|
مهره غرب در افغانستان، جزو فاسدترین دولتمردان 2021
سازمان بینالمللی «گزارشدهی جرائم سازمانیافته و فساد اداری»، نام اشرف غنی، رئیسجمهور سابق و فراری افغانستان را در کنار چند تن از سران دیگر کشورها در فهرست فاسدترین سیاستمداران سال 2021 قرار داد. بنیانگذار این سازمان، درباره این مهره آمریکایی گفت: اشرف به مردم خود پشت کرد و آنان را در وضعیت فلاکتبار رها کرد تا میان دیگر دولتمردان فاسد در امارات عربی متحده زندگی کند.
ارسال به دوستان
یکسوم آمریکاییها رئیسجمهور فعلی را غیرقانونی میدانند
هریس بالاتر از بایدن
گروه بینالملل: انتشار نتایج نظرسنجی یکی از معتبرترین نهادهای افکارسنجی در آمریکا، باعث عصبانیت طیف اکثریت حزب دموکرات و افزایش شکاف داخلی این حزب حاکم بر دولت و کنگره شده است.
نظرسنجی تازه موسسه گالوپ نشان میدهد میزان مقبولیت جو بایدن، رئیسجمهور سالخورده ایالات متحده از معاون مونث رنگینپوستش که فاقد سابقه سیاسی آنچنانی است و حتی از بسیاری از اعضای کابینه نیز کمتر شده است.
به گزارش راشا تودی، نتایج این نظرسنجی معتبر، کاملا گویای عملکرد فاجعهبار بایدن 79 ساله و درگیر زوال عقل در کمتر از یک سالی است که سکان کاخ سفید را به دست گرفته است. نتیجه آنکه به گواه گالوپ، بایدن در میان آمریکاییها و حتی حامیان حزب دموکرات نیز مقبولیت کمتری نسبت به دیگر چهرههای ثابت کابینه دارد؛ چهرههایی مثل کاملا هریس، معاون رئیسجمهور و آنتونی فائوچی، چهره اصلی کارگروه مبارزه با کرونای کاخ سفید از زمان ترامپ تا به حال که خود آنها نیز به هیچ وجه محبوب نبوده و نیستند.
این در حالی است که در حال حاضر اختلاف شدیدی میان ۲ طیف حزب دموکرات وجود دارد؛ میان جناح اکثریت (به رهبری بایدن و هیلاری کلینتون) که ریاست کمیته ملی حزب را در اختیار دارند و جناح اقلیت (به رهبری اوباما و دیوید بلومبرگ) که خواستار ورود چهرههای جدیدتر و جوانتر به رهبری حزب هستند.
طیف اکثریت، معایب و ضعفهای آشکار و رسواییگونه بایدن مبتلا به دمانس (زوال عقل) را نمیپذیرند و همچنان بر ادامه حضور ناکارآمد او در کرسی اول اجرایی کشور پای میفشارند. طیف رقیب اما میگویند اینک زمان اخذ یک تصمیم شجاعانه است و حزب باید درباره جایگزین بایدن تصمیمگیری کرده و او را به کنگره معرفی کند. این طیف اقلیت در عین حال معتقدند کاملا هریس 57 ساله، برای به دست گرفتن سکان قوه مجریه به عنوان نخستین رئیسجمهور زن ایالات متحده، چندان هم جوان و بیتجربه نیست. مشکل اما اینجاست که هریس خود فاقد عقبه اجتماعی مهمی است.
حال طبق نظرسنجی گالوپ که یکم تا شانزدهم دسامبر (ماه جاری میلادی) و با نظرسنجی از ۸۰۰ فرد بزرگسال انجام شده مقبولیت بایدن تنها ۴۳ درصد است و ۵۱ درصد آمریکاییها اعلام کردهاند از عملکرد او رضایت ندارند.
