|
شمخانی در سومین نشست گفتوگوی امنیت منطقهای در هند شرکت میکند
علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سومین نشست گفتوگوی امنیت منطقهای که از روز چهارشنبه 19 آبان در دهلینو برگزار میشود، شرکت میکند. در این نشست که با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی ایران، روسیه، چین، هندوستان، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان برگزار میشود، آخرین تحولات امنیتی منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
ارسال به دوستان
سردار قاآنی در دیدار رئیسجمهور و نخستوزیر عراق بر نیاز این کشور به حفظ همبستگی داخلی و پیگیری قانونی اعتراضات مردم تأکید کرد
انسجام عراق: خواسته مقاومت
گروه سیاسی: به دنبال نابسامانیهای عراق پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی این کشور و اعتراض احزاب مختلف نسبت به انجام تقلب گسترده در این انتخابات، بامداد یکشنبه رسانههای عراقی از ترور ناموفق نخستوزیر این کشور خبر دادند؛ مسالهای که ممکن است به فتنهای تبدیل و در نهایت به ضرر محور مقاومت در عراق تمام شود. در بحبوحه این کشمکشهای فتنهگون، منابع خبری از سفر فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به این کشور خبر دادند.
به گزارش «وطنامروز»، منابع عراقی از سفر سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس به بغداد و دیدار «برهم صالح» رئیسجمهور و «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر این کشور خبر دادند. شبکه المیادین با اعلام این خبر به نقل از منابع عراقی اعلام کرد سردار قاآنی در دیدار مقامات ارشد عراقی بر نیاز این کشور به آرامش و حفظ همبستگی داخلی تاکید کرد. بنا بر گزارش المیادین، فرمانده سپاه قدس یکشنبهشب پس از تحولات اخیر عراق وارد بغداد شد. این شبکه همچنین نوشت: سردار قاآنی علاوه بر رئیسجمهور و نخستوزیر با چند مسؤول دیگر عراقی دیدار داشته و بر ضرورت دوری از هرگونه اقدامی که امنیت عراق را تهدید کند، تاکید کرده است. المیادین در پایان به نقل از منابع عراقی افزود: قاآنی همچنین بر لزوم پیگیری خواستههای مردم و معترضان عراقی در چارچوب قانون تاکید کرد.
لازم به ذکر است سفر فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به عراق در حالی صورت میگیرد که دولت عراق بامداد یکشنبه اعلام کرد محل سکونت مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق با پهپاد هدف قرار گرفته شده اما او آسیبی ندیده است. الکاظمی نیز به فاصله کوتاهی پس از انتشار این خبر در توئیتی ضمن تاکید بر سلامتی خود، همگان را به حفظ آرامش و خویشتنداری دعوت کرد. در پی تلاش برای سوءقصد به جان الکاظمی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با «فؤاد حسین» همتای عراقی خود با ابلاغ سلام رئیسجمهوری اسلامی ایران به مصطفی الکاظمی، چنین اتفاقاتی را خلاف ثبات و امنیت کشور دوست عراق برشمرد که از سوی بدخواهان عراق و در جهت بر هم زدن آرامش این کشور انجام میشود. همچنین سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز با محکوم کردن هدف قرار دادن نخستوزیر عراق، بر موضع ثابت و مستمر جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ثبات، امنیت و آرامش در عراق تأکید کرد. انتشار خبر سوءقصد به جان نخستوزیر عراق بر التهاب فضای این کشور افزود. پیش از این در پی انتخابات پارلمانی عراق، بخشهایی از جامعه این کشور در اعتراض به نتایج انتخابات به خیابانهای بغداد و برخی شهرهای دیگر آمدند که در چند مورد از جمله پایتخت، این اعتراضها به خشونت کشیده شد و چند کشته بر جا گذاشت.
