|
با «پیامک واریز اشتباه» حسابتان خالی نشود
سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا گفت: عمدتا مجرمان پیامکی با این محتوا برای مشتریان خود ارسال میکنند که مبلغی به اشتباه به حساب شما واریز شده و لازم است برای بازگشت وجه به لینک زیر مراجعه کنید. در ادامه نیز نام یکی از بانکها را در آن قید میکنند. این در حالی است که با ورود شهروندان به آن لینک در واقع به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت شده و سودجویان با دسترسی به اطلاعات حساب بانکی آنها اقدام به خالی کردن حساب آنان خواهند کرد.
ارسال به دوستان
بازدید رئیسجمهور از مناطق زلزلهزده خوزستان
دستور برای حل فوری مشکل زلزلهزدگان اندیکا
رئیس جمهور در بازدید از مناطق زلزلهزده اندیکا، به مردم این مناطق قول داد دولت سریعا به مشکلات آنان رسیدگی کند و امکانات بیشتری برای منطقه فراهم شود.
دکتر سیدابراهیم رئیسی دیروز پس از ورود به اهواز، از طریق فرودگاه بینالمللی شهید قاسم سلیمانی، بلافاصله با یک فروند بالگرد عازم منطقه زلزلهزده اندیکا شد تا وضعیت زلزلهزدگان را از نزدیک بررسی و برای حل مشکلات آنان دستورات لازم را صادر کند. وی در این سفر ضمن بازدید از مناطق زلزلهزده شهرستان اندیکا و بررسی چگونگی روند کمکرسانی، اسکان و بازسازی مناطق آسیبدیده از زلزله، بر تسریع در کمکرسانی و بازسازی منازل، مدارس و زیرساختهای خسارتدیده ناشی از زلزله تاکید کرد. در نخستین بازدید رئیسجمهور از مناطق زلزلهزده وی در بخش چلو شهرستان اندیکا حضور یافت و ضمن گفتوگوی صمیمانه با مردم منطقه، در جریان مشکلات آنان قرار گرفت و درباره جبران خسارات وارده به آنها در پی زلزله، قول رسیدگی فوری داد.
رئیسی گفت: مردم اندیکا مردمی بسیار قدرشناس و بزرگوار هستند. ما عشایر را میشناسیم و امام و رهبری نیز عشایر را شناخته و میشناسند. عشایر ذخایر و گنجینهای برای انقلاب و نظام هستند و نباید آسیب ببینند. عشایر مردمی پرتلاش، صبور، مقاوم و تولیدکننده هستند و همیشه همراه انقلاب و نظام بودهاند. وی ادامه داد: اکنون عشایر در منطقه اندیکا با مشکلاتی مواجه شدهاند و دولت تمام تلاش خود را انجام خواهد داد تا مشکلات مردم در این مناطق کاهش یابد. رئیسی افزود: وعدههایی از طرف بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی امام داده شده است و مشغول انجام اقداماتی در مناطق زلزلهزده اندیکا هستند. همچنین بنیاد مسکن نیز در حال انجام فعالیتهایی در بحث بازسازی مناطق است. وی با بیان اینکه در مناطق زلزلهزده اندیکا همه پای کار هستند، گفت: سپاه و بسیج نیز با روحیه بسیجی همراه با مردم در حال انجام اقداماتی در مناطق زلزلهزده هستند. با توجه زودرس بودن سرما در مناطق زلزلهزده اندیکا باید اقداماتی عاجل برای حل مشکلات در این منطقه انجام شود. وی در ادامه افزود: بر اساس گزارشهای دریافتشده، امیدواریم تا قبل از آغاز فصل سرما مردم اندیکا بتوانند سامان جدی پیدا کنند. همچنین مردم منطقه ضمن قدردانی و تشکر از حضور رئیسجمهور در منطقه زلزلهزده، درخواستهای خود را مطرح و از دکتر رئیسی خواستند با توجه به در پیش بودن فصل زمستان، به وضعیت آنها رسیدگی فوری شود و امکانات بیشتری برای منطقه فراهم شود. محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور نیز وی را در این سفر همراهی میکرد.
