|
بنت: کابینه اسرائیل احتمالاً پیش از نخستوزیری لاپید سقوط میکند
به نوشته روزنامه «تایمز اسرائیل»، نفتالی بنت در جریان یک جلسه غیرعلنی که ماه گذشته برگزار شده، گفته انتظارش این است کابینه ائتلافی فعلی او تا آگوست ۲۰۲۳ که قرار است «لائیر لاپید» به عنوان نخستوزیر چرخشی قدرت را در دست بگیرد، دوام بیاورد. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهارات نفتالی بنت در آن جلسه غیرعلنی را اینطور نقل کرده است: «برآورد من این است چرخش قدرت اتفاق نمیافتد. احتمال اینکه دولت، بین زمان تصویب بودجه و زمان تغییر قدرت منحل شود، زیاد است».
ارسال به دوستان
بایدن قبل از شرکت در اجلاس «جی۲۰» به دیدار پاپ رفت
عقل ناسالم آمریکا در بدن ناسالم اروپا
رئیسجمهور سالخورده آمریکا در دومین سفر خارجی خود طی دوران زمامداری 10 ماههاش در کاخ سفید، باز هم وارد اروپا شد. جو بایدن در نخستین سفر خارجی خود اواخر خرداد گذشته برای شرکت در اجلاس گروه 8 به لندن رفته و سپس در ژنو با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین در نشست محرمانه موسوم به «یالتا۲» دیدار کرده بود. این بار او در حالی برای شرکت در اجلاس گروه 20 وارد رم پایتخت ایتالیا شده که نهتنها جایگاه خودش در واشنگتن نیز متعاقب برملا شدن بیماری زوال ذهنیاش متزلزل به نظر میرسد، بلکه مقصد سفرش، قلمروی یک اتحادیه در حال فروپاشی در قاره اروپاست.
اجلاس سالانه سران 20 اقتصاد برتر دنیا در حالی در رم برگزار میشود که برخی از رهبران آن ترجیح دادهاند به جای حضور فیزیکی، به شکل مجازی (برخط) در آن شرکت کنند. شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین که از اوایل همهگیری جهانی کرونا (زمستان ۲۰۲۰) تاکنون از کشورش خارج نشده، در کنار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن از آن جمله هستند. بایدن اما به دلیل اهمیتی که این دوره از اجلاس «جی 20» برای آمریکا و غرب دارد، با وجود حال بدش مجبور شده خود را هر طور شده به رم برساند. این در حالی است که سفر بهار پیش رئیسجمهور آمریکا به انگلستان، به رسواییهای متعدد رسانهای و سیاسی درباره وضعیت بغرنج سلامت ذهنی این پیرمرد 79 ساله انجامید.
بایدن دیروز جمعه در بدو ورود به اروپای فاقد رهبری واحد به شکل تحقیرآمیز به واتیکان، پایتخت دولت کاتولیک رفت تا با پاپ فرانسیس دیدار کند. او دومین رئیسجمهور کاتولیک تاریخ ایالات متحده است که با رهبر کاتولیکهای جهان ملاقات میکند. جوی خوابآلود اما ماموریتی به مراتب مهمتر از مباحث صوری با پاپ آرژانتینی و کاردینالهای واتیکان درباره بحران مهاجرت، مبارزه با فقر و تغییرات آب و هوایی دارد. او پیش از آغاز رسمی اجلاس «جی 20» با مقامات عالی ۲ کشور محوری کاتولیک اروپا درباره حیاتیترین موضوعات اتحادیه مباحثه کرد، آن هم در حالی که لهستان و اسپانیا، ۲ کشور مهم کاتولیک دیگر قاره در حال عصیان علیه اتحادیه اروپایی هستند. بایدن دیروز ابتدا با نخستوزیر و رئیسجمهور کشور میزبان و سپس رئیسجمهور فرانسه ملاقات کرد.
