|
حماس: اسرائیل درصدد اعدام آرام زندانیان است
«فوزی برهوم» سخنگوی حماس با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی مسؤول تجاوزات علیه اسیران فلسطینی است، به سران تلآویو هشدار داد به این جنایات و تجاوزات پایان دهند. وی یادآور شد عدم موافقت اسرائیل با خواستههای اسیر فلسطینی که از 129 روز پیش دست به اعتصاب غذا زده، به منزله اعدام آرام وی است.
ارسال به دوستان
ثبت نخستین مورد مرگ یک فرد مبتلا به اُمیکرون در آلمان؛ مرگ 370 نفر طی 24 ساعت
اُمیکرون میهمان کریسمس اروپا
گروه بینالملل: در آستانه سال جدید میلادی و جشنهای کریسمس، سویه جدید کرونا همچنان در اتحادیه اروپایی در حال گسترش است و نگرانیهای زیادی را در بین شهروندان و مقامات این اتحادیه ایجاد کرده است. نهادهای بهداشتی در فرانسه، انگلیس و ایتالیا بالاترین رکوردهای ابتلای روزانه به کرونا از آغاز شیوع این بیماری را ثبت کردهاند و در آلمان هم نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به اُمیکرون اعلام شد.
* مرگ 370 آلمانی مبتلا به کرونا در یک روز
انستیتو رابرت کخ آلمان صبح دیروز خبر داد شاخص ابتلای هفتگی به کرونا به ازای هر 100 هزار نفر در این کشور به 8/265 رسیده است. بر اساس اطلاعات این نهاد بهداشتی، در این کشور در عرض 24 ساعت 35431 نفر به کرونا مبتلا شده و 370 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
* اولین مورد مرگ بر اثر آلودگی به اُمیکرون در آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان همچنین از نفوذ سویه جدید اُمیکرون به همه ایالات آلمان و افزایش چشمگیر موارد ابتلا به این سویه در سراسر این کشور خبر داده است. بر اساس اطلاعات انستیتو رابرت کخ آلمان از همه موارد شناسایی شده 28 مورد بیمار کرونایی آلوده به اُمیکرون به بیمارستان منتقل شده و یک مورد مرگ اُمیکرونی هم در این کشور ثبت شده است.
* نارضایتی نیمی از آلمانیها از روند واکسیناسیون
«اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان گفته است این هدف را مد نظر قرار داده که تا 7 ژانویه 80 درصد شهروندان حداقل یک بار علیه کرونا واکسینه شوند. همچنین وی با این مساله موافقت کرده که پارلمان آلمان اوایل سال آینده درباره اعمال طرح واکسیناسیون اجباری تصمیمگیری کند. نتایج جدیدترین نظرسنجی موسسه یوگو نشان میدهد 62 درصد شهروندان آلمانی با طرح اجباری شدن واکسن موافقند و تنها 29 درصد با آن مخالفت کردهاند. 9 درصد هم اعلام کردهاند هیچ اطلاعی در این باره ندارند. نکته جالب توجه اینکه بخش دیگری از نتایج این نظرسنجی که به سفارش خبرگزاری آلمان انجام شده، نشان میدهد 19 درصد شهروندان از روند واکسیناسیون در کشورشان بسیار ناراضی و 31 درصد دیگر هم بیشتر ناراضی هستند. تنها 36 درصد شهروندان از روند واکسیناسیون در کشورشان بیشتر راضی و 7 درصد بسیار راضی بودهاند. 7 درصد هم گفتهاند در این باره اطلاعی ندارند.
* ثبت بالاترین رکورد ابتلای روزانه در انگلیس
شیوع گسترده اُمیکرون در انگلیس بار دیگر منجر به ثبت رکورد جدید ابتلای روزانه به کرونا در انگلیس شده است. بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی انگلیس در عرض 24 ساعت 119789 مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است. اداره آمار انگلیس اعلام کرد تنها در هفته منتهی به 16 دسامبر در انگلیس بیش از 2/1 میلیون ابتلا به کرونا ثبت شده که رقم بسیار بالایی است. اُمیکرون در حال حاضر به ویروس غالب در انگلیس و اسکاتلند تبدیل شده و در مجموع در انگلیس 91 هزار مورد آلودگی به سویه اُمیکرون ثبت شده و 14 نفر هم بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند.
