|
شاخص بورس بر مدار صعود
شاخص کل بازار بورس دیروز با ۱۳ هزار و ۲۹۸ واحد افزایش در جایگاه یک میلیون و ۴۴۷ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از ۸ میلیارد و ۸۰۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با ۸۳۰ واحد افزایش به ۳۸۵ هزار و ۷۵۹ واحد رسید.
ارسال به دوستان
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، تورم کالاهای مشمول دلار 4200 تومانی از تورم عمومی سبقت گرفته است
دلارهای ناکام در مبارزه با گرانی
گروه اقتصادی: در بازه زمانی شهریور سال گذشته تا شهریور سال جاری تورم کالاهایی که ارز ترجیحی به آنها تعلق گرفته نسبت به کالاهایی که از این یارانه پنهان بیبهره بودند و تورم عمومی، بالاتر بود.
به گزارش «وطنامروز»، حرف و حدیثها درباره اصلاح یارانه پنهان کالاهای اساسی با پایان میزان اعتبار ارز ترجیحی سال جاری شروع شده است. حال مدافعان و مخالفان دلار 4200 تومانی به تکاپو افتاده و دلایل خود را برای باقی ماندن یا اصلاح آن بیان میکنند.
در یک جبهه، برخی کارشناسان بر این باورند که اصلاح این ارز میتواند با وجود هر گونه سیاست حمایتی جایگزین باعث شوک تورمی و به دنبال آن تورم انتظاری شود، حتی احتمال اعتراضات گسترده به این تصمیم را پیشبینی میکنند.
از سوی دیگر کارشناسان دیگری بر این باورند که تداوم ارز ترجیحی، مساوی با تداوم و تعمیق رانت و فشار مضاعف بر کشور است و پیشنهاد میکنند این یارانه پنهان تبدیل به یارانه آشکار نقدی شود.
* رشد قیمتی بیشتر از تورم عمومی
بررسیها نشان میدهد تورم اقلامی که به آنها ارز ترجیحی یا دلار 4200 تومانی تعلق گرفته است به مراتب بیشتر از تورم عمومی بوده است.
طبق گزارش مرکز آمار، در شهریور سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل، تورم عمومی 8/45 درصد بوده است اما تورم اقلامی مانند گوشت گوسفندی، روغن مایع، مرغ ماشینی به ترتیب 3/46، 1/78 و 63 درصد بوده است.
اغلب مدافعان تداوم ارز ترجیحی بر این باورند رشد قیمت کالاهای وابسته به این ارز ناشی از افزایش قیمت دیگر متغیرهای تولید مانند کارگر، زمین و مواد اولیه غیرمرتبط با ارز ترجیحی است. با فرض اینکه تمام موارد بیان شده تاثیری به اندازه تورم عمومی بر کالاهای مشمول ارز ترجیحی بگذارد، خلق تورمهای بیش از 60 درصد در اقلامی مانند مرغ ماشینی و روغن مایع حاکی از آن است که تورم این کالاها به مراتب بالاتر از تورم است.
این یعنی نه تنها اقلامی که به صورت غیرمستقیم با ارز ترجیحی در ارتباط هستند از ماراتن تورم و افزایش قیمت عقب نیفتادهاند، بلکه پرچمدار تورم در کشور هم هستند. به عبارت دیگر ارز ترجیحی در چهارمین سالگرد خود تبدیل به ضد هدف اولیه خود شده است.
* مرغ، نماد شکست ارز ترجیحی
از سوی دیگر مرکز آمار اخیرا گزارشی تخصصی در زمینه افزایش قیمت مرغ و اقلام مرتبط با آن منتشر کرده است که بررسی آن هم گویای شکست ارز ترجیحی است.
در این گزارش آمده است قیمت جوجه یکروزه در بازه زمانی تابستان سال گذشته تا تابستان سال جاری 148 درصد تورم داشته است. همچنین مرغ گوشتی، تخممرغ و تخممرغ نطفهدار به ترتیب 9/53، 65 و 107 درصد افزایش قیمت داشتهاند.
* اصلاحی در پیش است؟
سیگنالهای دولتمردان نشان از آن دارد که بیش از هر زمان دیگری ارز ترجیحی به پایان خود نزدیک شده و بزودی شاهد اصلاح آن خواهیم بود.
