|
30 میلیون هوادار مسلح ترامپ آماده کنار زدن بایدن هستند
«جان هِیلمن» کارشناس آمریکایی با اشاره به مقاله جدید نشریه «آتلانتیک» که در آن نوشته شده: «کودتای ترامپ همین حالا شروع شده است» گفت: «این تعداد، معرف چیزی بین 20 تا 30 میلیون نفر است. 20 تا 30 میلیونی که آماده دست بردن به سلاح و جنبش بزرگی در راستای خشونت سیاسی هستند».
ارسال به دوستان
شبکه العهد اهداف تجاوزهای برنامهریزی شده ترکیه به اقلیم کردستان و استان سنجار را افشا کرد
توطئه آمریکایی در شمال عراق
گروه بینالملل: یکی از پرمخاطبترین شبکههای رسانهای عراق از یک طرح آمریکایی- ترکیهای برای بلعیدن اراضی عراقی با همکاری حکومت اقلیم در اربیل و در سایه سکوت دولت مصطفی الکاظمی پرده برداشت.
محمود الهاشمی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراق دیروز در گزارشی در تارنمای شبکه تلویزیونی العهد (قناه العهد) که حدود 85 درصد جمعیت این کشور را پوشش میدهد، نوشت: «ترکیه در خاک عراق به گونهای رفتار میکند که گویی صاحبخانه است. به اعتقاد ناظران، این سوءاستفادهها با حمایت شدید مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق همراه است. این حمایت نیز با سکوت و اکتفا کردن به اعلام محکومیت این اقدامات انجام میشود. ناظران میگویند این سکوت با راهنمایی و هدایت آمریکا و توافق ترکیه برای اجرای طرحی برای بلعیدن اراضی عراق است... تجاوزهای ترکیه به اراضی عراق همچنان در مقابل چشمان دولت کنونی این کشور به نخستوزیری مصطفی الکاظمی ادامه دارد؛ دولتی که در واکنش به نقض مستمر حاکمیت عراق با بمبارانهای مستمر، عملیاتهای هلیبرن و احداث پایگاههای نظامی برای نظامیان ترکیه، حتی به خود زحمت اعلام محکومیت یا مبادرت ورزیدن به اقدامی را نداده است. به عبارت دیگر این تجاوزها از قبل برنامهریزی شده است.
حملات ترکیه به خاک عراق از قبل با توافق سنجار طراحی شده بود که طرفهای آن ترکیه، بارزانی، آمریکا و دولت عراق بودند... هدف از این طرح، بستن مرزهای عراق و سوریه بود تا ارتباط و تماسی با عمق مقاومت گسترشیافته میان عراق، ایران و سوریه و حتی لبنان و فلسطین وجود نداشته باشد... اجرای کامل توافق سنجار، به دلیل فشار حشدالشعبی و مقاومت به تعویق افتاد اما از شرایط موجود برای ایجاد این بحران با ادعای حملات تروریستی به پیشمرگهها سوءاستفاده شد و «جنین پلاسخارت» فرستاده سازمان ملل به عراق وارد خط توافق سنجار شد».
از طرف دیگر، «حسین عمر» نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراقی ساکن بلژیک، دولت اقلیم کردستان را به نادیده گرفتن تخلفات ترکیه در شمال عراق متهم کرد. وی به شبکه العهد گفت: «دولت منطقه کردستان در نقض حاکمیت عراق با طرف ترکیهای همدست است. سکوت مشکوک دولتهای بغداد و اربیل درباره بمباران مستمر ترکیه، اشغالگران ترکیه را به تکرار جنایات خود در شمال عراق تشویق خواهد کرد. ارتش ترکیه به بهانه تعقیب جنگجویان «پکک» در این منطقه، به بمباران مناطق مختلف منطقه کردستان و شمال عراق ادامه میدهد».
