|
هویت ملت ایران از بصیرت و غیرت دینی آنها سرچشمه میگیرد
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در چهاردهمین جشنواره حضرت علیاکبر علیهالسلام (جوان سرباز) اظهار داشت: هر ملتی دارای هویت و نشانی است و هویت و شخصیت فرهنگی هر ملت در جهان، معرف و نمایانگر تشخص همان ملت است، آنچه امروز هویت ملت قهرمان ایران را در جهان معرفی میکند، از بصیرت و غیرت دینی مردم و هدایتهای عالمانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی سرچشمه میگیرد.
ارسال به دوستان
دور هشتم مذاکرات وین با بازگشت تیمهای مذاکرهکننده ایران و 3 کشور اروپایی آغاز شد
اروپاییها: احتمال توافق هست
گروه سیاسی: دور هشتم مذاکرات کمیسیون برجام با بازگشت روسای هیاتهای مذاکرهکننده ایران و ۳ کشور اروپایی به وین و در شرایطی که مذاکرهکنندگان ارشد ایران و تروئیکای اروپا از جمعه به مدت 2 روز برای مشورت و رایزنی با مراکز سیاسی به پایتختهای خود بازگشته بودند، عصر روز دوشنبه به وقت محلی از سر گرفته شد. به گزارش «وطنامروز»، مذاکرات رفع تحریمها طی هفته گذشته با ارزیابیهای مثبت همه هیاتهای مذاکراتی در رسانهها بازتاب داشته است و اعضای ارشد ۱+4 حاضر در هتل کوبورگ از روند رو به جلو و پیشرفتهای جاری سخن میگویند. بر این اساس گمانهزنیها درباره نزدیک بودن وقوع توافق احتمالی افزایش پیدا کرده است. «انریکه مورا» هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام و نماینده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین یکشنبه در توئیتی نوشت: «کارگروه رفع تحریمها هماکنون در هتل کوبورگ در حال برگزاری است، موفقیت گفتوگوهای وین درباره برجام هنوز نامشخص است؛ چیزی که فقط در چنین مذاکرات پیچیدهای منطقی است. اما بهعنوان هماهنگکننده، نمیتوانم تعهد هیأتها را به موفقیت ستایش نکنم». پیش از مورا، روز جمعه هم جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفته بود: «امکان دستیابی به توافق با ایران در مذاکرات وین وجود دارد».
* خطیبزاده: بسیاری از جداول در وین آماده شده
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه درباره روند مذاکرات وین گفت: آخرین وضعیت گفتوگوها در اینجا قرار دارد که بسیاری از جداول آماده شده و ستونهای این جداول نیز آماده هستند، بخشی از پرانتزها پاکسازی شدند و توافقات درباره ایدهها تا حدود زیادی انجام شده و در حال تبدیل به کلمات و جملات هستند. البته آنچه باقی مانده موضوعات کلیدی است که به طور ویژه تصمیمات خاص سیاسی را میطلبد و واشنگتن باید تصمیمات خود را درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریمها اعلام کند. اگر این اتفاقات در بازگشت از پایتختها بیفتد، میتوان گفت با سرعت خوبی در حال حرکت به یک توافق قابل اتکا و پایدار هستیم. سعید خطیبزاده درباره درخواست 110 قانونگذار آمریکایی برای ترک مذاکرات وین هم گفت: سیاست داخلی آمریکا مربوط به خودشان است و در این باره اظهارنظر نمیکنیم. ما یک حاکمیت بیشتر در ایالات متحده نمیشناسیم و آن هم مسؤول قطعی عمل به تعهداتش در 2015 و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ایالات متحده تا امروز گردنکشانه از تعهداتش ذیل این قطعنامه سر باز زده است. خطیبزاده درباره اظهارات چند روز قبل وزیر خارجه آمریکا، گفت: درباره برخی ضربالاجلهای ساختگی عرض کنم؛ رئیسجمهور فعلی ایالات متحده و تیم سیاست خارجی و مذاکرهکنندگانش در وین میدانند اگر امروز برجام زنده است به خاطر جمهوری اسلامی ایران است نه آمریکا که از برجام خارج شد و تمام تلاشش را کرد که برجام را همان موقع از بین ببرد، لذا اگر آنها دچار فراموشی هستند، نظام بینالملل دچار فراموشی نیست و بهتر است از مسیری که رفتند برگردند. ما امروز همچنان شاهد پیگیری همان مسیر اشتباه هستیم، مادامی که در رفتار آنها تغییر نبینیم نمیتوانیم بگوییم به نقطهای رسیدهایم که توافق پایدار و قابل اتکا در دسترس ما است.
