|
قیمت بیسابقه گاز تهدیدی برای خروج اقتصاد اروپا از بحران کرونا
مدیرعامل شرکت روس نفت هشدار داد قیمت بیسابقه گاز در قاره اروپا، بهبود اقتصادی این منطقه و خروج از بحران مالی ناشی از شیوع کرونا را بشدت تهدید میکند. این مقام روس افزود: این سطح قیمت مطمئنا بهبود اقتصادی اروپا را تهدید میکند. رکورد قیمتها نشانگر شوکی است که اروپا تجربه کرده است.
ارسال به دوستان
97 درصد جایگاههای سوخت وارد مدار و بیش از ۱۴۰۰ جایگاه نیز به سامانه کارت هوشمند سوخت متصل شدند
بنزین در مدار آرامش
وزیر نفت: غیر از سهمیه ماهانه یک سهمیه بنزین جبرانی نیز در آذرماه به مردم تعلق میگیرد
گروه اقتصادی: ظهر سهشنبه گذشته در نقاط مختلف کشور خبرهایی مبنی بر اختلال در سیستم عرضه سوخت در جایگاهها و قطع ناگهانی نازلهای بنزین در رسانهها مطرح شد. در همان روز مرکز ملی فضای مجازی در بیانیهای حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت را تایید کرد و از همان لحظات اولیه بروز مشکل، کارشناسان شرکت ملی پخش در تمام استانها موظف شدند با رصد میدانی و مراجعه حضوری به جایگاهها، در صورتی که خروج از مدار سیستم هوشمند سوخت موجب توقف فعالیت جایگاهی شده، بلافاصله امکان عرضه آزاد بنزین در آن جایگاهها را فراهم کنند. به گزارش «وطنامروز»، حال پس از گذشت 4 روز از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، تقریبا تمام جایگاههای سوخت به حالت عادی بازگشتهاند. تا شامگاه روز جمعه از مجموع حدود 3800 جایگاه سوخت در سراسر کشور، بیش از 97 درصد جایگاههای سوخت وارد مدار و بیش از 1400 جایگاه نیز به سامانه کارت هوشمند سوخت متصل شدند.
* اختصاص بنزین جبرانی در پایان ماه
وزیر نفت روز گذشته با حضور در ستاد مدیریت بحران شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در جریان آخرین اقدامها برای راهاندازی سامانه هوشمند سوخت قرار گرفت. وزیر نفت ضمن بازدید از مرکز داده و پایش و سامانه هوشمند سوخت طی نشستی با مدیران شرکتهای ملی پالایش و پخش و پخش فرآوردههای نفتی در ارتباط ویدئوکنفرانسی از آخرین وضع خدمترسانی جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور به مردم مطلع شد. وی درباره وضعیت سامانه هوشمند سوخت اینگونه توضیح داد: خوشبختانه ۹۶ تا ۹۷ درصد جایگاههای عرضه سوخت عملیاتی شدهاند و هموطنان عزیز میتوانند عملیات سوختگیری را انجام دهند. وزیر نفت با بیان اینکه بیش از هزار و ۴۰۰ جایگاه نیز به سامانه هوشمند سوخت متصل شدهاند، تصریح کرد: همکاران ما در بخشهای مختلف در تلاشند بقیه جایگاهها هم به سامانه متصل شوند. اوجی با اشاره به اینکه بیش از ۵۴ هزار نازل در جایگاههای سراسر کشور وجود دارد که عملیاتی کردن آنها کمی زمانبر است، گفت: امیدواریم با هماهنگی و افزایش گروهها همه جایگاههای عرضه سراسر کشور طی ۳-۲ روز آینده به سامانه هوشمند سوخت متصل شوند. وی همچنین گفت: در پی مشکلات به وجود آمده در سوخترسانی، پایان ماه سهمیه بنزین جبرانی به کارتهای سوخت واریز میشود. میزان سهمیه بنزین جبرانی در حال بررسی است و پس از مشخص شدن اعلام میشود. این سهمیه برای خودروهای سواری، موتوسیکلتها، آموزشگاهها و همه وسایل نقلیهای است که از کارت سوخت استفاده میکنند. وی همچنین علاوه بر بحث بنزین، با اشاره به وضعیت نفتگاز نیز گفت: در بخش بالادست صنعت نفت با توجه به پایان تعمیرات اساسی پالایشگاههای کشور جز پالایشگاه فاز ۱۲ پارسجنوبی که فردا (امروز) پایان مییابد، آمادگی مطلوبی برای تأمین سوخت زمستانی وجود دارد. وی با