همچنین صبح دیروز وزیر کشور در سفری از پیش اعلام نشده، به منظور گفتوگو با مردم نواحی زلزلهزده شهرستان اندیکا و بررسی روند رسیدگیها به مردم از سوی دستگاههای مسؤول، به استان خوزستان سفر کرد. در این سفر احمد وحیدی با استقبال استاندار و مسؤولان استانی وارد اهواز شد و بلافاصله به شهرستان اندیکا رفت و ضمن ارزیابی شرایط مدیریت بحران زلزله در این شهرستان، در دیدار و گفتوگوی چهره به چهره با مردم این شهرستان، از نزدیک در جریان نقاط مثبت و چالشهای موجود برای رفع محرومیت از این شهرستان قرار گرفت. وزیر کشور در این منطقه، با همراهی مسؤولان محلی، از روستاهای سوسن سرخاب، سربازار و فرگه از توابع بخش چلو اندیکا بازدید کرد و در جریان این بازدیدها، ضمن گفتوگو با مردم، وضعیت رسیدگیها به این روستاها و راهکارهای حمایت از روند رفع محرومیت از این منطقه را مورد بررسی قرار داد.
وحیدی هدف از این سفر را حضور در مناطق زلزلهزده اندیکا و بررسی مستقیم آخرین وضعیت زلزلهزدگان عنوان کرد و گفت: البته پیش از این، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان مدیریت بحران و مسؤولان مختلف از منطقه بازدید داشتهاند و استاندار خوزستان نیز چندین نوبت با حضور میدانی به مسائل زلزلهزدگان رسیدگی کرده است. وی اظهار داشت: با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک میشویم جهت اطمینان از اتخاذ تمهیدات لازم در این ارتباط، این سفر انجام شد و امیدواریم کارها بخوبی در حال پیشرفت باشد.
وزیر کشور در بازدید از روند بازسازی و مرمت واحدهای مسکونی آسیبدیده، بر تسریع کمکرسانی و بازسازی این منازل با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما تاکید کرد.
وی با بیان اینکه تیمهای کمکرسان و جهادی را باید در مناطق زلزلهزده اندیکا افزایش داد تا قبل از بارش برف و باران شرایط زندگی برای مردم آسیبدیده از زلزله در این منطقه فراهم شود، ادامه داد: وزارت راهوشهرسازی و سازمان راهداری کشور باید برای ترمیم زیرساختهای راه که در زلزله آسیب دیدهاند کمک کنند، چرا که اداره کل امور عشایر به تنهایی نمیتواند به این مناطق خدماترسانی کند. وحیدی با بیان اینکه درباره واحدهای مسکونیای که بر اثر زلزله تخریب شدهاند بنیاد مسکن شروع به کار کرده و قول داده تا ۲ هفته آینده مشکلات خانههای روستایی را حل کند، تصریح کرد: استاندار خوزستان نیز باید نمایندهای در این شهرستان برای بررسی مستمر منطقه مستقر کند.
وزیر کشور با اشاره به مناطقی که جاده ندارند و باید راه دسترسی برای این روستاها فراهم کرد، افزود: باید نیازهای فوری مثل چادرهای ویژه را برای این مناطق تهیه کرد تا در زمان بارش باران و برف دچار مشکل نشوند.
گفتنی است در ۲ هفته اخیر پس از چند زلزله مکرر در مناطق شمالی استان خوزستان، خسارتها و مشکلات زیادی برای مردم این مناطق کمبرخوردار پیش آمده و شروع فصل سرما نگرانیهای زیادی را برای روزهای پیش رو مردم این روستاها ایجاد کرده است.
وزیر کشور در ادامه این سفر نیز با حضور در سایر روستاهای منطقه، ضمن ارزیابی از شرایط مدیریت بحران زلزله در این شهرستان، در دیدار و گفتوگوی چهره به چهره با مردم در این شهرستان، از نزدیک در جریان نقاط مثبت و چالشهای موجود برای رفع محرومیت از این شهرستان قرار میگیرد.
خلیلیان استاندار خوزستان، جمالینژاد معاون عمرانی وزارت کشور، نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و راسخی مشاور عالی وزیر، وحیدی را در این سفر همراهی میکنند.
بنا بر این گزارش، از 12 تا 17 مهرماه گذشته، ۵ زلزله بزرگ، که بزرگترین آن با قدرت 7/5 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در مرز استانهای خوزستان و چهارمحالوبختیاری حوالی چلگرد رخ داد، اندیکا را لرزاند. به گفته استاندار خوزستان، این زمینلرزهها بیش از ۵ هزار میلیارد ریال به اندیکا خسارت وارد کردهاند. 130 روستای شهرستان اندیکا بر اثر این زمینلرزهها دچار خسارت شدند. شهرستان اندیکا در شمال شرق خوزستان با مرکزیت شهر قلعهخواجه دارای ۳ بخش با جمعیت حدود 80 هزار نفر است.
