|
ارسال به دوستان
چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برای دومین سال متوالی تحت تأثیر همهگیری کرونا با افزودن بخشهای جدید برگزار خواهد شد
دورخیز برای سیمرغ
گروه فرهنگ و هنر: جشنواره فیلم فجر تنها رویداد معتبر فرهنگی و هنری در کشور است که در دوران شیوع کرونا بدون کوچکترین تغییرات ساختاری و با کمترین کموکاستی نسبت به سالهای پیشین برگزار شده و دور آتی آن هم قرار است بهمنماه امسال همزمان با دهه فجر برگزار شود. بدون شک برپایی دوره پیشین جشنواره فیلم فجر در دوران کرونا با رعایت پروتکلهای بهداشتی یکی از بهترین اقدامات مسؤولان وقت سازمان سینمایی کشور بود، زیرا جشنواره فیلم فجر به لحاظ اهمیت با هیچ یک از جشنوارههای هنری دهه فجر قابل مقایسه نیست، به عنوان مثال جشنوارههای موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و کتاب فجر که هر سال همزمان با دهه فجر برگزار میشوند نهتنها کوچکترین تاثیری بر جریان هنری حاکم نمیگذارند، بلکه عدم برپایی این جشنوارهها هم به لحاظ خنثی بودن جریان جشنواره بعید است صدای اعتراض هنرمندان را در پی داشته باشد. اما شرایط جشنواره فیلم فجر از زمین تا آسمان با سایر جشنوارههای هنری کشور متفاوت است، زیرا طی سالهای اخیر به گواه کارشناسان و منتقدان سینما، جریان یکساله سینمای کشور در حوزه تولید و اکران پس از اختتامیه جشنواره فیلم فجر رقم میخورد و از سوی دیگر اغلب هنرمندان متعهد و مطرح سینمای کشور چندین ماه قبل از برپایی جشنواره فیلم فجر تمام تلاش خود را میکنند تا هر طور شده جدیدترین اثر خود را برای نخستینبار در این جشنواره به نمایش بگذارند که بدون شک همین ۲ مساله نشاندهنده اهمیت زیاد جشنواره فیلم فجر است و بیدلیل نیست که لقب معتبرترین، مهمترین و در عین حال جذابترین فستیوال هنری کشور برازنده جشنواره فیلم فجر است.
از سوی دیگر فراخوان چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به دبیری مسعود نقاشزاده بتازگی منتشر شده که در این فراخوان آمده است چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر همزمان با چهلوسومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همانند دورههای پیشین از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در تهران برگزار خواهد شد و به دلیل ضرورت مراقبتهای عمومی در شرایط همهگیری ویروس کرونا، چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر بر پایه دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا، برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
امسال برنامههای جشنواره فجر شامل ۲ گروه اصلی «بخشهای فرهنگی» و «بخشهای رقابتی» است که بخشهای فرهنگی جشنواره دربرگیرنده «گنجینههای سینمای ایران»، «همایشهای علمی سینمای ایران»، «نشستهای مطبوعاتی سینمای ایران» و «بزرگداشت و نکوداشت سینماگران ایران» است.
در بخشهای رقابتی جشنواره، برنامههای «چشمانداز سینمای ایران»، «تبلیغات سینمای ایران» و «بخش چشمانداز سینمای ایران» در نظر گرفته شده است که در کنار این بخش رقابت فیلمهای سینمای ایران (سودای سیمرغ)، فیلمهای مستند سینمایی و فیلمهای کوتاه داستانی برگزار خواهد شد. از سوی دیگر، باید گفت به عنوان قاعده کلی، جشنواره فیلم فجر فقط فیلمهایی را که حداکثر در سال پیش از برگزاری جشنواره تولید شده و قبلا به جشنواره ارائه نشده، میپذیرد. بنابراین همه فیلمهای متقاضی شرکت در هر یک از بخشهای رقابتی، باید از سال ۱۳۹۹ به بعد تولید شده و در دوره گذشته جشنواره نیز مورد بازبینی هیأت انتخاب قرار نگرفته باشند و در هیچ یک از رویدادها، جشنوارهها و بازارهای سینمایی داخلی و خارجی به نمایش درنیامده باشند، البته این مساله برای آثار به نمایش درآمده در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان مستثنا خواهد بود. همچنین جدول نمایش فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران در تاریخ ۲۶ دی۱۴۰۰ اعلام و بر اساس این جدول، سامانه فروش بلیت فیلم راهاندازی خواهد شد. در بخش مسابقه فیلمهای سینمای ایران، هیأت انتخاب از میان همه فیلمهای متقاضی و واجد شرایط حضور در جشنواره (اعم از فیلمهای اول و پویانمایی)، حداکثر ۲۲ فیلم سینمایی را برای داوری در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) برمیگزیند.
