|
پذیرش ۲۰۹۰ بیخانمان و کارتنخواب پایتخت در طرح «زمستان گرم»
بیش از ۲۰۹۰ مددجو از ابتدای اجرای طرح «زمستان گرم» در ۲۰ گرمخانه شهر تهران پذیرش شدهاند. سعید شرفدوست، معاون حمایتهای اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی در توئیتی نوشت: «با اجرای طرح «زمستان گرم» در ۲۰ گرمخانه و با توجه به برودت هوا، تاکنون به صورت میانگین ۲ هزار و ۹۰ مددجو (بیخانمان و کارتنخواب) در این مراکز پذیرش شدهاند».
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با کارشناسان و فعالان حوزه افراد دارای معلولیت
شهر معلول است نه افراد
مهدی جابری: روز جهانی افراد دارای معلولیت در هر سال، فرصتی است برای نمایش، شعار و شاید اقدام! این گلایهای است که بسیاری از فعالان این حوزه و افراد درگیر با معضلات و مشکلات ناشی از معلولیت مطرح میکنند. از نظر آنها برخی سازمانهای مردمنهاد، مقامات مسؤول، مدیران شهری، خبرنگاران و حتی خود افراد دارای معلولیت، در زمینه مطالبهگری، نیازسنجی و پاسخگویی دچار سردرگمی هستند.
به گزارش «وطنامروز»، پیگیری و رسیدگی به موضوعات و مسائلی که جامعه افراد دارای معلولیت با آن مواجه هستند در سالهای اخیر مورد توجه نهادهای مسؤول، کارشناسان و سازمانهای مردمنهاد بوده است. اما سوال مهم این است که این توجه تا چه اندازه موثر بوده و آیا نتایج مطلوب و چشمگیری به همراه داشته است؟
* زبان واحد نداریم
مجید سرایی، روزنامهنگار و فعال رسانه در حوزه افراد دارای معلولیت که خودش سالهای سال با مشکلات و چالشهای ناشی از معلولیت مواجه بوده و هست، به خبرنگار «وطنامروز» میگوید: NGOها و به عبارتی سازمانهای مردمنهاد این حوزه در ۳ بخش قابل تقسیمبندی هستند. دسته اول سازمانهایی هستند که در کنار صدور بیانیه، پیگیر مطالبات هستند. دسته دوم آنهایی هستند که از روشهای سنتی همچون تماس تلفنی، ارتباطات شخصی و حضور در برخی جلسات، مسائل و موضوعات را پیگیری میکنند. دسته سوم هم فقط عنوان افراد دارای معلولیت را با خودشان حمل میکنند و کارکرد خاصی جز یک نام و عنوان ندارند!
وی در پاسخ به اینکه در مجموع، نتیجه نهایی در پیگیریها و مطالبهگری این ۳ دسته را چطور ارزیابی میکند، اظهار میدارد: اگر بگویم هیچ نتیجه مثبتی ندارد بیانصافی است اما واقعیت این است که عملکردها و پیگیریها باید منسجمتر و حسابشدهتر باشد. ما باید به یک زبان واحد برسیم تا بتوانیم شاهد نتیجه بهتر و اثرگذاری بیشتر باشیم.
سرایی میافزاید: من در جلساتی که با مقامات مسؤول داشتهام، بارها گفتهام شما یک موضوع خاص را در نظر بگیرید و بعد ببینید که مثلا در بازه زمانی 12 آذرماه 1400 تا 12 آذرماه 1401 چه اقدام موثر و برنامه مثبتی در همان موضوع مشخص انجام شده است. به این معنا که ما نباید فقط مصاحبه کنیم و برخی اخبار را از روی رفع مسؤولیت یا تیک زدن وظایف روزانه به رسانهها اعلام کنیم، بلکه باید از ابزار «سنجش و اندازهگیری» هم بهره بگیریم تا بدانیم دقیقا در حوزه اقدام و عمل چه کردهایم.
