|
آیتالله سیستانی پلاسخارت را به حضور نپذیرفت
آیتالله سیدعلی سیستانی، مرجع شیعیان عراق از ملاقات با فرستاده سازمان ملل خودداری کرد. طبق اعلام کمیته سازماندهی تظاهراتها و تحصنها در رد نتایج اعلامی انتخابات عراق، اجتناب آیتالله سیستانی از ملاقات با جنین پلاسخارت که اخیرا به نجف اشرف سفر کرده بود به منزله مخالفت او با دخالتهای نماینده هلندی بدنام سازمان ملل برای تحمیل نظرات کشورهای بیگانه بر نتایج انتخابات پارلمانی این کشور است.
ارسال به دوستان
کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر بر اثر توفان و گردباد سهمگین در آمریکا
توفان مرگ
گروه بینالملل: شامگاه جمعه و بامداد شنبه رسانهها در آمریکا از وقوع توفان در ایالت آرکانزاس آمریکا خبر دادند. بر اساس گزارش سیانان و آسوشیتدپرس، توفان در ایالت آرکانزاس موجب کشته شدن ۲ نفر و مصدوم شدن چند نفر دیگر شده است. توفان موجب شد چندین نفر در یک مرکز نگهداری از سالمندان در شهر «مونته» گرفتار و ۲ تن نیز کشته شوند. علاوه بر این 5 نفر نیز مصدوم شدند. همچنین گزارشها حاکی از آن است که توفان به ساختمان این مرکز خسارت وارد کرده است. شهردار «مونته» اعلام کرد «همه افراد از خانه سالمندان خارج و در یک مرکز در مدرسه محلی تحت درمان هستند و برخی دیگر به بیمارستانهای محلی منتقل شدهاند». به گزارش خبرگزاری رویترز، سرویس ملی هواشناسی ایالات متحده جمعه شب در اطلاعیهای نسبت به احتمال وقوع توفان در چندین ایالت از جمله آرکانزاس، تنسی، میزوری و ایلینوی هشدار صادر کرده بود. در شهرهای دیگر نیز گردباد موجب آسیب رسیدن به چند ساختمان شد و افرادی در زیر آوار گرفتار شدند. در ایالت «کنتاکی» نیز پلیس ایالتی درباره تلفات احتمالی پس از گردباد شدید در چندین شهر هشدار داد. بر اساس اعلام فرماندار ایالت «کنتاکی»، بر اثر وقوع گردباد در جنوب غرب این ایالت در اواخر روز جمعه، دستکم ۵۰ نفر جان خود را از دست دادند و احتمال افزایش شمار تلفات وجود دارد. به گفته وی چند شهر بیشترین آسیب را دیدهاند.
* ۵۵ میلیون نفر در معرض خطر توفان
بر اساس گزارش مرکز پیشبینی توفان آمریکا، دستکم ۲۴ گردباد در 5 ایالت «آرکانزاس»، «ایلینوی»، «کنتاکی»، «میزوری» و «تنسی» گزارش شده است. احتمال وقوع گردبادهای شدیدتر در روزهای آینده نیز وجود دارد، ضمن اینکه برق بیش از ۲۴۰ هزار مشترک در ۷ ایالت بر اثر گردباد قطع شد.
خسارت قابل توجهی نیز در شهر «میفیلد»، شهری با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر گزارش شده است. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده نشان میدهد به دادگاه شهر «گریوس» و زندان مجاور آن آسیب وارد شده است. بر اساس گزارش مرکز پیشبینی توفان سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، گردبادی که در «آرکانزاس»، «میزوری»، «تنسی»، «کنتاکی» و «ایلینوی» گزارش شده است؛ در مجموع بیش از ۵۵ میلیون نفر را در سراسر آمریکا در معرض خطر توفان شدید قرار داد.