اهمیت «جی 20» سال 2021 در این است که قرار است در نشستهای امروز و فردا (شنبه و یکشنبه 30 و 31 اکتبر) در پشتپرده نشستهای عمومی در رم، در پوشش مسائلی مثل مبارزه جهانی با همهگیری کرونا، بررسی راههای مقابله با تاثیرات مخرب تغییرات آب و هوایی و همچنین تقویت توسعه اقتصادی، درباره آینده تشکیلات اتحادیه اروپایی و وضعیت جدید تقسیمبندی قاره اروپا بحث شود؛ اتحادیه و قارهای که برای نخستینبار طی 500 سال اخیر نقش محوریاش در سرمایهداری جهانی به چالش کشیده است.
شکی نیست 20 کشور صاحب بزرگترین اقتصادهای دنیا که رهبرانشان امروز و فردا به صورت حضوری و مجازی در رم گرد هم میآیند، مسؤول تولید بیش از ۸۰ درصد گازهای گلخانهای کره زمین هستند و دستور کار اول «جی 20» امسال نیز ظاهرا تعیین سازوکار مالیات بر سرانه تولید کربن جهانی در آستانه نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل است.
با این حال وقتی بدانیم گروه 20 هنوز در به اجرا درآوردن مصوبه سال 2009 خود ناکام مانده که بر مبنای آن قرار بود تا سال 2020، کشورهای ثروتمند سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای کمک به کشورهای فقیرتر در راستای سازگاریشان با تغییرات آب و هوایی اختصاص دهند، آن وقت متوجه صوری بودن موضوعات آب و هوایی و اقلیمی در دیدار رهبران جهان در رم میشویم.
حتی این نکته که بایدن پس از اجلاس رم در ادامه سفر اروپایی خود یکشنبهشب به گلاسکو سفر میکند تا در یکی از نشستهای بینالمللی مهم تغییرات آب و هوایی موسوم به «کوپ ۲۶» حضور به هم رساند نیز نمیتواند اصل ماجرا را تغییر دهد، چرا که رئیسجمهور دموکرات رو به افول پیش از ترک واشنگتن به مقصد اروپا، از تصویب طرح هزار و ۷۵۰ میلیارد دلاری دولتش برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در کنگرهای با اکثریت همحزبیهای دموکراتش در هر ۲ مجلس هاوس و سنا عاجز بود.
بایدن از زمان روی کار آمدن در کاخ سفید همواره مدعی بوده قصد دارد در عرصه بینالمللی مسیری عکس سلف جمهوریخواه خود دونالد ترامپ برود و نماد این رویکرد تبلیغاتی بازگشت آمریکا در دولت او به «پیمان پاریس» بوده است اما با نگاهی گذرا به سیاست خارجی دولت دموکرات جدید واشنگتن، تفاوت خاصی در مسیر دیپلماسی ترامپیزهشده آمریکا نمیبینیم؛ موضوعی که بوق و کرنای دولت بایدن در موضوعات اقلیمی و محیطزیستی را کاملا نمایشی جلوه میدهد.
در عین حال متعاقب برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه)، تضعیف نقش رهبری فرانسه در اتحادیه، تغییر رهبری سیاسی آلمان (رهبر اصلی اتحادیه)، اعلام خودمختاری نسبی ایتالیا از اتحادیه، احیای نسبی بلوک سابق در شرق قاره و خیزش روزافزون کشورهای مهم عضو اتحادیه از لهستان و مجارستان گرفته تا یونان و اسپانیا که در مقابل تصمیمات و سازوکارهای مختلف بروکسل (مقر مرکزی کمیسیون اتحادیه اروپایی) میایستند، باید فروپاشی قریبالوقوع ساختار فعلی تشکیلات منطقه یورو را به عنوان یک حقیقت پذیرفت.
