|
آموزش صرفاً مجازی مدارس تخلف است
سخنگوی آموزشوپرورش گفت: با توجه به بازگشایی دبیرستانها، امتحانات نیمسال اول دانشآموزان متوسطه اول و دوم در همه پایهها، حضوری برگزار خواهد شد. علیرضا کمرئی افزود: آموزش صرفا مجازی مدارس تخلف است. امتحانات دروس مهارتی هنرستانها که از ابتدای مهر بازگشایی شدهاند نیز حضوری انجام میشود و امتحانات دانشآموزان مقطع ابتدایی به دلیل توصیفی بودن نمرات این دسته از دانشآموزان به تشخیص معلم و مدرسه انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطنامروز»: اعضای شورا نمایندگان مردم هستند و نسبت به عملکرد شهرداری مطالبهگرند
تعامل به نفع مردم
مصطفی خدابخشی: هفته گذشته در جریان برگزاری بیست و یکمین جلسه شورای شهر تهران مشاجره لفظی بین عباس شعبانی، معاون عمرانی شهرداری تهران و مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران رخ داد. این درگیری به این دلیل ایجاد شد که معاون شهردار با قرار گرفتن پشت تریبون شورا گفت: «بنده تذکری را میخواهم به اعضای شورای شهر تهران و البته خودم بدهم». در پی این اظهارنظر، اقراریان خطاب به معاون شهردار تهران گفت: «شما در جایگاهی قرار ندارید که به اعضا تذکر بدهید». بعد از این موضوع بحث بالا گرفت تا جایی که اقراریان صحن شورا را ترک کرد. با کشیده شدن این موضوع به فضای مجازی از سوی معاون شهردار و اظهارنظر در این زمینه، جعفر شربیانی، عضو هیاترئیسه شورای شهر تهران نیز در تذکری در بیست و دومین جلسه شورای شهر در اعتراض به چرایی عدم پاسخگویی شهرداری به سوالاتی مبنی بر چگونگی انتخاب مدیران شهری اظهار داشت: «ما در ابتدای دوره ششم قرار داریم، اگر بناست نحوه برخورد با تذکرات و سوالات اعضا من جمله بنده در چنین فرآیند و روشی اتفاق بیفتد، قطع به یقین بدانید سوالات و تذکرات همه اعضا در طول زمان با همین سبک پاسخ داده خواهد شد. این سرنوشت یعنی بیتوجهی و به رسمیت نشناختن و به حاشیه بردن و روندهایی که باعث هتک جایگاه شورا میشود، مانند آنچه معاون شهردار تهران در جلسه قبل در شورا بدان متوسل شد و در توئیت شبانه خود بر آن تاکید و اصرار کرد، نتیجهای جز انفعال و بیاعتبار کردن شورای شهر تهران در افکار عمومی نخواهد داشت».
با توجه به حواشی رخ داده و اهمیت حفظ جایگاه شورای شهر تهران در تصمیمسازی و مدیریت شهری گفتوگویی را با علیرضا نادعلی، سخنگوی این شورا ترتیب دادیم.
***
* آقای نادعلی! در ابتدای گفتگویمان میخواستم به عنوان سخنگوی شورای شهر تعریفی از وظایف شورا ارائه کنید.
شورای شهر چند ویژگی مهم دارد. اول اینکه عدهای با فرآیندی قانونی و با یک قاعده مشخص به عنوان نمایندگان مردم و شهروندان عزیز تهرانی انتخاب میشوند و این یعنی اینکه از خود مردم عدهای مسؤولیت مدیریت شهر را برعهده میگیرند. دومین ویژگی در این بخش این است که نظام موجود در این بخش شورایی است. شورا یک نهاد مردمسالار است که نمایندگان مردم در آن جمع میشوند و اقدام به همفکری و همافزایی میکنند؛ عملا میتوان گفت در شورا یک کار تشکیلاتی برای رفع معضل شهر انجام میشود. از سوی دیگر شورا از کمیسیونهای تخصصی و کمیتههای زیرمجموعه تشکیل میشود تا هر کدام مسائل مهم شهر را مورد پردازش قرار دهند تا هم کالبد شهر و هم روح شهر مورد توجه قرار گیرد. بحثهای مختلفی از جمله شهرسازی و معماری، عمران، حملونقل و ترافیک، موضوع آلودگی، معضلات فرهنگی و اجتماعی و مباحث بودجهای در کمیتهها و کمیسیونها مطرح میشود. براساس دادههای جمعآوری شده در کمیسیونها، نمایندگان به نمایندگی از مردم تذکراتی را به شهرداری میدهند و نواقص و کاستیها را به شهردار یادآور میشوند. همچنین اگر شهرداری لایحه و طرحهایی داشت آن را به شورا ارائه کرده و شورا بعد از بررسی ابلاغ میکند. در مجموع میتوان گفت شورا برای رفع و رجوع مشکلات شهر در ۲ حوزه سیاستگذاری و نظارت به ایفای نقش میپردازد.
