|
جمعآوری زکات مستحبی برای کمک به خانوادههای نیازمند
رئیس کمیته امداد گفت: با اقدامات واحدهای مسؤول برای ترویج سنت حسنه زکات، در کنار افزایش آمار زکات واجب، شاهد رشد قابل توجه زکات مستحبی در کشور هستیم. سیدمرتضی بختیاری گفت: در حال حاضر خوشبختانه جمعآوری زکات مستحبی در کنار زکات واجب در کمیته امداد رشد قابل توجهی داشته است و براساس توصیه رهبر معظم انقلاب، زکات در این نهاد بر سفره ایتام و نیازمندان خواهد رفت. وی افزود: توانمندسازی و ایجاد درآمد با ثبات با حفظ کرامت مددجویان سرلوحه کمیته امداد است.
ارسال به دوستان
دیروز وضعیت هوای تهران در 15 ایستگاه قرمز و ناسالم بود
هوای ناسالم پایتخت
اسدالله خسروی: هوای تهران در حالی طی چند روز گذشته آلوده گزارش شده که هنوز بازگشایی مدارس و دانشگاهها شروع نشده و تردد خودروها در خیابانها و معابر شهری به نسبت بازگشاییها کمتر است.
به گزارش«وطنامروز»، هر ساله با کاهش دمای هوا و بازگشایی مدارس، آلودگیها خود را در کلانشهرها نشان میدهد و با برودت هوا و وارونه شدن آن، نفس شهروندان در کلانشهرها به شماره میافتد به طوری که طبق گزارشهای موجود، کیفیت هوای پایتخت دیروز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس اعلام شد و ۱۵ ایستگاه تهران در شرایط قرمز و ناسالم برای همه گروهها قرار گرفت.
براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، پرهیز از تردد غیرضروری بویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری قلبی و ریوی، مدیریت جهت کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده هوا و اجتناب از فعالیت فیزیکی طولانی و ورزش در فضای باز در این شرایط توصیه شده است.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به ۵ دسته اصلی تقسیمبندی میشود. براساس این تقسیمبندی، از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ «قابل قبول(سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ «ناسالم برای گروههای حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ «ناسالم برای همه گروهها»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است. این در حالی است که روز گذشته شاخص هوای تهران روی عدد 139 قرار داشت تا کیفیت هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس گزارش شود. به هر حال با اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، صبح دیروز (۱۲ آبانماه) با افزایش پایداری جو و انباشت آلایندهها، در بیشتر مناطق، کیفیت هوا در محدوده ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
هر سال در فصول سرد سال شهروندان پایتخت و برخی کلانشهرها با پدیده شوم آلودگی هوا مواجه میشوند و مسؤولان تاکنون نتوانستهاند نسخهای شفابخش برای عبور از چنین پدیدهای بپیچند. به عقیده خیلی از کارشناسان محیطزیست، مدیریت جزیرهای و عدم انسجام ارگانها، سازمانها و دستگاههای مرتبط برای مدیریت یکپارچه باعث شده است موفقیتی در این زمینه آنگونه که به کاهش آلودگی هوا منجر شود حاصل نشود.
البته هر ساله در پاییز و زمستان و در پی کاهش کیفیت هوا جلسات متعددی از سوی مسؤولان برای ارائه راهحلهای مناسب جهت کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها برگزار میشود که اقداماتی تکراری چون محدودیتهای ترافیکی، ممانعت از تردد خودروهای بدون معاینه فنی، عدم فعالیت خودروهای سنگین دودزا و همچنین بررسی نیروگاهها درباره سوخت مصرفی متاسفانه تاکنون نتیجهبخش نبوده است و آلودگی هوا همچنان تهدیدی برای سلامت شهروندان محسوب میشود.