پیشتر حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در گفتوگوی تلویزیونی در پاسخ به این سوال که با توجه به ایجاد اجماع نظر تقریبی در کشور نسبت به ضرورت حذف ارز ترجیحی، آیا دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف میکند، گفت: «در این باره جلسات و گفتوگوهای متعددی در ستاد اقتصادی دولت و با اقتصاددانان خارج از دولت داشتهایم. همه واقف هستند که این منابع تاکنون به جای اینکه به سفره مردم برود، به دست چند دلال رسیده است».
حجتالاسلام رئیسی گفت: «همه قبول دارند که باید این رویه را اصلاح کنیم، به نحوی که این پول وارد سفره مردم شود. این کار ضرورت دارد اما حتما این کار را با غافلگیری انجام نخواهیم داد. مردم را بیاطلاع نخواهیم گذاشت و با سنجیدن همه جوانب قضیه، به اقتصاد و بازار شوک وارد نخواهیم کرد».
رئیسجمهور ادامه داد: «مردم و بازار را در جریان تصمیمات قرار خواهیم داد اما اصلاح این موضوع، جزو برنامههای دولت است و در وقت مناسب به مردم عزیز اطلاعرسانی میکنیم، چرا که از نظر دولت سیزدهم شرط موفقیت اقدامات، مشارکت و همراهی مردم است».
رئیسی گفت: «مردم عزیز بدانند مطابق وعدهای که کردیم، اجرای عدالت، محوریترین بخش اقدامات دولت است».
* پیشنهاد اصلاح ارز ترجیحی
رئیسی در حالی سیگنالی هر چند کمرنگ درباره حذف یارانه پنهان کالاهای اساسی میدهد که سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی چندی پیش خبر از پیشنهاد اصلاح ارز ترجیحی داده بود. وی درباره ارائه کارت اعتباری مصرف به جای اختصاص ارز ۴۲۰۰ به واردات کالاهای اساسی اظهار داشت: «ستاد اقتصادی دولت حتما با اصلاح رویههایی که برای مورد ارز ترجیحی وجود دارد و منافعش به مصرفکنندگان نهایی و مردم نمیرسد و در زنجیره، مزیتهای رانتی آن برای کسانی است که دسترسی به این منابع دارند، موافق است».
وزیر اقتصاد افزود: «البته این مساله از پیشنهادات مطرح شده در ستاد اقتصادی دولت است و امیدواریم بعد از تصمیمگیری در این رابطه، با کارآمدترین روش بتوانیم از مصرفکننده حمایت کنیم».
* رونمایی از کارت اعتباری توسط پورابراهیمی
پیش از دولتمردان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود که از اصلاح ارز ترجیحی سخن گفت. وی اظهار داشت: «با توجه به تغییر ارزش پول و کاهش ارزش آن مقابل ارزهای خارجی، شاهد افزایش قیمتها در اقتصاد کشور هستیم. تصمیمی که در آن زمان برای حمایت از اقتصاد خانوارها گرفته شد، این بود که کالاهای اساسی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار مردم قرار گیرد و با وجود اینکه این تصمیم خوب بود اما به دلیل عدم اجرای صحیح و دقیق و عدم نظارت دولت از سال ۹۷ تاکنون شاهد افزایش بیرویه قیمت کالاهای اساسی هستیم؛ همان کالاهایی که ارز ترجیحی به آنها اختصاص یافته است». نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «اگر چه در بودجه سالانه ارز ۴۲۰۰ تومانی بعضا در نظر گرفته شد اما مردم عملا کالاهای اساسی را همچنان گران خریداری میکنند و متأسفانه این وضعیت در دولت سیزدهم استمرار پیدا کرده است، در حالی که ادامه آن قابل قبول نیست و به مفهوم ساده، سالانه بخش عمدهای از منابعی که میتوانست به اقتصاد کشور و معیشت مردم کمک کند، به رانت و فساد تعلق میگیرد و مردم از آن سودی نمیبرند». محمدرضا پور ابراهیمی همچنین گفته بود: «اخیرا در نشستهای مشترک با مسؤولان دولت توافقاتی داشتهایم، البته پیشنهاد اول ما این بود که اگر دولت در رابطه با ارز ترجیحی امکان نظارت مؤثر بر قیمت کالاها را از ابتدای ورود تا انتها (بازار و خردهفروشی) دارد، این ارز همچون گذشته ادامه داشته باشد اما تجربه نشان داده است این امکان وجود ندارد، لذا پیشنهاد دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس به مجموعه دولت این بود که ما روش اختصاص ارز یارانه را به جای پرداختی که به شکل کاملا مشخص طی سالهای اخیر با واردات انجام میشد، به مصرفکننده پرداخت کنیم. این پیشنهاد به عنوان یک کار کارشناسی اولیه در دستور کار قرار دارد».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه اضافه کرد: «در جریان این پیشنهاد کارتهای اعتباری برای مردم صادر میشود. این کارتها به کارتهای سوخت خودرو شباهت دارد که بر اساس آن هر فردی یک سرانه دارد و اگر بخواهد از آن استفاده کند با قیمت ترجیحی به اصطلاح سوخت را دریافت میکند، در واقع مطابق سهمیه خود سوخت دریافت میکند اما اگر مازاد بر آن سوخت بخواهد، طبیعتا با نرخ آزاد محاسبه میشود».