در حالی که آمریکا درگیر بحرانهای متعددی مانند بالاترین میزان تورم در چند دهه اخیر و همهگیری کروناست، بایدن از زمستان پارسال که روی کار آمده تقریبا هیچ اقدام مشخصی برای حل این مسائل نکرده و چندین هفته است شاهد کاهش میزان مقبولیت خود است.
جان رابرتس قاضی ارشد دیوان عالی با مقبولیت ۶۰ درصد، جروم پاول رئیس صندوق فدرال (بانک مرکزی خصوصی و غیرملی آمریکا) با ۵۳ درصد و آنتونی فائوچی ریاست مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده و رئیس تیم مبارزه با کرونای دولت - که به نظر میرسید یکی از منفورترین چهرههای کابینه باشد- با ۵۲ درصد، تنها مقامات فدرالی بودند که از اکثر شرکتکنندگان در نظرسنجی اخیر بازخورد مثبتی دریافت کردند.
کاملا هریس که در انتخابات درونحزبی برای تعیین نماینده حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، رقیب بایدن بود، با کسب مقبولیت ۴۴ درصدی، عملکرد اندکی بهتر از مافوقش داشت، با این حال وضع او نسبت به ماه سپتامبر 5درصد بدتر شده است.
جالب اینکه میزان عدم مقبولیت او نیز از بایدن بیشتر است و ۵۴ درصد شرکتکنندگان عملکردش را منفی ارزیابی کردهاند. معاون رئیسجمهور، در مسائلی که مدیریت آنها را بر عهده داشته مورد انتقاد کارشناسان و فعالان نیز قرار گرفته است؛ مسائلی مانند افزایش مهاجرت غیرقانونی از مرزهای جنوبی آمریکا از زمان روی کار آمدن بایدن. دیگر زن قدرتمند حزب دموکرات یعنی نانسی پلوسی، رئیس دموکراتها در مجلس پایین دستی کنگره هم مقبولیتی تنها ۴۰ درصدی دارد. میچ مککانل، رهبر تندرو اقلیت جمهوریخواه مجلس سنا هم با کسب ۳۴ درصد کمترین میزان رضایت مردمی را در میان مقامات ارشد دولت و کنگره داشته که نشان میدهد دونالد ترامپ، کماکان رهبر معنوی جمهوریخواهان است. پلوسی و مک کانل همچنین تنها رهبران کنگره بودند که میزان محبوبیتشان، از بایدن کمتر بود.
طبق روال معمول، در آمار جدید گالوپ نیز میزان رضایتمندی در میان طرفداران احزاب مختلف، تفاوتهای فاحشی داشت. به عنوان مثال، میزان محبوبیت فائوچی در میان طرفداران حزب جمهوریخواه ۱۹ درصد بود که به مخالفت ترامپ با او باز میگردد اما ۸۵ درصد طرفداران حزب دموکرات، عملکرد او در مقابله با همهگیری کرونا را رضایتبخش ارزیابی کردند.
* یکسوم آمریکاییها ریاستجمهوری بایدن را غیرقانونی میدانند
نتایج نظرسنجی جدید دانشگاه ماساچوست امهرست در فاصله ۱۴ تا ۲۰ دسامبر نشان میدهد ۳۳ درصد ۱۰۰۰ شرکتکننده آمریکایی یا با قطعیت یا با احتمال زیاد پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری پارسال را غیرقانونی دانستهاند. اگر چه عمده پاسخدهندگانی که بایدن را رئیسجمهوری غیرقانونی دانستهاند، حامی حزب جمهوریخواه بودهاند اما در عین حال نمیتوان گفت همه دموکراتها هم نظری مخالف آنها دارند.