* فتنهآفرینی صهیونیستی علیه مقاومت
شرایط عراق از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در مهرماه و اعلام نتایج آن تا بهحال با نابسامانی همراه بوده است. تغییر قانون انتخاباتی باعث شد برخی ائتلافها با دارا بودن آرای مردمی بیشتر، کرسیهای کمتری به دست آورند. در کنار این، معترضان نحوه شمارش آرای انتخاباتی را نیز مشکوک و ناسالم دانستهاند. به همین خاطر گروههای مختلف معترضان با برپایی تظاهراتهای خیابانی خواستار بازشماری دستی آرا شدند. در برخی تجمعات، با متشنج شدن فضا کار به درگیریهایی کشیده شد که جمعهشب در رخداد خونینی برخی تظاهراتکنندگان به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند. این اتفاق فضای این کشور را ملتهبتر کرد. در این میان خبر حمله پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق را باید با دقت بیشتری نگریست که میتواند سناریوسازی در جهت ایجاد فتنه منطقهای علیه مقاومت در عراق باشد.
از همان ابتدای انتشار خبر برخی افراد، رسانهها و گروههای غربگرای عراقی پیکان اتهام را به سمت گروههای مقاومت گرداندند و گفتند گروههای یادشده این ترور را انجام دادهاند. نکته قابل توجه این است که اظهارات غربگرایان با بازتابهای گسترده در رسانههای منطقهای و بینالمللی نیز همراه بود؛ امری که به نظر میرسد با هماهنگی و سازماندهی قبلی انجام شده است. همچنین نکته دیگری که در این باره شکبرانگیز است، عدم فعالیت پدافند آمریکاییCRam که در سفارت این کشور در بغداد مستقر است، بود. این سامانه پدافندی حتی کوچکترین تحرکات را در آسمان پایتخت عراق رصد کرده، فعال میشود و علیه آن واکنش نشان میدهد. با این وجود در برابر حمله به خانه الکاظمی که در نزدیکی سفارت بغداد قرار دارد هیچ واکنشی از خود به نمایش نگذاشت. با در نظر گرفتن جمیع این موارد بوی توطئهای صهیونیستی برای به آشوب کشاندن عراق و ایجاد فتنه منطقهای به مشام میرسد. رژیم صهیونیستی همواره از ایجاد نابسامانی در کشورهای منطقه از جمله کشورهای محور مقاومت حمایت و استقبال کرده است. بارزترین مثال آن را میتوان در سال 2017 و رفراندوم جدایی اقلیم کردستان عراق مشاهده کرد. طی این رفراندوم که با واکنشهای منفی منطقهای و جهانی همراه بود، تنها اسرائیل به حمایت از آن پرداخت. از همان زمان که این پروژه و توطئه با درایت جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت خنثی شد، حملات داخلی و خارجی نسبت به گروههای مقاومت عراقی شدت گرفت. در این مدت تلاش شد گروههای مقاومت عامل ناامنی و بیثباتی در این کشور معرفی شوند. این در حالی است که گروههای مقاومت برای ایجاد امنیت و ثبات در عراق ضربات بسیاری متحمل شده و صدها شهید و جانباز تقدیم کردهاند.
حتی پس از انتخابات برخی گروههای مقاومت که نتیجه انتخابات را نپذیرفته بودند، از طرق قانونی و به طور مسالمتآمیز و برگزاری راهپیماییهای آرام تلاش داشتند به تشنج فضا دامن نزنند. با این وجود، اقدام نیروهای امنیتی در حمله به معترضان، به کشته و زخمی شدن گروهی از مردم در تظاهرات جمعه هفته گذشته انجامید. به همین سبب کمیته حقیقتیاب برای بررسی رخدادهای خونین تشکیل شد. ترور الکاظمی علاوه بر اینکه اقدامات این کمیته را به حاشیه میراند، اعتراضات به نتایج انتخابات را نیز کمرنگ خواهد کرد. بنابراین این اقدام مشکوک را میتوان تلاشی دانست که به تبع آن افکار عمومی به جای مطالبهگری از متولیان برگزاری انتخابات، توجهاش به گروههای مقاومت اسلامی منحرف شود.