* تخمین کشتهها بین ۷۰ تا ۱۰۰ نفر در کنتاکی
فرماندار کنتاکی در پی توفان و گردباد در این ایالت ابتدا اعلام کرد احتمالا بیش از ۵۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. «اندی بشیر» فرماندار کنتاکی اعلام کرد احتمالا دستکم ۵۰ نفر در غرب این ایالت جان خود را بر اثر توفان و گردباد از دست داده باشند. وی در مصاحبه با یک شبکه محلی گفت: ما میدانیم که احتمالاً بیش از ۵۰ مورد فوتی خواهیم داشت. بر اساس گزارشها، سقف یک کارخانه بر اثر توفان فرو ریخت که منجر به تلفات گسترده شد. فرماندار کنتاکی اظهار داشت که تعداد تلفات از 50 نفر فراتر رفته است و احتمالاً بین 70 تا 100 نفر بر اثر توفان جان باختهاند. به گزارش «آسوشیتدپرس»، توفان در گذر از تنسی به کنتاکی خسارات زیادی وارد کرد. یکی از نیروهای پلیس ایالت کنتاکی در «میفیلد» گفت چندین ساختمان در این منطقه در جنوب غرب ایالت فروریخته است. فرماندار کنتاکی اوایل روز جمعه به دلیل خسارت بزرگ ناشی از گردباد در چند شهر غربی وضعیت اضطراری اعلام کرد. بشیر گفت گارد ملی به منطقه احضار شده است.
توفان و گردباد همچنین اواخر روز جمعه ایالتهای آرکانزاس و ایلینوی را در آمریکا درنوردید و به یک انبار شرکت تجاری آمازون آسیب جدی وارد کرد.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بر اثر این توفان دهها نفر زیر آوار گرفتار شدند. این گزارش افزود: نیروهای امدادی موفق شدند مجروحان را از زیر آوار ساختمانهای آسیبدیده خارج کنند اما اطلاعاتی درباره شرایط جسمانی آنها مخابره نشده است.
* قطع گسترده برق بر اثر توفان در آمریکا
تغییرات اقلیمی، آمریکا را از جهات مختلفی تحت تاثیر قرار داده است اما مهمترین چالش این کشور از این تغییرات، قطع برق مکرر و طولانیمدت است. به گزارش «واشنگتن پست»، توفانهای مختلف سالهای اخیر در آمریکا، قطع برق در این کشور را به دنبال داشت. علت این امر، ناتوانی سیستمهای برقرسانی قدیمی و خارج از سرویس آمریکا در برابر تغییرات اقلیمی است که غالبا نتایج مهلکی دارد. براساس اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، سال گذشته به طور متوسط هر خانه در آمریکا بیش از ۸ ساعت قطع برق را شاهد بود که ۲ برابر بیشتر از زمان قطع برق در توفان ۵ سال گذشته است. در سال جاری، موجی از توفانهای بیسابقه و شدید زمستانی، قطع برق فاجعهبار در ایالت «تگزاس» را به دنبال داشت. بر اثر این قطع برق دستکم ۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده و میلیونها خانه، ساعتها و شاید روزها با قطع برق سر کردند. قطع برق ناشی از توفان «آیدا» در ایالت «لوئیزیانا» نیز مرگ ۱۴ نفر را رقم زد زیرا برخی از فقیرترین مناطق در این ایالت، هفتهها در گرمای ۹۰ درجه امکان استفاده از تهویه را نداشتند. ایالت «کارولینای شمالی»، در 4 سال گذشته با ۵ توفان مواجه شد که دولت فدرال آمریکا در برخی موارد ناچار به اعلام وضعیت فاجعه در این ایالت شد. فاجعهبارترین این توفانها، توفان «فلورانس» بود که سپتامبر ۲۰۱۸ رخ داد و بدترین خسارت را به این ایالت در یک دهه گذشته وارد کرد. بر اثر توفان مذکور، بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این ایالت، تا ۲ هفته به یخچال و فریزر، تهویه مطبوع، دستگاههای تنفسی و سایر دستگاههای ضروری دسترسی نداشتند. همچنین ساکنان مسن وابسته به اکسیژن از خانههای سالمندان خارج شدند. یکی از مهمترین دلایل تداوم این بحران، عدم محاسبه هزینههای ناشی از قطع برق طولانی و مکرر مانند فساد مواد غذایی، تعطیلی مشاغل، اختلال در زنجیره تامین و مشکلات پزشکی از سوی مقامهای ایالتی و فدرال آمریکاست. ضمن اینکه راهکارهایی مانند انتقال زیر زمینی برق در برخی ایالتها به دلیل میلیونها دلار هزینه برای هر مایل نیز رد شده است. این راهکار رایجترین پیشنهاد برای عایقبندی شبکه برق در مقابل باد شدید، آتشسوزی و سیل است. «نیویورک» از معدود ایالتهای آمریکاست که پس از قطع برق ۱۰ روزه در پی توفان ۲۰۱۲، شرکتهای خدماترسانی را مجبور به سرمایهگذاری در راهحلها کرده است. بر اساس گزارشها، خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ میتواند 2/5 میلیارد دلار برای شرکتهای خدمات برق هزینه در پی داشته باشد.