این روزها هنرمندان و نهادهای بسیاری در تدارک آمادهسازی آثار خود برای ارسال به جشنواره فجر هستند که از این میان میتوان به بنیاد سینمایی فارابی اشاره کرد که این بنیاد در سال ۱۴۰۰ آثار متعددی را روانه جشنواره خواهد کرد که در ادامه به آن پرداخته شده است.
* یک فیلم با موضوع دفاعمقدس
فیلم سینمایی «دسته دختران» به نویسندگی و کارگردانی منیر قیدی، تصویری از مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدای جنگ و بر اساس روایتهای واقعی از مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دوران دفاعمقدس است.
* یک فیلم با موضوع انقلاب اسلامی
فیلم سینمایی «خط نجات» به کارگردانی وحید موساییان، فیلمی درباره انقلاب اسلامی و روزهای پایانی رژیم پهلوی و نقشآفرینی افسران مسلمان در ارتش و مبارزات آنهاست.
* ۲ فیلم اجتماعی
فیلم سینمایی «نگهبان شب» به نویسندگی و کارگردانی سیدرضا میرکریمی فیلمی اجتماعی است. همچنین فیلم سینمایی «شادروان» به نویسندگی و کارگردانی حسین نمازی نیز فیلمی اجتماعی درباره زندگی خانوادهای حاشیهنشین در شهر تهران است.
* یک فیلم با مضمون معناگرا و دینی
فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی، فیلمی معناگرا و دینی است که از هویت و عشق ایرانیان به حضرت علیابنموسیالرضا علیهالسلام حرف میزند.
* ۴ فیلم برای کودک، نوجوان و خانواده
فیلم سینمایی «بی رو» به نویسندگی و کارگردانی مرتضیعلی عباسمیرزایی، درباره زندگی توأم با مشکلات دروازهبان تیمملی فوتبال ایران علیرضا بیرانوند است. فیلم تلاشهای یک نوجوان علاقهمند فوتبال را برای رسیدن به سکوهای جهانی نشان میدهد. فیلم تلاش دارد امید را در بین نوجوانان زنده کند و نمونهای را برای آنها به تصویر بکشد.
همچنین فیلم سینمایی «لیپار» به نویسندگی و کارگردانی حسین ریگی نخستین فیلم سینمایی یک فیلمساز بلوچ است. این فیلم ژانر نوجوان در شهرستان چابهار ساخته شده و تلاش دارد تا زیباییهای استان سیستانوبلوچستان را به نمایش درآورد. فیلم سینمایی «بامبالا» به نویسندگی و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی نیز فیلمی خانوادگی در جهت تحکیم خانواده و تلاش کودکان برای حفظ خانواده خودشان است.
فیلم سینمایی «پسران دریا» به کارگردانی افشین هاشمی و حسین قاسمیجامی هم با موضوع نوجوان ساخته شده و از معدود فیلمهای موجود در حوزه نوجوان است که روایت آن در ۲ اپیزود با ۲ قصه مستقل و در ۲ نقطه جغرافیایی متفاوت ارائه شده است.
* یک فیلم حادثهای
فیلم سینمایی «لایههای دروغ» به نویسندگی و کارگردانی رامین سهراب، فیلمساز جوان ایرانی- فنلاندی که نخستین فیلم او است، به یک موضوع اکشن و حادثهای پرداخته است.