اشاره به برنامهریزی شرکتهای ملی گاز و پخش فرآوردههای نفتی برای تأمین سوخت زمستانی اظهار کرد: با توجه به کاهش دمای هوا، مصارف در بخش خانگی به صورت جزئی افزایش یافته است که از مردم عزیز درخواست میکنم در مصرف سوخت صرفهجویی کنند. وزیر نفت با بیان اینکه قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف و بدمصرف بیشک افزایش مییابد، تصریح کرد: قیمت گاز برای مشترکانی که در سقف الگو و مطابق جداول شرکت ملی گاز ایران مصرف کنند، همانند گذشته خواهد بود. اوجی از آمادگی صد درصدی وزارت نفت برای تأمین سوخت زمستانی در بخش تولید خبر داد و گفت: هماکنون نزدیک به ۳ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع ذخیره شده که ۴۵۰ میلیون لیتر بیشتر از پارسال است، بنابراین جای نگرانی نیست. امیدواریم با تلاشی که همکاران ما انجام میدهند، زمستان بدون دغدغهای را پشت سر بگذاریم.
* سرعت اتصال جایگاهها به سامانه افزایش خواهد یافت
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: با توجه به اینکه فعالسازی جایگاههای سوخت به صورت دستی به اتمام رسیده، الان تمرکز تمام تیمها بر تغییر وضعیت آفلاین به آنلاین در جایگاههاست و ساعت به ساعت از تعداد جایگاههای آفلاین کاسته و به تعداد جایگاههای عرضهکننده بنزین با کارت سوخت افزوده میشود. بدین صورت سرعت اتصال جایگاهها به سامانه افزایش خواهد یافت. فاطمه کاهی همچنین افزود: در حال حاضر ۱۰۰ جایگاه سوخت در تهران به سامانه هوشمند متصل شدهاند و بنزین ۱۵۰۰ تومانی عرضه میکنند.
* ضرورت ارتقای آمادگی کشور برای مقابله با حملات سایبری
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: دشمن عمده برنامهها و عملیاتهای خود را در بخشهای تهدیدات نوین مانند حملات سایبری متمرکز کرده است. سردار غلامرضا جلالی با تاکید بر اینکه فناوریهای نو ۲ لبه فرصت و تهدید را به صورت همزمان دارند، تاکید کرد: قطعا باید در مسیر توسعه کشور استفاده از فناوریهای نو مورد توجه باشد اما باید دانست این بهرهبرداری زمانی میتواند کمککننده باشد که با یک نگاه پدافند غیرعاملی همراه و تهدیدات آن فناوری، حذف شود. سردار جلالی با اشاره به اینکه اساسا تهدیدات از لبه دانش و فناوری شکل میگیرند، خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل هم در مسیر توسعه خود تلاش داشته است کاملا با یک رویکرد علمی و تخصصی، مساله رصد تهدید، پایش آسیبپذیریها و برنامههای اقدام آمادگی را به پیش برد. رئیس سازمان پدافند غیرعامل با انتقاد از رویه دولت قبل که نوعی غفلت راهبردی از موضوع پدافند غیرعامل داشت، گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم فهم مسؤولان از مساله تهدید دقیقتر، جامعتر و عملیاتیتر شده است و این امید میرود که رویکردهای پدافند غیرعامل با شتاب بیشتر و کیفیت بهتری توسعه پیدا کند.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» از لزوم تدوین طرح جدید ساماندهی واردات به شیوه تهلنجی گزارش میدهد
بهبود معیشت ساحلنشینان با اصلاح آییننامه واردات تهلنجی
رئیس اداره نظارت بر فرآیندهای تجاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با «وطنامروز»: در حال حاضر سود واردات تهلنجی به جیب مافیای قاچاق میرود
گروه اقتصادی: پس از اتمام جنگ تحمیلی برای تشویق ملوانان و مالکان شناورهای سنتی، معافیت گمرکی محدودی به عنوان تهلنجی تصویب شد که بر اساس آن ملوانان و خدمه لنجها به ازای هر سفر دریایی قادر به واردات محدود برخی کالاها بدون پرداخت عوارض گمرکی بودند.