* این روز تبریک دارد؟
بسیاری از افراد به مناسبت روز جهانی معلولان تبریک میگویند اما آیا این روز تبریک دارد؟ و اگر تبریک دارد باید به چه افرادی تبریک گفت؟
شهرام مبصر، کنشگر اجتماعی و فعال حوزه افراد دارای معلولیت که در ۱۹ سالگی دچار آسیب نخاع شده است به «وطنامروز» میگوید: روز جهانی افراد دارای معلولیت در واقع یک گرامیداشت است برای اینکه به مسؤولان، تصمیمگیرندگان و عموم جامعه نشان داده شود که این افراد هم در جامعه هستند و حضور دارند. این روز بیانگر این است که افراد دارای معلولیت هم حق دارند از فرصتی که تحت عنوان «زندگی» به آنها داده شده است بهرهمند شوند و البته عادلانه زندگی کنند. این افراد حق دارند که در جامعه رشد کنند، استعدادها و تواناییهای خود را بشناسند و آنها را در عرصههای مختلف اجتماعی، علمی، ورزشی و هنری شکوفا کنند.
به گفته مبصر، روز جهانی افراد دارای معلولیت برای این است که همه ما حواسمان به این قشر جامعه هم باشد، نه اینکه دید ترحمآمیز یا برعکس اغراقآمیز به آنها داشته باشیم. همچنین بدانیم که با توجه به محدودیتهای فردیشان، اگر راهشان هموار باشد و شرایط برایشان مهیا شود، قطعا شاهد ظهور افراد بسیار موفقی در بین این قشر از افراد جامعه خواهیم بود که باعث افتخار و غرور جامعه خواهند شد.
این کنشگر اجتماعی میافزاید: از نظر من این روز با توجه به شرایط موجود جای تبریک ندارد اما شاید بتوان به آنهایی تبریک گفت که از نام و عنوان افراد دارای معلولیت به مناسبتهای خاص برای گزارش عملکرد و مصاحبه استفاده میکنند. همچنین به افرادی که حقوق معلولان را نادیده میگیرند یا زیر پا میگذارند. مثلا افرادی که مسیر تردد افراد دارای معلولیت را سد میکنند، جای پارک ویژه خودروی معلولان را اشغال میکنند یا آنهایی که اهل نمایش و مانور رسانهای بدون اقدام و عمل هستند.
* سازماننیافتگی جذب داوطلب
سازمانهای مردم نهاد در مسیر پیگیری حقوق معلولان با چالشها و موانعی مواجه هستند.
سهیل معینی، مدیرعامل انجمن باور و فعال حوزه حقوق افراد دارای معلولیت، در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: در 10 سال اخیر بویژه چند سال گذشته شاهد ارتقای سطح آگاهی عمومی و همچنین آگاهی جامعه ایران هدف درباره حقوق معلولان هستیم، بنابراین نقش، جایگاه و تاثیرگذاری سازمانهای مردمنهاد پررنگتر و بیشتر شده است.
معینی در ادامه به مهمترین چالشهای انجمنها و سازمانهای مردمنهاد اشاره میکند و میگوید: چالش اول اینکه، NGOها منابع پایدار مالی ندارند که علت اصلی آن ضعف قوانین است. چالش دوم را باید سازماننیافتگی امر جذب داوطلب دانست. در بسیاری از کشورها مردم برای کمک و مشارکت در موضوعات عمومی و شهروندی همچون حوزه افراد دارای معلولیت اعلام آمادگی میکنند و دولت ضمن استفاده از مشارکت آنها، این مشارکت را جزو سوابق کاری و شغلی محسوب میکند اما این موضوع در ایران تعریف نشده است.
وی میافزاید: سومین چالش این است که برخی سازمانهای دولتی و مدیران مسؤول، حق انتقاد سازمانهای مردمنهاد، حق مطالبهگری و پیگیری آنها و نیز استقلالشان را به رسمیت نمیشناسند.
ارسال به دوستان
دومین برف پاییزی 7 استان کشور را سپیدپوش کرد
برفریزان پاییز
بارش شدید برف و باران و کولاک در برخی استانهای کشور بویژه شهرهای شمالی ـ که از عصر چهارشنبه آغاز شدهـ به انسداد برخی راههای مواصلاتی از جمله جاده چالوس و آزادراه تهران- شمال منجر شد. در همین حال، پلیس به رانندگان هشدار داده از سفرهای غیرضرور در محورهای برفگیر اجتناب و در صورت تردد حتما از زنجیر چرخ استفاده کنند. به گزارش «وطنامروز»، هرچند سازمان راهداری و هلالاحمر به دنبال بارشهای ۲ روز گذشته برای بازگشایی راهها و امدادرسانی به مسافران جادهای اقدامات لازم را بهکار گرفتند اما با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی نسبت به ورود موج جدید بارندگی از دوشنبه این احتمال وجود دارد بارندگیها در ارتفاعات و گردنههای برفگیر برای رانندگانی که نسبت به همراه داشتن تجهیزات زمستانی بیتوجهند مشکلاتی را ایجاد کند. بارش باران و برف دیروز علاوه بر بستن آزادراه تهران- شمال، محورهای شهداد - نهبندان، خرمآباد - پلدختر، شمشک - دیزین، اولنگ - شاهرود، گنجنامه - تویسرکان، سروآباد - پاوه و سیسخت - پادنا را مسدود کرد.