به گزارش روزنامه دیلیمیل، طبق این نظرسنجی در مقابل 33 درصد معتقد به غیرقانونی بودن پیروزی بایدن، ۴۶ درصد نیز معتقدند بایدن قانونی برنده شده،۱۲ درصد هم میگویند به احتمال زیاد قانونی بوده و ۹ درصد شرکتکنندگان در این باره مطمئن نیستند. این نتایج تقریبا با نتایج نظرسنجی مشابه در آوریل (بهار) همخوانی دارد که ۵۹ درصد آمریکاییها به قانونی بودن و ۲۴ درصد به غیرقانونی بودن پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ معتقد بودند.
یکی از نتایج مهم و نگرانکننده نظرسنجی دانشگاه ماساچوست، قطبی شدن شدید جامعه آمریکا بر سر مسالهای بسیار مهم مثل این یعنی مشروع بودن یا نبودن انتخاب رئیسجمهور مستقر در کاخ سفید است.
۹۱ درصد طرفداران حزب دموکرات پیروزی بایدن را قانونی میدانند اما تنها ۲۱ درصد جمهوریخواهان معتقد به قانونی بودن پیروزی او هستند؛ در مقابل ۷۱ درصد جمهوریخواهان به ادعای تقلب انتخاباتی ترامپ معتقدند اما تنها ۴ درصد دموکراتها به غیرقانونی بودن پیروزی بایدن اعتقاد دارند.
جالب اینکه حتی اکثر قریب به اتفاق دموکراتها که بایدن را قانونی میدانند، از عملکرد او راضی نیستند. رئیسجمهور کهنسال ایالات متحده جزو معدود رهبران کاخ سفید است که در همان سال نخست زمامداریاش، میانگین مقبولیتی کمتر از 50 درصد داشته است. در حال حاضر طبق آخرین نظرسنجیها مقبولیت پیرمرد 79 ساله دموکرات ۴۳ درصد است که تقریبا کمترین میزان محبوبیت یک رئیسجمهوری در آمریکا از زمان «هری ترومن» در میانه قرن بیستم میلادی است. البته ترامپ با میانگین مقبولیت ۳۷درصدی در نخستین سال فعالیتش، تنها کسی است که از بایدن محبوبیت کمتری داشته است.
***
75 درصد آمریکاییها ترامپ را مقصر حمله به کنگره میدانند
در آستانه سالگرد حمله تاریخی حامیان دونالد ترامپ به کنگره، کمیته تحقیق پارلمانی ممکن است اتهاماتی را به رئیسجمهور پیشین وارد کند که چه بسا موجب محکومیت زندان او تا 20 سال شود. جالب اینکه در چنین شرایطی، ۷۵درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی جدید دانشگاه ماساچوست، ترامپ را مسؤول این رخداد میدانند.
ششم ژانویه 2021 (۱۷ دی 1400) در حالی که سناتورها و نمایندگان کنگره در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر بودند، بعد از اعتراض چند قانونگذار به نتیجه رأیگیری در ایالت آریزونا، ترامپ در سخنرانیای که همان روز در مقابل کاخ سفید انجام داد، از هوادارانش خواست به سمت کپیتال هیل، تپهای که مقر حاکمیت مرکزی ایالات متحده بر فراز آن قرار گرفته حرکت کرده و به نتایج انتخابات اعتراض کنند.