* روزنامه انگلیسی: احتمال توافق وجود دارد
روزنامه گاردین در گزارشی درباره پیشرفت در مذاکرات وین نوشت: شمارش معکوس برای پایان مذاکرات 6 ماهه در وین درباره آینده توافق هستهای آغاز شده است. هیچ ضربالاجلی به صورت رسمی تعیین نشده است اما برخی طرفهای برجام میگویند اگر هیچ پیشرفتی ظرف کمتر از ۲ هفته انجام نشود، روند مذاکرات به پایان خواهد رسید و خلأ خطرناکی از خود بر جا خواهد گذاشت. روزنامه گاردین در ادامه مینویسد، دولت آمریکا با اظهاراتی که اخیرا داشته و مرتبا از دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هستهای انتقاد کرده و آن را «اشتباهی فاجعهبار» خوانده است، در حال زمینهسازی برای مقصر نشان دادن دولت قبل آمریکاست. با این حال، این روزنامه میافزاید: کسانی که از نزدیک در جریان مذاکرات هستند، میگویند از نظر آنها رسیدن به یک توافق محتمل است اما مساله این است که از دیدگاه غرب، احتمالا گستره این توافق محدود خواهد بود. در گزارش گاردین به مواردی به عنوان مسائل کلیدی باقیمانده در مذاکرات وین اشاره شده و آمده است، در زمینه لغو تحریمها، بر سر دستهبندی اینکه کدام تحریم مرتبط با توافق هستهای است و باید لغو شود یا مرتبط با مسائل دیگر است، اختلافات هنوز باقیاند. گاردین سپس درباره خواست ایران برای ارائه تضمین از سوی آمریکا برای عدم تکرار خروج یکجانبه از توافق هستهای توسط دولتهای آتی آن مینویسد: مساله دوم در زمینه تضمینهایی است که ایران میخواهد تا آمریکا خروج ترامپ از توافق در مه ۲۰۱۸ را تکرار نکند. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته است: چیزی تحت عنوان ضمانت در دیپلماسی و امور بینالمللی وجود ندارد. ما از طرف این دولت میتوانیم حرف بزنیم اما این دولت همیشه با صراحت گفته است که ما آماده بازگشت به پایبندی کامل به برجام و پایبند ماندن کامل به آن هستیم، مادامی که ایران هم همین کار را بکند. در این گزارش درباره موضوع تضمین مطرح شده است: ممکن است قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل حداقل آسودگی را برای ایران به همراه بیاورد اما تقریبا برای طرفین الزامآور نیست. تهران به دنبال تعهداتی الزامآور است که اگر آمریکا از توافق خارج شود، اتحادیه اروپایی اقدامات بیشتری برای مقابله با تحریمهای واشنگتن انجام دهد. گاردین در ادامه آورده است: مساله سوم راستیآزمایی است. ایران با کدام معیارها میتواند راستیآزمایی کند که تحریمها واقعا و نه صرفا روی کاغذ لغو شدهاند و به دنبال آن باید غنیسازی اورانیوم در سطوحی را که در توافق هستهای مجاز نیست، متوقف کند؟ گفته میشود، از نظر آمریکا لغو تحریمها میتواند ظرف ۴۸ ساعت راستیآزمایی شود اما خواسته ایران روندی طولانیتر با معیارهایی مشخص است.