* رکورد مبتلایان روزانه در فرانسه شکسته شد
نهادهای بهداشتی در فرانسه هم بیشترین آمار ابتلای روزانه به کرونا از آغاز شروع بحران در این کشور را ثبت کردند. نهادهای بهداشتی این کشور بامداد دیروز (به وقت ایران) از ابتلای 91608 مورد به کرونا در عرض 24 ساعت خبر دادند. شاخص ابتلای هفتگی به کرونا در این کشور در ازای هر 100 هزار نفر هم به 565 رسیده است. آلمان اخیرا فرانسه را به عنوان منطقه پرخطر کرونایی طبقهبندی کرده و محدودیتهای بسیار سختگیرانهای را علیه مسافران از این کشور اعمال کرده است. دولت فرانسه برای مهار این بحران تشدید قواعد کرونایی را در دستور کار قرار داده است. این در شرایطی است که روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز روز سهشنبه در گزارشی به نقل از مقامات دولت فرانسه اعلام کرد دولت از زمان اجباری شدن کارت واکسن برای دریافت خدمات اجتماعی از تابستان امسال، بیش از 180 هزار مجوز جعلی «کووید-19» را شناسایی کرده است.
* ثبت رکورد جدید ابتلای روزانه در ایتالیا
دولت ایتالیا هم به دلیل شمار روزافزون موارد ابتلا به کرونا قواعد کرونایی برای شهروندان را تشدید میکند. وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد از اول فوریه گواهی واکسیناسیون در این کشور به جای 9 ماه به مدت 6 ماه اعتبار خواهد داشت. این گواهی برای دسترسی به حملونقل عمومی و رفتن به سر کار در ایتالیا لازم است. واکسیناسیون تقویتی هم میتواند به جای 5 ماه بعد از 4 ماه در این کشور انجام شود. همچنین استفاده اجباری از ماسک در فضاهای عمومی هم اعمال میشود. نهادهای بهداشتی در ایتالیا بیشترین آمار ابتلای روزانه به کرونا از ابتدای شیوع بحران را در این کشور ثبت کردند. بر این اساس در عرض 24 ساعت در این کشور 44600 نفر به کرونا مبتلا شدند. 170 نفر هم در این مدت بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. شاخص ابتلای هفتگی به ازای هر 100 هزار نفر در این کشور هم به 352 رسیده است. نکته جالب توجه اینکه مساله مجوزهای جعلی واکسیناسیون در ایتالیا نیز جنجالآفرین شده است. در همین رابطه پلیس «پالرمو» پایتخت منطقه خودمختار سیسیل، یکی از رهبران جنبش ضد واکسن و یک پرستار را که متهم به دریافت پول برای ارائه کارت واکسن جعلی بود، دستگیر کرده است. پلیس گفته است این پرستار به ازای هر کارت واکسن 100 تا 400 یورو دریافت کرده که وانمود کند مردم را در یک مرکز واکسیناسیون واکسینه کرده است تا بتوانند کارت سبز کرونا دریافت کنند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دروغی به نام انبار سلاح در ورزشگاه یمن
پس از ادعای ائتلاف سعودی درباره وجود تسلیحات در شهرک ورزشی صنعا و حمله به تأسیسات ورزشی پایتخت یمن، مقامات صنعا بلافاصله از رسانههای این کشور خواستند برای برملا کردن دروغ سعودیها در ورزشگاه مذکور حضور پیدا کنند. «نصرالدین عامر» نماینده وزیر اطلاعرسانی یمن، بامداد جمعه پس از حمله ائتلاف سعودی به ورزشگاه صنعا، بلافاصله از تمام رسانههای این کشور خواست برای اثبات نبود تسلیحات در اماکن ورزشی صنعا در شهرک ورزشی «الثوره» حضور یابند. این درخواست درست پس از آن مطرح شد که ائتلاف سعودی با ادعای وجود تسلیحات در شهرک ورزشی صنعا، بامداد دیروز چند نقطه را در شهرک مذکور هدف حمله قرار داد. بر اساس گزارش مرکز اطلاعرسانی جنبش انصارالله یمن، وزارت ورزش و جوانان این کشور در بیانیهای تأکید کرد حمله به سازمانهای غیرنظامی و تهدید به حمله به آنها، «نقض آشکار» کنوانسیونهایی است که تعرض به اماکن غیرنظامی را جنایت میانگارند. پس از صدور بیانیه مذکور، کمیته المپیک یمن نیز فورا از کمیته بینالمللی المپیک، سازمانهای ورزشی بینالمللی و شورای امنیت سازمان ملل خواست برای جلوگیری از حمله مجدد به تأسیسات ورزشی هر چه سریعتر اقدام کنند.
