|
ارسال به دوستان
نگاهی به فیلم سینمایی «منصور» که از فردا روی پرده سینماها میآید
در قامت قهرمان
سعید رضا صائمی: بی تعارف باید بگویم چه با جهان سینمایی فیلم «منصور» و قهرمانش همسو باشیم یا نباشیم و چه فیلم را در روایتی ایدئولوژیک فرو بکاهیم یا نکاهیم و به طور کلی و به زبان ساده چه فیلم را دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم، نمیتوانیم بازی محسن قصابیان در این فیلم را نادیده یا دستکم بگیریم. به عبارت دیگر میتوان فیلم «منصور» را دوست نداشت اما سخت است بازیگر نقش منصور را دوست نداشت یا توانایی و قدرت بازیگریاش را انکار کرد. عقبههای تئاتری محسن قصابیان، ریشههای این نقشآفرینی را مستحکم کرده و شباهت ظاهریاش با شهید ستاری نیز مزید بر علت شده تا جامه نقش بر قامت او به تناسب و تقارن بنشیند. یادمان نرود ایفای نقش یک شخصیت واقعی که اسطوره است و تشخص ملی دارد و از آن سو در میان مردم محبوب است، نهتنها کار سادهای نیست که سختتر از بازی در نقش قهرمانهای خیالی و سینمایی است. مخاطب به واسطه آشنایی پیشین و تصویر ذهنی که در حافظهاش نسبت به شخصیتمحوری قصه دارد با یک پیشفرض مبتنی بر واقعیت به تماشای اثر مینشیند و مدام در ذهنش در حال انطباق نقش و بازیگر با شخصیت واقعی است و این کار بازیگر را برای ایفای نقش سختتر میکند. بازیگر در چنین موقعیتی هم از یک سو باید مراقب باشد تا آشناییزدایی به معنای تعارض و خوانش متفاوت بین نقش و تصویر ذهنی مخاطب رخ ندهد و از سوی دیگر چون قرار است زوایایی پنهان، ناگفته و رازهای مگو هم از قهرمان قصه ارائه شود که در واقع اطلاعات تازهای درباره اوست، به فرآیند آشناییزدایی هم کمک کند.
بازی کردن در نقش تیمسار شهید ستاری برای محسن قصابیان راه رفتن روی لبه تیغ است؛ تا هم خط ذهنی مخاطب را نشکند و هم بشکند. بازی در چنین نقشی مواجههای نفسگیر و چالش با نقش است. آرامش و تسلط بر زبان بدن و گفتار در محسن قصابیان که اندوختههای تئاتری او هستند کمک کرده تا وی بتواند «قهرمانگونگی» شهید ستاری را در شکل و شیوه بازیگری خود بازنمایی کرده و باورپذیر کند. مخاطب با تماشای فیلم سمپات عجیبی با منصور پیدا میکند و کلام نافذ و جذبه شخصیتی او حتی مخاطب را هم تحت شکوه و شوکت نقش قرار میدهد؛ مخاطبی که کمتر در سینمای ما شاهد روایتی از زندگی یک شخصیت ارتشی بوده است. در واقع بازی در نقش یک ارتشی با دیگر تیپهای نظامی که در سینمای جنگ شاهد بودیم از بسیجی تا فرمانده و از سرباز تا پاسدار متفاوت است و خردهفرهنگهای برخاسته از دیسپلین ارتشی در این پرسوناژ وجود دارد که هم مخاطب کمتر شاهد آن بوده و هم خود بازیگر. بر این اساس اگر محسن قصابیان قرار بود مثلا نقش یک فرمانده جنگ در جبهه را ایفا کند، میتوانست به انبوه کاراکترهای خلق شده در سینمای دفاعمقدس رجوع کرده و الگو بگیرد اما ایفای نقش منصور فارغ از حساسیت و موقعیت شهید ستاری در مفاخر معاصر نظامی، از آنجا دشوار است که یک ارتشی بود و یک فرمانده ارتشی که سویههای سیاسی و رفتارشناسی مبتنی بر آن هم باید در او لحاظ میشد و مجموعه این مؤلفهها کار را سخت کرده است.
