|
سفر خاورمیانهای لاوروف
«میخائیل بوگدانف» معاون وزیر خارجه روسیه از آغاز تور منطقهای «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور به غرب آسیا و آفریقا از روز یکشنبه خبر داد. لاوروف در این تور منطقهای به سرزمینهای اشغالی، رامالله، الجزایر و مغرب سفر خواهد کرد. وی افزود: طی روزهای آینده لاوروف به غرب آسیا و شمال آفریقا میرود. وی از روز یکشنبه عازم تلآویو، رامالله، الجزایر و مغرب خواهد شد.
ارسال به دوستان
در حالی که مقتدا صدر روز سهشنبه طبق برنامه قبلی قرار بود میزبان گروههای شیعه باشد، در دیداری از پیش اعلامنشده با نماینده سازمان ملل در عراق دیدار کرد
ملاقات مشکوک؟
دیروز در پی وقوع انفجار شدید تروریستی در شهر بصره واقع در جنوب عراق دستکم 16 نفر کشته و دهها نفر مجروح شدند
گروه بینالملل: گفتوگوهای سیاسی گروههای مختلف پارلمان آتی برای تعیین دولت آینده عراق وارد فاز جدیدی شده و گروههای شیعه در ادامه ابتکار «هادی العامری» برای مذاکره مستقیم، این هفته با «مقتدا صدر» در نجف دیدار خواهند کرد. این در حالی است که رهبر جریان صدر پیش از دیدار با گروههای شیعه در دیداری از پیش اعلام نشده میزبان نماینده سازمان ملل در عراق بود؛ دیداری که منجر به ابهامات جدی در نیت جریان صدر برای همکاری با دیگر گروههای مهم پارلمانی شده است.
* 16 کشته و دهها زخمی در پی انفجار شدید بصره
منابع خبری دیروز سهشنبه از وقوع انفجار شدید در شهر بصره واقع در جنوب عراق خبر دادند. بر اساس گزارشهای اولیه، در این انفجار که نزدیک بیمارستان جمهوری بصره رخ داد، دستکم 16 نفر کشته و دهها نفر مجروح شدند، این در حالی است که پلیس و منابع بیمارستانی شمار کشتههای این انفجار را 4 نفر و مجروحان این حادثه را 20 نفر اعلام کردند. در پی این انفجار، نیروهای امدادی و اطفای حریق به محل حادثه اعزام شدند. تصاویر منتشرشده از بصره، ستونهای دودی را نشان میدهد که به آسمان بلند شده است. به دنبال این حادثه، مقامات محلی در این استان وضعیت فوقالعاده اعلام کردند. واحد اطلاعرسانی امنیتی عراق با انتشار بیانیهای رسمی جزئیات بیشتری از حادثه انفجار در بصره را اعلام کرد. در بیانیه رسمی این واحد آمده است: بر اساس اطلاعات اولیه در پی انفجار یک موتوسیکلت در شهر بصره، اعلام شده از جانب اداره بهداشت بصره، 4 شهروند شهید و 4 نفر زخمی شدهاند. این بیانیه افزوده است: علت این تلفات، آتش گرفتن ۲ خودرو در نزدیکی محل انفجار موتوسیکلت بوده است. فرماندهی عملیات البصره اعلام کرد: سرنخهای اولیهای درباره عاملان حمله تروریستی بصره به دست آوردیم. مقامات محلی به دنبال این حادثه ۳ روز عزای عمومی اعلام کردند.
* مسؤولیت نهادهای امنیتی در قبال انفجارهای تروریستی
«برهم صالح» رئیسجمهور عراق و «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» عراق، بعد از ظهر دیروز به انفجار تروریستی در استان بصره واکنش نشان دادند. رئیسجمهور عراق در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر به این اقدام واکنش نشان داد و نوشت: «حادثه تروریستی جنایتکارانه علیه مردم ما در بصره آن هم در این مقطع زمانی، تلاشی مأیوسانه برای متزلزل کردن ثبات کشور است». برهم صالح اضافه کرد: «ما باید متحد شویم و از کشور و دستگاههای امنیتیمان حمایت کنیم، زیرا گزینهای جز دوشادوش شدن و محافظت از امنیت و آرامش جامعه و مجازات جنایتکاران نداریم». دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق نیز در ارتباط با انفجار تروریستی استان بصره بیانیهای صادر و اعلام کرد: «بار دیگر کلاغهای شر که از حمایت مثلث شوم (آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی) برخوردارند، به شهرهای امن ما حمله کردند تا جان افراد بیگناه بیشتری را بگیرند و ملت برخوردار از امنیت ما را به وحشت بیندازند».