***
برداشت بیسابقه از تأسیسات ذخیرهسازی گاز در اروپا
استفاده از ذخایر زیرزمینی گاز در اروپا بار دیگر رکورد جدیدی زد و به بالاترین رقم از سال 2011 رسید. به گزارش خبرگزاری تاس، استفاده از ذخایر زیرزمینی گاز در اروپا بار دیگر رکورد جدیدی زد. بر اساس آمار زیرساخت گاز اروپا (GIE)، برداشت از این ذخایر در 22 دسامبر به رقمی رسید که بالاترین میزان از سال 2011 به شمار میرود. برداشت از ذخایر زیرزمینی اروپا از 2/775 میلیون مترمکعب فراتر رفت که نهتنها بالاترین سطح از آغاز فصل استفاده از وسایل گرمایشی در اروپا از اکتبر 2021 به شمار میرود، بلکه بالاترین سطح از زمانی است که GIE شروع به ثبت آمار کرده است. تاسیسات زیرزمینی ذخیره گاز اروپا در چهارشنبه گذشته 5/57 درصد پر شد که در حال حاضر اندکی بیش از 62 میلیارد مترمکعب گاز دارد که در مقایسه با سال قبل 5/22 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است. قیمت گاز در اروپا چهارشنبه گذشته بار دیگر رکورد زد و به رقمی بیسابقه در تاریخ این قاره رسید. بورس بینقارهای لندن اعلام کرد: قیمت گاز طبیعی در اروپا به ازای هر هزار مترمکعب به 2150 دلار رسید که بالاترین قیمت گاز در تاریخ این قاره به شمار میرود.
***
افزایش بیسابقه بودجه دفاعی ژاپن
دولت فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن روز جمعه در واکنش به توسعه نظامی چین و برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی، با افزایش بیسابقه بودجه دفاعی برای سال ۲۰۲۲ موافقت کرد که بخش عمدهای از بودجه، به خرید جنگندههای اف۳۵ از آمریکا اختصاص دارد. به گزارش رویترز، این بودجه برای سال مالی آتی که از اول آوریل (۱۲ فروردین ۱۴۰۱) آغاز میشود، 1/1 درصد افزایش مییابد و به 4/5 تریلیون ین (18/47 میلیارد دلار) میرسد اما طبق آمار رسمی پکن همچنان کمتر از یکچهارم بودجه نظامی چین در سال جاری است. برنامه افزایش بودجه به دنبال دیدار جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا و سوگا یوشیهیده نخستوزیر وقت ژاپن در ماه آوریل (فروردین) طراحی شد که در جریان آن سوگا متعهد شد توان دفاعی کشورش را در پرتو یک محیط امنیتی منطقهایچالش برانگیزتر تقویت کند. موارد قابل توجه در بودجه دفاعی شامل اختصاص ۱۲۸ میلیارد ین برای ۱۲ فروند جنگنده رادارگریز اف۳۵ شرکت لاکهید مارتین است. وزارت دفاع ژاپن همچنین ۸۶ میلیارد ین در بودجه سال آتی را برای تولید نخستین جت جنگنده داخلی در طول ۳ دهه کنار گذاشته است. وزارت دفاع ژاپن به علاوه ۳۴ میلیارد ین برای تقویت سطوح دفاع در برابر حملات سایبری تخصیص داده و ۷۹ میلیارد ین را برای پروژههای فضایی همچون ماهوارهها و لیزرهای ردیابی اهداف فراتر از جو در نظر گرفته است. پیشنویس این بودجه در عین حال باید به تصویب پارلمان ژاپن برسد.