* حضور چهرههای شاخص پشت دوربین
از فیلمهای فهرست بالا که در آنها فیلمسازان شاخصی دیده میشود تا ۶ فیلم سینمایی دیگری که در مراحل ساخت و تولید قرار دارند، تلاش شده به حضور چهرههای شاخص سینمای ایران پشت دوربین توجه شود. همانطور که پیشتر اعلام شده بود با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری «کووید-۱۹» و اثرات مستقیم آن بر اکران سینماها، بنیاد سینمایی فارابی علاوه بر اکران عمومی در سالنهای سینما، جهت ارائه آثار سینمایی در پلتفرمها و رسانه ملی با هدف ارتباط آثار با مخاطب و منتفع شدن صاحبان آثار، برنامههای خود را در این حوزه به اجرا درآورد و در این زمینه نیز فعالیت خود در تولید اثر را توسعه خواهد داد.
* تداوم توجه به فیلمسازان زن
منیر قیدی که فیلم اولش «ویلاییها» در بنیاد سینمایی فارابی تولید شد، امسال هم فیلم «دسته دختران» را تولید کرده است. هر ۲ فیلم این فیلمساز زن با مضمون دفاعمقدس ساخته شدهاند.
* همچنان تأکید بر تنوع اقلیمی
امسال نیز فیلمهایی که در بنیاد سینمایی فارابی تولید شده، در نقاط مختلف کشور جلوی دوربین رفتهاند که از آن جمله میتوان به تولید «بدون قرار قبلی» در استان خراسان رضوی، «لیپار» در استان سیستانوبلوچستان و «پسران دریا» در استان مازندران و جزیره قشم استان هرمزگان اشاره کرد.
* تولید مشترک در سال سخت
در ادامه برنامههای بنیاد در ارتقای کمی و کیفی تولیدات مشترک، امسال نیز فیلم «لایههای دروغ» در ایران و فنلاند فیلمبرداری شده و جزو تولیدات مشترک بنیاد سینمایی فارابی و شرکتهای فنلاندی است.
ارسال به دوستان
نگاهی به کتاب تربیتی «تولدت مبارک»
گامی به جلو در تربیت اصولی فرزندان
زهرا محمدیپور*: زمانها و موقعیتهایی در زندگی وجود دارند که به دلیل خاص بودن، همیشه در ذهن باقی میمانند و بخشی از خاطرات خوب افراد را تشکیل میدهند؛ فرصتهایی که با نوع نگاه و عملکرد ما میتوانند نقش پررنگ و اثرگذاری در ساختن بخش مهمی از هویت و شخصیت یک انسان ایفا کنند.
برگزاری «جشن تولد» را شاید بتوان به عنوان یکی از بهترین موقعیتها دانست. «سالگرد تولد، فرصتی برای صله رحم، شاد کردن دیگران، هدیه دادن و ابراز محبت کردن، تأمل در گذر عمر و برنامهریزی برای فرصتهای پیش رواست».
به دلیل گره خوردن این جشن و شادی با موضوع گذر عمر -که ارزشمندترین سرمایه وجودی هر فردی است- این آیین در بسیاری از فرهنگها، جای خود را پیدا کرده و در این بین هستند افرادی که در مواجهه با آن منفعل نبوده و به دور از تقلید، سعی دارند آن را مطابق با آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی- اسلامی خود برگزار کنند.
کتاب «تولدت مبارک» یکی از بهترین نمونهها از چنین مواجههای است. این کتاب در قالب خاطرهنویسی، حاصل مصاحبه با چندین مادر دغدغهمند است که سعی دارند با خلاقیت و نگاه متفاوت خود، جشن تولدی با سبک جدید برای فرزندانشان رقم بزنند. در بخشی از کتاب میخوانیم: «قبل از ارسال، متنی هم پایین آن اضافه میکنم: لطفا کادوها زیر 10 هزار تومن باشه. اگه ساختنی یا درست کردنی باشه برای ما خیلی ارزشمنده. همیشه با هم بودن و همدل بودن را دوست داشتم، ساده و بیتکلف، به دور از مادیات. دلم میخواهد فاطمه بُشرا هم این را یاد بگیرد که ارزش میهمانی، خیلی بیشتر از هدیهای است که با خود میآورد».