در بدو ورود بایدن به اروپا شاهد عمیقتر شدن اختلافات اعضای اتحادیه بدون رهبری واحد هستیم. از یک طرف لهستان، راهبردیترین عضو منطقه یورو در شرق اروپا سر به مخالفت با مرجعیت قضایی اتحادیه اروپایی برداشته و آوای پولگزیت (جدایی لهستان از اتحادیه) همراه با قهقهههای روسها و متحدان شرقیشان بلندتر از هر زمان دیگری شنیده میشود و از طرف دیگر فرانسه و انگلستان که در زمان شکلگیری اروپای جدید از اواخر قرن نوزدهم، ۲ قدرت و شریک راهبردی اصلی قارهای محسوب میشدند، خصمانهترین روابط خود طی 150 سال اخیر را تجربه میکنند، بویژه پس از خیانت لندن به پاریس در تشکیل ارتش متحد اروپایی و سپس خنجر زدن آنگلوساکسونها به فرانکوفیلها در غائله اوکاس؛ معاهده نظامی انگلیس و آمریکا با استرالیا در حوزه پاسیفیک که منجر به لغو قرارداد مشابه فرانسوی با کانبرا شد.
موضعگیری اتحادیه اروپایی به نفع پاریس و علیه لندن در موارد مختلف از جمله بحران ماهیگیری اخیر بین ۲ کشور نیز دردی از سکان بدون ناخدای ایده اروپای متحد دوا نمیکند.
مجموعه این تحولات باعث میشود حضور رئیسجمهور آمریکا، کشوری که بعد از جنگ دوم جهانی عملا نقش پدرخوانده اروپا را داشته در اجلاس «جی 20» رم اهمیتی فزاینده یابد. مثلا دیدار پرتنش دیروز بایدن با امانوئل مکرون، نخستین رویارویی روسایجمهور آمریکا و فرانسه پس از غائله دور خوردن فرانسویها در معامله سنگین زیردریاییهای هستهای اوکاس و به هم خوردن موقت روابط پاریس با واشنگتن و پسرعموهای آنگلوساکسون یانکیها در انگلیس و استرالیا محسوب میشد؛ تحولی که باعث شد تشت رسوایی فرانسه به عنوان کشوری تضعیف شده که دیگر در حد و اندازه رهبری یک اتحادیه قارهای نیست، از بام بیفتد. علاوه بر نمایان شدن عریانی مکرون خام و بیتجربه، خداحافظی آنگلا مرکل، مقتدرترین رهبر اروپای غربی در 2 دهه گذشته از قدرت نیز خلأ جبرانناپذیر دیگری در اتحادیه اروپایی به وجود آورده است.
آمریکاییها درصددند این اتحادیه در حال فروپاشی را که در واقع تشکیلات سیاسی اتحادیه نظامی- امنیتی ناتو محسوب میشود، تبدیل به یک یا چند اتحادیه منسجمتر کنند که کاملا گوش به فرمان واشنگتن باشد. بایدن در همین راستا دیروز با «ماریو دراگی» نخستوزیر ایتالیا دیدار کرد؛ رئیس دولت میزبان اجلاس رم که در حال تبدیل شدن به راهبردیترین شریک اروپایی آمریکا در قاره اروپا پس از انگلیس است و آهنگ آن کرده به اتکای تمدن کهن رومیاش، با رهبری اتحادیه جدید کشورهای مدیترانهای (در قالب ناتوی مدیترانه)، از تشکیلات فعلی یورو در بروکسل، استراسبورگ و فرانکفورت انشعاب کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نخستین تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا از نیروگاه اتمی رژیم صهیونیستی