***
تقسیم کار با هدف سرعت یافتن روند رسیدگی به مشکلات زلزلهزدگان
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی گفت: بازدید شخص رئیسجمهور همراه با معاون اول وی، رئیس بنیاد مستضعفان و وزیر کشور از منطقه زلزلهزده اندیکای خوزستان و دستورات دکتر رئیسی برای حل فوری مشکلات زلزلهزدگان قوت قلبی است برای مردم این منطقه تا قبل از سرمای شدید به مشکلات آنها با جدیت رسیدگی شود. فریدون حسنوند در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه رئیس دولت با حضور در استان خوزستان برای رسیدگی به مشکلات زلزلهزدگان اقدام به تقسیم کار در بخشهای مختلف کرده تا روند رسیدگی به مردم زلزلهزده با سرعت بالایی پیش برود، افزود: تاکید رئیسجمهور به وزارتخانهها و نهادهای مرتبط برای کمک به زلزلهزدگان در بازسازی منازل و تامین نیازهای اولیه آنها بیتردید روند بازسازیها را تسریع میبخشد. وی خاطرنشان کرد: سرکشی و گفتوگوی رو در روی رئیسجمهور با مردم منطقه زلزلهزده اندیکا و در جریان مشکلات این منطقه قرار گرفتن، کار بسیار ارزشمندی است تا تصمیمگیریها و برنامهریزیها برای حل مشکلات مردم این منطقه با سرعت بالایی انجام شود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
تغییر ساعات اجرای طرح ترافیک تهران از دوشنبه
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران از تغییر ساعات اجرای طرح ترافیک از روز دوشنبه ۱۰ آبان خبر داد. مجتبی شفیعی در این باره اظهار کرد: با توجه به افزایش حجم ترافیک معابر در یک ماه و نیم گذشته، بررسیهایی که در معاونت حملونقل ترافیک انجام شده بود، نشان داد یکی از عواملی که باعث ازدحام ترافیک در معابر و نارضایتی مردم شده است، بیاثر شدن محدودیتهای طرح ترافیک است. وی ادامه داد: بر همین اساس تصمیم شورای ترافیک شهر تهران این شد که در ۲ گام ساعات محدودیت طرح ترافیک اصلاح شود. بر اساس این مصوبه، قرار شد در گام اول از ۱۰ آبانماه، ساعت شروع طرح ترافیک از ۸:۳۰ به ساعت ۷:۳۰ صبح اصلاح شود و ساعت پایان طرح ترافیک که اکنون ۱۶:۳۰ است به ساعت ۱۷:۳۰ تغییر یابد. این شرایط تا روز اعلام بازگشایی مراکز آموزشی برقرار میماند. معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، گام دوم تغییر ساعات طرح ترافیک را زمان بازگشایی مراکز آموزشی بیان و اظهار کرد: هر روزی که تصمیم دوستان بر بازگشایی مراکز آموزشی باشد، در همان روز شرایط ترافیکی مجدد اصلاح میشود؛ به این صورت که شروع طرح ترافیک به ساعت ۶:۳۰ و پایان آن به ساعت ۱۸ در نیمه دوم سال و به ساعت ۱۹ در نیمه اول سال جابهجا میشود. وی افزود: سایر شرایط و مصوبات اعلامی مربوط به طرح ترافیک تهران، همچنان به قوت خود باقی است.
