|
شناسایی زوجین نابارور فاقد بیمه و پوشش ۹۰ درصدی هزینه درمان نازایی
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: طبق تفاهمنامهای که با معاونت درمان منعقد خواهد شد، پوشش خدمات ناباروری از جمله خدمات نازایی مربوط به زوجین نابارور به میزان ۹۰ درصد تحت پوشش قرار خواهد گرفت. مهدی رضایی به ایسنا گفت: در بحث درمان ناباروری این سازمان جهت شناسایی افراد ناباروری که بیمه نیستند مکاتبهای با مراکز بهداشتی و مدیران کل استانها داشته است تا در صورت مراجعه، این افراد رایگان بیمه شوند.
ارسال به دوستان
با اجرای طرح «محدودیتهای کرونایی هوشمند» که از اول آذر آغاز میشود، افرادی که واکسن کرونا نزدهاند با محدودیتهای اجتماعی مواجه میشوند
واکسنگریزان بیکار میشوند
مطابق ابلاغیه سازمان امور اداری و استخدامی، کارکنان دولت باید با داشتن کارت تزریق واکسن کرونا در محل کار حاضر شوند
گروه اجتماعی: طرح «محدودیتهای کرونایی هوشمند» در حالی از اول آذر اجرایی میشود که آن دسته از افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردهاند با محدودیتهای اجتماعی چون ممانعت از انجام فعالیتهای شغلی، تحصیل، استفاده از خدمات عمومی و... مواجه خواهند شد.
به گزارش «وطنامروز»، اگر چه تاکنون حدود 100 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده و واکسیناسیون همچنان با سرعت بالا در حال انجام است اما برخیها از روی ناآگاهی یا تحت تاثیر قرار گرفتن نسبت به جو ایجاد شده از سوی برخی افراد واکسنگریز هنوز برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکردهاند که با اجرای محدودیتهای کرونایی هوشمند، این افراد به دام افتاده و با مشکل محدودیتهای اجتماعی روبهرو خواهند شد به طوری که وزیر کشور دیروز در ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داد: «بعد از اجرای طرح مدیریت هوشمند کنترل بیماری کرونا کسانی که هر ۲ دوز واکسن را تزریق نکرده باشند دچار مشکل خواهند شد و در این صورت مجبور هستند تستهای پیسیآر منفی را ارائه دهند که آن هم بسیار هزینهبر خواهد بود».
با این وجود دیروز در بیستوششمین جلسه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا که به ریاست وزیر کشور و فرمانده این قرارگاه عملیاتی برگزار شد، بر تسریع در انجام واکسیناسیون تاکید شد. احمد وحیدی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در این نشست که با حضور نمایندگان عالی دستگاههای ذیربط در محل وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز قرارگاه دستورالعملهایی که پس از اعمال مدیریت هوشمند انجام خواهند شد، مرور شد و اقدامات لازم برای حصول اطمینان از اینکه این دستورالعملها دقیق باشد و مشکلی ایجاد نشود، مورد بحث قرار گرفت. وحیدی موضوع دیگر مطرح شده در جلسه را درباره تلاشهایی که در مقابل طرح واکسیناسیون ملی در فضای مجازی صورت میگیرد، عنوان کرد و گفت: اگر چه این موارد زیاد نیست اما مقرر شد نسبت به این موضوع چه در فضای مجازی و چه غیر از آن درباره تبیین بیشتر ضرورتهای واکسیناسیون ملی اقدام شود. وزیر کشور افزود: همه افراد جامعه باید ۲ دوز واکسن را هر چه سریعتر تزریق کنند، چون بعد از اجرای طرح مدیریت هوشمند کنترل بیماری کرونا کسانی که هر ۲ دوز واکسن را تزریق نکرده باشند دچار مشکل خواهند شد و در این صورت مجبور هستند تستهای پیسیآر منفی را ارائه دهند و آن هم بسیار هزینهبر خواهد بود. وی بیان داشت: در این جلسه تاکید شد که تلاش بیشتری شود تا شاهد انجام سریعتر واکسیناسیون ملی در کشور باشیم.
* ممنوعیت فعالیت کارمندان واکسن نزده
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات اجرای طرح محدودیتهای هوشمند اظهار داشت: این طرح از اول آذرماه اجرایی خواهد شد.