در نهایت حمله خونین هواداران ترامپ به ساختمان کنگره و اشغال موقت آن که 5 کشته از جمله یک پلیس بر جا گذاشت، استیضاح دوم او را در پی داشت، هر چند محاکمه غیابی ترامپ در مجلس سنا، پس از پایان دوران ریاستجمهوریاش با مخالفت جمهوریخواهان مواجه شد و شکست خورد. پس از ناکامی ترامپ در محرمانه نگه داشتن اسناد مربوط به حمله مرگبار ششم ژانویه، «مارک میدوز» رئیس سابق کارکنان کاخ سفید مجبور شد پاورپوینتی را که طرح کودتای ترامپ در آن ذکر شده بود، به کمیته منتخب مجلس نمایندگان که درباره این حادثه تحقیق میکند، ارائه کند. حال به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، ۲ جمهوریخواه و ۷ دموکرات عضو کمیته تحقیق درباره حملات 6 ژانویه ممکن است در مجموع به این رای دهند که رئیسجمهور پیشین مانع انجام تحقیقات کنگره در این باره شده است. ظاهرا کمیته تحقیقات در مجموع معتقد است دستکم میزانی هماهنگی بین کاخ سفید تحت ریاست ترامپ و سازماندهندگان حمله تاریخی به کنگره وجود داشته است. اگر چنین رایی درباره ترامپ صادر شود، دستکم 20 سال حبس برای او به دنبال خواهد شد. جالب اینکه در نظرسنجی اخیر هم اکثریت نسبی شرکتکنندگان جمهوریخواه ترامپ را مسؤول وقایع آن روز میدانند و بعد از او دموکراتها (۳۰درصد)، پلیس کنگره (۲۴ درصد) و اعضای گروه چپ افراطی آنتیفا (۲۰ درصد) را مقصر برمیشمارند.
ارسال به دوستان
ایالات متحده رکورددار کشتار جمعی بر اثر تیراندازی در جهان
8 کشته در سریال خونین کریسمس آمریکا
این روزها آمریکاییها در تعطیلات کریسمس شاهد یک سریال اکشن و تریلر خونین هستند اما نه در سینماها، بلکه در عالم واقع! تیراندازیهای مرگبار در ایالات مختلف آمریکا طی روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته دستکم 8 کشته - که 3 نوجوان را هم شامل میشود - بر جا گذاشت.
بیشترین کشتار سریال خونین کریسمس به ۲ ایالت کلرادو و تگزاس مربوط میشود. به گزارش تارنمای دالاس مورنینگ نیوز، فردای روز کریسمس 4 نوجوان تگزاسی در یک ایستگاه پمپ بنزین در شهر دالاس هدف شلیکهای پیاپی یک نوجوان دیگر قرار گرفتند. پلیس منطقه گارلند در حومه دالاس اعلام کرد فقط یکی از این ۳ نوجوان زنده مانده که حال او نیز بشدت وخیم است. پلیس هنوز نتوانسته انگیزه ضارب 14 ساله را که دستگیر شده تشخیص دهد.
در حالی که رسانهها هنوز در حال گزارش این قتل وحشتناک بودند، روزنامه «یواسای تودی» دوشنبهشب گزارش داد در مجموعهای از درگیریهای مسلحانه دیگر در ایالت کلرادو در قلب آمریکا، چندین نفر از جمله یک مامور پلیس کشته و زخمی شدند. به گزارش پل پازن، رئیس پلیس شهر دنور، یک مرد مسلح شبانه با حرکت در خیابانهای این شهر اقدام به 7 مورد تیراندازی در مکانهای مختلف به نیروهای پلیس و عابران کرد تا اینکه سرانجام در حومه این شهر در لیکوود، هدف گلوله ماموران قرار گرفت و کشته شد. تیراندازیهای ضارب که هنوز هویت او توسط پلیس فاش نشده، 5 کشته و چندین زخمی شامل یک مامور پلیس برجا گذاشته است. شبکه «ایبیسی نیوز»، مردادماه گذشته در گزارشی اعلام کرده بود در حالی شمار کشتهشدگان ناشی از خشونت با سلاح گرم در آمریکا طی سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۳ هزار نفر اعلام شد که این میزان مرگومیر طی ۲ دهه گذشته بیسابقه بوده است و این آمار در سال جاری میلادی میتواند حتی وخیمتر شود.