در نهایت با وجود اینکه همچنان جزئیات این حادثه در هالهای از ابهام است، باید هشیاری بیشتری در مواجهه با اتفاقات تنشآفرین در عراق داشت تا ضربهای به مقاومت اسلامی وارد نشده و با خروج فضای این کشور از تنش و التهاب، فتنه منطقهای صهیونیستها خنثی شود. سفر سردار قاآنی به عراق در این راستا قابل فهم است.
ارسال به دوستان
ادامه رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 با شلیک موشکهای کروز قادر، قدیر و نصر و پهپاد انتحاری آرش
اقتدار ذوالفقار در آسمان
گروه سیاسی: پهپاد انتحاری «آرش» ارتش در رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 هدف تعیینشده را با موفقیت مورد اصابت قرار داد.
در ادامه مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 ارتش جمهوری اسلامی ایران، در یک عملیات سریع و دقیق، پهپاد انتحاری آرش نیروی زمینی ارتش، با طی مسافت طولانی از مبدأ با اصابت به نقطه تعیینشده، دقت پهپادهای ایرانی را در صحنه رزم نشان داد. یگانهای نیروی زمینی ارتش با اجرای آتش موشکی- توپخانهای هوشمند و نقطهزن، بالگردهای شکاری هوانیروز و پهپادهای رزمی، با راکتها و موشکهای ایرانی، موفق به تصرف مواضع یگان حملهور در نقش دشمن شدند. امیر دریادار سیدمحمود موسوی، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 با بیان اینکه سامانه بومی مرصاد با هماهنگی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور با شلیک موشک، هدف هوایی متخاصم را سرنگون کرد، گفت: یگانهای توپخانه، زرهی، بالگردی و پهپادی نیروی زمینی ارتش، به اجرای آتش علیه نیروهای حملهور در نقش دشمن پرداختند. وی افزود: در این مرحله از رزمایش، نیروی زمینی ارتش با بهکارگیری پهپادهای شناسایی بومی ابتدا همه فعالیت یگانهای حملهور در نقش دشمن را رصد و سپس با اعزام پهپادهای رزمی ایرانی، شناورهای آنها را مورد حمله قرار داد و یگانهای رزمی و مکانیزه نیروی زمینی نیز به اجرای پدافند قاطع در ساحل اقدام کردند. در ادامه مراحل اصلی نمایش قدرت رزمایش مشترک ذوالفقار1400 ارتش، یگانهای زیرسطحی نیروی دریایی ارتش شامل زیردریایی طارق و زیردریایی ایرانی غدیر، با بهکارگیری انواع اژدرها، به مقابله با تهدیدات سطحی و زیرسطحی پرداختند. امیر دریادار سیدمحمود موسوی با اعلام این خبر گفت: در جریان این تمرین، زیردریایی طارق با شلیک اژدر، هدف سطحی خود را مورد اصابت قرار داد و زیردریایی بومی غدیر نیز با شلیک اژدر پیشرفته و تماما ایرانی والفجر، توانست هدف خود را در دریا منهدم کند. وی با اشاره به پرتاب یک فروند مین DM1 از زیر دریایی طارق در این مرحله از رزمایش، ادامه داد: در بخش دیگری از رزمایش، یگانهای نیروی دریایی ارتش با استفاده از پهپاد جنگ الکترونیک و ضد تشعشع راداری «امید»، از مبدأ یگانهای سطحی در دریا موفق به مختلسازی رادارهای دشمن در ساحل شدند. در ادامه این رزمایش همچنین عملیات انهدام یگانهای سطحی و شناوری دشمن با استفاده از موشکهای کروز ایرانی قادر و نصر انجام شد. سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 ارتش گفت: در این مرحله از رزمایش موشک کروز ایرانی قادر با شلیک از سایتهای موشکی تاکتیکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران، شناور هدف در فاصله 200 کیلومتری را با موفقیت مورد اصابت قرار داد. وی افزود: همچنین انهدام هدف سطحی با استفاده از موشک کروز بومی «نصر» توسط ناو موشکانداز نیروی دریایی ارتش، از دیگر تمرینهای انجامشده در این مرحله از رزمایش بود. در این مرحله از رزمایش همچنین ناو موشکانداز با شلیک موشک کروز بردبلند ایرانی «قدیر»، هدف سطحی خود را در فاصله 300 کیلومتری مورد اصابت قرار داد.
