|
تداوم آلودگی هوای تهران
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، دیروز سکون جو و انباشت آلایندهها سبب کاهش کیفیت هوا و برقراری شرایط ناسالم برای گروههای حساس شد. با برقراری شرایط پایدار جو و عدم وزش باد مؤثر، صبح امروز یکشنبه نیز افزایش ترافیک صبحگاهی سبب افزایش غلظت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد میشود و تا ساعات پایانی روز، بر میزان غلظت ذرات معلق افزوده خواهد شد که تداوم وضعیت ناسالم برای گروههای حساس در مناطق پرتردد را به دنبال دارد.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران و مخاطرات وضع هوا: همه استانهای کشور طی 5 روز آینده با بارش شدید برف و باران مواجه خواهند شد
رکوردزنی باران در جنوب
بارش 250 میلیمتری در چابهار، رکورد 40 ساله بارندگی در این منطقه را شکست
به دنبال بارشهای سیلآسای روزهای گذشته در بیشتر استانهای کشور که به طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، مسدود شدن برخی راههای مواصلاتی و ورود جریان آب به برخی منازل در شهرهای جنوبی منجر شده است، سازمان هواشناسی هشدار داد بارندگیها همچنان ادمه دارد و تقریبا تمام استانهای کشور در روزهای آینده با بارش شدید برف و باران مواجه خواهند شد. تا جایی که میزان بارشها در برخی مناطق جنوبی از جمله بوشهر، 150 تا 200 میلیمتر پیشبینی شده است. به گزارش «وطنامروز»، سازمان هواشناسی دیروز با صدور هشدار« قرمز» به تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی در روزهای آینده، تاکید و اعلام کرد اغلب استانهای کشور این هفته با بارش شدید نزولات جوی روبهرو میشوند و احتمال جاری شدن سیل در برخی مناطق و از بین رفتن مزارع و... دور از ذهن نیست. البته شدت بارشها در 3-2 روز اخیر در استانهای جنوب و جنوب شرقی موجب شد تا در برخی مناطق چون چابهار 250 میلیمتر بارش ثبت و رکورد 40 ساله بارندگی شکسته شود. به زیر آب رفتن منازل در بخشی از مناطق شهرستان کنارک و بارش برف تا حدود نیم متر در استانهای چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد، مرگ دلخراش کودک 8ساله بر اثر بارشهای سیلآسا در هرمزگان، مسدود شدن راههای ارتباطی در مناطق کوهستانی، طغیان رودخانهها، جاری شدن سیلاب و گرفتار شدن دهها دستگاه خودرو در جادهها و قطع برق 30 روستا در هرمزگان بخشی از حوادثی است که به دلیل شدت بارشها در چند روز اخیر در کشور گزارش شده است.
* آسمان همه استانها از امروز بارانی میشود
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارندگی در اکثر نقاط کشور در هفته جاری خبر داد و درباره پیشبینی هواشناسی طی ۵ روز آینده اظهار کرد: بارشها از دیروز ۱۱ دی در برخی استانها چون هرمزگان، بوشهر، فارس، کرمان و سیستانوبلوچستان شروع شده و ادامه دارد. صادق ضیاییان افزود: امروز یکشنبه نیز گستره بارش بتدریج کل کشور جز نوار شمالی که بارش پراکنده دارد را فرا میگیرد. وی با اشاره به بارشهای پراکنده در شمال غرب کشور گفت: دوشنبه (۱۳دیماه) بارش در سطح کشور، جز شمال غرب که بارش پراکنده دارد، ادامه خواهد داشت. ضیاییان در ادامه اظهار کرد: سهشنبه (۱۴دیماه) عمده بارشها در جنوب شرق کشور، شامل شرق هرمزگان و جنوب استانهای کرمان و سیستانوبلوچستان پیشبینی میشود و در برخی نقاط شمال غرب، غرب، جنوب غرب، مرکز و شرق کشور و سواحل مرکزی و غربی دریای خزر نیز بارش پراکنده رخ میدهد. وی افزود: چهارشنبه (۱۵ دیماه) نیز در برخی مناطق واقع در شرق، جنوب شرق و سواحل مرکزی دریای خزر بارش پراکنده رخ میدهد. طی این ۵ روز بارشها در مناطق سردسیر و مرتفع استانهای یاد شده به شکل برف خواهد بود. به گفته ضیاییان تا دوشنبه ۱۳ دی بارشها در برخی مناطق استانهای واقع در نیمه جنوبی کشور بویژه در بوشهر، کهگیلویهوبویراحمد، فارس، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و جنوب اصفهان سنگین و با رعدوبرق و وزش باد شدید و احتمال ریزش تگرگ همراه خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهار کرد: دیروز یکشنبه و دوشنبه در مناطقی از سیستانوبلوچستان و کرمان وزش باد خیلی شدید با احتمال گرد و خاک رخ میدهد. وی افزود: طی ۵ روز آینده خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان به تناوب مواج و توفانی است و یکشنبه 12 درجه دمای هوا در استانهای ساحلی دریای خزر افزایش مییابد و از دوشنبه با نفوذ جریانات شمالی، به طور محسوسی کاهش خواهد یافت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران یکشنبه کمی ابری تا نیمهابری همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد و اواخر وقت بارش پراکنده با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای۱۰ درجه سانتیگراد و طی دوشنبه نیمهابری تا ابری و در بعضی ساعتها همراه با بارش باران و وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان افزود: ۱۲ دی (امروز) بندرعباس با دمای ۲۳ و ۲۱ درجه سانتیگراد گرمترین و تبریز با دمای ۱- و یک درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور خواهد بود.
* هشدار «قرمز» هواشناسی درباره بارش شدید باران و احتمال وقوع «سیل»
سازمان هواشناسی نسبت به بارش شدید باران در استانهای جنوب کشور و سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها هشدار داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز با اشاره به تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی آورده است: یکشنبه ۱۲ دی بارش شدید باران و تداوم آن همراه با وقوع رعد و برق و ریزش تگرگ و وزش باد شدید در استانهای بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان و فارس پیشبینی میشود. از مخاطرات حاکمیت این شرایط جوی به سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها، آبگرفتگی گسترده معابر شهری، امکان آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، جاری شدن روانآب، اختلال در تردد، لغزندگی و کاهش دید در جادهها، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جادهها و وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی میتوان اشاره کرد. سامان هواشناسی نسبت به اجتناب از توقف، تردد و جمعآوری تجهیزات در حاشیه رودخانهها و مسیلها، اجتناب از سفر و تردد در جادهها، عدم تردد در خیابانهای واقع در مسیلها، پاکسازی کانالها و آبراههها، بازگشایی دهانه پلها، پاکسازی آبروهای منازل، عدم جابجایی عشایر کوچرو، جمعآوری دامها از حاشیه رودخانهها و مسیلها، آمادگی راهداریها، فرمانداریها و سایر دستگاههای امدادی برای مقابله با رخداد خسارات احتمالی سیل و آبگرفتگی توصیه میکند. سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز رنگ دیگری با اشاره به احتمال وارد شدن خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی آورده است: به صاحبان مزارع و باغات پاکسازی انهار در مزارع و باغات، بویژه سبزی و صیفیجات که در مرحله داشت هستند در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستانوبلوچستان، تسریع در برداشت ذرت سیلویی و دانهای در استان هرمزگان و پنبه شهرستان حاجیآباد، تسریع در برداشت صیفیجات و گوجه فرنگی در جنوب استان فارس، تسریع در برداشت مرکبات، ذرت و پنبه استان فارس، در نظر گرفتن تمهیدات لازم در مزارع سیب زمینی و پیاز استان کرمان جهت جلوگیری از آبگرفتگی، بویژه در شهرستان ارزوئیه و تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به انبارها مانند ذرت در استان سیستانوبلوچستان توصیه میکند. صاحبان سالنهای پرورش قارچ، گلخانه و انبار کنترل رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی و بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها و سالنها، صاحبان سالنهای مرغداری و دامداری جلوگیری از نفوذ روانآب به داخل سالنها و انتقال علوفه دامداریها به مکان مسقف را مد نظر قرار دهند. سازمان هواشناسی به صاحبان استخرهای پرورش ماهی کنترل دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها و تنظیم ارتفاع آب، خودداری از انجام عملیات صید ماهی به دلیل گلآلود بودن مسیر استخرها و به عشایر و زنبورداران تغذیه کمکی کلونیها جهت زمستانگذرانی، عدم تردد دامها در ارتفاعات و انتقال آنها به مکان مسقف و به صاحبان ماشینآلات و ادوات کشاورزی انتقال همه ماشینآلات کشاورزی به مکان مناسب و عدم تردد در مزارع را توصیه میکند.