***
فارن پالیسی: عربستان مرکز مواد مخدر در خاورمیانه است
نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» در گزارشی به وضعیت جامعه عربستان سعودی و افزایش شدید مصرف مواد مخدر در بین جوانان این کشور پرداخت و نوشت با وجود تغییرات گسترده در جامعه سنتی این کشور و افزایش سرگرمیها به امید کاهش مصرف مواد مخدر اما میزان مصرف این مواد افزایش یافته است. در این گزارش آمده واردات مواد مخدر از جمله «کپتاگون» به موضوعی عادی در عربستان سعودی تبدیل شده است به طوری که از این کشور به عنوان پایتخت مواد مخدر در غرب آسیا میتوان یاد کرد. همچنین بازار مواد مخدر بسیار سودده شده و تقاضا نیز بسیار افزایش یافته است. فارن پالیسی تأکید کرد مشکل مواد مخدر در عربستان سعودی به مرحله خطرناکی رسیده است به طوری که مقامات نظامی این کشور در یک ماه گذشته بیش از ۳۴ میلیون قرص کپتاگون کشف کردهاند و ۳ عملیات قاچاق این مواد مخدر خنثی شده است. همچنین در کنار کپتاگون، مواد مخدر حشیش و قات نیز به وفور در عربستان سعودی خرید و فروش و مصرف میشود، حشیش از مبدأ افغانستان و از راههای مختلف و قات نیز از یمن وارد این کشور میشود. در این میان کپتاگون به دلیل حجم کوچک و سهولت ساخت آن، بیشتر وارد میشود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ارتباط فقر و و تبعیض نژادی با خشونت مسلحانه در آمریکا
فقرا قربانی آزادی حمل سلاح
هفته گذشته روزنامه انگلیسی «گاردین» با انتشار گزارشی درباره مالکیت اسلحه در آمریکا نوشت: مطالعات در این باره نشان میدهد آمار خرید اسلحه در ایالات متحده طی سالهای 2020 تا 2021 در مقایسه با سال 2019 افزایش چشمگیری داشته است به طوری که بیش از 5 میلیون بزرگسال بین ژانویه 2020 تا آوریل 2021 برای نخستینبار صاحب اسلحه شدند. این موضوع بحثها درباره مالکیت سلاح در این کشور را مجددا داغ کرده است.
* روزانه بیش از 100 نفر قربانی قانون آزادی حمل سلاح در آمریکا
پایگاه خبری «US News» در گزارشی درباره افزایش آمار خشونت مسلحانه در آمریکا نوشت: سال 2020 به طور متوسط، روزانه بیش از 316 نفر در ایالات متحده مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که از این بین 106 نفر کشته شدند. همچنین پایگاه اطلاعرسانی «GUN VIOLENCE ARCHIVE» در گزارشی نوشت: دسترسی گسترده به سلاح گرم و مقررات سست، هر ساله منجر به کشته شدن بیش از 39 هزار مرد، زن و کودک با اسلحه در ایالات متحده میشود و این مساله از قانون اساسی این کشور نشأت میگیرد. متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده به آمریکاییها حق حمل اسلحه را میدهد و این شروع داستانی است که شاید نتوان پایانی بر آن متصور شد. واشنگتنپست سال 2018 در گزارشی نوشت: بیش از 393 میلیون سلاح گرم متعلق به غیرنظامیان در ایالات متحده وجود دارد که از جمعیت آمریکا هم فراتر است. جمهوریخواهان از آزادی بیحد و حصر اسلحه دفاع میکنند و دموکراتها ضمن تایید آزادی حمل اسلحه و موافقت با جمهوریخواهان در این زمینه، فقط از مقامات دولتی ایالات میخواهند اسلحهها و خریدارانشان را شناسنامهدار کنند و برخی کلاسهای آموزشی را برگزار کنند ولی اساسا درباره ممنوعیت حمل اسلحه حرفی به میان نمیآورند.