به گزارش این شبکه آمریکایی، بنا بر آمار ارائه شده از سوی آرشیو خشونت سلاح (GVA) در 6 ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی هم بیش از ۲۴ هزار آمریکایی بر اثر تیراندازی در سراسر این کشور کشته شدهاند که ۸۰۰ نفر آنها نوجوانان زیر ۱۸ سال و ۱۷۴ نفر نیز زیر ۱۲ سال بودهاند. بنا بر این آمار، تنها طی یک هفته گذشته ۱۸ تیراندازی کشتار جمعی در ۱۲ شهر آمریکا رخ داده که در مجموع ۱۹ کشته و ۷۴ مجروح بر جا گذاشته است. در همین حال ماه گذشته شبکه خبری «سیانان» اعلام کرد نیمی از کشورهای توسعهیافته جهان حداقل یک مورد تیراندازی کشتار جمعی بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۹ داشتهاند و دیگر کشورهای جهان نیز طی ۲۲ سال گذشته بیش از 8 مورد را شاهد بودهاند اما آمریکا طی این مدت شاهد ۱۰۰ مورد کشتار جمعی با سلاح گرم بوده که ۲ هزار کشته و مجروح بر جا گذاشته است.
در این گزارش آمده بود: ایالات متحده تنها کشور جهان است که شمار اسلحه در آن از شمار افراد بیشتر است. بنا بر دادههای موسسه سوئیسی «اسمال آرمز سروی» ((Small Arms Survey (SAS) در ازای هر یکصد شهروند آمریکایی ۱۲۰ قبضه سلاح وجود دارد. این آمار در قیاس با دیگر کشورهای جهان رقم بسیار بالایی است، چنانکه در منطقهای همچون جزایر فالکلند، در ازای هر ۱۰۰ نفر ۶۲ قبضه اسلحه وجود دارد و به این ترتیب در رتبه دوم پس از آمریکا قرار میگیرد. در یمن نیز به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵۳ قبضه اسلحه وجود دارد که این کشور را در رتبه سوم مالکیت سلاح در میان کشورهای جهان قرار میدهد.
ارسال به دوستان
تحریک تحقیرآمیز واشنگتن توسط اوکراین
آیا آمریکا به بزرگترین حقارت تاریخش تن میدهد؟
احتمال چراغ سبز اولیه کاخ سفید به کرملین برای آغاز مذاکرات جهت پیمان تضمینهای دوجانبه امنیتی بین روسیه با آمریکا و ناتو، بشدت باعث خشم دولت دستنشانده غرب در اوکراین شده است. دولت دست راستی زلنسکی امیدوار بود با باز کردن پای نیروهای آمریکا و ناتو به جنگ داخلی این کشور، بتواند اهرمی علیه روسیه و جداییطلبان روس در مناطق شرقی دونباس به دست آورد اما حالا از جا زدن حامیان غربی خود سرخورده شده است. طی هفتههای گذشته به رغم تمام ادعاهای کییف و مقامات ارشد آمریکایی و انگلیسی مبنی بر قریبالوقوع بودن پیوستن اوکراین به ناتو، مسکو بارها به صراحت این موضوع را خط قرمز خود دانست و با گرفتن آرایش نظامی پشت مرزهای شرق اوکراین، نشان داد در این باره مسامحه نخواهد کرد. همچنین دست اتحاد روسیه با چین برای تشکیل یک محور نظامی - امنیتی در امتداد اوراسیا، غربیها را بیش از پیش ترساند و باعث شد رجزخوانیهای آمریکا و ناتو علیه رقیب شرقی بهسرعت فروکش کند. در حالی که به نظر میرسد واشنگتن در آستانه پاسخ مثبت به طرح پیشنهادی پوتین به منظور انعقاد پیمان ضمانتهای دوجانبه امنیتی و ایجاد منطقه حائل در شرق اروپاست و آلمان نیز به عنوان مهمترین عضو اروپایی ناتو که بحران اوکراین را نظارت میکند، دست از مخاصمه با روسها برداشته، دولت اوکراین آخرین تلاشهایش را میکند تا وضعیت را جنگی نگاه دارد.