محمود عدنان، روزنامهنگار عراقی نیز به خبرگزاری العهدنیوز گفت: «تجاوزاتی که نیروهای ترکیه در داخل خاک عراق مرتکب شدهاند، به دلایل بسیاری در چارچوب مداخلات بینالمللی متعددی بوده است. آنچه با مداخلات خارجی برای جلوگیری از ورود گروههای سیاسی - که همواره خواستار پایان حضور خارجی در داخل کشور هستند - در صحنه سیاسی از طریق تقلب در انتخابات انجام شد، یکی از دلایل تداوم سوءاستفادههای ترکیه است». این در حالی است که عشایر سنجار و سازمانهای مدنی ایزدی یکشنبه پیش، در سنجار واقع در استان نینوا به دلیل ناتوانی دولت موقت الکاظمی در توقف حملات هوایی ترکیه علیه این شهر، نافرمانی مدنی اعلام کردند. شبکه العهد در پایان گزارش مزبور این ابهام را مطرح میکند که در فاصله بین حضور آمریکا و ترکیه در داخل عراق، شهروندان همچنان این سوال را طرح میکنند که آیا دولت که در هر مناسبت خشم خود را بر سر شهروندان میریزد، میتواند به این اشغال مستمر پایان دهد؟
در همین رابطه گروه رسانهای عراقی «الاعلام الامنی» وابسته به ارتش این کشور، اخیرا هدف قرار دادن یک خودروی متعلق به حشدالشعبی از سوی هواپیمای ترکیهای را که منجر به شهادت راننده آن، یک ایزدی غیرنظامی عضو بسیج مردمی عراق در منطقه سنجار شد، محکوم کرده است.
در بیانیه این رسانه، شهادت این شهروند بیگناه ایزدی ساکن مجتمع خانصور محکوم شده است.
* تعویق رأی دادگاه فدرال عراق درباره ابطال انتخابات
دادگاه فدرال عراق که قرار بود دیروز (13 دسامبر) حکم خود درباره رسیدگی به مطالبه ابطال انتخابات پارلمانی مهرماه گذشته را صادر کند، این امر را به هفته آتی (22 دسامبر) موکول کرد. این دادگاه پس از دریافت شکایات، مدارک و ادله ائتلاف الفتح درباره تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات اخیر، اعلام کرده بود حکم نهایی خود را 13 دسامبر صادر میکند اما پس از آنکه ائتلاف الوطنیه به ریاست «ایاد علاوی» طی بیانیهای اعلام کرد این ائتلاف «14 کارشکنی فنی و اداری در جریان انتخابات گذشته را به همراه تخلفاتی قانونی و حقوقی که کمیساریای انتخابات مرتکب آن شده، به دادگاه فدرال گزارش کرده است»، اخباری درباره به تاخیر افتادن صدور حکم نهایی اعلام شد.
ائتلاف الوطنیه خواستار ابطال کامل روند انتخاباتی مطابق مواد قانون اساسی عراق و احکام فقهی و حقوقی این کشور شد. پیش از آن ائتلاف الفتح به ریاست «هادی العامری» با ارائه مدارک و مستندات خود اعلام کرده بود مدارک موجود برای اعلام ابطال این انتخابات کافی است اما در هر حال از حکم دادگاه فدرال تبعیت خواهد کرد.
کمیساریای انتخابات عراق پس از اعلام نتیجه اولیه در پاسخ به حدود ۱۴۰۰ درخواست تجدیدنظر از سوی نامزدها و جناحهای سیاسی، بازشماری آرای ۲۰۰۰ حوزه انتخاباتی را آغاز و چندی پیش اعلام کرد شمارش دستی آرای تمام حوزهها پایان یافته و تطابق کامل با نتایج الکترونیک آرا دارد یا به عبارتی هیچ تقلبی در انتخابات رخ نداده است.
ارسال به دوستان
«نفتالی بنت» دیروز در ابوظبی با «محمد بنزاید» ولیعهد امارات دیدار کرد
میهمان نامشروع
«نفــتالـی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیروز برای دیدار با «محمد بنزاید» ولیعهد امارات وارد فرودگاه ابوظبی شد. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، سفر بنت به امارات نخستین سفر یک نخستوزیر رژیم اشغالگر به کشورهای سازشگر با اسرائیل است. در ماه ژوئن، «یائیر لاپید» وزیر خارجه اسرائیل برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی به امارات سفر کرد که نخستین سفر یک مقام بلندپایه صهیونیست از زمان امضای «توافق آبراهام» بین ۲ طرف بود. نفتالی بنت در بدو ورود به فرودگاه ابوظبی از تلآویو، مورد استقبال «شیخ عبدالله بنزاید» وزیر خارجه این کشور قرار گرفت. وی در فرودگاه گفت: «چه استقبالی! خیلی هیجانزده هستم که به نمایندگی از مردمم در نخستین سفر رسمی یک رهبر اسرائیلی در اینجا هستم. ما مشتاقانه به دنبال تقویت روابط هستیم». از زمان امضای توافق سازش میان امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی چندین یادداشتتفاهم و سند همکاری میان ۲ طرف امضا شده است.