* نوع ارتباط شورا و شهرداری باید چگونه باشد تا قطار خدمترسانی به مردم و عمران شهر از ریل خارج نشود؟
به طور کلی باید گفت ریلگذاری فعالیتهای شهرداری در سالهای گذشته انجام شده است. ما هماکنون در برنامه سوم هستیم و این برنامه متناسب با طرح تفصیلی است. به هر صورت شهرداری باید روی ریل قانون حرکت کند و متناسب با آن با روزآمدی به آسیبها و مشکلاتی که در شهر به وجود میآید توجه کرده و برای حل آنها اقدام کند. شورا بر این موضوع نظارت دارد، همچنین تلاش داریم تا موانع را از سر راه شهرداری به منظور ارائه هر چه بهتر خدمات به مردم برداریم. در این میان مطالبهگری شورا ادامه خواهد داشت؛ اگر لازم باشد تذکر داده میشود تا انحراف از برنامه ایجاد نشود و ما شاهد نقص در اجرای ماموریت نباشیم.
* در 4 سال گذشته شورای شهر بیش از آنکه در جایگاه نمایندگی مردم ظاهر شود، در نقش شورای شهرداری فرورفت و همین موضوع باعث شد عمران در شهر زمینگیر شود؛ برای اینکه دوره ششم مدیریت شهری دچار چنین معضلی نشود چه باید کرد؟
جریان شورا مثل تمام جریانهای اجتماعی- سیاسی یک جریان انسانی است. هر کدام از اعضای شورا در دوره قبل ویژگیهای مخصوص خود را داشتند و واقعا نمیشود گفت همه مثل هم بودند و مانند هم عمل کردند. این بیانصافی است که بگوییم هیچ کدامشان هیچ کاری نکردند و اتفاقی نیفتاد. ما 21 عضو شورا اصرار داریم تا اوقات مردم را با پرداخت به گذشته و نگاه صرف سیاسی تلخ نکنم ولی از آنجا که شما سوال کردید و این در تاریخ ثبت میشود عرض میکنم که هر یک از اعضای شورای قبل محترم هستند و زحمت کشیدند ولی اگر جریانی بخواهیم نگاه کنیم دوستان اصلاحطلب شعارهایی دارند از جمله اینکه درباره مجلس میگفتند فرد نباید وکیلالدوله شود و درباره شورا نیز چنین اظهارنظرهایی داشتند. در هر صورت در دوره قبل اتفاقات خوبی نیفتاد. جنس و مدل انتخاب شهردار به نوعی بود که شهردار ۳ بار عوض شد. ما آن چیزی که در آثار حرکتی شورای قبل میبینیم تقسیمبندی بین حزبهای اصلاحطلب و سهمخواهیها بود. ای کاش این تقسیمبندیها و دستهبندیها میتوانست زمینهساز مسابقه خدمت شود و اتفاقات بهتری را در شهر رقم بزند. من فکر میکنم شورای گذشته حتی به نحو شایستهای نتوانستند از شهردار خودشان حمایت کنند و شاید بتوان گفت حتی در این زمینه سابقه ویژه و درخشانی را ثبت نکردند؛ این در حالی است که ما نگاهمان نسبت به موضوعات براساس حکمت و منطق است و در عین حال نگاهمان به کسی است که به عنوان پرچمدار حکمت در کشور شناخته میشوند و سخنشان فصلالخطاب است. ما به عنوان کسانی که دیدگاهمان در گفتمان انقلاب معنی میشود، بر این نکته تاکید داریم که در موضوعات نگاه رهبر فرزانه انقلاب باید مورد توجه قرار گیرد. رهبر فرزانه انقلاب تاکیدی بر وکیلالدوله و اصطلاحاتی اینچنین ندارند. در دیدار نمایندگان مجلس با ایشان، رهبر انقلاب فرمودند شما حتما وظایفتان را انجام دهید و در عین حال تا جای ممکن حمایت لازم را از دولت داشته باشید، چرا که رئیس دولت بار اجرا را بر دوش دارد و کسی که بار اجرا بر دوش او است، بیشترین فشار را متحمل میشود. همه باید زیر بار را بگیرند تا