در همین راستا، «دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین در گفتوگو با شبکه «آر ب کا» مدعی شد شک دارد مقامهای آمریکایی یا ناتو با درخواستهای روسیه درباره توقف پیشرویهای این ائتلاف نظامی موافقت کنند.
او ضمن تحریک تحقیرآمیز آمریکاییها گفت: «درخواست روسیه فقط درباره پیشرویهای ناتو نیست، بلکه تاکید بر پایان حضور نظامی در کشورهای عضو نیز هست. فکر نمیکنم آنها با چنین درخواستهایی موافقت کنند، چون این به بزرگترین حقارت برای آمریکا و ناتو تبدیل میشود». کولبا سپس اقدام به تحقیر طرف روس نیز کرد و در پاسخ به اینکه چرا مسکو چنین پیشنهادی را مطرح کرده، پاسخ داد: «دیپلماسی یک اصطلاح دارد؛ استراتژی مرد دیوانه؛ که به شریک شما نشان میدهد شما دیوانهاید و آماده انجام هر کاری، خواه غیرقابل پیشبینی هستید و باید با شما با نرمی و لطافت خاصی برخورد شود». روسیه ۲ هفته پیش، ۲ سند را یکی خطاب به ناتو و دیگری خطاب به آمریکا با هدف تقویت امنیت برای تمام طرفها ارائه کرد و خواستار یکسری تضمینها شد. این پیشنهادها شامل جابهجایی پرسنل و تجهیزات نظامی و تضمینی است که نباید به کییف اجازه پیوستن به ناتو داده شود.
همچنین مسکو از اعضای ناتو خواسته از فعالیتهای نظامی در قلمروی اوکراین و همچنین شرق اروپا، قفقاز جنوبی و آسیای میانه دست بکشند. کرملین در پیشنویس پیشنهاد خود به واشنگتن خواسته است مقامهای آمریکایی قاطعانه جلوی عضویت هر یک از جمهوریهای شوروی به ناتو را بگیرند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در گفتوگوی خود با افسران ارشد نظامی این کشور بار دیگر بر ضرورت ضمانتهای لازمالاجرای طولانیمدت تاکید کرده بود.
در همین رابطه، دیروز «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل درباره مذاکرات روسیه با آمریکا و ناتو صحبت کرد و گفت: «روسیه ترجیح میداد مذاکرات با ناتو اوایل ژانویه در سطح کارشناسان نظامی باشد اما رهبران ناتو ترجیح میدهند این نشست در سطح سیاستمداران باشد. مسکو منتظر شفافسازی ناتو در این باره است و مذاکرات روسیه و آمریکا ادامه دارد. آنچه ما میخواهیم، تضمینهایی از سوی آمریکا و ناتو است. ما پس از فروپاشی شوروی تضمین شفاهی عدم گسترش ناتو را دریافت کردیم و در آن زمان ایدههایی برای تبدیل ناتو به یک سازمان سیاسی یا ادغام آن در سازمان امنیت و همکاری اروپا مطرح شد».
***
نگرانی روسیه از حملات اسرائیل به سوریه
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل بر مخالفت کشورش با هر گونه اقدام نظامی در منطقه خاورمیانه بویژه تجاوزات رژیم صهیونیستی به حریم سوریه تاکید کرد. «دیمیتری پولیانسکی» در مصاحبه با روزنامه القدس العربی درباره حملات هوایی اسرائیلیها به خاک سوریه صحبت کرد، از جمله اینکه چگونه به رغم روابط خوب مسکو و تلآویو از یک سو و ائتلاف روسیه با سوریه، چنین تجاوزاتی ادامه مییابد.
