|
فراخوان جهانی عون برای پایان دادن به رنج ملت فلسطین
میشل عون، رئیسجمهور مسیحی لبنان به مناسبت روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین (هشتم نوامبر) از جامعه جهانی خواست برای پایان دادن به رنج فلسطینیها از طریق بازگرداندن حق به صاحبان آن تلاش کنند. او درنامهای به کمیته اعمال حقوق تخطیناپذیر مردم فلسطین در سازمان ملل از جامعه بینالملل، سازمان ملل و کشورهای عربی خواست زمینه بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان را آماده سازند.
ارسال به دوستان
شواهد حاکی از آن است نیروهای وابسته به امارات در استان شبوه قصد اجرای عملیات گسترده علیه نیروهای وابسته به عربستان را دارند
تقابل نظامی مزدوران امارات و سعودی در یمن
در حالی که همه شاخصها حاکی از شکست عربستان در جنگ یمن و فروپاشی ائتلاف ریاض با متحدان اصلی آن است، سعودیها در تلاش برای جبران بخشی از شکست خود از طریق قتلعام غیرنظامیان یمن هستند. بعد از گذشت نزدیک به 7 سال از جنگ ویرانگری که عربستان در یمن به راه انداخت، اکنون سعودیها در حال تجربه بحرانی هستند که ناشی از سیاستهای غلط و ناتوانی آنها در یافتن راهحل اساسی جهت تغییر مسیر و پایان دادن به تجاوزگری ریاض در یمن است. سالهاست عربستان در باتلاق یمن دست و پا میزند و در حالی که نتوانسته بر خلاف تصوراتش این جنگ را با گزینه نظامی به نفع خود به پایان برساند و به اهداف علنی و پنهانش در این جنگ برسد، همچنان به سیاستهای اشتباه خود ادامه داده و برای جبران شکستهای نظامی در برابر نیروهای مردمی یمن، در تلاش برای تشدید قتلعام غیرنظامیان این کشور است. با وجود تحرکات ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن عربستان جهت توقف جنگ یمن و همچنین خروج امارات از اتحاد با عربستان در این جنگ بیهوده، سعودیها همچنان که آخرین نفسهای خود را در شهر استراتژیک مأرب میکشند به دنبال راهی جهت جلوگیری از سقوط کامل این شهر هستند، چراکه میدانند آزادسازی کامل مأرب به دست انصارالله یعنی پایان کارشان در یمن. علاوه بر این، عقبنشینی ناگهانی نیروهای تحت حمایت امارات از «الحدیده» نیز شوک دیگری به ائتلاف متجاوز سعودی بود. به دنبال این عقبنشینی ناگهانی، اختلاف شدیدی میان گروههای تحت حمایت امارات در ساحل غربی یمن شکل گرفت. همچنین موضع امارات در عقبنشینی از الحدیده به مذاق عربستان و مزدوران آن نیز خوش نیامد. اختلافات میان ریاض و ابوظبی در جنگ یمن از زمانی آغاز شد که امارات متوجه غرق شدن عربستان در باتلاق یمن شد و جولای 2019 رسماً عقبنشینی خود را از این جنگ اعلام کرد و مدعی شد این یک تصمیم استراتژیک و تاکتیکی است. شاخصها نشان میدهد امارات در چند سال اخیر بدون هماهنگی با عربستان در جنگ یمن عمل میکند. بنابراین سعودیها در مدیریت جنگ یمن شکست خوردهاند و پیامدهای آن روزبهروز بیشتر میشود. شکست در مأرب و عقبنشینیها در ساحل غربی و قبل از آن، درگیریهای گاه و بیگاه بین نیروهای هادی و نیروهای شورای انتقالی و ناتوانی عربستان در کنترل متحدانش در یمن، شکست ریاض در مدیریت پرونده یمن را آشکار کرد و هر چه این جنگ بیشتر ادامه یابد و بر عمر آن افزوده شود، پیامدهای این شکست برای سعودی نیز افزایش مییابد.