کارشناسان محیطزیست معتقدند برای کاهش آلودگی هوای بویژه در تهران باید اقدامات خاصی در دستور کار قرار گیرد؛ اقداماتی نظیر «جایگزینی موتوسیکلتهای کاربراتوری با ۸۰۰ هزار موتوسیکلت برقی، اسقاط ۳۰۰ هزار خودروی فرسوده، تعویض کاتالیست ۳۰ هزار تاکسی و نوسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس» که این برنامهها نیز نیازمند منابع مالی لازم است.
در این باره مهدی بابایی، نایبرئیس کمیسیون سلامت محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: معضل آلودگی هوا و حرکت در مسیر رفع آن نیازمند برنامهریزی و تصمیماتی قاطع با همکاری و همافزایی همه ارگانها و دستگاهای مرتبط است، طوری که جلسات برای بررسی و حل این مشکل تهدیدکننده جان شهروندان باید اگر روزانه برگزار نمیشوند، حداقل هفتهای یک بار برگزار شود تا نتیجهای حاصل شود. وی با بیان اینکه طی چند روز گذشته در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران مصوب شد که شهرداری ناوگان حملونقل عمومی را تا حدودی متحول و نوسازی کند، افزود: شورای شهر، شهرداری پایتخت را ملزم کرده است ضمن اورهال و نوسازی و بهسازی اتوبوسرانی شهری، اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد، چرا که فرسودگی و دودزا بودن ناوگان حملونقل عمومی در پایتخت تاثیر خود را بر تشدید آلودگی هوا به جا گذاشته است.
بابایی در ادامه خاطرنشان کرد: بر این اساس قرار است 3 هزار اتوبوس شهری در شهر تهران بهسازی و نوسازی شود و از طرفی سرفاصله حرکت قطارهای شهری از 4 دقیقه در برخی خطوط به 2 دقیقه کاهش یابد. این اقدامات بر کاهش آلودگی هوا بیتاثیر نیست، چرا که در هفتههای آینده با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها، بیتردید میزان تردد خودروها و استفاده عموم از ناوگان حملونقل شهری افزایش مییابد.
عضو شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه چنین اقداماتی برای کاهش آلودگی هوای پایتخت هر چند لازم است اما کافی نیست، گفت: دولت چنانچه حقالسهم شهرداری را برای نوسازی کلی حملونقل عمومی بتدریج پرداخت کند، میتوان در این بخش به نقطه مطلوبی رسید؛ در طرح جامع حملونقل عمومی برای این منظور 9 هزار دستگاه دیده شده است.
بابایی اظهار داشت: با توجه به ورود به ماههای سرد سال و وارونگی هوا، کمیته محیطزیست شورای شهر تهران موضوع ممانعت از تشدید آلودگی هوای پایتخت را در دستور کار قرار داده و بهجد پیگیر است تا علاوه بر حرکت در مسیر نوسازی ناوگان حملونقل شهری، چگونگی مصرف سوخت در نیروگاههای اطراف تهران را طوری که این نیروگاهها از گاز مازوت -که سهم عمدهای در آلودگی هوا دارد- استفاده نکنند مورد بررسی قرار دهد.
علاوه بر این مذاکرات و جلساتی با وزارتخانههای نفت، نیرو و صنایع در حال انجام است تا ضمن سالمسازی سوخت مصرفی خودروها و نیروگاهها، همچنین استفاده خودروها از کاتلیست و در دستور کار قرار دادن برنامههای زوج و فرد و محدودیتهای تردد مورد توجه قرار گیرد تا زمینه رفع تدریجی آلودگی هوا با همکاری و همیاری سایر ارگانها و سازمانها و دستگاهها فراهم شود.
بنا بر این گزارش، با آلوده شدن هوای تهران طی روزهای گذشته، جلوگیری از هر گونه پسماندسوزی و جلوگیری از تردد موتوسیکلتها و خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی توسط پلیس راهور از جمله مصوبات نخستین نشست هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا تهران اعلام شد.
