|
داربی امیدها را پرسپولیس برد
تیم فوتبال امیدهای پرسپولیس ۳ بر ۲ استقلال را شکست داد. در جریان هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال تهران، تیم امید استقلال دیروز از ساعت ۱۴ در ورزشگاه امام رضا میزبان امید پرسپولیس بود که این دیدار در نهایت ۳ بر ۲ به سود پرسپولیس به پایان رسید. با این نتیجه شاگردان حلالی ۳۴ امتیازی شدند و به صدر جدول بازگشتند و استقلال هم با ۲۷ امتیاز در جایگاه چهارم باقی ماند.
ارسال به دوستان
نگاهی به دلایل ناکامی استقلال در اراک
نقشه برد ایراد داشت
حامد واعظی: تیم فوتبال استقلال تهران در حالی که چند ثانیه با پنجمین پیروزی متوالی خود در لیگ برتر فاصله داشت، بر اثر یک اشتباه دروازهاش باز شد تا ۲ امتیاز حساس را از دست بدهد.
تیم فوتبال استقلال با وجود توقف در دیداری خارج از خانه برابر آلومینیوم اراک، همچنان صدرنشین رقابتهای لیگ برتر است و با توجه به باقی ماندن تنها ۲ بازی تا پایان نیمفصل، بیشترین شانس را برای به دست آوردن قهرمانی نیمفصل دارد، هر چند آبیهای پایتخت ۲ بازی نسبتا دشوار با مس رفسنجان مدعی در تهران و نفت مسجدسلیمان در مسجدسلیمان در پیش دارند.
بازی هفته سیزدهم استقلال را از ۲ زاویه میتوان نگریست؛ از زاویه اول میتوان به نتیجه آن نگاه کرد و گفت تساوی خارج از خانه مقابل تیمی مدعی مثل آلومینیوم خوب است اما با توجه به نوع بازی آبیپوشان، عملکرد فنی آنها و آمار بازی، میشود دریافت چرا هواداران استقلال از تیمشان ناراضیاند و پس از بازی از نمایش آبیها انتقاد کردند.
۱- پنالتی اتفاقی
یکی از واقعیتهای مستتر در دیدار استقلال و آلومینیوم این است که برنامهای برای خلق موقعیت و دستیابی به دروازه آلومینیوم دیده نشد. تنها گل آبیپوشان حاصل ضربه پنالتیای بود که کاملا اتفاقی نصیب این تیم شد. اگر توپ به صورت اتفاقی به دست اسماعیل شریفات نمیخورد، شاگردان مجیدی شانس دیگری برای دستیابی به گل نداشتند.
اگر به بازی قبلی استقلال مقابل فولاد بازگردیم هم میبینیم آبیپوشان در حالی فاتح آن بازی شدند که تنها گل آن مسابقه هم با شوت استثنایی مهدی مهدیپور ثبت شد و جز آن، آبیها شانس گل و موقعیت خطرناکی خلق نکردند.
۲- تعویض اشتباه
در حالی که فلسفه استقلال ارائه فوتبال تهاجمی است و هواداران این تیم نیز بشدت چنین فوتبالی را دوست دارند و برای همین به مربیانی مثل شفر و استراماچونی فرصت کافی دادند و از آنها حمایت کردند اما استقلال در این فصل به ندرت فوتبال تهاجمی ارائه داده و فوتبالش بر پایه تدابیر تدافعی شکل گرفته است که اوج آن را میتوان در دیدار مقابل آلومینیوم دید.
آبیپوشان نیمه نخست را با برتری یک گله به رختکن رفتند و از ابتدای نیمه دوم با یک تعویض و تغییر غیرقابل پیشبینی قدم به میدان گذاشتند. خروج یک مهاجم نوک (آرمان رمضانی) و جانشینی یک هافبک دفاعی (آرش رضاوند) به وضوح نشان میدهد کادر فنی قصد داشت با تدابیر دفاعی برای یک نیمه کامل در راستای حفظ نتیجه دست به کنترل بازی زده و برای دستیابی به گلهای بیشتر روی ضدحملات حساب کند، این در حالی است که آنها فاقد بازیکن یا بازیکنانی با ویژگی مهدی قائدی برای استفاده از ضد حملات هستند.