با این همه محسن قصابیان توانسته بخوبی از پس این نقش برآید و شخصیتی کاریزماتیک و محبوب را خلق کند که قطعا در حافظه سینمایی دفاعمقدس ماندگار میماند. قصابیان برای نزدیک شدن به نقش با خانواده و اقوام شهید ستاری هم ملاقات کرد تا با برخی خصوصیات خصوصیتر او آشنا شود و نقش را نه صرفا در سویه دراماتیک که از حیث مستند بودن نیز صورتبندی کند. مثلا استفاده از «باباجان» یا «پسرجان» از تکه کلامهای شهید ستاری بود که در همین ملاقاتها نسبت به آن آگاه شده و در دیالوگها از آن بهره برده است؛ دیالوگهایی که صمیمیت این شخصیت را تقویت میکرد.
واقعیت این است که ما در شخصیت منصور با ۲ سویه جدی و رسمی ارتشی و سویه فردی و شخصی که همواره با مهربانی و حسن خلق همراه است، مواجه میشویم و بازیگر بخوبی توانسته از این ۲ مؤلفه مهم در جای خود بهره ببرد و به شخصیت عمق و بعد ببخشد. ای کاش فیلم به خلوت و تنهایی قهرمان خود بیشتر میپرداخت تا شاهد زوایای بیشتری از فردیت شهید ستاری میبودیم. این دوسویگی جذابیت دراماتیک نقش را بیشتر میکرد. چنانکه شاهدیم اقتدار و نافذ بودن او در موقعیتهای بیرونی وقتی با مهربانی و احترام و خودمانی بودنش در خانه و در رفتار با همسرش ترکیب میشود، چقدر به تلطیف و بالانس شدن کاراکتر کمک میکند و همدلی بیشتر مخاطب با او را برمیانگیزد. هم شخصیت خود شهید ستاری شخصیتی فعال و کنشگر بود و هم بازیگر توانسته با کنشمندی خود در ایفای نقش او این وجه رفتاری او را بخوبی نشان دهد؛ شخصیتی بیقرار برای اهداف و آرمانهایش و در عین حال آرام و متین و صبور. فردی که فرمانده است و دستور میدهد اما وقتی به خانه میآید فقط به دستورها گوش میسپارد و چقدر محبت کردن یک فرمانده به همسرش جذابیت باشکوه مردانه دارد. به گمانم پس از هادی حجازیفر که با ایفای نقش شهید متوسلیان در فیلم «ایستاده در غبار» توانست شمایل یک فرمانده قهرمان را به شکل باورمند به تصویر بکشد، محسن قصابیان هم توانسته با بازی تاثیرگذارش در نقش شهید ستاری هم قدرت یک قهرمان را نشان دهد و هم در قامت یک قهرمان ظاهر شود.
نقشآفرینی او شایسته تحلیل و تقدیر است حتی اگر در نگاه داوران جشنواره به چشم نیامده باشد اما مطمئنا مخاطبانی که برای تماشای «منصور» به سینما خواهند رفت، با شمایل باورپذیری از یک قهرمان ملی مواجه خواهند شد.