زهره عبادتی، معاون محیطزیست انسانی اداره کل حفاظت محیطزیست استان تهران اخیرا اعلام کرد: با توجه به گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر استمرار پایداری هوا و انباشت آلایندهها در این هفته و همچنین بالا بودن شاخص کیفی هوا بر اساس دادههای ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، نخستین جلسه کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا در سال جاری سهشنبه 11 آبان در محل استانداری تهران برگزار شد. وی در این باره اظهار داشت: در این نشست مقرر شد تمام دستگاههای عضو کارگروه ضمن لحاظ وظایف مشخصشده در دستورالعمل اعمال ممنوعیتها و محدودیتهای موقت زمانی، مکانی و نوعی در شرایط اضطرار آلودگی هوا مربوط به وضعیت نارنجی یا همان ناسالم برای گروههای حساس، نسبت به اجرای مصوبات و تصمیمات اتخاذشده اقدامات لازم را به انجام برسانند. معاون محیطزیست استان تهران ادامه داد: در این جلسه همچنین مقرر شد نظارت بیشتری بر مراکز معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین توسط اداره کل حفاظت محیطزیست استان و شهرداری تهران شود.
وی کاهش یا جلوگیری از فعالیتهای عمرانی تشدیدکننده آلودگی هوا توسط شهرداری تهران را از دیگر مصوبات این نشست برشمرد و تصریح کرد: استقرار پایگاههای سیار فوریتهای پزشکی اعم از اورژانس و هلالاحمر با جانمایی در مناطق پرتردد و نیز پایش ویژه و شناسایی منابع آلاینده هوا توسط اداره کل حفاظت محیطزیست استان تهران از جمله تصمیمات دیگر این نشست بود.
ارسال به دوستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از مقاومت ۲۵ درصد جمعیت کشور در مقابل تزریق واکسن کرونا خبر داد
در آغوش مرگ
براساس آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، بیش از 90 میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است اما با این وجود برخی اخبار حکایت از آن دارد که بخشی از جمعیت در برابر تزریق واکسن از خود مقاومت نشان میدهند؛ مقاومتی که منتهی به عدم فروکش بیماری در کشور و نهایتا افزایش میزان ابتلا خواهد شد. در همین زمینه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برنامه واکسیناسیون کرونا گفت: سختی کار ما ۲۵ درصد مردمی هستند که در برابر تزریق این واکسن مقاومت میکنند. دکتر علیرضا اولیاییمنش با عنوان این مطلب که سلامت ۲ بال دارد و برای حفظ آن به همکاریهای بین بخشی و مشارکت مردمی نیاز داریم، افزود: حدود ۲ سال است که دچار بحران و بلای جدیدی هستیم. در این اتفاقات بد و ناگوار بیش از ۱۳۰ هزار نفر از هموطنان ما بر اثر ابتلا به بیماری کرونا فوت شدند و آسیبهای جدی هم داشتیم. وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد مردم کشور دوز اول و حدود ۵۰ درصد هم دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند، گفت: سختی کار ما ۲۵ درصد مردمی است که واکسن تزریق نکردهاند و مقاومت میکنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در همه جوامع ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم با افکار و تبلیغات سوء علیه این جریان، واکسن تزریق نمیکنند و سلامت بقیه مردم جامعه را هم به خطر میاندازند.
* استانهای رکورددار واکسیناسیون در کشور
۷۹ درصد مردم از واکسیناسیون استقبال و دوز اول واکسن را دریافت کردهاند و برخی استانها رکورددار پوشش واکسیناسیون هستند. در مجموع بیش از ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده است و بیش از ۵۳ میلیون نفر دوز اول واکسن و بیش از ۳۶ میلیون نفر نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. در ایران ۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۲ سال را تشکیل میدهند که از این جمعیت ۷۹ درصد از واکسیناسیون استقبال کرده و دوز اول واکسن را دریافت کردهاند.