ارسال به دوستان
حجتالاسلام محسنیاژهای اعلام کرد
تمرکز عدلیه بر مبارزه با قاچاق
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا گفت: دولت سیزدهم اهتمام و عزم فوقالعادهای در راستای مبارزه با فساد و حل مشکلات دارد؛ باید هر ۳ قوه کمک کنند که این اهتمام به حل مسائل منجر شود.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه به دیدار خود با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به عنوان ششمین نشست با نمایندگان مجلس اشاره کرد. وی به اعلام آمادگی نمایندگان مجلس برای همکاری با قوه قضائیه در همه زمینهها از جمله طرح همترازی با نهادهای دیگر، اصلاح قوانین و رفع خلأهای قانونی اشاره کرد و در ادامه از همه مسؤولان قضایی که پیگیر رفع مشکلات معیشتی و مالی کارکنان هستند، قدردانی و بر استمرار و جدیت در پیگیری این موضوع تاکید کرد. رئیس دستگاه قضا به تقاضای نمایندگان مجلس برای ارائه لایحه از سوی قوه قضائیه هم اشاره کرد و گفت: نمایندگان عنوان کردهاند دستگاه قضا لایحه ارائه دهد، چرا که لوایح ارسالی از سوی قوه قضائیه جامع، منطبق با واقعیت و پختهتر از طرح است. محسنیاژهای همچنین در این جلسه با طرح سوالهایی مبنی بر اینکه چقدر ستاد مبارزه با قاچاق کالا موفق بوده و تا چه اندازه قانون عملیاتی شده است و هر نهاد چه اقداماتی باید انجام دهد، بیان داشت: دولت سیزدهم حس و عزم فوقالعادهای در راستای مبارزه با فساد و حل مشکلات داخلی در همه زمینهها از جمله تولید دارد و شخص رئیسجمهور و اعضای دولت بر این موضوع اهتمام ویژه دارند اما این اهتمام را باید ۳ قوه کمک کنند که به حل مسائل منجر شود. ما نمیخواهیم طرح موضوع و مساله کنیم، میخواهیم حل مساله کنیم. وی در ادامه هدف از بازدیدهای میدانی، سرکشیهای مستمر و طرح مسائل را حل مشکلات موجود عنوان و به برنامهریزی برای برگزاری نشست با کسانی که در این زمینه مسؤولیت مستقیم بر عهده دارند اشاره کرد. محسنیاژهای با خاطرنشان کردن گزارشی درباره انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی که به دست او رسیده است، ضمن اظهار تأسف از وضعیت موجود، اظهار کرد: ما همه در برابر این وضع مسؤولیم. با اینکه همه بر مبارزه با قاچاق تمرکز کردهایم اما این گزارش جای تأسف بسیار داشت، لذا تصمیم به بازدید از این سازمان در روز جمعه گرفتم. رئیس دستگاه قضا با اذعان به وجود برخی مشکلات در سازمان اموال تملیکی از جمله مشکلات ساختاری، بودجهای، نیروی انسانی و قوانین و مقررات، در عین حال تاکید کرد این مشکلات هیچکدام توجیهکننده وضعی که در انبار دیدم، نبود. وی یادآور شد: اموالی که به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی منتقل میشود یا متروکه و یا قاچاق هستند که توقیف میشود تا تعیینتکلیف صورت گیرد. محسنیاژهای با اشاره به اظهارات مطرحشده در جریان این بازدید مبنی بر اینکه درباره برخی کالاها از سوی دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات تعیینتکلیف صورت نگرفته است، از تعیین مهلت ۲ هفتهای برای مسؤولان سازمان اموال تملیکی و دیگر مسؤولان ذیربط به منظور بررسی وضع موجود و احصای مشکلات و ارائه آمار دقیق به دستگاه قضایی خبر داد.
