|
برگزاری دور دوم مذاکرات کمیته مشترک تحقیق پرونده ترور سردار شهید سلیمانی
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه اعلام کرد: دور دوم مذاکرات کمیته مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق راجع به تحقیقات حمله تروریستی علیه سردار شهید سلیمانی و همراهان ایشان، هفته جاری در تهران برگزار میشود. در این نشست 2 روزه، هیاتهای عالیرتبه قضایی 2 کشور مسائل موجود در پرونده ترور سردار شهید سلیمانی و همراهان ایشان، از جمله آخرین نتایج تحقیقات در 2 کشور، نقش متهمان آمریکایی در تمامی سطوح و حوزههای جدید برای تحقیقات را بررسی و اطلاعات لازم را نیز تبادل خواهند کرد.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان در نشست اضطراری وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی بر مشارکت همه اقوام در هیأت حاکمه افغانستان تأکید کرد
امنیت در سایه دولت فراگیر
گروه سیاسی: «تشکیل دولت فراگیر»، «آزادسازی داراییهای مالی» و «افزایش کمکهای بشردوستانه» مهمترین راهکارهای ایران برای افغانستان بود که از سوی وزیر امور خارجه کشورمان مورد تاکید قرار گرفت.
هفدهمین اجلاس فوقالعاده شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در شرایطی روز گذشته با حضور ۲۰ تن از وزیران خارجه و ۱۰ تن از معاونهای وزیران خارجه اعضای این سازمان از سراسر جهان اسلام در شهر اسلامآباد در محل تالار مجلس شورای ملی پاکستان برگزار شد که موضوع افغانستان و آینده مبهمش در 4 ماه گذشته یکی از مهمترین موضوعات منطقه بوده است. در این میان حضور امیرخان متقی، وزیر خارجه موقت دولت طالبان را میتوان مهمترین حاشیه اجلاس فوقالعاده شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی دانست. حسین امیرعبداللهیان که برای شرکت در این نشست راهی پایتخت پاکستان شده بود در بدو ورود و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این اجلاس باید یک پیام مهم برای مردم افغانستان داشته باشد و آن اینکه مردم افغانستان باید در آستانه فصل سرما و در شرایط سختی که به سر میبرند مورد حمایت جامعه جهانی قرار بگیرند و کمکهای انساندوستانه باید به سمت افغانستان سرازیر شود. رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: روزانه حدود 5 هزار آواره از افغانستان به سمت مرزهای ایران و برخی کشورهای همسایه میروند که میتواند یک فاجعه انسانی را در داخل این کشور رقم بزند و پیامدهای نامطلوبی داشته باشد. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: اگر افغانستان امن نباشد و دارای ثبات سیاسی و امنیتی نباشد، تاثیر نامطلوبی بر منطقه خواهد داشت. وی ادامه داد: برای اینکه به یک افغانستان امن برسیم، نیازمند دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام افغان هستیم و در این اجلاس و در رایزنیهایی که خواهیم داشت و در تلاشی که در داخل افغانستان از مسیر ارتباط با همه طرفهای افغان از جمله هیأت حاکمه موقت افغانستان داریم، تلاش کنیم همه طرفها را تشویق کنیم که از طریق این راهکار سیاسی صلح و ثبات و امنیت در افغانستان رقم زده شود و شاهد تاثیرات مطلوب آن بر امنیت، ثبات و توسعه منطقه باشیم.