طرحها و برنامهها به سر منزل مقصود برسد. با استناد به سخنان رهبر انقلاب، همین موضوع در رابطه بین شورای شهر و شهرداری نیز حاکم است. به نظر بنده این ادبیات بهتری است چرا که ما قوهها و بخشهای مختلف حاکمیتی را تشکیل ندادیم که اینها با هم درگیر شوند و از هم مطالبهگری کنند تا در این بین مردم حقشان ضایع شود. هماکنون در شورا نسبت به شهرداری نوعی آزادگی وجود دارد و اگر نکاتی نسبت به دستگاه شهرداری وجود داشته باشد، گاهی تذکر میدهند، گاهی تایید و گاهی تشویق میکنند و گاهی ایراد میگیرند.
* پس با توجه به صحبتهای شما در این دوره از شورا شاهد تعریف و تمجیدهای خلاف واقع برخلاف دوره قبل نخواهیم بود.
بگذارید اینگونه پاسخ دهم: نکته مهم این است که 60 روز از دوره جدید شهرداری میگذرد و کماکان شهردار مشغول انتصابات است. از سویی برخی افراد و مدیران دوره قبل که احتمال میدادند عوض شوند کار را رها کردند و همین موضوع باعث شد خدماترسانی با مشکل روبهرو شود. البته در این زمینه باید منصفانه حرف زد، چرا که برخی از مدیران نیز تا لحظه آخر زحمت کشیدند. گاهی اوقات بعضی ضعفها برای همین دوره گذار است. تازه ۲ ماه از استقرار شهردار جدید میگذرد، لذا ضروری است منصفانه فکر و عمل کنیم. ما باید از جریانی که خودمان تشکیل دادیم به عنوان اعضای شورا و شهرداری که خودمان انتخاب کردیم، حمایت کنیم تا شاهد نتیجهدهی در این بخش باشیم. ما باید چه در کمیسیونها، چه در صحن علنی و چه در رسانهها حمایتهای لازم را داشته باشیم تا شهرداری کارش را به بهترین نحو پیش ببرد. اما این حمایت تنها تعریف و تمجید نیست و طبعا هر جا احساس کنیم ایرادی در کار وجود دارد موضوع را پیگیری خواهیم کرد. این پیگیری میتواند از طریق تماس با شهرداران مناطق و شخص شهردار یا تذکر در صحن رخ دهد. البته در این زمینه باید گفت که تذکر دادن به معنی رودست زدن نیست، بلکه میخواهیم با تعامل جهت رفع مشکلات بپردازیم. تذکرات مکتوب به شهرداری تحویل میشود. به نظر میرسد با توجه به شرایط موجود ضروری است سرعت پاسخگویی شهرداری به تذکرات اعضای شورای شهر افزایش یابد.
* بنابراین جلسات هماندیشی که به صورت هفتگی بین شهردار و اعضای شورا برگزار میشود را میتوان در راستای مطالبهگری بیشتر شورا از شهرداری دانست.
معتقدم این ۲ وجه دارد؛ اول اینکه ما امکان این را پیدا میکنیم که وقتی در کنار شهردار برای بحث و بررسی و همفکری مینشینیم، نکاتی را مطرح کنیم و این فرصت مناسبی است تا سوالات خود را طرح کنیم و شهردار نیز توضیحاتی را درباره عملکرد شهرداری ارائه دهد. دوم اینکه شهردار نکات مدنظرش را مطرح میکند و در صورت امکان اعضا همراهی لازم را جهت رفع مشکل انجام خواهند داد. ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که در شورای ششم حداقل ۲ معاون شهردار ادوار گذشته با تجربه بسیار زیاد و تعدادی از مدیران ارشد شهری حضور دارند که تجربه و نگاه تخصصیشان در این جلسات بسیار میتواند آورده داشته باشد. ما هماکنون به طور دائم در حال انتقال تجربیات هستیم که این به نحوی باعث میشود تا خردورزی جمعی شکل گرفته و شهردار هم از این قصه منتفع شود.