محسن فرهادی با اشاره به جزئیات طرح محدودیتهای هوشمند یادآور شد: شنبه گذشته کلیات و جزئیات طرح یادشده به تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا رسید و مقدمات آن در حال آماده شدن بوده و از روز اول آذر عملیاتی میشود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به الزامات پنجگانه طرح محدودیتهای هوشمند، خاطرنشان کرد: نخستین موضوع مربوط به کارکنان دولت است به طوری که از اول آذر با ابلاغیه سازمان امور اداری و استخدامی همه کارکنان دولت و مؤسسات دولتی موظف هستند تا کارکنانشان با تزریق واکسن در محل کار حاضر شوند.
فرهادی با بیان اینکه حدود 80 درصد کارکنان دولت واکسن کرونا را تزریق کردهاند و عده کمی این تزریق را انجام ندادهاند، خاطرنشان کرد: از ابتدای آذر باید از ورود چنین افرادی به محل کار جلوگیری شود و مرخصی بدون حقوق به آنها داده شود، در وهله دوم اگر این کار ادامه پیدا کرد به عنوان غیبت محسوب شده و در مرحله سوم افراد به هیأتهای بدوی تخلف کارکنان دولت برای انفصال از خدمت به مدت یک ماه ارجاع داده میشوند. وی با بیان اینکه اساس طرح محدودیتهای هوشمند سامانه و نرمافزارهای مختلف است، ابراز داشت: برخی افراد ممکن است گوشی همراه یا گوشی هوشمند نداشته باشند، در نتیجه کارت واکسن آنها و QR کدی که روی آن قرار دارد برای ارائه کفایت میکند و افراد برای دریافت آن باید به سامانه SALAMAT.GOV.IR وزارت بهداشت مراجعه کرده دریافت واکسن را درج و کد لازم را در گوشی خود ذخیره یا به صورت چاپ کرده ارائه کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات اجرای طرح هوشمند برای اصناف کشور متذکر شد: واحدهای صنفی، آموزشی، تجاری، مناسبتی و ترددهای بیناستانی نیز در این طرح لحاظ شده، به شکلی که اصناف به ۲ گروه تقسیم میشوند؛ گروهی که پذیرش دوسویه دارند مانند رستورانها، استخرها، مراکز تفریحی، پاساژها و فروشگاههای زنجیرهای که ارائه خدمت میکنند باید هر دو طرف یعنی مشتری و کارکنان آنها واکسینه شده باشند.
فرهادی افزود: بقیه واحدها نیز باید کارکنان آنها واکسینه شده باشند؛ مانند نانواییها که شاغلان آنها باید واکسینه شده باشند اما این قانون برای خریداران گذاشته نشده است.
وی با اشاره به محدودیتهای طرح هوشمند در حوزه تردد بیناستانی تصریح کرد: مقرر شد اولا ممنوعیت برای کسانی که واکسن تزریق نکردهاند کماکان در شهرهای وضعیت قرمز و نارنجی وجود داشته باشد اما آنهایی که واکسن را تزریق کردهاند میتوانند به سامانه وزارت بهداشت واردشده و کدی را که در آن وجود دارد وارد کنند، ضمن اینکه این سامانه به وزارتخانههای ارتباطات، کشور و بهداشت متصل بوده و چنین افرادی جریمه نخواهند شد.
* تزریق ۲ دوز واکسن کرونا برای حضور در دانشگاه الزامی شد
روند واکسیناسیون همچنان ادامه دارد اما برخی از تزریق واکسن کرونا خودداری میکنندکه این افراد با محدودیتهای اجتماعی مواجه خواهند شد. معاون دانشجویی دانشگاه تهران از الزامی بودن تزریق ۲ دوز واکسن کرونا برای حضور در دانشگاه و سراها خبر داد و گفت: در حال حاضر دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پروپزال و رساله خود را تصویب کردهاند، در صورت تزریق ۲ دوز واکسن میتوانند نسبت به اسکان در سراها اقدام کنند. دکتر علیرضا وجهی افزود: دانشجویان سرمایههای اجتماعی دانشگاهها هستند و امیدواریم بتوانیم بزودی شاهد حضور آنها در دانشگاهها باشیم ولی بازگشایی حضوری دانشگاهها نیازمند فراهم بودن زیرساختهایی است که امید است دولت و وزارت علوم، دانشگاهها را در این زمینه حمایت کنند. وی ضمن تاکید بر لزوم آمادگی و برنامهریزی دانشکدهها و دانشکدگان برای بازگشت حضوری دانشجویان بر اساس پروتکلهای ابلاغی، اعلام کرد: با توجه به الزامی بودن تزریق ۲ دوز واکسن کرونا جهت امکان حضور در دانشگاه و سراها، مسؤولان دانشکدهها و دانشکدگان نسبت به اطلاعرسانی و ترغیب دانشجویان، اساتید و کارکنان جهت تزریق ۲ دوز واکسن اقدام کنند.