او گفت: «به طور کلی ما هر اقدامی را که وضعیت شکننده را تشدید کند، محکوم میکنیم و هیچ اقدام نظامی از جمله حملات اسرائیل را در این منطقه تایید نکردهایم. عدم اذعان اسرائیل به انجام این حملات مساله را پیچیدهتر میکند و به همین دلیل ما درصدد جمعآوری اطلاعات بیشتر درباره این حوادث هستیم و با اسرائیل به صورت دوجانبه با آنها برخورد خواهیم کرد اما هرگز اتفاق نیفتاده است که چنین وقایعی را نادیده بگیریم و آنچه اکنون منتظر آن هستیم، جزئیات بیشتر درباره حملات اخیر به لاذقیه است. اینها موضوعات نگرانکنندهای است و باید به هر طریقی از آنها اجتناب شود اما همانطور که گفتم ما به اطلاعات بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم بر اساس این اطلاعات بدرستی عمل کنیم».
ارسال به دوستان
دور دنیا
حماس، دیدار عباس و گانتس را محکوم کرد
سخنگوی جنبش حماس دیدار رئیس تشکیلات خودگردان با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را خنجری به پشت انتفاضه توصیف کرد و گفت این اقدام موضع فلسطینیان را که عادیسازی را رد میکنند، تضعیف میکند. دیدار تحقیرآمیز روز سهشنبه محمود عباس از اقامتگاه بنیگانتس در منطقه «روش هاعین» فلسطین اشغالی که نخستین دیدار از این دست طی ۱۰ سال گذشته محسوب میشود، واکنشهای تندی در پی داشته است. تارنمای اسرائیلی واللا نیوز در گزارشی نوشت که آخرین حضور ابومازن در فلسطین اشغالی به سال ۲۰۱۰ در قالب یک نشست رسمی سیاسی با نتانیاهو بازمیگردد. حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین بامداد دیروز در واکنش به این رویداد شرمآور توئیت زد: «دیدار محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از سوی همه میهنپرستان [فلسطینی] محکوم و مردود است و از روحیه ملی مردم فلسطین ما منحرف شده است... این نشست مصادف است با حمله شهرکنشینان [صهیونیست] به مردم ما در کرانه باختری که بر شدت جنایت سران تشکیلات خودگردان میافزاید و خنجری به انتفاضه در کرانه باختری اشغالی به حساب میآید». سخنگوی حماس با بیان اینکه این اقدام عباس، شکاف سیاسی فلسطین را عمیقتر میکند، ادامه داد: «این اوضاع فلسطین را پیچیده میسازد، برخی از طرفهای منطقه را که میخواهند با اشغالگران عادیسازی کنند، تشویق میکند و موضع فلسطین را که عادیسازی را رد میکند، تضعیف میکند». این دیدار در حالی انجام شده که بخشهای مختلف کرانه باختری طی روزهای اخیر صحنه اعتراض فلسطینیها به حملات مستمر شهرکنشینان صهیونیست و تخریب گسترده اموال آنها در این منطقه بوده است. همزمان با بسیج دهها نفر از جوانان برقه برای حمایت از اهالی این شهرک در برابر حمله شهرکنشینان صهیونیست، نظامیان اشغالگر به شکلی گسترده در ورودی شهرک برقه مستقر هستند. شهرکنشینان صهیونیست پیشتر نیز با سنگ به خودروی شهروندان فلسطینی در مسیر جنین به نابلس حمله کرده و به چند خودرو آسیب زدند.
***
ممنوعالخروجی 8 هزار ساله از فلسطین اشغالی
دادگاه رژیم صهیونیستی جلوی خروج یک شهروند استرالیایی از خاک فلسطین اشغالی را تا 8 هزار سال بعد گرفت. همسر سابق این مرد استرالیایی بعد از طلاق به دادگاه شکایت کرده و خواستار نفقه برای فرزندانشان شده بود. دادگاه این رژیم نیز حکم کرده این مرد ۳ میلیون دلار به طور علیالحساب به همسر سابقش بدهد. جالب اینکه طی این حکم او نمیتواند پیش از ۳۱ دسامبر ۹۹۹۹ از فلسطین اشغالی خارج شود. او تنها کسی نیست که با این مشکل مواجه شده و صدها استرالیایی به دلیل پروندههای طلاق، در سرزمینهای اشغالی گرفتار شدهاند.