به گزارش ایسنا، هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که در آن پیشبینی میشود یک پدیده جوی خسارتهای وسیعی به دنبال داشته باشد. از اینرو سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میکند وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیدههای جوی انجام دهند.
* فوت کودک ۸ ساله بر اثر بارشهای سیلآسا در هرمزگان
بارشهای اخیر علاوه بر خسارت به منازل و مزارع، باعث مرگ یک کودک 8 ساله در استان هرمزگان شد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از جان باختن یک کودک به دلیل غرق شدن در سیلاب خبر داد. مهرداد حسنزاده اظهار داشت: متاسفانه در بارندگیهای جمعه دهم دی یک کودک ۸ ساله به دلیل غرق شدن جان خود را در بخش مرکزی بندرعباس از دست داد. وی در ادامه افزود: بارندگی و تگرگ خسارات بسیاری به مزارع بخشهای شمیل، تخت و مرکزی بندرعباس وارد کرده است که هماکنون در حال ارزیابی خسارات هستیم. مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان تصریح کرد: بارندگی منجر به قطعی برق ۳۰ روستا در استان شده بود که با تلاش پرسنل اداره برق، برق آنها نیز وصل شده است. وی اضافه کرد: هماکنون به دلیل طغیان رودخانههای فصلی، راه بشاگرد به جاسک و بشاگرد به میناب مسدود شده است که منتظر فروکش کردن آب در این مناطق هستیم تا راه ارتباطی بازگشایی شود. حسنزاده اظهار کرد: سامانه قوی بارشی که چند روزی است هشدارهای آن داده میشود از غرب استان و شهرستان پارسیان وارد هرمزگان خواهد شد و کل استان را در برخواهد گرفت؛ سامانه قبلی هم که وارد استان شده است همچنان به کار خود ادامه میدهد، بنابراین لازم است مردم توجه بیشتری به هشدارها داشته باشند.
* بارندگی چابهار رکورد ۴۰ ساله را شکست
شدت بارش ها در برخی از مناطق کشور رکورد شکست. مقدار بارش شهر تیس تا به امروز ۱۴۰ میلیمتر بوده و این در حالی است که بیشترین بارش باران در این شهر با ۸۸ میلیمتر مربوط به ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ است. مدیرکل هواشناسی سیستانوبلوچستان با اشاره به بارشهای سنگین چند روز اخیر در جنوب استان گفت: چابهار رکورد بیشترین مقدار بارش خود را طی ۴۰ سال اخیر با 8/144میلیمتر شکست. محسن حیدری دیروز اظهار داشت: در حالی که شهر چابهار از سال ۱۳۶۱ تاکنون حداکثر بارش خود را در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۸۶ با 14/107 میلیمتر در یک روز تجربه کرده اما این مقدار در چند روز اخیر با افزایش ۳۵ درصدی به 8/144میلیمتر رسیده است. مدیرکل هواشناسی سیستانوبلوچستان ضمن ارائه آمار بارش شهر تیس نیز افزود: شهر تیس، سومین شهر پربارش استان از این قاعده مستثنا نیست و رکورد بارشی خود را طی ۱۸ سال گذشته با افزایش ۵۹ درصدی بارش شکسته است. حیدری در پایان افزود: امیدواریم بارشهای اخیر و پیش رو در هفته آینده، باعث کاهش اثرات خشکسالی و تقویت منابع آبی استان شود.