کادر فنی استقلال تعویض اشتباه خود را با انتخاب بدترین گزینه برای تعویض کامل کرد. شاید اگر قرار بود مهاجمی مثل رمضانی از زمین خارج شود، میشد مهاجمانی مثل قاسمینژاد یا مطهری جانشین او شوند یا حتی هافبکهایی مثل رضا آذری و امیرعلی صادقی که بازی رو به جلویی دارند. حتی اگر کادر فنی استقلال قصد استفاده از یک هافبک دفاعی را داشت، شاید بازیکنانی مثل چشمی و مهری میتوانستند گزینههای بهتری نسبت به بازیکنی باشند که هفتههاست تحت هجمههای شدید و انتقادات گسترده هواداران قرار دارد و بدیهی است اعتمادبهنفس و تمرکز لازم را (بویژه برای این دیدار حساس) ندارد.
۳- استراتژی اشتباه
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، استقلال تیمی است که از آن انتظار بازی تهاجمی میرود اما آمارها نشان از بازی کاملا تدافعی آبیپوشان دارد. از آنجا که مشابه همین استراتژی (دفاع از تکگل زده) از استقلال در چند دیدار دیگر از جمله برابر هوادار، فجرسپاسی، سپاهان و فولاد هم دیده شد، پس نمیتوان آن را اتفاقی دانست.
به نظر میرسد کادر فنی استقلال بیتمایل نیست در یکسری بازیها بعد از رسیدن به گل با دفاع کامل به حفظ آن بپردازد. این استراتژی ممکن است در برخی بازیها مثل دیدار مقابل فولاد، سپاهان و هوادار جواب دهد اما بدیهی است ممکن است در بعضی دیدارها مانند فجرسپاسی و آلومینیوم جوابگو نباشد.
۴- اشتباه قابل پیشبینی مدافعان
اگر تیمی حتی از بهترین مدافعان دنیا هم استفاده کند، در صورتی که اجازه دهد این مدافعان تحت فشار قرار گیرند، ارتکاب اشتباه از سوی مدافعان قابل پیشبینی است و اگر تیم مقابل بازیکنی تازهنفس و با تمرکز بالا داشته باشد، سود بردن از اشتباهات مدافعانی که دقایق طولانی تحت فشار بودهاند، محتملتر خواهد شد.
درست مثل اتفاقات مشابهی که در شیراز و اراک افتاد و دروازه آبیپوشان پس از فشار بالایی که مدافعان این تیم در دقایق طولانی تحمل کردند، در دقایق تلف شده باز شد تا ۲ پیروزی از دست برود.
۵- انتقادات هواداران
استقلال حتی بعد از توقف مقابل آلومینیوم در اراک همچنان صدرنشین رقابتهای لیگ برتر است اما پس از این بازی که با پیروزی همراه نبود، میزان انتقاد هواداران از عملکرد آبیپوشان شدت گرفت. با ریشهیابی در این زمینه میتوان دریافت عدم ارائه بازیهای تهاجمی و تماشاگرپسند، کمبود خلق موقعیت و مواردی از این دست در نارضایتی بخشی از هواداران استقلال از تیمشان حتی در شرایط صدرنشینی بیتاثیر نبوده است.
ارسال به دوستان
مبارزه ساعی با پولادگر در انتخابات تکواندو
خون تازه یا ادامه روند ۲۰ ساله؟
مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو درحالی برگزار میشود که رقابت اصلی بین رئیسی است که طی۲۰ سال اخیر سکاندار این رشته المپیکی بوده و قهرمانی که پرافتخارترین المپین ایران محسوب میشود.
برای تصدی پست ریاست این فدراسیون ۱۵ نفر ثبتنام کرده بودند که پس از تایید مدارک مدیریتی حسین حسینزاده، هادی ساعی، محمد پولادگر، سیروس رضایی و محمد جمشیدی، در نهایت هم همین ۵ نفر برای رقابت در مجمع وارد گود انتخابات در مرحله نهایی شدند. حسینزاده و جمشیدی ۲ رئیس هیأتی هستند که شانس اندکی خواهند داشت. سیروس رضایی هم عضو هیأترئیسه و رئیس سازمان لیگ است.