***
تورم آمریکا به بالاترین رقم 40 سال اخیر رسید
قیمت مصرفکننده در آمریکا در ماه نوامبر 8/6 درصد افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئن 1982 به شمار میرود.
تحلیلگران دیلی افایکس میگویند قیمت مصرفکننده در آمریکا ماه نوامبر 8/6 درصد افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئن 1982 به شمار میرود. به نوشته راشاتودی، این رقم از ارقام ماه اکتبر بیشتر است؛ قیمتهای مصرفکننده در ماه اکتبر۲/6 درصد افزایش یافته بود.تحلیلگران میگویند نرخ تورم آمریکا در ماه نوامبر به۲/۵ درصد افزایش یافته، در حالی که در ماه پیش از آن ۵/۴ درصد بوده است.این افزایش به دلایل متعدد از فشار دستمزدها و کمبود کارگر گرفته تا مشکلات و اختلال در زنجیره تامین و تقاضای بالا برای کالا اتفاق افتاده است.
همچنین از دیگر عوامل، ترمیم سریع صنایع است که تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته بودند و این عوامل، قیمتها را در همه چیز، از قیمت انرژی گرفته تا مسکن و املاک بالا برده است.
گزارش رسمی وزارت کار آمریکا با در نظر گرفتن نرخ تورم در ساعات پایانی روز پنجشنبه منتشر شد. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا قبل از انتشار این گزارش، با انتشار بیانیهای در ساعات پایانی روز پنجشنبه، تلاش کرد خسارات را کنترل کند. وی در این بیانیه تلاش کرد توجهها را به کاهشهای اخیر قیمتهای انرژی و خودروهای فرسوده که به عنوان 2 عامل اصلی تورم در آمریکا در سال جاری تلقی میشوند، جلب کند.
ارسال به دوستان
ادامه واکنشها به نشست دموکراسی در آمریکا
چین: دموکراسی آمریکایی سلاح کشتار جمعی است
سخنان رئیسجمهور آمریکا در افتتاحیه نشست دموکراسی که در حقیقت نمایش تبلیغاتی کاخ سفید با نقشآفرینی 100 دولت غربی یا وابسته به غرب نظیر رژیمهای ضدبشری نظیر سعودی، اسرائیل و حتی کشورهای مورد انتقاد غرب در زمینه حقوق بشر چون مصر، پاکستان و برزیل است، واکنشهای بینالمللی مهمی در پی داشته است.
جو بایدن در سخنرانی آغازین این اجلاس که در چارچوب وعدههای انتخاباتی پارسال او و به صورت مجازی برگزار شد، در حالی خواستار کنش جهانی برای حمایت از دموکراسی مورد ادعای آمریکاییها شد که بسیاری از کشورها از جمله قطبهای قدرتمند چین و روسیه، قطبهای منطقهای چون ایران و ترکیه و حتی مجارستان به عنوان یک کشور عضو اتحادیه اروپایی، به طور کاملا گزینشی به این نشست دعوت نشده بودند. از طرف دیگر دولت پاکستان بهرغم دعوت کاخ سفید با رد این دعوت، نارضایتی خود را به صورت ضمنی از سیاستهای آمریکا در قبال منطقه و افغانستان ابراز داشت و از شرکت در این نشست انصراف داد. در همان حال دولت چین به دعوت از تایوان در لیست دعوتشدگان به عنوان یک کشور مستقل اعتراض کرد.