* پیشنهادات ایران برای کمک به مردم افغانستان
امیرعبداللهیان در ابتدای سخنرانی خود در نشست اضطراری وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان با بیان اینکه آنچه ما را در اینجا گرد هم آورده است، بحران طولانی افغانستان است که روز به روز بر ابعاد آن افزوده میشود، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، امنیت پایدار و ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان را در راستای منافع جمعی منطقه ارزیابی میکند. وی ادامه داد: ما معتقدیم امنیت پایدار و ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان تنها از طریق مشارکت جمعی واقعی و حکومت فراگیر و موثر که همه اقوام و مذاهب در آن نقش داشته باشند، میسر است. تأخیر در این امر، به دشمنان مردم افغانستان فرصت خواهد داد با گسترش تروریسم (داعشی) و مشکلات اقتصادی و شرایط بحرانی در معیشت و بهداشت و نیازهای اولیه زندگی، شبکه وسیعی از مجرمان اجتماعی را فعال کرده و هرج و مرج، فقر و قحطی را پس از 20 سال اشغالگری و نابودی هرگونه زیرساخت، گسترش داده و ناکارآمدی را بر مقامات کابل و مردم این کشور تحمیل کند. وزیر امور خارجه کشورمان آشتی ملی، انسجام ملی و مشارکت فراگیر در حکومت و حکمرانی، در کنار خیرخواهی و مساعی جمیله کشورهای همسایه و منطقه و کشورهای اسلامی در مبارزه با تروریسم، ناامنی و بیثباتی و کمکهای بشردوستانه را فوریترین اقدام برای حمایت از مردم افغانستان و تضمین آینده این کشور خواند و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در 40 سال گذشته میزبان میلیونها مهاجر و آواره افغان بوده است. این مهاجران و آوارگان، حاصل تجاوز و اشغالگری آمریکا بودهاند. شرایط بحرانی امروز افغانستان نیز به دلیل احساس ناامنی، تروریسم و بحران مالی و اقتصادی موج مهاجرت را به شکل روزانه بر ایران تحمیل کرده است. روزانه بیش از 5 هزار افغان وارد ایران میشوند. وی با بیان اینکه ایران تاکنون هیچگونه مساعدت بینالمللی دریافت نکرده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر انگیزههای اسلامی و انسانی کماکان به کمکهای انساندوستانه به مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
وزیر امور خارجه در این نشست پیشنهاداتی برای کمک به مردم افغانستان به شرح زیر ارائه کرد:
کشورهای اسلامی، هیات حاکمه سرپرستی افغانستان و همه طرفها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کنند.
مردم افغانستان نیازمند کمکهای فوری بشردوستانه هستند. تشکیل صندوق مالی بین کشورهای اسلامی برای این هدف ضروری است.
آزادسازی داراییهای مالی افغانستان یک ضرورت است.
بیتردید دولتهای عضو سازمان ملل متحد و دبیرکل آن میتوانند نقش مهمی در کمک به تشکیل دولت فراگیر و کمک به مردم افغانستان ایفا کنند و مانع بروز یک فاجعه انسانی جدید شوند.
امیرعبداللهیان در ادامه گفت: امیدواریم دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان بزودی تشکیل شود تا نمایندگان دولت فراگیر افغانستان بتوانند در اجلاس بعدی سازمان همکاری اسلامی شرکت کنند و میز افغانستان در این سازمان خالی نماند. وزیر امور خارجه در خاتمه به وضعیت بحران جاری در فلسطین نیز پرداخت و افزود: معتقدیم بازگشت همه فلسطینیان به سرزمین آبا و اجدادی خود و تشکیل دولت فلسطین در سراسر سرزمین مادری (تاریخی) به پایتختی قدس شریف باید همچنان مورد تأکید سازمان همکاری اسلامی باشد. امیرعبداللهیان بیان کرد: تجربه روند سازش با رژیم جعلی اسرائیل و عادیسازی روابط، نشان میدهد مسأله فلسطین فقط با پایان کامل و حقیقی اشغال غیرقانونی این سرزمین اسلامی قابل حل است. ایران بار دیگر بر پیشنهاد خود - برگزاری یک همهپرسی فراگیر با شرکت همه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی- به عنوان راهحل دموکراتیک تأکید میکند.