* نیروهای وفادار به امارات به دنبال سیطره بر مرکز استان شبوه
همزمان با تداوم تهدیدهای شبهنظامیان مورد حمایت امارات علیه دولت مستعفی و تلاش برای سیطره بر مرکز استان شبوه، برخی منابع مدعی شدند «منصور هادی» قصد دارد پیش از اینکه از سمت خود برکنار شود، از عربستان به اروپا فرار کند. عربستان سعودی و امارات عربی متحده اگر چه تلاش میکنند تنش و درگیری پنهان بین خود در یمن را علنی نکنند ولی این تنش و اختلافات بیشتر در مواضع نیروهای نیابتی هر دو طرف نمود پیدا میکند. بیش از ۲ سال از امضای توافق ریاض بین سعودیها و اماراتیها و نیروهای نیابتی دو طرف میگذرد؛ توافقی که ریاض و دولت مستعفی مورد حمایت سعودی با فشار شورای انتقالی جنوب که طرفدار امارات است، مجبور به پذیرش آن شدند و قدرت را در دولت فراری (نصف به نصف) تقسیم کردند ولی این توافق مانع تنش و درگیری نیروهای نیابتی نشد و شبهنظامیان همسو با امارات که تمایلات جداییطلبانه دارند، همچنان دست بالاتر را در عدن (پایتخت دولت مستعفی) و استانهای جنوبی دارند. این تنش اخیرا به سمت مناطق شرقی یمن در حال انتقال است. ۲ هفته پیش برخی مناطق تحت کنترل شورای انتقالی شاهد تظاهرات علیه حزب الاصلاح شد که بارزترین این تظاهرات در استان شبوه بود. «عوض ابن الوزیر»، یکی از فرماندهان با نفوذ در جنوب و شرق یمن که همراستا با امارات است، در اقدامی که از آن به عنوان چالشی برای دولت مستعفی تعبیر میشود، از نیروهای تحت امر خود در استان شبوه (جنوب مأرب) طی رژهای سان دیده است. بر اساس گزارش رسانههای یمن، ابن الوزیر اخیرا با افسران و فرماندهان نظامی که اخیرا از حزب اخوانی الاصلاح جدا شدهاند، دیدار کرده و تصاویر این دیدار و رژه را منتشر کرده است. گفته میشود اقدام فرمانده وابسته به امارات در سان دیدن از نظامیان، نوعی اعلام آمادگی این نیروها برای آغاز حمله به شهر «عتق» مرکز استان شبوه است که در دست نیروهای الاصلاح و دولت مستعفی است و وساطت شیوخ قبایل که استاندار شبوه برای مصالحه و تقسیم قدرت فرستاده، بیفایده بوده و ابن الوزیر حاضر به عقبنشینی از موضع خود که سرنگونی این استاندار اخوانی است، نشده است.
* تلاش منصور هادی برای فرار از عربستان
همزمان با تشدید اختلافات بین نیروهای وابسته به امارات با نیروهای دولت مستعفی یمن، رسانههای صنعا دیروز گزارش دادند «عبدالله نکیر» مشاور «سلطان العراده» استاندار وابسته به دولت مستعفی در استان مأرب به همراه یک تن دیگر، از این نیروها جدا شده و به پایتخت یمن رفتهاند. همزمان نیز منابع مسؤول در دولت مستعفی مدعی شدند «منصور هادی» تلاش دارد قبل از اینکه ائتلاف عربستان سعودی پایان او را اعلام کند، از ریاض فرار کند. وبسایت متابعات یمن به نقل از این منابع گزارش داد همزمان با اقدام سعودیها در مراقبت شدید از مقر منصور هادی در ریاض، وی به پسرش و مدیر سرمایهگذاریهایش در خارج از یمن گفته در یکی از پایتختهای اروپایی خانهای برای او بخرند. بر اساس این گزارش، هادی همچنین از پسرش خواسته با مقامات بینالمللی که هویتشان مشخص نیست در تماس باشد تا قبل از اینکه ریاض او را از قدرت برکنار کند، در ازای دسترسی آنها به پروندههای یمن، بتواند از عربستان فرار کند.