کتاب «تولدت مبارک» در ۲ بخش تنظیم شده است: اول، داستانها که شامل شش فصل بوده و 22 خاطره زیبا از جشن تولدهای متفاوت با جشنهای معمول را بیان میکند. در این قسمت، خواننده با چند مساله محوری و مهم در جریان این جشنها آشنا میشود، از جمله در نظر گرفتن اقتضائات کودک و نوجوان در برگزاری جشن، داشتن نگاه انتقادی نسبت به فرهنگ غیربومی مرسوم در تولد، تقویت روحیه تولید و پرهیز از مصرفگرایی در فرزندان، توجه به سبک زندگی اسلامی و روابط خانوادگی و انسانی، معطوف کردن توجه فرزندان به رشد همهجانبه شخصیت و در نهایت تأثیرات تربیتی فرزندان بر والدین و رشد شخصیتی آنان در ارتباط با فرزندان. شنیدن این خاطرات از زبان یک مادر که بیانی شیرین و پر از محبت دارد و جزئیات را به زیبایی نشان میدهد، بسیار دلانگیز و دلنشین است.
بخش دوم شامل ایدههایی در نحوه برگزاری و تدارک تولدهاست که در آن، چند نمونه بازی، تزئینات و خوراکیهای ساده و مورد علاقه کودکان به نمایش گذاشته شده است.
طرح جلد جذاب و تصویرگریهای زیبا و کودکانه کتاب که متناسب با موضوع هر داستان و بخش دیده میشود بر جذابیت و پویایی و گیرایی این اثر افزوده است. از دیگر ویژگیهای بسیار عالی کتاب این است که در جمعآوری خاطرات از مادران و فرزندانی با نسلها و ملیتهای مختلف کمک گرفته شده؛ از مادران شهدای دفاعمقدس و مدافع حرم گرفته تا مادران ایرانی و غیرایرانی، هر کدام بخشی از جذابترین الگوهای تربیتی فرزندانشان را در قالب جشن تولد به اشتراک گذاشتهاند.
از دیگر ظرافتهای مورد توجه نویسندگان اثر در بخش دوم کتاب این است که در معرفی بازیها به والدین، رده سنی مناسب کودکان را هم ارائه دادهاند.
راضیه جمالینژاد و نازنین صابریبهداد، نویسندگی کتاب و خانم منیره منصوری تصویرگری آن را انجام دادهاند و انتشارات «راه یار» آن را به چاپ رسانده است. مطالعه این اثر را به همه پدران و مادران و نهادهایی که دغدغه تربیت دینی عزیزانشان را دارند توصیه میکنم. به امید آنکه با الگوگیری از چنین کتابهایی، رویکردی متفاوت در برگزاری جشن تولد فرزندمان اتخاذ کنیم و از این طریق در تربیت درست و اصولی آنها گامی مؤثر و رو به جلو برداریم.
کتاب «تولدت مبارک» در 160صفحه و با قیمت 35 هزار تومان روانه بازار نشر شده است و علاقهمندان علاوه بر کتابفروشیها، میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.
* فعال فرهنگی یزد و دانشجوی کارشناسیارشد دانشگاه تهران
ارسال به دوستان
اخبار
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منصوب شد
رئیس سازمان سینمایی در حکمی حبیب ایلبیگی را به سمت معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منصوب کرد. به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی طی حکمی حبیب ایلبیگی را به سمت معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منصوب کرد.
