|
افزایش آمار مصدومان تصادفات رانندگی در تهران
نیمه نخست امسال ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر از مصدومان حوادث رانندگی به مراکز پزشکیقانونی در استان تهران مراجعه کردهاند. براساس اطلاعاتی که پزشکی قانونی منتشر کرده است، نیمه اول سال جاری ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر از مصدومان حوادث ترافیکی با مراجعه به مراکز پزشکی قانونی استان تهران اقدام به تشکیل پرونده و رسیدگی به موضوع کردهاند که از این تعداد ۴۲۳۷ نفر را زنان و ۱۳هزار و ۶۸۶ نفر را مردان شامل میشوند.
ارسال به دوستان
سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتوگو با «وطن امروز» خبر داد فراخوان عمومی برای اهدای خون به دلیل کاهش شدید ذخایر خونی کشور
997 بیمارستان نیازمند خون
مصرف خون این روزها در پی انجام عملهای جراحی که در دوران کرونا متوقف شده بود، افزایش یافته که به گفته مسؤولان سازمان انتقال خون مشارکت بیشتر و مستمر مردم برای اهدای خون را میطلبد.
به گزارش«وطنامروز»، میزان مراجعه مردم به مراکز اهدای خون معمولا با کاهش دمای هوا و بارشها کم میشود. این موضوع در کنار برخی مسائل چون انجام واکسیناسیون کرونا در کشور باعث شده آمار اهداکنندگان خون به نسبت قبل سیری نسبتا نزولی به خود گیرد. این در حالی است که به گفته کارشناسان سازمان انتقال خون، اهدای خون برای افرادی که واکسن کرونا تزریق کردهاند تاثیری بر کاهش اثر واکسن بر جا نمیگذارد. البته افرادی که واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردهاند تا ۲ هفته معافیت اهدای خون داشته و بعد از آن میتوانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند اما سایر واکسنها هیچ نوع معافیت زمانی نداشته و افراد بعد از دریافت واکسن میتوانند اقدام به اهدای خون کنند. از طرفی هیچ نوع محدودیتی برای اهدای خون در افراد بهبودیافته که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند وجود نداشته و آنها یک ماه پس از بهبودی میتوانند اقدام به اهدای خون کنند. همچنین برخی افراد که تنها در تست پیسیآر، کرونای آنها مثبت شده است میتوانند خون اهدا کنند، چرا که کرونا از طریق خون منتقل نمیشود ولی در مجموع برای اطمینان از وضعیت خود فرد که سطح ایمنی وی حفظ شود، بهتر است یک ماه بعد از بهبودی اهدای خون انجام شود. سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتوگو با «وطنامروز» درباره وضعیت ذخایر خونی در کشور گفت: میزان ذخایر خون در کشور بستگی به اقبال مردم در اهدای خون به صورت روزانه و مستمر دارد، بنابراین میزان ذخایر خون درون رگهای مردم اهداکننده خون است اما با توجه به نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی بویژه برای تامین خون بیماران تالاسمی، این نیاز این روزها بیشتر شده است که مردم باید به این امر خیر و خداپسندانه مبادرت ورزند.