***
ترافیک هنوز به پیک قبلی خود بازنگشته است
رئیس پلیس راهور تهران گفت: شرایط ترافیک هنوز به پیک قبلی خود بازنگشته، چرا که هنوز بازگشایی مدارس انجام نشده و بارندگی نداشتهایم. سردار محمدحسین حمیدی در جلسه شورای عالی ترافیک شهر تهران اظهار کرد: با بازگشایی مشاغل و انجام واکسیناسیون، مسافران زیادی سفرهای غیرضروری انجام میدهند، بنابراین توزیع زمان سفر امری ضروری است. حمیدی با بیان اینکه آلودگی هوا به مراتب خطرناکتر از کروناست، ادامه داد: سالانه ۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم جان خود را به دلیل آلودگی هوا از دست میدهند و این نشان میدهد باید در این حوزه ورود جدی داشته باشیم. او در بخش دیگری از سخنانش درباره موضوع ساماندهی موتوسیکلتها بیان کرد: کارگروههای مشترک بین پلیس راهور و معاونت حملونقل و ترافیک تشکیل شده که از آن جمله میتوان به کارگروه هویتبخشی و اصلاح قوانین درباره موتوسیکلتها اشاره کرد. همچنین کارگروه پلاک دوم در موتوسیکلتها به صورتی که دوربینها بتوانند آن را ثبت کنند نیز مطرح است. رئیس پلیس راهور تهران اضافه کرد: کارگروه حمل بار کمک میکند مشکل حمل بار توسط موتوسیکلتها حل شود. علاوه بر این کارگروه استانداردسازی برای رفع آلایندگی موتوسیکلتها و کارگروه فرهنگسازی تشکیل شده تا ساماندهی در این بخش انجام شود. حمیدی عنوان کرد: کارگروه ساماندهی تردد موتوسیکلتها در خطوط ویژه و بزرگراهها تشکیل شده و طرح موتوریار که براساس آن آموزش راکبان متخلف برای تنظیم ترافیک موتوسیکلتها به صورت پایلوت انجام شده، اثربخشی بالایی داشته است.
***
اجرای متناسبسازی حقوقها با وجود همه فشارها
سرپرست سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه موضوع «بازپسگیری سهام واگذارشده دولت به سازمان تامین اجتماعی»، یک مشکل قانونی میان ما، مجلس و دولت است که حل خواهد شد، گفت: حتما کسری بودجه و منابع داریم اما متناسبسازی را با همه فشارهایی که به ما وارد میشود اجرا و ماه به ماه حقوق را بر اساس آن میپردازیم. میرهاشم موسوی در واکنش به مباحث مطرح شده اخیر پیرامون احتمال بازپسگیری سهام واگذارشده دولت به سازمان تامیناجتماعی جهت تهاتر مطالبات بیمهای سازمان مزبور از دولت و همچنین اجرای طرح متناسبسازی مستمریها که در دولت قبل انجام شده بود، گفت: این یک مشکل قانونی میان ما، مجلس و دولت است که حل خواهد شد و مشکل خاصی در رابطه با این ۶۹ هزار میلیارد تومان نداریم. وی در پاسخ به اینکه آیا در صورت جدی شدن این موضوع، تامین بار مالی همسانسازی حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه نخواهد شد؟ گفت: متناسبسازی را با همه فشارهایی که به ما وارد میشود اجرا میکنیم و ماه به ماه حقوق را بر اساس متناسبسازی میپردازیم. سرپرست سازمان تامیناجتماعی در پایان بیان کرد: طبق روال ماههای گذشته حقوق بازنشستگان را پرداخت کردیم.
***
احداث آرامستانهای جدید در شرق و غرب تهران
شهردار تهران از برنامهریزی برای راهاندازی آرامستانهای جدید در شرق و غرب تهران خبر داد و گفت: بهشتزهرا در جنوب تهران به مرز فرسودگی رسیده و برای این مساله نیز برنامههایی پیشبینی شده است. علیرضا زاکانی با اشاره به برنامهریزی شهرداری برای راهاندازی آرامستانهای جدید در شرق و غرب تهران گفت: با سازمان اوقاف جلساتی را برگزار کردیم تا بتوانیم از این فضاها برای دفن اموات استفاده کنیم؛ بهشتزهرا در جنوب تهران به مرز فرسودگی رسیده و برای این مساله نیز برنامههایی پیشبینی شده است. شهردار تهران به موضوع هویت محلات و بازگشت این هویت تاکید کرد و افزود: باید فضایی فراهم کنیم که گروههای فعال در مساجد حضور موثری را در خدمترسانی داشته باشند. زاکانی در خاتمه با اشاره به بازدیدهایی که از منطقه ۲۰ صورت گرفت، گفت: اولویتبندیهایی برای منطقه ۲۰ در نظر گرفته شد و ۲۲ مصوبه برای شهرری به تصویب رسید.