ارسال به دوستان
افزایش 5/40 درصدی نقدینگی در پایان شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال
نقدینگی 4000 هزار میلیارد تومان را هم رد کرد
بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در پایان شهریور 1400، حجم نقدینگی را 40 هزار و 676 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که حاکی از رشد 5/40 درصدی نقدینگی نسبت به پایان شهریور 99 است. این در حالی است که این شاخص نسبت به اسفند 99 معادل 17 درصد رشد داشته است. ضریب فزاینده نقدینگی در پایان شهریور امسال 839/7 بوده که 7/0 درصد نسبت به شهریور 99 افت داشته است.
* رشد 713 درصدی نقدینگی در طول 8 سال
حجم نقدینگی از 500 هزار میلیارد تومان در میانه سال 1392 (مقطع تخلیه تورمی قبل) به 4 هزار و 67 هزار میلیارد تومان در پایان شهریور 1400 رسیده که گواه بر رشد 713 درصدی آن طی دوره مذکور است. رشد نقدینگی در سالهای پس از نیمه 1392 با سهم بالای شبهپول همراه بوده است. این نگرانی زمانی جدیتر میشود که بدانیم توزیع نقدینگی کشور بسیار نامتوازن و نابرابر است و بخش قابل توجهی از سپردهها در اختیار اشخاص (حقیقی و عمدتا حقوقی) محدودی است، از این رو تغییر ترکیب نقدینگی و آثار تورمی فوقالذکر تنها در گرو تصمیم افراد معدودی قرار دارد. همه مسائل فوقالذکر در کنار انتظارات تورمی بالا در شرایط سخت اقتصادی، این دغدغه و نگرانی را ایجاد میکند که نیمه دوم سال میتواند موعد تخلیه آثار تورمی نقدینگی خلق شده در اقتصاد (بیش از آنچه در نیمه نخست سال تجربه شد) باشد.
* خلاصه داراییها و بدهیهای بانک مرکزی
میزان داراییهای خارجی بانک مرکزی در پایان شهریور 1400 به 7/6689 هزار میلیارد ریال رسید که حاکی از رشد 5/20 درصدی نسبت به شهریور 99 است. همچنین خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی با 6/40 درصد رشد نسبت به شهریور سال قبل به 1/1964 هزار میلیارد ریال رسید.
* وضعیت داراییها و بدهیهای بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی
این گزارش حاکی است میزان داراییهای خارجی در این بخش با 5/88 درصد رشد نسبت به پایان شهریور سال قبل همراه بوده و به 1/13778 هزار میلیارد ریال رسیده است. حجم اسکناس و مسکوک نیز با 1/4 درصد افت به 5/94 هزار میلیارد ریال رسید.
همچنین سپرده بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی با 5/44 درصد افزایش نسبت به شهریور 99 به 6/4367 هزار میلیارد ریال رسید. از سویی بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی نیز در پایان شهریور 1400 با 4/1 درصد کاهش به 5/1273 هزار میلیارد ریال رسیده است.