دکتر بشیر حاجیبیگی در ادامه با بیان اینکه برای اهدای خون در سراسر کشور فراخوان عمومی اعلام شده، گفت: هر ساله با شروع فصل سرما و بارندگیها و همچنین کوتاه شدن طول روز، میزان مراجعه برای اهدای خون معمولا کاهش مییابد. این در حالی است که این روزها به دلیل عملهای جراحی تخصصی و فوقتخصصی و همچنین گسترش خون آنکولوژی و مراکز پیوند اعضا، در کنار رشد چشمگیر فضاهای درمانی و بیمارستانی در استانهای فارس، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجان شرقی، مازندران و گیلان نیاز به خون افزایش یافته است. حاجیبیگی افزود: از طرفی در مناطق شمالی و جنوبی کشور که با کثرت بیماران تالاسمی مواجهیم (استانهای مازندران و گیلان در شمال و بوشهر، بندرعباس، خوزستان و سیستانوبلوچستان در جنوب)، به دلیل بالا بودن مصرف «گلبول قرمز فشرده» نیاز به خون زیاده شده است که با فعالسازی طرح شبکه ملی خونرسانی کشور اقدامات لازم برای تامین نیاز مصرف خون این مناطق به دلیل وجود بیماران تالاسمی انجام شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون در ادامه با اشاره به خودداری برخی از ترس اینکه مبادا با اهدای خون به کرونا مبتلا شوند، گفت: با علم و یقین کامل میگویم کرونا با انتقال خون منتقل نمیشود. از طرفی تمام پروتکلهای بهداشتی در مراکز انتقال خون بخوبی رعایت میشود و همه وسایل و تجهیزات در این مراکز استریل شده و یکبار مصرف مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین مردم با خاطری آسوده برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: کشورهای مختلف برای تزریق واکسنها دستورالعملهای مختلفی دارند که این دستورالعملها بستگی به نوع ساختار واکسن دارد؛ به طور مثال در برخی مقالات علمی اعلام شده است کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق کردهاند 27 روز و در برخی مقالات 14 روز بعد میتوانند اقدام به اهدای خون کنند. البته در کشور ما 2 هفته زمان برای افرادی که این نوع واکسنها را تزریق کردهاند در نظر گرفته شده است. یعنی اگر فردی یکی از این ۲ واکسن را تزریق کرده باشد پس از 2 هفته میتواند بدون هیچ مشکلی خون اهدا کند.
وی در ادامه افزود: همچنین افرادی که واکسنهایی نظیر سینوفارم و برکت را تزریق کردهاند، پس از رفع واکنشهای اولیه یعنی حدود یک هفته میتوانند خون اهدا کنند، علاوه بر این مبتلایان به «کووید-19» نیز حدود یک ماه پس از بهبودی میتوانند اقدام به اهدای خون کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در ادامه اظهار داشت: سازمان انتقال خون ایران موظف به تامین نیاز خون و فرآوردههای آن در 997 بیمارستان و مراکز درمانی است که اکنون به خون نیاز دارند و حدود 100 بیمارستان در تهران هستند.
وی در پاسخ به اینکه چرا در برخی شهرستانها مرکز انتقال خون وجود ندارد و چه اقداماتی برای گسترش مراکز انتقال سیار خون شده است، گفت: یکی از شاخصهای مهم ارتقای مراکز انتقال خون دسترسی آسان مردم به مراکز انتقال خون است. هر چند سازمان انتقال خون اقدامات خود را در راستای گسترش مراکز انتقال خون به کار گرفته است اما باز هم نیاز است که این مراکز با همت مسؤولان افزایش یابد.
حاجیبیگی ادامه داد: البته اکنون در پی فراخوان عمومی برای اهدای خون و شکلگیری پویشهای مردمی، از مراکز انتقال خون درخواست میشود تیمهای سیار برای گرفتن خون اعزام شوند. امید است مسؤولان و نمایندگان مجلس در راستای گسترش مراکز اهدای خود تلاش کنند تا مردم برای اهدای خون به راحتی بتوانند در نزدیکترین مکان اقدام به اهدای خون کنند.