* تأکید پاکستان و ترکیه بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان
عمران خان، نخستوزیر پاکستان که نخستین سخنران این نشست بود با اشاره به حضور داعش در افغانستان، تنها راه مقابله با گروههای تروریستی را وجود یک رژیم با ثبات در کابل دانست و گفت: وضعیت امروز افغانستان نتیجه سالها حکومت فاسد، تعلیق کمکهای خارجی، مسدود شدن داراییهای خارجی و سیستم بانکی ناکارآمد است که میتواند منجر به فروپاشی هر کشوری شود. وی با هشدار به جامعه جهانی درباره وضعیت 40 میلیون مردم افغانستان ادامه داد: طالبان نیز باید درک کند که تشکیل یک دولت فراگیر، احترام به حقوق بشر بویژه حقوق زنان و عدم استفاده از خاک افغانستان برای تروریسم در سایر کشورها، راه را برای کمکهای بینالمللی هموار خواهد کرد.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم با بیان اینکه کار با طالبان برای ثبات افغانستان ضروری است، اظهار داشت: به عنوان «برادران» به آنها میگوییم که دولت فراگیر و حقوق زنان و دختران در کار و آموزش را برای پایان دادن به این وضع و مشروعیت داخلی و بینالمللی درنظر بگیرند.
امیرخان متقی، وزیر خارجه موقت دولت طالبان هم ضمن تاکید بر تضمین اجازه ندادن استفاده از افغانستان برای تعرض به مرزهای سایر کشورهای همسایه گفت: ما به تمام جهان بویژه کشورهای اسلامی اطمینان میدهیم طالبان هیچ کشوری را در دنیا تهدید نمیکند و به عنوان نظام حاکم این حق را برای خود محفوظ میدارد که با جهان روابط رسمی داشته باشد و یک عضو مسؤول جامعه بینالمللی باشد.
* ایده دولت فراگیر، ضربهگیر بحرانها
موضع جمهوری اسلامی ایران از زمان سقوط دولت اشرف غنی و تصرف افغانستان توسط طالبان بر مولفه «دولت فراگیر» شکل گرفته است. از این رو پیگیری این موضع و همراه کردن دیگر بازیگران منطقهای با ایده دولت فراگیر را میتوان نقشه راه تهران برای صلح و امنیت همسایه شرقی دانست. شرایط خاص افغانستان و تکثر بافت قومیتی در این کشور و ضعف نهاد دولت در دهههای اخیر عملا باعث شده عمده نزاعهای این کشور بر محور مناقشات قومیتی شکل بگیرد. در حالی که 50 قوم و تیره مختلف در افغانستان زندگی میکنند که از لحاظ جمعیتی هیچ کدام در اکثریت مطلق قرار ندارند اما اقوام اصلی ساکن در افغانستان به ترتیب جمعیتی پشتونها، تاجیکها، هزارهها و ازبکها هستند. در کنار این تعدد قومیتی، جغرافیای سخت افغانستان به نحوی است که اعمال حاکمیت دولت مرکزی در کابل را بر تمام نقاط این کشور سخت و حتی غیرممکن میکند. با این حال طالبان از لحاظ قومیتی و سنتی متعلق به پشتونهای افغانستان است و در چینش کابینه خود نیز تمایلی به شراکت دادن باقی قومیتها نداشت و جز 2 تاجیک و یک ازبک، باقی افراد کابینه را پشتونها تشکیل دادند. در این میان مرز مشترک ایران و افغانستان و تجربه سرازیر شدن مهاجران این کشور به سمت ایران و مخاطرات بالقوه و دائمی در مرزهای 2 کشور اهمیت امنیت افغانستان را برای ایران مضاعف کرده است. در چنین موقعیتی یقینا عدم تشکیل یک دولت مقتدر در کابل میتواند دومینویی از بحرانها را نیز برای ایران به ارمغان آورد. از این رو تشکیل دولت فراگیر و مشارکت همه اقوام در مدیریت نظم سیاسی افغانستان علاوه بر تضمین صلح و امنیت داخلی در افغانستان، بسیاری از نگرانیهای همسایگان این کشور را نیز رفع خواهد کرد. با این اوصاف اجماع نسبی در میان بازیگران منطقهای در تاکید بر شکلگیری دولت فراگیر در افغانستان را میتوان امری امیدوارکننده برای سرنوشت افغانستان و امنیت منطقه دانست.