به گزارش «وطنامروز»، با گذشت زمان رویه تهلنجی بیشتر و بیشتر اقتصاد بنادر کوچک جنوبی را تحت تاثیر قرار داد، به طوری که برآورد برخی مطالعات حاکی از آن است که هماکنون بیش از 90 درصد واردات کالای برخی بنادر تحت این عنوان انجام میشود به نحوی که تقریبا تمام ناوگان سنتی کشور در زمینه واردات تهلنجی مشغول شدهاند.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند این نوع واردات کالا تهدید بزرگی برای تولیدکنندگان و بازار کالاهای داخلی است؛ علاوه بر این بنا به گفته مطلعان محلی، ملوانان سود چندانی از واردات کالا کسب نمیکنند و سود اصلی واردات تهلنجی به جیب صاحبان سرمایه و مافیای قاچاق کالا میرود.
برخی دیگر از کارشناسان توصیه میکنند که باید راههای جایگزین و جدیدی برای رونق بازار شهرهای جنوبی کشور ایجاد شود؛ به طوری که قدرت خرید ملوانان و مردمان مرزنشین کشورمان بدون در نظر گرفتن واردات کالاهای غیرمجاز بهبود یابد و مسیر اشتغالزایی به سمت فعالیتهای تولیدی و تجاری مجاز و قانونی سوق پیدا کند.
ذبح قانون ممنوعیت واردات لوازم خانگی توسط استثنائات تجاری
در سالهای اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولتمردان بهکرات در راستای حمایت از «تولید» اقدام به تدوین طرحها و لوایح مختلف کردهاند. ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند، اعمال تعرفه، تسهیل واردات مواد اولیه و... بخشی از این اقدامات است. اخیرا سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور هم طی دستوری بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی تاکید کرد البته ریشه این موضوع به جلسه سال 97 شورای سران ۳ قوه بازمیگردد.
با این وجود بررسیها نشان میدهد آنچنان که باید و شاید این سیاست حمایتی مؤثر نبوده و لوازم خانگی خارجی براحتی به کشور وارد و حتی بدون هیچ مشکلی فروخته میشود. بر این اساس، با وجود اینکه طبق قوانین بالادستی از ورود این کالاها به صورت رسمی و به اصطلاح کانتینری جلوگیری میشود اما از رویههای دیگر مانند کولهبری، تهلنجی، تجمیعی و مرزنشینان کالاها براحتی وارد کشور میشود، البته با توجه به قانونی بودن نحوه واردات این کالاها هیچ حرجی به آنها نیست اما نکته اینجاست که حجم این استثنائات قانونی به قدری بالاست که اساسا سیاستهای حمایتی را بیمعنی میکند.
* چرا اصلاح آییننامه واردات تهلنجی ضروری است؟
به طور معمول در مبادلات تجاری ملوانی یا همان تهلنجی، کالاها بدون نظارت کافی وارد مرزهای کشور میشود، به طوری که واردکنندگان از اظهار واقعی نوع و میزان کالاها خودداری میکنند و در مقابل نهادهای نظارتی مانند گمرک نیز بدون انجام تشریفات گمرکی و بدون ارزیابی دقیق کالاهای موجود در لنج، اجازه ترخیص کالاها را صادر میکنند.