وی ادامه داد: به همه گروههای خونی برای اهدای خون نیاز داریم اما به دلیل اینکه ۹۰درصد مردم ایران دارای گروه خون مثبت هستند، اهدای خون دارندگان گروه خونی منفی بسیار مهم و حائز اهمیت است. مردم ایران بر اساس آمارهای صحیح، ۳۳ درصد دارای گروه خونی O مثبت، ۲۷ درصد دارای گروه خونی A مثبت، ۲۳ درصد دارای گروه خونی B مثبت و ۷ درصد دارای گروه خونی AB مثبت هستند و در جمع ۱۰ درصد مردم ایران که دارای گروههای خونی منفی هستند، ۴ درصد دارای گروه خونی O منفی، ۳ درصد دارای گروه خونی A منفی، 2 درصد دارای گروه خونی B منفی و یک درصد دارای گروه خونی AB منفی هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
طرح اصلاح قانون مهریه بزودی به صحن مجلس میرسد
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به بخشی از اهداف طرح اصلاح قانون مهریه، گفت: تاکید ما بر این است که تا جایی که امکان دارد مهریه نقد و به صورت عندالمطالبه دریافت شود. حجتالاسلام حسن نوروزی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اقدامات کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مبنی بر طرح اصلاح قانون مهریه عنوان کرد: هفته گذشته کمیته بررسیکننده این موضوع با حضور اعضای کمیته، متخصصان، کارشناسان و اعضای فراکسیون زنان جلسه داشت و ۴ ماده از طرح مربوط را به تصویب رساند. چندین ماده از این طرح هم باقی مانده است که پس از بررسی و تصویب آن، طرح را به صحن علنی مجلس ارائه خواهیم داد. وی افزود: تاکید ما بر این است که تا جایی که امکان دارد مهریه نقد و به صورت عندالمطالبه دریافت شود، نه اینکه ۵۰۰ یا هزار سکه به صورت عندالاستطاعه باشد و به اجرا گذاشته شود، یعنی تاکید بر این است که مهریه عندالمطالبه باشد و اگر هم نظر طرفین بر عندالاستطاعه است در صورت ضرورت باشد و تضمین کافی اخذ شود. نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بیان کرد: هنگامی که زوج بیش از ۵۰ سکه و مهریه بالا را میپذیرد باید یک حقالثبت نیز بپردازد، این حقالثبت برای موضوع ازدواج آسان در بودجه سال آینده منظور خواهد شد.
***
بیمهها داروهای دیابت را پوشش نمیدهند
دبیر علمی سیزدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم، نسبت به افزایش خطر بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ هشدار داد. فرهاد حسینپناه با اشاره به خطر ۲ تا ۴ برابری بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ گفت: پیشگیری از این عوارض در بیماران دیابتی در حال حاضر از طریق ۲ دسته دارویی انجامپذیر است ولی متأسفانه به رغم تولید این داروها توسط شرکتهای داخلی، سازمانهای بیمهگر این داروها را تحت پوشش قرار ندادهاند. وی افزود: ۲ دسته دارویی شامل مهارکنندههای SGLT2 و آگونیستهای GLP1 وجود دارد ولی متأسفانه داروهایی که در داخل تولید میشوند تحت پوشش سازمانهای بیمهگر قرار ندارند، در حالی که در حوزه درمان دیابت، بسیاری از مداخلات که اثربخشی آنها در کاهش بروز عوارض قلبی و عروقی و کلیوی اثبات نشده تحت پوشش سازمانهای بیمهگر قرار دارند و ما درخواست داریم با توجه به شواهد و تأثیر این 2 دسته دارویی در کمک به بیماران مبتلا به دیابت و عوارض ناشی از این بیماری، سازمانهای بیمهگر جهت حمایت از بیماران اقدامات لازم را انجام دهند. کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم ۱۹ تا ۲۱ آبان ۱۴۰۰ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود.
***
بازار تهران دچار فرسودگی مفرط است
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بازار تهران دچار فرسودگی مفرط است، گفت: صدور یا تمدید پروانه کسب باید منوط به داشتن شناسنامه ایمنی و هوشمندسازی اطفای حریق شود. زهرا شمساحسان در تذکری درباره مساله ناایمنی بازار تهران اظهار داشت: بازار بزرگ تهران به عنوان مهمترین مرکز تجاری و اقتصادی دارای ۳ شاخصه فرسودگی مفرط، تراکم شدید جمعیت مراجعهکننده و فعال و همچنین بورس فعالیتهای حاوی پتانسیل برای حریق است. وی افزود: مساحت محدوده بازار 112 هکتار است که 2 درصد از کل مساحت تهران را دربر میگیرد. در این بازار 52 درصد عمدهفروشیها، 5 درصد خردهفروشیها و 7درصد کارگاههای تولیدی شهر تهران مستقر شدهاند، به همین دلیل روزانه حدود 5/1 تا 2 میلیون نفر به این محدوده مراجعه میکنند. عضو شورای شهر تهران بیان داشت: بازار تهران دچار فرسودگی مفرط است، به این معنا که 72 درصد بناها بیش از 30 سال و 48 درصد بناها بیش از 50 سال عمر دارند. از مهمترین مسائل و مصائب بازار تهران، فقر شدید فضاهای روباز و نفوذناپذیری معابر است.