***
دیدار امیرعبداللهیان با عمران خان
وزیر امور خارجه در حاشیه این نشست البته دیدارهای دیگری نیز داشت که مهمترین آنها را میتوان دیدار با «عمران خان» نخستوزیر پاکستان دانست. امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به ضرورت همکاری تمام کشورهای اسلامی در رساندن سریع کمکهای بشردوستانه به افغانستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به موضوعات سیاسی در افغانستان از ارسال کمکهای بشردوستانه به افغانستان حمایت کرده و در این ارتباط ضمن باز نگهداشتن مرزهای خود آماده همه گونه همکاری با تمام کشورها برای رساندن کمکها به مردم افغانستان است. وزیر امور خارجه کشورمان تنها راه حل صلح و ثبات نهایی در افغانستان را تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام دانست و در این ارتباط بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با همسایگان افغانستان، کشورهای منطقه و سازمان ملل برای تسهیل شکلگیری دولتی فراگیر در افغانستان توسط خود افغانها تاکید کرد. عمران خان نیز در این دیدار ضمن با اهمیت دانستن نقش جمهوری اسلامی در منطقه و برقراری صلح و ثبات در افغانستان، از موضوع تشکیل دولت فراگیر در افغانستان حمایت کرد و بر ضرورت کمک به مردم افغانستان در شرایط حاضر بویژه با توجه به رسیدن زمستان و نبود سوخت و مواد غذایی تاکید کرد. وی با توجه به ضرورت گسترش روابط دوجانبه بین ۲ کشور ضمن مرور زمینههای مختلف همکاریهای ۲ کشور، همکاریهای مرزی بویژه تجارت مرزی و تشکیل توسعه بازارچههای مرزی را مورد تاکید قرار داد.
دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان از دیگر برنامههای امیرعبداللهیان در حاشیه این نشست بود. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با «حسین ابراهیم طاها» دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن تبریک انتصاب وی به این سمت، بر نقش سازمان همکاری اسلامی و دبیرکل این سازمان در کمک به حل مشکلات و بحرانهای موجود در جهان اسلام از جمله افغانستان و فلسطین تأکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه با «جیحون بایراموف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار 2 وزیر خارجه از روند رو به رشد روابط ابراز خرسندی کردند و همچنین آخرین تحولات مربوط به همکاریهای ۲ کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. دیدار و گفتوگو با وزرای خارجه اردن، ترکیه، سیرالئون، کویت و فلسطین و هیأت اعزامی صلیب سرخ جهانی از دیگر برنامههای امیرعبداللهیان بود.
ارسال به دوستان
پاسخ کمالوندی به ادعای مدیرکل آژانس:
گروسی سراغ کارتهای حافظه را از اسرائیل بگیرد
گروه سیاسی: «ایران از امروز (یکشنبه) فرآیند بررسیهای فنی و امنیتی دوربینها پیش از نصب در کرج را آغاز میکند». این جملهای بود که روز گذشته سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگوهای رسانهای خود عنوان کرد.
به گزارش «وطنامروز»، بهروز کمالوندی در گفتوگو با نورنیوز تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران درخواستهای مکرر آژانس برای تعویض دوربینهای آسیبدیده مجتمع تسای کرج را منوط به ۳ پیششرط «انجام بررسیهای قضایی- امنیتی درباره ابعاد خرابکاری صورتگرفته»، «محکوم کردن این خرابکاریها از سوی آژانس» و «بررسی فنی- امنیتی دوربینهای جدید توسط ایران قبل از نصب» کرده بود.
معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه افزود: ذکر این نکته را ضروری میدانم که موضوع تاثیر احتمالی دوربینهای نظارتی آژانس بر هدایت عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات هستهای ایران برای دستگاههای امنیتی و قضایی ما فوقالعاده مهم بوده و هست و از این رو ما بر ضرورت بررسی دقیق دوربینهای آسیبدیده و جدید تاکید زیادی داشتیم و روی نظر خود ایستادگی کردیم تا به نتیجه رسید.
به گفته وی، اتفاقی که پنجشنبه گذشته در نشست خبری مدیرکل آژانس افتاد و او برای اولینبار یکی از دوربینها را در مصاحبه خود به صورت کامل نشان داد و درباره آن توضیحات مبسوطی ارائه کرد به طور قطع متاثر از حساسیتهای ما و تاکید بر ضرورت مشخص شدن نقش غیرمخرب دوربینها در عملیات خرابکارانه بود. کمالوندی خاطرنشان کرد: درباره سختگیریهای ماموران امنیتی در بازرسی دقیقی که با حفظ ضوابط حقوقی و اخلاقی پس از عملیاتهای خرابکارانه آغاز شده، این توضیح ضروری است که این سختگیریها بدون علت نیست و مواردی از اقدامات بازرسها خارج از وظایف حرفهایشان وجود داشته که حساسیتبرانگیز بوده و ما به آژانس اعلام کردیم.
کمالوندی همچنین در گفتوگو با برنامه رویداد رادیو گفتوگو با بیان اینکه درباره نصب دوربینها چیزی تحت عنوان توافق وجود نداشته و متنی ردوبدل نشده و قراری منعقد نگشته است، افزود: ایران به لحاظ فنی و امنیتی دنبال این بود که آیا وجود دوربینها نقشی در خرابکاریهای هستهای داشته یا خیر و از آژانس درخواست کردیم در این زمینه با ما همکاری کند. وی افزود: ما با آژانس قراردادی داریم و امتیازات و مصونیتهایی را در این زمینه قائل هستیم و علیالقاعده در پی بررسیها، باید از آژانس میخواستیم که مصونیت را در نظر گرفته و کار را متوقف کنند. کمالوندی افزود: از این پس به نحوی توافق میشود تا دوربینها در کرج نصب شود، البته نصب دوربینها نیز به شکلی است که قانون اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریمها را در نظر دارد و قانون رعایت شود. سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در عین حال تاکید کرد قرار نیست هیچ اطلاعاتی در اختیار آژانس قرار گیرد و زمانی این اتفاق میافتد که تمام تحریمها لغو شود و مجلس اجازه این کار را بدهد. کمالوندی گفت: این مساله بدین معناست که همه نظارتهای فراپادمانی متوقف شده است. کمالوندی همچنین درباره مواضع گروسی در قبال کارتهای حافظه قبلی دوربینها گفت: قرار بود کارتها موجود باشد تا در صورت لزوم و لغو تحریمها، آژانس سراغ آنها بیاید ولی یکی از اینها بر اثر خرابکاری از بین رفته است و ایران نیز ضامن خرابکاریها نیست.
وی در پاسخ به اظهارات غیرمنطقی مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی گفت: این دوربینها بازنصب میشود و صدمه دیدن دوربین یا دیگر اجزای آن در روند خرابکاریها، ارتباطی با ما ندارد و در یک جمله میتوان گفت اگر دوربین آژانس متحمل خسارت شده است، باید سراغ آنهایی برود که خرابکاری کردهاند و از آنها پاسخ بخواهد!
کمالوندی گفت: دوربینهای مجتمع کرج فراپادمانی است و به همین دلیل آژانس به اطلاعات آن دسترسی نخواهد داشت. وی افزود: ما هیچ دوربین آنلاینی نداریم و این دوربینها نیز همچون دوربینهای مداربسته منازل و فروشگاهها عکس میگیرند. دوربینهای معمولی بهصورت زنده فیلم میگیرند ولی دوربینها[ی کرج] بهگونهای است که گویی [در یک منطقه تمرکز شده و] در هر 10 ثانیه یک فریم عکس میگیرد.