منابع عبریزبان دیروز برای نخستینبار تصاویری از «دیمونا» نیروگاه اتمی رژیم صهیونیستی در جنوب شرق اراضی اشغالی فلسطین و همچنین چند پایگاه نظامی این رژیم را منتشر کردند. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت»، دیروز با استفاده از سرویس جدید یک شرکت آمریکایی، از زوایای مختلف 7 تصویر با وضوح بالا از نیروگاه اتمی دیمونا و چند پایگاه نظامی و هوایی رژیم صهیونیستی را منتشر کرد. شرکت «مپباکس» مستقر در واشنگتن و سانفرانسیسکو روز گذشته اعلام کرد از روز ۲۶ اکتبر، دسترسی مشترکان خدمات این شرکت به تصاویر واضح از تمام مناطق فلسطین اشغالی امکانپذیر خواهد بود. به رغم آنکه رژیم صهیونیستی سالها سعی داشت با فشار بر شرکتهای ارائهدهنده تصاویر ماهوارهای از انتشار عکسهای بسیاری از مناطق فلسطین اشغالی ممانعت کند اما یک شرکت آمریکایی روز گذشته از ارائه تصاویر با جزئیات بالا از این پهنه جغرافیایی خبر داد. پیش از این، متمم قانونی موسوم به «کایل- بینگامان»، شرکتهای آمریکایی را از ارائه تصاویر با وضوح بیشتر از ۲ متر در هر پیکسل از این منطقه منع کرده بود اما این قانون سال ۲۰۲۰ تغییر کرد و محدودیت جدید ۴۰ سانتیمتر تعیین شد. «امنون هراری» رئیس برنامه فضای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با یدیعوت آحارانوت در این باره گفت فکر نمیکند مشورت قبلی با اسرائیل درباره اجرایی شدن حکم فدرال آمریکا صورت گرفته باشد. این مساله منجر به شناسایی پایگاهها و تأسیسات اتمی اسرائیل با دقت و وضوح بالا شده است. این روزنامه صهیونیستی در ادامه اضافه کرد که تلآویو بسیار نگران است گروههایی همچون حزبالله و حماس از این تصاویر برای حمله به این مواضع استفاده کنند. در بیانیه این شرکت آمده بود: «ما اکنون جزئیات [نقشهها و تصاویر] اسرائیل و فلسطین را ۵ برابر کردیم. این تصویربرداری جدید، تصاویری با بالاترین وضوح موجود برای برنامهریزی پیادهروی، بررسی تحویل گرفتن کالاها یا پیمایش بین شهرها را به مشتریان ما ارائه میدهد». این شرکت آمریکایی روز گذشته همچنین ابراز داشت: «وضوح بهبودیافته [تصاویر از فلسطین اشغالی]، جزئیات بیشتری را برای ساختمانها، جادهها و شرایط طبیعی ارائه میدهد. ماهیت جدید [نقشهها] نمای کنونی جدیدتری را با استفاده از تصاویری که تابستان ۲۰۲۱ جمعآوری شده ارائه میدهد. ترکیب این تصاویر با زمین یک چشمانداز سهبعدی منحصر به فرد را با جزئیات عالی ارائه میدهد». مپباکس، شرکت آمریکایی ارائهدهنده نقشههای آنلاین سفارشی برای وبسایتها و برنامههای مختلف است که از سال ۲۰۱۰، در پاسخ به گزینههای محدود ارائه شده توسط شرکتهای تصویربرداری ماهوارهای مانند «گوگل مپس»، به سرعت جایگاه نقشههای سفارشی را گسترش داد.