***
امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در حوادث جوی
شدت بارش برف و باران طی 3-2 روز اخیر به مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی در مناطق کوهستانی، آبگرفتگی تعدادی از منازل در برخی شهرهای جنوبی، همچنین مشکل تردد در جادهای مناطق کوهستانی منجر شد. در این باره رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در حوادث ناشی از آبگرفتگی و برف و کولاک در ۸ استان کشور خبر داد. مهدی ولیپور گفت: طی 3-2 روز اخیر ۱۲ استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستانوبلوچستان، فارس، کهگیلویهوبویراحمد، خراسانهای جنوبی و رضوی، اصفهان، یزد و چهارمحالوبختیاری درگیر برف و کولاک و نیز آبگرفتگی بودند که از بین این استانها در ۳۳ شهرستان، ۱۶ شهر، ۳۰ روستا، ۳ منطقه عشایری و ۱۶ محور کوهستانی در ۸ استان عملیات امدادونجات انجام شد. وی با بیان اینکه ۴۴۳ نفر در قالب ۱۱۰ تیم در این عملیاتها مشارکت داشتند، گفت: در مجموع طی این مدت امدادگران به ۳۴۰۰ نفر امدادرسانی کردند که از این تعداد ۱۲۶۴ نفر اسکان اضطراری داده شدند و ۴۸ نفر نیز به مناطق امن منتقل شدند. ولیپور گفت: ۱۰۳ دستگاه خودرو نیز از برف و کولاک رهاسازی شده و از ۱۳ واحد خانه نیز تخلیه آب انجام شد. به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، در این مدت ۳۵ چادر، ۵۴۶ تخته موکت، یکهزار و ۵۲۲ کیلوگرم نایلون، ۱۲۱ بسته غذایی، ۲ هزار و ۱۲۵ کیلوگرم برنج و یکهزار و ۸۰۰ بسته غذایی در میان آسیبدیدگان و متأثران از سیل توزیع شد. ولیپور گفت: امدادرسانی در ۱۵ شهرستان در استانهای سیستانوبلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و کهگیلویهوبویراحمد همچنان ادامه دارد و در چابهار نیز اردوگاه اضطراری جمعیت هلالاحمر در حاشیه شهرستان برپا شده است.
ارسال به دوستان
تداوم پرداخت معوقات کادر «بهداشت و درمان» تا پایان سال
شناسایی موارد روزانه کرونا به حدود 1000 نفر رسید
در حالی که آمار مراجعات به مراکز درمانی به خاطر بروز علائم مشابه سرماخوردگی در کشور افزایش چشمگیر داشته است، آمار فوت و ابتلا به کرونا در یک شبانهروز (ظهر جمعه تا ظهر شنبه) به ترتیب 33 و 1002 نفر اعلام شد.
به گزاش «وطنامروز»، آمار فوت و ابتلا به کرونا همچنان روند کاهشی دارد اما کارشناسان و مدیران حوزه بهداشت اعلام کردهاند مردم باید مراقب سویه جدید کرونا با نام اُمیکرون باشند، چراکه در روزهای اخیر آمار مراجعات به مراکز درمانی به واسطه بروز علائم مشابه سرماخورگی افزایش داشته است.
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، طی 24ساعت منتهی به ۱۱ دیماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یکهزار و ۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۲۲ نفر از آنها بستری شدند، بنابراین مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۴۰۳ نفر رسید.
متاسفانه در طول این شبانهروز، ۳۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۶۳۹ نفر برسد.
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۳۹ هزار و ۱۷۱ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها مرخص شدهاند. ۲ هزار و ۶۷۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت نظر هستند. گفتنی است تاکنون ۴۲ میلیون و ۷۸ هزار و ۹۳۷ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
* آمار تزریق واکسن کرونا
آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده تاکنون ۵۹ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۴۵۵ نفر دوز اول، ۵۱ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۴۹۸ نفر دوز دوم و ۷میلیون و ۸۸۷ هزار و ۲۸۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۱۹ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۲۴۱ دوز رسید.
همچنین ۳۱۴ هزار و ۷۳۴ دوز واکسن کرونا طی 24 ساعت (ظهر جمعه تا ظهر شنبه) در کشور تزریق شده است.