با وجود اینکه بر اساس آییننامه فعلی (مصوب سال 1396)، ناخدای شناور مکلف است مشخصات کل محموله وارده اعم از تهلنجی و... را به دریابانی و گمرک اعلام کند اما این فرآیند به هیچ عنوان انجام نمیشود و این اطلاعات شامل تعداد، نوع، میزان و ارزش کالا و همچنین وزن محموله به طور کلی ثبت نشده یا بر خلاف واقعیت اظهار میشود.
متأسفانه هماکنون با سوءاستفاده از پوشش قانون تهلنجی و تعاونیهای مرزنشینی، بیش از ظرفیت مصوب کالا وارد کشور میشود؛ مافیای واردات به دلیل نظارت ضعیف و ناهماهنگی دستگاههای ذیصلاح بدون پرداخت عوارض گمرکی و سود بازرگانی از مسیری امن اقدام به قاچاق کالا میکنند. شواهد حاکی از آن است که تاکنون تلاش برای مقابله و اعمال محدودیت برای جلوگیری از تخلفات واردات تهلنجی مثمرثمر نبوده و به گفته کارشناسان، حل این مساله نیازمند یک سیاستگذاری درست و واقعبینانه است.
* تصویب طرح جدید موجب بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان میشود
محمد کیا، رئیس اداره نظارت بر فرآیندهای تجاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به عدم اجرای آییننامه مصوب سال 96 درباره تهلنجیها، گفت: بسیاری از زیرساختهای سختافزاری که دولت متصدی انجام آن بود، فراهم شده و بسیاری از معافیتها نیز تخصیص داده شده است اما به دلیل وضع ممنوعیت ورود 1339 قلم کالا به کشور بر اثر تحریمهای سال 1397، امکان اجرای آییننامه ملوانی فراهم نبود و حدود 8 ماه طول کشید تا مجوز معافیت 100 قلم کالا برای واردات صادر شود.
وی در ادامه با بیان اینکه سود قابل توجه واردات به شیوه تهلنجی به جیب مافیای قاچاق میرود، اظهار داشت: بر اساس گفته مطلعان محلی و بررسیهای انجام شده، ملوانان و کارگران همان حقوق کارگری و بیمه خود را دریافت میکنند و اکثر سود این مبادلات در جیب تجار شهرهای بزرگ میرود.
این مقام مسؤول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره طرح ساماندهی آییننامه واردات به شیوه تهلنجی، گفت: بدنه کارشناسی، مدیران ارشد استانی و حتی معاون اول رئیسجمهور وقت و وزرای اقتصادی دولت قبل از این طرح استقبال کرده و پس از جلسات متعدد کارشناسی، طرح برای تصویب به سران قوا ارسال شد اما متأسفانه ساماندهی این آییننامه تاکنون به نتیجه نرسیده است و تصمیم بر این شد که با روی کار آمدن دولت جدید مجددا در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: خوشبختانه رئیس جمهور با توجه به سابقه حضور در قوه قضائیه نسبت به این موضوع اشراف داشته و امیدواریم در دولت جدید کلیات طرح ساماندهی واردات به شیوه تهلنجی تصویب شود.
رئیس اداره نظارت بر فرآیندهای تجاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه معیشت مرزنشینان تحت تأثیر طرح جدید قرار نخواهد گرفت، گفت: مردم نباید هیچ نگرانیای درباره آییننامه مورد بحث داشته باشند؛ یکی از مشکلات آییننامه فعلی اعطای معافیتهای ریالی است و بر همین اساس، این معافیتها پس از یک سال به دلیل مسائل تورمی، برای ملوانان صرفه اقتصادی نداشت. در طرح جدید سقف دلاری برای این معافیتها پیشبینی شده است که مشکلات تورم را نیز بلااثر خواهد کرد.