در این رابطه رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه خبر داد. صادق ضیاییان دیروز درباره پیشبینی وضعیت جوی کشور طی روزهای آینده گفت: بنا بر پیشبینیهای انجام شده بر اساس نقشههای همدیدی و آیندهنگری از امروز در شرق استان مازندران، شرق استان تهران و استانهای گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان، همچنین برخی نقاط استانهای خراسان جنوبی، یزد و اصفهان، ارتفاعات زاگرس مرکزی و ارتفاعات کرمان بارش برف و باران و وزش باد شدید اما موقت پیشبینی شده است. همچنین در استانهای بوشهر و هرمزگان رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود. وی با بیان اینکه در این روز در نیمه شرق و نواحی مرکزی کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد، گفت: همچنین در روز شنبه بارش پراکنده برف و باران در استان خراسان رضوی و رگبار و رعد و برق به همراه وزش باد شدید موقتی در برخی نقاط هرمزگان پیشبینی میشود.
وی از ورود سامانه بارش جدید به کشور از روز دوشنبه خبر داد و گفت: این سامانه نواحی غربی، مرکزی و برخی از نقاط استانهای واقع در شمال غرب و جنوب غرب کشور و نیز استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز را به شکل برف و باران تحت تأثیر قرار خواهد داد.
ضیاییان با بیان اینکه در روز سهشنبه جوی آرام در کشور پیشبینی میشود، گفت: خلیجفارس نیز طی ۲ روز آینده مواج خواهد بود.
وی شهرکرد و اردبیل را ۲ مرکز استان دارای کمترین دمای پیشبینی شده با 5 درجه زیر صفر در روز شنبه اعلام کرد و گفت: گرمترین مراکز استانها نیز بر اساس پیشبینیهای انجام شده بندرعباس با بیشینه دمای ۲۷ درجه سانتیگراد خواهد بود و پس از آن بوشهر و اهواز نیز با بیشینه دمای ۲۳ درجه در رتبههای بعدی قرار دارند.
همچنین سرهنگ احمد شیرانی با اشاره به انسداد جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال که شب پنجشنبه در پی بارش سنگین برف رخ داد، گفت: با تلاش عوامل پلیس راه و راهداری این ۲ مسیر از صبح دیروز بازگشایی شد. وی با بیان اینکه لازم است رانندگان برای تردد از جادههای کوهستانی حتما زنجیر چرخ به همراه داشته باشند، افزود: در این شرایط پلیس از تردد خودروهای فاقد زنجیر چرخ در این جادهها جلوگیری خواهد کرد. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا تصریح کرد: هشدار پلیس به رانندگان و مسافران این است که از انجام سفرهای غیرضروری پرهیز کنند و اگر به هر دلیل قصد انجام سفر را دارند، حتما تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند، در جادههای برفگیر حتما از زنجیر چرخ استفاده کنند و از سالم بودن وسایل گرمایشی و ایمنی وسیله نقلیه خود مطمئن شوند.
