|
هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، دیروز هوای تهران در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت که ناشی از عدم وزش باد موثر، سکون جو و انباشت آلایندهها بود. شاخص کیفیت هوای پایتخت دیروز بر روی عدد ۱۰۷ قرار گرفت تا کیفیت هوا برای شهروندان تهرانی (گروههای حساس) ناسالم اعلام شود.
ارسال به دوستان
نخستین مورد ابتلا به سویه جدید کرونا در ایران شناسایی شد؛ کارشناسان بر ضرورت پایبندی مردم به پروتکلهای بهداشتی تأکید کردند
و اینک اُمیکرون!
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا: برای مقابله با اُمیکرون فقط 17 روز فرصت داریم و ممکن است نقشه آبی کشور بلافاصله قرمز شود
مهدی جابری: پای اُمیکرون به ایران باز شد و کرونا همچنان برای ما کُری میخواند. خبر ورود اُمیکرون به کشور دیروز اعلام شد تا هشداری باشد برای توجه بیشتر به پروتکلهای بهداشتی. حالا ایرانیها در طولانیترین شب سال میزبان قدرتمندترین سویه کرونا خواهند بود!
به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که این روزها آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در ایران رو به کاهش است و رنگهای قرمز و نارنجی از نقشه کشور حذف شده، نگرانیها و حرف و حدیثها درباره نسل تازه کرونا شدت گرفته است.
ما ایرانیها چند هفته است سویه دلتای کرونا را تقریبا به زانو درآوردهایم اما این ویروس، حالا بزرگتر خودش را به میدان نبرد با جهانیان فرستاده است! اُمیکرون بنا به اعلام دانشمندان در سراسر جهان، ۳ تا ۵ برابر قویتر از سویههای دلتا و بتاست و البته برخی معتقد به قدرت 10 برابری آن از نظر شدت سرایت و میزان عفونت هستند.
* وزارت بهداشت: آمد!
ساعت 10 صبح دیروز اخبار تاییدنشده درباره ورود اُمیکرون به ایران منتشر شد و در حالی که رسانهها مشغول گمانهزنی و پیگیری برای تایید یا عدم تایید خبر بودند، وزارت بهداشت آب پاکی را روی دست مردم و رسانهها ریخت تا حواسها به خطرات و تهدیدات اُمیکرون جمع باشد.
محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت میگوید: در جلسه اضطراری ستاد مقابله با کرونا، مشاهده سویه اُمیکرون کرونا در ایران تایید شده است. وی با اشاره به اینکه نتایج این جلسه درباره تمهیدات اندیشیده شده جهت جلوگیری از شیوع سویه جدید در کشور متعاقبا اعلام و اطلاعرسانی خواهد شد، میافزاید: اعضای جلسه به ضرورت استفاده از ماسک، تزریق واکسن، بویژه دریافت دوز سوم واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید کردند.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در گفتوگو با شبکه خبر اعلام کرد: نخستین مورد شناساییشده اُمیکرون در کشور، آقایی است که بتازگی از یکی از کشورهای همسایه به ایران بازگشته است.
به گفته وی، فعلا همین یک مورد در کشور تشخیص داده شده است اما چند فرد مشکوک مبتلا به اُمیکرون نیز هستند و تا زمانی که جواب آزمایش قطعی آنها مشخص شود، تمام این افراد تحت مراقبت و نظارت قرار دارند.