***
توطئه آمریکا و انگلیس برای ایجاد استان جدید در یمن
در حالی که اخبار از عقبنشینی نیروهای سعودی از استانهای راهبردی یمن حکایت دارد، یکی از شخصیتهای سیاسی یمن از طرح آمریکا و انگلیس برای تغییر در نقشه جغرافیای داخلی یمن بویژه در مناطق ساحلی خبر داد. «محمد ورق» از نمایندگان پارلمانی دولت مستعفی یمن اخیرا در صفحه شخصی خود به تفصیل درباره طرحی که در ساحل غربی یمن برای ایجاد استانی جدید در حال اجراست و تسلط بر ساحل غربی از «المخا» تا «بابالمندب» و نیز ریف جنوبی تعز به شکل یک کمان را مطرح میکند، توضیح داد. وی نوشت: عملیاتی که نیروهای ائتلاف سعودی در پانزدهم ژوئن ۲۰۱۸ به نام «السهم الفضی» (تیر نقرهای) آغاز کردند توسط انگلیس و آمریکا طراحی شده بود و این ۲ کشور بر آن نظارت میکردند. هدف از این عملیات تسلط بر نوار ساحلی غرب یمن و ایجاد یک استان جدید بود. وی افزود: عملیات تیر نقرهای که سازمان اطلاعات انگلیس علیه الحدیده (غرب یمن) کلید زد به معنای تجمیع نیروهای ساحلی در ستونی بلند و باریک در امتداد ساحل «التهامی» از «الخوخه» تا الحدیده به صورت مستقیم بود. ورق درباره مشارکت آمریکا در این امر نیز تأکید کرد: این برنامه به وسیله آمریکا و انگلیس برای سواحل غربی یمن آماده شده بود تا استانی جدید به نام «الساحل الغربی» از ابتدای روستای «الطائف» در «الدریهمی» تا «بابالمندب» و مناطقی در استانهای «تعز» و «اب» تشکیل شود و هدف آن حفاظت از منافع آمریکایی-انگلیسی در جزایر و سواحل غربی یمن بود. ورق ادامه داد که انگلیس حدود 10 روز است عملیات دیگری تحت عنوان «القوس الذهبی» (کمان طلایی) را از طریق نیروهای مشترک در «حیس» الحدیده و جنوب «تعز»کلید زده است. وی گفت: عملیات کمان طلایی که اکنون نیروهای «طارق صالح عفاش» وابسته به امارات در ساحل غربی یمن تحت عنوان کمان طلایی آغاز کردهاند در واکنش به عقبنشینیهای اخیر برخی عناصر نیست، بلکه در ادامه تلاشها برای خرید زمان صورت میگیرد تا مقدمات برای تکمیل پروژه اصلی یعنی اعلام استان ساحل غربی نهایی شود؛ استانی که قرار است در نهایت به عفاش تحویل شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استاندار حسکه از پخش بذر گندم رایگان اما آلوده آمریکایی میان کشاورزان این منطقه خبر داد
تروریسم کشاورزی آمریکا در سوریه
یک مقام سوری از توطئه نظامیان اشغالگر آمریکایی برای از بین بردن کشاورزی این منطقه خبر داد. سرلشکر غسان خلیل، استاندار حسکه که در شمال شرق سوریه واقع شده به خبرگزاری تسنیم گفت آمریکا و نیروهای شبهنظامی تحت هدایت آن صرفا به اشغالگری مشغول نیستند و علاوه بر حمایت از تروریسم نظامی، به تروریسم کشاورزی نیز روی آوردهاند. به گفته او، نظامیان آمریکایی علاوه بر ارتکاب جنایت و سرکوب مردم سوریه و همچنین سرقت نفت و گندم به همراه شبهنظامیان قسد، اخیرا با ارسال بذر گندم رایگان ظاهرا اصلاحشده اما در واقع آلوده برای توزیع میان کشاورزان استان حسکه و منطقه جزیره سوریه (منطقه بین دجله