* کاهش قاچاق کالا در صورت تصویب طرح جدید واردات تهلنجی
وی با بیان اینکه واردات به شیوه تهلنجی موجب عدمالنفع دولت بوده و هست، افزود: در طرح جدید این امکان فراهم شده است تا حقوق ورودی دریافت شده -که به مراتب کمتر از حقوق ورودی واردات از طریق کشتیهای تجاری است- صرف معیشت خود استانهای مرزی شود و در نتیجه این اقدام موجب تقویت معیشت مردم خواهد شد.
کیا در پایان با اشاره به نتایج احتمالی تصویب این طرح، افزود: اگر به دنبال کاهش قاچاق کالا هستیم و میخواهیم مصرفکننده نهایی از کیفیت حداقلی بهره ببرد و معیشت مرزنشینان نیز تأمین شود، باید طرح جدید ساماندهی واردات تهلنجی را اجرایی کنیم، چرا که منافع تمام گروههای ذینفع در آن پیشبینی شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
الزام بانکها به ارائه قرارداد به مشتری
وزیر اقتصاد در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی دستور داد بانکها مکلف شوند حداکثر ظرف یک هفته پس از درخواست مشتری، یک نسخه از قرارداد و اطلاعات کامل تسهیلات را به مشتری تحویل دهند. سیداحسان خاندوزی در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی دستور داد بانکها مکلف شوند حداکثر ظرف یک هفته پس از درخواست مشتری، یک نسخه از قرارداد و اطلاعات کامل تسهیلات را به مشتری تحویل دهند. وی در این نامه تصریح کرده است: مستنکفان از اعطای قرارداد بانکی به مشتریان به مراجع رسیدگی به تخلفات معرفی شوند. براساس این دستور، در صورت عدم اعطای نسخه قرارداد توسط شعبه، بازرسی بانک راسا مکلف به اعطای قرارداد به مشتریان است. خاندوزی همچنین به رئیس کل بانک مرکزی دستور داده کمیته مشترک بانکی برای اجرای سریع الکترونیکی کردن قراردادهای بانکی تشکیل شود.
***
رشد ۴۳ درصدی تجارت خارجی ایران
رئیس کل گمرک ایران گفت: در 7 ماه نخست سال جاری بالغ بر ۹۸ میلیون تن کالا به ارزش ۵۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بین ایران و کشورهای جهان مبادله شده است. مهدی میراشرفی اظهار کرد: آمارها نشان میدهد در نخستین ماه از نیمه دوم سال ۱۴۰۰، رشد تجارت خارجی همچنان ادامه دارد و در 7 ماه سال جاری بالغ بر ۹۸ میلیون تن کالا به ارزش ۵۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بین ایران و کشورهای جهان مبادله شده است. معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: مقایسه آمار تجارت خارجی کشور در این مدت با مدت مشابه سال ۹۹ حاکی از رشد 5/16 درصدی در وزن و ۴۳ درصدی در ارزش مجموع کالاهای مبادله شده بین کشورمان با سایر شرکای تجاری است. وی افزود: از کل ۹۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالاهای صادراتی و وارداتی در مدت مذکور، ۷۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۲۷ میلیارد و یکصد میلیون دلار به صادرات اختصاص داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از حیث وزن ۱۵ درصد و از لحاظ ارزش ۴۷ درصد رشد نشان میدهد.
***
۲۸۱ هزار آمریکایی این هفته بیکار شدند
وزارت کار آمریکا گزارش هفتگی جدید خود را منتشر کرد که نشان داد این هفته ۲۸۱ هزار آمریکایی تحت پوشش بیمه، برای نخستینبار کار خود را از دست دادهاند.