این انتخابات در حالی برگزار میشود که در ۵ دوره گذشته همواره محمد پولادگر به عنوان نفر اول نامش از صندوق اخذ رأی بیرون آمده و سکان هدایت تکواندو را بر عهده گرفته است و با احتساب چند سال نایبرئیسی فدراسیون، وی نزدیک به ۲۵ سال است نخستین و مهمترین شخص در تصمیمات یک رشته المپیکی است. اکنون اعضای مجمع بویژه رؤسای هیأتها آزمونی بزرگ، سخت و در عین حال سرنوشتساز را پیش رو دارند.
این انتخابات برای هیأتهای استانی از اهمیت ویژه و دوچندانی برخوردار است. صرفنظر از همه تلاشها و فعالیتهای انجام شده طی این مدت طولانی متأسفانه در یکی، دو دوره اخیر با وضع قوانین و مقررات دست و پاگیر، رفتهرفته هیأتهای استانی از رونق افتاده و ضعیف شدهاند. این در حالی است که هیأتها و باشگاهها بازوان توانمند فدراسیون در توسعه تکواندو بویژه در امر قهرمانپروری هستند. در جایی که این ۲ رکن اصلی میتوانند منبعی قوی برای تغذیه مسابقات کشوری و برونمرزی در تیمهای ملی باشند، متولیان تکواندو با رویکردی غلط اجازه ندادند روشی منطقی و اصولی برای جذب حداکثری استعدادها در بدنه اصلی هیأتها شکل بگیرد.
بدون شک فدراسیونی به سوی پیشرفت و کسب موفقیت گام برمیدارد که به هیأتهای استانی بها بدهد و با ارائه اختیارات حداکثری باعث تقویت این بخش شود اما مهمترین وظایف هیأتها از جمله احکام کمربند، بیمه، آزمون و... که میتواند در نقشآفرینی آنها مؤثر باشد، در شرایط فعلی با وضع قوانین عجیب و غریب در اختیار فدراسیون است؛ موضوعی که موجی از بیانگیزگی را در استانها در پی داشته است. این قوانین بر خلاف قوانین کلان کشوری (تمرکززدایی) وضع شده است و میتوان با سپردن این دست امور به هیاتها حمایت حداکثری از استانها را در دستور کار قرار داد.
با احترام به همه بزرگان تکواندو و تقدیر از اقدامات تأثیرگذار پولادگر در دهه اول ریاست خود، باید به صراحت عنوان کنیم در دهه دوم این مسؤولیت، تکواندو ابتدا با شیبی نرم حرکت به سوی نزول را آغاز کرد و این اواخر نیز سرعت افول به طرزی باورنکردنی بالا رفت. واضح است اکنون تکواندو رشتهای گران است که آهسته آهسته از سبد بخش رفاهی خانوادهها در حال خارج شدن است.
امروز رئیس آینده این فدراسیون معرفی خواهد شد و یک بار دیگر تاکید میکنیم رؤسای هیأتهای حاضر در مجمع آزمونی سخت را پیش رو دارند؛ اینکه قصد دارند تکواندو را با همین تفکر ادامه داده و همچنان در حاشیه تصمیمسازیهای کلان تکواندو باشند یا نقشآفرینی خود را بدرستی ایفا کنند. بدون شک توجه به برنامه نامزدها و رأی دادن به بهترین گزینه بر اساس معیارهای موجود بدون توجه به جو روانی و فشارهای وارده میتواند بهترین راه برونرفت تکواندو از شرایط فعلی باشد.
در این شرایط انتظار میرود کیانیزاده به عنوان سرپرست فدراسیون در جهت برگزاری مجمع در شرایط برابر و روند منطقی برای همه نامزدها اقداماتی را انجام دهد. با عدم موافقت با تغییر اعضای مجمع، انتقال محل اسکان رؤسای هیأتها از خوابگاه داخل فدراسیون به هتل آکادمی، جلوگیری از تردد افرادی که در جهت تأثیرگذاری برای اخذ رأی کاندیدای خاص تلاش میکنند و برخی اقدامات دیگر میتوان شاهد مجمعی عادلانه بود.