رویترز در ادامه افزود: مسیریابی بینالمللی نشان میدهد هواپیمای حامل نفتالی بنت از مبدا تلآویو حرکت کرده و با عبور از آسمان عربستان سعودی به ابوظبی رسیده است. ریاض اگرچه هیچگونه روابط رسمی با رژیم صهیونیستی ندارد اما سال گذشته به رغم اعتراضات گسترده، موافقت کرد هواپیماهای اسرائیلی برای سفر به امارات و کشورهای دیگر از حریم هوایی این کشور عبور کنند. رسانههای امارات از جمله خبرگزاری وام گزارش دادند محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح امارات ضمن استقبال از بنت درباره روابط فیمابین و گسترش آن رایزنی کرد.
بر اساس گزارش رسانههای اماراتی، بنزاید در بدو دیدار ابراز امیدواری کرد این سفر، ابوظبی و تلآویو را به سمت برداشتن گامهای مثبت بیشتر در زمینه همکاری سوق دهد. بر اساس گزارش وام، ۲ طرف طی این دیدار، درباره راههای همکاری دوجانبه، فرصتهای گسترش آن در همه جوانب سرمایهگذاری، اقتصادی، تجاری و توسعه بویژه در زمینه کشاورزی، امنیت غذایی، انرژیهای تجدیدپذیر و تکنولوژیهای پیشرفته، بهداشت و سایر بخشهای حیاتی که مورد اهتمام طرفین است، رایزنی کردند. ۲ طرف همچنین بر تداوم حمایت از روابط همکاری دوجانبه و اقدامات مشترک در راستای تقویت منافع طرفین و تقویت امنیت و ثبات و توسعه در منطقه تأکید کردند.
سفر بنت به ابوظبی در شرایطی انجام شد که در روزهای اخیر رسانههای مختلف صهیونیستی از نگرانی این رژیم از نزدیک شدن امارات به ایران خبر داده بودند. به گزارش «میدلایستآی» مقامات رژیم صهیونیستی معتقدند روابط گرم امارات عربی متحده با ایران غیرقابل قبول است، این در حالی است که مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی روز دوشنبه به ایران سفر و توافقنامه همکاری امنیتی چشمگیری با تهران امضا کرد.
* جهاد اسلامی: استقبال حکام امارات از نفتالی بنت خیانت به فلسطین است
جنبش جهاد اسلامی فلسطین به سفر «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به امارات برای دیدار با «محمد بنزاید» ولیعهد این کشور واکنش نشان داد و آن را بشدت محکوم کرد. به نوشته پایگاه خبری فلسطین الیوم، جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن محکوم کردن استقبال حکام امارات از نخستوزیر رژیم صهیونیستی، هر گونه عادیسازی روابط و همپیمانی با دشمن صهیونیست را خیانت به فلسطین توصیف کرد. این جنبش تاکید کرد استقبال از بنت، تقویت و تحکیم امنیت این رژیم جنایتکار، تلاش برای مشروعیت بخشیدن به موجودیت دروغین و باطل آن، شستن دستهای آغشته به خون کودکان و مردم بیگناه ما و تلاش برای تبرئه قاتلان و تروریستهای صهیونیست از جنایاتشان علیه امت اسلامی است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پدرسون: مذاکرات خوب و سازندهای با مقامات سوری داشتم
نماینده سازمان ملل به تشریح نتایج رایزنی خود با مقامات سوری پرداخت و از آن ابراز رضایت کرد. «گیر پدرسون»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد: گفتوگوها با مسؤولان سوری خوب و عمیق بوده است و به مسائل متعددی پرداخته شد. وی تصریح کرد: مذاکرات مهمی داشتیم که طی آن به مسائل متعدد از جمله چالشهای پیش روی سوریه، وضعیت نظامی، اقتصادی و انسانی و روند سیاسی این کشور پرداختیم؛ میتوان گفت فرصت ازسرگیری روند سیاسی وجود دارد. وی درباره دور جدید مذاکرات ژنو گفت: تا به این لحظه، موعدی برای دور جدید مذاکرات ژنو وجود ندارد. پدرسون درباره دیدارهایش با مسؤولان عربی، آمریکایی و اروپایی درباره وضع سوریه گفت: من دیدارهای متعددی از کشورهای عربی و نیز آمریکا و اروپا داشتم، معتقدم فرصت جدی برای گفتوگو بر سر امکان اجرای همگرایی گام به گام با هدف اعتمادسازی وجود دارد و ما باید این گامها را به صورت دقیق مشخص کنیم، این گامها طبیعتا با وضعیت اقتصادی و انسانی سوریه مرتبط است. فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در پایان گفت: من در مذاکرات با مسؤولان کشورهای عربی، آمریکا و اروپا امکان گشایش روابط با دمشق را ملاحظه کردم. گفتنی است «گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه که به دمشق سفر کرده بود روز یکشنبه با «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه دیدار کرد. وی اعلام کرده بود زمان دقیق برای برگزاری دور آینده نشست کمیته قانون اساسی سوریه هنوز مشخص نیست.