* ایران؛ هشتادوششمین کشور
تا دیروز 85 کشور ورود اُمیکرون به مرزهای خود را تایید کرده بودند، بنابراین ایران هشتادوششمین کشوری است که از شناسایی رد پای اُمیکرون خبر میدهد. کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره شناسایی سویه اُمیکرون کرونا در ایران میگوید: با گذشت ۳ هفته از ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت نسبت به سویه اُمیکرون که از آفریقای جنوبی شروع شد و سپس به اروپا رسید، اکنون بعد از ۸۵ کشور، ما هم شناسایی سویه مثبت اُمیکرون را از آزمایشگاه مرجع خود تایید کردیم. وی میافزاید: با توجه به میزان سرایت بالای اُمیکرون اقدامات و برنامهریزیهایی در جلسه اضطراری با حضور وزیر بهداشت بررسی و در دستور کار قرار گرفت. از طرفی با توجه به اینکه اکنون وضعیت خوبی در کشور داریم، باید تدبیری داشته باشیم که با کمترین آسیب از این شرایط عبور کنیم. حیدری ادامه میدهد: فرد شناسایی شده مبتلا به اُمیکرون در کشورمان، شخص میانسالی است که از امارات وارد ایران شده و ساکن تهران است. پس از شناسایی او اقدامات لازم برای قرنطینه وی و اطرافیانش انجام شد و انشاءالله در مراحل بعدی بتوانیم با کمترین آسیب، از این شرایط عبور کنیم.
* فقط 17 روز فرصت داریم
تایید و شناسایی اُمیکرون در ایران زنگ هشدار را برای مردم و مدیران به صدا درآورده است. چنانچه مردم با این تصور که آمار ابتلا به سویه پیشین کرونا در حال کاهش است، در رعایت پروتکلهای بهداشتی سهلانگاری کنند خیلی زود درگیر تبعات و تهدیدات ناشی از سویه جدید خواهند شد. همچنین اگر نهادها و مقامات مسؤول در نظارتها و اقداماتشان کوتاهی کنند، شاهد ایجاد شرایط پیچیدهای از نظر تلفات اُمیکرون خواهیم بود. در این باره دکتر پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه خطر اُمیکرون جدی است و میتواند ظرف ۱۷ روز کشور را درگیر کند، میگوید: علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، نکته مهم تزریق دوز بوستر برای افرادی بالای ۱۸ سال است و باید حتما در این زمینه اقدام کنند، زیرا ممکن است ۲ تا ۳ هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با اُمیکرون خواهد بود. بنا بر اعلام ایسنا، طبرسی درباره میزان نگرانی از ورود سویه اُمیکرون به کشور اظهار میدارد: وضعیت کشورهای دنیا را میبینیم که روزبهروز تعداد کشورهایی که اُمیکرون در آنها شناسایی میشود، افزایش مییابد. در کشور ما هم شرایط همین است، چون بالاخره جلوی مرزها را نمیشود گرفت و هر روز تعداد زیادی مسافر داریم که از کشورهای مختلف وارد کشورمان میشوند. وی ادامه میدهد: نکته مهمی که درباره اُمیکرون وجود دارد، این است که از زمانی که این سویه وارد میشود، طی ۱۷ روز تبدیل به سوش غالب خواهد شد که این سرعت درباره دلتا ۱۰۰ روز بوده است. اگر امروز یک مورد اُمیکرون در کشور تشخیص دهیم، ممکن است تا ۱۷روز دیگر کل کشور درگیر اُمیکرون شود و نقشه آبی کشور ممکن است بلافاصله به یک نقشه قرمز تبدیل شود.
* خطرات دورهمیهای یلدا، حضور در کنسرتها و مسافرت
سویه جدید و قدرتمند اُمیکرون ۲ روز قبل از جشن یلدا قدم به ایران گذاشت و همین موضوع باعث افزایش نگرانی کارشناسان و نهادهای مسؤول شده است. از سوی دیگر کنسرتهای متعددی در سراسر کشور در حال اجرا یا برنامهریزی برای اجرایی شدن است. تجربههای تلخ ۲ سال گذشته ثابت کرده است که دورهمیها، جشنها و تجمعات، به شیوع هر چه بیشتر کرونا در کشور دامن میزند. عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا درباره همین موضوع ابراز نگرانی کرده و گفته است: مهمترین مساله این است که حتما نکات بهداشتی و موارد مهم رعایت شود. در عین حال ما اکنون در آستانه شب یلدا هستیم که از هموطنان میخواهم حتما از حضور در اماکن سربسته خودداری کنند. امروز ما نگران شدیم از اینکه برنامههای متعدد کنسرت در حال برگزاری یا برنامهریزی برای اجراست. کنسرت در فضای بسته است و ممکن است افراد ماسکشان را بردارند و این مساله بشدت میتواند منجر به انتقال بیماری شود. وی همچنین درباره تاثیرات منفی سفرها در شیوع اُمیکرون میگوید: توصیه من این است که افرادی که در ایران هستند، به اروپا سفر نکنند و افرادی هم که قصد آمدن به ایران را دارند، با این شرایط نیایند.