***
انتشار نسخه ویژه نابینایان «مارمولک»
بهرام افشاری فیلم سینمایی «مارمولک» ساخته کمال تبریزی را برای نابینایان توضیحدار کرد. به گزارش «وطن امروز»، گروه سوینا نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «مارمولک» ساخته کمال تبریزی را روز پنجشنبه ۲۰ آبان در چارچوب برنامه فیلمخانه و با صدای بهرام افشاری منتشر میکند. این فیلم روز پنجشنبه ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش میشود. این گروه پیشتر نسخه توضیحدار فیلمهای سینمایی ایرانی «روز واقعه» با صدای افشین زینوری، «دلشدگان» با صدای شبنم مقدمی، «مادر» با صدای احترام برومند، «بنفشه آفریقایی» با صدای علیرضا شجاعنوری، «باشو غریبه کوچک» با صدای پریناز ایزدیار، «خانه دوست کجاست» با صدای ستاره اسکندری، «یک بوس کوچولو» با صدای علیرضا آرا، «من، ترانه ۱۵ سال دارم» با صدای سارا بهرامی، «هامون» با صدای پرویز پرستویی، «روسری آبی» با صدای رخشان بنیاعتماد، «مسافران» با صدای صابر ابر، «اجارهنشینها» با صدای هوتن شکیبا، «درباره الی» با صدای فرشته صدرعرفایی، «به همینسادگی» با صدای مهراوه شریفینیا، «بودن یا نبودن» با صدای بهناز جعفری و «گلهای داوودی» با صدای ژرژ پطروسی را در قالب برنامه «فیلمخانه» منتشر کرده بود.
***
بزرگداشت نیما یوشیج در رادیو نمایش
همزمان با فرا رسیدن زادروز نیما یوشیج، برنامه «میتراود مهتاب» از شبکه رادیویی نمایش پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با فرا رسیدن زادروز علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج؛ پدر شعر نو ایران، ویژهبرنامه «میتراود مهتاب» از آنتن شبکه رادیویی نمایش پخش میشود. در بخش اول این برنامه به زندگی ساده و مردمی این شاعر مردمپسند پرداخته میشود و در بخش دوم دلیل جذابیت اشعار این شاعر بزرگ و استقبال عامه مردم از این سبک شعری مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد. همچنین نقد، اعتراض و جبههگیری منتقدان نیز از موضوعات مورد بحث در این برنامه است. «میتراود مهتاب» به تهیهکنندگی و نویسندگی ریحانه یزداندوست و با گویندگی فاطمه حاتمی روز جمعه بیستویکم آبانماه ساعت ۱۸:۳۰ به صورت زنده از شبکه رادیویی نمایش پخش میشود.
***
ثبتنام کتابفروشیها در طرح پاییزه کتاب ۱۴۰۰ آغاز میشود
ثبتنام کتابفروشیها در طرح پاییزه کتاب ۱۴۰۰ از امروز (بیستم آبانماه) در سراسر کشور آغاز میشود. به گزارش «وطنامروز»، ثبتنام کتابفروشیها در نوزدهمین دوره طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها (طرحهای فصلی فروش کتاب) با عنوان «پاییزه کتاب ۱۴۰۰» از امروز آغاز میشود. کتابفروشیهای سراسر کشور میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی tarh.ketab.ir نسبت به ثبتنام در طرح پاییزه کتاب ۱۴۰۰ اقدام کنند. گفتنی است کتابفروشیهای مشارکتکننده در طرحهای پیشین توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها (طرحهای فصلی فروش کتاب)، برای شرکت در «پاییزه کتاب ۱۴۰۰» نیاز به ثبتنام مجدد ندارند و کافی است با مراجعه به پنل کاربری خود، شرایط شرکت در طرح را تایید و اطلاعات خود را ویرایش و کنترل کنند.
بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیستوچهارم آبانماه تا یکم آذرماه ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» در سراسر کشور برگزار میشود.
