ۲۰ درصد تلفات است.
***
احتمال افزایش شهریه مهدهای کودک تا سقف ۳۲ درصد
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با بیان اینکه این سازمان متولی تربیت کودکان صفر تا ۶ سال است، گفت: برنامهریزی برای کودکان باید متناسب با شرایط موجود باشد، قطعا باید بهروز باشیم و امر تربیت کودکان را متناسب با یافتههای جدید پیش ببریم. علیرضا حاجیانزاده در نشست خبری افزود: سال ۹۹ با فرمایشات رهبری، مهدهای کودک، پیشدبستانیها و کودکان زیر ۶ سال مورد توجه قرار گرفتند و ایشان فرمودند تعلیم و تربیت کودکان زیر ۶ سال باید برعهده آموزشوپرورش باشد که در نهایت با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک شکل گرفت. وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده کودکانی که دوره پیشدبستانی را گذراندهاند، در دوران مدرسه موفقیت بیشتری داشتهاند. رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره شهریه مهدهای کودک نیز گفت: تصمیم امسال این بود که درصدی به شهریههای قبلی افزوده شود که سازمان ملی حمایت مصرفکنندگان درباره آن تصمیم میگیرد که نرخ افزایش تا سقف ۳۲ درصد را به ما اعلام کردهاند و بخشنامه آن نیز بزودی صادر میشود.
***
برنامه احداث ۳۰۰ مدرسه در شهرهای جدید
معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: طی ۳ سال گذشته ۲۰۰ مدرسه در شهرهای جدید ساخته شده و برنامه ساخت ۳۰۰ مدرسه دیگر در دولت سیزدهم در دستور کار است. حبیبالله طاهرخانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در دهه اخیر با ساخت و احداث واحدهای مسکن مهر، میزان جمعیت هدف در بسیاری از شهرهای جدید به طرز قابل توجهی افزایش یافت. وی با بیان اینکه به دنبال گسترش واحدهای مسکن مهر، یکی از مهمترین کمبودها خدمات آموزشی بود، خاطرنشان کرد: ساخت و توسعه مدارس در سالهای اخیر بسیار اهمیت پیدا کرد و نهضت مدرسهسازی به عنوان یکی از رویکردهای اساسی شهرهای جدید در دستور کار قرار گرفت. به گفته طاهرخانی، از مهمترین اقدامات صورتگرفته در این زمینه میتوان به ساخت ۲۰۰ مدرسه در شهرهای جدید در ۳ سال اخیر اشاره کرد که نیاز به مراکز آموزشی در شرایط کنونی را برطرف کرده است. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: ساخت مدارس برای جمعیت آتی در شهرهای جدید نیازمند تداوم است که برنامه احداث ۳۰۰ مدرسه دیگر در شهرهای جدید تا پایان دولت سیزدهم تدوین شده است.
***
تخفیف و تعلیق مجازات سربازان فراری
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از تخفیف و تعلیق مجازات سربازان فراری خبر داد. حجتالاسلام والمسلمین بهرامی، در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان سیستانوبلوچستان بیان کرد: در اجرای طرح بازگشت به سنگر، تاکنون ۴۰ هزار سرباز فراری از خدمت، خودشان را به سازمانهای قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور معرفی کردهاند. رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ادامه داد: در این طرح، سربازان پس از مراجعه به سازمانهای قضایی نیروهای مسلح و بازگشت به خدمت، در صورت رضایت یگان خدمتی، از معافیت کامل جریمه غیبت نیز بهرهمند خواهند شد. حجتالاسلام والمسلمین بهرامی با بیان اینکه سازمان قضایی نیروهای مسلح ۴ برنامه محوری برای پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح در دست اجرا دارد، افزود: این برنامهها در استان سیستانوبلوچستان دستاوردهای چشمگیری داشته است. در این مراسم که استاندار سیستانوبلوچستان و فرماندهان نظامی و انتظامی حضور داشتند، ابوالفضل ماهگلی بهعنوان رئیس جدید سازمان قضایی نیروهای مسلح استان سیستانوبلوچستان معرفی و از خدمات مرتضی تمیزی، رئیس قبلی قدردانی شد.