همچنین مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان، دیروز از امدادرسانی به بیش از ٢٣٠ فرد گرفتار شده در گردنه گاماسیاب نورآباد خبر داد. صارم رضایی اظهار کرد: در پی گزارشهای سازمان هواشناسی درباره بارش برف و باران در برخی مناطق استان تیمهای امدادی در محورهای مواصلاتی برفگیر استان از روز پنجشنبه ۱۱ آذرماه در آمادهباش کامل قرار گرفتند. وی تصریح کرد: عصر روز پنجشنبه شدت بارشها بیشتر شد به طوری که تردد در گردنه گاماسیاب شهرستان نورآباد بر اثر بارش برف و کولاک به سختی صورت گرفت. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان خاطرنشان کرد: تیمهای امدادی پایگاه امداد و نجات بینشهری گاماسیاب مستقر در محور نورآباد به نهاوند بیش از ٩٠ دستگاه گرفتار شده در برف و کولاک امدادرسانی کرده و توانستند ٢٣٠ فرد گرفتار شده در برف و کولاک را رهاسازی کرده و اسکان دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
دستور رئیسجمهور برای تأمین داروی بیماران SMA
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، از دستور رئیسجمهور برای تامین داروی بیماران SMA خبر داد. دکتر مهدی شادنوش در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین تصمیمات اتخاذشده برای بیماران SMA که اخیرا در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و تعدادی از نمایندگان این بیماران پنجشنبه گذشته با رئیسجمهور دیدار داشتند، گفت: روز پنجشنبه ۱۱ آذرماه درباره مشکلات بیماران SMA جلسهای با آقای رئیسجمهور داشتیم که با توجه ویژه رئیسجمهور، قرار شد داروی این بیماران برای یک دوره 6 ماهه با بودجه ویژهای که از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص مییابد، تهیه شود. وی افزود: در عین حال قرار شد در همین مدت هم اثربخشی این دارو از سوی متخصصان مراکز مختلف ارزیابی شود تا بعدا تصمیمگیری نهایی در زمینه استفاده از این دارو در ایران انجام شود. شادنوش درباره میزان بودجه ویژهای که قرار است برای بیماران SMA تخصیص یابد، گفت: قرار شد برای تعیین میزان این بودجه بررسیهای دقیقتر انجام و برآورد قیمت شده و سپس اعلام شود و در اختیار قرار گیرد. شادنوش با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ بیمار SMA در وزارت بهداشت با کد ملی ثبت شدهاند، گفت: البته از سال ۱۳۹۷ با ابلاغ بسته حمایتی، یکسری خدمات به این بیماران ارائه شد؛ خدماتی مانند صفر شدن فرانشیز ارائه خدمات به این بیماران در بیمارستانها. همچنین برخی ویزیتهای فوقتخصصی که این بیماران نیاز دارند و آزمایشاتی که باید به صورت دورهای انجام دهند و بحث توانبخشی این بیماران، مورد حمایت وزارت بهداشت قرار گرفت.
***
استاندار تهران: برای تأمین آب شرب مشکلی نداریم
استاندار تهران با تاکید بر اینکه برای تامین آب شرب تهران مشکلی وجود ندارد، گفت: اینکه گفته شده تهران تنها برای ۹۰ روز آب شرب دارد صحیح نیست لذا شهروندان نگران نباشند. محسن منصوری در گفتوگو با ایسنا، درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه تهران تنها برای ۹۰ روز آب شرب دارد، گفت: این صحبت صحیح نیست و اطلاعات درستی نیست؛ لذا شهروندان نباید نگران شوند. وی افزود: البته نمیتوان گفت وضعیت منابع آبی سدها خوب و یا مطلوب است؛ ما با مشکل خشکسالی مواجه هستیم و در حوزه تامین آب کشاورزی دچار مشکل هستیم ولی به لحاظ تامین آب شرب مشکلی نداریم و جای نگرانی نیست. البته شهروندان تهرانی باید با توجه به شرایط موجود همانند گذشته در مصرف بهینه و صرفهجویی منابع آبی مشارکت موثر داشته باشند. در روزهای گذشته اخباری درباره اینکه تهران تنها برای ۹۰ روز آب شرب دارد در برخی رسانهها منتشر شده بود.
***
آلودگی هوای تهران از امشب
در شرایطی که تا امروز (۱۳ آذرماه) در بعضی ساعات وزش باد و بهبود کیفیت هوا پیشبینی شده است، اداره کل هواشناسی استان تهران از آلودگی هوا از امشب خبر داده است. به گزارش ایسنا، اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ آورده است: پایداری هوا و سکون نسبی جو از شنبهشب تا ظهر دوشنبه (۱۵ آذرماه) موجب انباشت آلایندههای جوی بویژه ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون و کاهش کیفیت هوا در نواحی پرتردد و صنعتی استان تهران میشود. در پی حاکمیت این شرایط جوی افزایش شاخص آلودگیهای جوی و کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک، گاهی کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای تمام گروهها بویژه در مناطق صنعتی و پرتردد دور از انتظار نیست. اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به مدیریت بهینه استفاده از سوخت و زمان فعالیت واحدهای صنعتی، اجتناب از حضور در فضای باز برای افراد دارای سابقه بیماریهای قلبی و ریوی، اجتناب از رفتوآمدهای غیرضروری به نواحی پرتردد برای افراد سالمند و خردسال و اجتناب از فعالیت فیزیکی طولانیمدت و ورزش در فضای باز توصیه میکند.