ارسال به دوستان
اخبار
معاون وزیر بهداشت خبر داد
ارتقای قابل توجه پرداختی و پاداش پرستاران و کارکنان حوزه سلامت
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، پرداختیها در بخش دولتی به همکاران سلامت و پرستاران از اسفند ۹۸ تاکنون، علاوه بر افزایش معمول برای کارکنان دولت، با افزایش فوقالعاده ویژه و پاداشهای مربوط به کرونا تا حدودی اصلاح شده است. عباس عبادی گفت: مردم و رسانهها بازخورد مناسبی برای قدردانی خدمات همکاران ما داشتند. به موازات آن در طول 20 و چند ماه گذشته با توجه به گزارش سازمان برنامه و بودجه، به شکل قابل توجهی میزان پرداختیها برای تمام کارکنان نظام سلامت از جمله پرستاران افزایش یافته است. وی همچنین گفت: هرچند شایسته همه همکاران بیش از این است اما با برنامههایی که در دولت سیزدهم پیشبینی شده، امیدواریم با بسته حمایتی اخیری که در وزارت بهداشت آماده شده و به کمیته ملی کرونا ارسال خواهد شد، بتوانیم گام دیگری برای ترمیم این حقوق برداریم. معاون پرستاری افزود: بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، پرداختیها در بخش دولتی به همکاران سلامت و پرستاران از اسفند ۹۸ تا امروز، علاوه بر افزایشهای معمول که برای کارکنان دولت لحاظ شده است، با اضافه شدن فوقالعاده ویژه و پاداشهای مربوط به کرونا تا حدودی اصلاح شده است. وی عنوان کرد: امیدوارم فوقالعاده خاص و معافیت از مالیات و سایر مزایا در بسته پیشنهادی وزارت بهداشت مورد توجه قرار گیرد و بتوانیم تا حدی از زحماتی که همکارانمان داشتند، قدردانی کنیم.
***
تشدید برخورد با پلاکهای مخدوش و دستکاریشده در تهران
جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات پوشش و مخدوشی پلاک خودرو در تهران خبر داد. سرهنگ سیدابوالفضل موسویپور در گفتوگو با ایسنا درباره برخورد پلیس با مخدوش کردن پلاک خودرو و همچنین پوشش آن اظهار کرد: برابر ماده 720 قانون مجازات اسلامی هر فردی که در ارقام و مشخصات پلاک وسیله نقلیه موتوری تغییری ایجاد کرده یا پلاک وسیله دیگری را به آن الصاق کند به حبس از 6 ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. این موضوع نشان میدهد مخدوش کردن پلاک نهتنها یک تخلف رانندگی است، بلکه جرم نیز محسوب شده و از این رو پلیس بهجد با آن برخورد میکند.
وی با بیان اینکه مرتکبان چنین جرائمی علاوه بر توقیف خودرو و جریمه به دادسرا نیز معرفی خواهند شد، گفت: این طرح همواره در حال اجرا بوده اما از امروز با شدت بیشتری اجرای آن ادامه خواهد داشت و مأموران پلیس راهور با استقرار در مبادی ورودی طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا و همچنین هنگام شب و ترددهای شبانه نسبت به شناسایی و برخورد با خودروهای دارای پلاک مخدوش، دستکاری یا پوشانده شدن اقدام خواهند کرد.
موسویپور افزود: همچنین تخلفاتی نظیر ناخوانا بودن پلاک، تغییر محل نصب پلاک، تردد با پلاک اعزام به تعمیرگاه بعد از مهلت زمانی تعیینشده و... نیز از جمله مواردی است که پلیس با آن برخورد خواهد کرد.
***
افزایش آلودگی شهرهای پرجمعیت طی امروز و فردا
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای صنعتی و پرجمعیت طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ آبان) خبر داد. صادق ضیاییان افزود: یکشنبه و دوشنبه (۲۳ و ۲۴ آبان) جوی آرام در کشور خواهیم داشت و در شهرهای صنعتی و پرجمعیت با افزایش غلظت آلایندهها مواجه میشویم.