همچنین فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه در حال تدوین شناسنامه بهداشتی برای مدارس هستیم، عنوان کرد: در این زمینه طی بازدیدهای انجامشده چک لیستی از نظر بحث فاصلهگذاری اجتماعی و دیگر مسائل در حوزه زیرساختهای داخل مدارس تهیه شده که پس از رفع نواقص مدارس به شیوه ترکیبی بازگشایی خواهند شد. علیرضا زالی در زمینه بازگشایی مدارس عنوان کرد: در ستاد ملی در این باره مباحث لازم انجام شده و خوشبختانه ما در واکسیناسیون افراد 12 تا 18 سال هم موفق بودیم و در این گروه تاکنون 69 درصد افراد واکسن زدهاند که این تعداد هر روز رو به افزایش است. همچنین طی اقدامی که با آموزشوپرورش استان تهران در حال انجام آن هستیم برای هر مدرسه یک شناسنامه بهداشتی در حال تدوین است که در این راستا بیش از ۳ هزار و 400 مدرسه مورد بازدید تیم مشترک آموزشوپرورش و همکاران در حوزه بهداشت قرار گرفتند.
همچنین معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران درباره محدودیت تردد شبانه گفت: در شرایط فعلی به نظر میرسد این محدودیتها کارایی لازم را ندارد به همین دلیل پیشنهاد لغو آن را به ستاد ملی ارائه دادیم. دکتر نادر توکلی در گفتوگو با ایسنا، درباره محدودیتهای تردد شبانه کرونا گفت: ۳ هفته قبل در ستاد کرونای استان تهران مصوبهای داشتیم که پیشنهاد لغو محدودیتهای تردد شبانه را مطرح میکرد، زیرا در شرایط فعلی به نظر میرسد این محدودیتها کارایی لازم را ندارد به همین دلیل پیشنهاد لغو آن را به ستاد ملی ارائه دادیم. محدودیت تردد شبانه برای سال گذشته قطعا موثر بود، زیرا در پیک کرونا بودیم و از این طریق توانستیم برگزاری تجمعهای خانوادگی و دورهمی که بیشترین آثار را در افزایش موارد ابتلا داشت کاهش دهیم. وی درباره اعمال محدودیتهای هوشمند کرونا گفت: عملیاتی شدن طرح محدودیت هوشمند اندکی سخت و زمانبر است. براساس آنچه در حال تصویب است موضوع قرنطینه هوشمند بزودی اجرایی میشود و کمکم داشتن کارت واکسن برای افراد اجباری میشود، البته زدن واکسن به تنهایی کفایت نمیکند و کماکان رعایت پروتکلهای بهداشتی اهمیت زیادی دارد.