***
فیلمی کامل در ستایش کفایت فرماندهای قابل
مریم بحرالعلومی*: فیلم سینمایی «منصور» یکی از معدود فیلمهای حاضر در بخش مسابقه جشنواره سیونهم فیلم فجر بود که به تماشای آن نشستم؛ فیلمی گویا که فارغ از سوژه چشمگیرش بیآنکه عنصری نمایشی یا تکنیکی را به رخ مخاطب خود بکشد، بیهیاهو مسیر قصهاش را تا مقصد میپیماید. یکی از نقاط قوت فیلم، بازی خیرهکننده محسن قصابیان در نقش اصلی (شهید منصور ستاری) به شمار میرود که بدرستی در قامت فرماندهای نافذ، باکفایت، شریف و دلسوز جای گرفته و هوشمندی در انتخاب صحیح بازیگران فرعی به تکامل حضور او بسیار یاری رسانده است. طراحی صحنه و همچنین لباس فیلم چاشنی اجرای خوب بازیگران عمدتا تئاتری برای خلق فضایی کاملا قابل قبول شده است که این مهم، مشخصا در فیلمهایی از این دست به آسانی حاصل نمیشود. کارگردان فیلم در گام ابتدایی فیلمسازی خود، دست بر قصهای دشوار از رشادت فرماندهای شاخص و ملی گذاشته است که در عین پیچیدگی، حضور کاریزماتیک شخصیت با توجه به جزئیات اجرایی در نقشآفرینی و چهرهپردازی، هر کاستیای در دکوپاژ یا متن را از دید مخاطب دور نگه میدارد. اگر با نگاهی سینمایی به دور از سلایق شخصی یا سازمانی که این روزها بیدلیل شاهدش هستیم به فیلم بنگریم، «منصور» را میتوان یکی از محصولات موفق سازمان سینمایی اوج دانست؛ فیلمی کامل، در ستایش کفایت فرماندهای قابل.
* نویسنده و کارگردان سینما
***
حذف رفسنجانی از «منصور»
سکانسهای مربوط به دیدار شهید ستاری و مرحوم هاشمیرفسنجانی از فیلم سینمایی «منصور» حذف شد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیهکنندگی جلیل شعبانی از چهارشنبه ۱۹ آبانماه در سینماهای کشور اکران میشود. هر چند پیش از این سازندگان «منصور» اعلام کرده بودند این فیلم سینمایی ۱۱۷ دقیقهای بدون هیچگونه حذفی به نمایش درمیآید اما شنیدهها حاکی از آن است که ۱۷ دقیقه از این اثر سینمایی برای اکران عمومی حذف شده است. سکانسهای حذف شده از فیلم «منصور»، مربوط به دیدار شهید ستاری و مرحوم اکبر هاشمیرفسنجانی است که گویا به درخواست خانواده هاشمیرفسنجانی این اتفاق افتاده است. این فیلم سینمایی در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. «منصور» که از چهارشنبه 19 آبان روانه پرده سینماهای سراسر کشور میشود، با نگاهی به بخشهایی از زندگی شهید ستاری و طراحی و تولید نخستین جنگنده کاملا ایرانی در جنوب ایران و تهران ساخته شده و در آن بخشهای ناگفتهای از ۸ سال دفاعمقدس برای نخستینبار روایت شده است. محسن قصابیان نقش شهید ستاری را در فیلم سینمایی «منصور» ایفا میکند و لیندا کیانی، حمیدرضا نعیمی، علیرضا زمانینسب، سیدجواد هاشمی، مهدی کوشکی و قاسم زارع دیگر بازیگران این فیلم هستند. فیلم سینمایی«منصور» محصول سازمان هنری- رسانهای «اوج» به تهیهکنندگی جلیل شعبانی و تولید شده در استودیو بادبان است و فیلمیران پخش این فیلم را برعهده دارد.
ارسال به دوستان
بیستونهمین هفته کتاب بدون برنامههای کلیشهای برگزار میشود
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست خبری هفته کتاب گفت: تلاش کردیم در بیستونهمین دوره این رویداد به برنامههای متفاوت و غیرکلیشهای ضریب بدهیم.
به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به همراه آیین رونمایی از پوستر این رویداد با حضور علی رمضانی، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و علیرضا اسماعیلی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اجرای احسان رضایی در سالن زندهیاد عاشوری مؤسسه خانه کتاب برگزار شد. رمضانی در این نشست گفت: برنامههایی که برای این دوره طراحی شده حاصل هماندیشی دوستداران کتاب و انجمنهای مختلف از سراسر کشور است. شعار هفته کتاب این است: «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم». جای خالیای که در این ۲ سالی که از همهگیری ویروس کرونا میگذرد، همه ما آن را به شکلهای مختلف درک کردهایم. جای خالی سفر، میهمانی، آموزش حضوری دانشگاهها و مدارس و هر آنچه که در دل تمنای آن را داریم اما نمیتوانیم در ایام کرونا به آن دست یابیم را میتوان با کتاب خوب پر کرد.