***
پلیس فتا: پیامک با لینک پرداختمبلغ کلاهبرداری است
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا از تغییر در سرشماره پیامکهای ارسالی از قوه قضائیه خبر داد و گفت: پیامک با لینک پرداخت مبلغ، کلاهبرداری است. سرهنگ علیمحمد رجبی در گفتوگو با فارس با اعلام خبر تغییر سرشماره پیامک قوه قضائیه اظهار داشت: از ۶ آذر ۱۴۰۰ تمام پیامکهای ارسالی از طرف سامانههای قضایی مرکز شامل ثنا، ابلاغ، نظرسنجی، اطلاعرسانی و... به صورت پیامک و با نام ADLIRAN به دست مخاطبان میرسد.
***
کلاهبردار ۱۲ هزار میلیارد تومانی در روسیه بازداشت شد
رئیس پلیس بینالملل نیروی انتظامی از بازداشت کلاهبردار ۱۲ هزار میلیارد تومانی متواری خبر داد. سردار هادی شیرزاد با اعلام خبر بازداشت کلاهبردار 12 هزار میلیارد تومانی در کشور روسیه، در تشریح این خبر اظهار کرد: این متهم رئیس یک گروه 15 تا 16 نفره بود که با تأسیس شرکتهای جعلی داخلی و بینالمللی از تجار، صرافان، واردکنندگان و صادرکنندگان، کلاهبرداری میکردند. رئیس پلیس بینالملل نیروی انتظامی افزود: بر اساس دستور مرجع قضایی مبنی بر صدور «اعلان قرمز» برای این متهمان، اقدامات پلیس بینالملل در این رابطه آغاز شد. وی تصریح کرد: شهریور سال 99 ما درخواست صدور اعلان قرمز برای متهمان این پرونده را به «لیون» ارسال کردیم و بعد از ۳ ماه برای این متهمان اعلان قرمز صادر شد که اواخر سال 99، 3-2 متهم این پرونده شناسایی و به کشور بازگردانده شدند. این مقام انتظامی ادامه داد: سردسته اصلی این باند در کشور روسیه شناسایی شد که آنها از ما مدارک استرداد را درخواست کردند و با همکاری ویژه وزارت امور خارجه، مرجع قضایی کشورمان، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو و مخصوصا پلیس بینالملل مسکو، دادگاه روسیه سرانجام رأی به استرداد این متهم به کشور داد.
ارسال به دوستان
۷۸ فوتی و شناسایی ۳۶۰۳ بیمار جدید کرونایی طی یک شبانهروز
اُمیکرون به ایران نزد شد؛ پروتکلها فراموش نشود
«اُمیکرون» سویه جدید کرونا به نزدیکی ایران رسیده که این موضوع میتواند زنگ خطری برای کشور باشد و چنانچه به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی شود به احتمال زیاد با ویروس جدید مواجه خواهیم شد. طبق گزارشهای موجود، تاکنون دستکم ۱۱ کشور اروپایی با سویه آفریقایی ویروس کرونا موسوم به «اُمیکرون» درگیر شدهاند؛ ویروسی که خاستگاهش کشور آفریقای جنوبی است. این در حالی است که طی روزهای اخیر گزارشی از شناسایی سویه جدید اُمیکرون در کشورهای عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیز داشتهایم. با این تفاسیر، باید گفت سویه جدید اُمیکرون به پشت مرزهای ایران رسیده و این میتواند زنگ خطر جدی باشد. براساس گزارشهای وزارت بهداشت، وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور بشدت نگرانکننده شده و به زیر ۵۰ درصد رسیده است. این گزارشها میتواند هشدار جدی درباره احتمال درگیر شدن با موج جدید کرونا باشد. در حالی که شرایط حال حاضر کشور به لحاظ کرونا، خوب است و آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد روند بستری و مرگومیرهای کرونایی همچنان نزولی است اما همین شرایط خوب با یک غفلت و سهلانگاری از سوی همگان، میتواند به خطر جدی تبدیل شود. کارشناسان از افزایش محدودیتهای جهانی برای پیشگیری از چرخش بیشتر اُمیکرون در دنیا خبر داده و تاکید میکنند چرخش این ویروس محدود به چند کشور اعلام شده نیست و احتمالا با توجه به قدرت سرایتپذیری بالا در کشورهای دیگری نیز در چرخش باشد.