***
۱۳۴ فوتی و ۶۴۳۰ مبتلای جدید کرونا در کشور
آمار جانباختگان ناشی از کرونا طی یک شبانه روز در کشور همچنان زیر 150 نفر در نوسان است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته متاسفانه ۱۳۴ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۳۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و یکهزار و ۵۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۱۳۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۸ هزار و ۴۰۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۸۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها مرخص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۴۷۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۷ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۴۲۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* ۹۹ میلیون و ۶۲۸ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده است
گزارشهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۹۹ میلیون و ۶۲۸ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۲۸۸ نفر دوز اول، ۴۳ میلیون و ۲۴ هزار و ۹۰۲ نفر دوز دوم و ۶۰۴ هزار و ۹۹۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. همچنین مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۹۹ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۱۸۵ دوز رسید. این در حالی است که در شبانه روز گذشته (25 آبان) ۵۸۵ هزار و ۵۷۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* افراد بالای ۵۰ سال مبتلا به کرونا آنتیبادی بیشتری دارند
محققان نمونههای آزمایشگاهی بیمارانی را که از یک مورد خفیف «کووید-۱۹» بهبود یافته بودند، بررسی کردند و دریافتند افراد بالای ۵۰ سال آنتیبادی بیشتری علیه کروناویروس تولید کردهاند. آنها مشاهده کردند افرادی که واکسنهای «کووید-۱۹» دریافت کردهاند، میزان آنتیبادیشان به طور قابلتوجهی بالاتر از افراد آلوده است. این آنتیبادیها بر روی نوع دلتا نیز مؤثر بودند. طبق تحقیقات به عمل آمده، هنگامی که فردی مبتلا به مورد خفیف «کووید-۱۹» شده است، واکسینه میشود، سطح آنتیبادی در خون او در مقایسه با یک فرد واکسینه نشده که به ویروس آلوده شده است، ۲ برابر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
آغاز طرح زمستانی پلیس راهور در تهران
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از آغاز طرح زمستانی پلیس در معابر پایتخت از دیروز خبر داد. سردار محمدحسین حمیدی در اجرای این طرح گفت: با توجه به فرارسیدن سرمای هوا و آغاز بارشها، ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی نیز با تمام قوا و تجهیزات در سطح معابر، بزرگراهها و تقاطعهای شهر تهران حضور خواهند داشت و نسبت به مدیریت ترافیک و تسهیل آمدوشد شهروندان اقدام خواهند کرد. علاوه بر این، از طریق مرکز کنترل ترافیک هوشمند پلیس راهور تهران بزرگ نیز جریان ترافیک مورد رصد قرار میگیرد. وی با بیان اینکه این طرح که شامل اقدامات انتظامی و ترافیکی در زمستان ۱۴۰۰ است از ۲۵ آبان آغاز شده است، گفت: تمام کارکنان پلیس راهور تهران بزرگ؛ به همراه تجهیزات خود و امکانات سازمانی در این طرح حضور داشته و در آمادهباش کامل هستند. حمیدی درباره لغزندگی معابر در هنگام بارندگیها نیز گفت: در این باره هماهنگیهایی هم با شهرداری تهران انجام شده چرا که یکسری اقدامات نیز باید از سوی شهرداری انجام شود. در همین راستا نیز تمرکز جدی روی معابر شمالی شهر تهران و معابر دارای شیب است و در تقاطعهای مهم و پرتردد نیز ماموران مستقر خواهند شد.
***
پلهای ورودی استادیوم آزادی در برابر زلزله مقاوم میشود
عملیات اجرایی پروژه مقاومسازی و بهسازی لرزهای پلهای تقاطع آزادراه شهید فهمیده- ورودی استادیوم آزادی با هدف بهبود عملکرد اجزای سازهای مقابل زلزله بر اساس آییننامههای جدید آغاز شد. سرپرست سازمان مهندسی و عمران شهر تهران گفت: با توجه به گذشت بیش از ۴ دهه از عمر پلهای تقاطع آزادراه شهید فهمیده- ورودی استادیوم آزادی، اجرای عملیات تعمیرات اساسی و مقاومسازی این سازهها در دستور کار قرار گرفت و مجریان پروژه متعاقب اتمام اقدامات مربوط به تجهیز کارگاه، در حال سونداژ جهت شناسایی تاسیسات معارض عملیات اجرایی هستند. مسعود حقلطفی با بیان اینکه تقاطع آزادراه شهید فهمیده- ورودی استادیوم آزادی شامل 2 دستگاه پل در ضلع شرقی و 2 دستگاه پل در ضلع غربی استادیوم آزادی است، یادآور شد: طول هر یک از پلها 50 و عرض هر یک از آنها 27 متر بوده و دارای یک ردیف پایه میانی و 4 عدد ستون هستند. به گفته وی، عمده فعالیتهای پیش روی پروژه، شامل تعویض تمام ضربهگیرهای لاستیکی به منظور افزایش ظرفیت لرزهای پل، افزایش مقطع فونداسیون پایههای میانی، اضافه کردن ستون جهت افزایش باربری و تقویت سرستونهای پایههای میانی پل خواهد بود.