کمالوندی همچنین در گفتوگو با فارس درباره حضور هیأتی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بررسی دوربینهای صدمه دیده در پی خرابکاری تیر سال جاری در مجتمع تسای کرج گفت: امروز (دیروز یکشنبه) جلسات بین مسؤولان فنی و امنیتی سازمان انرژی اتمی و بازرسان و تکنیسینهای مربوط به دوربین آژانس در محل سازمان انرژی اتمی برگزار شد که در همین راستا یک جلسه صبح و ساعت ۱۴:۳۰ نیز دور دوم این نشست برگزار شد.
وی در توضیح بیشتر اظهار داشت: یک تردیدی در حوزههای فنی و امنیتی ما وجود داشته که ممکن است از این دوربینها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در عملیات خرابکاری استفاده شده باشد و لازم میدانستیم این قضیه بررسی شود و به این منظور از مدتها قبل با آژانس در این باره مکاتبه و مذاکره داشتیم و در نهایت آژانس پذیرفت یک دوربین نمونه را برای بررسیهای بیشتر در اختیار ما قرار دهد و علاوه بر این روی دوربینهای حادثهدیده نیز بررسیهای فنی شود و به سوالات مختلف متخصصان فنی ما در این زمینه جواب بدهند.
ارسال به دوستان
اخبار
حکمرانی نوین یکی از مسائل جدی و اساسی کشور است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک مبدا تحول جوامع و ملتها بیش از آنکه از علم و تجربه باشد، از تفکر و اندیشه است و این مساله است که میتواند اساس کار باشد و دیگر نهادهای علمی تحت تاثیر علوم انسانی هستند.
محمدباقر قالیباف در آیین گشایش ششمین گردهمایی بینالمللی علوم انسانی اسلامی اظهار داشت: بحث حکمرانی نوین امروز یکی از مسائل جدی و اساسی کشور است که باید مورد توجه ما قرار گیرد. وی افزود: بدون شک مبدا تحول جوامع و ملتها بیش از آنکه از علم و تجربه باشد، از تفکر و اندیشه است و این مساله است که میتواند اساس کار باشد و دیگر نهادهای علمی تحت تاثیر علوم انسانی هستند، بویژه اگر بخواهیم تحول بنیادی در جامعه داشته باشیم و مکتب سیاسی امام خمینی و یک نظام دینی و ولایی را پیش ببریم که علاوه بر انطباق بر زیستبوم ایران عزیز، درونمایه و اساس آن برخاسته از اسلام و مکتب اهلبیت باشد، باید از ابتدای انقلاب به شکل هوشمندانه به این حوزه توجه میکردیم. رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی سریع و برقآسا به رهبری داهیانه امام(ره) محقق شد و ایشان جز برای خدا کلامی نگفت و گامی برنداشت و با همه وجود به سنتهای الهی اعتقاد داشت و ملت عزیز نیز خالصانه و مجاهدانه در این مسیر حرکت کرد، گفت: انقلاب ما با یک حرکت عظیم مردمی، جوشیده از مکتب قرآنی شکل گرفت و درست در زمانی بود که دین و اسلام و معنویت در چنبره مکاتب انسانساخت و مادی محاصره بود، کسی تصور نمیکرد دین چنین حرکتی کند. وی در ادامه با بیان اینکه انقلاب زمانی به وقوع پیوست که تفکر اسلامی و ناب، عقلانیت متصل به وحی بود، عنوان کرد: مکاتب زمان جنگ سرد در دهه 70 میلادی را ببینید که هیچ اتفاق سیاسی، فرهنگی و جنگی در هیچ کشوری نمیافتاد مگر اینکه در چنبره ۲ ابرقدرت آمریکا و شوروی سابق بود و جایی برای نفس کشیدن نبود؛ حال بروز و ظهور انقلاب اسلامی را ببینید، لذا باید به این عناصر در حکمرانی نوین امروز توجه کنیم که چه شد انقلاب اسلامی در اوج قدرتی که هیچ جنبندهای در هیچ عرصهای نمیتوانست ابراز وجود کند و در کشوری که در همه ابعاد از یک سو در سیطره امپریالیسم غرب و از سوی دیگر تحت فشار و مبارزه با شوروی و جبهه شرق بود، به وقوع پیوست.