* خلاصه داراییها و بدهیهای بانکهای تجاری
میزان داراییهای خارجی بانکهای تجاری کشور در پایان شهریور 1400 معادل 3/1960 هزار میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال پیش 3/163 درصد رشد نشان میدهد. سپرده بانکهای تجاری نزد بانک مرکزی نیز 3/832 هزار میلیارد ریال بوده که 6/47 درصد افزایش یافته است.
جمع کل داراییهای بانکهای تجاری در دوره مورد بررسی 9/13733 هزار میلیارد ریال بوده که به نسبت شهریور 99 51 درصد رشد داشته است و میزان بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی در پایان شهریور 1400 به 6/109 هزار میلیارد ریال رسیده که 2/13 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.
* وضعیت داراییها و بدهیهای بانکهای تخصصی
بر پایه این گزارش میزان داراییهای خارجی بانکهای تخصصی در پایان شهریور 1400 معادل 4/3440 هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال قبل 6/76 درصد رشد یافته است. جمع کل داراییهای بانکهای تخصصی در این دوره رقم 8/12640 هزار میلیارد ریال است که 45 درصد رشد دارد. همچنین میزان بدهی بانکهای تخصصی به بانک مرکزی 8/473 هزار میلیارد ریال است که معادل 6 درصد نسبت به پایان شهریور 99 افزایش داشته است.
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت خودرو رسماً افزایش یافت
شرکت سایپا دیروز قیمت جدید ۹ محصول خود را اعلام کرد. بر اساس اعلامیه جدید این گروه خودروسازی قیمت برخی خودروهای سایپا گران شده است. اما قیمت کدام خودروها گران شده و چقدر؟
سایپا در اطلاعیهای اعلام کرد قیمت کارخانهای برخی محصولات این شرکت ویژه تحویل در آبان ۱۴۰۰ افزایش یافته است. بر این اساس قیمت خانواده کوییک، تیبا، شاهین و ساینا افزایش یافته است. بر اساس اطلاعیه سایپا، نخستین خودرویی که قیمت آن در آبان ۱۴۰۰ افزایش یافته تیبا صندوقدار رینگ فولادی است. قیمت کارخانه تیبا صندوقدار ۱۱۶ میلیون تومان اعلام شده است. پیش از این افزایش قیمت، قیمت کارخانه این خودرو ۱۰۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. مدل دیگر تیبا هم مشمول افزایش قیمت شد؛ قیمت تیبا ۲ در مصوبه جدید ۱۲۲ میلیون تومان است. این محصول سایپا پیش از این ۱۰۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. دیگر خودرویی که مشمول افزایش قیمت محصولات سایپا شده ۲ مدل از سایناست. قیمت ساینا معمولی رینگ فولادی ۱۲۰ میلیون تومان اعلام شده است. پیش از این افزایش قیمت جدید محصولات سایپا، قیمت ساینا ۱۰۴ میلیون تومان بود. همچنین قیمت کارخانه ساینا S در مصوبه جدید سایپا ۱۶۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده است. پیش از افزایش قیمت محصولات سایپا قیمت ساینا S حدود ۱۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. افزایش قیمت محصولات سایپا شامل قیمت خودروهای خانواده کوییک هم شده است. در افزایش جدید قیمت محصولات سایپا، قیمت کارخانه کوییک اس به ۱۷۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت کوییک با گیربکس معمولی ۱۶۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است.
قیمت کوییک آر ۱۷۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. قیمت کوییک پلاس ۲۶۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. قیمت شاهین سایپا از این به بعد ۳۴۱ میلیون تومان است. پیش از افزایش قیمت محصولات سایپا قیمت کارخانه این خودرو ۲۹۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود.
***
«هنر شکست تحریمها» علیه «هنر تحریمها»
دکتر محمدرضا یزدیزاده، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصاد در تازهترین اثر خود تحت عنوان «هنر شکست تحریمها» به بررسی راهکارها و ارائه راهبردی مناسب برای خنثیسازی و عبور از تحریمها پرداخته است. این کتاب در واقع پاسخی به کتاب معروف «هنر تحریمها» اثر ریچارد نفیو، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران است. نفیو در کتاب خود به چگونگی ایجاد نارضایتی به واسطه تحریمها و شکلدهی اغتشاش در جامعه که این اغتشاشات در نهایت نظام سیاسی را تضعیف کرده و باعث تسلیم شدن یا تجزیه کشور میشود، پرداخته است. کتاب «هنر شکست تحریمها» که به صورت رایگان منتشر شده، در 5 فصل و 100 صفحه به رشته تحریر درآمده است. این کتاب علاوه بر آسیبشناسی نظامات کلان اقتصادی، به بیان راهکارهای مقابله با تحریمها و مقاومسازی اقتصاد و خنثیسازی تحریمها پرداخته است.