وی در ادامه گفت: با ورود سامانه بارشی به کشور در روزهای سهشنبه و چهارشنبه (۲۵ و ۲۶ آبان) در نیمه شمالی کشور بارش برف و باران، وزش باد شدید و کاهش محسوس دما پیشبینی میشود. دریای خزر هم در این مدت مواج خواهد بود. خلیجفارس نیز در ۲ روز آینده مواج پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران یکشنبه (۲۳ آبان) صاف همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد و روز دوشنبه (۲۴ آبان) قسمتی ابری و غبارآلود در بعدازظهر نیمهابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
***
رسیدگی هلالاحمر به ۳۰۸ حادثه در ۳ روز اخیر
سخنگوی جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به بیش از ۱۱۰۰ نفر در ۳۰۸ حادثه خبر داد. محمدحسن قوسیانمقدم با اشاره به حوادث رخ داده 3 روز اخیر در کشور اظهار کرد: سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در امدادرسانی برای ۳۰۸ حادثه حضور داشت که در مجموع این حوادث به ۱۱۰۴ نفر امدادرسانی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه امدادرسانی به حوادث رخ داده ناشی از بارشها یکی از مهمترین ماموریتهای هلالاحمر در روزهای اخیر بود، گفت: آمادهباش هلالاحمر همچنان ادامه دارد و توصیهها و هشدارهای لازم نیز در این باره به شهروندان ساکن مناطق مستعد سیل و آبگرفتگی داده شده است.
سخنگوی جمعیت هلالاحمر اضافه کرد: در مجموع مأموریتهای انجامشده از سوی هلالاحمر، ۲۰۲ نفر نجات یافته و ۱۵۹ نفر نیز به مراکز درمانی منتقل شدند که درصد قابل توجهی از آنان مصدومان ناشی از تصادفات بودند. همچنین ۱۰۶ مصدوم نیز خدمات درمان سرپایی را در همان محل دریافت کردند.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر داد؛ نگرانی از شیوع و ابتلا به آنفلوآنزا در کشور
آمار مبتلایان به کرونا به زیر 5000 نفر رسید
آمار فوتیهای ناشی از بیماری «کووید-19» همچنان زیر 150 نفر در یک شبانهروز در نوسان است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت ۱۲۴ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را به دلیل ابتلا این بیماری از دست دادند. بر این اساس، از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۲۲ آبان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۴ هزار و ۳۰۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۷۸۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۲۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۸ هزار و ۴۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۴۵۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۳ هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۳۶ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۲۸۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. از سویی در حال حاضر ۲۶ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* ۴۲ میلیون و ۱۸۳ هزار نفر ۲ دوز واکسن کرونا زدهاند
گزارشهای وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۴۲ میلیون و ۱۸۳ هزار نفر از هموطنان موفق به دریافت ۲ دوز واکسن کرونا شدهاند. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۵۳۳ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بر اساس همین گزارش، ۴۲ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۴۶۸ نفر دوز دوم و ۴۲۱ هزار و ۳۹۹ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۹۸ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۴۰۰ دوز رسیده است.
* نگران آنفلوآنزا هستیم
احتمال شیوع آنفلوآنزا و ابتلا به آن در کشور در پاییز و زمستان امسال بیشتر است. به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، یک نگرانی وجود دارد که در سالی که موارد آنفلوآنزا خیلی کم دیده میشود، شانس همهگیری به همان نسبت در سال بعد افزایش مییابد.