* توقف تزریق واکسن کرونا در پایگاههای اورژانس
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از توقف تزریق واکسن کرونا در پایگاههای اورژانس خبر داد.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور درباره این موضوع به تسنیم گفت: در مدت زمان کوتاهی بیش از 2 میلیون دوز واکسن کرونا توسط نیروهای اورژانس به مردم تزریق شد اما با توجه به اینکه مراکز بهداشتی که مسؤولیت تزریق واکسن را بر عهده دارند به شرایطی رسیدهاند که خودشان بتوانند واکسن کرونا را تزریق کنند، سازمان اورژانس کشور دیگر تزریق واکسن کرونا را ادامه نداد.
وی با بیان اینکه سازمان اورژانس به وظیفه ذاتی خود که خدمات فوریتهای پزشکی است عمل میکند، ادامه داد: سازمان اورژانس کشور یکی از خطوط اولیه تمام اقدامات حوزه سلامت است؛ در صورتی که وزیر بهداشت سیاستی مبنی بر تزریق واکسنهای کرونا توسط اورژانس را مجددا در پیش بگیرد ما با تمام توان خدمترسانی خواهیم کرد.
* تداوم پرداخت معوقات کادر «بهداشت و درمان» تا پایان سال
با توجه به اینکه توجه به شرایط شغلی و اقتصادی کادر درمان برای مقابله با کرونا از اهمیت ویژهای برخوردار است، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از پیگیری و رایزنی برای پرداخت فوقالعاده خاص همه پرسنل بهداشت و درمان خبر داد و گفت: پرداخت معوقات کادر نظام سلامت در دستور کار قرار دارد و روند پرداختها تا پایان سال ادامه خواهد داشت. وی با برشمردن دغدغههای مختلف کادر سلامت کشور، ادامه داد: تعرفهگذاری خدمات پرستاری، تبدیل وضعیت نیروها و داشتن امنیت شغلی، عدم اخراج نیروهایی که قرارداد 89 روزه داشتند و بحث فوقالعاده خاص از جمله مواردی است که برای همه اینها با سازمان برنامه و بودجه، کمیسیون بهداشت و اعضای هیأت دولت در حال مذاکره هستیم و پله پله جلو میرویم.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش سن بازنشستگی از لایحه بودجه حذف شد
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از حذف مصوبه افزایش سن بازنشستگی از لایحه بودجه خبر داد. ولی اسماعیلی در گفتوگو با مهر گفت: در جلسه کمیسیون بند مربوط به افزایش ۲ سال سن بازنشستگی کلا حذف شد و همچنین قسمت مربوط به میانگین پرداخت مستمری بازنشستگان از ۲ سال به سال ۳ نیز حذف شده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در حال حاضر سن بازنشستگی برای لیسانسها ۳۰ سال و برای فوقلیسانسها ۳۵ سال است. دولت در لایحه بودجه برای این افراد ۳۲ سال و ۳۷ سال دیده بود تا کمکی به صندوقهای بازنشستگی شود اما این راهحل اصلی نیست. همچنین علی دهقانکیا، رئیس کانون بازنشستگان و مستمریبگیران تهران نیز با اشاره به حذف بند مربوط به افزایش سن بازنشستگی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار کرد: بر اساس آنچه اعلام شده است، این بند حذف شده و فعلا قرار نیست اجرایی شود.
***
معاون امور جوانان وزارت ورزش مطرح کرد
افزایش نرخ ازدواج جوانان در سال ۱۴۰۰
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از افزایش نرخ ازدواج جوانان در 6 ماه نخست سال ۱۴۰۰ خبر داد. به گزارش مهر، وحید یامینپور، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در توئیتی نوشت: «نرخ ازدواج جوانان از سال ۸۷ تا ۹۸ (به استثنای ۹۳) همواره نزولی بوده ولی پس از سالها در سال ۹۹ نمودار نرخ ازدواج جوانان صعودی شده است (به میزان ۵ درصد). در 6 ماه نخست سال ۱۴۰۰ نیز این نرخ با شیب کمتری همچنان صعودی است».