پوشش کامل واکسیناسیون در افراد ۱۲ سال به بالا ۵۴ درصد بوده و ۱۲۷ میلیون و ۷۳۰ و ۶۲۷۴ دوز واکسن توزیع شده است و برای تکمیل نوبت دوم واکسیناسیون ۸ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. استانهای هرمزگان و گیلان با ۸۷ درصد رکورددار استقبال از واکسیناسیون هستند و استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی و مازندران در جایگاههای بعدی قرار دارند. استان گیلان با ۶۴ درصد پوشش واکسیناسیون کامل (تزریق ۲ دوز واکسن) رکورددار ایمنی جمعی در بین استانهای کشور است و در جایگاههای بعدی استانهای آذربایجان شرقی و فارس قرار دارند. استان قم با ۶۳ درصد کمترین میزان استقبال از واکسیناسیون را به خود اختصاص داده است.
* دیگر تعطیلیهای گسترده نخواهیم داشت
طرح مدیریت هوشمند کرونا در استانهای قزوین، کردستان و آذربایجان غربی به صورت پایلوت به اجرا درآمد و آنطور که از ستاد ملی مقابله با کرونا به گوش میرسد، بزودی این طرح در سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد. در همین زمینه عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج خوب اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا در استان قزوین، گفت: به این ترتیب ابزار بسیار خوب هوشمندی خواهیم داشت و با مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا، در آینده دیگر شاهد تعطیلیهای گسترده نخواهیم بود و تعطیلیها منحصر به بخشهایی میشود که تست مثبت وجود دارد یا واکسن تزریق نکردهاند. دکتر مصطفی قانعی درباره اجرای پایلوت سامانه هوشمند مدیریت کرونا در کشور گفت: خوشبختانه نتایج اجرای طرح در استان قزوین ارائه شد و این نتایج به گونهای بود که در مصوبه اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا تایید شد تا پس از پایلوت در ۳ استان قزوین، کردستان و آذربایجان غربی به سرعت در کل کشور اجرایی شود و الزام کردند تمام بانکهای اطلاعاتی به سامانه وصل شوند. وی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا موقعیت بسیار خوبی فراهم کرد و ابزار بسیار خوب هوشمندی خواهیم داشت که با مصوبه اخیر ستاد ملی، در آینده دیگر شاهد تعطیلیهای گسترده نخواهیم بود و تعطیلیها منحصر به بخشهایی میشود که در آنجا تست مثبت وجود دارد یا واکسن تزریق نکردهاند و مابقی میتوانند فعالیت اقتصادی خود را انجام دهند. قانعی افزود: نتایج استان قزوین بسیار خوب بود و فعلا نتیجهای از اجرای طرح در استانهای کردستان و آذربایجان غربی منتشر نشده است. وی با اشاره به اینکه سامانه مذکور تمام بانکهای اطلاعاتی را دربر خواهد گرفت، تاکید کرد: سامانه مدیریت هوشمند کرونا تنها معطوف به اصناف نیست و تمام گروهها را دربر میگیرد. قانعی گفت: شیوه اجرای محدودیتها جزئی از فناوریهای شرکت است که با ارتباط با بانکهای ارتباطی میتواند آن را به دست آورد و این امر تست شده و توانمندی خود را نشان داده است، بنابراین تمام اصناف، حملونقل و راهنماییورانندگی آن را از نزدیک دیدهاند و ابهامی در توانمندی سامانه وجود ندارد و بتدریج تمام بخشها به آن وصل میشوند. چنین سامانهای در سایر کشورهای جهان امتحان شده است و کاملا قابل استفاده است.