به نقل از مارکتواچ، وزارت کار آمریکا گزارش هفتگی جدید خود را منتشر کرد که نشان میداد این هفته ۲۸۱ هزار آمریکایی تحت پوشش بیمه، برای نخستینبار کار خود را از دست دادهاند. این پایینترین رکورد بیکاری هفتگی آمریکا از تاریخ آغاز پاندمی کرونا در این کشور است. با بازگشت اقتصاد، شرکتها و کارخانجات آمریکایی از اخراج نیروهای خود کاستهاند و حالا در حال استخدام نیروهای بیشتری هستند. اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی والاستریت ژورنال پیشبینی کرده بودند تعداد بیکاران جدید آمریکا این هفته به ۲۸۹ هزار نفر خواهد رسید. دادههای هفته قبل هم اصلاح و مشخص شد در آن هفته ۲۹۱ هزار نفر کار خود را از دست داده بودند. بازار کار آمریکا در ۱۸ ماه اخیر ریکاوری سریعی را تجربه کرده است و نرخ بیکاری این کشور از 8/14 درصد در آوریل ۲۰۲۰ به 8/4 درصد در جدیدترین گزارش ماهانه (سپتامبر ۲۰۲۱) کاهش یافته است. این در حالی است که قبلا پس از بحران اقتصادی بزرگ سال ۲۰۰۸ بیش از ۵ سال طول کشیده بود که بیکاری هفتگی آمریکا در اکتبر ۲۰۱۴ به ۲۸۱ هزار نفر کاهش یابد.
***
رشد 78 درصدی مالیات ارزش افزوده
جزئیات عملکرد مالیات 6 ماهه کالا و خدمات نشان میدهد در این مدت 78 درصد مالیات ارزش افزوده وصول شده و سیگاریها برای مصرف سیگار 1909 میلیارد تومان مالیات پرداختند.
نیمه نخست سال 1400 از محل فروش کالا و خدمات بالغ بر 51 هزار و 590 میلیارد تومان مالیات وصول شد که 70 درصد رشد نسبت به دوره مدت سال قبل دارد و نیز 84 درصد مصوب 6 ماهه را تامین کرده است. بالاترین سهم درآمدی در این بخش مربوط به مالیات ارزش افزوده با رقم 40 هزار و 600 میلیارد تومان بوده که 78 درصد نسبت به مدت مشابه سال 99 افزایش یافته و 92 درصد مصوب را پوشش داده است. سیگاریها هزار و 909 میلیارد تومان برای مصرف سیگار مالیات دادند که رشد 94 درصدی دارد. علاوه بر آن، 632 میلیارد تومان مالیات بر فروش دریافت شد که 59 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان میدهد.
***
برق مشترکان پرمصرف با قیمت ۸۲۰ تومان محاسبه شده است
مدیرکل امور مشترکان شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: مشترکانی که بالاتر از الگوی تعیین شده برای برق مصرف داشتند، برق آنها با قیمت ۸۲۰ تومان محاسبه شده است. عبدالامیر یاقوتی دیروز در نخستین کارگاه تخصصی ویژه اصحاب رسانه در حاشیه بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق افزود: مشترکانی که بیش از ۲ برابر الگو مصرف داشتهاند، امسال در ۳ ماه تیر و مرداد و شهریور، مابهالتفاوت بیش از ۲ برابر الگوی مصرف آنها با نرخ ۸۲۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت محاسبه میشود. وی ادامه داد: اگر مشترکانی تا سقف الگو مصرف کردند، تعرفه برق آنها ۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما مشترکانی که بیش از ۲ برابر الگو مصرف کردند، تعرفه برق آنها در مجموع ۲۳ درصد افزایش داشته است. مدیرکل مدیریت امور مشترکان توانیر گفت: کشور از نظر تعرفهای به ۵ بخش تقسیم شده که ۴ بخش آن گرمسیری و یک منطقه عادی است و طیف وسیعی از مشترکان ما در مناطق عادی مستقر هستند. یاقوتی خاطرنشان کرد: مشترکان هم به ۲ دسته شامل مشترکان با مصرف تا سقف الگو و مشترکانی که بیش از الگو مصرف میکنند، تقسیم میشوند.