***
ترس از زلزله سفرهای قشم و بندرعباس را لغو کرد
پس از آنکه ۶۳ زمینلرزه و پسلرزه بخشهایی از استانهای هرمزگان، فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار داد، برخی افراد که قصد سفر به استان هرمزگان را داشتند، از انجام سفر منصرف شدند. مرکز لرزهنگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران براساس اطلاعات شبکههای لرزهنگاری وابسته به این مرکز اعلام کرد: از ساعت ۱۵:۳۷ بیستوسوم تا ساعت ۹ صبح بیستوچهارم آبانماه ۱۴۰۰ تعداد ۶۳ زمینلرزه در حوالی شهر فین واقع در استان هرمزگان ثبت شده است. به دنبال همین پسلرزهها و خیابانخوابی مردم در استان هرمزگان و به دنبال آن زلزلههایی که در قشم رخ داده، تعدادی از مسافران شهرهای جنوبی از سفر در این مدت به این مقاصد صرفنظر کردند به طوری که طی ۲ روز گذشته تعداد مراجعهکنندگان به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران زیاد شده است و افراد زیادی قصد دارند سفرشان به استان هرمزگان را لغو کنند اما باید بابت آن خسارت پرداخت کرده و جریمه کنسلی سفر را بدهند. آنها میگویند وقوع زلزله در استان هرمزگان شرایط ویژهای را به وجود آورده و نباید جریمهای بپردازند؛ این موضوعی است که دفاتر مسافرتی را نیز با مسافران خود دچار چالش کرده است.
***
ابتلای بیش از 5/5 میلیون ایرانی بالای ۲۵ سال به دیابت
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در کشور ما بیش از 5/5 میلیون فرد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند، گفت: حداقل ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج میبرند و ۷۵ درصد آنان از بیماری خود آگاه هستند. افشین استوار به مناسبت هفته ملی دیابت، با بیان اینکه تعداد بیماران دیابتی ۲۰ تا ۷۹ ساله در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۶۳ میلیون نفر اعلام شده بود، افزود: طبق گزارش فدراسیون بینالمللی دیابت، تعداد بیماران دیابتی در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۷ میلیون نفر رسیده است. وی خاطرنشان کرد: تعداد مرگهای ناشی از دیابت یا عوارض ناشی از آن نیز از 5/4 میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به 7/6 میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است. به عبارت دیگر هر ۵ ثانیه یک نفر به دلیل دیابت یا عوارض آن جان خود را از دست میدهد. وی گفت: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال از مرز ۷۸۴ میلیون نفر عبور کند. مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه طی سالهای اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، ادامه داد: سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به دلیل دیابت در جهان جان خود را از دست میدهند. از طرف دیگر ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی خبر داد
کاهش شدید دما و یخبندان در 18 استان
با ورود سامانههای بارشی جدید به کشور، تا پایان هفته دمای هوا در اکثر نقاط کشور کاهش خواهد یافت. مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی خبر داد از امروز در ۱۸ استان کمینه دما صفر و زیر صفر درجه خواهد بود. با کاهش دما در سطح کشور رعایت نکات ایمنی در ترددهای جادهای و استفاده بهینه از انرژی در گرمایش منازل امری ضروری است. در همین راستا صادق ضیائیان، مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی اظهار داشت: امروز در شرق لرستان، شمال شرق خوزستان، چهارمحالوبختیاری، جنوب استان مرکزی، شمال فارس، اصفهان، کهگیلویهوبویراحمد، هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، بارش برف و باران و وزش باد داریم.
ضیائیان در ادامه با بیان اینکه از پنجشنبه ۲۷ آبان تا شنبه ۲۹ آبان در اغلب مناطق کشور جوی آرام خواهیم داشت، گفت: این موضوع موجب افزایش غلظت و انباشت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت خواهد شد.
وی عنوان کرد: روز آینده در برخی نقاط نیمه جنوبی فارس، کرمان و هرمزگان، رگبار و باران و در ارتفاعات برف و ورزش باد پیشبینی میشود و روز جمعه هم در ارتفاعات استان کرمان بارش پراکنده برف و وزش باد خواهیم داشت.
* کاهش دما تا ۱۴ درجه در برخی شهرها
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی اضافه کرد: طی امروز و فردا در شمال شرق کشور دمای هوا بین ۷ تا ۱۴ درجه کاهش مییابد. در استانهای دامنه جنوبی البرز شامل قزوین، البرز، تهران و سمنان و نواحی مرکزی و شرق کشور هم کاهش ۶ تا ۱۲ درجهای دما خواهیم داشت.
ضیائیان بیان کرد: در این راستا احتمال افت فشار گاز و افزایش مصرف انرژی و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و صدمه به ماشینآلات و ادوات کشاورزی وجود دارد که توصیه میشود مدیریت در مصرف حاملهای انرژی، احتیاط در ترددهای جادهای و فعالیتهای کوهنوردی، جابهجایی محصولات برداشت شده باغی و زراعی به انبار و استفاده از ضدیخ در رادیاتورها در دستور کار باشد.