ارسال به دوستان
نمایندگان طرح حذف سابقه قضاوت و وکالت مجلس به عنوان جایگزین آزمون وکالت را تصویب کردند
یک نمره مثبت به مجلس
مجلس شورای اسلامی روز گذشته طرح حذف سابقه قضاوت و وکالت مجلس به عنوان جایگزین آزمون وکالت را مورد تصویب قرار داد تا بر این اساس نخستین گام در زمینه شکست تعارض منافع از سوی مجلس شورای اسلامی برداشته شود.
در همین رابطه حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» ضمن تشریح جزئیات این مصوبه گفت: در بررسیهای صورتگرفته «رانت اطلاعاتی» یکی از مهمترین مشکلاتی است که ما هماکنون با آن روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: از آنجا که رانت اطلاعاتی در زمان تصدی مسؤولیت در اختیار افراد قرار میگیرد، میتواند زمینهساز استفادههای سوء شود. بر همین اساس نظر عمده ما بر این بود کسانی که از این رانت اطلاعاتی برخوردار میشوند از اشتغال به مشاغلی که بعد از آن میتوانند از این رانت اطلاعاتی سوءاستفاده کنند، مطلقا ممنوع شوند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بحث قانون تسهیل صدور مجوزها فرصتی دست داد تا آقای سلیمی، نماینده محترم محلات پیشنهادی را ارائه دهد که مورد اقبال و پذیرش مجلس قرار گرفت و آن این بود که در ذیل بحث چگونگی برگزاری آزمون وکالت، نمایندگان مجلس و قضات نتوانند از امتیاز سابقه کار در عرصه قانونگذاری و قضاوت استفاده کرده و از آزمون معاف شوند.
وی با اشاره به اینکه این طرح جلوی سهولت ورود قضات و نمایندگان به عرصه وکالت را محدودتر میکند، گفت: مطمئنا این سد موجب میشود بسیاری از قضات و نمایندگان مجلس نتوانند از آزمون وکالت بگذرند یا نخواهند خودشان را در چارچوب امتحان و آزمون قرار دهند. ما عمده هدفمان این بود که جلوی ورود کسانی که از رانت اطلاعاتی و بهرههای خبری که از مجموعههای مختلف مالی و دولتی به دست میآید را بگیریم تا در عرصه وکالت به کار نگیرند و خدای ناکرده سوءاستفادهای رخ ندهد.
نقدعلی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون گزارشی در زمینه این دست از تخلفات به دست شما رسیده است یا خیر، بیان کرد: فعلا در این زمینه گزارشی نداشتیم ولی اخباری که در رسانهها منتشر میشود یا اخباری که از دستگاههای اطلاعاتی به ما میرسد ضرورت ورود به این موضوع را بیشتر کرد و ما را بر آن داشت تا سدی را در این زمینه ایجاد کنیم.
وی گفت: آقای ابوترابی نماینده محترم نجفآباد هم طرح گستردهای را پیشنهاد دادند مبنی بر اینکه کسانی که به نحوی از رانت اطلاعاتی در دستگاههای دولتی و شرکتها باخبرند نتوانند در شغل همراستا با آن اطلاعات اشتغال پیدا کنند که متاسفانه برخورد بد و منفی با ایشان صورت گرفت. فعلا ما در گام اول این موضوع قرار داریم و امیدواریم این الحاقی که در قانون تسهیل صدور مجوزها اتفاق افتاد و موجب شد سدی را برای جلوگیری از رانت اطلاعاتی فراهم کنیم، در دیگر حوزهها نیز شکل بگیرد.
نقدعلی در پایان با بیان اینکه این طرح به تصویب رسیده و از سوی رئیس محترم مجلس به شورای نگهبان ارسال خواهد شد، گفت: بعد از تایید این مصوبه توسط شورای نگهبان، این قانون به قوه مجریه جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.