***
سفر وزیر خارجه آمریکا به اندونزی
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در نخستین ایستگاه سفر خود به چند کشور منطقه جنوب شرق آسیا دیروز وارد جاکارتا پایتخت اندونزی شد. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، سفر وزیر خارجه آمریکا به چند کشور جنوب شرق آسیا با هدف تقویت پیوندها و روابط واشنگتن با این کشورها و به دنبال تبدیل شدن این منطقه به حوزهای استراتژیک برای واشنگتن و پکن برنامهریزی شده است. با گذشت یک سال از نخستین دور سفرهای آسیای جنوب شرقی که «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا در ماه ژانویه برگزار کرده بود، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور این هفته پس از پایان سفرش در اندونزی و ملاقات با «جوکو ویدودو» رئیسجمهوری اندونزی به مالزی و تایلند خواهد رفت. «آنتونی بلینکن» امروز سخنرانیای درباره استراتژی آمریکا - هند و پاسفیک انجام خواهد داد. آسیای جنوب شرقی در جریان رقابت آمریکا و چین، ۲ قدرت بزرگ اقتصادی دنیا، منطقهای مهم و کلیدی است. دولت جو بایدن در تلاش است روابط خود را با کشورهای این منطقه که از زمان دولت «دونالد ترامپ» ضعیف و کمتر شده بود، بهبود بخشد.
***
هلاکت فرمانده بلندپایه ائتلاف عربستان در مأرب یمن
رسانههای یمن از کشته شدن سرلشکر «ناصر الذیبانی»، معروف به «ابومنیره» فرمانده ستاد عملیات نظامی مشترک نیروهای ائتلاف عربستان سعودی در درگیری با نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی در مأرب خبر دادند. منابع قبیلهای در استان مأرب یمن گفتند یکی از فرماندهان ارشد دولت منصور هادی و ائتلاف سعودی در درگیریهای این استان کشته شده است. خبرگزاری یمن پرس دیروز دوشنبه نوشت: سرلشکر ناصر الذیبانی معروف به «ابومنیره» فرمانده عملیات نیروهای مشترک دولت منصور هادی و ائتلاف عربستان سعودی در درگیریهای «البلق شرقی» کشته شده است. بهگفته این منابع، این فرمانده ارشد حین تلاش برای پیشروی در مناطقی که اخیرا به کنترل نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن (صنعا) درآمد، کشته شده است. این منابع گفتند نیروهای ائتلاف سعودی و دولت مستعفی به ریاست منصور هادی تلاش زیادی میکنند تا کشته شدن الذیبانی را از نیروها و رسانهها کتمان کنند.
***
فرانسه با وجود مانعتراشی آمریکا به یونان ناوچه میفروشد
پاریس و یک منبع وزارت دفاع یونان اعلام کردند آتن قرارداد خرید ۳ ناوچه از فرانسه را محترم میشمارد و این در حالی است که پیشنهاد اخیر آمریکا خطر لغو این قرارداد را در پی داشت. به گزارش نشریه دیفنس پست، وزارت نیروهای مسلح فرانسه تاکید کرد: از آنجا که ما با یونان در حال مذاکره بودهایم، پیشنهاد آمریکاییها دیگر روی میز نیست. ما این قرارداد را با یونانیها امضا کردیم. یک منبع وزارت دفاع یونان نیز اعلام کرد این توافق در حال انجام و رو به پیشرفت است. این منبع افزود: این امر در بالاترین سطح ممکن انجام شده و شخص نخستوزیر یونان خبر آن را اعلام کرده است. وزارت خارجه آمریکا روز جمعه خبر داد با فروش 4 ناوچه رزمی شرکت لاکهید مارتین به یونان به ارزش 9/6 میلیارد دلار موافقت کرده است. این خبر نگرانی درباره رویارویی فرانسه با تهدید جدیدی در زمینه توافق تسلیحاتی را به وجود آورد، پس از آنکه آمریکا یک قرارداد بزرگ فروش زیردریایی به استرالیا را به موجب پیمان «اوکاس» با زور به دست آورد؛ امری که موجب تیرگی روابط واشنگتن - پاریس شد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور بلاروس اتحادیه اروپایی را تهدید کرد
لوکاشنکو: غرب عرصه را تنگ کند، گاز اروپا را قطع میکنیم!