***
جلد دوم کتاب «نقد گفتمانی دولتهای پس از انقلاب اسلامی» منتشر شد
جلد دوم کتاب «نقد گفتمانی دولتهای پس از انقلاب اسلامی» توسط مؤسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، جلد دوم کتاب «نقد گفتمانی دولتهای پس از انقلاب اسلامی» وارد بازار نشر شد. در جلد اول این مجموعه، گفتمان دولتهای بازرگان، بنیصدر، شهید رجایی و میرحسین موسوی مورد نقد قرار گرفت. محور نقد نیز گفتمان انقلاب اسلامی است که شاخص آن سوگیریها و مطالبات امام خمینی و رهبر انقلاب اسلامی است. در جلد دوم، گفتمان دولتهای مختلف با شاخصهای ارائه شده، بررسی شدهاند. مجتبی دولتی در جلد دوم روند گفتمانی 3 دولت را مورد نقد و بررسی قرار داده است. کتاب «نقد گفتمانی دولتهای پس از انقلاب اسلامی» توسط مؤسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت در قطع رقعی و ۲۹۰ صفحه با قیمت ۴۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال به دوستان
هالیوود دست به کار شد
خروج آمریکا از افغانستان فیلم میشود
هالیوود قصد دارد به سرعت فیلم خروج آمریکا از افغانستان را بسازد اما به جای پرداختن به وضعیت افغانستان، میخواهد فقط تلاشهای سربازان خودش را به تصویر بکشد.
به گزارش «وطنامروز»، استودیوی یونیورسال پیکچرز حقوق رسمی ساخت فیلمی درباره خروج آمریکا از افغانستان را بر پایه ایدهای از جورج نولفی خریده و تام هاردی و چنینگ تیتوم برای نقشآفرینی در آن قرارداد امضا کردهاند.
این فیلم بر پایه برخی وقایع چند ماه اخیر ساخته خواهد شد و داستان 3 عضو سابق تیم نیروهای ویژه آمریکایی در افغانستان را در دوران سقوط سریع کشور به تصویر میکشد. آنها قصد دارند تعدادی از متحدان و خانوادههای جامانده را از کشور بیرون ببرند.
هنوز جزئیات بیشتری از این پروژه از جمله نام و کارگردان آن منتشر نشده است.
هاردی و تیتوم هم تهیهکنندگان فیلم خواهند بود و نولفی به عنوان تهیهکننده اجرایی در پروژه حضور خواهد داشت.
تیتوم در فیلم بعدی خود ستاره «سگ» خواهد بود که خودش آن را در همراهی با رید کارولین کارگردانی کرده است. او همچنین در فیلم «شهر گمشده» مقابل ساندرا بولاک نقشآفرینی میکند.
هاردی هم اخیرا دنباله فیلم «ونوم» را در سینماها داشته که با موفقیت هم مواجه شده است. علاوه بر این، او بتازگی کار فیلمبرداری «نابودی» را به اتمام رساند که یک تریلر محصول نتفلیکس به کارگردانی گرت اوانز است.
نولفی که ایده ساخت فیلم جدید را مطرح کرده در جدیدترین پروژه خود مسؤولیت نوشتن فیلمنامه و کارگردانی «بانکدار» را برای سرویس استریمینگ شرکت اپل برعهده گرفت.
ارسال به دوستان
نذر نفس به چاپ دوم رسید
خاطرات گروههای جهادی شیراز در دوران کرونا
چاپ دوم کتاب «نذر نفس؛ خاطرات گروههای جهادی شیراز در مبارزه با کرونا» نوشته «اسما میرشکاریفرد» توسط انتشارات «راه یار» منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، در مقدمه کتاب «نذر نفس» به عنوان چهارمین جلد از مجموعه عناوین انتشارات راه یار در رده «مدافعان سلامت» اینطور آمده است: کرونا به شیراز رسیده بود و مثل حرم امام رضا(ع) خبری از تحویل سال نو در حرم برادرش شاهچراغ هم نبود... ویروس، غنی و فقیر نمیشناخت و مثل زمان جنگ هم نبود که عدهای فلنگ را ببندند و به کشورهای دیگر پناه ببرند... در شیراز طرح صاحبخانه خوب راه افتاد و برخلاف کشورهای اروپایی و آمریکایی، مردم به جای اینکه نان و آب از دست یکدیگر بکشند، بستههای غذایی و بهداشتی تهیه کردند و بیش از پیش به یاری همدیگر شتافتند؛ حتی پزشکان و پرستاران جهادی برای رسیدگی به سالمندان به خانههایشان رفتند. این کتاب گوشه کوچکی از فعالیتهای مؤثر و بهموقع فعالان عرصه کرونا در شیراز را در 5 فصل بیان میکند.