ارسال به دوستان
مخبر در جلسه کارگروه تنظیم بازار بر توجه جدی تولیدکنندگان به کیفیت و قیمت کالا تأکید کرد
بازدید سرزده معاون اول رئیسجمهور از بازار لوازم خانگی
گروه اقتصادی: معاون اول رئیسجمهور روز پنجشنبه با حضور در بازار «امین حضور» تهران از نزدیک به بررسی وضعیت قیمتها در بازار لوازم خانگی پرداخت و با کسبه و خریداران به گفتوگو نشست. محمد مخبر در این بازدید که ۲ ساعت به طول انجامید، وضعیت تولیدات داخلی و واردات در حوزه لوازم خانگی را در گفتوگو با صاحبان مغازهها و عمده و خردهفروشان بازار بررسی کرد و گلایههای برخی کسبه و همچنین خریداران را درباره افزایش قیمتها و مشکلات عرضه و تقاضا در این بازار شنید.
وی اظهار امیدواری کرد دولت بتواند با رصد مداوم و با همراهی تولیدکنندگان وضعیت این بازار را نیز ثبات بیشتری بخشیده و در مسیر کنترل قیمتها و حل مشکلات مردم قدم بردارد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین در این راستا در حاشیه بازدید به صورت تلفنی با برخی مدیران عامل کارخانجات بزرگ تولیدی در داخل گفتوگو کرد و با بیان مشکلات عنوان شده از سوی مردم، از آنها خواست برنامههای خود را برای حل این مسائل ارائه دهند.
گفتنی است معاون اول رئیسجمهور در جلسه چهارشنبه کارگروه تنظیم بازار، حمایت و پشتیبانی از تولید داخلی را از سیاستها و رویکردهای اصلی دولت برشمرد و در عین حال گفت: «اگرچه دولت حمایت از تولید داخلی را از راهبردهای اصلی خود میداند اما در عین حال تولیدکنندگان باید به ۲ موضوع مهم قیمت و کیفیت کالا توجه جدی داشته باشند، چرا که اگر در این میان منافع مردم نادیده گرفته شود، دولت ناچار است حل مشکلات مردم را در اولویت قرار دهد».
معاون اول رئیسجمهور در جلسه کارگروه تنظیم بازار روز چهارشنبه نیز حمایت و پشتیبانی از تولید داخلی را از سیاستها و رویکردهای اصلی دولت برشمرد و گفت: اگرچه دولت حمایت از تولید داخل را از راهبردهای اصلی خود میداند اما در عین حال تولیدکنندگان باید به ۲ موضوع مهم قیمت و کیفیت کالا توجه جدی داشته باشند.
محمد مخبر چهارشنبه گذشته در جلسه «کارگروه تنظیم بازار» بر ضرورت اطلاعرسانی دقیق و بموقع به مردم تاکید کرد و افزود: متاسفانه امروز شاهدیم برخی، آسیب رساندن به امنیت روانی جامعه را هدف قرار دادهاند که لازم است برای آرامش بخشیدن به جامعه، اطلاعرسانی شفاف و بموقع در دستور کار تمام بخشهای دولت قرار گیرد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه نجابت مردم، مسؤولیت و وظایف ما را بسیار سنگین میکند، اظهار داشت: باید با تمام ظرفیت به دنبال حل مسائل و مشکلات مردم باشیم تا اعتماد میان مردم و دولت دچار آسیب و خدشه نشود. در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، دادگستری و راهوشهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و رئیس اتاق اصناف ایران نیز حضور داشتند، رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گزارشی از آخرین قیمت اقلام و کالاهای ضروری و پرمصرف مردم ارائه کرد.
در این جلسه همچنین گزارشی از وضعیت بازار محصولات لوازم خانگی از سوی نماینده وزارت صمت ارائه و مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت با تمرکز جدی بر موضوع لوازم خانگی و لاستیک، جلساتی را برای ساماندهی بازار این اقلام برگزار و تصمیمات لازم را اتخاذ کند تا هم قیمتها تثبیت شود و هم در ماههای آینده بویژه در موضوع لاستیک در بازار کمبودی پیش نیاید.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این جلسه از هماهنگی مطلوب میان این سازمان و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خبر داد و گزارشی از گشتها و بازرسیهای مستمر و روزانه در سطح بازار ارائه کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|