وی افزود: به رسم هر سال، برای هر روز هفته کتاب نامهایی انتخاب شده که هرکدام نمایانگر موضوع و قشر خاصی است. همکاران ما در ستاد هفته کتاب در مشورت با اهالی قلم و کتاب و اصحاب فرهنگ این اسامی را نهایی کردند. ما باید تلاش کنیم این اسامی تبدیل به حرکت و اقدام شوند تا ایام هفته کتاب برای همه شیرینتر شود.
رمضانی اسامی روزهای مختلف هفته کتاب را به این شرح بیان کرد: دوشنبه ۲۴ آبان روز آغاز هفته کتاب است و در تقویم رسمی کشور به نام روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده، ما نیز همین نام را برای این روز به کار میبریم. روز سهشنبه ۲۵ آبان به نام «کتاب خوب یار همیشه همراه» نامگذاری شده است. همچنین روزهای چهارشنبه ۲۶ آبان به نام «کتاب، زبان فارسی، شعر و ادبیات داستانی»، پنجشنبه ۲۷ آبان به نام «کتاب و رسانه، همافزایی و تعاملات»، جمعه ۲۸ آبان به نام «کتاب، خانواده و سبک زندگی ایرانی- اسلامی»، شنبه ۲۹ آبان به نام «ناشران، کتابفروشیها و ارکان صنعت نشر»، یکشنبه ۳۰ آبان به نام «کتاب، مادران شهدا و زنان در دفاعمقدس» و دوشنبه اول آذر هم به نام «کتاب، کودک و نوجوان و آینده نسل مجازی» نامگذاری شده است. بخش دیگر سخنان رمضانی به معرفی برنامههایی که قرار است در هفته کتاب اجرا شود، اختصاص داشت. مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: برنامههای متعددی در حوزههای ملی و استانی به ستاد هفته کتاب رسیده است که من شاخصترین آنها را معرفی خواهم کرد. در روزهای باقیمانده تا آغاز هفته کتاب نیز برنامههای دیگری از جانب نهادهای مختلف به ستاد اعلام خواهد شد که همه آنها را از طریق سایت روابط عمومی اعلام خواهیم کرد. بیش از ۱۵ نهاد و سازمان حدود ۸۰ برنامه ملی را به ما اعلام کردهاند. رمضانی در این نشست به برنامههای متنوع طراحیشده در استانهای مختلف کشور برای برگزاری هر چه باشکوهتر هفته کتاب هم اشاره کرد و گفت: در استانهای کشور نزدیک به هزار برنامه خرد و کلان از رونمایی کتاب گرفته، تا نشستهای نقد و بررسی، جلسات کتابخوانی و شعرخوانی، آیینهای بزرگداشت، جایزهها و جشنوارهها، گردشگری کتاب، نمایشگاههای کتاب و برنامههای مربوط به اهدای کتاب برای هفته کتاب امسال طراحی شده است. ۱۷ استان آیین مربوط به کتاب سال استانی را برگزار خواهند کرد. همچنین ۳۰ آبان آیین ملی رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر یک کتاب در حوزه دفاعمقدس را خواهیم داشت که تمام استانهای کشور به صورت برخط در این برنامه حضور دارند.