* واشنگتن همچنان مشغول نکوهش ترامپ
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه در گفتوگو با برنامه «Face The Nation» شبکه سیبیاس در پاسخ به سوال ادعایی خبرنگار این شبکه که ایران در حال بازی با زمان بوده و به توانایی تولید سلاح هستهای بسیار نزدیک شده، گفت: «خب! در مقدمه ۲ چیز را میگویم؛ اول اینکه، سیاست ما صریح بوده و ما مصمم هستیم تا مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شویم». سالیوان اضافه کرد: «دوم اینکه، ما معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای آن (هدف) است اما همانطور که شما گفتید و وزیر خارجه نیز گفته، زمان کوتاه بوده و من در پایان ماه گذشته در اسرائیل بودم و هماهنگیها را درباره احتمال عدم موفقیت دیپلماسی انجام دادیم». وی ادامه داد: «ما به صورت تنگاتنگ با متحدان اروپایی خود و همچنین شرکای خود در حال کار بوده و راهی به جلو خواهیم یافت». مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: «دلیل اینکه در شرایطی هستیم که در حال حاضر قرار داریم این است که دولت قبلی (آمریکا) از توافق هستهای ایران خارج شده و ما بهای آن اشتباه فاجعهبار را میپردازیم». آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم پنجشنبه گذشته در گفتوگو با رادیو ملی آمریکا «انپیآر» درباره تداوم پیشرفتهای هستهای صلحآمیز ایران در چارچوب برجام در پی نقض این توافق بینالمللی افزود: ما آنها را متوقف کرده بودیم. توافق هستهای که چند سال پیش در دولت اوباما حاصل شد برنامه هستهای ایران را محدود کرد. یکی از بدترین تصمیمات در سیاست خارجی اخیر آمریکا خروج از آن توافق بود که در نتیجه آن ما اکنون در موقعیت پرچالشی قرار داریم که به جای به دست آمدن توافقی جدید و به اصطلاح بهتر، ایران برنامه هستهای خودش را به شکلی خطرناک پیش برده است. برخی کارشناسان معتقدند با توجه به نزدیکی انتخابات آتی کنگره، حملات دامنهدار اعضای دولت بایدن علیه ترامپ به خاطر خروج از برجام با هدف زمینهسازی و آمادهسازی افکار عمومی در آمریکا بویژه در میان جناح دموکرات و مخالفان قدرتمند جمهوریخواه در هیات حاکمه این کشور در صورت ناکامی مذاکرات یا رقم خوردن توافقی که مختصات مورد نظر واشنگتن را در پی نداشته باشد، صورت میپذیرد.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی:
مقابل منکرات سازمانیافته قاطعانه میایستیم
دستور قاضیالقضات برای تخریب یک بنای غیرمجاز متعلق به قوه قضائیه
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا گفت: در قوانین ما برای جرائم سازمانیافته و ترویج منکر به صورت سازمانیافته، مجازات سنگینی پیشبینیشده و بسیاری از این جرائم در زمره جرائم مشهود است و دادستانهای ما باید قاطعانه و مجدانه ورود کنند. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در جلسه شورای عالی قضایی با اشاره به روز شهادت نواب صفوی، این شهید را از پیشتازان مبارزه با طاغوت دانست و گفت: شهید نواب صفوی از جمله کسانی بود که مبارزه سیاسی با رژیم طاغوت را به معنای واقعی کلمه آغاز کرد و بر آن پای فشرد و با روشنگریهای خود، چهره بیگانهپرستان و طاغوتیان را در آن فضای دهشتناک و خفقان برملا کرد و مسیری تاریخی را برای پویندگان راه حقیقت گشود. وی در ادامه نشست شورای عالی قوه قضائیه به موضوع چالشبرانگیز تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی زراعی و کشاورزی پرداخت