و فرات) توطئهای جدید را آغاز کردهاند. این حرکت بهظاهر در جهت کمک به کشاورزان بومی برای کاشت اراضیشان است اما پشتپرده واقعی این کمک، نابودی زمینهای آنها و غیرقابل کاشت کردن این اراضی برای سالهای متمادی است که در مواردی به چندین دهه نیز میرسد. خلیل به اطلاعیه فیسبوکی سفارت تعطیل شده آمریکا در دمشق اشاره کرده است که مدعی اهدای ۳ هزار تن از بذرهای گندم اصلاحشده به مناطق شرق سوریه با این هدف شده که نیاز صدها کشاورز منطقه را برای تولید حدود 32 هزار تن گندم در سال آینده تأمین میکند و این نیاز مردم سوریه را به آرد و نان و فرآوردههای دیگر گندم برای تأمین نیازهای غذایی خانوادههای سوری و افزایش و تشدید پیامدهای بحران اقتصادی در این کشور برآورده خواهد کرد. نکته عجیب در این موضوع این است که این صفحه در کمتر از ۲ هفته چندین بار این اطلاعیه را منتشر کرده است تا کشاورزان سوری در مناطق شرقی را به گرفتن این بذرها از آمریکاییها ترغیب کند. این موضوع توجه مقامات مسؤول ذیربط سوری در این زمینه را جلب کرد و تلاش کردند به نمونههایی از این بذرهای فرستاده شده از آمریکا دست پیدا کنند، به همین دلیل به دستور سرلشکر «غسان خلیل»، استاندار حسکه کمیته کارشناسی زراعی در این زمینه تشکیل شد تا از سالم بودن نمونهها اطمینان حاصل شود. در این راستا، استاندار حسکه افشا کرد آزمایشهای انجامشده توسط کمیته کارشناسی زراعی نشان میدهد بذرهای گندم آمریکایی که کشاورزان گرفتهاند، به آفت «نماتد گال دانه» یا همان «سیاهک گندم» و همچنین بیماری «پوسیدگی باکتریایی ساقه ذرت» یا همان «بیماری لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت» مبتلا هستند.
خلیل گفت: «این ۲ آفت یا بیماری موجود در بذرهای گندم آمریکایی موجب آلودگی خاک و غیرقابل کشت شدن آن و کاهش بیش از 83 درصدی میزان باروری و باردهی زمین بعد از کاشت بذرهای اصلاحشده آمریکایی میشود. این آفتها تنها به زمینهای کشاورزیای که در آنها بذرهای گندم اصلاحشده آمریکایی کاشت میشوند، آسیب نمیزند، بلکه موجب انتقال این آفت از زمینی به زمین دیگر میشود». او با بیان اینکه تنها یک دانه از این بذرهای آفتزده کافی است تا مساحتی گسترده از اراضی کشاورزی را آلوده کند، افزود: «مقدار بذری که نظامیان اشغالگر آمریکایی وارد کردهاند، به 3 هزار تن میرسد که برای نابودی تمام اراضی زراعی و کشاورزی منطقه جزیره سوریه و غیرقابل کشت کردن این اراضی - که تأمینکننده سبد غذایی این کشور بهشمار میآیند- برای دهها سال کافی است». توطئه بذرهای آلوده آمریکایی در حالی در شرف وقوع است که طی سالهای گذشته بارها و بارها نظامیان اشغالگر آمریکایی به بهانه واهی مبارزه با تروریسم، مزارع و محصولات کشاورزی مردم شمال و شرق سوریه را آتش زده بودند.
***
ابعاد تصمیم استرالیا و انگلیس علیه حزبالله و حماس
یک شبکه لبنانی در گزارشی به بررسی معانی تروریستی خواندن حزبالله و حماس توسط ۲ کشور غربی در برهه کنونی پرداخت و آن را تصمیمی آمریکایی خواند.