ارسال به دوستان
سجادی: حضورم در کمیته ملی المپیک شایعه است
شاید از داخل به بیرون پالسهایی میدهند
حمید سجادی روز گذشته در حاشیه بازدید از پیست توچال و حضور در اردوی انتخابی المپیک زمستانی، پذیرای خبرنگاران بود و درباره مسائل مختلف ورزش صحبت کرد. مهمترین بخش صحبتهای وزیر درباره سرخابیها و همچنین شایعاتی مبنی بر حضورش در انتخابات کمیته ملی المپیک بود. او در بخشی از صحبتهایش گفت: حضورم در انتخابات کمیته ملی المپیک شایعه است ولی علاقهمندم این انتخابات به بهترین شکل برگزار شود. چند برنامه خوب برای ورزش داریم؛ در حال تشکیل کمیته اقتصادی برای ورزش هستیم. در همین ارتباط در حال بررسی و انتخاب نفراتش هستیم تا بتوانیم به نحو احسن از فرصتهای ورزشی منابع خوب درآمدی داشته باشیم تا کمک حال منابع دولتی ما باشد. او با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب ما واگذاری استقلال و پرسپولیس است، در این باره توضیح داد: از کارهای خوبی که شروع کردهایم، واگذاری استقلال و پرسپولیس است. خوشبختانه مراحل خوبی طی شده و دولت خیلی خوب کمک کرده است. اجازه بدهید به عنوان ورزشکاری قدیمی و عضو کوچکی از جامعه ورزش و به عنوان خادم ورزش و جوانان در وزارت از رئیسجمهور محترم، مردمی و دوستداشتنیمان تشکر کنم. انصافا شهادت میدهم از هفته اول شروع کارش که خواهش کردم اقداماتی را انجام داده و ادامه مسیر را برای واگذاری پرسپولیس و استقلال داشته باشیم، استقبال کرد و دستور اکید داد راه را ادامه بدهید. وی درباره مشکل سرخابیها در کنفدراسیون فوتبال آسیا هم گفت: آقای رئیسی به وزیر اقتصاد دستور دادند و از آنجا به سازمان خصوصیسازی. در حال حاضر هم همکاران عزیز ما در این سازمان در حال برنامهریزی هستند تا طبق قولی که من مکتوب امضا و به دبیر کل AFC ارسال کردم، کارها پیش برود. مجددا مکاتبه شد و آنها به احترام وزارت ورزش پاسخ دادند، ما هم مجددا به احترام آنها روز گذشته نامه دیگری ارسال و برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی کردیم. همکاران من در ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس و سایر باشگاههایی که علاقهمند باشند راه خصوصیسازی و حرفهای شدن را ادامه بدهند، خودم هم در کنارشان آماده هستم.
وی درباره اینکه مسؤولان کمیته ملی المپیک معتقدند ادغام بودجه باعث میشود IOC این مساله را دخالت دولت در ورزش تشخیص بدهد که برای ما ممکن است تبعاتی داشته باشد، همانطور که به دولت ایتالیا پیام دادند که این بودجه باید جدا شود، گفت: چنین چیزی را من در عمرم نه خواندهام، نه شنیدهام. من در ورزش بزرگ شدهام و تاروپودم ورزشی است. میخواهم بگویم چنین چیزی نیست، کمیته ملی المپیک برخی کشورها اصلا منابع دولتی ندارند. این منابع دولتی نوعی کمک است؛ مثلا ما برای فدراسیونها بودجه نداریم، در عرف میگوییم بودجه برای یک فدراسیون است، در واقع این کمک دولت به یک فدراسیون است. دولتها کمک میکنند که در عرف به آن بودجه میگوییم. تا حال نشنیدهام چنین چیزی باشد. این کمک میتواند به هر طریقی انجام شود. خیر! اصلا چنین اتفاقی نخواهد افتاد، مگر اینکه خودمان دوست داشته باشیم پروندهای درست کنیم و مثل خیلی از کارهای دیگر از داخل کشور به بیرون پالسی بدهیم، بیرون هم چه کار میخواهد بکند؟ میخواهد بگوید چرا پول میدهید یا نمیدهید یا از این طریق میدهید؟ دولت میخواهد کمک کند، به کشورهای دیگر چه ارتباطی دارد؟
ارسال به دوستان
اخبار
واکنش جالب سایت اماراتی به درخشش قائدی
سایت اماراتی به درخشش مهدی قائدی در دیدار برابر عجمان واکنش جالبی نشان داد. الاهلی در جام حذفی امارات با یک گل برابر عجمان به پیروزی رسید که مهدی قائدی در این بازی درخشید و تکگل تیمش را به ثمر رساند. سایت اسپورت امارات بعد از این بازی در ستایش از قائدی نوشت: به او فرصت لازم را بدهید تا یک بازیکن افسانهای را داشته باشید. الاهلی با قائدی قرارداد طولانیمدت امضا کرده است با این حال خبرهایی درباره انتقال قرضی این بازیکن به فوتبال اروپا به گوش میرسد.