الخزعلی اضافه کرد: «ما در این حادثه دردناک از نخستوزیر که دوره ریاست او نیز به پایان رسیده است، میخواهیم به جای تلاش و صرف امکانات و انرژی برای دنبال کردن گروههایی که در برابر اشغالگران مقاومت میکنند، به وظیفه خود عمل کند و به مسائل امنیتی اهتمام ورزد و برای مبارزه با عناصر باقیمانده تروریستها و تکفیریها، اقدمات اطلاعاتی را آغاز کند، زیرا این اقدامات موجب خواهد شد دیگر شاهد چنین حوادث دردناکی که جان فرزندان بیگناه ملت عزیزمان عراق را میگیرد، نباشیم». دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق همچنین در ادامه اظهاراتش خواستار بازخواست و جایگزینی تمام مقصران و افرادی شد که در عمل به وظایف خود کوتاهی کردهاند و جان و اموال مردمان را به خطر انداختهاند. قیس الخزعلی در پایان برای شهیدان رحمت، برای مجروحان بهبودی و برای بستگان و دوستداران آنها از خداوند متعال صبر مسألت کرد.
* دیدار مقتدا صدر و نماینده دبیرکل سازمان ملل
همزمان با این تحولات، رسانههای عراقی در پی دیدار دیروز «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر با «جنین هنیس پلاسخارت» نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد (یونامی)، جزئیات گفتوگوی ۲ طرف را منتشر کردند. نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق (یونامی) دیروز در سفری از پیش اعلام نشده به نجف اشرف، با مقتدا صدر در اقامتگاه وی در منطقه «الحنانه» دیدار و گفتوگو کرد. منابع عراقی به نقل از «ریاض المسعودی» از رهبران جریان صدر اعلام کردند دیدار پلاسخارت با صدر در الحنانه به عنوان بخشی از وظیفه و مأموریت نمایندگی سازمان ملل متحد در عراق، ارائه مشاوره، نزدیکی طرفها و آگاهی از دیدگاه جریانها و شخصیتهای سیاسی درباره آینده روند سیاسی کشور است. به گزارش این منابع، وی افزود نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در این دیدار از مواضع رهبر جریان صدر درباره آینده روند سیاسی عراق مطلع شد. المسعودی گفت: ماموریت اصلی نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق (یونامی) نزدیکی منطقی دیدگاههای سیاسی طرفها برای تشکیل دولت آینده است. عضو بلندپایه جریان صدر اظهار کرد پلاسخارت برای انجام این ماموریت مهم، نخستین تحرکات خود را از نجف و دیدار با مقتدا صدر کلید زد. دیدار پلاسخارت با مقتدا صدر قبل از دیدار رهبران «چارچوب هماهنگی شیعیان» عراق با رهبر جریان صدر انجام شد.
بر پایه گزارشها، قرار است رهبران کمیته هماهنگی شیعه عراق در سفر به نجف اشرف با مقتدا صدر در اقامتگاهش درباره مسائل مربوط به انتخابات زودهنگام این کشور و تشکیل دولت آینده بحث و تبادل نظر کنند. کمیته هماهنگی شیعه عراق شامل سیدعمار حکیم، نوری المالکی، هادی العامری، حیدر العبادی، قیس الخزعلی، فالح الفیاض، همام حمودی، احمد الاسدی و عبدالحسین الموسوی، به نمایندگی از جریانها و گروههای سیاسی شیعی است. جریان صدر در انتخابات زودهنگام پارلمانی که ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) برگزار شد با ۷۳ کرسی بیشترین کرسیهای مجلس نمایندگان این کشور را کسب کرد. در مقابل، جریانهای دیگر شیعی عضو کمیته هماهنگی میگویند در روند برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر تقلب و تخلفهای گسترده رخ داده است و نتایج را مردود میدانند. دستهبندی موافقان و مخالفان نتایج انتخابات پارلمانی از زمان اعلام نتایج از سوی کمیسیون مستقل انتخابات سبب اختلافات جدی و شکلگیری چالش و شکاف جدی تازه در فضای سیاسی و اجتماعی عراق شده است.