وی افزود: در استان خراسان شمالی دومین جشنواره کتاب روستایی و عشایری، در استان سیستانوبلوچستان آیین اهدای کتاب به دانشآموزان حاشیهنشین و در استان آذربایجان غربی یک مراسم عصر کتاب و در استان زنجان آیین تجلیل از خادمان فرهنگ و هنر برپا خواهد شد. ۲۰ انجمن صنفی و تشکل فرهنگی نیز حدود ۱۵۰ برنامه را برای این هفته تدارک دیدهاند.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران شاخصترین برنامههای انجمنهای صنفی و تشکلها را نیز به این شرح اعلام کرد: انجمن قلم ایران آیین تجلیل از ۱۰ پیشکسوت حوزه شعر و داستان را خواهد داشت. انجمن کتابداری و اطلاعرسانی آیین افتتاحیه ششمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات را برگزار میکند. انجمن علمی بازاریابی نیز نشست نقش بازاریابی در رفع نابسامانی نظام تولید و توزیع کتاب را برپا خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر ارشاد:
درباره «ویاودی»ها موضعم روشن است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعیین تکلیف ویاودیها گفت: ما با سازمان صداوسیما صحبت کرده و به تفاهماتی رسیدهایم که در چند روز آینده این تفاهم را در نهادهای بالادستی خودمان به تصویب میرسانیم و اعلام خواهیم کرد.
به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی درباره اظهارات اخیر رئیس سازمان سینمایی نیز که گفته بود برای بازگشت ویاودیها به ارشاد آمادگی کامل داریم نیز توضیح داد: آقای دکتر جبلی که برادر بسیار خوبمان هستند، مسؤولیت این کار را پذیرفتهاند و باهم تفاهم کردهایم سازمان و وزارت ارشاد با هم بنشینند و مساله را حل کنند.
اسماعیلی تصریح کرد: وزارت ارشاد تکالیف ذاتی در این زمینه دارد و قانون هم در این مساله عوض نشده و این تکالیف بر عهده وزارت ارشاد است. امروز یکسری اتفاقهای جدید و رسانههای جدید شکل گرفته و دچار ابهاماتی شده که به عنوان وزیر ارشاد موضعم روشن است و در وزارت ارشاد در این زمینه بحث مشخص است.
وی تاکید کرد: به هر حال این مساله باید با همفکری و مشارکت میان بخشهای درگیر با موضوع حل شود. ما در اینجا شورای عالی فضای مجازی را داریم و نهادهای بالادستی را هم داریم و دکتر جبلی و سازمان صداوسیما هم مثل وزارت ارشاد همگی دغدغه این موضوع را دارند. ما با هم صحبت کرده و به تفاهماتی رسیدهایم که در چند روز آینده به یک تفاهم مشترک خواهیم رسید و این تفاهم را در نهادهای بالادستی خودمان به تصویب میرسانیم و در معرض دید همگان قرار خواهیم داد.
***
«زالاوا» در جشنواره منتقدان فیلم شیکاگو و آنومالی نیویورک
فیلم «زالاوا» به کارگردانی ارسلان امیری در جشنواره منتقدان فیلم شیکاگو و آنومالی نیویورک به نمایش درمیآید. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «زالاوا» به کارگردانی ارسلان امیری در ادامه حضور جهانی خود در جشنواره سالانه منتقدان فیلم شیکاگو و سومین دوره جشنواره ژانر آنومالی - راچستر نیویورک به نمایش در میآید. انجمن منتقدان فیلم شیکاگو به منظور بزرگداشت هنر سینما و نقد فیلم، هر ساله فیلمهای برگزیده توسط گروه منتقدان خود را در قالب جشنوارهای از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ نوامبر مصادف با ۲۱ تا ۲۳ آبانماه در شیکاگو برگزار میکند. امسال 13 فیلم در این رویداد حضور دارند و «زالاوا» در نیمهشب افتتاحیه جشنواره به نمایش در میآید. همچنین سومین جشنواره آنومالی موسوم به «جشنواره فیلمهای ژانر راچستر» که هر ساله در نیویورک برگزار میشود، فیلم «زالاوا» به تهیهکنندگی سمیرا و روحالله برادری را برای بخش رسمی خود انتخاب کرده است. نوید پورفرج، پوریا رحیمی سام، هدی زینالعابدین، باسط رضایی، فریدون حامدی، شاهو رستمی، زاهد زندی و شماری از بازیگران تئاتر و تلویزیون استان کردستان در «زالاوا» به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم سینمایی، پاییز سال گذشته در روستای شیان کردستان و خرمرود همدان در ۴۹ جلسه فیلمبرداری شد. این فیلم، نوشته آیدا پناهنده، تهمینه بهرام و ارسلان امیری با روایتی بین ژانری با بهرهگیری از مایههای سینمای وحشت به ادعای اهالی روستای زالاوا درباره حمله یک جن به افراد روستا میپردازد. «زالاوا» تاکنون ۷ جایزه از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، سیوششمین هفته منتقدان فیلم ونیز، فدراسیون منتقدان فیلم (فیپرشی) و فانتاستیک فِست آمریکا دریافت کرده است.