***
تیم ملی کشتی آزاد به دوبی رفت
اعضای تیم ملی کشتی آزاد ایران بعد از ظهر دوشنبه عازم دوبی شدند.
تیمهای ملی کشتی آزاد ایران و آمریکا اواخر بهمن در دیداری دوستانه در تگزاس آمریکا به مصاف یکدیگر میروند.
بر همین اساس نیز اعضای تیم ملی کشتی آزاد ایران به اتفاق کادر فنی تیم ملی بعد از ظهر دوشنبه برای انجام مصاحبه جهت دریافت ویزا، راهی دوبی شدند.
تیم ملی کشتی آزاد ایران با ترکیب بهترین نفرات خود عازم آمریکا خواهد شد.
ارسال به دوستان
سیاست متناقض کمیته ملی المپیک در اعزام کاروان به بازیهای آسیایی
مسؤولان کمیته ملی المپیک در حالی شعار کیفیگرایی و عمل به توصیه مقام معظم رهبری را میدهند که در عمل به گونهای دیگر رفتار میکنند.
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی (2022 - هانگژو) قرار است طی روزهای 19 شهریور تا 3 مهر 1401 به میزبانی چین برگزار شود. دوومیدانی، بسکتبال، بوکس، شمشیربازی، والیبال، تیراندازی، قایقرانی، وزنهبرداری، کشتی، تکواندو، کاراته، کوراش، ووشو، ورزشهای صعودی، کبدی، اسکیت، تیراندازی با کمان، فوتبال، هندبال، شنا، شیرجه و واترپلو، ژیمناستیک، دوچرخهسواری، شطرنج، بازیهای الکترونیک، سپکتاکرا و تنیس روی میز 26 رشتهای هستند که تاکنون برای اعزام به بازیهای آسیایی هانگژو 2022 نهایی شدهاند و احتمال افزایش آنها به 31 رشته هم وجود دارد.
سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک 8 دیماه در نشست خبری درباره حضور کاروان ایران در بازیهای آسیایی 2022 گفته بود: «سیاست اول ما اعزام کیفی کاروان با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری است. سیاست بعدیمان اعزام بانوان است. باور داریم حضور فعالتر و اعزام دختران به هانگژو میتواند علاوه بر کسب سکو به ارتقای جایگاه کشور کمک کند. سیاست سوم مجموعه فعالیتهای فرهنگی و اقدام چهارم استفاده از ظرفیتهای داخلی است. سیاست پنجم نیز ارتقای حداقل یک پلهای نسبت به بازیهای آسیایی جاکارتاست».
سیاست اولی که رئیس کمیته ملی المپیک به آن اشاره کرده، مربوط به فرمایشات مقام معظم رهبری در 27 شهریور در دیدار مسؤولان ورزش و مدالآوران بازیهای المپیک و پاراالمپیک توکیوست که «کیفیسازی ورزش بینالمللی و تکیه به اعزام ورزشکار در رشتههای مدالآور» را به مسؤولان ورزش توصیه کردند.
مسؤولان ورزش کشور پس از بیانات مقام معظم رهبری، بارها در گفتوگوهای مختلف بر اجرای آن تأکید داشتند اما به نظر میرسد این موضوع فقط در حد حرف بوده و در عمل توجهی به این مهم نشده است، چرا که سیاست اول و دوم کمیته ملی المپیک کاملا متناقص و در تضاد با هم است.
در اینکه باید به ورزش بانوان توجه و زمینه را برای فعالیت هر چه بیشتر آنها فراهم کرد، تردیدی وجود ندارد، چه اینکه در فرمایشات رهبر حکیم انقلاب نیز «درخشش بانوان محجبه ایرانی» به صورت مبسوط به چشم میخورد اما در عین حال باید پذیرفت برخی رشتههای تیمی و البته انفرادی بانوان راه و کار زیادی تا رسیدن به سکو در بازیهای آسیایی دارند و اینکه صرفا به این دلیل که تعداد بانوان و آقایان برابر باشد، ورزشکاران خانم اعزام شوند، دقیقا در تضاد با موضوع کیفیگرایی است. قاعدتا ابتدا باید با توجه ویژه و اختصاص بودجههای مناسب زمینه رشد بانوان را فراهم کرد و سپس اعزام آنها به مسابقات برونمرزی را در دستور کار قرار داد.