***
آمار مبتلایان به کرونا به زیر 2 هزار نفر رسید؛ 50 بیمار جان باختند
مطابق اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته هزار و ۹۶۸ مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. متاسفانه در این بازه زمانی ۵۰ بیمار هم جان خود را از دست دادند و از میان مبتلایان جدید، ۳۰۴ نفر در مراکز درمانی بستری شدند.
بر این اساس، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۹۷۹ نفر رسید. همچنین ۱۳۱ هزار و ۸۳ نفر از ابتدای شیوع کرونا تا اکنون بر اثر این بیماری جان باختهاند. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۴ هزار و ۲۷۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۲ هزار و ۸۷۶ نفر از بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت نظر هستند. در حال حاضر هیچ شهری با رنگهای قرمز و نارنجی در نقشه کشور وجود ندارد و ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند.
***
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند
مطابق اطلاعاتی که تا امروز از نقاط مختلف جهان درباره اُمیکرون منتشر شده است، هیچ فردی ایمن از ابتلا به سویه جدید کرونا نیست؛ چه آنهایی که ۲ یا ۳ دوز واکسنشان را دریافت کردهاند و چه آنهایی که واکسن نزدهاند اما در این اطلاعات تاکید شده است افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدهاند، بیشتر در خطر ابتلا به اُمیکرون هستند.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این زمینه میگوید: افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدهاند بیشتر امکان گرفتن سویه اُمیکرون را دارند. این تصور نباید ایجاد شود که اگر فردی در گذشته به بیماری کرونا مبتلا شده بگوید به سویه جدید مبتلا نخواهم شد. به گفته وی، سویه اُمیکرون سنین پایینتر را بیشتر گرفتار میکند و معمولا جوانان درگیر این بیماری میشوند.
***
آموزشها باید آنلاین باشد
با توجه به اینکه افراد با سنین پایینتر از جمله کودکان، نوجوانان و حتی جوانان احتمال بیشتری برای ابتلا به اُمیکرون دارند، ادامه برگزاری مدارس به صورت حضوری حتی یک یا ۲ نوبت در هفته، موجب نگرانی مردم شده است. یک مدیر مدرسه ابتدایی در منطقه 13 تهران به خبرنگار «وطن امروز» میگوید: در روزهای اخیر تعداد قابل توجهی از خانوادهها با مدرسه تماس گرفتهاند یا به معلم اطلاع دادهاند مخالف حضور فرزندشان در مدرسه هستند. وی میافزاید: این یک واقعیت است که بسیاری از بچهها به رعایت اصولی نکات بهداشتی آشنا نیستند و هر چند خانوادهها آموزشهای لازم را به فرزندان دادهاند اما طبیعی است که این بچهها به خاطر شرایط سنی، درک و برداشت درستی از نحوه اجرای این نکات ندارند. البته این مشکل فقط به مقطع ابتدایی مربوط نیست و ما از همکارانمان در مقاطع متوسطه اول و دوم نیز شنیدهایم که دانشآموزانشان به خاطر غرور نوجوانی توجه و حساسیت چندانی به رعایت دقیق پروتکلها ندارند.