و در این راستا دستورات مهمی صادر کرد. رئیس عدلیه در همین راستا به یک رویه نادرست، غیرمنطقی و هزینهزا اشاره کرد و گفت: اینکه با صرف هزینههای بسیار و مصالح ساختمانی مرغوب، پس از تصرف اراضی یا تغییر کاربری آنها یا در حاشیه و بستر رودخانهها، یک بنای مجلل یا مکان تفریحی نظیر هتل و رستوران مقابل چشمان دستگاههای مسؤول و ناظر احداث شود و سپس دستگاههای ذیربط مبادرت به قلعوقمع و تخریب آن بنا کنند، رویه درستی نیست و بهسرعت باید برای تغییر این رویه تدابیر و اقدامات لازم اتخاذ شود. محسنیاژهای بر همین اساس به تجربه و ابتکار نسبتا موفق دادگستری استان البرز در تشکیل «قرارگاه صیانت از بیتالمال و مقابله با تغییر کاربری اراضی» اشاره کرد و گفت: مدتی است در استان البرز در نتیجه همکاری و هماهنگی ایجادشده میان دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی استان با استفاده از سامانه تخصصی اطلاعات جغرافیایی، تخلفات و تغییرات حوزه کشاورزی و منابع آب بهصورت لحظهای رصد میشود و از همان ابتدای امر از وقوع تخلف در این حوزه جلوگیری به عمل میآید و در این زمینه هم دستاوردهای خوبی حاصل شده است. رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه یکی از آسیبهای ناشی از ساختوسازها در بستر و حریم رودخانهها ناظر بر مسائل زیستمحیطی و تهدید سلامت شهروندان است، به مشاهدات خود از ساختوسازهای غیرقانونی در حاشیه و بستر رودخانهها در جریان سفر به استان البرز اشاره کرد و گفت: طی سفری که به استان البرز داشتم، مشاهده کردم بعضا در حاشیه رودهایی که منبع آب شرب تهران محسوب میشوند، ساختوسازهایی صورت گرفته و مراکز تفریحی نظیر ویلا و رستوران ساخته شده است؛ در استان البرز حدود ۱۲ کیلومتر در حاشیه رود چالوس تعداد قابلتوجهی از دستگاههای دولتی در بستر و حریم رودخانه اقدام به ساختوساز کردهاند که لازم است محیطزیست در این باره نظر کارشناسی خود را اعلام کند، چون به نظر میرسد این امر از لحاظ زیستمحیطی واجد آسیبهای جدی است، چراکه رود چالوس از منابع تأمین آب شرب تهران است. وی ادامه داد: یکی از دستگاههایی که در حاشیه رود چالوس اقدام به ساختوساز کرده، قوه قضائیه است که یک بنای کوچک قدیمی مربوط به سالیان قبل است و دستگاه دیگر وزارت نیرو است؛ من به رئیس دادگستری استان البرز تأکید کردم نظر کارشناسی محیطزیست در این زمینه اخذ شود و نخستین ساختوسازی که باید قلعوقمع شود بنای مربوط به قوه قضائیه است و پس از آن بنای مربوط به وزارت نیرو باید تخریب شود؛ این بناها مسلما به صورت خلاف ساخته شدهاند و در داخل بستر رودخانه هستند. تأکید کردیم در این زمینه به سایر دستگاهها نیز هشدار داده شود و برای اعمال قانون زمان تعیین شود.
محسنیاژهای همچنین به موضوع افراد فاقد شناسنامه و مدارک هویتی که به نوبه خود مقولهای آسیبزا و مولد جرم و تخلف است اشاره کرد و گفت: امروز تعداد محدودی از افراد جامعه، بدون شناسنامه و مدارک هویتی هستند و بدین واسطه مشکلاتی در زندگی اجتماعی آنها ایجاد میشود و به عنوان شهروند از حقوق اولیه خود محروم میشوند و چهبسا بدین واسطه برای پیشبرد زندگی اجتماعی خود ناچار به امور خلاف قانون و جرم متوسل شوند، لذا در این رابطه باید معاونت اجتماعی قوه قضائیه ورود کرده و با بخشهای مختلف دولت از جمله وزارت کشور و سازمان ثبتاحوال و سایر دستگاههای ذیربط جلساتی را برگزار کند تا بخشی از مشکلات در این زمینه مرتفع شود.