***
عدم تعیینتکلیف آییننامه داخلی شورای شهر
نرجس سلیمانی، عضو شورای ششم اسلامی شهر تهران در بیستویکمین جلسه این شورا در تذکری گفت: در جلسه نخست شورای ششم نکاتی اساسی را درباره جایگاه هیاترئیسه موقت با ریاست محترم موقت شورا در میان گذاشتم و بر اهمیت شفافیت و بستر آن که علنی و آشکار بودن قوانین، مصوبات و فرآیندهاست تاکید کرده و خواستار همراهی و همگامی شورا در به نتیجه رسیدن این امر بنیادی شدم. وی ادامه داد: اصلاح را باید از خود شروع کنیم. خشت اول شورا که همان آییننامه داخلی است، هنوز بعد از گذشت 20 جلسه از آغاز شورای ششم هنوز تعیینتکلیف قطعی نشده است. عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: با استناد به اصل یکصدم قانون اساسی که صراحتا «حدود وظایف، اختیارات، نحوه انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسلهمراتب آنها را قانون معین میکند» و با عنایت به متن ماده 90 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی آن با توجه به روح حاکم بر تبصره ذیل بند 15 ماده 80 همان قانون که حتی در وظایف ذاتی شورای شهر، ارسال مصوبات به مراجع ذیربط قانونی جهت تصویب را لازم میداند. سلیمانی بیان داشت: همچنین نص ماده 82 قانون مورد اشاره، اگرچه مستقیما به موضوع مرتبط نیست، لیکن در اصلیترین کارکرد شورای شهر، آییننامه مصوب هیات دولت را ملاک عمل معرفی میکنند. بهعلاوه ماده 84 قانون تشکیلات و وظایف، شورای شهر را صراحتا موظف به اطلاعرسانی به طور مستمر کرده است و یکی از اصلیترین وجوه برای تحقق اطلاعرسانی، شفافیت سلسلهمراتب، شرح وظایف و آییننامهها ملاک عمل است.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت ۱۲۶ مورد مرگ و ۷۵۵۴ ابتلای جدید کرونا در کشور به ثبت رسید
شیوع نگرانکننده کرونا در برخی استانها
33 شهرستان کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند، این در حالی است که طی روزهای گذشته این آمار به 7 شهرستان رسیده بود. کارشناسان بر این باورند در صورتی که تدابیر لازم و پایشهای مورد نظر در شهرستانهایی که بیشترین میزان درگیری با بیماری را دارند انجام نشود، امکان شعلهور شدن مجدد بیماری در کشور وجود دارد.
در همین زمینه، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در کشور، بر لزوم مدیریت بموقع شرایط تاکید کرد و گفت: اکنون در یک دوراهی قرار داریم و اگر بموقع به داد شهرها برسیم و در این شهرها کنترل جدی صورت گیرد و ادارات دولتی تدبیر و نکات را رعایت کنند، وضعیت خطرناک نخواهد شد.
علی شریفیزارچی گفت: از اسفند سال ٩٨ تاکنون ۵ موج بیماری کرونا را پشت سر گذاشتهایم که موجهای اول تا سوم کوچکتر بودند. در هر موج تعداد مبتلایان افزایش یافته و بعد از مدتی به قله موج رسیدهایم و سپس روند کاهشی آغاز شده است. دی، بهمن و اسفند 99 در همه استانها جز خوزستان وضعیت آرامی داشتیم تا اینکه به نوروز رسیدیم و آمار بیماری در کل کشور افزایشی شد و خیزهای چهارم و پنجم رخ داد. اکنون روند بیماری در اکثر استانها نزولی است ولی سیستانوبلوچستان، قزوین، سمنان و یزد در ٢ هفته اخیر روند افزایشی نگرانکنندهای دارند.