ارسال به دوستان
اخبار
خطیبزاده:
آمریکا باید تضمین دهد که حقوق بینالملل را به سخره نخواهد گرفت
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی، تصریح کرد: مسیر آمریکا برای بازگشت به برجام روشن است، باید بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از مسیری که رفته برگردد، برای بازگشت از این مسیر غلط هم باید تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده را همه یکجا و به صورت موثر بردارد و تضمین دهد هیچ دولتی در آمریکا مجددا جهان و حقوق بینالملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد. به گزارش فارس، دیپلمات ارشد ایران در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات آتی در وین گفت: آمریکا عضو برجام نیست و مسیر بازگشتش ابتدا از اطمینان ایران و ۱+۴ از رفع تحریمها میگذرد. مطمئنا آمریکا تا آن روز در کمیسیون مشترک برجام نمیتواند حاضر شود. سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: اصل حاکم بر توافقات در وین، تا همه چیز توافق نشده هیچ چیزی توافق نشده است. این اصل اساسی است که از روز اول گفته شده و الان هم با جدیت بیشتری پیگیری میشود. آنچه تا امروز در وین گفته شده پیشنویسهایی از گفتوگوها بوده و چون همه چیز توافق نشده، عملا هیچ چیز توافق نشده است. لذا تنها مسیری که الان وجود دارد مسیری است که ایران و ۱+۴ اطمینان حاصل کنند عضوی که از برجام خارج شده و الان عضو برجام نیست و ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است به تعهداتش در عمل پایبند باشد. اگر این اطمینان را بیابیم که همه اجزای توافق و اولویت آن یعنی رفع همه تحریمهایی که آمریکا بعد از خروجش اعمال کرده، حاصل شده است آن وقت میتوانیم بگوییم در مسیر درست هستیم و موضوع گامبهگام هیچ وقت بعد از آن مطرح نبوده است. وی تصریح کرد: مادامی که ایران اطمینان قطعی نیابد که تحریمهای یکجانبه، فراسرزمینی و غیرقانونی آمریکا یکجا و موثر و قابل راستیآزمایی و همراه با تضمینهای لازم و عینی رفع نشود، اقدامات جبرانی خود را متوقف نخواهد کرد. خطیبزاده در ادامه در پاسخ به اینکه اگر جمهوریخواهان بر سر کار آیند به هیچ توافقی متعهد نمیشوند نیز بیان کرد: حقوق بینالملل در این باره کاملا روشن است. در حقوق بینالملل تقسیمهایی که بین نهادهای قدرت در داخل کشورها وجود دارد به رسمیت شناخته نشده است. دولتها نماینده رسمی حاکمیتها و کشورها هستند. برای ما تفاوتی نمیکند کدام حزب در آمریکا حاکم است، سیاست داخلی آمریکا به خودشان مربوط است. دولتهای آمریکا نشان دادهاند به قوانین بینالملل پایبند نیستند، حتی به قوانین تصویب شده در کنگره. مسائل داخلی آمریکا، رقابتها و گروکشیها به خودشان مربوط است.
***
تأکید امیرعبداللهیان بر بازپرداخت سریع بدهی قدیمی انگلیس به ایران
وزیر امور خارجه در تماس تلفنی همتای انگلیسی با یادآوری بدهی قدیمی انگلستان به ایران، بازپرداخت این بدهی را حق ملت ایران خواند و بر لزوم اقدام فوری لندن جهت بازپرداخت هر چه سریعتر این بدهی تأکید کرد.