این نشست به بهانه هفتادوسومین سالروز تصویب «اعلامیه جهانی حقوق بشر» برگزار شد، آن هم در حالی که رژیم ایالات متحده طبق نظرسنجیهای متعدد چه در داخل و چه خارج از این کشور، خود یکی از عوامل تهدیدکننده مردمسالاری در دنیا شناخته میشود. اوج افول دموکراسی آمریکایی سال گذشته در جریان انتخابات ریاستجمهوری این کشور نمایان شد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور مستقر پس از شکست در انتخابات 2020 ادعای تقلب گسترده را مطرح کرد و در نهایت همزمان با تأیید پیروزی بایدن در کنگره آمریکا، هواداران ترامپ به این محل حمله کردند. سفرای چین و روسیه در واشنگتن پیش از آغاز این نشست در مقالهای مشترک اعلام کرده بودند دولت بایدن در حال نمایش ذهنیت جنگ سرد و برانگیختن تضاد ایدئولوژیک و شکاف در جهان است. آناتولی آنتونوف سفیر روسیه و کین گانگ سفیر چین در واشنگتن در این بیانیه مشترک ضمن محکوم کردن انگیزههای آمریکا برای برگزاری چنین نشست ریاکارانهای آوردند: «ایالات متحده نهم و دهم دسامبر میزبان نشست آنلاین دموکراسی خواهد بود تا خود را در جایگاهی قرار دهد که مدعوین را کشور دموکراتیک خطاب کرده و تعیین کند چه کشورهایی مستحق چنین برچسبی نیستند. آمریکا در این اقدام که ساخته ذهنیت جنگ سرد خود است، تقابل ایدئولوژیک را تشدید کرده و در جهان شکاف ایجاد خواهد کرد و خطهای تفرقه جدیدی ترسیم میکند».
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز این اقدام آمریکا را تلاشی برای تقسیمبندی مغرضانه و مصنوعی جهان از سوی آمریکا به ۲ بخش دموکراتیک و غیردموکراتیک توصیف کرد. دیروز اما وزارت خارجه چین نخستین موضعگیری رسمی پس از برگزاری نشست به اصطلاح دموکراسی به میزبانی آمریکا را اتخاذ کرد. سخنگوی این وزارتخانه طی بیانیهای واشنگتن را به برانگیختن انقلابهای رنگی در گوشه و کنار جهان متهم کرد و افزود: «دموکراسی» مدتهاست به «سلاح کشتار جمعی» تبدیل شده که توسط ایالات متحده برای مداخله در کشورهای دیگر استفاده میشود. در این بیانیه پکن همچنین آمده: این اجلاس توسط واشنگتن سازماندهی شده تا خطوط تعصب ایدئولوژیک را ترسیم کند، از دموکراسی استفاده ابزاری و سلاحسازی کند و تفرقه و تقابل را برانگیزد. چین در ادامه متعهد شد قاطعانه در برابر انواع دموکراسیهای کاذب مقاومت و با آنها مخالفت کند. این نخستین بار نیست که پکن، دموکراسی آمریکایی را فاسد و شکستخورده توصیف میکند.
جو بایدن در حالی مدعی میزبانی آمریکا از جهان دموکراتیک در اجلاس اخیر شده که واشنگتن و متحدانش به بهانه برقراری آزادی و دموکراسی غربی، 20 سال افغانستان را تحت اشغال درآورده و در پایان ضمن اذعان به عدم توانایی در رسیدن به این هدف، خروج ناشیانه و سراسیمه از این کشور را رقم زدند. استفان والت، استاد دانشگاه هاروارد، نظریهپرداز و نویسنده مطرح آمریکایی با اشاره به دعوت دولت جو بایدن از چندین کشور برای برگزاری نشست دموکراسی نوشته بود: «متأسفانه آمریکا در جایگاهی نیست که چنین تلاشی را رهبری کند».