ارسال به دوستان
بر اساس آمار وزارت بهداشت طی 24 ساعت ۱۲۳ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند
عبور واکسیناسیون از مرز ۸۵ میلیون دوز
کارشناسان با اشاره به کم شدن میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا، بر این نکته تاکید دارند که در صورت عدم توجه به این دستورالعملها وقوع پیک ششم کرونا دور از تصور نیست و هر آن احتمال شعلهور شدن مجدد این بیماری در کشور وجود دارد. بر اساس آخرین آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، هماکنون بیش از 85 میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است. با این وجود، رئیس مرکز ویروسشناسی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی معتقد است که اکنون در شرایط مناسبی برای بازگشایی کامل مدارس و دانشگاهها نیستیم و با توجه به شرایطی که داریم باید همچنان صبر کنیم و تمام تلاش خود را برای واکسیناسیون سریعتر جامعه انجام دهیم.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی تاکید دارد به جای برخی بازگشاییهای زودهنگام باید واکسیناسیون کرونا را تسریع کرد. این ویروسشناس با اشاره به افزایش تجمعها و تاثیر آن بر بروز پیک ششم کرونا، بیان میکند: «احتمالا تجربه خیلی بدی خواهیم داشت».
* تأثیر ۸۰ درصدی واکسیناسیون بر پیشگیری از شیوع کرونا
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از تاثیر ۸۰ درصدی واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد. جماعتی اظهار کرد: در خیلی از شهرستانها گزارشهایی از عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی را داریم. وی افزود: مهمترین مساله در برابر ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی است و مطالعات مختلف نشان داده است که رعایت آنها میتواند تا ۳۰ درصد باعث جلوگیری از شیوع ویروس کرونا شود. دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی ۷۰ تا ۸۰ درصد باعث پیشگیری از شیوع کرونا میشود و واکسیناسیون علاوه بر پیشگیری میتواند باعث کاهش شدت بیماری، کاهش بستری مبتلایان به کرونا و کاهش مرگومیر به میزان بسیار زیاد شود؛ بنابراین واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی اهمیت زیادی دارد. جماعتی گفت: اگر به ایمنی جمعی نرسیم و شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نکنیم باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که ویروس کرونا میتواند همچنان خطرساز باشد.
* عادیانگاری زمینهساز خیز ششم کرونا
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی بر اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید و خاطرنشان کرد بیتوجهی به این موضوع زمینه خیز ششم بیماری کرونا در کشور را فراهم میکند. حمید سوری افزود: هر چند روند واکسیناسیون در کشور مناسب است و در چند ماه اخیر چندین میلیون دوز واکسن کرونا تولید یا وارد کشور شده و تعداد زیادی از مردم واکسن زدهاند اما تعجیل در عادیانگاری بسیار خطرناک است. وی اظهار داشت: مردم و مسؤولان نباید فکر کنند که فقط با تزریق ۲ دوز واکسن کرونا، میتوان به شرایط عادی زندگی بازگشت. این اپیدمیولوژیست ادامه داد: در شرایط کنونی علاوه بر تزریق واکسن کرونا باید توصیههای بهداشتی را بشدت رعایت کرد تا از بروز خیزهای بعدی کرونا جلوگیری شود و جان انسانها را به خطر نیندازد. وی تاکید کرد: مردم همچنان باید مواردی مانند استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و شستن مرتب دستها با آب و صابون را به دقت رعایت کنند. عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: در این شرایط باید با احتیاط بسیار بیشتری بازگشاییها صورت گیرد تا مردم دچار آسیب نشوند. وی افزود: هرچند هنوز وارد خیز ششم بیماری کرونا نشدهایم اما اگر اقدامات لازم و پیشگیرانه انجام نگیرد، این اتفاق دور از انتظار نخواهد بود.
* عبور واکسنهای تزریقشده در کشور از مرز ۸۵ میلیون دوز
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور از ۸۵ میلیون دوز فراتر رفت. بر اساس این گزارش، تاکنون ۵۲ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۴۴۰ نفر دوز اول، ۳۳ میلیون و ۸۸ هزار و ۹۴۰ نفر دوز دوم و ۸۱ هزار و ۵۳۷ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بنابراین مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۸۵ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۹۱۷ دوز رسیده است. این در حالی است که در 24 ساعت، ۷۶۱ هزار و ۵۳۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
* جزئیات واردات ۱۴۰ میلیون دوز واکسن به کشور
بر اساس آمارهای گمرک ایران از نیمه بهمن سال گذشته تاکنون بیش از ۱۳۹ میلیون دوز واکسن وارد کشور و تحویل نمایندگان وزارت بهداشت شده است.