* شلیک فقر
برخی کارشناسان، فقر و وجود نابرابری اقتصادی و نژادی را عامل افزایش تیراندازیها در آمریکا دانستهاند. روزنامه «بیزینس استاندارد» بامداد جمعه در گزارشی نوشت: «قیمت کالاها در ایالات متحده طی یک سال گذشته 7/5 درصد افزایش یافته که از نظر سرعت در افزایش طی ۳۹ سال گذشته بیسابقه است». در همین رابطه پایگاه «Usanews» گفته است خشونت با اسلحه به طور نامتناسبی بر جوانان ساکن در شهرهای کمدرآمد تأثیر میگذارد و با افزایش تمرکز فقر در آن جوامع، خطر مرگ ناشی از سلاح گرم افزایش مییابد. بر اساس مطالعهای که در مجله «JAMA Pediatrics» توسط انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده، 62 درصد بیش از 67 هزار مرگومیر ناشی از سلاح گرم که در بین افراد 5 تا 24ساله از سال 2007 تا 2016 رخ داده، در شهرهایی بوده است که بیشتر ساکنان آن در طبقه فقیر جامعه جای میگیرند. بر اساس این تحقیقات، میزان مرگومیر ناشی از اسلحه در میان جوانانی که در شهرهایی با بیشترین فقر متمرکز زندگی میکنند، 4 برابر بیشتر از جوانانی است که در شهرهایی با کمترین فقر متمرکز زندگی میکنند.
* هر ۸ روز یک جنایت مسلحانه در مدرسه
از سال 2019 تاکنون به دلیل تعطیلی مدارس ناشی از کرونا، آمار خشونتهای مسلحانه در مدارس تا حدی کاهش یافته و بیم آن میرود با بازگشایی مدارس این حملات شدت یابد؛ چه اینکه اول ماه جاری میلادی رسانهها از کشته و زخمی شدن 11 نفر در پی تیراندازی یک دانشآموز 15 ساله در یکی از مدارس ایالت میشیگان خبر دادند. کمپین موسوم به «گردآوری اطلاعات درباره قربانیان حمله مسلحانه در مدارس آمریکا» سال 2018 در گزارشی اعلام کرد تیراندازی در مدارس آمریکا منجر به کشته و زخمی شدن ۱۱۳ نفر در یک سال شده است. با توجه به 6 ماهه بودن زمان تحصیل در برخی مدارس آمریکا میتوان مدعی شد به طور متوسط هر 8 روز یکبار یک مدرسه هدف حمله مسلحانه قرار میگیرد. نکته قابل تامل اینکه برخی حامیان آزادی حمل سلاح در آمریکا اعتقاد دارند مسلح شدن معلمان آمریکایی به سلاح گرم برای مقابله با این اقدامات ضروری است.
* اقلیتهای قومی، قربانی بیشتر حملات مسلحانه
در ایالات متحده، قتل با سلاح گرم به طور تبعیضآمیزی بر جوامع آفریقایی- آمریکایی، بویژه مردان جوان سیاهپوست تأثیر گذاشته است. با وجود اینکه این اقلیت نژادی تنها 13درصد جمعیت ایالات متحده را تشکیل میدهند، «سازمان عفو بینالملل» در گزارشی آورده است 5/58 درصد از افراد کشته شده در خشونتهای مسلحانه آمریکاییهای آفریقاییتبار هستند. قتل با سلاح گرم عامل اصلی مرگ مردان و پسران سیاهپوست 15 تا 34 ساله در سال 2017 بوده و احتمال مرگ آنها بر اثر قتل با سلاح گرم بیش از 10 برابر بیشتر از مردان و پسران سفیدپوست در همان گروه سنی بوده است.