***
پورنگ پورشیرازی دار فانی را وداع گفت
پورنگ پورشیرازی از نوازندگان شناختهشده ساز «کنترباس» در ۴۷ سالگی دار فانی را وداع گفت. به گزارش «وطنامروز»، پورنگ پورشیرازی از نوازندگان شناختهشده کشورمان که سابقه نوازندگی در چندین ارکستر مطرح کشورمان را داشته، دار فانی را وداع گفت. این نوازنده مطرح کنترباس که در سالهای اخیر در ارکسترهای دولتی و چندین مجموعه دیگر به فعالیت مشغول بود، طی سالهای اخیر از بیماری سرطان رنج میبرد. پورنگ پورشیرازی متولد ۱۳۵۳ تهران از مدرسان و نوازندگان شناختهشده ساز کنترباس و پیانو بود. وی فراگیری کنترباس را همزمان با ورود به هنرستان موسیقی تحت تعلیمات علیرضا خورشیدفر و نادر مرتضیپور از ۱۵ سالگی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۸ به ارکستر هنرستان موسیقی راه یافت.
***
رضا بهبودی به جمع «آزردگان» پیوست
رضا بهبودی به فیلم سینمایی «آزردگان» به کارگردانی مهدی فردقادری پیوست. به گزارش «وطنامروز» با ادامه فیلمبرداری فیلم سینمایی «آزردگان» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی مهدی فردقادری، رضا بهبودی هم به این پروژه پیوست. همچنین هدیه آزیدهاک به عنوان چهره جدید در این فیلم به ایفای نقش خواهد پرداخت. پیش از این حضور لیلا زارع و محمد امین هم در این پروژه قطعی شده بود. در نخستین خلاصه داستان منتشر شده از «آزردگان» آمده است: «فیلمهای ما تا حالا چه کمکی به زندگی مردم کرده!؟» مهدی فردقادری که با فیلمهای پیشین خود، «جاودانگی» و «بیوزنی» در جشنوارههای بینالمللی حضور داشته است «آزردگان» را در ادامه تجربههای فرمالیستیاش در سینما و با ۳ گروه مختلف از بازیگران و عوامل مقابل دوربین برده است.
ارسال به دوستان
«ابدیها»؛ ضعیف در گیشه آمریکا
جیمز باند در چین ۵۰ میلیون دلاری شد
با وجود استقبال ضعیف از «ابدیها» در آمریکا، فروش در دیگر بازارهای جهانی به کمک این فیلم آمد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم ابرقهرمانی «ابدیها» ساخته کلویی ژائو در نخستین آخر هفته اکران خود در ۴۰۹۰ سینما در آمریکای شمالی، ۷۱ میلیون دلار فروخت که ضعیف و از انتظارها پایینتر بود اما در همین حال فروش کل 7/161 میلیون دلاری در باکس آفیس بینالمللی کمی به فیلم کمک کرد.
آغاز «ابدیها» در آمریکا دومین فروش ضعیف در میان ۲۶ فیلم دنیای سینماتیک مارول را داشت و پشت سر فروش 2/57 میلیون دلاری «انتمن» ۲۰۱۵ قرار گرفت. این فیلم همچنین بسیار کمتر از ۲ فیلم دیگر مارول در دوران پاندمی یعنی «شانگچی و افسانه ده حلقه» و «بیوه سیاه» فروخت.