***
شناسایی انبار احتکار داروهای خاص در شمال تهران
رئیس پلیس امنیت تهران از شناسایی ۲ انبار احتکار داروی خاص در محله پاسداران تهران خبر داد. سرهنگ پیام کاویانی، رئیس پلیس امنیت عمومی تهران گفت: در پی کسب خبری مبنی بر دپو و نگهداری مقادیر قابل توجهی داروی کمیاب و خاص توسط مالکان ۲ انبار در محدوده پاسداران، بررسی موضوع در دستور کار ماموران قرار گرفت. به گفته وی، متهمان با تهیه فاکتورهای جعلی اقدام به تهیه دارو و دپوی آن در این انبارها کرده بودند. سرهنگ کاویانی گفت: محلهای دپوی داروها شناسایی و پس از هماهنگیهای قضایی طی یک عملیات منسجم، در بازرسی از این مکانها ۱۰۰ میلیون عدد دارو کمیاب و خاص کشف شد. به گفته رئیس پلیس امنیت عمومی تهران، کارشناسان ارزش داروهای کشفشده را ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برآورد کردهاند و مالکان هر ۲ انبار نیز دستگیر شدند.
***
وجود 9 هزار معتاد رهاشده در تهران
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اعلام افزایش ۱۰۰۰ نفری جمعیت معتادان متجاهر در تهران، وجود دیایسیها و خدمات پزشکی رایگان، امامتیها یا همان متادوندرمانی، شلترها و جاهای خواب و توزیع رایگان غذا در میان معتادان را از جمله دلایل این افزایش جمعیت اعلام کرد.
سرهنگ عبدالوهاب حسنوند درباره نقش پلیس در قرارگاه جهادی مقابله با آسیبهای اجتماعی و اعتیاد اظهار کرد: این قرارگاه در رابطه با بحث مقابله با آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر با مدیریت استاندار تهران تشکیل شده و اعضای مختلفی دارد که نیروی انتظامی نیز یکی از آنهاست.
وی بر نقش موضوعات آموزش و پیشگیری نیز تاکید کرد و گفت: در این باره نیز پلیس جلسات و کارگروههایی را در آموزشوپرورش و دانشگاه دارد و درباره نحوه آموزش و آگاهسازی به افراد، خانوادهها، مدارس و جامعه در حال پیش بردن یکسری اقدامات هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹ هزار نفر معتاد رها شده در تهران داریم، درباره اینکه چقدر از این افراد جزو معتادان منع پذیرشی هستند، گفت: درباره منع پذیرشیها برای حدود ۴۵۰۰ نفر نیاز به مکان داریم که برای ۴۰۰ نفر به ما مکان دادند و مابقی همچنان رها شدهاند.
***
توزیع یک میلیون بسته معیشتی توسط بسیج
سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خدمترسانی به قشر آسیبپذیر جامعه، اقدام به توزیع یک میلیون بسته کمک معیشتی در قالب نهضت خدمت مؤمنانه همزمان با دومین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی میکند.
محمد یوسفیان، معاون روابط عمومی سازمان بسیج مستضعفین از برگزاری مرحله دیگری از نهضت خدمت مومنانه توسط سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دومین سالگرد شهادت سردار دلها حاجقاسم سلیمانی خبر داد.
وی گفت: در ایام شهادت این شهید بزرگوار که با ایام شهادت بیبی دو عالم حضرت صدیقه طاهره(س) نیز مقارن شده است، سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خدمترسانی به قشر آسیبپذیر جامعه اقدام به توزیع یک میلیون بسته کمک معیشتی در قالب نهضت خدمت مومنانه خواهد کرد. یوسفیان افزود: در این مرحله علاوه بر توزیع بستههای کمک معیشتی، خدمتهای دیگری نظیر اهدای خون به افراد نیازمند با عنوان نذر خون، اهدای گوشت گرم نذری به افراد کمبرخوردار با عنوان نذر قربانی، آزادسازی زندانیان معسر جرائم غیرعمد و افتتاح چندین پروژه محرومیتزدایی توسط سازمان بسیج مستضعفین انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به حادثه نسیمشهر:
سوم لولههای آب پایتخت فرسوده است
حادثه نسیمشهر فرونشست نبوده است و مردم نباید از فرونشست بترسند. خطر فرونشست برای یک ماه و یک سال آینده نیست و اقدامات برای مقابله با آن آغاز شده است.