* سناریوهای تشکیل دولت جدید عراق
یکی از رهبران ائتلاف دولت قانون عراق در حالی از ۳ سناریوی تشکیل دولت جدید عراق سخن گفت که ائتلاف فتح منتظر رأی دادگاه فدرال عراق است. «محمد الصیهود» از رهبران ائتلاف دولت قانون و از احزاب چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی در این باره گفت: سناریوهای متعددی در زمینه تشکیل دولت جدید عراق وجود دارد؛ سناریوی نخست، ائتلاف جریان صدر با گروههای سیاسی کرد و سنی و تشکیل فراکسیون بزرگ است. این سناریو محال و خیالبافی است، زیرا گروههای سنی و کرد به طور رسمی اعلام کردهاند با طرف شیعی جداگانه ائتلاف نمیکنند. سناریوی دوم، ائتلاف گروههای چارچوب هماهنگی شیعی با گروههای سیاسی سنی و کرد است که این هم دشوار است. سناریوی سوم، توافق گروههای چارچوب هماهنگی و جریان صدر درباره دولت توافقی با مشارکت اکثریت گروههای سیاسی است. این گزینه محتملتر و به مثابه راهکاری برای برونرفت از بنبست سیاسی است. الصیهود تأکید کرد: روزهای آتی مشخص خواهد کرد کدام سناریو اجرایی خواهد شد، بویژه پس از نشستی که گفته میشود در منزل مقتدا صدر در نجف برگزار میشود. از سوی دیگر «عزیز المیاحی» از رهبران ائتلاف فتح عراق هم موضع این ائتلاف درباره تشکیل دولت آینده و نقشه آن را اعلام کرد. وی ابراز کرد: ائتلاف فتح منتظر است دادگاه فدرال موضع خود را در قبال شکایات مطرحشده علیه نتایج انتخابات اعلام کند. المیاحی گفت: اما درباره تشکیل دولت و نقشه آن باید بگوییم ائتلاف فتح وارد هیچ رایزنیای در این باره نخواهد شد، زیرا کاملا مطمئن است نتایج انتخابات دستکاری شده است و همچنان منتظر اعاده حقوق و صدور تصمیم از سوی دادگاه فدرال عراق است.
ارسال به دوستان
پناهجویان روهینگیا از شبکه اجتماعی بزرگ آمریکایی شکایت کردند
فیسبو همدست سوچی در نسلکشی مسلمانان میانمار
جامعه مسلمانان میانمار موسوم به روهینگیا از شرکت فیسبوک به اتهام نفرتپراکنی و دامن زدن به خشونتها علیه این اقلیت شکایت کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جامعه پناهجویان روهینگیا با شکایت از شرکت متا (فیسبوک) درخواست غرامت ۱۵۰ میلیارد دلاری کرده است.
اتهامات مسلمانان روهینگیا به بزرگترین شبکه اجتماعی جهان مستقر در آمریکا شامل عدم جلوگیری از نفرتپراکنی علیه مردم مسلمان روهینگیا در این شبکه و دامن زدن به خشونتها علیه این اقلیت قومی در جریان سرکوب و کوچ دادن آنها طی سالهای اخیر میشود.
بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان ساکن استان راخین در غرب میانمار از حدود یک دهه پیش بر اثر نسلکشی سیستماتیک توسط دولت مرکزی مجبور به فرار از موطن خود شده و در این میان بیش از 10 هزار تن از آنان قتلعام شدهاند. رفتار خشونتبار ارتش و نیروهای امنیتی میانمار در دوران ریاست آنگ سان سوچی، دارنده جایزه صلح نوبل، دوست نزدیک باراک اوباما و هیلاری کلینتون و البته رهبر لیبرالهای حاکم بر دولت و مجلس سابق این کشور نیز ادامه یافت، بویژه از سال 2016 به بعد جنایت سازمانیافته نظامیان میانمار علیه اقلیت مظلوم روهینگیا با همراهی سوچی و متحدان غربیاش با شدت بیشتری پیگیری شد که منجر به آوارگی صدها هزار تن از مسلمانان به کشورهای همسایه بویژه بنگلادش شد؛ جایی که آنها در بدترین شرایط انسانی به سر میبرند. عجیب آنکه سوچی طی یک دهه گذشته در مقاطع مختلف با بیشرمی و با اتکا به اعتباری که از صلح نوبل و حمایت بیچون و چرای رسانههای غربی به دست آورده از این نسلکشی دفاع کرده است.