***
147 نفر دیگر از هموطنان جان خود را از دست دادند
آمار مربوط به مرگومیرهای ناشی از ویروس کرونا همچنان سینوسی است. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، از ظهر روز سهشنبه تا ظهر روز چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰ براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۳۶۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۳۵۳ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۹۶۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۴۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۷۶۳ نفر رسید. همچنین ۳ هزار و ۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
«زنگ ملی» مبارزه با استکبار جهانی نواخته شد
زنگ ملی مبارزه با استکبار جهانی روز گذشته نواخته شد. عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران در مراسم زنگ ملی مبارزه با استکبار جهانی، گرامیداشت روز دانشآموز و سالروز تسخیر لانه جاسوسی گفت: ۳ حادثه مهم و سرنوشتساز در این روز اتفاق افتاده است؛ سال ۱۳۴۳ افشاگری امام(ره) پیرامون تصویب لایحه کاپیتولاسیون را شاهد بودیم. امام به عنوان معترض فریاد دادخواهی برآوردند و در خفقان و جو حاکم بر جامعه دستگیر شدند و ۱۳ آبان آن سال به تبعید رفتند. وی افزود: سال ۵۶ دانشآموزان و دانشجویان برای گرامیداشت یاد امام و تبعید وی در تهران و برخی شهرها تظاهرات کردند و متاسفانه برخی به خاک و خون کشیده شدند و روز تاریخی دانشآموز به همین علت نامگذاری شد. ۲ سال بعد در راستای گرامیداشت همین روز، سفارت آمریکا که ستاد فرماندهی ضد انقلاب بود به عنوان لانه جاسوسی توسط دانشجویان خط امام به تصرف در آمد. مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران با بیان اینکه این ۳ حادثه مهم امروز به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی در تاریخ ما ثبت شده و هر سال دانشآموزان و دانشجویان و آحاد مردم در سراسر کشور به راهپیمایی میپرداختند، گفت: اما متاسفانه کرونا ما را ناچار به برگزاری مراسم نمادین کرده است.
***
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با عنوان «سهمیه سوخت جبرانی»
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از مسدود شدن تعدادی سرشماره مترصد کلاهبرداری با عنوان «دریافت سهمیه سوخت جبرانی» خبر داد و گفت: اقدامات انتظامی و قضایی علیه مرتکبان در حال پیگیری است. سرهنگ رامین پاشایی در این باره گفت: پس از اختلال به وجود آمده در سامانه توزیع سوخت، مسؤولان کشوری از ارائه سهمیه سوخت جبرانی سخن به میان آوردهاند که این موضوع همانند سایر موضوعات از قبیل ثبتنام یارانه، سهام عدالت، کد بورسی و... دستاویز مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان شده است. وی افزود: براساس رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی و گزارشات دریافتی مردمی، تعدادی سرشماره که در این حوزه مترصد کلاهبرداری از هموطنان بودند، مورد شناسایی قرار گرفتند و ضمن مسدودسازی، اقدام انتظامی و قضایی پلیس فتا علیه مرتکبان اینگونه جرائم در حال پیگیری است. وی افزود: افرادی با ارسال پیامک و اخبار جعلی، مردم را به سایتها و لینکهای جعلی برای ثبتنام «سهمیه سوخت جبرانی» هدایت میکنند و از این طریق اطلاعات محرمانه بانکی و شخصی افراد را به سرقت میبرند. در این روش لینکی به صورت پیامک برای شهروندان ارسال شده و از کاربر درخواست میکند برای دریافت سهمیه سوخت جبرانی به لینک موجود در پیامک مراجعه کنند و پس از آن افراد به سایتهای فیشینگ هدایت شده و مورد کلاهبرداری قرار میگیرند.
***
افزایش حوزه اختیارات شهرداران در سایه سلامت در کار
مراسم تکریم و معارفه مدیرکل نظارت، پیگیری و امور مناطق برگزار شد و رضا محمدی به جای علی زندهدل به عنوان مدیر این اداره کل منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، در این جلسه معاون هماهنگی و امور مناطق شهردار تهران بر اهمیت اولویت کاری در اداره کل هماهنگی، نظارت و پیگیری اشاره کرد و افزود: تحقق درآمد در مناطق بیستودوگانه از اولویتهای اصلی این اداره کل است که باید در سرلوحه امور قرار بگیرد، چرا که نگهداشت شهر مستلزم هزینه است و زمینه خدمت که به رضایت شهروندان منتج میشود نیز در گرو تحقق درآمدی و توانایی پرداخت هزینههای جاری است.