***
افشاگری رأیالیوم
بایکوت حقایق توسط قاضی پرونده انفجار بیروت
یک رسانه مستقل و فرامنطقهای عربی اقدام به افشاگری مهمی درباره پرونده انفجار مهیب پارسال در بندر بیروت با بیش از ۲۰۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح کرد که پرده از فساد و تبانی دستگاه قضایی این کشور، بویژه قاضی پرونده برمیدارد. روزنامه برخط رأیالیوم پنجشنبه گزارشی منتشر کرد حاکی از آنکه مقامات قضایی لبنان اصرار دارند هیچگونه جزئیاتی از تحقیقات انجام شده درباره عوامل انفجار چهارم آگوست 2020 بیروت منتشر نشود؛ جزئیاتی که قرار است به طور مفصل پاسخگوی سوالهایی باشد که افکار عمومی این کشور را درگیر خود کرده است؛ نظیر اینکه چه کسی کشتی حامل نیترات آمونیوم را به لبنان و برای کدام مشتری آورده است؟
برخی منابع در گفتوگو با رأیالیوم بدون پرداختن به جزئیات و به صورت کلی اطلاعاتی را درباره نتایج تحقیقاتی که توسط قاضی پرونده بایکوت شده، ارائه کردهاند. این روزنامه چاپ لندن آورده که سیدحسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزبالله لبنان از زمان انفجار بندر بیروت تا به امروز در ۳ سخنرانی خود خواستار انتشار نتایج تحقیقات برای عموم مردم شد و خطاب به قاضی پرونده گفت: «اگر تمایل نداری تحقیقات را برای مردم منتشر کنی، حداقل خانوادههای قربانیان را جمع کن و به آنها بگو که فرزندانشان چگونه شهید شدهاند». با این وجود رأیالیوم یادآور میشود کسی به خواستههای نصرالله توجهی نکرد و نتایج تحقیقات همچنان پنهان ماند و «طارق بیطار» قاضی پرونده انفجار بندر بیروت و «فادی صوان» قاضی پیش از او به اهمال در وظایف خود ادامه دادند. یک منبع مورد رجوع تیم مطبوعاتی عبدالباری عطوان، در افشاگریهایشان اشاره کردهاند پول کشتی حامل نیترات آمونیوم از یک بانک مستقر در یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس پرداخت شده که شعبه اصلی آن در سوییس قرار دارد. این منابع که اشارهای به نام آنها نشده، در ادامه اضافه کردند افرادی وابسته به جریان «المستقبل» حزب «سعد الحریری» محموله را وارد بندر بیروت کردهاند. با این حال گفتند این اقدام بدون اطلاع سعد الحریری صورت گرفته است. افشاگران همچنین گفتهاند به احتمال زیاد محموله در بندر بیروت انبار شده سپس از آنجا برای گروههای مسلح معارضی که در مرزهای سوریه و لبنان مستقر بودهاند، فرستاده شده است. بر اساس این روایت، احتمال داده شده پس از عملیات نظامی ارتش لبنان، مقاومت و ارتش سوریه و بیرون رانده شدن گروههای مسلح یادشده از منطقه، روند انتقال نیترات متوقف شده باشد. پس از عملیات مذکور، مقادیری از مواد در انبار شماره ۱۲ بندر بیروت باقی میماند و به علت جوشکاری و شلعهور شدن آتش در نزدیکی انبار منفجر میشود.
ارسال به دوستان
ارتش ترکیه مناطقی در حومه شمالی حلب سوریه را با گلولههای خمپاره هدف قرار داد
التهاب در شمال سوریه
منابع خبری پنجشنبهشب گزارش دادند ارتش ترکیه مناطقی در حومه شمالی حلب سوریه را با گلولههای خمپاره هدف قرار داد. به گزارش المیادین، ارتش ترکیه ۲ روستای عین دقنه و بیلونیه واقع در حومه شمالی حلب را هدف حملات شدید خمپارهای خود قرار داد. بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح محلی با شبهنظامیان مورد حمایت ترکیه در حومه شمالی حلب درگیر شدند. این حملات در حالی انجام شد که منابع خبری پیشتر از آمادهسازی ارتش ترکیه برای انجام ۲ عملیات در خاک سوریه خبر دادند. بر اساس