***
مدارس بحث بسیار جدی است
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا میگوید: مدارس بحثی بسیار جدی است. امروز قرار شد نامهای از کمیته علمی به ستاد ملی کرونا ارسال و توصیه کنیم یکسری محدودیتهای جدی در این زمینه اعمال شود، چراکه مبتلا شدن دانشآموزان خطر ابتلای دیگران و نیز افزایش سرعت سرایت را بیشتر میکند. پیام طبرسی میافزاید: باید بر یک نکته تاکید کنم؛ اگر میخواهیم برای مقابله با اُمیکرون کاری کنیم، الان وقتش است. الان که ما در حال کنترل نسبی هستیم باید اقدام کنیم. زمانی که وارد پیک شدیم، دیگر بستن یا باز کردن مجامع فایدهای ندارد. ما همه این موارد را به ستاد هم اعلام میکنیم. گفتنی است آموزشها هماکنون به صورت ترکیبی در حال انجام است اما کارشناسان بهداشت تأکید دارند بهترین گزینه در این شرایط برای کاهش نگرانیها، حذف آموزش حضوری و ادامه آموزشهای آنلاین و مجازی است.
ارسال به دوستان
برف و باران دیروز اغلب استانهای کشور را در بر گرفت و امروز هم ادامه خواهد داشت
روسفیدی پاییز
اسدالله خسروی: بارش برف و باران در حالی از ابتدای هفته جاری اغلب استانهای کشور را در بر گرفت که دیروز نیز حجم زیاد بارشها منجر به انسداد برخی محورهای اصلی و راههای مواصلاتی شد و برف ارتباط خیلی از روستاهای کوهستانی در مناطق سردسیر را مسدود کرد. به گزارش «وطنامروز»، روزهای پایانی فصل پاییز آسمان با بارش مناسب برف و باران هدیه خود را به زمین عطا کرد و به گفته کارشناسان در صورت ادامه بارندگیها در فصل زمستان میتوان امیدوار بود که منابع آبی کشور بهبود یابد. بارش برف دیروز 5 استان را سفیدپوش کرد به طوری که دهها خودروی گرفتار در گردنهها به علت حجم بالای بارش برف و کولاک، با همکاری راهداران و امدادگران نجات یافتند. علاوه بر این ۲۰۰ راه روستایی در کهگیلویهوبویراحمد مسدود شد. این در حالی است که سازمان هواشناسی اعلام کرده است بارشها ادامه دارد و سامانه بارشی جدیدی نیز از روز چهارشنبه وارد کشور میشود. در این باره رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اعلام کرد که در بیشتر نقاط کشور بارش برف و باران پیشبینی میشود و سامانه بارشی جدیدی در روز چهارشنبه (اول دی) به کشور وارد میشود. بارش برف دیروز در برخی استانها به یک و نیم متر هم رسید به طوری که در شهرستان مارگون استان کهگیلویهوبویراحمد یکونیم متر و در برخی روستاها نیز تا نیم متر برف بارید. همچنین طبق گفته فرماندار شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحالوبختیاری در این شهرستان 78 میلیمتر باران و در گردنه عسلکشان این منطقه یک متر برف باریده است. طبق گزارش مدیر کل هواشناسی لرستان دیروز 26 میلیمتر باران در این استان بارید به طوری که در سپید دشت این منطقه بارش 50 میلیمتر باران به ثبت رسید. در اصفهان نیز میزان بارش باران 2/1 میلیمتر بود و در شهرستان سمیرم این میزان به 5/21 میلیمتر رسید، آن هم در شرایطی که در مناطق مرتفع 8 سانتیمتر بارش برف گزارش شد. همچنین در فریدونشهر 10 میلیمتر بارش باران گزارش شد. این در حالی است که در تهران نیز روز شنبه میزان بارش برف در مناطق دیزین و شمشک به بیش از 40 سانتیمتر رسید. به هر حال پاییز امسال بویژه در ۲ ماه پایانی، بارشهای مناسبی در کشور اتفاق افتاد به طوری که علاوه بر نزول باران، 4 بار برف در اغلب استانهای کشور به زمین نشست و حجم بارشها در برخی مناطق بویژه ارتفاعات و مناطق سردسیر 40 سانتیمتر نیز گزارش شد. میزان بارشها در فصل پاییز به گونهای بود که پروفسور حسین اردکانی، پدر علم هواشناسی ضمن مساعد دانستن بارشهای پاییزی، اخیرا در توئیتی اعلام کرد «انشاءالله نگرانی کمبود آب کشور تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد» و بارشهای نرمالی در زمستان نیز اتفاق خواهد افتاد. از