وی افزود: ٢٣ مرداد در اوج قله پیک پنجم بودیم و پس از آن روند کاهشی شد و از اوج قله گذشتیم؛ به همین دلیل رنگ شهرها تغییر کرد و اکنون در پایان موج پنجم هستیم. ١٧ مهرماه بیشتر شهرها در وضعیت آبی، زرد و نارنجی قرار گرفتند و تنها چند شهر در شمال غربی کشور وضعیت قرمز داشتند که طبیعتا آخرین شهرهای درگیر شده در موج پنجم بودند.
او تاکید کرد: در ماه جاری نیز در برخی شهرها روند کرونا افزایشی و برخی شهرها وضعیتشان قرمز شده است. اکنون در یک دوراهی قرار داریم و اگر بموقع به داد شهرها برسیم و در این شهرها کنترل جدی صورت گیرد و ادارات دولتی تدبیر و نکات را رعایت کنند، وضعیت خطرناک نخواهد شد.
وی گفت: اکنون اصلا نمیتوانم تصور کنم در شهرهای قرمز مدارس باز شوند و باید با هوشیاری مانع بروز پیک ششم کرونا در سطح کشور شویم، چون شاید خطری دانشآموزان را تهدید نکند اما خانوادههای آنها در معرض خطر قرار میگیرند.
سرپرست مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زمانی که ۳ موج اول را گذراندیم سویه کرونا تغییر کرد، افزود: با ورود سویه انگلیسی کرونا به خوزستان، آتش کرونا به این استان افتاد و بتدریج در خوزستان و سپس کل کشور اوج گرفت و به دید و بازدیدهای نوروزی که رسید به یکباره کل کشور قرمز شد. بعد از آن سویه دلتا را داشتیم و موج پنجم رخ داد. وی در ادامه گفت: از متخصصان ژنتیک و عفونی درخواست داریم که این ویروس را در مناطق قرمز سمنان، یزد و زابل رصد و پایش کنند تا بیماری تحت کنترل قرار گیرد و تعداد مبتلایان، بستریها و فوتیها کاهش یابد. نباید دست روی دست بگذاریم، بلکه باید با کنترل بموقع دامنه موج را کنترل کنیم. وی با اشاره به اینکه روند کلی بیماری در کشور نزولی است، تصریح کرد: در مردادماه در اوج کرونا تعداد شهرستانهای قرمز به ۳۵۹ شهرستان رسیده بود که ۱۷ مهر تا ۷ شهرستان هم کاهش یافت اما الان مجددا به ۳۳ شهرستان قرمز رسیدهایم و در عین حال تعداد شهرستانهای آبی هم افزایش پیدا کرده است، چون روند کلی کشور نزولی است؛ از طرفی در برخی نقاط افزایش کرونا را شاهدیم و به همین دلیل تعداد شهرستانهای قرمز هم افزایشی شده است.
* تحقق ایمنیزایی حاصل از واکسیناسیون کرونا در آذرماه
در شرایطی که واکسیناسیون در کشور با سرعت در حال انجام است، وزیر بهداشت اعلام کرده که با توجه به آغاز واکسیناسیون عمومی از شهریورماه در کشور، انتظار داریم اوایل آذرماه ایمنیزایی علیه کرونا در جامعه حاصل شود.
بهرام عیناللهی درباره ایمنیزایی واکسن کرونا گفت: باید توجه کرد که بلافاصله بعد از تزریق واکسن کرونا ایمنیزایی حاصل نمیشود. تزریق دوز اول واکسن حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد ایمنی ایجاد میکند. بعد از تزریق دوز دوم هم باید حدود ۳ تا ۴ هفته صبر کنیم تا ایمنیزایی کامل حاصل شود.
وی افزود: بر این اساس از زمانی که دوز اول واکسن کرونا را تزریق میکنیم، حداقل ۲ ماه برای ایمنیزایی زمان نیاز است.
عیناللهی تاکید کرد: واکسیناسیون عمومی گسترده در کشور از شهریور آغاز شد و اکنون در آبانماه تزریق دوز دوم در حال انجام است، بنابراین هنوز به هدف مورد نظرمان نرسیدهایم. اگر به هدفمان برسیم انتظار داریم در اوایل آذرماه ایمنیزایی در اکثریت جامعه حاصل شود.