در واقع آنهایی باید در صف اعزام باشند که شانس کسب مدال دارند تا بدین ترتیب همان سیاست اصلی کاروان یعنی اعزام کیفی به بازیهای آسیایی 2022 هانگژو اعمال شود اما در عمل شاهد شرایط دیگری هستیم. در برخی رشتهها قرار است نفراتی راهی چین شوند که هیچ شانسی برای کسب مدال ندارند و این همان سیاست متناقض و یک بام و دو هوایی است که وجود دارد.
آیا بهتر نیست در مسابقات بینالمللی همانند المپیک و بازیهای آسیایی از اعزام ورزشکارانی که بیشتر جنبه توریست دارند، خودداری و هزینه آن صرف رشتههای پایه و مدالآور شود تا با این کار ضمن عمل به دیگر توصیه رهبر انقلاب، برای سالهای آینده نیز سرمایهگذاری شود؟ در رشتههایی که شانس مدال ندارند هم میتوان با صرف هزینه اعزام آنها در مسائل دیگری همچون فراهم کردن امکانات تمرینی بهتر و تربیت ورزشکاران مستعد، یک سرمایهگذاری مؤثرتر انجام داد تا همین رشتهها با کار و تلاش بیشتر بتوانند در دوره بعدی بازیهای آسیایی در سال 2026 در لیست اعزام قرار بگیرند و در ژاپن بدرخشند.
ارسال به دوستان
از فهرست شیندلر تا «اما واتسون»
علیرضا حجتی: اقدام «اما واتسون» بازیگر مشهور هالیوود که برای مخاطبان ایرانی با ایفای نقش در مجموعه «هری پاتر» شناخته شده است، در همدردی با مردم فلسطین و خشم محافل صهیونیستی از این بازیگر آمریکایی، حاوی چه پیامی است؟
حرکت این بازیگر آمریکایی بیش از در نظر گرفتن هر گزارهای، ضربهای بر پیکره «اسطوره مظلومنمایی اسرائیل» در سراسر جهان است که بشدت در چند دهه گذشته توسط رسانههای غربی به واسطه تسلط لابیهای متنفذ صهیونیستی بر Mainstream یا جریان اصلی رسانه بازتولید شده است. روزی که «استیون اسپیلبرگ» نامی با ساختن اثر پررنگ و لعابش؛ «فهرست شیندلر» مانیفست صهیونیسم را به پرده سینما آورد و تصویرسازی قدرتمندی از توجیه کوچانده شدن صهیونیستها به فلسطین ارائه کرد که البته به خاطرش اسکار 1994 را هم به خود اختصاص داد، شاید کمتر کسی گمان میکند کمترین خدشه و خللی به بنیانهای صهیونیسم امکانپذیر باشد. کاری که فهرست شیندلر بهواسطه ابزار هنر و رسانه قرار بود انجام دهد، مشروعیتتراشی برای رژیم اشغالگر قدس بود و اینکه بگوید اسرائیل را پذیرا باشید!