ارسال به دوستان
هشدار هادیالعامری درباره عدم خروج نیروهای بیگانه
رئیس ائتلاف فتح عراق ضمن هشدار درباره عدم خروج نیروهای بیگانه از این کشور گفت: حاکمیت عراق خط قرمز ما است. به گزارش الفراتنیوز، «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح در دیدار «کوتارو سوزوکی» سفیر ژاپن، درباره عدم خروج نیروهای بیگانه از این کشور تا پایان سال جاری میلادی هشدار داد و گفت: اگر نیروهای بیگانه از عراق خارج نشوند، این کشور بیثبات خواهد شد. ۲ طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و راهکارهای تقویت این روابط در راستای تامین منافع ۲ ملت دوست بحث و تبادل نظر کردند. العامری در این دیدار از مواضع دولت ژاپن در حمایت از ثبات عراق و تحکیم روند دموکراتیک در این کشور قدردانی کرد. وی افزود: موضع ما در قبال حضور نیروهای بیگانه واضح است، حاکمیت ملی خط قرمز است. رئیس ائتلاف الفتح اظهار کرد: «اگر عراق به مستشاران خارجی برای آموزش و مشورت نیاز داشته باشد، این امر باید مطابق قانون اساسی، قوانین عراق و کاملا شفاف باشد».
* سخنگوی ستاد عملیات مشترک عراق: خروج آمریکاییها خللی در کار نیروهای امنیت ندارد
فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق به خروج نیروهای ائتلاف بینالمللی از این کشور و تاثیر آن بر ماموریت نیروهای امنیتی عراق واکنش نشان داد. «تحسین الخفاجی» سخنگوی فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق گفت: خروج نیروهای ائتلاف بینالمللی بر ماموریت و فعالیت نیروهای امنیتی عراق تاثیر نگذاشته و نخواهد گذاشت. وی در ادامه افزود: همه عملیات امنیتی، پر کردن خلأها و تعقیب تروریستها، کاملا امنیتی است و هیچ عملیاتی وجود ندارد که از سوی نیروهای ائتلاف بینالمللی انجام شود. الخفاجی افزود: در صورت تخصیص اعتبار در بودجه به وزارت دفاع و نیروهای امنیتی، مسلماً تقاضای اضافه شدن عناصر جدید به نیروهای امنیتی مطرح خواهد شد.
* همگرایی گروههای شیعی با گروههای سیاسی سنی و کرد
منابع وابسته به چارچوب هماهنگی گروههای شیعی از همگرایی با گروههای سیاسی سنی و کرد خبر دادند. به گزارش بغداد الیوم، «محمود الحیانی» از رهبران چارچوب هماهنگی گروههای شیعی عراق گفت: دیدارها با فراکسیونهای سیاسی در اربیل و پیش از آن دیدار با رهبر جریان صدر و همگرایی میان هیات هماهنگی با گروههای کرد و اهل تسنن، همگی مثبت بوده است و هدف از این دیدارها تشکیل دولت توافقی طی مرحله آتی است و این مساله مورد حمایت تمام گروههاست. وی خاطرنشان کرد: در سایه نتایج انتخابات، نمیتوان دولت اکثریت را تشکیل داد، چرا که هیچ فراکسیونی وجود ندارد که اکثریت آرا را در اختیار داشته باشد. این در حالی است که ۲ روز قبل، «احمد الاسدی» از سران ائتلاف فتح تأکید کرد در دیدار هیات چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه به ریاست «نوری المالکی»، طرح چارچوب هماهنگی برای خروج کشور از بنبست سیاسی و ایجاد راهحلهای واقعبینانه و فوری برای تحقق مطالبات مردم ارائه شد. او گفت: این طرح ۲ بخش دارد که بخش اول آن پیگیری اقدامات قانونی مربوط به اعتراض به نتایج انتخابات در دادگاه فدرال و احترام به رأی نهایی دستگاه قضایی است. الاسدی تأکید کرد: بخش دوم این طرح شامل تفاهمات سیاسی درباره نحوه مدیریت کشور در گذار از بحران تردید در نتایج انتخابات و تشکیل دولتی فراگیر است که اشکالات گسترده در مدیریت کشور را برطرف کند و به خدمات و اشتغالزایی و مبارزه با فساد بپردازد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|