* یخبندان در ۱۸ استان
وی درباره وضعیت جوی پایتخت هم گفت: آسمان تهران امروز ابری، گاهی بارش پراکنده همراه با وزش باد پیشبینی میشود. روزهای پنجشنبه و جمعه نیز آسمان تهران صاف خواهد بود؛ بیشینه و کمینه دما امروز در پایتخت ۸ و ۳ درجه خواهد بود. مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی اضافه کرد: در روز جاری اردبیل، بجنورد و زنجان با کمینه دمای ۷ درجه زیر صفر سردترین مراکز استان و بندرعباس با بیشینه دمای ۳۱ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان خواهد بود.
ضیائیان اظهار کرد: طی امروز در ۱۸ استان کمینه دما صفر و زیر صفر درجه خواهد بود.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان محیطزیست: حقابه دریاچه ارومیه 4/3 میلیارد مترمکعب است
احیای حقابه دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه طی سالهای گذشته دستخوش بیمهریهای بسیاری شد به نحوی که برداشت غیرمجاز از آبهای سطحی و زیرسطحی، عدم تخصیص حقابه و... باعث شد تا این دریاچه روزهای سختی را بگذراند و گرد و غبارهای ناشی از خشک شدن این دریاچه مشکلات عدیدهای را برای ساکنان شمال غرب کشور ایجاد کند. حالا رئیس جدید سازمان حفاظت محیطزیست از عزم این سازمان برای احیای دریاچه ارومیه خبر داده است. علی سلاجقه، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در زمینه تامین حقابهها با وزارت نیرو مذاکره کردیم و سازمان حفاظت محیطزیست حتما حقابه محیطزیستی کشور را تامین خواهد کرد. وی اظهار داشت: به عنوان مثال حقابه دریاچه ارومیه حدود 4/3 میلیارد مترمکعب است که قرار است از مسیر ۴٠ درصد صرفهجویی در بخش کشاورزی و یک میلیارد مترمکعب هم از سدهای زاب و سیلوه و بقیه نیز از طریق تصفیه فاضلابها تامین شود. وی تاکید کرد: الگوی تامین حقابه دریاچه ارومیه میتواند به سایر تالابهای کشور تعمیم داده شود و این هم جزو برنامههای ما است.
سلاجقه درباره نحوه فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: در این ستاد، کارهای سختافزاری آبرسانی به دریاچه انجام شد و بسیاری از پروژهها تمام شده و برخی در حد ٧٠ درصد پیشرفت داشتهاند و کار تونل کانیسیب نیز بزودی تمام میشود و آب در آن رهاسازی خواهد شد.
معاون رئیسجمهوری گفت: اکنون کارهای نرمافزاری باید انجام شود و معاونت محیطزیست انسانی سازمان کار جامعی در این زمینه انجام داده که میتواند الگوی مناسبی برای همه تالابهای کشور باشد. در این طرح بحث تغییر کاربری با جدیت دیده شده که خوشبختانه آماده ارائه است.
* اجازه نمیدهیم محیطزیست کشور دستخوش بیمبالاتی شود
ضرورت توجه به ارزیابی زیستمحیطی در اجرای پروژههای خرد و کلان یک امر اساسی است که در پارهای از موارد این مهم به فراموشی سپرده شده است. در همین زمینه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: اجازه نمیدهیم محیطزیست کشور دستخوش بیمبالاتی شود و بر این اساس هر پروژهای که قرار است اجرا شود باید گزارش ارزیابی زیستمحیطی داشته باشد. وی افزود: سازمان با ساختار کنونی نمیتواند آنطور که باید در بحث حاکمیتی با قدرت عمل کند، بنابراین با ایجاد تغییر، ساختار قویتر خواهد شد.
سلاجقه اظهار داشت: اگر وزارتخانهها و نهادها در راستای فعالیتهای خود قانون مخصوص به خود را دارند سازمان حفاظت محیطزیست نیز قوانین خود را دارد، بنابراین هر پروژه جدیدی باید ارزیابی زیستمحیطی داشته باشد تا کمترین آسیب به محیطزیست وارد شود و اجازه هیچگونه بیمبالاتی در محیطزیست را نمیدهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|