***
یکی از کارکنان سابق کاخ سفید فایل برنامه رئیسجمهور پیشین برای حمله به کنگره را ارائه کرد
طرح کودتای ترامپ لو رفت
پس از ناکامی دونالد ترامپ در محرمانه نگه داشتن اسناد مربوط به حمله مرگبار ششم ژانویه حامیان جمهوریخواهش به ساختمان کنگره در قلب پایتخت، «مارک میدوز» رئیس سابق کارکنان کاخ سفید مجبور شد یک فایل پاورپوینت را که طرح کودتای ترامپ در آن ذکر شده، به کمیته منتخب خانه نمایندگان کنگره که درباره این حادثه تحقیق میکند، ارائه کند.
پیشتر یک دادگاه فدرال پنجشنبه گذشته درخواست ترامپ برای جلوگیری از انتشار اسناد کاخ سفید درباره حمله به ساختمان کنگره در روز ششم ژانویه سال جاری میلادی را رد کرد. کمیته تحقیقات خانه نمایندگان معتقد است دستکم میزانی هماهنگی بین کاخ سفید ترامپ و سازماندهندگان حمله مرگبار ۶ ژانویه به کنگره وجود داشته است.
به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، این واقعیت که میدوز یک روز قبل از حمله به ساختمان کنگره، پاورپوینتی در اختیار داشت که در آن راههای انجام کودتا را به تفصیل بیان میکرد، نشان میدهد او حداقل از تلاشهای ترامپ و متحدانش برای جلوگیری از تایید پیروزی جو بایدن در روز ششم ژانویه توسط کنگره آگاه بوده است. این فایل با عنوان «تقلب در انتخابات، مداخله خارجی و گزینهها برای ۶ ژانویه»، توصیههای متعددی را به ترامپ به منظور حفظ ریاستجمهوری برای دوره دوم بر اساس دروغها و توطئههای رد شده درباره تقلب گسترده در انتخابات ارائه میکند.
به گفته یک منبع آگاه، میدوز نسخهای از پاورپوینت را که در یک ایمیل دریافت کرده بود، در ۳۸ صفحه ارائه کرد. گاردین نسخه دوم ۳۶ صفحهای از آن را بررسی کرد که تفاوتهایی با آنچه کمیته تحقیقات مجلس نمایندگان دریافت کرد داشت اما به گفته این منبع، عنوان و توصیههای آن یکسان بوده است. در این فایل پاورپوینت آمده است سناتورها و اعضای کنگره ابتدا باید درباره مداخله خارجی مطلع شوند. در این مرحله ترامپ میتواند وضعیت اضطراری ملی اعلام و همه رایگیریهای الکترونیکی را نامعتبر اعلام کند و از کنگره بخواهد با راهحل قابل قبول از منظر قانون اساسی موافقت کند.
فایل مذکور همچنین ۳ گزینه را برای «مایک پنس» معاون وقت رئیسجمهور معرفی کرده که در همه آنها از او خواسته شده از نقش عمدتا تشریفاتی خود در جلسه مشترک کنگره در تاریخ ششم ژانویه سوءاستفاده کند تا مانع پیروزی بایدن و در نهایت ماندن ترامپ در کاخ سفید شود. سوءاستفاده از اختیارات پنس شامل تعدادی از گزینهها بود که جایگزینی الکتورها (گزینندگان) و رد الکتورهای بایدن یا تأخیر در صدور تایید پیروزی بایدن برای امکان بررسی و شمارش آرایی بود که آنها قانونی میدانستند.