از ۱۵ بهمن ۹۹ تا 7 آبانماه سال جاری ۷۷ محموله واکسن «کووید-۱۹» از طریق فرودگاه امامخمینی وارد کشور شده و پس از انجام تشریفات گمرکی به طور حمل یکسره شبانهروزی و از پای پرواز به طور مستقیم تحویل نمایندگان وزارت بهداشت شد.
بر اساس این گزارش، طی این مدت ۱۳۹ میلیون و ۴۸۰ هزار دوز واکسن از کشورهای چین، ژاپن، ایتالیا، روسیه، کرهجنوبی، اتریش و هند وارد ایران شده است.
بررسی جزئیات محمولههای وارداتی واکسن نشان میدهد که بیشترین محموله به واکسن سینوفارم از چین با ۴۵ محموله حاوی ۱۲۳ میلیون و ۷۳۸ هزار دوز اختصاص دارد.
***
۱۲۳ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به «کووید-19» جانباختند
مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اعلام آخرین آمارهای کرونا در کشور، از جان باختن ۱۲۳ بیمار در طول ۲۴ ساعت خبر داد. بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی از روز ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه هفتم آبان، ۹۸۹۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۲۸۵ نفر آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۴۰۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۲۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۷۳۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۴۰۱۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۳۵ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۵۷۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۵ شهر در وضعیت زرد و ۸۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
تهدید فرونشست زمین برای ۲۰ میلیون نفر
کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که فرونشست زمین به عنوان یک چالش جدی برای کشور شناخته میشود و در صورتی که برای مواجهه با آن تدبیری جدی اندیشیده نشود تعداد زیادی از مردم با این تهدید خاموش رو به رو خواهند شد. بر اساس آمار، حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در زونهای فرونشستی با نرخهای متفاوت واقع هستند و بر این اساس میتوان گفت که ۱۸ استان شاهد رخداد فرونشست هستند. حال با توجه به اهمیت موضوع باید دید که چه سیاستهای کلانی برای حل این معضل اساسی وجود دارد. در همین راستا، دکتر علی بیتاللهی، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی درباره فرونشست زمین و چالشهایی که ایجاد کرده است، اظهار کرد: به فرونشست زمین در بازه زمانی اواخر دهه ۷۰ تا به حال که نگاه میکنیم تفاوتی در زمینه آشنایی افراد با آن احساس میشود. حالا موضوع فرونشست زمین به دفعات مطرح میشود و روی میز مسؤولان آمده است، در حالی که پیش از این اینگونه نبود، البته از این نظر که آیا اقدامی برای کاهش این پدیده صورت گرفته یا خیر، باید گفت در این موضوع تفاوتی با 20 و چند سال مشاهده نمیشود و اقدام چشمگیر یا قابل ملاحظهای در این باره انجام نشده است. وی گفت: در سال ۱۹۶۵ دشت توکیو در ژاپن حدود ۱۲ سانتیمتر فرونشست داشت اما حالا این میزان به کمتر از یک سانتیمتر رسیده است؛ چرا که در مقابله با گسترش این پدیده سیاستهایی اتخاذ شده و به طور جدی موضوع فرونشست زمین را دنبال میکنند. دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی اظهار کرد: متأسفانه اتخاذ سیاستهایی برای مقابله با فرونشست در کشور ما آغاز نشده و اقدام خاص و قابل لمسی صورت نگرفته است. بر همین اساس با ادامه روند خشکسالی، کمبود نزولات جوی، نیاز آبی اراضی کشاورزی و سیستمهای غلط آبیاری که موجب هدررفت زیاد آب میشود، فشار روی سفرههای آب زیرزمینی بیشتر شده است. این فشار به معنی این است که آب زیادی از منابع زیرزمینی که محدود هم هستند برداشته میشود و سطح آب زیرزمینی بیشتر از پیش پایین میآید. اینگونه فرونشست زمین توسعه بیشتری پیدا کرده و این پدیده اخیرا به بروز و ظهور عوارض خطرناک خود نیز نزدیک شده است. بیتاللهی اظهار کرد: در بیش از ۶۰۰ دشت در گستره کشور فرونشست زمین در حال رخ دادن است و تعدادی از آنها به وضعیت فوقبحرانی رسیده است به طوری که در بعضی از این مناطق ممنوعیت حفر چاه اعمال شده و در برخی دشتها هم فقط برای تأمین آب شرب مجوز حفر داده میشود. همه موارد یادشده بر زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم و روی کشاورزی و امنیت غذایی کشور تاثیر دارد و فرونشست به حد بحرانی رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|