طرفی اگر چه سازمان هواشناسی چندی پیش اعلام کرده بود «پاییز امسال بارش چندانی نداریم» اما بحمدالله نزولات جوی در آبان و آذر امسال نرمال و قابل توجه بود و به گفته ادرکانی این بارشها تا اواخر زمستان نیز ادامهدار پیشبینی میشود. وی در گفتوگو با «وطنامروز» ضمن رد واژه خشکسالی در کشور اعلام کرد: حجم بارشها طی 2 سال 97 و 98 طوری بود که نشان داد کشور در شرایط خشکسالی نیست و کمبارشی در چند سال گذشته را نباید خشکسالی قلمداد کرد. وی اوایل ماه جاری پیشبینی کرده بود بارشها از نیمه دوم آذر شروع و سامانههای بارشی به کشور وارد میشود. این پیشبینیها با بارشهای مستمر اخیر که از روز جمعه شروع شد، محقق شد و در مجموع 13 استان بارش برف و 19 استان نیز شرایط بارش باران توأمان با برف را تجربه کردند. به هر حال پاییز روسفید در حال رفتن است.
در این باره صادق ضیاییان با بیان اینکه پیشبینی میشود از امروز دوشنبه (۲۹ آذر) در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور، دامنههای البرز غربی و مرکزی، استانهای قم و مرکزی، شمال غرب فارس، شمال بوشهر و برخی مناطق اصفهان بارش رخ دهد، گفت: در این روز در شمال شرق خوزستان، چهارمحالوبختیاری، شرق و جنوب لرستان، غرب کردستان و غرب آذربایجان غربی بارش شدت خواهد داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: سهشنبه (۳۰آذر) نیز علاوه بر این مناطق، در امتداد البرز شرقی در برخی نقاط استانهای مازندران، گلستان و سمنان و در برخی مناطق شمال شرق بارش پراکنده و وزش باد رخ میدهد و بتدریج این سامانه از کشور خارج خواهد شد. وی در ادامه گفت: چهارشنبه (اول دی) با ورود سامانه جدیدی به شمال غرب کشور، بارش برف و باران در شمال غرب و مناطقی از غرب کشور دوباره آغاز خواهد شد، همچنین در اوایل شب با شمالی شدن جریان روی دریای خزر در گیلان و مازندران نیز بارش باران و کاهش نسبی دما شروع میشود. به گفته ضیاییان، پنجشنبه (۲ دی) در برخی مناطق شمال غرب بارش برف و در استانهای ساحلی خزر بارش باران و در مناطق کوهستانی امتداد البرز بارش برف رخ میدهد. وی افزود: طی 5 روز آینده در نواحی کوهستانی و سردسیر کاهش دید به دلیل رخداد مه و کولاک برف پیشبینی میشود، همچنین در نواحی مستعد بارش تگرگ دور از انتظار نیست. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وضعیت جوی تهران طی امروز قسمتی ابری همراه با غبار صبحگاهی و بتدریج ابری و اواخر وقت بارش باران و وزش باد و با حداقل دمای۴ و حداکثر دمای۱۴ درجه سانتیگراد و طی فردا سهشنبه ابری، همراه با وزش باد و بارش باران با حداقل دمای۶ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، از بعدازظهر امروز بارش باران و در برخی ساعات بارش باران و برف پیشبینی میشود و از فردا کاهش دما بویژه در ارتفاعات تا ۷ درجه سلسیوس مورد انتظار است. طبق پیشبینی هواشناسی، از بعدازظهر امروز دوشنبه تا ظهر فردا با ورود سامانه بارشی به استان، آسمانی ابری همراه با بارش باران و در برخی ساعات بارش باران و برف و برای ارتفاعات بارش برف و کولاک و در برخی ساعات مهآلود، همراه با وزش باد و گاهی اوقات وزش باد نسبتا شدید پیشبینی میشود. اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ آورده است: در این شرایط جوی، لغزندگی معابر و جادهها و کاهش دید افقی، احتمال آبگرفتگی موقت بعضی معابر، وقوع مه و کولاک برف در دامنهها و ارتفاعات شمالی و محدودیت تردد در جادههای کوهستانی دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی احتیاط در تردد درونشهری و جادهای بویژه جادههای کوهستانی و گردنهها، عدم توقف و اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها، پرهیز از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات و مدیریت بهینه مصرف انرژی را توصیه میکند.