گزینه آخر برای پنس مشابه گزینهای است که همزمان در چهارم و پنجم ژانویه دستیاران ترامپ به رهبری وکلای وی «رودی جولیانی» و «جان ایستمن» و همچنین «استیو بنن» استراتژیست او پیش میبردند. وقتی مشخص شد پنس برای همراهی با برنامهها آماده نیست، ترامپ از تیم خود خواسته بود بررسی کنند چگونه میتوان کل روند را متوقف کرد. تا زمانی که پاورپوینت تهیه شد، تمام تئوریها توسط ۲ نفر از منصوبان ترامپ یعنی «جف روزن» سرپرست دادستانی کل و «بیل بار» سلف او رد شده بود. این فایل تنها یکی از بیش از ۶۰۰۰ سندی است که توسط میدوز به کمیته تحقیقات ارائه شده و سایر مدارک به طور مثال شامل پیامهای متنی است که در آن طرح کودتا مورد بحث قرار گرفته بود. چنین سندی که طرحی برای کودتای ترامپ در آن مشخص شده، قطعا تبعات وقایع آن روز تاریخی را وارد مرحلهای جدید خواهد کرد.
ششم ژانویه پارسال (۱۷ دی 99) کنگره آمریکا در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأیگیری در ایالت آریزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمتآمیز برگزار کنند. حامیان ترامپ اما در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاقهای مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، 5 نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند. حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا استیضاح دوم او در کنگره را رقم زد. با این حال محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا با مخالفت جمهوریخواهان مواجه شد و شکست خورد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تسلط کامل نیروهای صنعا بر مهمترین پایگاه القاعده در جنوب مأرب
منابع قبیلهای در استان «مأرب» یمن به «وکاله الصحافه الیمنیه» گفتند نیروهای صنعا پس از درگیریهای شدید با نیروهای ائتلاف متجاوز موفق شدند کنترل پایگاه «کری» مهمترین و بزرگترین پایگاه القاعده در «وادی عبیده» در جنوب مأرب را به دست گیرند. در ادامه این گزارش آمده نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر زرادخانه بزرگ سلاح و مهمات در این پایگاه نیز مسلط شدند؛ القاعده قصد داشت هنگام تسلط کامل نیروهای صنعا بر مأرب از این سلاحها برای عملیاتهای تروریستی در مأرب استفاده کند. حزب «الاصلاح» (وابسته به دولت مستعفی) فوریه گذشته بیش از ۱۵۰ عنصر القاعده را از استان «حضرموت»، ۱۰۰ عنصر را از استان البیضا و ۷۰ القاعدهای دیگر را از «ابین» وارد مأرب کرد. هفته گذشته شبکه «المیادین» به نقل از منابع میدانی اعلام کرد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن سلسله کوههای «البلق الشرقی» را که در خط تماس با شهر مأرب قرار دارد، آزاد کردند. بر اساس این گزارش، این ارتفاعات، آخرین مکان مرتفع برای دفاع از شهر مأرب از سمت جنوب شرق است.
رشته کوههای البلق یکی از مهمترین ارتفاعات کوهستانی یمن محسوب میشود که اشراف مستقیم به شهر راهبردی مأرب دارد و همچنین آخرین ارتفاعات کوهستانی است که مزدوران سعودی وابسته به «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن و همچنین نیروهای حزب اصلاح در آن مستقر بودند. بنابراین تسلط بر این ارتفاعات به معنای آن است که نیروهای صنعا قادر خواهند بود قویترین خطوط دفاعی نیروهای وفادار به ائتلاف متجاوز سعودی را نابود کنند. همچنین نیروهای انصارالله با تسلط بر این ارتفاعات دیگر مشکل خاصی در موقعیتیابی نخواهند داشت و همچنین براحتی میتوانند بر میادین نفتی صافر و منطقه عبیده در مرکز استان مأرب که مزدوران سعودی در آنجا آخرین نفسهای خود را میکشند، مسلط شده و سپس به سمت محلههای مسکونی داخل شهر حرکت کنند. همچنین از نظر نظامی و استراتژیک آزادسازی این ارتفاعات ضربه بزرگی به نیروهای متجاوز در یمن است، چرا که بعد از انجام صدها حمله از این منطقه جغرافیایی نتوانستند مانع پیشروی نیروهای صنعا شوند. بنابراین سیطره بر ارتفاعات البلق برتری نظامی زیادی به نیروهای انصارالله میبخشد، به طوری که اگر جنگ یمن همچنان ادامه داشته باشد، تسلط انصارالله بر این مناطق ناهموار عرصه را برای انجام عملیاتهای موفقیتآمیز ضد ائتلاف متجاوز بازتر میکند. علاوه بر آن نبردها براحتی به جنوب عربستان سعودی کشیده میشود و در این صورت کار نیروهای صنعا برای حمله به شهر نجران بعد از آزادسازی کامل مأرب دشوار نخواهد بود.