***
نخستوزیر لبنان:
حزبالله مثل احزاب سیاسی دیگر حق فعالیت دارد
«نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان دیروز در کنفرانس خبری در کاخ نخستوزیری گفت لبنان با مشکلات و تهدیدات جدی و متعددی مواجه است و «راهی جز ایستادن و حل آن با کمک یکدیگر وجود ندارد». به نوشته وبگاه خبری النشره، میقاتی گفت اگر استعفایش به نفع لبنان میشد، حتما این کارا انجام میداد اما در شرایط فعلی این کار فقط اوضاع را پیچیدهتر میکند. به گفته وی، دولت از ۱۲ اکتبر تاکنون هیچ جلسه هیأتوزیران نداشته و این موضوع به شکل زیربنایی بر کارآیی دولت تأثیر گذاشته است و از سوی دیگر نمیتواند کسی را مسؤول این رویداد بداند و همزمان به رایزنیهای خود برای از سرگیری جلسات هیأت دولت ادامه میدهد. نجیب میقاتی در بخش دیگری از سخنان خود بدون اشاره به فشار کشورهای دیگر، به حزبالله اشاره کرد و گفت حزبالله همچون هر حزب سیاسی دیگر در لبنان میتواند فعالیت کند. او تأکید کرد این موضوع را قبول ندارد که لبنان تحت سیطره و تسلط دیگر کشورهاست.
***
کلیپ سعودی علیه حزبالله سوژه طنز شد
طبق گزارش کمیته بینالمللی صلیب سرخ، عربستان در 7 سال گذشته بزرگترین بحران انسانی را در یمن به وجود آورده که چنین بحرانی در کل جهان بیسابقه است اما اکنون میبینیم عربستان با روشهای مضحک نظیر ساختن کلیپ علیه حزبالله به دنبال خروج از باتلاق یمن است! محافل آگاه از فضای روابط ریاض - بیروت معتقدند رژیم عربستان با ادعاهای خود ضد حزبالله در وهله نخست قصد تشدید تنشها با لبنان را دارد و در وهله دوم تلاش میکند خسارات جانی و مالی را که ارتش سعودی در جنگ یمن متحمل شده و همچنین جنایات ریاض ضدغیرنظامیان یمنی را توجیه کند. «ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی اخیرا در جریان یک کارزار تبلیغاتی بزرگ که تصور میکرد بسیار تاثیرگذار باشد، یک ویدئوی کارگردانی شده منتشر کرد که در آن ظاهرا یکی از به اصطلاح مسؤولان حزبالله با عنوان جعلی «سرتیپ عبدالله یحیی الحاکم» که ادعا شده همان رئیس هیات اطلاعات دولت نجات ملی یمن ملقب به «ابوعلی الحاکم» است، درباره وقایع جنگ تحمیلی به یمن صحبت میکند. گافهای پرشمار و حتی گاه کمدی در این کلیپ اما باعث شده کاربران شبکههای اجتماعی نهتنها در یمن، بلکه در لبنان، سوریه، عراق و دیگر کشورهای عربی، خود ترکی المالکی را مورد تمسخر قرار داده و او را کارگردانی بد و بیتجربه حتی در تبلیغات رسانهای و بعد از شکست ائتلاف متجاوز در جبهههای مختلف جنگ یمن توصیف کنند. نه تنها فردی که نقش یکی از به اصطلاح مسؤولان حزبالله را در این ویدئو بازی میکند، در سخن گفتن الکن است و انگار جملات را از قبل حفظ کرده، گافهای دیگری چون نشان دادن آرم حزبالله روی لپتاپ به رغم ادعای ویدئو مبنی بر حضور مخفیانه این سازمان در یمن، ائتلاف سعودی را سوژه طنز کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|