هفته گذشته استرالیا هر ۲ شاخه سیاسی و نظامی حزبالله لبنان را تروریستی خواند و انگلیس نیز همین اقدام را در قبال جنبش فلسطینی حماس انجام داد؛ موضوعی که با استقبال مقامات عالیرتبه رژیم صهیونیستی از جمله «نفتالی بنت» نخستوزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه روبهرو شد. شبکه «المیادین» در یادداشتی به بررسی معانی این ۲ اقدام علیه جنبشهای مقاومت آن هم در برهه کنونی پرداخت و به موارد زیر اشاره کرد: اول؛ آمریکا اخیرا برخی ورقهای نظامی خود در منطقه و جهان بویژه در افغانستان را از دست داد. بنابراین به حمایت از اقداماتی نظیر اقدامات اخیر انگلیس و استرالیا روی آورده تا جبرانی برای دیگر ورقهای سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی با هدف بهبود جایگاه و نیز حفظ وجهه باقیماندهاش در جهان و منطقه باشد. دوم؛ این تصمیم به دنبال ضربه زدن به جامعه لبنان است که مقاومت اسلامی را در آغوش خود جای داده است. فشارهای مستمر داخلی و خارجی علیه حزبالله گواه این امر است؛ موضوعی که ضربه زدن به عناصر ایستادگی در داخل لبنان را دنبال میکند تا این راهبرد منجر به واقعیتی شود که اهداف رژیم اسرائیل و آمریکا را محقق کند. سوم؛ تلاش آمریکایی- اسرائیلی سازماندهیشدهای به دنبال هدف گرفتن تمام پروژه مقاومت در منطقه وجود دارد نه فقط در لبنان یا فلسطین. آنها دنبال محاصره پروژه مقاومت در کشورهای عربی هستند؛ پروژهای که معروف است تهران آن را رهبری میکند. چهارم؛ این تصمیم یک اهرم فشار از واشنگتن از طریق بهکارگیری کشورهایی است که صاحب تصمیم مستقل نیستند. هدف از آن تحقق اهداف آمریکا و تلاش برای انداختن مقاومت لبنان به گوشه رینگ از طریق دروازه ورق اقتصادی است، آن هم در سایه فروپاشی اقتصادی کنونی در لبنان. پنجم؛ از دیگر سناریوهایی که میتوان اشاره کرد این است که تصمیمهای اینچنینی یک مقدمه برای ضربات امنیتی و نظامی است تا در کل پروژه مقاومت در منطقه اختلال ایجاد کند.
ارسال به دوستان
ناآرامیهای ایالت تیگرای در حال سرایت به کشورهای شمال شاخ آفریقاست
آمریکا در پی دخالت نظامی در اتیوپی
با سرایت جنگ داخلی اتیوپی به کشورهای همسایه، احتمال دخالت نظامی دولتهای بیگانه در تحولات شاخ آفریقا قوت میگیرد.
این در حالی است که علاوه بر جنگ داخلی توأم با نسلکشی، همهگیری کرونا و حمله ملخها در ماههای گذشته باعث هر چه بحرانیتر شدن وضعیت اجتماعی اتیوپی شده است. دستکم ۲ میلیون نفر در این کشور در آستانه گرسنگی هستند که شامل 100 هزار آواره در استان ایندا سلاسی میشود. ناظران سازمان ملل در مناطق شرقی و مرکزی استان تیگرای که در کنترل شورشیان است نیز فاز 4 بحران کمبود غذا را اعلام کردهاند که فقط یک مرحله قبل از قحطی است.