* دادستانها برای جرائم سازمانیافته باید قاطعانه و مجدانه ورود کنند
محسنیاژهای در ادامه به مقوله برخی ناهنجاریهای فرهنگی در جامعه اشاره و بیان کرد: در این زمینه ابتدا باید دستگاههای فرهنگی مسؤول وارد شوند و به وظایف قانونی خود عمل کنند، بعضی شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که برخی ناهنجاریها صرفا ناشی از ولنگاری فردی نیست، بلکه بعضا اموری سازمانیافته است و به نظر میرسد دشمنان و شیطانصفتان تلاش دارند از این طریق اغراض شیطانی خود را در جامعه ما پیاده کنند؛ در این موارد هم باید اقدامات شایستهای انجام شود و دستگاههای مسؤول به این موضوع ورود جدی کنند و چنانچه جریان سازمانیافتهای را کشف کردند قاطعانه با آن برخورد کنند. رئیس عدلیه بر همین اساس تاکید کرد: در قوانین ما برای جرائم سازمانیافته و ترویج منکر بهصورت سازمانیافته مجازات سنگینی پیشبینی شده و بسیاری از این جرائم در زمره جرائم مشهود است و دادستانهای ما باید قاطعانه و مجدانه ورود کنند؛ همچنین دستگاههای فرهنگی نیز باید برای مرتفع کردن بخشی از این ناهنجاریها که ناشی از ولنگاریهای فردی است اقدامات مقتضی را انجام دهند و به طور کلی ضروری است بستهای از اقدامات در این زمینه تدوین شود.
ارسال به دوستان
اخبار
سفر فرمانده نیروی قدس به عراق
منابع عراقی اعلام کردند فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عراق سفر کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از السومریهنیوز، سازمان حشدالشعبی عراق یکشنبهشب در بیانیهای اعلام کرد سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد نجف شده است. در این بیانیه آمده است سردار قاآنی در این سفر رسمی به زیارت مرقد امیرالمومنین(ع) در نجف و مزار شهید صدر و شهید ابومهدی المهندس و شهدای دیگر در وادیالسلام رفته است.
***
رسانه صهیونیستی:
پهپادهای ایران قادرند از لایههای پدافندی اسرائیل عبور کنند
وبگاه تحلیلی صهیونیستی دیروز در گزارشی نوشت با توسعه زرادخانه عظیم پهپادهای رزمی، ایران این توان بالقوه را دارد که بازی را در خاورمیانه تغییر دهد.
وبگاه صهیونیستی «جیاناس» نوشت: این سلاح کشنده جدید نه تنها تهدیدی برای اسرائیل، متحد راهبردی واشنگتن در منطقه است، بلکه تهدیدی مهم برای منافع منطقهای آمریکا نیز به شمار میرود. از آنجا که ایالات متحده و سایر قدرتهای جهانی با ایران در وین برای بازگرداندن توافق هستهای درگیر هستند، باید این سلاح را در مرکز مذاکرات قرار دهند. بر اساس این گزارش، توسعه پهپادهای مسلح ایران مورد جدیدی نیست. ایران برای نخستین بار اواسط دهه ۸۰ میلادی و در طول جنگ با عراق شروع به ساخت آنها کرد. ایران طی سالها، چه از طریق مهندسی معکوس یا تلاشهای مستقل خود، قابلیتهای عملیاتی بسیار پیشرفتهای را در صنعت هواپیماهای بدونسرنشین توسعه داده است.