***
۱۲۶ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
بنا بر آخرین اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت متاسفانه ۱۲۶ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۲۹۹ نفر رسید. بنا بر این گزارش، از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷ هزار و ۵۵۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۷۸ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۸۱۴ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۶۰۱ هزار و ۷۶۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۳ هزار و ۶۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۳۶ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۱۸۷ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. از سویی در حال حاضر ۳۳ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* تزریق بیش از ۹۴ میلیون دوز واکسن کرونا
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای کرونای تزریقشده در کشور به ۹۴ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۲۷۳ دوز رسید. بر اساس این گزارش، تاکنون ۵۵ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۵۲۸ نفر دوز اول، ۳۸ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۸۳۹ نفر دوز دوم و ۱۷۸ هزار و ۹۰۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر همین اساس، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۹۴ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۲۷۳ دوز رسیده است. همچنین در یک شبانهروز، ۶۳۸ هزار و ۶۵۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
ارسال به دوستان
ممنوعیت تردد شبانه؛ آری یا خیر؟
چندی پیش یکی از نمایندگان شورای شهر تهران در توئیتی اجرای طرح ممنوعیت تردد شبانه را در راستای درآمدزایی برشمرده بود. جعفر شربیانی نوشت: «برخی کارشناسان خروجی عملی طرح ترافیک را درآمدزایی میدانند تا کمک به کاهش آلودگی هوا. همه متخصصان هم بر این باور هستند که طرح محدودیت تردد شبانه نقشی در کاهش کرونا نداشته و آن هم درآمدزا شده است».
در همین راستا اظهارنظرهای مختلفی در زمینه اجرای طرح تردد شبانه شد به نحوی که رئیس پلیس راهور تهران بزرگ نیز اعلام کرد طرح منع تردد شبانه در ساعات تعیینشده موفق نبوده و پلیس راهور چندین بار نظر خود را رسما به ستاد ملی کرونا اعلام کرده است، چرا که با وجود ایجاد محدودیت در ترددهای شبانه شاهد آن بودیم که مردم در همین ساعات یعنی سر شب تقریبا تردد میکردند.
در ادامه این اظهارنظرها، رئیس مجلس شورای اسلامی بر این نکته تاکید دارد که ممنوعیت تردد شبانه تصمیمی است که برای حفظ سلامت مردم گرفته شده است.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح روز گذشته مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جریان بررسی کلیات لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی آقای نوروزی، نماینده رباطکریم موضوعی را بیان کرد مبنی بر اینکه چرا مردم باید به خاطر تردد از ساعت ۱۰شب تا ۳ صبح جریمه شوند و این کار جیب مردم را خالی میکند.
وی ادامه داد: در توضیح این موضوع باید گفت در زمان اوج شیوع ویروس کرونا، کادر درمان به این نتیجه رسیدند که بیشترین منشأ شیوع ویروس از شبنشینیهای مردم است، لذا تصمیم بر ممنوعیت تردد شبانه گرفته شد تا شبنشینیها به حداقل برسد که ممنوعیت هم از ۱۰ شب تا ۳ صبح در نظر گرفته شد.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه شود تا مردم خدایی نکرده فکر نکنند دولت برای تامین کسری بودجه یا نیروی انتظامی برای کسب درآمد این کار را انجام میدهند، این اقدام تنها برای حفظ جان مردم است.
گفتنی است در همین زمینه چندی پیش احمد وحیدی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «منع تردد شبانه مصوبه ستاد است و باید در ستاد ملی کرونا بررسی شود». به گفته وزیر کشور، محدودیتها تاکنون تغییری نکرده مگر اینکه پیشنهادهای جدیدی به ستاد ملی کرونا ارائه و در ستاد بررسی شود؛ محدودیتها تا رفع نگرانیها ادامه دارد. بر همین اساس قرار است قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در وزارت کشور بزودی پس از بررسی اثربخشی یا بیاثر بودن طرح منع تردد شبانه در کنترل کرونا و کاهش تجمعات خانوادگی، پیشنهاد ادامه یا حذف این طرح را به ستاد ملی کرونا ارائه دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|