***
معاون وزیر خارجه اعلام کرد
گسترش همکاریهای ایران و هند در چابهار
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: همکاریهای تجاری ایران و هند در منطقه چابهار گسترش مییابد. مهدی صفری پس از برگزاری جلسه شورای هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با بیان اینکه موضوع این جلسه درباره روابط با هند بود، گفت: یکی از مسائل مهم سرمایهگذاری در چابهار است که این موضوع در حال «رفعِ موانع» است. وی ادامه داد: مساله بعدی درباره سرمایهگذاری برخی کشورها در چابهار است که کشورهای همسایه از جمله افغانستان بتوانند شرکتهای «جوینت ونچر» (مشارکتی) ایجاد و محصولات آن را به کشورهای حوزه خلیجفارس و هند صادر کنند. صفری با اشاره به اینکه در جلسه دیروز تاکید بر تهاتر با هند شد، گفت: هندیها اخیرا تقاضای خرید میعانات داشتند که ما گفتیم به صورت تهاتر این کار را انجام میدهیم؛ همچنین ما مقدار زیادی مواد اولیه دارو از هند وارد میکنیم که برای این واردات باید ارز مورد نیاز از طریق تهاتر تأمین شود. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین رشد صادرات ایران به هند را زمینهساز تهاتر با این کشور دانست. صفری در ادامه با اشاره به اینکه یک «ساپلای کریدیت» (خط اعتباری) هم فراهم شده است، افزود: این در زمینه غذا و دارو است که هفته پیش نهایی شد. وی همچنین تاکید کرد: هند توانست از فرصت چابهار استفاده کند، ما به سرمایهگذاران سایر کشورها هم پیشنهاد کردهایم که در چابهار سرمایهگذاری داشته باشند؛ چابهار فاصله کمی با پاکستان دارد و ما تلاش داریم این کریدور را هم فعال کنیم. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه درباره میزان تعرفه کالاها در تجارت با هند اظهار کرد: امیدواریم این تعرفهها با توافق انجام شده، بتواند رشد روابط تجاری را فراهم کند.
***
ایران برای دستیابی به توافق در مذاکرات وین کاملا جدیت دارد
نماینده روسیه در مذاکرات وین گفت: تردیدی ندارم تهران درباره حصول توافقی برای احیای برجام و رفع تحریمها بسیار جدی است. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات ایران و ١+٤ در وین در پیامی توئیتری تاکید کرد ایران برای دستیابی به توافق در مذاکرات وین کاملا جدیت دارد. اولیانوف نوشت: به عنوان رئیس هیات روسی در گفتوگوهای وین که از نزدیک با هیات ایران در ارتباط بودهام، تردیدی ندارم تهران درباره دستیابی به توافق برای احیای برجام و رفع تحریمها در مدت زمانی کوتاه بسیار جدی است.
***
راهاندازی کریدور جدید «ایران، آذربایجان، گرجستان و اروپا»
سیدعباس موسوی، سفیر ایران در جمهوری آذربایجان در صفحه شخصی خود در توئیتر از فعال شدن یک کریدور جدید در منطقه قفقاز میان ایران و اروپا خبر داد و نوشت: «بعد از احیای کریدور اکو (پاکستان، ایران، ترکیه) و نیز راهاندازی آزمایشی کریدور جهانی شمال - جنوب (فنلاند، روسیه، جمهوری آذربایجان، ایران، خلیجفارس و هند)، این هفته شاهد فعال شدن کریدور جدید ایران، جمهوری آذربایجان، گرجستان، دریای سیاه و اروپا خواهیم بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|