رئیسجمهوری بلاروس متعاقب تحریم واردات از اتحادیه اروپایی و آمریکا، غربیها را در آستانه سردترین روزهای سال تهدید به قطع جریان گاز کرد. به گزارش اسپوتنیک، الکساندر لوکاشنکو دیروز در واکنش به آنچه جنگ هیبریدی (چندگانه) غرب علیه کشورش خواند، به اتحادیه اروپایی هشدار داد در یک مرحله معین به توقف جریان انتقال گاز به اروپا متوسل خواهد شد. او گفت: «اگر تحریمهایی که غربیها در آینده ارائه میدهند یا وضع میکنند، ما را در وضعیت اضطراری قرار دهد و هیچ راه دیگری برای مقابله با این تحریمها نداشته باشیم، از این راه (قطع گاز اروپا) نیز استفاده خواهیم کرد».
اروپا یکسوم گاز مصرفی خود را از مبدا روسیه و از چند مسیر مختلف تامین میکند؛ یکی از این خطوط، خط لوله انتقال گاز «یامال- اروپا» است که از خاک بلاروس میگذرد.
مینسک پیش از این نیز در واکنش به تحریمهای اتحادیه اروپایی علیه خود، اروپا را به قطع گاز تهدید کرده بود که با واکنش روسیه مواجه شد. با این حال حتی قطع موقت جریان گاز طبیعی از این خط به اروپا میتواند تا 40 درصد بر قیمت گاز مصرفی اتحادیه اروپایی تاثیر بگذارد.
تحریمهای وضع شده توسط بروکسل، لندن و واشنگتن علیه این کشور 5/9 میلیون نفری واقع شده میان روسیه و اتحادیه اروپایی (لهستان) سال گذشته متعاقب انتخابات ریاستجمهوری بلاروس آغاز شد؛ زمانی که رقبای لوکاشنکو، رئیسجمهور وقت و نامزد انتخابات به نتایج اعتراض کردند و تظاهراتی ضد دولتی برپا شد. با این حال مینسک و متحدش مسکو، این تظاهرات را به تحریک گروههای نفوذ غربی دانستند. موج تحریمها علیه بلاروس ماه گذشته به دنبال هجوم مهاجران خاورمیانهای به مرزهای غربی این کشور با لهستان شدیدتر شد. اتحادیه اروپایی بلاروس را متهم کرد در تلافی تحریمهای این اتحادیه و به طور هدفمند، اجازه پرواز پناهجویان از سوریه و عراق به مقصد مینسک را فراهم کرده و آنها را به مرز لهستان منتقل کرده تا در سطح اتحادیه اروپایی، بحران و بیثباتی ایجاد کند. لوکاشنکو اما در صحبتهای اخیرش گفت هزاران پناهجو را مجاب کرده است به کشورهای مبدا خود بازگردند. بازگشت صدها کرد عراقی به کشورشان در روزهای اخیر میتواند نشانه درستی ادعای اخیر باشد.
* کرملین: بیانیه اخیر گروه ۷ چیزی جز یک تهدید تکراری نیست
سخنگوی کرملین دیروز (دوشنبه) گفت: بیانیه اخیر گروه 7 درباره تحریمهای احتمالی علیه روسیه چیزی جز یک تهدید دیگر نیست. خبرگزاری اسپوتنیک در این باره نوشت دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین خطاب به خبرنگاران گفت: از بابت طرح تهدیدات یا دیگر هشدارها علیه روسیه ما کاملا چنین موضعی را درک کرده و نیازی نداریم که آن را ۱۰ بار تکرار کنند. ما میخواهیم این موضع متعادل باشد. از سوی دیگر دیمیتری پسکوف اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه قصد ندارد با کارن دانفراید، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، در سفر چندی دیگر او به مسکو دیداری داشته باشد و به سوال خبرنگاران از او در این باره جواب منفی داد. همچنین سخنگوی کرملین در ادامه اظهارات دیروزش گفت روسیه ممکن است طی چند روز آینده پیشنهاداتش درباره تضمینهای امنیتی را از طریق کانالهای دیپلماتیک به آمریکا تحویل دهد. پسکوف به خبرنگاران گفت: رئیسجمهور روسیه در واقع گفت این کار ظرف یک هفته انجام خواهد شد.
بر این اساس، میتوان فرض کرد این کار در این هفته انجام خواهد شد و از طریق مجاری دیپلماتیک و وزارت خارجه به انجام میرسد. سخنگوی کرملین همچنین روز دوشنبه اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و شی جین پینگ، رئیسجمهور چین، در یک نشست آنلاین در تاریخ ۱۵ دسامبر، اولویتهای همکاری بین ۲ کشور را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|