* هشدار مدیریت بحران به کوهنوردان
با توجه به افت فشار هوا و پیشبینی بارش برف و باران، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان تهران از ممنوعیت صعود به ارتفاعات و نقاط کوهستانی این استان خبر داد. منصور درجاتی در گفتوگو با ایسنا، درباره صعود گروههای مختلف کوهنوردی به ارتفاعات استان تهران گفت: در نیمه دوم سال و بویژه ماههایی مانند آذر، دی و بهمن که شاهد به اوج رسیدن سرما در نقاط مختلف استان، بویژه ارتفاعات و نقاط کوهستانی هستیم، صعود به ارتفاعات نیز با دشواریهای زیادی همراه است و خطرات زیادی این افراد را تهدید میکند. وی ادامه داد: در همین راستا نیز تصمیم بر آن شد که هر گونه صعود گروههای کوهنوردی، طبیعتگردی و... به ارتفاعات استان تهران ممنوع شود و این ممنوعیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت. وی از شهروندان و کوهنوردان نیز خواست که حتما از صعود به ارتفاعات در ایام سرما و برفی سال پرهیز کنند، چرا که بیشترین حوادث مرتبط با کوهستان که کوهنوردان را تهدید میکند در همین ایام رخ داده است.
* از سفرهای غیرضرور پرهیز کنید
در پی ادامه بارشها در مناطق سردسیر و شهرهای شمالی، پلیس هشدار داد که رانندگان حتما از تجهیزات زمستانی بویژه زنجیر چرخ استفاده کنند. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا تاکید کرد که تردد با زنجیر چرخ در آزادراه تهران- شمال و جاده چالوس ضروری است. سرهنگ احمد شیرانی با اشاره به انسداد موقت جاده چالوس و آزادراه تهران- شمال در پی بارش شدید برف و عدم ایمنی کافی مسیر گفت: با اقدامات عوامل پلیس راه و سازمان راهداری خوشبتانه این ۲ مسیر بازگشایی شد و تردد در آنها در حال انجام است. وی ادامه داد: البته لازم است رانندگان و مسافران توجه داشته باشند که تا حد امکان از انجام سفرهای غیرضروری خودداری کنند. همچنین رانندگان نیز باید بدانند که استفاده از زنجیر چرخ در ۲ محور چالوس و آزادراه تهران- شمال ضروری است. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره وضعیت جوی جادههای کشور نیز گفت: بارش برف و باران در برخی محورهای استانهای مازندران، تهران، البرز، قزوین، زنجان، همدان، کردستان، لرستان، اصفهان، چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد گزارش شده است. در برخی محورهای استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، مرکزی، فارس، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و بوشهر نیز بارش باران اعلام شده است. شیرانی تاکید کرد: برای تردد از مسیرهای برفگیر استفاده از زنجیر چرخ الزامی است و علاوه بر آن لازم است رانندگان با رعایت فاصله طولی مناسب، سرعت مطمئنه و آرامش و توجه کافی رانندگی کنند.