با آنکه ظاهرا ارتش اتیوپی توانسته بود با همراهی ارتش اریتره و نیروهای شبهنظامی از استان امهره، کنترل اوضاع در شمالیترین استان این کشور، تیگرای را بر عهده بگیرد اما از اواخر بهار نیروهای شورشی موسوم به جبهه آزادسازی مردمی تیگرا بخش بزرگی از این اقلیم را باز پس گرفته و به طرف مناطق همجوار عفر و امهره پیشروی کردند. شورشیان تیگرای حتی قصد داشتند با پیوستن به نیروهای شورشی در منطقه اورومو به آدیس آبابا، پایتخت این کشور پیشروی کنند.
از هفته گذشته درگیریها میان نیروهای فدرال اتیوپی به همراه شبهنظامیان امهره علیه نیروهای خودمختار اقلیم تیگرای تشدید شده تا جایی که نخستوزیر «آبی احمد» هم جمعه گذشته خود را به خط مقدم درگیری رسانده و مستقیما فرماندهی جنگ با نیروهای بومی را بر عهده گرفته است. دولت با اعلام وضعیت اضطراری، از پرسنل نظامی بازنشسته ارتش و غیرنظامیان دعوت کرد سلاح به دست بگیرند.
به گزارش الجزیره، جنگ داخلی اتیوپی در ۴ جبهه در شمالیترین استان این کشور ادامه دارد و اخیرا حکومت مرکزی برای تحکیم پایگاهها و مقابله با تلاشهای نیروهای مسلح جبهه تیگرای برای نفوذ بیشتر، تجهیزات نظامی بیشتری به این منطقه فرستاده است.
آبی احمد، نخستوزیر فعلی و وزیر اطلاعات پیشین 45 ساله اتیوپی که در جوانی به مسیحیت گرویده و سال ۲۰۱۹ جایزه صلح نوبل را به او دادند، توانست با حمایتهای مالی غرب، جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی و سازمان دموکراتیک مردم اورومو را متحد کند و اصلاحاتی مقدماتی در ساختار سیاسی قومیتی این کشور به وجود آورد اما در ادامه با طرح آمریکایی- اسرائیلی برای تجزیه این کشور مواجه شده است.
به گفته سخنگوی دولت اتیوپی، نیروهای فدرال در ۲ جبهه باتی و شواربیت پیشروی کرده و با حملات نیروهای مسلح تیگرای در ۲ منطقه عفر و امهره مقابله کردند که بر اثر آن یکی از رهبران تیگرای کشته شد اما جبهه آزادسازی مردمی تیگرای این خبر را تکذیب کرد. آمریکا و کشورهای مختلف اروپایی از اتباع خود خواستهاند اتیوپی را ترک کرده و به این کشور سفر نکنند.
همزمان وزیر مشاور در دفتر ارتباطات دولت اتیوپی به سفارت آمریکا در آدیس آبابا نسبت به انتشار اطلاعات دروغ هشدار داد و گفت این سفارتخانه، سایر سفارتخانهها و نهادها را برای ترک اتیوپی تحت فشار قرار میدهد و این اقدام روابط میان ۲ کشور را تیره خواهد کرد.
در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، اوضاع منطقه تیگرای را در آستانه انفجار توصیف کرده است.
واشنگتن مدعی است حضور نخستوزیر اتیوپی در جبهه درگیریها به معنی تکیه به راهحل نظامی برای این درگیری داخلی است، در حالی که آمریکاییها مدعی حل مشکل با دیپلماسی هستند. با این حال در تناقضی آشکار، آخرین خبرها حاکی از آمادگی پنتاگون برای لشکرکشی به اتیوپی است.
این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف فوری درگیریها و برقراری بیقید و شرط آتشبس در اتیوپی شده است.
دولت بایدن حتی به دولت اریتره، همسایه شمال شرقی اتیوپی، به خاطر همکاری با آدیس آبابا برای آرام کردن اوضاع استان تیگرای هشدار داده است.