حسین نظری افزود: تایید صلاحیت انتصاب شهرداران نواحی نیز یکی از دیگر وظایف این اداره کل است که انتظار میرود این امر با دقت خاصی صورت پذیرد، چرا که مدیرانی که به شهروندان خدمت میکنند، باید در هر زمینهای صلاحیت خدمت را داشته باشند و از آنجا که اعتماد نافی نظارت نیست، هر شهردار منطقه باید مدیران و شهرداران نواحی خود را از داخل بدنه شهرداری تهران و با اولویت انتصاب از داخل بدنه منطقه خود تنفیذ کند؛ در این خصوص معاونت هماهنگی و امور مناطق در این امر نظارت خواهد کرد..
***
فرمانده نیروی انتظامی:
حمله سایبری دشمن با هوشمندی خنثی و مدیریت شد
فرمانده نیروی انتظامی بر لزوم آمادگی و هوشیاری هر چه بیشتر دستگاهها و سازمانها برای مقابله با هرگونه تهدید دشمن تاکید کرد و اظهار داشت: سازمان پدافند غیرعامل با توجه به ظرفیتهای موجود باید بتواند از همه ظرفیتهای خود جهت پیشگیری از خطرات احتمالی اقدام کند. سردار حسین اشتری افزود: بهترین تدابیر در زمینه پدافند غیرعامل فرمایشات مقام معظم رهبری است. وی اظهار داشت: امروز تهدیدات به گونههای جدیدی تبدیل شده و باید در راستای تقویت و آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله با گونههای جدید و خطرناک تهدیدها آمادهتر از گذشته باشیم. فرمانده نیروی انتظامی به حادثه اخلال در سیستم کارتهای سوخت اشاره کرد و افزود: دشمن به دنبال تکرار اتفاقات آبان ۹۸ بود که با هوشیاری و پشتیبانیهای فنی پلیس فتای ناجا و با حضور بموقع ماموران و استقرار آنها در پمپبنزین از این توطئه دشمن جلوگیری و با هوشمندی موضوع مدیریت شد. وی با تاکید بر حمایتهای لازم و بیش از گذشته از سوی سازمان پدافند غیرعامل و ستاد کل نیروهای مسلح از طرحهای پیشگیری ناجا در زمینه پدافند غیر عامل اظهار داشت: نیروی انتظامی در این زمینه با تهیه نقشه راه و ابلاغ آن به همه استانها، خواهان در اولویت قرار دادن این موضوع است که خوشبختانه در سالهای اخیر روند مناسبی در پیش گرفته شده است.
ارسال به دوستان
ترفندهای متقلبانه شرکتهای هرمی
در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 فعالیت گروههای هرمی در ایران آغاز شد؛ گروههایی که با زیرشاخهگیری و جذب سرمایههای خرد مردم با سودای درآمدزایی برای آنان، کلاهبرداریهای بزرگی را رقم زدند. سرشاخههای این شرکتهای هرمی با دادن وعدههای توخالی و انجام پرزنتهای متوالی تعداد زیادی از مردم را به سمت خود جذب کردند و همین موضوع باعث شد تا نقدینگی بالایی در اختیار این گروهها قرار گیرد. با مشخص شدن ماهیت فعالیتهای این گروهها تعداد زیادی پرونده در مجامع قضایی تشکیل شد. با وجود ممنوعیت فعالیت این شرکتها در کشور هنوز هم برخی از این شرکتها هر بار با نام و عنوانی جدید ظهور یافته و اقدام به جذب سرمایههای مردم میکنند. در همین راستا چندی پیش چند شرکت هرمی بزرگ در استانهای بزرگ کشور شناسایی و منهدم شدند. به منظور جلوگیری از گرفتار شدن مردم، رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا درباره ترفندهای متقلبانه اینگونه شرکتها هشدار داد.