عوامل اصلی فروش ضعیف فیلم امتیاز پایین آن در وبسایت تجمیع نقدهای راتن تومیتوز و نظر مخاطبان در سایت سینمااسکور بود. این فیلم در هر ۲ بخش پایینترین امتیاز را در میان تمام فیلمهای مارول دریافت کرد.
با این حال فیلمهای ابرقهرمانی هنوز در مجموع خوب میفروشند و این فیلم توانست 7/90 میلیون دلار از ۴۶ بازار دیگر جهان کسب کند، البته فیلم هنوز در چین و روسیه اکران نشده چون افزایش دوباره موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشورها باعث بسته شدن دوباره تعدادی از سینماها شده است.
«ابدیها» در همه کشورها غیر از هند در رتبه اول فروش این آخر هفته قرار گرفت. بهترین عملکرد فیلم در کرهجنوبی بود و توانست با 1/14 میلیون دلار بهترین افتتاحیه دوران پاندمی را داشته باشد. بعد از آن بریتانیا با 1/7 میلیون دلار، فرانسه با 7/6 میلیون دلار، مکزیک با 7/5 میلیون دلار و استرالیا با ۵ میلیون دلار قرار گرفتند.
از سویی آخرین قسمت از مجموعه فیلمهای جیمز باند با نقشآفرینی دنیل کریگ توانست در دومین آخر هفته حضور خود در آن دسته از سینماهای چین که باز هستند 4/11 میلیون دلار دیگر به فروش خود اضافه کند. این رقم نمایانگر افتی ۶۰ درصدی نسبت به 2/28 میلیون دلار فروش هفته اول بود. «زمانی برای مردن نیست» نیز تا به حال نزدیک به ۵۰ میلیون دلار در چین فروخته و تخمین زده میشود فروش نهایی آن در این کشور به ۶۵ میلیون دلار برسد. اگر این اتفاق بیفتد چین پس از بریتانیا، آمریکا و آلمان بزرگترین بازار این فیلم خواهد بود. به این ترتیب «زمانی برای مردن نیست» نمیتواند به 5/83 میلیون دلار فروش «اسپکتر» در چین برسد.
***
وین دیزل از را خواست به «سریع و خشمگین» بازگردد
وین دیزل به صورت عمومی از دواین جانسون ملقب به راک خواست برای دهمین قسمت «سریع و خشمگین» به این مجموعه بازگردد. به گزارش «وطنامروز»، دیزل که قبلا چند بار به صورت عمومی با جانسون اختلاف و درگیری داشته، در اینستاگرام خود خواست یک بار دیگر جانسون را در نقش مامور لوکاس هابز در فیلم دهم ببیند که انتظار میرود نخستین قسمت از یک پایان ۲ قسمتی برای این مجموعه باشد. جانسون در فیلم «سریع و خشمگین ۵» سال ۲۰۱۱ به مجموعه پیوست. شخصیت او در ابتدا رقیب شخصیت دومینیک تورتو با بازی دیزل و خانوادهاش بود اما بعدا دوست آنها شد. جانسون پس از ایفای نقش در ۳ فیلم دیگر این مجموعه به خاطر درگیریهایی که با دیزل داشت از حضور در قسمت نهم امتناع کرد و به جای آن فیلم ۲۰۱۹ خودش با کمک جیسون استاتهام را با عنوان «سریع و خشمگین: هابز و شاو» ساخت. قسمت نهم «سریع و خشمگین» یکی از موفقترین فیلمهای باکس آفیس تابستانی بود و توانست ۱۷۳ میلیون دلار در آمریکای شمالی و ۷۲۱ میلیون دلار در کشورهای دیگر بفروشد. قسمت بعدی مجموعه هفتم آوریل ۲۰۲۳ اکران میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|