***
صالحآبادی: بانکها در پرداخت وام خرد سختگیری نکنند
رئیس کل بانک مرکزی ارزش معاملات ارز در سامانه نیما در ۷ ماه نخست امسال را معادل کل سال ۱۳۹۹ اعلام کرد و گفت: در بازار متشکل ارزی نیز حجم معاملات تاکنون معادل 1/1 میلیارد دلار بوده که بیانگر بهبود شرایط ارزی کشور است. علی صالحآبادی در جلسه دورهای با مدیران عامل بانکها اظهار داشت: یکی از مطالبات مردم از شبکه بانکی، تسهیل در اعطای تسهیلات است و در این راستا انتظار میرود شبکه بانکی با توجه به رتبه اعتباری متقاضیان، شرایط سهلتری را درباره سازوکار اعطای تسهیلات خرد به متقاضیان دارای رتبه اعتباری مناسب در نظر بگیرد. وی با اشاره به اینکه مفروضات طرح شده برای تدوین قانون بودجه سال آینده توسط دولت، مطلوب است و پیشبینی میشود شاهد بهبود در شرایط اقتصاد کلان کشور باشیم، افزود: باید این موضوع در نظر گرفته شود که تکالیف قانونی که برای بانکها در نظر گرفته میشود، قابلیت اجرا داشته باشد و بانکها بتوانند به طور کامل تکالیف مربوطه را اجرا کنند تا رضایت ذینفعان از عملکرد شبکه بانکی بهبود یابد و در این راستـا، مشارکت فعالانه شبکه بانکی در کنار بانک مرکزی ضروری است.
***
ثبتنام حدود یک میلیون نفر در نهضت ملی مسکن
وزیر راهوشهرسازی گفت: امسال ضرورت پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به بانکهای کشور ابلاغ شده و بانکها موظفند سهم تعیین شده را پرداخت کنند. رستم قاسمی با اشاره به ضرورت استفاده از تجربیات پیشین در ساخت مسکن بیان کرد: بنا داریم در نهضت ملی مسکن از تجربه خوب مسکن مهر که مزیتهای خوبی نیز داشته است استفاده کنیم، معایب آن را نیز در نظر بگیریم و بتوانیم روند بهتری را شکل دهیم. وی ادامه داد: در نهضت ملی مسکن ما زمین را واگذار میکنیم و زمین برای همه متقاضیان پیشبینی شده است. تا امروز که ثبتنام برای حدود ۵۰۰ شهر در سامانه آغاز شده است، نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند. ساخت مسکن جدید متقاضیمحور است و در هر شهر هر چقدر متقاضی وجود داشته باشد، به آن مقدار واحد مسکونی ساخته میشود و برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی بر اساس پیشبینیها تأمین زمین انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
بهای بیتکوین روز گذشته با رسیدن به 68 هزار و 500 دلار رکورد تاریخی قیمت خود را شکست
بیتکوین بر فراز قله
قیمت بیتکوین در ساعات اولیه معاملات دیروز سهشنبه (نهم نوامبر) برای نخستینبار به بالای ۶۸ هزار دلار رسید. بالاترین رقم ثبتشده در معاملات دیروز ۶۸ هزار و ۵24 دلار بود که رکورد بالاترین نرخ این رمز ارز محسوب میشود. از آنجا که دیگر ارزهای مجازی هم به دنبال بیتکوین رشد قیمت داشتند، حالا ارزش کل بازار جهانی رمزارزها به حدود ۳ هزار میلیارد دلار رسیده است.