سرانجام زمستان سال گذشته این مهره مورد حمایت غرب، تاریخ مصرفش به پایان رسید و در یک کودتای نظامی به همراه چند تن از اعضای حزب اتحاد ملی برای دموکراسی به اتهام تقلب در انتخابات 2020 دستگیر شد. دادگاه نظامی میانمار، این حزب را منحل کرده و احکام حبس طولانیمدت برای سوچی و همحزبیهایش صادر کرده که به موجب یکی از آنها، او باید دستکم تا 4 سال دیگر در زندان بماند.
در چنین شرایطی شکایت جمعی مردم روهینگیا از شرکت متا با بیتوجهی لیبرالهای حزب حاکم دموکرات آمریکا مواجه شده است؛ دموکراتهایی که در سالهای قبل نیز چشم بر نسل کشی این مردم توسط دولت سوچی و حتی حکومت نطامی میانمار بسته بودند. روز دوشنبه شکایت جمعی مزبور را شرکتهای حقوقی «ادلسون پی سی» و «پی آلال سی فیلدز» در ایالت کالیفرنیا ثبت کردند. جامعه روهینگیا در متن دادخواست خود استدلال کرده که شبکه اجتماعی فیسبوک از نظر محتوا و خطمشی به خشونت علیه جامعه مسلمانان روهینگیا دامن زده است. در هماهنگی با این دادخواست، چند وکیل بریتانیایی نیز نامهای به دفتر شرکت فیسبوک در لندن ارسال کردهاند.
به گزارش رویترز، شرکت متا (فیسبوک) تاکنون واکنش رسمی به این شکایت نشان نداده اما پیشتر مدعی شده بود سرعت جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست و نفرتپراکنی در این شبکه اجتماعی بسیار کند است. این شرکت مدعی است اقداماتی برای سرکوب سوءاستفاده از این پلتفرم در جریان نسلکشی روهینگیاییها در میانمار اعمال کرده است و گفته از دسترسی ارتش میانمار به فیسبوک و اینستاگرام بعد از کودتای اول فوریه 2021 جلوگیری به عمل آورده. این در حالی است که نه تنها کودتای اول فوریه ارتباطی با نسلکشی سازمان یافته ارتش میانمار علیه مسلمانان این کشور ندارد بلکه اتفاقا فیسبوک و زیرمجموعههایش مثل اینستاگرام که از اصلیترین مجراهای تبلیغاتی سوچی و حامیانش محسوب میشدند، در عین حال عرصه توجیه این نسلکشی توسط لیبرالها بود؛ فیسبوکی که در عین حال همگرایی بسیاری با دموکراتها چه در زمان اوباما و چه دولت فعلی بایدن داشته و دارد.
ارسال به دوستان
حمله گسترده موشکی ارتش یمن به پایتخت عربستان
آتشبازی در آسمان ریاض
روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» دیروز به نقل از مقامهای آمریکایی و سعودی گزارش داد مهمات ریاض برای مقابله با حملات هفتگی هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادی) و موشکی یمنیها به خاک عربستان رو به پایان است و ریاض با فوریت در حال تقاضا از ایالات متحده و کشورهای حاشیه خلیجفارس و کشورهای اروپایی برای تجهیز مجدد است. به گفته مقامات آمریکایی و سعودی، طی چند ماه گذشته، عربستان سعودی هر هفته توسط حوثیهای مستقر در یمن (انصارالله) مورد تهاجم بیش از ۱۰ حمله موشکی بالستیک و پهپادی قرار گرفته است. این در حالی است که سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، روز سهشنبه جزئیات عملیات گسترده موشکی و پهپادی این کشور در عمق خاک عربستان سعودی را اعلام کرد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد نیروهای این کشور مواضع نظامی حساس و حیاتیای را در ریاض، جده، طائف، جیزان، نجران و عسیر هدف قرار دادهاند. یحیی سریع با اشاره به اینکه این عملیات تحت عنوان «هفتم دسامبر» صورت گرفته، ادامه داد: عملیات مذکور با موشکهای بالستیک و ۲۵ پهپاد انجام شده است. سریع خبر داد ۶پهپاد از نوع «صماد ۳» و چند موشک «ذوالفقار»، وزارت دفاع عربستان سعودی، فرودگاه هوایی «الملک خالد» و چند نقطه نظامی دیگر را در ریاض هدف قرار دادهاند. وی همچنین اعلام کرد ۶ پهپاد از نوع «صماد ۲» و صماد ۳، پایگاه هوایی «الملک فهد» در طائف و شرکت آرامکو را در جده هدف قرار دادهاند. سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین افزود با ۵ پهپاد از نوع «صماد یک» و صماد ۲ به چند موضع نظامی در مناطق ابها، جیزان و عسیر حمله شده است. یحیی سریع در ادامه همچنین خبر داد ۸ پهپاد از نوع «قاصف 2k» و تعداد زیادی موشک بالستیک، مواضع حساس و مهمی را در ابها، جیزان و نجران هدف قرار دادهاند. سریع در بخش پایانی اظهاراتش از تمام شهروندان و افراد مقیم در مناطق مذکور خواست از مواضع نظامی فاصله بگیرند. وی با اشاره به اینکه این حملات در پاسخ به تجاوز ائتلاف سعودی صورت گرفته، تأکید کرد ارتش یمن به تنش با تنش پاسخ خواهد داد و در آینده عملیاتهای نظامی گستردهای علیه مواضع نظامی عربستان سعودی انجام خواهد داد. اطلاعات فوقالذکر در حالی ارائه شده است که ائتلاف سعودی شامگاه دوشنبه مدعی شد ۲ موشک بالستیک را که به سمت ریاض شلیک شده بود، رهگیری کرده است. همزمان با اعلام ریاض، یحیی سریع، دوشنبهشب خبر داد در پاسخ به جرائم ائتلاف متجاوز سعودی-آمریکایی، نیروهای مسلح این کشور یک عملیات هجومی گسترده و منحصربهفرد را در عمق خاک عربستان انجام دادهاند. حمله گسترده ارتش یمن علیه اهداف نظامی در عمق خاک عربستان سعودی پس از آن انجام شد که جنگندههای سعودی طی چند روز گذشته حملات هوایی خود را علیه غیرنظامیان یمنی در نقاط مختلفی از خاک این کشور بویژه صنعا تشدید کردند. در همین ارتباط، منابع یمنی اخیرا گزارش دادند در پی حملات تجاوزکارانه ائتلاف سعودی به استان تعز ۱۳ غیرنظامی کشته یا مجروح شدند. ارتش یمن همواره تأکید کرده است تا زمان تداوم تجاوزهای ائتلاف سعودی علیه این کشور، عملیاتهای تهاجمی خود را در عمق خاک عربستان سعودی علیه مواضع حساس نظامی این کشور ادامه خواهد داد. عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیسجمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچکدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرده و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه بوده است. ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به بندر «لاذقیه» در غرب سوریه
منابع خبری سوریه از حمله هوایی رژیم اسرائیل به اطراف بندر لاذقیه واقع در شمالغرب این کشور خبر دادند. جنگندههای رژیم اسرائیل بامداد دیروز حومه بندر لاذقیه واقع در شمال غربی سوریه را هدف حملات خود قرار دادند. یک منبع نظامی سوریه گفت: حدود ساعت 1:23 بامداد امروز (دیروز سهشنبه)، جنگندههای اسرائیلی با شلیک چند موشک از سمت مدیترانه در جنوب غرب لاذقیه، حمله هوایی انجام و محوطه کانتینری در بندر تجاری لاذقیه را هدف قرار دادند. وی افزود: این حمله هوایی تلفات جانی نداشت اما خسارت مالی به جا گذاشت و منجر به آتش گرفتن تعدادی کانتینر تجاری در محل مذکور شد.
***
پکن: دیپلماتهای آمریکایی اصلاً به المپیک دعوت نشدهاند!
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به تصمیم آمریکا برای بایکوت دیپلماتیک المپیک پکن گفت که چین اقدامات «تلافیجویانه قاطعی» در این زمینه انجام خواهد داد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین بدون اشاره به اقداماتی پکن در پاسخ به آن در نظر دارد، گفت: چین نارضایتی خود را ابراز و بشدت با تصمیم آمریکا مخالفت میکند. ما پیشتر اعتراض رسمی خود را در برابر تصمیم آمریکا نشان دادهایم و همچنین اقدامات متقابل شدیدی را اتخاذ خواهیم کرد. لیجیان افزود که آمریکا باید از سیاسی کردن ورزش و هیاهوی به اصطلاح «بایکوت دیپلماتیک» دست بردارد تا بر گفتوگو و همکاری چین و آمریکا در زمینههای مهم تأثیری نگذارد. وی افزود: سیاستمداران ایالات متحده بدون اینکه به بازیها دعوت شوند درباره «بایکوت دیپلماتیک» تبلیغات میکنند. هدف این تفکر واهی و خودنمایی، سیاسی است. سخنگوی وزارت خارجه چین این تحریم را «تمسخر منشور المپیک» و «توهین جدی به 4/1 میلیارد چینی» خواند.