چاپ دوم کتاب ۲۰۰ صفحهای «نذر نفس» که تحقیق آن بر عهده محمدحسین عظیمی، زهراسادات هاشمی و سیدمحمد هاشمی بوده و تدوین آن توسط اسما میرشکاریفرد انجام شده، با قیمت ۳۰ هزار تومان و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه به همت انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شده است. پیشتر ۳ کتاب «هفتخان شستن؛ خاطرات طلاب جهادی در تغسیل و تدفین اموات کرونایی»، «به چند خیاط ماهر نیازمندیم؛ خاطرات بانوان خیاط یزدی در مقابله با کرونا» و «نوبت شماست؛ خاطرات افراد و گروههای جهادی یزد در مبارزه با کرونا» نیز از طرف انتشارات «راه یار» درباره مدافعان سلامت و فعالیتهای جهادی مقابله با شیوع بیماری کرونا منتشر شده است.
ارسال به دوستان
مجموعه مستند «حامی» در قاب شبکه افق سیما
اقتصاد دانشبنیان و بدون اتکا به نفت از مهمترین نکاتی است که حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در یک دهه گذشته تاکید گستردهای بر آن داشتهاند و همین موضوع اهمیت توجه به این مسائل را چند برابر میکند.
به گزارش «وطنامروز»، مهمترین ابزاری که میتواند پیشزمینه راهاندازی این فازهای مهم در اقتصاد کشور باشد، رسانه است. شبکه افق سیما در جهت همین رسالت بر آن شده تا مجموعه مستندی را تحت عنوان «حامی» پخش کند تا سهم خود را در حمایت از این مساله مهم اقتصاد کشور ادا کرده باشد. این مستند به تهیهکنندگی و کارگردانی ابوالفضل محمدباقر تولید شده و با موضوع فعالیتهای اقتصادی که میتواند در صورت گسترش در اقتصاد جایگزینی برای فروش نفت خام باشد یا بخشی از آن را جبران کند، بر آنتن شبکه افق نقش بسته است.
ابوالفضل محمدباقر، تهیهکننده مستند گفت: تواناییهای بسیاری در کشور وجود دارد که همه آنها در راستای اقتصاد مقاومتی پیش رفته است. نیاز بود اینها به نمایش گذاشته شود تا مردم بدانند چه ظرفیتهایی موجود است تا بتوانیم از این طریق راهکارهای اقتصاد بدون نفت را گسترش دهیم. دقیقا با همین رویکرد مجموعه مستند حامی تولید شد.
وی افزود: تلاش کردیم تا ظرفیتهای بسیاری از استانها را شناسایی کرده و به نمایش بگذاریم. به عنوان مثال در حوزه امنیت غذایی در سمنان به اصلاح نژادی نوعی گونه گوسفند مبادرت شده و با تغییرات ایجاد شده، این حیوانات چندقلوزا شدهاند که همین موضوع میتواند تولید گوشت در کشور را گسترش دهد. تهیهکننده و کارگردان مجموعه مستند حامی تاکید کرد: موارد بسیاری در کشور وجود دارد که با کمی تلاش و گسترش آنها میتوان به صورت صددرصد از خارج بینیاز شد اما نیازمند آن است که کمی همت و پشتیبانی از صاحبان این کسبوکارها صورت گیرد. هدف ما در مجموعه مستند هم بر همین موضوع بوده که بتوانیم ظرفیتهای موجود را به مردم نشان دهیم. وی خاطرنشان کرد: بنده مستندهای با موضوع جهش تولید بسیاری را تولید کردهام که در آنها تولیدکنندگان شکایت بسیاری میکردند که ساماندهی ندارند و حتی شرکتهای دانشبنیان نیز به آنها توجه نمیکنند. حال با ساخت این مستندها و به نمایش گذاشتن این تواناییها، هم میتوان توجه مسؤولان را به آنها بیشتر کرد و در عین حال باعث تغییر نگاه مردم به کشورشان نیز شد.
علاقهمندان میتوانند این مستند را هر روز ساعت 18 و تکرار آن را روز بعد ساعت 4:30 و 12 از شبکه افق به تماشا بنشینند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|