وزارت خزانهداری آمریکا اخیرا در بیانیهای اعلام کرده وزارت کنترل داراییهای خارجی آمریکا در واکنش به وخیمتر شدن بحران حقوق بشری و گسترش درگیریهای نظامی در اتیوپی، ۴ نهاد اریتره و ۲ فرد را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
بسته تحریمی جدید مربوط به ارتش اریتره و حزب حاکم و رئیس دفتر امنیت ملی اریتره میشود. وزارت خزانهداری آمریکا همچنین اعلام کرد آماده است اقدامات بیشتری از جمله علیه دولت اتیوپی و جبهه آزادیبخش تیگرای اتخاذ کند و نیروهای اریتره را مسؤول قتل عام، غارت و تجاوز جنسی در شمال اتیوپی دانسته است.
این تحریمها حدود ۴ هفته پس از آن اعمال شد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا فرمانی اجرایی را صادر کرد که اجازه اعمال اقدامات تنبیهی را علیه افراد و ارگانهایی که در بحران انسانی در اتیوپی نقش دارند، میداد.
به نظر میرسد هدف راهبردی آمریکا و رژیم صهیونیستی، حمایت از ناآرامیهای شمال اتیوپی و سرایت دادن آن به سایر نقاط بخش شمالی شاخ آفریقا شامل اریتره، جیبوتی و بخشهایی از سودان است. آخرین گزارشها حکایت از آن دارند که پنتاگون به یک واحد تکاوران و ۳ کشتی جنگی خود در پایگاه نظامی آمریکا در جیبوتی دستور آمادهسازی برای دخالت احتمالی در شمال اتیوپی را داده است. بدین ترتیب جنگ داخلی اتیوپی، بهانهای به دست واشنگتن داده تا پایگاهی نظامی در منطقه تیگرای ایجاد کند که منطقهای سوقالجیشی بین ۴ کشور اتیوپی، اریتره، جیبوتی و سودان و در واقع دروازه محافظت از منافع آمریکاییها در جیبوتی محسوب میشود که در ساحل غربی تنگه راهبردی بابالمندب قرار گرفته است.
* 21 کشته در درگیری مرزی اتیوپی و سودان
متشنج شدن اوضاع در اتیوپی و ضعف کنترل حکومت مرکزی آدیس آبابا، باعث شده مرزهای این کشور با همسایگانش نیز ناامن شود. به گزارش تارنمای «سودان تریبون»، در درگیری روز شنبه بین نیروهای سودانی و اتیوپیایی در نوار مرزی این ۲ کشور، دستکم ۲۱ نفر از نیروهای سودانی کشته و ۳۰ نفر نیز زخمی شدند.
ارتش سودان پاییز پارسال با بهرهبرداری از تشنج اوضاع داخلی اتیوپی، بخشهای وسیعی از اراضی کشاورزی در منطقه الفشقه را که مسؤولان آدیس آبابا با حمایت شبهنظامیان بیش از ۲۵ سال در آن کشت و زرع میکردند، پس گرفت. در مقابل اتیوپی نیز نیروهای مسلح سودان را به تشدید اوضاع در مرز و یورش به مناطق و اراضی کشاورزی متهم کرده و هر از گاهی وارد خاک همسایه شمال غربی خود میشود. منابع سودانی اعلام کردند نیروهای اتیوپیایی از شرق برکه نورین در نزدیکی شهرک ملکامو تا مسافت ۱۷ کیلومتری وارد خاک سودان شده بودند.
متعاقب ورود واحدهای نظامی اتیوپی درگیری شدیدی بین آنها و نیروهای سودانی در شرق منطقه ام دیسا و برکه نورین به سمت شهرک ملکامو، به وقوع پیوست که طی آن ۲ طرف به مدت 8 ساعت از توپخانه سنگین و مسلسل استفاده کردند.
در این درگیری ۲۱ نفر از نیروهای ارتش سودان از جمله یک سرگرد و یک ستوان کشته و ۳۰ تن زخمی شدند که به بیمارستان القریشه منتقل شدند. ارتش سودان پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود با حمله نیروهای اتیوپیایی و گروههای مسلح که هدفشان ایجاد رعب و وحشت در میان کشاورزان بود، مقابله کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|