***
رأیدهندگان آمریکایی ترامپ را به بایدن ترجیح میدهند
نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد اگر انتخابات ۲۰۲۴ امروز برگزار میشد، اکثر رایدهندگان آمریکایی از ترامپ در برابر بایدن حمایت میکردند. پایگاه اطلاعرسانی کنگره آمریکا بر پایه دادههای نظرسنجی مشترک هاروارد کپس- هریس نوشت: اگر انتخابات 2024 آمریکا امروز برگزار میشد، 48 درصد رایدهندگان آمریکایی از دونالد ترامپ حمایت میکردند و این رقم برای جو بایدن به 45 درصد میرسید. 8 درصد رایدهندگان نیز مردد هستند. بر اساس این گزارش، در حالی که 46 درصد زنان آمریکایی به طور مساوی از ترامپ و بایدن حمایت کردهاند این رقم در بین مردان به 50 درصد برای ترامپ و 43درصد برای بایدن رسیده است. این نظرسنجی نشان داد ساکنان مناطق شهری آمریکا حمایت بیشتری از بایدن دارند و حامیان ترامپ در مناطق روستایی آمریکا بیشتر بودهاند. این نظرسنجی در حالی انجام شده است که بایدن با چالشهای زیادی روبهرو است از جمله افزایش نرخ تورم، رشد مجدد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و عقبنشینی جنجالی از افغانستان. در حالی که ترامپ هنوز رسما تصمیم خود برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی 2024 را اعلام نکرده است ولی 67 درصد رایدهندگان جمهوریخواه از وی حمایت کردهاند. این رقم برای مایک پنس به 9 درصد رسیده است. بایدن توانست با اختلاف 7میلیون رأی در سال 2020 ترامپ را شکست دهد ولی ترامپ همچنان بر ادعاهای خود مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات تاکید میکند.
***
رسوایی مصرف کوکائین در پارلمان انگلیس
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد با پلیس انگلیس درباره گزارشها مبنی بر مصرف کوکائین در پارلمان انگلیس تماس گرفته شده است. «لیندسی هویل» رئیس مجلس عوام انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: «گزارشهای مربوط به مصرف مواد مخدر در پارلمان که به ساندیتایمز داده شد، عمیقا نگرانکننده است. در این هفته آنها را به عنوان اولویت با پلیس کلانشهر مطرح خواهم کرد». بر اساس گزارش ساندیتایمز، در ۱۱ سرویس بهداشتی از ۱۲ مورد آزمایش شده در ساختمان پارلمان، از جمله یک دستشویی نزدیک به دفتر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اثرات کوکائین کشف شده است. برخی از این مکانهای بررسی شده فقط برای کسانی که مجوزهای پارلمانی دارند، از جمله قانونگذاران، کارمندان و روزنامهنگاران در دسترس هستند. یکی از منابع به ساندیتایمز گفت: من یک نماینده (عضو پارلمان) را دیدهام که آشکارا در یک میهمانی کوکائین استنشاق میکرد. این روزنامه به نقل از یکی از اعضای بازنشسته پارلمان انگلیس گزارش داد که «فرهنگ کوکائین» در پارلمان این کشور وجود دارد که هم شامل افراد شناخته شده و هم نمایندگان و مقامات جوان جاهطلب است. این منبع گفت: آنها فکر میکنند مصون هستند. این تکاندهنده و در عین حال غمانگیز است. بسیاری از آنها به کمک نیاز دارند.
***
هشدار گروههای مقاومت فلسطین به رژیم صهیونیستی
گروههای مقاومت در نوار غزه به رژیم اسرائیل و واسطهها درباره تداوم بدعهدی و کارشکنیشان در انجام تعهدات هشدار دادند. این گروهها روز سهشنبه از طریق کمیته مشترک خود بیانیهای را صادر و در آن تأکید کردند مسؤولیت همه چالشهای تأخیر در لغو محاصره نوار غزه و تأخیر عامدانه در پرونده بازسازی نوار غزه متوجه این رژیم است. این گروهها همچنین تأکید کردند واسطهها باید قبل از اینکه فرصت از دست برود و دیر شود، به تعهدات و مسؤولیتهای خود عمل کنند؛ چرا که امروز و فردا کردنها و تأخیر منجر به آنچه خوشایند و خواسته اشغالگران نیست، خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|