حسین امیرعبداللهیان و «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس دیروز در یک گفتوگوی تلفنی درباره مسائل دوجانبه، گفتوگوهای وین و برخی موضوعات منطقهای به بحث و تبادل نظر پرداختند. وزیر امور خارجه کشورمان در این مکالمه تلفنی، یادآور شد بخش اعظم توافقات تجاری بین ۲ کشور پس از برجام اجرایی نشده و ارتقای حجم تجارت و تسهیل مراودات مالی بین ۲ کشور نیازمند افزایش تحرک و اقدامات لندن است. امیرعبداللهیان همچنین با یادآوری بدهی قدیمی انگلستان به ایران، بازپرداخت این بدهی را حق ملت ایران خواند و بر لزوم اقدام فوری لندن جهت بازپرداخت هر چه سریعتر این بدهی تأکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان درباره برجام نیز بر مسؤولیت آمریکا در به وجود آمدن شرایط کنونی تأکید و تصریح کرد برخی طرفها نیز با مسؤولیتناپذیری و سکوت در برابر اقدامات آمریکا، به بروز وضعیت فعلی دامن زدهاند. امیرعبداللهیان موفقیت مذاکرات در وین را به رفع تمام تحریمها، بازگشت همه طرفها به تعهداتشان، ارائه تضمینهای لازم درباره اجرایی شدن نتایج گفتوگوها و راستیآزمایی اقدامات طرف مقابل، منوط دانست. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه یادآور شد: عادیسازی روابط تجاری با ایران یکی از تعهداتی بوده است که طرف مقابل در برجام پذیرفته است و این موضوع باید به نحو کامل در مذاکرات وین محقق شود. وزیر خارجه انگلیس نیز در این تماس ابتدا بهبودی فوری وزیر امور خارجه کشورمان را که به کرونا مبتلا شده، آرزو کرد و در ادامه ضمن ابراز خرسندی از اعلام تاریخ برگزاری کمیسیون مشترک برجام، ۳ کشور اروپایی را جهت دستیابی به پیشرفت در مذاکرات، مشتاق و جدی خواند.
***
رایزنی «رابرت مالی» با مقام ارشد کرهجنوبی درباره مذاکرات وین
وزارت خارجه کرهجنوبی از گفتوگوی قائممقام این وزارتخانه با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره تلاشهای جاری برای از سرگیری مذاکرات برجامی وین خبر داد. به گزارش فارس، وزارت خارجه کرهجنوبی دوشنبه اعلام کرد قائممقام این وزارتخانه با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تلفنی گفتوگو و درباره تلاشهای جاری برای از سرگیری مذاکرات وین تبادل نظر کرد. «چوی جونگ کان» و «رابرت مالی» درباره این موضوع در حالی گفتوگو کردند که قرار است مذاکرات برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه) از سر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری «یونهاپ» کرهجنوبی، این وزارتخانه بدون اشاره به جزئیات گفت «مالی» آخرین تحولات مذاکرات هستهای را به اشتراک گذاشت و «چوی» نیز بر تمایل سئول برای حمایت از تلاشهای دیپلماتیک تاکید کرد. به نوشته یونهاپ، اگر چه کرهجنوبی عضوی از برجام نیست اما واشنگتن ارتباط خود را در این باره با متحدش سئول حفظ کرده، بویژه درباره داراییهای ایران در کرهجنوبی که تحت تحریمهای ایالات متحده مسدود شده است.
ارسال به دوستان
رئیس شورای سیاستگذاری ائمهجمعه با تأکید بر لزوم مطالبهگری عدالت در نماز جمعه مطرح کرد
عدالت آری، شعار نه
گروه سیاسی: رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: باید گفتمان عدالت تبیین و ترویج و تا مسیر تحققش پرچمداری شود تا سرانجام تبدیل به یک مطالبه عمومی شود و این کار برنامهریزی، فعالیت و بسیج همه ظرفیتهای کشور را نیاز دارد.