* نجات ۱۹ کوهنورد از برف و سرما
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۹ کوهنورد و طبیعتگرد در حوادث کوهستان آخر هفته گذشته خبر داد. مهدی ولیپور گفت: از ۲۴ آذرماه تا صبح روز شنبه ۲۷ آذر، ۱۳ مورد عملیات امداد و نجات در کوهستان با تلاش نجاتگران این جمعیت انجام شده است. ولیپور افزود: این ماموریتها در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، البرز، خراسان شمالی، فارس، قزوین، کرمانشاه و کهگیلویهوبویراحمد انجام و طی آنها به ۱۹ نفر امدادرسانی شد.
ارسال به دوستان
اخبار
زمان امتحانات نهایی دانشآموزان تغییر کرد
رئیس مرکز سنجش و پایش آموزشوپرورش گفت امتحانات نهایی دانشآموزان از پنجشنبه ۲ دی آغاز خواهد شد تا دانشآموزان بتوانند شب یلدا زمان بیشتری در کنار خانواده خود باشند. خسرو ساکی گفت: امتحانات نهایی به صورت ۴ گزینهای و تشریحی خواهد بود و نمره منفی نخواهد داشت. امتحانات دانشآموزان ابتدایی به صورت توصیفی و امتحانات دانشآموزان پایه نهم به صورت متمرکز استانی برگزار خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: امتحانات دانشآموزانی که در کلاسهای حضوری شرکت میکنند به صورت حضوری و امتحانات دانشآموزانی که به دلایل موجه در کلاسهای مجازی شرکت میکنند به صورت مجازی خواهد بود. وی گفت: تاریخ برگزاری امتحانات پایههای هفتم، هشتم، دهم و یازدهم در اختیار معلم مدرسه خواهد بود که میتواند به صورت حضوری یا مجازی باشد. رئیس مرکز سنجش و پایش آموزشوپرورش افزود: دانشآموزان پایه دوازدهم که در امتحانات نهایی خرداد و شهریور حدنصاب قبولی را کسب نکردهاند، میتوانند یک بار دیگر در دیماه امتحان دهند. ساکی گفت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا، همه مدارس از ابتدای آذر بازگشایی شدهاند و شرکت حضوری دانشآموزان در کلاسهایی که مدرسه تعیین میکند الزامی خواهد بود. وی افزود: به مدیران مدارس تأکید کردهایم فاصلهگذاریهای دانشآموزان در جلسات امتحانی را همانند کلاسهای درس رعایت کنند. ساکی گفت: استفاده از هر نوع وسیله هوشمند که بتواند ارتباط دانشآموز را با خارج از جلسه برقرار کند ممنوع است. وی یادآور شد: نمره کل هر دانشآموز پایه دوازدهم که برای پذیرش دانشآموز در دانشگاههاست در سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۰ درصد و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۰ درصد در آزمون سراسری تأثیر قطعی خواهد داشت.
***
فقر سرانههای آموزشی در منطقه ۲۰ تهران
عضو هیاترئیسه شورای شهر تهران با اشاره به فقر سرانههای آموزشی در منطقه ۲۰ تاکید کرد: سرانه آموزشی در تهران 2/5 متر است که این عدد در منطقه ۲۰برابر است با 2/3 مترمربع. به گزارش ایسنا، جعفر شربیانی در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه در دومین جلسه شورای آموزشوپرورش در شهرستان ری موضوع سرانه آموزشی منطقه ۲۰ مطرح شد، گفت: طبق گزارشهای ارائهشده در حال حاضر سرانه آموزشی در منطقه ۲۰ برابر است با عدد 2/3 متر مربع درحالی که این مقدار برای تهران حدود 2/5 متر مربع است. وی با اشاره به اینکه استاندارد سرانه آموزشی در تهران باید ۸ متر مربع باشد، بیان کرد: میزان سرانه آموزشی در منطقه۲۰ تهران بشدت فقر این مساله را در ری نشان میدهد. به گفته وی، این میزان سرانه آموزشی در منطقه ۲۰ حکایت از شلوغی کلاسهای درس و متعاقب آن افت کیفیت تحصیلی دانشآموزان و اختلال در مسیر پیشرفت استعداد دانشآموزان دارد.