رژیم اشغالگر از بدو اشغال فلسطین تلاش کرده «بحران عدم مشروعیت» خود را پوشش دهد و تا همین امروز تمام اقدامات این رژیم از برگزاری دادگاه محاکمه سران نازی نظیر «آدلف آیشمن» گرفته تا روایتسازیهای خیر و شر بر مبنای یهودستیزی با بهرهگیری از ابزارهای نرم نظیر رسانه و سینما در جهت این بوده که خود را یک «موجودیت نرمال» نشان دهد. همین حالا هم «دنی دانون» نماینده اسرائیل در سازمان ملل پست اینستاگرامی واتسون را یهودستیزانه خوانده است اما خبر بد برای تلآویو این است که برچسب یهودستیزی هم دیگر کارآیی نداشته و خاصیت چسبندگی خود را از دست داده است. اقدامی که اما واتسون انجام داد، تنها حرکت ضد اسرائیلی در جامعه هنری نبوده است؛ هنرمندان غربی دیگری هم بودهاند که این کارزار را پیشتر آغاز کردهاند. «راجر واترز» مؤسس گروه مشهور و پرطرفدار «پینک فلوید» هم در پایان کنسرت موسیقی خود در رم، پایتخت ایتالیا پرچم فلسطین را برافراشت. واترز از مهمترین هنرمندان بینالمللی مدافع فلسطین و ضد اشغالگران صهیونیست است. وی آهنگهای متعددی را در حمایت از
مساله فلسطین ساخته و منتشر کرده است. مهمترین آهنگ وی در حمایت از فلسطین Palestine is my home است که در آن تاکید میکند فلسطین میهن اصلی وی است که روزی به آن بازمیگردد. از موارد دیگری که مثل بمب بر سر اسرائیل ترکید، اقدامی بود که «لرد» خواننده زن نیوزیلندی چند سال قبل انجام داد. این خواننده مشهور که چند سال قبل قرار بود تور کنسرت آلبوم دومش به اسم «ملودرام» را در تلآویو به پایان برساند، پس از نامه هوادارانش تصمیم گرفت سفر و اجرایش در تلآویو را لغو کند. این خواننده در پاسخ به نامه ۲ شهروند زن فلسطینی و یهودی که از او خواسته بودند به خاطر جنایتهای این رژیم در پاکسازی قومی و سیاست آپارتاید اسرائیل، اجرای خود در تلآویو را لغو کند، از سفر به سرزمینهای اشغالی امتناع کرد.
در اتفاقات دومینووار تکاندهنده برای صهیونیستها، تابستان امسال بعد از سلسله جنایاتی که صهیونیستها از محله شیخ جراح آغاز کردند، شرکت بستنیسازی «بن و جری» که یک برند معروف تولید بستنی در آمریکاست، اعلام کرد دیگر محصولاتش را برای فروش در سرزمینهای اشغالی عرضه نمیکند. این اقدام در راستای اعلام حمایت از فلسطینیانی انجام شد که در جریان تجاوز اخیر ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی در کرانه باختری و همچنین نوار غزه، بیخانمان شدند یا اعضای خانواده خود را از دست دادند. این اقدام شرکت بستنیسازی «بن و جری» هم با واکنش تند و هیستریک مقامات اسرائیل روبهرو شد. «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بایکوت فروش این بستنی در سرزمینهای اشغالی را یک اقدام «یهودستیزانه» در قرن بیستویکم نامید. راز واکنش عصبی سران تلآویو را باید در این دانست که این شرکت بستنیسازی، متعلق به یهودیان است.
تمام این موارد ثابت میکند بنیانهای اجتماعی- سیاسی اسرائیل به چه میزان شکننده است و پوشاندن چهره رژیم اشغالگر با برچسب «یهودستیزی» و مظلومنمایی با «هولوکاست» هم نمیتواند به تثبیت جایگاه تلآویو کمک کند. اشغالگران قدس و سرزمین فلسطین عمیقا در بنبست مشروعیت در افکار عمومی جهان و حتی یهودیان و جامعه هنرمندان و سیاستمداران گیر افتادهاند؛ این مساله در عدم توانایی صهیونیستها در همراه کردن آمریکاییها برای مخالفت با اقدام شرکت بستنیسازی «بن و جری» بخوبی اثبات شد و اخیرا طبق یک نظرسنجی که در میان یهودیان آمریکا انجام شده، 34 درصد پاسخگویان معتقدند رفتار اسرائیل با فلسطینیها مصداق نژادپرستی و آپارتاید است.
گفتنی است اما واتسون روز دوشنبه با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از همبستگی با جنبش «فلسطین آزاد» حمایت کرد. این پست نشاندهنده پلاکاردی است که روی آن نوشته «همبستگی یک فعل است» و در پسزمینه آن راهپیمایی معترضان با شعارهای دیگری مانند «عدالت برای فلسطین» مشاهده میشود. در توضیح این پست اما واتسون نقل قولی از «سارا احمد» محقق و فعال اجتماعی را درباره همبستگی نقل کرده که گفته است: «همبستگی فرض نمیکند که مبارزات ما یکسان است یا درد ما یکسان است، یا امید ما به یک آینده مشابه است، همبستگی مستلزم تعهد و کار و همچنین به رسمیت شناختن این امر است که حتی اگر احساسات یا زندگی یا بدنهای یکسان نداریم اما در جهانی مشترک زندگی میکنیم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|