انتشار خبر تخلیه 12 ساختمان مسکونی در نسیمشهر به علت فرونشست زمین موجب بروز نگرانیها در جامعه شد. اما سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران میگوید حادثه نسیمشهر فرونشست نبوده است و مردم نباید از فرونشست بترسند. علی نصیری درباره حادثه نسیمشهر به فارس گفت: فرونشست و فروریزش ۲ مقوله متفاوت هستند. فرونشست یک یا چند منطقه و به عبارتی چندین هکتار را در برابر میگیرد ولی فروریزش محلی و موضعی است. وی افزود: فرونشست قصه دیگری دارد و ماجرای امروز و فردای تهران نیست. فرونشست مسألهای تدریجی و مزمن است که از سمت جنوبغرب در حال ورود به تهران است. البته مردم نباید بترسند، بلکه مدیران باید به فکر باشند. سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: فرونشست مشکل یک هفته و یک ماه بعد نیست و دغدغه 5 تا 10 سال آینده است. برداشتهای بیرویه آبهای زیرزمینی و موضوعات کلان شهرسازی ازجمله دلایل بروز فرونشست است. نصیری تصریح کرد: همچنین استفاده از موادی که نفوذپذیر نیستند و مانع ورود باران به سفرههای زیرزمینی میشوند و برداشت مجاز و غیرمجاز از سفرههای زیرزمینی از دلایل بروز فرونشست است. وی افزود: در برخی مکانها نباید کشت و زرع شود که این مسأله توسط رئیسجمهور هم مطرح شد. قرار است برخورد جدی با این موضوع در دستور کار باشد.
* چند دستگاه در زمینه فرونشست مسؤولیت دارند
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: درباره موضوع فرونشست در سال 98 جلساتی در مدیریت بحران تشکیل شد و 15-14دستگاه در زمینه موضوع فرونشست مسؤولیت دارند. وظایف هر کدام از این دستگاهها احصا شده و مدیران مرتبط هم مسؤولیتها را پذیرفتهاند. اخیرا در برنامه کاهش خطر ناشی از سوانح که مصوبات آن توسط رئیسجمهور به تایید رسید وظایف دستگاهها به تفکیک مشخص شده است. شهرداری تهران بویژه در زمینه شهرسازی باید توجهات لازم را انجام دهد و بدون تعلل و اغماض پیگیریهای لازم را داشته باشد. وی تأکید کرد: مسأله فرونشست باید جدی گرفته شود؛ این مشکلی است که از مناطق جنوبغربی در حال ورود به تهران است. این مسأله طی چند سال آینده شریانهای حیاتی پایتخت مانند خطوط آب، برق، گاز و فیبرهای نوری و سایر تأسیسات را تحت تأثیر قرار میدهد.
* لولههای پوسیده آب شهری
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تهران شهری است که سالها دارای قنوات زیادی بوده و بافت خاک آن هم پر از خلل و فرج است. همچنین مشکل فرسودگی لولههای آب را داریم و یکسوم لولههای آب شهری پوسیدگی دارد. وقتی که لوله میترکد آب وارد خاک میشود و خاک را میشوید، بنابراین ناگهان وزن زیاد خاک روی لولهها رها میشود. وی به حادثه شهران اشاره کرد و افزود: این حادثه بر اثر پوسیدگی لوله گاز و برخی فعالیتهای عمرانی در حوالی آن رخ داد. ناگفته نماند هر مترمکعب خاک که شسته شود ۲ تن وزن دارد. با این وجود از مردم تقاضا داریم که به هیچ عنوان نگران فرونشست تهران نباشند.
* 16 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
وی با اشاره به اینکه برای مقابله با فرونشست در حال حاضر 16 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: وظیفه شهرداری مستحکم کردن قنوات و صیانت از قنوات شهری در برابر فرونشست است و بزودی کارگاه ویژه فرونشست شهر تهران با حضور دستگاههای مربوطه و متخصصان دانشگاهی برگزار میشود. وی گفت: وزارت نیرو در بحث چاهها، وزارت کشور در زمینه سازوکار قناتها، وزارت علوم در زمینه استفاده از تجارب بینالمللی، هلالاحمر در بخش آموزش و صداوسیما در زمینه تولید محتوا با موضوع مقابله با فرونشست نقش دارند. در کنار آنها برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، راهوشهرسازی و کشاورزی هم مسؤولیتهایی تعریف شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|