***
تناقض بغداد و سنتکام درباره خروج نظامیان آمریکایی
پس از اعلام اخیر دولت عراق مبنی بر خروج نیروهای رزمی آمریکا از خاک این کشور، «کنت مککنزی» فرمانده تروریستهای «سنتکام» اظهاراتی متناقض با اعلام دولت بغداد بر زبان آورد که واکنشهایی را به همراه داشت. «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در بیانیهای از پایان مأموریت نیروهای رزمی آمریکا در خاک عراق خبر داد. الاعرجی پنجشنبه اعلام کرد: «ما امروز مرحله آخر گفتوگو با ائتلاف بینالمللی را که سال گذشته آن را آغاز کردیم، به پایان رساندیم تا رسما پایان مأموریت رزمی نیروهای ائتلاف و خروج آنها از عراق را اعلام کنیم». مشاور امنیت ملی عراق اضافه کرد: «روابط با ائتلاف بینالمللی در زمینه آموزش، مشاورهدهی و توانمندسازی ادامه خواهد یافت». با این حال روزنامه فرامنطقهای «القدس العربی» شامگاه جمعه در گزارشی به تناقض موجود در اعلام بغداد و اظهارات کنت مککنزی، فرمانده سنتکام اشاره کرد و به نقل از مککنزی افزود واشنگتن نیروهای مستقر خود در عراق را که تعدادشان به ۲۵۰۰ سرباز میرسد، در این کشور حفظ خواهد کرد. فرمانده سنتکام که با خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گفتوگو میکرد، به صراحت اظهار داشت: «به رغم آنکه نقش نیروهای آمریکا در عراق به غیررزمی تغییر یافته است اما پشتیبانی هوایی و کمکهای نظامی دیگر در جریان جنگ عراق با داعش ادامه خواهد یافت». پیش از آنکه مشاور امنیت ملی عراق بیانیهای درباره خروج کامل نیروهای رزمی آمریکا صادر کند و فرمانده سنتکام اظهاراتی در تناقض با آن بر زبان بیاورد، کمیته هماهنگی گروههای مقاومت عراق بیانیهای صادر و گویی این تناقض را از قبل پیشبینی کرده بود. در بیانیه مذکور عنوان شده بود: «ما با خود عهد بستیم به مذاکرهکننده عراقی برای بیرون راندن اشغالگران آمریکایی از خاک پاکمان با استفاده از شیوههای دیپلماتیک زمان دهیم اما تا این لحظه هیچ نشانهای مبنی بر خروج ندیدهایم، با آنکه تا 31/12 (پایان سال جاری میلادی) چند روز بیشتر فاصله نداریم. و بالعکس ما شاهد بودیم اشغالگران آمریکایی گستاخ شمار نیروها و تجهیزاتشان در پایگاههای مستقر در عراق را افزایش دادهاند و حتی هماکنون اظهاراتی رسمی و غیررسمی از برخی مقامات ایالات شر آمریکا درباره قصد عدم خروج از کشور میشنویم، آن هم به بهانه درخواست بغداد. در عین حال، هیچ واکنش یا تکذیبیهای از جانب دولت عراق درباره این اظهارات احمقانه ندیدهایم». با این حال، کمیته هماهنگی مقاومت عراق هنوز واکنشی به اظهارات فرمانده تروریستهای سنتکام و اعلام اخیر قاسم الاعرجی نشان نداده و به نظر میرسد مقاومت عراق به پایان مهلت اعطایی چشم دوخته است تا طبق واقعیتهای موجود موضع رسمی خود را اعلام کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|