در این باره سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت نسبت به مشاهده گونه جهشیافته اُمیکرون در امارات هشدار داد. محمد هاشمی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «اولین مورد ابتلا به گونه جهشیافته کرونا معروف به «اُمیکرون» در امارات نیز گزارش شد! رعایت شیوهنامههای بهداشتی و انجام واکسیناسیون کماکان بهترین سپر مقابله با این گونه نوپدید است. اُمیکرون بسیار نزدیک است! بسیار مراقب باشیم».
* ۷۸ فوتی و ۳۶۰۳ بیمار جدید کرونایی
آمارجانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور ۲رقمی شده و به زیر 100 نفر در یک شبانهروز رسیده است، همچنین شمار مبتلایان به این ویروس نیز همچنان در اغلب استانها کاهشی است اما کارشناسان بهداشت تاکید دارند تداوم چنین آمارهایی در گرو رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی و انجام واکسیناسیون در سطح وسیع است. وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۳ هزار و ۶۰۳ مورد ابتلای جدید به «کووید-۱۹» در کشور خبر داد و اعلام کرد در این مدت ۷۸ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر جمعه ۱۲ آذر، ۳ هزار و ۶۰۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۶۴۹ نفر از آنها بستری شدند. همچنین متاسفانه در طول این مدت، ۷۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند که با این حساب مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۶۶ نفر رسید. از سویی در شبانهروز گذشته ۱۳ استان کشور مرگومیر صفر و یک نفر داشتهاند؛ استانهای خراسان جنوبی، سمنان، خراسان شمالی، بوشهر، اردبیل، کردستان، گلستان و مازندران هیچ موردی از مرگومیر ثبت نکردهاند و در استانهای سیستانوبلوچستان، زنجان، هرمزگان، قم و خوزستان فقط یک بیمار کرونایی جان خود را از دست داده است. همچنین از ابتدای همهگیری کرونا در کشور تاکنون ۵ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۹۰۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. در حال حاضر نیز ۳ هزار و ۲۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۳۹ میلیون و ۹۳ هزار و ۳۵۵ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر هیچ یک از شهرهای کشور در وضعیت قرمز نیستند اما ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* تزریق بیش از ۱۰۶ میلیون دوز واکسن
براساس اعلام وزارت بهداشت، آمار واکسنهای تزریقشده در کشور، از ۱۰۶ میلیون و ۶۲۱ هزار دوز عبور کرد به طوری که تاکنون ۵۷ میلیون و ۸۶۷ هزار و ۸۶۰ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. همچنین ۴۷ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۲۹۷ نفر دوز دوم و یک میلیون و ۱۴۵ هزار و ۴۹۳ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۰۶ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۶۵۰ دوز رسید. در شبانهروز گذشته ۳۵۴ هزار و ۳۳۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* اقناعسازی واکسننزدهها برای واکسیناسیون
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اجرای گام ششم طرح شهید سلیمانی در دست اقدام است، گفت: لکهگیری واکسیناسیون، پیگیری افراد پرخطر، تزریق دوز سوم واکسن و... همه جزو گام ششم طرح شهید سلیمانی است که به افزایش پوشش واکسیناسیون و اقناعسازی اذهان منجر میشود. دکتر کمال حیدری درباره اجرای گام ششم طرح شهید سلیمانی گفت: همکاران ما اکنون در کشور برای لکهگیری و افزایش پوشش واکسیناسیون بسیج شدهاند. وی ادامه داد: از سوی دیگر نیروهای بسیجی که وارد این عرصه شدند، زمانی طولانی است که در حال خدمترسانی هستند و باید کاری کنیم که طرح بازنگری شود، چون اکنون اقداماتی ارائه میشود که پیشتر نداشتیم. کار واکسیناسیون در مراکز تجمیعی را دنبال کردیم که اکنون تقریبا به انتها رسیده است و پس از این باید به سمت آموزش و اقناعسازی افرادی برویم که برای تزریق واکسن اقدام نکردند و باید روی این موضوع کار کنیم. وی تاکید کرد: همچنین باید بر روی آموزشهایی برای مراقبتهای اولیه تاکید کنیم تا در صورتی که پیک دیگری رخ داد، آمادگی کافی داشته باشیم. وی گفت: گام ششم این طرح هفته قبل در قرارگاه عملیاتی وزارت کشور ارائه شد و تمام مواردی که ذکر کردم در دست اقدام است؛ لکهگیری واکسیناسیون، پیگیری افراد پرخطر، تزریق دوز سوم واکسن و... همه جزو گام ششم طرح شهید سلیمانی است که به افزایش پوشش واکسیناسیون و اقناعسازی اذهان منجر میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|