***
تشکیل ستاد تدوین سند راهبردی تنکابن ۱۴۱۰
شهردار تنکابن از تشکیل ستاد تدوین سند برنامه ۱۰ساله شهرستان تنکابن خبر داد. محمدابراهیم لاریجانی درباره تدوین سند راهبردی تنکابن ۱۴۱۰ گفت: با توجه به اینکه طرحهای کوتاهمدت بازدهی مناسبی ندارد و به نوعی اتلاف منابع مالی را در بر دارد، لذا به منظور جلوگیری از روزمرگی و اجرای برنامههای سالانه در راستای یک برنامه درازمدت ۱۰ ساله در حال تدوین سند راهبردی تنکابن ۱۴۱۰ هستیم که در این سند، 10 برنامه یکساله بههمپیوسته نوشته میشود. وی افزود: ستادی برای تدوین این سند تشکیل شده که 7 کارگروه تخصصی شامل کارگروههای معماری و شهرسازی، اقتصادی و سرمایهگذاری، گردشگری، امور فرهنگی و اجتماعی، خدمات شهری و محیطزیست، خدمات مدیریت و تحول هوشمند، ایمنی و مدیریت بحران و کارگروه حملونقل و ترافیک را در مجموعه خود دارد، ضمن اینکه از ظرفیت شورای نخبگانی متشکل از بازار، محلات و اقشار در حوزههای مختلف استفاده میشود. لاریجانی تصریح کرد: هر کارگروه ابتدا وضع موجود را بررسی میکند و سپس یک برنامه با چشمانداز و هدفگذاری ۱۰ ساله برای افق ۱۴۱۰ تنکابن تدوین میکند و آن را در قالب برشهای یکساله تبدیل به برنامه عملیاتی میکند که انشاءالله قرار است از ۱۴۰۱ شهرداری تنکابن برنامه ۱۰ ساله را اجرا کند. شهردار تنکابن که سابقه چندین دوره مدیرکلی در سطوح ملی را در کارنامه خود دارد، گفت: رؤسای ادارات دولتی، نهادها، ارگانها و ادارات تابعه شهرداری تنکابن به عنوان افرادی که در آینده قرار است این برنامه ۱۰ساله را اجرا کنند در این کارگروهها نقش فعالی دارند. این سند پس از تصویب در شورای اسلامی شهر بلافاصله اجرا میشود.
***
خانوادهها برای مواجهه با اعتیاد فرزندان آموزش ندیدهاند
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: امروز خانوادهها برای مواجهه با فرزندانی که دچار اعتیاد شدهاند، آموزش ندیدهاند. وحید یامینپور در سومین نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی سراسر کشور گفت: امروز خانوادهها برای مواجهه با فرزندانی که دچار اعتیاد شدهاند آموزش ندیدهاند. وی ادامه داد: ستادهای ساماندهی استانهای وزارت ورزش و جوانان یکی از بهترین ظرفیتها برای احصای آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد است. یامینپور با اشاره به حمایت از تشکلها و سازمانهای مردمنهاد در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: شبکه ملی سلامت اجتماعی در سازمانهای مردمنهاد تشکیل شده که ظرفیت خوبی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی است. وی با اشاره به تشکیل ۱۰۹ خانه جوان در سراسر کشور گفت: طبق برنامه ۱۰۰ خانه جوان دیگر راهاندازی خواهد شد که این خانهها محلی برای حضور جوانان است و یکی از وظایف این خانهها مقابله با اعتیاد است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|