ارسال به دوستان
مجموع واکسنهای کرونای تزریقشده در کشور به ۶۸ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۰۷ دوز رسید
نوسان آمار جانباختگان
شمار قربانیان «کووید-19» کاهشی شد و به زیر 200 نفر در یک شبانهروز رسید. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۳ هزار و ۲۷۵ نفر برسد. بر این اساس از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۲۱ مهرماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲ هزار و ۲۹۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و یکهزار و ۶۹۹ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۹۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۳ هزار و ۲۷۵ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۷۷۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵ هزار و ۲۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
از سویی تاکنون ۳۳ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۳۹۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* تزریق یک میلیون و ۳۲۷ هزار دوز واکسن کرونا در کشور
مجموع واکسنهای کرونای تزریقشده در کشور به ۶۸ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۰۷ دوز رسید. بنا بر اعلام دیروز مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴۶ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۱۰۰ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۱ میلیون و ۵۴۸ هزار و ۲۰۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶۸ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۰۷ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز گذشته، یک میلیون و ۳۲۷ هزار و ۹۲۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
* اعلام آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا در کشور
طبق اعلام وزارت بهداشت و درمان، آمار واکسیناسیون کرونا تجمیعی از ابتدا تا ۲۱ مهر به شرح زیر است:
اسپوتنیک نوبت اول: ۵۵۶۹۸۷
اسپوتنیک نوبت دوم: ۳۹۲۹۷۷
سینوفارم نوبت اول: ۳۸۴۸۸۵۹۶
سینوفارم نوبت دوم: ۱۶۸۹۷۷۳۳
بهارات نوبت اول: ۵۹۳۸۹
بهارات نوبت دوم: ۵۴۲۱۸
آسترازنکا نوبت اول: ۴۴۷۹۳۱۱
آسترازنکا نوبت دوم: ۱۸۶۹۰۲۸
برکت نوبت اول: ۳۲۲۴۸۱۷
برکت نوبت دوم: ۲۳۳۴۲۵۱
مجموع نوبت اول: ۴۶۸۰۹۱۰۰
مجموع نوبت دوم: ۲۱۵۴۸۲۰۷
کل واکسن تزریقشده: ۶۸۳۵۷۳۰۷
* لزوم تغییر معیارهای رنگبندی کرونایی شهرها
معیار رنگبندی کرونایی شهرها اکنون تعداد موارد مثبت و بستری است، در حالی که باید تمام زوایا و مؤلفههایی بیماری نظیر مراجعات سرپایی و پایشهای ژنتیکی «کووید-19» مورد توجه قرار گیرد. رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم تغییر معیار رنگبندیهای کرونایی در کشور گفت: اکنون معیار رنگبندی در کشور وضعیت بیمارستانهاست اما اگر بخواهیم روند اپیدمی را پیشبینی کنیم، باید به مؤلفههایی مانند موارد مثبت روزانه، مراجعات سرپایی و پایشهای ژنتیکی «کووید-19» و... توجه کرد. دکتر علیرضا ناجی، ویروسشناس در گفتوگو با ایسنا، درباره معیارهای رنگبندی کرونا در کشور گفت: اکنون معیار رنگبندی در کشور وضعیت بیمارستانهاست؛ یعنی تعداد و موارد مثبت بستری. این موضوع به این معناست که شاید نزدیک ۲ هفته تا یک ماه از بروز و پیشبینی اپیدمی «کووید-19» میتوانیم عقب باشیم. ناجی در ادامه صحبتهایش درباره قرص ضدویروس مولنوپیراویر که از سوی یک شرکت داروسازی در آزمایشات بالینی برای مقابله با کرونا سودمند اعلام شده است، گفت: یکی از بهترین داروهایی که تاکنون به دست آمده و ضد «کووید-19» ساخته شده، همین دارو است. این دارو اختصاصا برای «کووید-19» ساخته شده و در مطالعات اثربخشی بسیار بالایی را هم در زمینه درمان و هم در زمینه پیشگیری نشان داده است. این دارو اختصاصا برای «کووید-19» ساخته شده و نتایج بسیار خوبی داشته و حتی روی واریانتهای مختلف اعم از مو، دلتا و... کار کردند و روی آنها هم تاثیر زیادی داشته است. وی افزود: امیدواریم با ورود این دارو به لیست داروهای ایران و واردات آن بتوانیم عملکرد مناسبی در این زمینه داشته باشیم. در عین حال شنیدهام شرکتهای داروسازی داخلی هم اقداماتی انجام دادهاند تا بتوانند مواد اولیه این دارو را تهیه کنند و دارو ساخته شود. در هر صورت ساخت این دارو یکی از موفقیتهای بزرگ است. نتایج مطالعه انجام شده برای این دارو، اینطور بوده که در ۵۰ درصد از مواردی که مورد استفاده قرار گرفته از بستری شدن و بیماری وخیم جلوگیری کرده است که عدد بالا و نویدبخشی است. به نظر میرسد FDA آمریکا آن را تایید کند و در این صورت همه کشورها به دنبال آن خواهند بود و ما هم از هماکنون باید برای واردات یا تولید این دارو در داخل برنامهریزی کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|