بر اساس این گزارش پهپادها دارای قابلیتهای پیشرفته در جمعآوری اطلاعات و انجام حملات از طریق پرتاب موشک یا عملیات انتحاری هستند. توسعه این زرادخانه عظیم به ایران مزیت عملیاتی و راهبردی داده است. پهپادها براحتی قابل جابهجایی و کار هستند، به خدمه کم نیاز دارند و میتوانند از سکوهای مختلف پرتاب شوند. آنها ایران را قادر میکنند به دشمنان خود ضربه بزند و آن را به طور قابل قبولی انکار کند. در ادامه این مطلب آمده است: دردسرسازتر گزارشهایی است که نشان میدهد ایران نیروهای نیابتی خود، حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در فلسطین و شبهنظامیان شیعه در سوریه و حوثیهای یمن را به پهپاد مجهز میکند. به گزارش مرکز تحقیقات آلما، ایران فناوری پهپادها را به حزبالله انتقال داده و این گروه با زرادخانهای متشکل از ۲۰۰۰ پهپاد رزمی از جمله به مدلهای پیشرفته مانند مهاجر، شاهد، کرار و صاعقه مجهز است. حزبالله قصد دارد از آنها برای حملات «کامی کازه» (انتحاری) به زیرساختها و پایگاههای راهبردی اسرائیل استفاده کند. در خاتمه این مطلب آمده است: اسرائیل نگرانی فزایندهای درباره پهپادهای ایران دارد، زیرا ایرانیها راههای تغییردهنده بازی را برای غلبه بر سامانههای پدافند هوایی ایجاد کردهاند و در حال حاضر مشخص نیست آیا سامانه گنبد آهنین میتواند پهپادهای ایرانی را شناسایی کند یا خیر.
***
چین:
مخالف تحریمهای غیرقانونی علیه ایران هستیم
سخنگوی وزارت خارجه چین «مخالفت قاطع» پکن با تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران را اعلام کرد.
«ژائو لیجیان» روز گذشته در کنفرانسی خبری گفت: از پست توئیتری حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به زبان چینی استقبال میکنیم. وی ۱۴ ژانویه با وانگ یی، مشاور دولتی و وزیر خارجه گفتوگو کرد. طرفین مشترکا از آغاز اجرای برنامه همکاری جامع خبر دادند و توافق کردند همکاریها در زمینه انرژی، زیرساختها، ظرفیت تولید، علم و فناوری، مراقبتهای پزشکی و بهداشتی، همکاریها در کشاورزی، شیلات، امنیت سایبری و بازارهای ثالث و تعمیق تبادلات مردمی و فرهنگی افزایش یابد.
***
در دفاع از حقوق محرومان سرسازش با صاحبان زر و زور نداریم
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در نشست امضای تفاهمنامه همکاری با کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: در تحقق رهنمودهای رهبری و دفاع از حقوق محرومان، سر سازش با صاحبان زر و زور نداریم. مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با یکدیگر تفاهمنامه همکاری امضا کردند. در ابتدای این نشست رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به نقش بزرگ این کمیته در حمایت از محرومزدایی، از گامهای بلند کمیته امداد برای توانمندسازی محرومان تحت پوشش این شبکه خبر داد. در ادامه این جلسه رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به منشور اخلاقی پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس گفت: پژوهشگران مرکز پژوهشها در قالب منشور اخلاقی این مرکز هم پیمان شدهاند فریادگر صداهای ناشنیده و حقوق مردم بویژه محرومان باشند. نگاهداری ادامه داد: در تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و دفاع از منافع مردم و محرومان با رویکرد تخصصی و کارشناسی سر سازش با صاحبان زر و زور نداریم. وی در ادامه بیان داشت: مرکز پژوهشها در صدد است از کارگزار پیرو به کارفرمای پیشرو تبدیل شود و صرفا فعالیتهای خود را محدود به اقدامات پسینی و اظهارنظر درباره طرحها و لوایح نکرده و خود هم کنشگری فعال داشته باشد.
ارسال به دوستان
دبیر شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد آغاز اجرای موافقتنامه ۲۵ ساله بین ایران و چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان موفقیتی راهبردی محسوب میشود
علیه یکجانبهگرایی آمریکا
حسین امیرعبداللهیان درباره نتایج سفر خود به چین اعلام کرد در زمینه مسائل مهمی به اتفاق نظر رسیدیم
گروه سیاسی: قرارداد همکاری مشترک ایران و چین کماکان یکی از داغترین موضوعات سیاسی کشور است و توجه بیشتر رسانهها در این روزها بر ابعاد و نتایج این قرارداد متمرکز شده است. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز گذشته در توئیتی با اشاره به آغاز اجرای برنامه همکاری جامع ایران و چین نوشت: «آغاز اجرای موافقتنامه ۲۵ ساله بین ایران و چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان آن هم در شرایطی که آمریکا همچنان با یکجانبهگرایی و تداوم فشار حداکثری به دنبال محروم کردن ایران از تعاملات اقتصادی با دنیاست، موفقیتی راهبردی برای تهران محسوب میشود».