طی یک ماه اخیر ارزش بازار رمزارزها افزایش یافته و از ابتدای ماه اکتبر این بازار روند صعودی قدرتمندی را آغاز کرده است. این رکورد بالاترین رکورد قبلی (67000 دلار) را که در اواخر اکتبر ثبت شده بود شکست. سایر رمزارزها نیز در روزهای اخیر صعودی بودهاند. برای مثال اتریوم که پس از بیتکوین دومین رمزارز بزرگ دنیاست نیز به قیمت 4838 دلار رسید و سقف قیمتی جدیدی را ثبت کرد. در یک ماه اخیر حدود یک میلیون اتریوم، به ارزش حدودی 6/4 میلیارد دلار از صرافیها خارج شده است. این در حالی است که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۷ میلیون اتریوم از صرافیها خارج شده است که نشان دهنده تقاضای قدرتمند این رمزارز و کاهش عرضه آن است. اواسط مهرماه بود که تایید نخستین صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیتکوینی توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا باعث رشد قیمت این رمزارز شده بود. صندوق قابل معامله در بورس بر پایه قراردادهای آتی بیتکوین در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱ (۲۷ مهر ۱۴۰۰) توسط پروشیرز (ProShares) عرضه شد و همان موقع نخستین روز کاری خود را با حجمی طبیعی حدود یک میلیارد دلار و جابهجایی ۳۱۳/۲۴ میلیون سهام BITO آغاز کرد.
بیتکوین همواره پرنوسان بوده اما همچنان با ارزش بازار بیش از 1/1 تریلیون دلار، بزرگترین ارز دیجیتال جهان است. 5 سال پیش یک بیتکوین تنها حدود 700 دلار قیمت داشت. امروز تورم یکی از اصلیترین نگرانی سرمایهگذاران است و سرمایهگذاران جوانتر، اغلب رمزارزها نسبت به طلا را به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش ترجیح میدهند. در حالی که قیمت طلا در طول سال جاری میلادی کاهش یافته است، بیتکوین و اتریوم بیش از ۲ برابر شدهاند.
تحلیلگران بازار رمزارزها رشد اخیر قیمتها را متاثر از اظهارات «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) میدانند که با پیشبینی پایداری نرخ بالای تورم طی یک سال آینده اذعان کرد با اعمال سیاستهای پولی نمیتوان برای حل مساله تورم استفاده کرد، چرا که به باور او ریشه تورم فعلی در اقتصاد آمریکا ناشی از کمبود عرضه است. بر همین اساس، سرمایهگذاران انتظار خود را از رشد قیمتها افزایش دادهاند. لازم به ذکر است نرخ تورم سالانه آمریکا در ماه سپتامبر به 4/5 درصد رسید که بالاترین سطح تورمی ثبت شده در این کشور طی ۱۳ سال اخیر به شمار میرود. برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند شناختهشدهترین رمزارز جهان در هفتههای آینده شاهد جهشهای بیشتری نیز خواهد بود. از طرف دیگر شمار دیگری از کارشناسان بازار به سرمایهگذاران هشدار دادهاند از انجام معاملات هیجانی پرهیز کرده و انتظار تداوم روند صعودی فعلی برای کوتاهمدت را نداشته باشند. به عقیده این افراد اصلاح بازار ممکن است طی روزهای آینده به وقوع بپیوندد.
دادههای وبسایت تحلیلی گلسنود نشان میدهد تعداد آدرسهای حاوی بیتکوین مجددا به حدود ۳۹ میلیون رسیده است؛ رقمی که نزدیک به رکورد 7/38 میلیونی ماه مه (اردیبهشت) است. گلسنود در گزارش اخیر خود گفته است موجودی بیتکوین صرافیهای ارز دیجیتال همچنان رو به کاهش بوده و این در حالی است که هش ریت بیتکوین، معیار اندازهگیری قدرت مورد نیاز برای حفظ امنیت شبکه، میتواند تا پایان سال جاری میلادی و پس از ممنوعیتهای گسترده چین در ماه ژوییه (تیر) به اوج تاریخی جدیدی برسد.
ارزهای دیجیتال که تا چند سال پیش برای بسیاری ناشناخته بود، حالا وضعیت متفاوتی یافته و استفاده از آنها در معاملات مانند ارزهای معتبر جهانی نظیر دلار و یورو تقویت شده است. حدود 4 ماه پیش السالوادور به عنوان نخستین کشور جهان مبادلات مالی برای خرید کالاها و خدمات با رمزارز بیتکوین را به رسمیت شناخت و آن را قانونی اعلام کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|