محمد گویا در نشستی خبری اظهار داشت: حداکثر ۱۵ درصد بیماران کرونایی بستری در ICU به آنتیبیوتیک نیاز دارند اما بیش از ۷۵ درصد آنها آنتیبیوتیک مصرف میکنند. وی مقاوم شدن میکروبها در برابر داروها را نگرانکننده دانست و گفت: باید یک عزم جهانی وجود داشته باشد تا از بروز هر چه بیشتر مقاومت میکروبی جلوگیری کرد. گویا ادامه داد: اکثر موارد مقاومت میکروبی متأسفانه در بیمارستانها بخصوص بخشهای آیسییو رخ میدهد و چنانچه با برنامهریزی مناسب جلوی این اتفاقات را بگیریم، شاید بتوانیم امیدوارانهتر به آینده نگاه کنیم. وی افزود: داروهایی که تجویز میشود اگر با حساب و کتاب باشد، میتوان امیدوار بود پدیده مقاومت میکروبی دیرتر رخ دهد. گویا گفت: به عنوان مثال همین «کووید-۱۹»، بیمار مبتلا که در آیسییو بستری میشود حداکثر ۱۵ درصد به آنتیبیوتیک نیاز دارند اما بیش از ۷۵ درصد آنها آنتیبیوتیک مصرف میکنند که نشان میدهد چقدر بیرویه آنتیبیوتیکها تجویز میشود. وی افزود: تجویز و مصرف بیرویه دارو و مصرف کمتر از حد داروهای ضدمیکروبی، کار را بسیار سخت کرده است. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: با میکروارگانیزمهای مقاوم به دارو و سخت درمان مواجه هستیم که هر روز بر تعداد آنها اضافه میشود. گویا در ادامه به موضوع تاریخ مصرف واکسنهای وارداتی «کووید-۱۹» اشاره کرد و افزود: نظارت بر واکسنهایی که تجویز میشود کاملا دقیق است و هیچ واکسنی تا وقتی از فیلترهای سختگیرانه سازمان غذا و دارو عبور نکرده باشد، اجازه مصرف آنها را نداریم. وی گفت: امکان ندارد واکسنی که تاریخ مصرف آن توسط سازمان غذا و دارو تعیین شده باشد و یک روز از تاریخ آن گذشته باشد، مصرف شود. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ارتباط با شیوع آنفلوآنزای فصلی در کشور نیز تاکید کرد: تعداد موارد آنفلوآنزای فصلی در حال حاضر زیاد نیست و در چندین استان دیده شده است. گویا از تولید کیتهایی با همکاری انستیتو پاستور برای تشخیص همزمان آنفلوآنزا و کرونا خبر داد و گفت: داریم بیماری آنفلوآنزا را رصد میکنیم و اگر تبدیل به همهگیری شود، حتما اطلاعرسانی خواهیم کرد. وی افزود: البته یک نگرانی وجود دارد که در سالی که موارد آنفلوآنزا خیلی کم دیده میشود، شانس ابتلا و همهگیری به همان نسبت در سال بعد افزایش مییابد، بنابراین با توجه به اینکه سال گذشته شیوع آنفلوآنزای فصلی را نداشتیم، میتوان نگران شیوع این بیماری در پاییز و زمستان امسال بود.
***
برای حمایت از تولید داخل حتماً پیشخرید واکسن کرونا انجام شود
رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان داخلی واکسن کرونا گفت: برای حمایت از زحمات این تولیدکنندگان حتما باید پیشخرید واکسن داخلی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود. سیدابراهیم رئیسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، اقدام شرکتهای داخلی در تولید واکسن کرونا را بسیار ارزشمند دانست و اظهار داشت: حمایت از فعالیت و تولید واکسن داخلی توسط این شرکتها جزو اولویتهای دولت است و در این راستا پیشخرید این تولیدات میتواند آنها را نسبت به ادامه و گسترش فعالیتهایشان امیدوارتر کند. وی پرهیز از هرگونه اقدامی که موجب سستی در رعایت شیوهنامههای بهداشتی میشود را ضروری دانست و گفت: نباید نتیجه هوشمندسازی برخی محدودیتها باعث عادیانگاری و سستی در مراعات مقررات بهداشتی شود. رئیسی با تاکید بر کنترل رفت و آمد از طریق مرزهای زمینی، دریایی و هوایی اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی کشورهای همسایه با موج جدید بیماری مواجه شدهاند، لازم است از تردد افراد بدون داشتن تست منفی از مرزهای کشور جلوگیری شود. رئیسجمهور همچنین با تاکید بر لزوم بازنگری در مصوبات قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در این بازنگری باید مشخص شود چه میزان از مصوبات اجرایی و عملیاتی شده و چه تعداد از آنها موضوعیت خود را بعضا با توجه به تغییر شرایط از دست داده است و انجام این کار میتواند در تصمیمگیریهای بعدی ستاد مؤثر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|