سرهنگ «شهاب امینی» در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی دریافت شکایات و گزارشهای مردمی مبنی بر عضویت و فعالیت تعدادی از جوانان و افراد جویای کار در شرکتهای هرمی به بهانههای واهی همچون استخدام، سرمایهگذاری اقتصادی و...، بلافاصله اقدامات تخصصی پلیسی آغاز شد و کارآگاهان مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی موفق شدند در عملیاتی هماهنگ و منسجم، سرشاخههای اصلی این شرکتها را شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر کنند.
وی ادامه داد: کارآگاهان پلیس آگاهی در بازرسی از مخفیگاه آنان توانستند جزوات آموزشی و سیستمهای رایانهای مورد استفاده در ارتکاب جرم را کشف و متهمان را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی کنند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه فعالیت شرکتهای هرمی طبق قانون ممنوع است، تصریح کرد: وعده پرداخت سودهای کلان بابت معرفی زیرمجموعه از سوی گردانندگان (لیدرهای) این قبیل شرکتها، پوچ و فریبکارانه بوده و افراد جویای کار نباید در دام اینگونه شیادان بیفتند.
بر اساس گزارش سایت پلیس، سرهنگ امینی در پایان از هموطنان خواست که از پرداختن به فعالیتهایی که دریافت سود آن منوط به وارد کردن اعضای جدید است، جدا خودداری کرده و موارد مشکوک را در اسرع وقت با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ در میان بگذارند.
ارسال به دوستان
ضرورت تعیینتکلیف وزارتخانه آموزشوپرورش
تعداد دانشآموزان کشور طبق آمارهای رسمی از مرز 15 میلیون نفر عبور کرده است.
این آمار حکایت از آن دارد که بخش عمدهای از جامعه در سن فراگیری و آموزش قرار دارند و باید برای هدایت آموزشی این تعداد برنامهریزی گستردهای در دستور کار قرار گیرد. با وجود اهمیت این موضوع و همچنین گذشت ۳ ماه از عمر دولت سیزدهم، هنوز وزارتخانه آموزشوپرورش به عنوان متولی امر آموزش در کشور با سرپرست اداره میشود که همین موضوع باعث شده تا نظام آموزشی کشور آنچنان که باید به انجام ماموریتهای خود نپردازد، چرا که حوزه اختیارات وزیر بهمراتب بیشتر از سرپرست بوده و با قدرت اجرایی بیشتری میتواند مسیر آموزشی کشور را هموار سازد. بر همین اساس نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهور خواست که سریعا وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش را معرفی کند.
ولیالله بیاتی در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به رئیسجمهور درباره معرفی وزیر آموزشوپرورش گفت: در آستانه بازگشایی مدارس هستیم اما هنوز وزیر آموزشوپرورش معرفی نشده است و تصمیمات درستی گرفته نمیشود، لذا وزیر پیشنهادی این وزارتخانه باید در سریعترین زمان معرفی شود.
گفتنی است پیش از این انتخاب حسین باغگلی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزشوپرورش همان زمان با حواشیای مواجه شد که در نهایت به عدم رأی اعتمادش از مجلس انجامید. عمده مشکلی که از جانب منتقدان نسبت به باغگلی مطرح بود، عدم آشنایی وی با بدنه و مسائل تعلیم و تربیت بود؛ موضوعی که در همان چند روز مطرح شدن او به عنوان گزینه پیشنهادی، در سخنانش مشهود بود! هر چند وی این عدم اشرافش را حسن(!) میدانست اما در نهایت به ضررش تمام شد.
در نهایت رئیسجمهور چهارم شهریور علیرضا کاظمی را که معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش بود، به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد تا یک ماه مانده به آغاز سال تحصیلی، اوضاع بازگشایی مدارس و برنامه سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را سامان دهد. از آن زمان تاکنون این وزارتخانه با وجود اهمیت بالایی که دارد همچنان بدون وزیر مانده که ضروری است هر چه سریعتر در این زمینه تصمیمگیری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|