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان هم در بخشی از گفتوگویش با شبکه چینی سیجیتیان که در حاشیه سفر اخیرش به پکن انجام و روز گذشته منتشر شد، درباره نتایج این سفر گفت: در طول این سفر، ما در زمینه مسائل مهمی به اتفاق نظر رسیدیم، از جمله در زمینه اجرای توافقی جامع میان 2 طرف. برای اجرایی کردن این چشمانداز بلندمدت که از سوی رهبران کشورهایمان برای توسعه روابط ایران- چین ارائه شده است، هر دو طرف به یک نقشه راه نیاز دارند، از این رو ما به یک توافق همکاری بلندمدت ۲۵ ساله راهبردی رسیدهایم. سفر من به اینجا برای گفتوگو با همتایم آقای وانگیی درباره چگونگی اجرای این برنامه است. ما همچنین درباره دیدگاههایمان پیرامون مسائل عمده بینالمللی و منطقهای تبادلنظر کردیم. به طور مثال، ما هنوز با بحرانهای جدی در افغانستان و یمن مواجهیم. وی در پاسخ به این سوال که ایران و چین در آینده در چه زمینههایی همکاری خواهند کرد، گفت: هر دو طرف از این توافق سود خواهند برد. این توافق شامل همکاری در زمینههایی از جمله تجارت، کشاورزی، دانش و فناوری و همچنین در زمینههای فرهنگی مانند توریسم است. علاوه بر این، شامل همکاری در زمینه امور منطقهای و بینالمللی میشود؛ مثلا حمایت دوجانبه در سازمانهای بینالمللی. من بر این باورم این برنامه در راستای منافع دو طرف است. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این گفتوگو در توضیح وضعیت روابط دیپلماتیک ایران و چین پس از گذشت ۵۰ سال از برقراری آن و چالشها و فرصتهای موجود در آن گفت: ما عقیده داریم در روابط دوجانبه فعلیمان هیچ چالشی وجود ندارد؛ اگرچه رفتار زورگویانه آمریکا بر برخی موارد همکاری ما تاثیر گذاشته است. من همچنین در گفتوگوهایمان [در چین] مطرح کردم که ما نیاز داریم مسیر درستی در چارچوب بینالمللی برای مواجهه با چالشهای ناشی از اقدامات یکجانبه آمریکا پیدا کنیم. ما بر این باوریم چندجانبهگرایی به نفع تمام کشورها خواهد بود. یکجانبهگرایی و زورگویی آمریکا مورد استقبال هیچ کشوری نیست. قوانین بینالمللی و همکاری برای همه کشورها فرصت بهرهمندی از حقوق و منافع را فراهم میسازد.
اجرایی شدن قرارداد همکاری 25ساله ایران و چین یکی از موضوعاتی بود که در نشست خبری روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه نیز مورد توجه خبرنگاران قرار گرفت. سعید خطیبزاده در این زمینه اظهار داشت: اساسا منطق این تفاهمنامه، ایجاد یک نقشه راه بین ایران و چین و ارتقای روابط به یک مشارکت جامع و راهبردی میان ۲ کشور است. خطیبزاده تصریح کرد: این نقشه راه نیازمند اجرایی شدن بندهای مختلف آن در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، پارلمانی و قضایی بود که طی ۵ ماه گذشته به طور ویژه در دولت و وزارتخانههای مختلف روی قراردادها کار شده است. وی افزود: از اینجا به بعد، تفاهمنامه باید وارد فاز اجرایی خود شروع شود، از این رو این اتفاق افتاد و دو طرف بعد از چندین ساعت گفتوگوی تفصیلی در چین، تفاهم کردند به صورت مشترک اعلام شود. سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به چین، تصریح کرد: در این سفر معاون بانک مرکزی، معاون وزارت اقتصاد و معاون اقتصادی وزارت خارجه، امیرعبداللهیان را همراهی کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|