این گزارشها، ترکیه قصد دارد عملیاتی را در استان ادلب و همچنین علیه شبهنظامیان کرد در شمال شرق سوریه انجام دهد. در همین حال خبرگزاری نووستی روسیه به نقل از یک منبع مخالفان سوری گزارش داد ترکیه آماده اجرای قریبالوقوع و بدون اعلام قبلی ۲ عملیات نظامی جدید در سوریه است. این منبع تصریح کرد افراد مسلح وابسته به ترکیه در آمادهباش جنگی کامل برای انجام دستورات آنکارا هستند و یگانهای مسلح در استان ادلب، شهرهای مارع و اعزاز، اطراف فرودگاه نظامی منگ در حومه منبج و مرز قامشلی و حسکه مستقر شدهاند. وی ادامه داد: یکی از این ۲ عملیات در استان ادلب به منظور پشتیبانی از گروههای مسلح حاضر در آنجا و دیگری در شمال شرق سوریه علیه نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) که عمدتا کرد هستند، انجام میشود. این منبع تصریح کرد این ۲ عملیات هر لحظه امکان دارد آغاز شود اما قبل از دیدار اردوغان و بایدن در شهر گلاسکو در اوایل نوامبر نخواهد بود. پیشتر ترکیه کاروانی متشکل از ۱۰۰ خودروی حامل تانک و توپ را به ادلب در شمال سوریه منتقل کرد که برخی معتقدند آنکارا با این اقدام مشکلاتش را به خارج از مرزهای ترکیه منتقل میکند. در روزها و ماههای اخیر ۲ کشور آمریکا و ترکیه بارها اقدام به ارسال تجهیزات نظامی فراوان به شمال سوریه کردهاند تا اهداف خود را در شمال این کشور محقق کنند. شمال سوریه در سالهای اخیر به دلیل حاضر نبودن نیروهای این کشور و در مقابل تصرف این منطقه از سوی تروریستهای تکفیری، کردها، نظامیان ترکیه و نیروهای آمریکا دچار ناامنی و هرج و مرج شدیدی است، به حدی که این منطقه بین نیروهای یاد شده تقسیم شده و مردم شمال سوریه در سالهای اخیر به دلیل ناامنی مشکلات فراوانی را تجربه کردهاند. ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ به این طرف در ۲ عملیات «سپر فرات» (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و «شاخه زیتون» (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، 4 هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله «عفرین» و شهرهای «الباب»، «اعزاز» و «جرابلس» را تصرف و در استان ادلب نیز در حمایت از گروه تروریستی «تحریر الشام» (النصره سابق) چند پایگاه ایجاد کرده است.
* موازنه هوایی روسیه در شمال سوریه
«روسیا الیوم» در گزارش دیگری اعلام کرد کاربران تصاویری از یک جنگنده «سوخو ـ ۳۵ اس» ارتش روسیه منتشر کردهاند که روز چهارشنبه در فرودگاه نظامی قامشلی که در کنترل نیروهای ارتش سوریه است فرود آمده است. این نخستین بار است که جنگندههای ارتش روسیه به این منطقه اعزام میشوند. تاکنون روسیه و سوریه به این موضوع واکنشی نشان ندادهاند. روسها بر اساس توافقی که ۲ سال پیش با دولت سوریه داشتند اقدام به ایجاد زیرساختها و گسترش تاسیسات در این فرودگاه کردند و حالا با پایان اقدامات توسعهای در حال ارسال جنگندهها و بالگردها برای استقرار در این فرودگاه مهم و راهبردی که فقط ۱۰۰ کیلومتر با پایگاه غیرقانونی ارتش تروریست آمریکا در المالکیه فاصله دارد، هستند. بر اساس توافق صورت گرفته، پایگاه قامشلی پس از حمیمیم به دومین مرکز حضور هوایی روسها در سوریه تبدیل خواهد شد که نقش مهمی در تامین امنیت هوایی در شمال شرق سوریه دارد. از حدود یک سال پیش روسها ابتدا سامانههای پدافندی را در فرودگاه قامشلی مستقر کردند و حالا قرار است یک اسکادران جنگنده شامل ۶ فروند سوخو در کنار بالگردهای میل ۱۷ و میل ۲۵ در کوتاهمدت مستقر کنند و این روند در طول ماههای آینده ادامه پیدا خواهد کرد تا آنکه روسها در این منطقه بسیار مهم و حیاتی موفق به استقرار یک اسکادران کامل از جنگندههای رهگیر و بمبافکن و همچنین بالگردهای ترابری و تهاجمی شوند. در حالی که در تمام سالهای گذشته شبهنظامیان کرد چندملیتی مزدور آمریکا و اسرائیل شمال و شرق سوریه را با حمایت ارتش تروریست آمریکا اشغال کرده و به سرکوب مردم این مناطق میپردازند، اینگونه تبلیغ میکردند که شمال غرب سوریه منطقه پرواز ممنوع و تحت پرواز انحصاری جنگندههای آمریکایی است و هر پرندهای در آسمان منطقه ظاهر شود با پاسخ آمریکا مواجه خواهد شد. حال با فرود این جنگنده روسی در قامشلی به نظر میرسد بحثها پیرامون کنترل آسمان این منطقه از سوریه توسط آمریکا روایتی غلط است. حضور هوایی روسیه در شمال شرق سوریه نهتنها به انحصار آمریکا و دوستانش در پرواز غیرقانونی و تجاوزکارانه در خاک سوریه پایان میدهد، بلکه خود مقدمهای است بر یک آینده مهم که آن نیز خروج تروریستهای آمریکایی از خاک سوریه است. علاوه بر این حضور روسها در این منطقه خبر خوبی برای رئیسجمهور اخوانی- انگلیسی ترکیه نیست، چرا که اردوغان همواره در آرزوی رسیدن به چاههای نفت سوریه در استان دیرالزور و الحسکه بوده است و همچنین بر اساس نقشههای اشغالگرانه او، بهترین و آسانترین مسیر برای رسیدن به موصل عبور از این منطقه است.
* لفاظی چاووشاوغلو علیه سوریه
وزیر خارجه ترکیه بار دیگر آمریکا و روسیه را به عدم وفاداری به تعهداتشان متهم و اشاره کرد آنکارا برای آغاز عملیات نظامی جدید در شمال سوریه آماده است. مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در گفتوگو با شبکه «سیانان ترک» گفت: حملات حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) و یگانهای کرد مدافع خلق که آنکارا هر ۲ را تشکیلات تروریستی میداند افزایش یافته و آن ۲ خطری برای همه هستند. وی افزود: متاسفانه آمریکا و روسیه به وعدههای خود درباره عقبنشینی نظامیان کرد از مرزهای ترکیه عمل نکردند و در چنین وضعیتی آنکارا باید اقدامات لازم را انجام دهد. چاووشاوغلو افزود: بر اساس توافقی که آنکارا با مسکو و واشنگتن در پایان عملیات «چشمه صلح» ترکیه در سال ۲۰۱۹ در شمال سوریه به دست آورد، باید نظامیان کرد دستکم ۳۰ کیلومتر از مرزهای ترکیه عقبنشینی کنند اما این وعده هنوز اجرایی نشده و برعکس آمریکا به حمایتش از یگانهای کرد ادامه داده است. وی تاکید کرد: رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه این مساله را با همتای روس خود در شهر سوچی بررسی کرد و در دیدار آتی خود با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هم این موضوع را بررسی میکند. در عین حال چاووشاوغلو اعلام کردترکیه به تمامیت ارضی سوریه پایبند است. وی با بیان اینکه انفجار در مسیر اتوبوس ارتش سوریه در دمشق و عملیات نیروهای دولتی در استان ادلب تاثیر منفی بر مذاکرات کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو داشت، مدعی شد: دولت دمشق «به راهحل نظامی متوسل میشود و باید این اشتباه را اصلاح کند»، باید گروههای مخالف و نظام سوریه متحد شده و به مذاکره ادامه دهند. وزیر خارجه ترکیه گفت: آنکارا بر این باور است باید نشستی با آمریکا و کشورهای همرأی با ترکیه پیرامون سوریه برگزار شود یا اینکه گروه بینالمللی حمایت از سوریه نشستی داشته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|