به گزارش «وطنامروز»، انتشار خبر برگزاری نماز جمعه در تهران پس از یک سال و نیم تعطیلی بار دیگر نماز جمعه و ائمه جمعه را تبدیل به یکی از موضوعات روز سیاسی کشور کرد، در این میان در هفتههای گذشته انتشار یک فیلم تقطیعشده از حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مبنی بر نهی ائمه جمعه از ورود مصداقی به مساله عدالت و عدالتخواهی سروصداهای زیادی را در شبکههای اجتماعی به وجود آورد. این مساله تا جایی پیش رفت که برخی محافل که در سالهای اخیر به شکل روشنی فعالیتشان را معطوف به تخریب وجهه چهرهها و نهادهای انقلابی کردهاند با اشاره به فیلم مذکور به تکرار این ادعا پرداختند که رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مانع طرح مباحث عدالتخواهانه در نماز عبادی- سیاسی جمعه است. تکرار این ادعا تا جایی ادامه پیدا کرد که برخی با برجسته کردن دوگانهها، نماز جمعه به عنوان میراث بزرگ انقلاب اسلامی را در برابر عدالت و عدالتخواهی تعریف کردند.
در این فضا یکشنبه شب حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری با حضور در برنامه زنده تلویزیونی ثریا به تشریح اهداف شورای سیاستگذاری ائمه جمعه پرداخت و به برخی ادعاهای نادرست مطرح شده در هفتههای اخیر پاسخ داد. حاجعلیاکبری با بیان اینکه به برکت نماز و ائمه جمعه بسیاری از مطالبات مردم پیگیری و محقق شده است، اظهار داشت: ائمه محترم جمعه جزو مطالبهگران اصلی مطالبات عمومی در استانها و شهرستانهای خود هستند. وی ادامه داد: شخصا حاضرم برای آرمان عدالت جان بدهم و در میان ائمه جمعه کم نیستند افرادی که با بنده همفکرند. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به اینکه مساله عدالت آرمان اصلی ما است، گفت: ما از اول انقلاب با این آرمان زندگی کردهایم، بزرگ شدهایم، مجاهدت، سخنرانی و کار تربیتی کردهایم. وی ادامه داد: سجده شکر به جا میآوریم برای رویش جوانانی که فارغ از روشها برای مساله عدالت خودشان واکنش نشان میدهند. حاجعلیاکبری با طرح این سوال که چه کسی گفته ائمه جمعه صرفا باید آیه و حدیث عدالت بخوانند، ادامه داد: اگر چه این بخش بسیار مهم است اما صرفا منحصر به سخنرانی نیست. باید گفتمان عدالت تبیین و ترویج و تا مسیر تحققش پرچمداری شود تا سرانجام تبدیل به یک مطالبه عمومی شود و این کار برنامهریزی، فعالیت و بسیج همه ظرفیتهای کشور را نیاز دارد. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به تفاوت عدالت شعاری و عدالت حقیقی ادامه داد: ائمه جمعه ما دشواریها و سختیهای زندگی را با تمام وجود درک میکنند و این متفاوت از کسی است که بدون هیچ گونه مسؤولیتی در شبکههای اجتماعی دست به قلم و مشغول فعالیت است و زندگیاش هم برقرار است و درباره عدالت تنها افاضه میکند. وی افزود: عدالتخواهی این فرد کجا و عدالتخواهی آن امام جمعهای که با نماز و روزه استیجاری زندگی شخصی خود را اداره میکند ولی دست از انجام وظیفه برنمیدارد کجا.
علیاکبری همچنین گریزی به برخی ادعاها درباره علت برکناری امام جمعه لواسان زد و گفت: به هیچ وجه مساله عدالتخواهی و مسائلی مانند باستی هیلز در برخی تغییرات همانند امام جمعه لواسان یک سر سوزن دخیل نبوده است. وی افزود: در این مورد نه از بیرون چیزی مطرح شده و نه فشار و زدوبندی در کار بوده است. این تصمیم کاملا یک کار تشکیلاتی بود و در چارچوب تحولاتی است که در استان تهران پیگیر آن هستیم. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تاکید کرد: این یک تغییر طبیعی بود که با کملطفیهای چندضلعی و فضاسازیهای بیاخلاقی درباره آن به ما نسبتهایی داده شد و ما از این نسبتها اعلام برائت میکنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|